Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ; ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ!..

Ο ανασχηματισμός της γελοιότητας σε κυβερνητικό επίπεδο και η παλινόρθωση της βλακείας σε πολιτικό επίπεδο, αποτελούν "δομικά" στοιχεία ενός πολιτικού συστήματος, που συντηρεί την υψηλότερη σκοπιμότητα σε τούτη τη χειμαζόμενη χώρα, δηλαδή τη διατήρηση της εξουσίας.

Στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων, αν και η προσωπικότητα του Ελληνα περιέπεσε στην ευτέλεια και στον εξευτελισμό, ενώ οι ρωγμές περιέζωσαν το οικοδόμημα της πολιτικής, οι Σαρδανάπαλοι της πολιτικής χρησιμοποιούν το όποιο μυαλό διαθέτουν για να μεθοδεύσουν τα χείριστα. Και επικρατεί τελικά η ένδεια.


Και είναι ένδεια πολιτική. Με τους φίλους της φατρίας να αναρριχώνται στα επίπεδα των σκοπιμοτήτων, με την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο να αποδεικνύεται ονειροβασία της αγέλης των μωρόπιστων και των αφελών.

Και είναι ένδεια κοινωνική. Με το λαό αποδέκτη συνθημάτων, επικοινωνιακών τεχνασμάτων, ψευδολογιών και χαλκευμένων ειδήσεων. Με δανεισμένα όνειρα. Μια εξ' ανάγκης μαζοχιστική λεξιλαγνική μάζα.

Και οι κυβερνητικοί ανασχηματισμοί στην Ελλάδα ΜΟΝΟ την κομματική σκοπιμότητα εξυπηρετούν. Μόνο τη σκοπιμότητα της εκάστοτε εξουσίας. Και έχουν να κάνουν με το πολιτικό ήθος. Εχουν να κάνουν με την έλλειψη σεβασμού προς κάποιες κοινωνικές αξίες και αρχές.

Λαμβάνοντας υπόψη κανείς τους αντικειμενικούς παράγοντες, τις κοινωνικές συνιστώσες και καταστάσεις, τη μορφή των οικονομικοκοινωνικών σχέσεων, αλλά ταυτόχρονα και τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, την ιστορική πορεία του λαού, τότε σίγουρα αντιλαμβάνεται το στίγμα του ήθους δεν έχει νόημα και υπόσταση για τους κυβερνητικούς ανασχηματισμούς.

Πρόκειται για ανασχηματισμούς γελοιότητας! Οι κυβερνητικοί ανασχηματισμοί, άλλωστε, είναι ένα...πρωτογενές φαινόμενο της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας. Σε κάθε προηγμένη πολιτικά και κοινωνικά χώρα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι σπάνιο γεγονός ή περιορίζεται στην αντικατάσταση κυβερνητικών στελεχών που αποδεδειγμένα απέτυχαν στην υλοποίηση των στόχων της κυβέρνησης ή αντικαταστάθηκαν για την εμπλοκή τους σε κάποιο ηχηρό σκάνδαλο.

Στην Ελλάδα οι κυβερνητικοί ανασχηματισμοί έχουν ταυτιστεί με την πολιτική κουτοπονηριά και την επιμήκυνση του κυβερνητικού σχήματος στην εξουσία, για τη διαμόρφωση πρόσκαιρων εντυπώσεων, τις οποίες πρώτοι εισπράττουν οι δημοσιογράφοι της απαιδευσίας και της μικροαστικής αντίληψης και τις αναπαράγουν, ώστε να γίνουν "κτήμα" της μαζοποιημένης λαικής λογικής....

Δημοσιογράφοι και κοινωνικές ομάδες, σε τούτη τη χώρα που όλα κινούνται στο επίπεδο της επιφάνειας και των εντυπώσεων, μ τη "μισή αλήθεια" να κάνει καριέρα, παραδίδονται στον εγγαστριμυθισμό της εξουσίας νομίζοντας μάλιστα ότι συλλογίζονται.

Ανασχηματίζω σημαίνει δημιουργώ κάτι εκ νέου, του δίνω νέο σχήμα. Σημαίνει ανανέωση, αναβάθμιση και αναδιάρθρωση προσώπων και πολιτικών πρακτικών. Δεν σημαίνει απλώς αλλαγή "προσωπείων". Ο ανασχηματισμός δεν πρέπει να αφορά μόνο πρόσωπα, αλλά πολιτικές και πράξεις.

Το μόνο που επιτυγχάνεται με τους συχνούς ανασχηματισμούς στην Ελλάδα, ως "εργαλεία" της κυβερνητικής νωθρότητας, είναι να εμπλουτίζεται συνεχώς ο κατάλογος των συνταξιούχων και πρώην υπουργών και των όσων ωφελημάτων εξασφαλίζουν.

Κυβερνητικός ανασχηματισμός σημαίνει επιδίωξη πολιτικού χρόνου και...στάχτη στα μάτια της λαού. Σημαίνει ανακύκλωση της πολιτικής ανικανότητας και βλακείας, ενίοτε και της γελοιότητας. Σημαίνει εξασφάλιση εσωκομματικών συσχετισμών.

Δεν σημαίνει "επανεκκίνηση" της κυβέρνησης. Ποιας κυβέρνησης άλλωστε; Αυτής της "αποικιοκρατικής" με αριστερή επικάλυψη και φιλελεύθερες αποφύσεις; Αυτής της κυβέρνησης, με έναν πρωθυπουργό που δεν ντρέπεται; Χρειάζεται υπόβαθρο ψυχικό η ντροπή. Δεν ντρέπεται κανείς επειδή κάνει ντροπής πράγματα, αλλά επειδή έχει μέσα του την αρετή της ντροπής!..

Από τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να εξαιρούνται οι προκάτοχοι του, δεν μπορούμε να ζητούμε ντροπή, που αποτελεί μάλιστα έννοια ταυτόσημη με την ευαισθησία. Σχεδόν όλοι τους πέρασαν απ' όλες τις αποξηραντικές μηχανές ευαισθησιών και...χειρουργήθηκαν συναισθηματικά και ψυχικά. Το αποτέλεσμα; Η δημιουργία ενός αντιανθρώπινου κυβερνητικού πειράματος-εκτρώματος.

Αυτή είναι η κυβέρνηση που ανασχηματίστηκε! Μια κυβέρνηση αριστερής θολοκουλτούρας και εξουσιαστικής λαγνείας, μια ενός εσμού ντόμπερμαν που σε κάποιο σφύριγμα υπερήχων μπορούν και να αλληλοσπαραχθούν, ενώ σε νορμάλ κατάσταση είναι προγραμματισμένα από τους...ξένους εκπαιδευτές τους να μας ταλαιπωρούν!...


ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο