Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ«ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ»


"Όταν οι Ηχηρές σιωπές του έρωτα τραγουδούνΜπιθικώτση "

Η Αίθουσα Τέχνης Ιανός, φιλοξενεί τη Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00, τη συγγραφέα Άννα Μπιθικώτση και το νέο της βιβλίο «ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» που κυκλοφορεί από την ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, σε μια πρωτότυπη παρουσίαση, όπου ο λόγος συναντά το λυρισμό και το τραγούδι το συναίσθημα.


Οι δραματοποιημένες αφηγήσεις των ηθοποιών KΘΒΕ, Δημήτρη Σιακάρα , Λίλιαν Παλάντζα, καθώς και της συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση ζωντανεύουν επί σκηνής το περιεχόμενο και το πνεύμα του βιβλίου βάσει σεναρίου επιμελημένου επίσης από την ίδια τη δημιουργό, όπου οι ρόλοι των πρωταγωνιστών της συγγραφής συνδέονται περίτεχνα και ευρηματικά σε ένα πάζλ συναισθημάτων μέσα από οπτικοποιημένες περιπλανήσεις και ερωτικά τραγούδια του Γρηγόρη Μπιθικώτση που θα αποδώσει ο ερμηνευτής Σωτήρης Δογάνης πλαισιωμένος από τους Δημήτρη Μαλίνη στο μπουζούκι και Δημήτρη Τσολέκα στη κιθάρα και φωνή.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Αθηνά Αβούρη

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών Θεσσαλονίκης «Καταφύγιο Γυναίκας» (έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν στον αγώνα τους κατά της βίας)
Χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης κυρία Μοσχοτά Κωνσταντίνα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Ευχαριστίες:
Capsis Hotel Thessaloniki  -  ΚΘΒΕ - Clochard - MAC AUDIO sound - Rent a car in Greece

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ
Οι «ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ», είναι κράμα Πεζογραφίας και Ποίησης στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία μιας μεγάλης αγάπης. Πρωταγωνιστές, ένας άντρας που δεν υλοποίησε τα «θέλω» του εγκλωβισμένος στο «κέλυφος» της συμβατικότητας και μια γυναίκα  που επέλεξε να αποτυπώνει πάνω στα χαρτιά της στιγμές της «αξιολάτρευτα αθώας ενοχής» τους…  Μια Κυριακή ορόσημο για τη ζωής τους θα αναπτυχτεί μια ιδιότυπη εσωτερική αντίσταση, με θιασώτες ιδεολογίες που εκτελούνται, την έκπτωση του πνευματικού κόσμου και τις υποκριτικές πλάνες των κοινωνικών συντηρητισμών που δεν επιτρέπουν να ακουστεί η φωνή της καρδιάς που λέει: «χρωστάς αγάπη και για σένα»…Θα περάσουν την «οδό της τόλμης», ή θα παραμείνουν ναυάγια στη βυθισμένη τους ζωή;
                                                                                                                                   Προλόγισαν

Ντίνος Καρύδης (Ηθοποιός-Σκηνοθέτης)

... Θυμάμαι με συγκίνηση ένα βράδυ που είχες κάνει χωνί τα χέρια σου Γρηγόρη και μου τραγούδησες στ’ αυτί το: «ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΤΟ ΤΕΤΡΑΦΥΛΛΟ ΔΑΚΡΥ»… Εδώ είναι η ψυχή σου Γρηγόρη Μπιθικώτση. Στην Άννα σου! Στην Άννα μας! Στην ταλαντούχα Άννα Μπιθικώτση! Στην ευαίσθητη συνέχειά σου… Τρανή απόδειξη ετούτο το βιβλίο, που το διάβασα απνευστί μια νύχτα του Νοέμβρη και ήταν Κυριακή …

Δέσποινα Στυλιανοπούλου (Ηθοποιός)

Άννα μου μέσα από τις σελίδες του βιβλίου σου ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ  «μου ξύπνησες αυτά που άφηνα να κοιμούνται. Φαίνεται ότι έχεις πολλά να μας δώσεις και γι αυτό μας δίνεις από το περίσσευμά σου… Μα κι ακόμα αν είχες λίγα θα μας έδινες από την καρδιά σου». Ο καθένας έχει ένα ξεχωριστό τρόπο ν' αγαπιέται...  Κι εσύ έχεις τον δικό σου που σε κάνει ξεχωριστή. Είναι ο τρόπος που ακουμπάς την ψυχούλα σου πάνω στα λευκά χαρτιά σου… Έτσι σε γνώρισα,  έτσι σε αγάπησα και σου γράφω αυτές τις γραμμές, όχι  όμως μόνο για να συγχαρώ, αλλά και να πω στο μέγιστο Γρηγόρη μας:« Γρηγόρη Μπιθικώτση, από όσα μεγάλα έχεις πει, ήθελες να πεις κι άλλα τόσα!... μα σου έλειπε ίσως ο χρόνος και έφτιαξες λοιπόν, έξυπνα και σοφά, τη συνέχειά σου και την ονόμασες ...Άννα, και φύσηξες μέσα της, σαν έναν γήινος θεός, της ψυχής σου την ανασαιμιά, της Ζωής σου ολάκερη τη σοφία!...» Κράτα ψηλά Άννα μου, και τράβα στους δρόμους της συγγραφής με το ταλέντο σου!. Μ' αυτή την πυξίδα θα γνωρίσεις τους αληθινούς καλούς αναγνώστες σου.

Γιόλα Αργυροπούλου – Παπαδοπούλου ( Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών)


«... Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου εκτυλίσσεται η ιστορία μιας Μεγάλης Αγάπης, μιας Λατρείας Ερωτικής, που υπερβαίνει τα ανθρώπινα μέτρα και τείνει προς τον ολόφωτο Κόσμο του Ιδανικού και του Ανέφικτου... Κατ' αρχάς υπάρχει ο Πρόλογος με τη φράση "Η Αυλαία ανοίγει...", μια φράση δηλωτική της θεατρικότητας του έργου, ακολουθούν 21 Πλάνα, ο Επίλογος και, τέλος, το εκπληκτικό "Γράμμα" της συγγραφέως, στο οποίο καταγράφονται επιγραμματικά οι σκέψεις, οι προβληματισμοί και τα συναισθήματά της σχετικά με τον θεματικό πυρήνα της έμπνευσης και της συγγραφής της... Προσωπικά, τη γραφή αυτού του βιβλίου θα τη χαρακτήριζα με δυο μόνο λέξεις ως "Γραφή Ψυχής". Αν αυτή η τόσο πλούσια σε συναισθήματα ψυχή της Άννας Μπιθικώτση μπορούσε να απεικονιστεί ως παρουσία ανθρώπινη, θα έλεγα χαρακτηριστικά πως αυτά τα τρυφερά της χέρια κράτησαν μια πένα, βουτηγμένη στο χρυσάφι του Ήλιου, κι έγραψαν ένα κείμενο ακόμη πιο ζεστό, πιο φωτεινό και πιο δυνατό κι από το ίδιο το φως του... Διαβάζοντας κανείς τις "Ηχηρές Σιωπές... του έρωτα", αυτό το εξαιρετικό - τόσο από άποψη μορφής όσο και από άποψη περιεχομένου - βιβλίο, αναμφίβολα ταξιδεύει σε μιαν απέραντη θάλασσα ομορφιάς, αυτής της ομορφιάς που αποπνέει η κάθε αριστουργηματική γραφή είτε στον πεζό είτε στον ποιητικό λόγο. Και, στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε ένα μοναδικού κάλλους κράμα Πεζογραφίας και Ποίησης, αφού μέσα στον θαυμάσιο αφηγηματικό λόγο της συγγραφέως ξεπροβάλλουν - σαν Ήλιου ρινίσματα - οι υπέροχοι στίχοι της, που μας θαμπώνουν με το φως τους... Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση αυτού του κυριολεκτικά "ξεχωριστού" βιβλίου, ο αναγνώστης δεν είναι δυνατόν παρά να αναρωτηθεί: "Διάβασα ένα συναρπαστικό κείμενο ή άραγε, με τα μάτια ανοιχτά, ονειρεύτηκα το πιο όμορφο όνειρο ή μήπως άκουσα μια μελωδία επουράνια ή τάχα ταξίδεψα στους μαγικούς χώρους του αβασίλευτου φωτός;" Το σίγουρο είναι ότι νοιώθει την ψυχή του ανάλαφρη, μαγεμένη, ανατεταμένη κι εκστασιασμένη...


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο