Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ONLINE ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΜετά την ευρεία αναγνώριση και καταξίωση της εκπαιδευτικής και κοινωνικής του δράσης, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, που επισφραγίστηκε με την επιλογή του ανάμεσα στους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς του κόσμου στην 21η Online Educa Berlin 2015 και τη συμμετοχή του σε μεγάλα εκπαιδευτικά συνέδρια και εκθέσεις στη Γαλλία, τη Βρετανία και την Αίγυπτο, το πρώτο δωρεάν Online Οικουμενικό Σχολείο επιχειρεί μια ακόμα τομή στην εκπαιδευτική διαδικασία με τη συμμετοχή του στη διημερίδα «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη» που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου στο Περιστέρι (Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114).

Με σύνθημα «Γυρίζουμε σελίδα στο... Master in Online Education!», η επιστημονική ομάδα του Οικουμενικού Σχολείου, που απέσπασε πρόσφατα το κορυφαίο βραβείο κοινωνικής προσφοράς, κατά την τελετή απονομής των Lighthouse e-volution awards, θα παρουσιάσει στη διημερίδα τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, προτάσεις για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού, πρωτοπόρες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας, όπως επίσης και της ρωσικής γλώσσας, καθώς και δράσεις και καινοτομίες που αφορούν στην εξέλιξη και αναδόμηση της παιδείας στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο

Παράλληλα, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» θα δώσει τον παλμό του σήμερα στην εκπαίδευση, στρέφοντας την προσοχή στις καινοτόμες εκπαιδευτικές τεχνικές, μεθόδους εκμάθησης και τεχνολογικές εφαρμογές που παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες στη Διεθνή Έκθεση «BETT SHOW 2016» στο Λονδίνο. Σε αυτό το πλαίσιο, θα δοθεί έμφαση στις σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία, κατά την οποία ο δάσκαλος «σκηνοθετεί» τη διδασκαλία στη σκηνή του διαδραστικού πίνακα και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά μέσα από την εικόνα, τον ήχο, την αφή, το διάλογο και την οργάνωση.

Οι βασικοί θεματικοί άξονες της διημερίδας που διοργανώνουν για 7η συνεχή χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου είναι οι εξής: E-Learning, Hardware, Microsoft, Ειδική Αγωγή, Εκπαιδευτικά Εργαλεία, Εκπαιδευτικά Παιχνίδια, Οργάνωση Εκπαιδευτικών Μονάδων, Περιβάλλον, Τέχνη και Τεχνολογία, Δημοτικό Σχολείο, Μαθηματικά, Ξενόγλωσση Εκπαίδευση, Οικονομικά, Πληροφορική, Προσχολική Αγωγή, Φιλολογικά και Φυσικές Επιστήμες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των παρουσιάσεων της επιστημονικής ομάδας του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» είναι το εξής:

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016:

12.30-13:15 (Αίθουσα 22)
Διδασκαλία της Μελέτης Περιβάλλοντος στο Athena Ecumenical e-School
Ομιλήτριες: Πωλίνα Καραβίδα, Ελένη Πολίτη

13.15-14:00 (Αίθουσα 21)
Edutainment for All!
Κάνουμε τους μαθητές να αγαπήσουν το σχολείο
Ομιλήτρια: Χάιδω Εξάρχου

14.30-15.15 (Αίθουσα 23)
Δυσαριθμησία: Παίζοντας και Μαθαίνοντας με τα εργαλεία του διαδικτύου
Ομιλητής: Βασίλης Τσιλιβής

15.15-16.00 (Αίθουσα 11)
Ενσωματώνοντας την Εκπαιδευτική Τεχνολογία σο Σχολείο - Arnos Practical Solutions
Ομιλητής: Κοσμάς Μάντσης

12.00-12:45 (Αίθουσα 16)
Ο αριθμός e που βρίσκεται παντού!
Ομιλητής: Δρ. Σταύρος Παπαδόπουλος

Η διημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Κολεγίων, καθώς και σε όλους όσοι ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με το χώρο της εκπαίδευσης. Στόχος της διημερίδας είναι να δοθεί η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας επισκεφθείτε το http://www.avgouleaschool.gr/index.php/νέα/1206-διημερίδα-τεχνολογίες-αιχμής-στην-εκπαιδευτική-πράξη

Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013 και αποτελεί κοινή έμπνευση και πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Κέντρου Online Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Οι εξειδικευμένες γνώσεις και η πολυετής εμπειρία των συνεργατών του Οικουμενικού Σχολείου, αντανακλώνται στην εμπιστοσύνη χιλιάδων μαθητών, γονέων και δασκάλων, εξασφαλίζοντας ποιοτικές υπηρεσίες που διαρκώς εμπλουτίζονται, εξελίσσονται και βελτιώνονται.

Στο πλαίσιο μιας καινοτόμας προσέγγισης της διδακτικής διαδικασίας, το Οικουμενικό Σχολείο προσφέρει μέσω της ιστοσελίδας του www.arnos.gr σε όλους τους μαθητές της ελληνικής επικράτειας, αλλά και στον όπου γης Ελληνισμό, ελεύθερη πρόσβαση (24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα) σε περισσότερα από 10.000 video-μαθήματα. Το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό του Οικουμενικού Σχολείου καλύπτει την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει ανάλυση της θεωρίας, λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών, μεθοδολογία, παραδείγματα και διαδραστικά τεστ. Συγχρόνως, μέσω της νέας υπηρεσίας e-Δημοτικό Μελέτη, οι μαθητές του Οικουμενικού Σχολείου έχουν τη δυνατότητα καθημερινής άμεσης επικοινωνίας με τον online δάσκαλο με τη χρήση video-κάμερας και διαδραστικού πίνακα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του  Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», καθώς και για τη συμμετοχή του στη διημερίδα «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη» μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 210-382 24 95 & 210- 382 21 57.
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο