Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Προσλήψεις ημετέρων στην ΛΑΡΚΟ

Ο ορισμός της …πασοκικής διακυβέρνησης!
Η ΛΑΡΚΟ ως γνωστόν, την οποία ο ιδρυτής της παρέδωσε στο ελληνικό δημόσιο, είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες σιδηρονικελίου στον κόσμο.
Θα μπορούσε να είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση!
Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δρομολόγησε την εκποίησή της και η η εταιρεία ….μεταφέρθηκε στο γνωστό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων στο οποίο προϊσταται ο καθηγητής Κουκιάδης.
Χθές οι εργαζόμενοι  ενημερώθηκαν από την Διοίκηση της εταιρείας, ότι κατ’ επιταγήν του …Ταμείου, πρέπει να …υποστούν μειώσεις της τάξεως του 25% στους μισθούς τους, αναδρομικά από τον Νοέμβριο.
Προφανώς η κυβέρνηση Παπαδήμου θέλει να παραδώσει την εταιρεία στους  υποψήφιους αγοραστές με τα λιγότερα …

220.000 νέοι άνεργοι σε ένα χρόνο

Από factorx

Συγχαρητήρια στους πολιτικούς, μέσα σε ένα χρόνο προστέθηκαν 220.000 άνεργοι και 45.000 από τον Οκτώβριο. Ένας στους δύο νέους πολίτες, τους 25ρηδες, δεν έχει δουλειά σ’ αυτό τον τόπο.
Περίπου 1 εκατ. Έλληνες δεν έχουν δουλειά κάνοντας πραγματικότητα το όραμα του κ. Παπανδρέου να δουλεύει μόνο ένας σε κάθε οικογένεια. Στο 18,2% η ανεργία που σχεδόν έχει τριπλασιαστεί από αυτή που ήταν πριν από την κρίση.
Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία έρχονται τις ημέρες αυτές που κάποιοι που έχουν παντελωνιάσει δισεκατομμύρια, συζητούν για περικοπές στις επικουρικές, για ψαλίδι στα δώρα και τα επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα, για νέες απολύσεις παντού.

Νοσοκομειακοί γιατροί: Το ΕΣΥ κατέρρευσε!

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία.
«Τα δημόσια νοσοκομεία υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού και υγειονομικού υλικού, ενώ τμήματα καταρρέουν με ταχύτατους ρυθμούς», επεσήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, κ. Δημήτρης Βαρνάβας.
Παρουσία γιατρών από νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας και της περιφέρειας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) περιέγραψε τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Στη Θήβα, αστυνομικοί και περαστικοί κουβαλάνε αυτοκίνητα

Για είκοσι λεπτά σταμάτησε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πινδάρου, στο ύψος του Αγ. Γεωργίου, καθώς αυτοκίνητο είχε σταθμεύσει στην κεντρική νησίδα, με αποτέλεσμα το λεωφορείο του ΚΤΕΛ να μην μπορεί να στρίψει…

Η ΝΔ γιατί παραμένει ακόμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου;

Από factorx

Ο κόσμος που  πίστεψε στην αντιμνημονιακή πολιτική του Σαμαρά δέχθηκε, με μισή καρδιά,  την Κυβέρνηση Παπαδήμου ως  το  αναγκαίο κακό, που έστελνε τον Παπανδρέου σπίτι του,  διέσωζε την χώρα, έφερνε πιο κοντά τις εκλογές και εξασφάλιζε ένα ελάχιστο επίπεδο σοβαρότητας στη διαχείριση των πραγμάτων της χώρας.
Όμως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι  που φοβόταν ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου…διέσωζε το ΠΑΣΟΚ, ενώ φόρτωνε στη Ν.Δ, ευθύνες που δεν της ανήκαν. Επιπλέον, ενίσχυε την επιχειρηματολογία της Αριστεράς  ότι  «όλοι είναι ίδιοι», έκανε τον Καρατζαφέρη …κυβερνητικό εταίρο και κυρίως αποτελούσε «πρόβα» για τα επόμενα. Με άλλα λόγια, ο Παπαδήμος από μεταβατικός, μπορούσε να μας προκύψει και ως …

Επίδειξη υποτέλειας: "Σκότωσαν" (και) τον South Stream! (upd)

(Ανανέωση 23:10) Υψηλά ιστάμενη πηγή του υπουργείου των Εξωτερικών η οποία επικοινώνησε με το defencenet.gr δήλωσε σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει:


«Ο South Stream εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα»


Με μία κοινή (για πρώτη φορά...) ανακοίνωση πριν λίγο των υπουργείων Εξωτερικών και Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, η κυβέρνηση του Λ.Παπαδήμου, ακύρωσε το μεγαλύτερο (ίσως και μοναδικό) επίτευγμα των κυβερνήσεων Καραμανλή, την ενεργειακή πολιτική των αγωγών: Μετά από το σαμποτάρισμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη από την κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου, με μια απλή ανακοίνωση έβαλαν "ταφόπλακα" και στην ελληνική συμμετοχή στον South Stream!

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑ​ΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ –       ΤΑΒΕΡΝΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

Με μεγάλη απορία διάβασα την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών με τίτλο «Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου την 5η Ιανουαρίου 2012», καθώς με ξενίζει το γεγονός στην αναφορά της αποχώρησης μου από τη συνάντηση, στην οποία –σημειωτέον- είχα κληθεί ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και όχι ως Πρόεδρος, του καθ’ ύλην αρμόδιου, Σωματείου Ιδιοκτητών Εστιατορίων – Καφέ, όπως τονίζεται «…για προσωπικούς λόγους».

H ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Γράφει ο Παν. Γ. Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, εδώ και δυο χρόνια, καλπάζει ασυγκράτητη. Οι πολιτικοί και τα κόμματα που τη δημιούργησαν, συνεχίζουν να μας κυβερνούν. Ένας από τους δημιουργούς της, διορίστηκε μάλιστα πρωθυπουργός μιας trans κυβέρνησης (τρικομματικής), η οποία έχει σκοπό  να διαλύσει ότι έχει μείνει ακόμα όρθιο σ’ αυτό τον τόπο και να μας παραδώσει δεμένους χειροπόδαρα στους δανειστές μας. Μια κυβέρνηση που δημιουργήθηκε από την σύμπραξη κομμάτων που μέχρι χθες, έτσι μας άφηναν να πιστεύουμε, είχαν διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων και διαφορετικές πολιτικές απόψεις και αντιλήψεις.

Αληθεια, απο που κραταει η πολιτικη σκουφια ολων αυτων των ανθρωπων της ενημερωσης;

Που τοσα χρονια στηριζουν αυτο το βρωμικο συστημα που καταληστευσε την πατριδα μας;


ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” ! ΟΙ ΚΟΜΣΟΜΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ… ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ!

Λέμε συχνά πως τα ΜΜΕ κομμουνιστοκρατούνται. Κι όσον αφορά τους νυν κομμουνιστές είναι γνωστοί και τους ξέρει όλος ο κόσμος. Τι γίνεται όμως με τους «πρώην»; Σήμερα, λοιπόν, θα μιλήσουμε γι’ αυτούς ....

ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ: «ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ…» (Video)

Συντάχθηκε απο τον/την desk agioritikovima.gr   

Παρακολουθήστε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλου, που παραχώρησε αποκλειστικά το www.katixitiko.gr στο Αγιορείτικο Βήμα (agioritikovima.gr) . Ο κ. Παύλος εστιάζει στα αίτια της οικονομικής κρίσης και με λόγο Αλήθειας αναδεικνύει τα λάθη του παρελθόντος που μας οδήγησαν σε τραγική κατάσταση σήμερα.

Προκαλούν και ανοιχτά τώρα πια οι Αλβανοί!


Κάθε όριο τείνουν να ξεπεράσουν οι προκλήσεις των Αλβανών εναντίον των Βορειοηπειρωτών και της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Μόνο που σε αντίθεση με το παρελθόν, πλέον αυτές οι προκλήσεις δεν προέρχονται… γενικά και αόριστα από «διάφορους εθνικιστικούς κύκλους», αλλά από συγκεκριμένα πρόσωπα, οργανώσεις, ακόμη και πολιτικά κόμματα εξουσίας!...


Οι Βορειοηπειρώτες δικαιολογημένα αισθάνονται ανήσυχοι από το τεταμένο κλίμα, που επικρατεί, κυρίως μετά την απογραφή πληθυσμού που έγινε τον Οκτώβριο και έκτοτε εντείνεται συνεχώς. Ήδη στη… λίστα των ονομάτων με τις προκλήσεις εναντίον τους (και κατά όλων των μειονοτήτων της γειτονικής χώρας) έχει μπει ακόμη και ο σοσιαλιστής, επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Έντι Ράμα, που επαναφέρει την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», ενώ προβληματισμό δημιουργεί η σιγή ιχθύος που τηρεί και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας και ηγέτης του Δημοκρατικού κόμματος Σαλί Μπερίσα.

Τα γραπτά μένουν...όσο και αν η μάζα ξεχνά...

Η ΜΗΛΟΣ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

(17ος αιώνας)
Νίκος Νικολούδης
Διδάκτωρ Ιστορίας  του Πανεπιστημίου του Λονδίνου
(Kings College)
Από το βιβλίο του Ν. Νικολούδη: «Η Αττική και τα
νησιά του Αιγαίου στον Μεσαίωνα και την Τουρκοκρατία»,
εκδ. Αντώνη Σταμούλη, Θεσσαλονίκη 2004, σελ. 127-156.



Το 1537 κατέκτησε την Μήλο ο Βαρβαρόσσα
και από το 1566 πέρασε από τους Ενετούς
στους Τούρκους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της
Τουρκοκρατίας ήταν ορμητήριο πειρατών.
ΦΩΤΟ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ/ Wikipedia

Στις αρχές του 17ου αιώνα το σκηνικό της πειρατικής δραστηριότητας στο Αιγαίο διαφοροποιείται με τη συχνή εμφάνιση Ευρωπαίων και κυρίως Άγγλων πειρατών. Κατά την Κραντονέλλη/1991 (σελ. 251) ειδικά η αγγλική πειρατεία στη Μεσόγειο ευνοήθηκε την ίδια περίοδο κυρίως από τρεις παράγοντες: από την έλλειψη επαρκών κουρσάρικων στόχων στον Ατλαντικό κατά τα τελευταία έτη της βασιλείας της Ελισάβετ Α΄, από την αδυναμία των βραδυκίνητων βενετικών γαλερών να εμποδίσουν τα γρήγορα αγγλικά πειρατικά ιστιοφόρα που εμφανίστηκαν στη Μεσόγειο, και από την κήρυξη από το διάδοχο της Ελισάβετ, Ιάκωβο Α΄, όλων των Άγγλων πειρατών ως εκτός νόμου, με παράλληλη απαγόρευση εισόδου τους σε όλα τα αγγλικά λιμάνια (1603). Η συχνή παρουσία πειρατών από την Αγγλία, Ολλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία και Μαγιόρκα στο Αιγαίο ευνοήθηκε περισσότερο περί τα τέλη του 17ου αιώνα λόγω του πολέμου μεταξύ της Γαλλίας από τη μία πλευρά και της Αγγλίας και Ολλανδίας από την άλλη (1688-97) ο οποίος μεταφέρθηκε και στο Αιγαίο, όπου εξελίχθηκε σε σειρά πειρατικών επιδρομών (Slot/1975, σελ. 83). Aλλά και νωρίτερα, περί τα μέσα του ίδιου αιώνα, ο Κρητικός Πόλεμος, μεταξύ της Βενετίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1645-69), είχε προσελκύσει στο Αιγαίο ένα πλήθος πλοίων ποικίλης προέλευσης, η παρουσία των οποίων συνδυάστηκε με πειρατικές ενέργειες.

H ανακοίνωση της S&P για το μπαράζ υποβαθμίσεων

Αυτή είναι η ανακοίνωση του οίκου S&P που υποβάθμισε 9 χώρες της ΕΕ, μεταξύ αυτών τη Γαλλία, την Ιταλία και την Αυστρία, αφήνοντας μόνη την Γερμανία με την αξιολόγηση ΑΑΑ.
Φυσικά δεν ασχολείται καν με την Ελλάδα, όπως είχαμε αποκαλύψει στο ΟΛΥΜΠΙΑ προ ημερών. (Η είδηση και το ΒΙΝΤΕΟ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ εδώ)
Η ανακοίνωση της S&P (κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

Βενιζέλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος αν περάσει η πρόταση Παπανδρέου για το Μάρτιο

Απρόσμενες εξελίξεις που πυροδοτούν το πολιτικό σκηνικό προκαλεί η διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την τηλεφωνική συνομιλία τους σχετικώς με το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.
«Θεωρήστε το δεδομένο. Δεν θα είμαι υποψήφιος αν περάσει η πρότασηΠαπανδρέου από το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος» υπογράμμιζε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλοςσε στενούς συνεργάτες του. Αυτό σημαίνει πως όλοι θα στρέψουν την προσοχή τους στην τοποθέτηση που θα κάνει ο κ. Βενιζέλος στο Εθνικό Συμβούλιο, οπότε θα ξεκαθαρίσει τελικώς αν θα είναι ή όχι υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Δεν τα βρήκαν Βενιζέλος Παπανδρέου. Ερχεται ρήξη

Εμπλοκή στις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠαΣοΚ σημειώνεται τις τελευταίες ώρες. Έπειτα από εκατέρωθεν διαρροές για τις προθέσεις του κ. Γ. Παπανδρέου και του κ. Ευ. Βενιζέλου, οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία πριν από λίγο η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Έχασε το "AAA" η Γαλλία από την S&P


Στην υποβάθμιση των μακροπρόθεσμων πιστοληπτικών αξιολογήσεων εννέα χωρών της Ευρωζώνης προχώρησε η Standard & Poor΄s Ratings Services έπειτα από την ολοκλήρωση της αναθεώρησης.


Συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Μάλτα, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία κατά μία βαθμίδα ενώ την Κύπρο, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία κατά δύο βαθμίδες.


Αντίθετα η S&P επιβεβαίωσε την αξιολόγηση του Βελγίου, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας.

Μήνυμα Ειρήνης για την Κύπρο!



Ένα μικρό απόσπασμα απο το CCMC(Cyprus Community Media Centre) για το φεστιβάλ ειρήνης.Το Διεθνές φεστιβάλ έβαλε στο πνέυμα της ειρήνης το κοινό, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και της νεολαίας με σκοπό να δημιουργήσουν...

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΣΩ

1. Η κατάσταση θα αλλάξει. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να δεις ένα φως στην άκρη του τούνελ αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα φως που τελικά θα δούμε. Να ‘σαι σίγουρος
2. Η αυτοκτονία είναι μια τελική απόφαση, και δεν μπορεί να αναιρεθεί. Είναι μόνιμη. Σαν τον δικομματισμό ο οποίος όμως τώρα ήρθε η ώρα του, βοήθησε να το ζήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη πλησιάζει

Από factorx

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
“Ρίκσα”, αν θυμάμαι καλά, το λένε οι Ινδοί. Είναι ένα είδος ανθρωποκίνητου ταξί. Κάθεσαι και ο οδηγός – υποζύγιο, συνήθως χλεμπονιάρης κα ξυπόλητος έχει ζευτεί το καρότσι και τρέχει να πάει τον πελάτη. Δεν είμαι ειδικός στα οικονομικά και πιθανώς οι σκέψεις μου να αγνοούν κάποιες πτυχές των σχετικών ζητημάτων. Κοινό νου όμως νομίζω πως έχω.
Μετά από δύο χρόνια περικοπών μισθών, συντάξεων κι επιδομάτων, γίνεται συζήτηση ότι πρέπει να κατεβεί κι άλλο ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Είναι λέει έξωθεν απαίτηση.

“Εξαφανίζουν” από τον χάρτη τις ΓΓ Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου

Συνεχίζεται όπως φαίνεται και από την κυβέρνηση Παπαδήμου η καταστροφική πολιτικής της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου όσον αφορά την «εξαφάνιση» υπουργείων με εθνική και σημειολογική σημασία. Όπως αποκαλύφτηκε χτές στην συνέντευξη τύπου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΠΩΣ ΤΟ PSI+ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ!

PSI+ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!
Οι επίσημες δηλώσεις των τελευταίων ημερών (Όλι Ρεν, Οικονομικό Επιτελείο) αλλά και οι πληροφορίες που διοχετεύονται κάνουν λόγο ότιπλησιάζει η συμφωνία για το PSI+ (κούρεμα δημόσιων ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες κατά 50%, στη βάση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου)

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Φίλε Νίκο, μια μικρή περιήγηση στο διαδίκτυο με την κατάλληλη  φράση αναζήτησης, μου έφερε εκατοντάδες φωτογραφίες από την κατοχική Ελλάδα της πείνας και της δυστυχίας. Από την κατοχική Ελλάδα έτσι όπως την είχαν καταντήσει οι σημερινοί επίδοξοι "σωτήρες μας" (τρομάρα να τους έλθει). Η μόνη διαφορά με αντίστοιχες σημερινές φωτογραφίες (αν φτάσουμε σε τέτοιο σημείο), θα είναι το ότι οι σημερινές φωτογραφίες θα είναι έγχρωμες και ψηφιακές. Το θέμα της κάθε φωτογραφίας θα είναι το ίδιο. Η γροθιά όμως στην υπερηφάνεια του κάθε Έλληνα θα είναι πολύ πιό δυνατή. Πατριώτες ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟ 1940. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα οι σύγχρονοι κατακτητές. Ο λύκος μόνο τρίχωμα αλλάζει, όχι τις συνήθειές του.----
Τις φωτογραφίες τις αφιερώνω σε όσους διαπραγματεύονται με τα σύγχρονα οικονομικά γουρούνια της Ευρώπης.

Συνάντηση-μυστήριο… του πρώην με τον νυν

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Αιφνιδιαστική συνάντηση… μυστήριο είχαν απόψε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Λουκάς Παπαδήμος, πυροδοτώντας φήμες και σενάρια, για το μέλλον της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά… του PSI.
Η συνάντηση ήταν εκτός προγράμματος, και αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, στον απόηχο των αρνητικών εξελίξεων με τις διαπραγματεύσεις του PSI.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ, ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ!

Να πλήρωσαν έστω τις πορτοκαλάδες;
Την ώρα που οι Έλληνες βιώνουν τα απεχθέστερα δημοσιονομικά μέτρα που περιορίζουν δραστικά τα εισοδήματά τους σε σημείο που πολλά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου αντί να μειώσουν, αύξησαν τα ποσά που λαμβάνουν ως κρατική ενίσχυση καθώς...το protothema.gr δείχνει ότι η συνολική χρηματοδότηση των κομμάτων το 2011 αυξήθηκε κατά 6 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα χρήματα που πήραν το 2010!Το ΠΑΣΟΚ έλαβε ως εκλογική ενίσχυση το 2009, 3.084.772,47 ευρώ ενώ η χρηματοδότηση του 2010 για τα ινστιτούτα ανήλθε σε 1.768.724,80 ευρώ και του 2011 σε 1.941.547,36 ευρώ

Η ΝΔ πήρε ως εκλογική ενίσχυση (2009) 2.932.510,15 ευρώ και οι χρηματοδοτήσεις ανέρχονται σε 1.344.300 ευρώ για το 2010 και 1.517.818 ευρώ για το 2011

Το ΚΚΕ χρηματοδοτήθηκε για τις εκλογές με το ποσό των 602.940,19 ευρώ και επιχορηγήθηκε το 2010 με 418.936 ευρώ και το 2011 με 466.526,6 ευρώ

Ο ΛΑΟΣ για τις εκλογές του 2009 πήρε 346.073,03 ευρώ, το 2010 χρηματοδοτήθηκε με 356.412 ευρώ και το 2011 με 389.063, 72 ευρώ

Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έλαβε 371.039,65 ευρώ, το 2010 πήρε 321.866 ευρώ και το 2011 347.366 ευρώ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις εκλογές πήραν 191.614,51 ευρώ το 2010 έλαβαν155.902 ευρώ και το 2011 160.769,72 ευρώ.

ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ

The bondholder


Δεν ξέρω το γιατί αλλά σήμερα ήθελα να μοιραστώ με τους φίλους μου στο Olympia μια προσωπική στιγμή.

Χθες βραδύ άκουσα την 17 χρονών κόρη μου να κλαίει αθόρυβα. Ανέβηκα στο δωμάτιο και την αγκάλιασα σφιχτά. Το αγόρι της έφυγε για την Ιταλία να σπουδάσει. Δεν υπήρξαν υποσχέσεις για το αύριο. Μονό ο χωρισμός του τώρα.

Ασυνείδητα είδα ένα αγόρι στην πρύμη του Olympia – το καράβι που έπαιρνε εκείνη την εποχή τους μετανάστες – να κοιτάξει τους άνδρες του λιμανιού να λύνουν τα σχοινιά και το καράβι σιγά να απομακρύνεται από την αποβάθρα. Κοίταζε με θλίψη ένα κορίτσι στην αποβάθρα , την Ελληνική σημαία να κυματίζει σόλο το λιμάνι –ήταν 25 Μαρτίου – και ήξερε ότι δεν θα τα έβλεπε αυτά για πολύ καιρό.

Αύριο, Παρασκευή και 13, κλείνει το κεφάλαιο Παπανδρέου;

Ο μήνας έχει δεκατρείς καταραμένη μέρα, δεν θέλω ν’ ανταμώσω άνθρωπο ούτε για καλημέρα».
Αυτός ο υπέροχος στίχος ακουγόταν τα προηγούμενα χρόνια και χαρακτήριζε όλους εκείνους τους προληπτικούς που άκουγαν ότι ο μήνας έχει 13 και κλείνονταν στο σπίτι. Αν δε ήταν και Τρίτη τότε κλειδαμπάρωναν και την πόρτα. Στην πορεία γρουσούζικη ημέρα έγινε και η Παρασκευή και 13, ή μάλλον θύμιζε το γνωστό…

Ληστές σκότωσαν 40χρονο επιχειρηματία στα Λιόσια με καλάσνικοφ!..Aντιστάθηκε την ώρα που προσπαθούσαν να τον ληστέψουν.

Νεκρός από τα πυρά αγνώστων έπεσε 40χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας διανομής πετρελαίου στα Ανω Λιόσια. Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε γύρω στις 20:30 το βράδυ, στην οδό 41ης Οδού 3.
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο του εγκλήματος για να συλλέξουν στοιχεία, εκτιμούν ότι επρόκειτο για επίδοξους ληστές.
Σύμφωνα με μαρτυρίες........

''ΦΤΥΝΩ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ''.....

όλα τα λεφτά το Υστερόγραφο)
Οργή και απόγνωση αποτυπώνεται στην επιστολή ενός απόστρατου αξιωματικού του Στρατού Ξηράς, του κ. Χρήστου Μακρυγιάννη. Την επιστολή δημοσιεύει η εφημερίδα "Δημοκρατία" και άλλες ημερήσιες εφημερίες και με αυτήν επιτίθεται στους κυβερνώντες για τα νέα μέτρα και όλα όσα έχουν κάνει μέχρι σήμερα φέρνοντας τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

Οι λαλίστατοι έδωσαν τη θέση τους στον κ. Παπαδήμο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σε μια παλιά, γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή κατέφυγε προχθές ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, που συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πολιτικούς συντάκτες για μια συνάντηση που ονομάστηκε «συνάντηση γνωριμίας».

Προειδοποίησε για μια ακόμη φορά πως το 2012 θα είναι μια «δύσκολη χρονιά» (όπως και το 2011 και το 2010 και το 2009). Και είπε πως αν εργαστούμε όλοι μαζί και συστηματικά θα δημιουργήσουμε συνθήκες εξόδου από την κρίση – οπότε και ελπίζουμε σε ανάπτυξη στο τέλος του χρόνου και αύξηση της απασχόλησης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ( ΦΕΚ. 3051/τ. Β’. / 30.12.2011 ) η ανάθεση στον ΕΛΓΑ της υλοποίησης του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων που αφορά  σε « Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες ( πλημμύρες, κατολισθήσεις ) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες ( ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, υψηλές θερμοκρασίες ) κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος  - Δεκέμβριος 2009 ».

 Οι  χορηγούμενες ενισχύσεις διακρίνονται σε:

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ-ΠΡΟΡΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΙΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Στο παλαιότερο και τώρα καταργημένο ιστολόγιο "1453-2009" του ο πολύ καλός μας φίλος filtor που τώρα έχει το πολύ σημαντικό ιστολογιο ΗΓΓΙΚΕΝ είχε δημοσιεύσει αυτήν την εξαιρετική σύνοψη προρρήσεων και με την αφορμή της προηγουμένης αναρτήσεως αφού και η CIA ψάχνει για τις προρρήσεις είπαμε να την αναδημοσιεύσουμε.

Την αφιερώνουμε εξαιρετικά με όλη μας την αγάπη, στον filtor τον καλό μας φίλο στον οποίο άλλωστε ανήκει η εργασία αυτή. 

Βόμβα από τον Άρειο Πάγο!

Να ξαναγίνει η δίκη Εφραίμ-Αρσένιου-Ψάλτη στο Εφετείο Ξάνθης-Θεωρείται βέβαιη η αθώωσή τους

Από το Εφετείο Θράκης θα δικαστούν και πάλι ο προφυλακισμένος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, ο μοναχός της ίδιας Μονής Αρσένιος και η εφέτης Μαρία Ψάλτη, για τα αδικήματα της παράβασης δικαστικού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος η εφέτης και της ηθικής αυτουργίας ο ηγούμενος και ο μοναχός της Μονής.

Η διαπλοκοσυμμορία ζει και βασιλεύει.

Μετά τις αυξήσεις κατα 9.2 στον λαουτζίκο η ΔΕΗ φέρεται να δίνει σε σύμβουλο του Γ. Παπανδρέου μισθό 9000 ευρώ και συμβόλαιο μέχρι το 2013. Με τη φράση “τελικά κανείς δεν χάνεται... αρκεί να έχει τους σωστούς φίλους...”οικονομικός παράγοντας σχολίασε την τοποθέτηση του Κώστα Θέου (πουλέν του άλλου ολετήρα Παπακωνσταντίνου που διέλυσε την Ελλάδα) στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ και δεξί χέρι του Αρθούρου Ζερβού στη διοικητική πυραμίδα της Επιχείρησης με μισθό που ξεπερνά τις 9.000 ευρώ.

ΕΠΕΙΓΟΝ:ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΜΑΘΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ-ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

Το μέτωπο είναι κοινό. Υποστηρίζουμε και θα υποστηρίξουμε ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ κατά της ψήφισης της Δανειακής Σύμβασης.

Θέλοντας να συνεισφέρουμε στην πληροφόρηση που παρέχετε (που ίσως είστε ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ...; στον τρόπο που την κάνετε ...
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Μόλις την δεύτερη ημέρα που ανέλαβε ο κ. Παπαδήμι-ος την Διακυβέρνηση της χώρας
μεταβιβάστηκαν στην Ξεπουλητική εταιρεία Δημοσίου (με βάση τον Εφαρμοστικό Νόμο) ΟΛΕΣ σχεδόν οι ΥΠΟΔΟΜΕΣ της χώρας (Αεροδρόμια, Λιμάνια, Δίκτυα, Νερά, Εθνικές Οδοί κ.λ.π.)

Δείτε και
εδώ την πληρη Λίστα ...;
Παράκατω έχουμε κάνει μια προσπάθεια σε μορφή ερωταπαντήσεων να δώσουμε τα κύρια σημεία του Επαίχυντου αυτού νόμου που δυστυχώς βρέθηκαν έλληνες βουλευτές που τον ψήφισαν ...; (ναι ...;! βρέθηκαν έλληνες, αν μπορούν πλέον να αποκαλούνται Έλληνες ...Wink τετοιο νομο δεν ψηφιζουν ουτε ΧΩΡΕΣ που χανουν Πολεμο ...;!!

Δημιουργεί στρατιά για …την …σωτηρία της χώρας.



Ο Βενιζέλος – Τούρκογλου που θέλει οπωσδήποτε να τον κάνει αρχηγό ο Καρατζαφέρης, δίνοντας μάχη για την μείωση των δημοσίων δαπανών, αλλά και έχοντας στο μυαλό του την… μητέρα των μαχών για την αρχηγία του αποκόμματος πλέον ΠΑΣΟΚ

Hraklis Thivas:ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14/1 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00 Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14/1 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00 Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΛΑΜΙΑΣ,ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΡΟΖ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ.ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ


http://www.facebook.com/?ref=home#!/hraklis.thivas

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η Λαγκάρντ είπε την αλήθεια για την Ελλάδα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ


Πολύ πριν η Κριστίν Λαγκάρντ κληθεί να σηκώσει το βαρύ φορτίο της αποκατάστασης του κύρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, διαδεχομένη στη Γενική Διεύθυνση του IMF τον… άτακτο συμπατριώτη της, και ιδεολογικό αντίπαλο Ντομινίκ Στρος Καν, η φήμη της προηγείτο της εμβληματικής φιγούρας της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ

Γιατί οι Ρώσοι κατέβασαν ένα μεγάλο μέρος του στόλου τους στην Ανατολική Μεσόγειο αυτή τη χρονική στιγμή;
Του Κώστα Τζεβελέκου
Τι θέλουν να αποδείξουν;
Ποιους επιθυμούν να υπερασπισθούν;
Μήπως είναι οι υδρογονάνθρακες και τα μεγάλα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα;
Αυτά και άλλα ερωτήματα βασανίζουν κάθε σκεπτόμενο Έλληνα.
Οι διεθνείς αναλυτές κάνουν λόγο για την επιθυμία των Ρώσων να συμμετέχουν και αυτοί στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων και με την παρουσία τους να αποδείξουν στους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους ότι βρίσκονται στο μεγάλο οικονομικογεωπολιτικό παιχνίδι που έχει προετοιμασθεί να διαδραματισθεί μέσα στο έτος που διανύουμε.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ '' ΤΖΑΚΙ '' ΣΤΟΝ Σ.Σ. ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ...ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ


Εφέσου 10 Προσφυγικός Συνοικισμός Θήβας Τ.Κ. 32200

Email:sovdim@hotmail,com

Τό Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 καί ώρα 21.00 ο Σύλλογος μας πραγματοποιεί στό κέντρο ΤΖΑΚΙ ( Σ.Σ. Θήβας ) τήν καθιερωμένη ετήσια εορταστική Χοροεσπερίδα του καί τήν κοπή τής Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας .

Κατά τήν διάρκεια τής εκδήλωσης : θά τιμηθούν οί Πρόεδροι τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ τών τελευταίων 65 ετών καί παράγοντες τού αθλητισμού , ενώ θά παρουσιαστεί η νέα ποδοσφαιρική φανέλα τού Συλλόγου .

Οι 90 σύμβουλοι του Λ. Παπαδήμου!

Ούτε δέκα ούτε είκοσι αλλά 90 θέσεις συμβούλων, συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων αποφάσισε να θεσμοθετήσει για το Πολιτικό Γραφείο του ως πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος! (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΕΚ)
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη πρόκληση που χρεώνεται προσωπικά ο κ. Παπαδήμος μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης-μαμούθ, όταν αποχώρησε ο Γ. Παπανδρέου. Κι αν για τα 50 μέλη του υπουργικού συμβουλίου (την ώρα που στην Ιταλία υπό λιγότερο
δυσμενείς συνθήκες ο κ. Μόντι σχημάτισε ένα πολύ πιο ολιγομελές σχήμα) προβλήθηκε η δικαιολογία των «έκτακτων συνθηκών» και των ισορροπιών με τα κόμματα της «συγκυβέρνησης» και πιο συγκεκριμένα με το ΠΑΣΟΚ, για τη νέα αυτή απόφαση δεν υπάρχουν ελαφρυντικά.

Και ενεργειακό colpo grosso με το κούρεμα: Το βρετανικό δίκαιο αρπάζει τον ελληνικό πλούτο!

Αύριο έρχεται στην Αθήνα ο Charles Dallara για σειρά συναντήσεων με τον Λουκά Παπαδήμο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τους οποίους και θα ενημερώσει για τις τελικές λεπτομέρειες του πλαισίου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.
Ο επικεφαλής του IIF έπειτα από αλλεπάλληλές επαφές με τους πιστωτές της χώρας, τόσο με ιδιώτες όσο με κρατικούς, φέρεται να έχει στον φάκελό του την σύμφωνη γνώμη ομολογιούχων για «κούρεμα» , που συνολικά θα ξεπερνά το 50% δίνοντας τροφή τις τελευταίες ημέρες για κάθε λογής σενάρια, ακόμη και για ακραίες εκτιμήσεις που ξεπερνούν την στοιχειώδη οικονομική λογική. Κοντός ψαλμός, που λένε, καθώς από την πλευρά του πρωθυπουργού αφήνεται να εννοηθεί πως η σχετική συμφωνία ενδέχεται να κλείσει μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Ένα μη κερδοσκοπικό Καφενείο!

Χώρους σαν το "Συνεργατικό Καφενείο" δε θα βρεις πολλούς στην Αθήνα. Ίσως όχι λόγω του χώρου αυτού καθεαυτού αλλά μάλλον λόγω της ιδέας που τροφοδότησε στην πραγματικότητα τη λειτουργία του. Η μοναδικότητά του πάντως χαρακτηρίζεται και από τη φοβερή του τοποθεσία.Μπορεί κάποιες δηλώσεις σχετικά με το καφενείο να μεταβάλλονται συνεχώς μέσα απο τις εξελίξεις, όπως σε κάθε τι ζωντανό, αλλά το χρώμα και το συναίσθημα είναι πάντα το ίδιο! Ακριβώς απέναντι από το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος ειναι το"Συνεργατικό Καφενείο" Μοναστηρίου 140, Ακ. Πλάτωνος.

Η Goldman Sachs κατασκευάζει σχέδιο χρεωκοπίας της Ελλάδας

Σύμφωνα με την τράπεζα, η χώρα μας δεν γλιτώνει την χρεοκοπία αλλά θα παραμείνει στο ευρώ. Ο επικεφαλής της, ο κ. Τζιμ Ο’Νιλ , εκτιμά ότι η αποχώρηση χώρας από την Ευρωζώνη θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για το κοινό νόμισμα. Ωστόσο, κατά την Goldman Sachs βλέπει βραχυπρόθεσμη παραμονή της χώρας στο ευρώ και…συγκεκριμένα για το 2012, γεγονός το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με τη σύναψη συμβάσεων αφαίμαξης του εθνικού πλούτου σε υποδομές, υπέδαφος και περιουσίες πολιτών. Δεν είναι τυχαίο ότι εκφράζεται η άποψη ότι η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία θα είναι δύσκολο μακροπρόθεσμα να παραμείνουν στην Ευρωζώνη.

Πάνος Καμμένος : Βγάζω τα στοιχεία γιατί ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει…






ΔΗΛΩΣΕ ότι προβαίνει σε αποκαλύψεις για την προστασία του, γιατί “γίνονται και ατυχήματα στην ζωή…
Και γιατί ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει…
ΑΚΟΥΣΤΕ τις αποκαλύψεις στο “Marconi Radio 96,1 F.M.” του Βόλου και στην εκπομπή “Συμβαίνει Τώρα” του Αντώνη Κουμιώτη.
Ακούστε τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Β’ Αθηνών Πάνο Καμμένο:

Ο Σαμαράς έχει το 90% των καταθέσεών του στο Βέλγιο...Γιατί τι φοβάται ;

Το 90% των καταθέσεων του διατηρεί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και εν δυνάμει πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε τράπεζα του εξωτερικού. Όπως φαίνεται από το πόθεν έσχες του προέδρου της Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς έχει 285.467 ευρώ σε καταθέσεις στην KBC του Βελγίου γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτήματα.


Γιατί κάποιος, στην προκειμένη περίπτωση ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα δεν την εμπιστεύεται τόσο ώστε να διατηρεί τα χρήματα του σε Ελληνική τράπεζα;

Ιατρικός Σύλλογος Θηβών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ενημέρωσης για σύγχρονα και υψηλού ενδιαφέροντος θέματα υγείας διοργανώνει ημερίδα στις 21 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 17.30  στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών με θέματα:
               1) Ψυχολογικές πιέσεις για το παιδί και τον έφηβο στη σύγχρονη  κοινωνία.
 Ιωάννης Τσιάντης: Αν.Καθηγητής παιδοψυχιατρικής                                    π.Δ/ντης της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής,   Νοσοκομείο Παίδων <Αγία Σοφία>
                  2) Στρες-άγχος-κατάθλιψη ,το σύγχρονο πρόβλημα.
 Δ.Δικαίος –Καθηγητής  Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών - Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Η CIA ερευνά προφητείες του Γέροντος Παισίου: "Η Τουρκία, η καταραμένη φυλή, θα σβήσει όταν κατέβει η ρώσικη αρμάδα"!

Οπαδοί των προφητειών δεν είμαστε (πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι φτιάχνουν την μοίρα τους καθημερινά), αλλά η είδηση ότι η CIA έχει ιδρύσει πριν από δώδεκα χρόνια ένα απόρρητο τμήμα αναλυτών που ασχολούνται με την ανάλυση των  προφητειών από διάφορες θρησκείες και σε διάφορα μέρη του κόσμου, μας βάζει στον πειρασμό να αναδημοσιεύουμε ένα εντυπωσιακό ως προς την πρόβλεψή του απόσπασμα των όσων υποστήριζε ότι θα συμβούν μελλοντικά ο μοναχός Παΐσιος ο οποίος εκοιμήθη το 1994.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η νέα κυβέρνηση δεν είναι περιορισμένης ευθύνης

Γράφει ο
Γιώργος Αγαπητός
Την τελευταία περίοδο συμβαίνουν στη χώρα μας πρωτόγνωρα γεγονότα τα οποία ερμηνεύονται ποικιλοτρόπως από διάφορες οπτικές γωνίες. Οι πολίτες βρίσκονται σε σύγχυση γιατί κανείς δεν τους δίνει απαντήσεις για τα προβλήματα που τους απασχολούν και επί πλέον αμφισβητούν τη συνταγματικότητα ορισμένων νόμων που περιορίζουν το εισόδημά τους.

Το 2009 με εθνικές εκλογές και με δημοκρατικές διαδικασίες ο λαός, σωστά ή λανθασμένα, εξέλεξε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με τετραετή θητεία. Σύμφωνα με το Σύνταγμα εάν η εκλεγμένη κυβέρνηση αδυνατεί να εξαντλήσει την 4ετία παραιτείται και προκηρύσσονται εθνικές εκλογές, εκτός εάν καλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την αξιωματική αντιπολίτευση και αυτή ανταποκριθεί με επιτυχία στο σχηματισμό κυβέρνησης πλειοψηφίας.

Αποκάλυψη-βόμβα Ο Σημίτης τηλεφώνησε στον Παπαδήμο στη Βοστώνη, καθ' υπόδειξη των Μπόμπολα-Ψυχάρη, της "πίσω πόρτας" του Μαξίμου!

Από τον Henri Ackermann



Ήταν Κυριακή 13 Νοεμβρίου, όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Πετσάλνικου για τη θέση του πρωθυπουργού της συγκυβέρνησης.


Αίφνης κυρίως το Mega , το ΒΗΜΑ, το ΕΘΝΟΣ, και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ άρχισαν ένα κρεσέντο απαξιωτικών σχολίων σε βάρος του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και αφιερωμάτων- ωσαννά στον Μεσσία που έρχεται από τις Αγορές.

Η εξαθλίωση θα συνεχιστεί ολόκληρο το 2012 αν δεν την ανακόψουμε δυναμικά.

Η εξαθλίωση του ελληνικού λαού συνεχίζεται στην πολύπαθη πατρίδα μας και μέρα με την μέρα όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του ενεργού πληθυσμού και των νοικοκυριών
οδηγούνται στην φτώχια.

Με μαθηματική ακρίβεια το 80% του λαού καταστρέφεται μέσα σε ένα περιβάλλον ύφεσης το οποίο υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια και με τις ψεύτικες υποσχέσεις περί ανάκαμψης
η παρούσα κυβέρνηση (όπως και η προηγούμενη), το μεγάλύτερο μέρος των κοινοβουλευτικών κομμάτων, η τρόϊκα και ολόκληρη η τάξη των πλουσίων εργοδοτών (ΣΕΒ κλπ) και των τραπεζών.

Αποκλειστικό: Μάθετε τα πάντα για τους Αεροψεκασμούς από το κ. Νίκο Κατσαρό


Κ. Κατσαρέ θέλουμε πραγματικά να σας ευχαριστήσουμε για την τιμή που μας κάνετε δίνοντας τη συνέντευξη αυτή στο pentapostagma.gr. Η συνέντευξη αυτή ήταν ένα μόνιμο αίτημα των αναγνωστών μας, οι οποίοι κρέμονται κυριολεκτικά από το στόμα σας για ένα θέμα πάρα πολύ σημαντικό για τις ζωές των παιδιών μας αλλά και όλων μας.

1. Τα τελευταία χρόνια σε όλο και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, όλο και πιο συχνά , παρατηρούμε κάποιες λευκές «ουρές», τις οποίες αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα. Πολλοί λένε ότι αυτές «οι ουρές» είναι ψεκασμοί, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν το φαινόμενο αυτό κάτι το φυσιολογικό (καυσαέρια που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα). Ποια είναι η δική σας θέση;

Νότης Μηταράκης: Το μνημόνιο βασίζεται στο Βρετανικό δίκαιο! Είναι και αυτός “συνωμοσιολόγος” βρε άθλιοι των ΜΜ”Ε”;

Νότης Μηταράκης σήμερα το πρωΐ στον ραδιόφωνο του ΑΝΤ1: «Αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα του θέματος και ως τέτοιο το αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία. Σας θυμίζω ότι η σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα πριν από δύο χρόνια, το Μνημόνιο, είναι βάση του Βρετανικού Δικαίου και αυτό δημιούργησε ένα κακό προηγούμενο. Αυτή είναι μια ακόμη δυσχέρεια που δημιουργήθηκε από τη μη διαπραγμάτευση του Μνημονίου. Έδωσε την εντύπωση ότι ως χώρα, χωρίς πολύ συζήτηση, δεχόμαστε πολύ σκληρούς όρους…»

Αφού τους αρέσει το σασπένς με τη δραχμή, ας τους στείλουμε στις αερομαχίες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορεί να μην έχει νόημα να κλαίει κανείς πάνω από το χυμένο γάλα, αλλά επειδή στην περίπτωση της Ελλάδας το γάλα δεν χύθηκε άπαξ, αλλά συνεχίζει να χύνεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε και μέχρι να στραγγίξει εντελώς η χώρα και επειδή κάποιοι οικονομικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού μας προτρέπουν (εκ μέρους του εργοδότη τους) να αποδεχθούμε την μοίρα μας, οφείλουμε να ασχοληθούμε με ορισμένα θέματα με τα οποία εκτός από τους ιστορικούς του μέλλοντος, ελπίζουμε να ασχοληθούν και οι δικαστές.

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!‏

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ! ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΣΤΟ ΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ!


ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΣΤΟ ΣΤΕ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ 150.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ! ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ – Ν. ΧΛΕΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ) ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο