Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ολόκληρος ο Ύμνος προς την Ελευθερία - Οι 158 στροφές, οι ποτισμένες με την Ιερή διαδρομή του Εθνους μας στους αιώνες .

1
1flagΣε γνωρίζω από την κόψη
του σπαθιού την τρομερή,
σε γνωρίζω από την όψη
που με βία μετράει τη γη.
2
Απ' τα κόκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Η "καρδιά" της Αυτοδιοίκησης χτυπά στους Κορυσχάδες

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Καρπενησίου, Αριστείδη Τασιού θα πραγματοποιηθεί στην Ευρυτανία το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 συνέδριο των Γενικών Γραμματέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα: «Απασχόληση & Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού στην Αυτοδιοίκηση».


Το συνέδριο θα λάβει χώρα από τις 17:00-21:00, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Μουσείο Κορυσχάδων.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ. - Ποιό το μέλλον της Τουρκίας.

Το άρθρο που θα διαβάσετε παρακάτω γράφηκε τον 11ο του 2005. Ίσως κατά μια έννοια να είναι "προφητικό", αλλά σίγουρα είναι, αν μη τι άλλο, επίκαιρο όσο ποτέ. Ο αρθρογράφος έξι χρόνια μετά (2011) δικαιώνεται από τα τρέχουσα γεγονότα, γράφοντας ένα ακόμη σχόλιο, και συνεχίζει να δικαιώνεται εν έτη 2012.

Γράφει ο Παπαθανασίου Αντώνης*.
Όταν οι Οθωμανοί Τούρκοι έφτασαν έξω από την Βιέννη, η Οθωμανική Αυτοκρατορία βρισκόταν πλέον στο ζενίθ της. Αυτή όμως ήταν, κατά πολλούς, και η αρχή του τέλους μια δύναμης η οποία έκτοτε χάνει ...

Κυριακάτικες εφημερίδες [1-4-2012]

.........



Varadero Club Hellas:...την Κυριακή των Βαϊων 08.04.2012 πάμε στη Θήβα!

Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΗΒΑ!
   
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
10.30     ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
11.00     ANAXΩΡΗΣΗ
12.00     ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΑΣ-ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ        [url]http://youtu.be/nrjdUjgB2wU[/url]
12.40     ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ
14.00     ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ -16.30 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ  Ε.Ο ΛΑΜΙΑΣ
17.30     ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ
                    
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 150 km
  

Οι ΗΠΑ θέλουν την Τουρκία συνεταίρο στις ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας!!!

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να προβαίνει σε γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της, αλλά…
Η άφιξη στην Ελλάδα του Richard Morningstar και των θέσεων που πρεσβεύει περί ελληνοτουρκικής προσέγγισης και των γενικότερων ενεργειακών ζητημάτων ήταν εξαιρετικά άσχημο προμήνυμα για τα ελληνικά συμφέροντα.

MAKEΛΕΙΟ 2!

Έχουμε πει ότι κάθε Σαββατοκύριακο θα έχει τηλεοπτικό ΜΑΚΕΛΕΙΟ.


Έτσι και αύριο, εαν όλα βέβαια πάνε καλά.

Οι δυσκολίες είναι τεράστιες, αλλόκοτες αλλά όχι ανυπέρβλητες. Είμαστε μόνοι μας και παίζουμε απέναντι στο σύστημα που δεν γουστάρει αλήθειες. Ήδη(όπως θα παρατηρήσατε την προηγούμενη εβδομάδα), φάγαμε πολλές τριπλοκλωτσιές, όπως λέγαμε και στο ποδόσφαιρο που παίζαμε στις αλάνες της επαρχίας. Σαμποτάζ, “φίλοι” που υποσχέθηκαν και μας πούλησαν την τελευταία ώρα όταν αντιλήφθηκαν τον ντόρο που κάναμε και την θεματολογία εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και άλλα πολλά.

Νέοι φόροι "αποτελειώνουν" τους μισθοσυντήρητους

Μισθοσυντήρητοι των 1.000-1.700 ευρώ το μήνα θα πληρώσουν «το μάρμαρο» με το νέο σύστημα που προτείνει η Επιτροπή Φορολογικής Μεταρρύθμισης αφού, αν τυχόν εφαρμοστεί μετεκλογικά, το 2013 θα χάσουν από μισό έως και έναν ολόκληρο μισθό για επιπλέον φόρους.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΗΒΑ 4.4.2012

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Και οι εννέα βουλευτές του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για το βαρύτατο πλήγμα που δέχθηκαν τα Νοσοκομεία,τα Πανεπιστήμια,τα ΤΕΙ,τα Επιμελητήρια,από το κούρεμα των αποθεματικών τους που ήταν κατατεθημένα στη Τράπεζα της Ελλάδος και η οποία τα μετέτρεψε σε ομόλογα και μάλιστα χωρίς ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Ἐπαγγελματίες δολοφόνοι

Ὅταν ὅλη ἡ «ἀστυνομία» προστατεύῃ τὸν προδότη!

Ἄλλα ἀναζητοῦσα κι ἄλλα βρῆκα ἐμπρός μου.
Ὅλη ἡ «ἀστυνομία»  πλέον, ἐπισήμως, δίχως κἂν νὰ κρατᾶ τὰ προσχήματα, τάσσεται ἐμφανῶς ὑπὲρ τῆς προστασίας αὐτῶν ποὺ μᾶς γελοιοποιοῦν καθημερινῶς! Αὐτῶν ποὺ καταστρατηγοῦν κάθε ἀνθρώπινο δικαίωμά μας καὶ καταπατοῦν κάθε νόμο τοῦ Συντάγματος! Γιατί;

ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ…

Μια Ελληνίδα πολίτης, η Χριστίνα Σαλέμη, κάτοικος Χαλκίδας, εμφανίστηκε στον εισαγγελέα του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου της Χάγης και κατέθεσε μήνυση κατα του Προέδρου της δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, του νυν πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, για γενοκτονια κατα του Ελληνικού λαού. Η μήνυση είναι νομικά τεκμηριωμένη και μένει να δούμε την αντίδραση του δικαστηρίου. Η υπόθεση έχει πολύ ενδιαφέρον και πρέπει να διαδοθεί. Ακολουθούν η διαβιβαστική επιστολή και το κείμενο της μήνυσης στα Αγγλικά.

Το νέο νομοσχέδιο για τα διόδια δεν πρέπει να περάσει

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


Η «αιμομιξία» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΛΑΟΣ μας έφερε στο προσκήνιο τον νέο Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη. Ο αυτοαποκαλούμενος «ακτιβιστής της Δεξιάς», αφού με μια αριστοτεχνική κωλοτούμπα κατάφερε να προσγειωθεί ομαλά από τον ΛΑ.Ο.Σ. στη ΝΔ, εδραίωσε στη συνέχεια τη θέση του στο Υπουργείο Μεταφορών και άρχισε να προβάλλεται σχεδόν καθημερινά στα τηλεοπτικά ΜΜΕ.

Ανοίγει ο δρόμος και για τις απολύσεις εκπαιδευτικών…

Κατατέθηκε νύχτα η τροπολογία για την οποία πίεζε η Τρόικα
Την συμμετοχή στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών, φέρνει με τροπολογία που κατέθεσε αργά το απόγευμα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Η απόφαση ήταν ειλημμένη εδώ και αρκετούς μήνες, όμως αναβαλλόταν συνεχώς μπροστά στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2013 και βάση αυτής από το 2014 θα ορίζονται οι προϊστάμενοι των διάφορων υπηρεσιών και διευθύνσεων.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΗΒΑΣ:«Έρωτας από την αρχή»(The Vow)

Από Πέμπτη 29  Μαρτίου έως Τετάρτη 4 Απριλίου 2012
Εκτός Δευτέρας

ώρα έναρξης: 21:15 μ.μ.

«Έρωτας από την αρχή»(The Vow)
Η πραγματική ιστορία του Κιμ και της Κρίκιτ Κάρπεντερ από το Νιου Μέξικο, που έγινε και βιβλίο το 2000, είναι τραγική, ρομαντική και από αυτές που επιβεβαιώνουν ότι τελικά «η ζωή γράφει τα καλύτερα σενάρια».

Μπλόκαρε 2εκ.ευρώ του δήμου Θηβαίων η ΕΥΔΑΠ.(video)

Σε κατάσχεση μεγάλου χρηματικού ποσού του δήμου Θηβαίων προχώρησε η ΕΥΔΑΠ, λόγω χρόνιων ανεξόφλητων λογαριασμών. Η κατάσχεση έγινε σε ποσό που διατηρεί η δημοτική αρχή σε τράπεζα της περιοχής.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ;;;

Είχα   την  τύχη, από μικρό  παιδί, να διαβάζω  εφημερίδα. Ο ένας  μου παππούς,  απόφοιτος  Σχολαρχείου, ήθελε  να μάθω  γράμματα  και να  γίνω σπουδαίος  όταν  μεγαλώσω.  Σκεπτόταν,  όπως  όλοι οι γονείς,  για τα παιδιά και τα εγγόνια  τους, εκείνη την εποχή. Ήταν  μια εποχή,  όπου  και πάλι  το 80% των Ελλήνων, ήθελε  να μετοικήσει  σε άλλες πολιτείες. Κάπου   στα τέλη της δεκαετίας  του ’60. Έτσι  λοιπόν, από μικρός
  έμαθα  να διαβάζω, πιο πολύ  εφημερίδες  και περιοδικά,  παρά  τα καθιερωμένα  μαθήματα μου. Αν υπολογίσετε  ότι έχω  και φωτογραφική  μνήμη, καταλαβαίνετε  για πόσο  καμένο  εγκέφαλο  μιλάμε
Επίσης, ένα άλλο μειονέκτημα  η πλεονέκτημα  που είχα  από μικρός, ήταν  να ταξιδεύω  και να κάνω  εύκολα γνωριμίες. Παντός  τύπου. Από  φιλικές, ερωτικές, επιχειρηματικές.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ - ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-Αμυντικός Αναλυτής



Από τις 26 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου και για 10 ημέρες οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά το Πολεμικό Ναυτικό, χρησιμοποιούνται ορθώς ως εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Για δεύτερη φορά σε δύο χρόνια ελληνικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη συνεπιχειρούν με αμερικανικές και ισραηλινές αεροναυτικές...

Εκλογές Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας Περιφέρειας Βοιωτίας

Αγαπητά μέλη του Συνδέσμου,


Την Κυριακή 01 Απριλίου 2012 θα λάβουν χώρα στον Ριζόμυλο Αλιάρτου (αίθουσα ΚΑΠΗ) εκλογικές διαδικασίες του Συνδέσμου για ανάδειξη των Περιφερειακών Οργάνων (Προέδρων Περιφερειακού Συμβουλίου και Περιφερειακής Ενότητας, Μελών Περιφερειακού Συμβουλίου και Μελών Επιτροπής Περιφερειακής Ενότητας) Ν. Βοιωτίας.

Οι εκλογικές διαδικασίες θα διενεργηθούν.....

Κύριε εισαγγελέα, τη μπαταρία, τη μπαταρία!...

Απίστευτο σκηνικό με τον μυστικοσύμβουλο του Πεπόνη...


Μόνο στο NONEWS-NEWS

Μπαίνοντας στο γραφείο του εισαγγελέα Πεπόνη, ο γνωστός Τέλλογλου, του φώναξε από την πόρτα "τη μπαταρία, τη μπαταρία!".

Τα 'χασε ο εισαγγελέας. Και... ο Τέλλογλου στον ίδιο πάντα τόνο συνέχισε "βγάλε τη μπαταρία από το κινητό. Μας παρακολουθούν!".

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΛΙΑΤΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ!

ΓΥΡΝΑΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ Η ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ!


Απίστευτοι τύποι στην Συγγρού. Νομίζουν πως με πληρωμένα δημοσιεύματα σε ‘ανυπόληπτες’ εφημερίδες θα ανακάμψουν και θα αποδυναμώσουν το τσουνάμι του Καμμένου. Το σημερινό ακριβοπληρωμένο και προβοκατόρικο δημοσίευμα του γραφικού Αιμίλιου Λιάτσου τους γυρνάει μπούμερανγκ μιας που στο διαδίκτυο ξεσκεπάστηκε όλη η αλήθεια αλλά και πιο ήταν το θέμα συζήτησης στην συνάντηση Σαμαρά – Λιάτσου πριν λίγες μέρες στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας...

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Το κίνημα των Aφελήμ

Α ΝΕΞΑΡΤΗΤΟ
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΛΑΙΚΟ
Η ΜΕΤΕΡΟ
ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
 
 
Το κίνημα των  Aφελήμ πάλι έβαλε στο μάτι το ντόπιο και ξένο παράκεντρο εξουσίας . Και αυτό γιατί το εν λόγω κίνημα  δεν έχει ........

ΟΕΒΕ:ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα επιμορφωτικά και επιδοτούμενα από τον ΟΑΕΔ σεμινάρια των εργαζομένων σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της περιοχής μας. Η ΟΕΒΕ Θήβας με γνώμονα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιχειρήσεων μας αλλά και την στήριξη των εργαζομένων σε αυτές πραγματοποίησε τρία τμήματα σεμιναρίων :

"Αντεπίθεση" Καμμένου. Μήνυση σε "Παρασκευή +13", και Αιμίλιο Λιάτσο.

Στην αντεπίθεση περνάει ο Πάνος Καμμένος μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας "Παρασκευή + 13".
Τη Δευτέρα ο Πάνος Καμμένος με δικηγόρο τον Βασίλη Καπερνάρο καταθέτει μήνυση στον Αιμίλιο Λιάτσο για τα σημερινά ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα της εφημερίδας "Παρασκευή + 13".

 Επίσης τη Δευτέρα, η σύζυγος του Πάνου Καμμένου,  δικηγόρος, κα Ελένη Τζούλη - Καμμένου καταθέτει αγωγή στον συντάκτη του άρθρου, τον Αιμίλιο Λιάτσο και την εφημερίδα, καθώς και ασφαλιστικά μέτρα στην εφημερίδα για τη μη χρήση του...

Ο Γερο Κωνσταντίνος, ο δια Χριστόν σαλός


Κωνσταντίνος μοναχός Καρεώτης,

ο διά Χριστόν σαλός (1898-μετά το 1969)

(Φωτογραφία: Chrysostomus Dahm, 1957)

Περισσότερες φωτογραφίες:

athosprosopography.blogspot.com

Ο άκακος και σιωπηλός δια Χριστόν σαλός Γερο-Κωνσταντίνος (Αγγελής) γεννήθηκε στο Καλέντσι της Δωδώνης, στην Ήπειρο, στις 10-2-1898. Τον πατέρα του τον έλεγαν Σταύρο και την μητέρα του Ανθούλα. Λεπτομέρειες από τα πρώτα χρόνια της μοναχικής ζωής του δεν γνωρίζουμε, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι είχε κάνει παλιά στην Ι. Μονή Διονυσίου ως αρχάριος. Χρόνια όμως, συνέχεια, τον έβλεπε κανείς να εμφανίζεται γύρω στις Καρυές και να μένη σ’ ένα γκρεμισμένο Κελλί της Μονής Κουτλουμουσίου. (Παλιά ήταν το «Μονύδριο των Φιλαδέλφων» του Αγίου Γεωργίου).

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΔ –ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΤΑ Α΄ΒΑΘΜΟΥ

Εισήγηση σχετικά με τη χορήγηση Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης στους υπαλλήλους ΟΤΑ Α’ Βαθμού απέστειλε στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με την οποία ζητά τη λήψη δυναμικής και αποτελεσματικής απόφασης και παρέμβασης της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ, προκειμένου να δοθεί το επίδομα Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και στους Δημοτικούς Υπαλλήλους, οι οποίοι εξαιρέθηκαν πρόσφατα από τη λίστα των υπαλλήλων που το δικαιούνται.


Ακολουθεί η εισήγηση του κ. Δημάρχου Θηβαίων :

Συνεδρίαση ΔΣ Θηβαίων

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος)  στις    2 AΠΡΙΛΙΟΥ  2012, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερησίας διατάξεως. 

ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΕ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑ​ΠΑΓΟΥ!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ


Ο Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού Νίκος Πατεργιαννάκης (φωτό) θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τον συνδυασμό του Πάνου Καμμένου. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και πολύ περισσότερο τού ευχόμαστε να κόψει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους από τον Σαμαρά.

Η τιμή της Αννας.

Το παρακάτω θέμα είναι μια αληθινή ιστορία.


Θα μου συγχωρέσετε το ότι επέλεξα να αφήσω το "αθυρόστομο" ύφος του κειμενογράφου.... αλλά ίσως είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να περιγράψει το συγκεκριμένο περιστατικό....

Αστυνομικό Τμήμα Ομονοιας

Η ιστορια ειναι πραγματικη. Μου την αφηγηθηκε πελατισσα μου, μπατσινα που υπηρετει στο Α/Τ Ομονοιας.

ΜΟΡΣ: «Απαιτούνται πολλά και επώδυνα μέτρα ακόμη»!!!

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ακόμη «πολλά και επώδυνα μέτρα και πολλή αντοχή», προκειμένου να σταθεί στα πόδια της προβαίνει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα Ματίας Μορς που θεωρεί ωστόσο την οικονομική κατάρρευση τςη χώρας με την ανάκαμψή της ως εξίσου πιθανά ενδεχόμενα.
Σε συνέντευξη του στην Süddeutsche Zeitung, ο κ. Μορς παραδέχεται ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και πως στη χώρα μας έχει δοθεί μία καλή ευκαιρία να ξεπεράσει την κρίση.

Οι μετανάστες θέλουν να φύγουν οι...λαθρομετανάστες - Βίντεο

Ακόμη και οι μετανάστες που βγάζουν νόμιμα το μεροκάματό τους και πληρώνουν φόρους στο Ελληνικό κράτος, έχουν αγανακτήσει με την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας.

Μας κλέβουν, μας δέρνουν και μας μαχαιρώνουν οι παράνομοι, λένε.

Ζητάνε να φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες τώρα, χωρίς να μασήσουν τα λόγια τους.

Ο Δήμος Καρπενησίου Πρωταθλητής στις Χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ

Πρωταθλητής στην απορρόφηση κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ αναδεικνύεται ο Δήμος Καρπενησίου, καθώς μέσα σε έναν μόλις χρόνο δέσμευσε 14.480.228,13 ευρώ, για έργα πνοής που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην ισόρροπη ανάπτυξη του συνόλου του νέου Καλλικρατικού Δήμου.


Ένα χρόνο μετά τις εκλογές, το όραμα της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και την ορθή διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, γίνεται πράξη. Ο Δήμος Καρπενησίου συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αποδεικνύει έμπρακτα ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι Δήμοι μπορούν, ακόμη και σήμερα, να βρουν εργαλεία ανάπτυξης εφόσον λειτουργούν με σωστό σχεδιασμό, ολοκληρωμένες προτάσεις, συστηματική δουλειά και με σημείο αναφοράς την ποιότητα ζωής των δημοτών τους.

Επεμβάσεις & Έλεγχοι στο Φέροντα Οργανισμό Υφιστάμενων Κτιρίων

Από τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου


και την πολιτικό μηχανικό Αγγελική Θ. Παπαϊωάννου –μεταπτυχιακή διπλωματούχο στο ’’Δομοστατικό Σχεδιασμό& Ανάλυση Κατασκευών ΕΜΠ’’

Κάθε κτιριακή εγκατάσταση στηρίζεται σε ένα «σκελετό», τον αποκαλούμενο και Φέροντα Οργανισμό του κτηρίου. Ο κύριος ρόλος αυ¬τού του οργανισμού είναι η παραλαβή των φορτίων του κτηρίου (βάρη υλικών, εγκαταστάσεων, ανθρώπων, κλπ.) και η μεταφορά...

100.000.000 ευρώ ανά έτος η φύλαξη των λαθρομεταναστών . Όσο κάνουν τα εισιτήρια α’ θέσης με το αεροπλάνο για την πατρίδα τους

Το υπουργείο Προστασίας των Πολιτικών προτείνει οι ΕΔ να επανδρώσουν “αρχικά” τα στρατόπεδα μέχρις ότου βρεθεί ένας αριθμός 3.000 ανδρών που θα αναλάβει να φυλάει επί 24ώρου βάσεως τους 30-40.000 λαθρομετανάστες των στρατοπέδων. Το ΓΕΣ λέει έμμεσα ότι Τώρα είναι πάνω από 1 εκατ. από δαύτους. Τι να κάνουν 30 στρατόπεδα των 1000 ατόμων; Και ποιος θα τους φυλάει; Ρώτησαν να μάθουν τι σημαίνει στρατόπεδο λαθρομεταναστών και τι απαιτήσεις φύλαξης έχει;

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πόσα € χρειάζεται γιά να ζει ένας άνθρωπος ανθρωπινά στην Ελλάδα σήμερα;

Δεν μιλούμε βέβαια γιά τα μέλη της νυν πολιτικής τάξης στην Ελλάδα. Μιλούμε γιά ανθρώπους και όχι γιά τερατόμορφα εξωπλανητικά όντα.
Ας υποθέσουμε πως μετά από μερικές οικονομικές μελέτες επί μελετών καταλήγουμε στο, γιά την ωραία τούτη ώρα, υποθετικό ποσόν των €1.500 τον μήνα. Τι ακριβώς τότε μας εμποδίζει να σχεδιάσουμε ένα οικονομικό σύστημα που ξεκινάει με έναν κατώτατο μισθό των €1.500 τον μήνα και μία κατωτάτη σύνταξη, επίσης των €1.500 τον μήνα;

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη».

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεξαγωγή του τριήμερου σεμιναρίου του Future Library, που πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Μαρτίου 2012, στη Βέροια, με σκοπό να προετοιμάσει Βιβλιοθηκονόμους από όλα τα μέρη της Ελλάδος για τη διεξαγωγή της καλοκαιρινής εκστρατείας με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη».


Στόχος της εκστρατείας είναι να προωθήσει την ανάγνωση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στους μελλοντικούς χρήστες των Δημοτικών και Δημοσίων Βιβλιοθηκών.

Αποφυλακίζεται ο Γέροντας Εφραίμ

Ακούστε την ηχογραφημένη είδηση από το radio9

Κινδύνεψαν τα Φουσιανά απο πυρκαγιά

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση εντός του συνοικισμού Φουσιανά Πρασιάς στην Δυτική Ευρυτανία,από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.


Ήταν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ,χθές,όταν σε έκταση με φτέρες και καστανιές στο επάνω μέρος του δρόμου Φουσιανά -Βασιλέσι ,λίγα μέτρα μετά το γεφύρι,κάτοικοι της Πρασιάς είδαν έντονους καπνούς και φλόγες.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλοι οι κάτοικοι με λάστιχα και κλαδιά και μέχρι αργά το βράδυ πάλεψαν με αντίξοες συνθήκες με αποτέλεσμα να αποτρέψουν τα χειρότερα που θα ήταν να γυρίσει η φωτιά προς τα σπίτια του συνοικισμού.

Κάλεσμα για μαζική αντίδρασηΤην Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 Τετράωρη Πανθηβαϊκή στάση εργασίας και Συλλαλητήριο

Είναι κοινή πλέον η διαπίστωση, ότι η ακολουθούμενη επώδυνη για τους Έλληνες πολίτες δημοσιοοικονομική πολιτική με την ισοπεδωτική περικοπή μισθών και συντάξεων, την κατακόρυφη αύξηση φορολογίας στους ήδη φορολογούμενους, τις περικοπές στους ΟΤΑ και την παραχώρηση στην ιδιωτική κερδοσκοπική εκμετάλλευση θεμελιωδών κοινωνικών αγαθών, οδηγεί σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, στο κλείσιμο επιχειρήσεων, σε εντεινόμενη και βαθιά ύφεση την οικονομία, σε ασφυξία την αγορά και μοιραία στην κατάρρευση και κατάργηση του Κοινωνικού Κράτους, της Αυτοδιοίκησης, της Παιδείας, της Υγείας και γενικά στην κοινωνική εξαθλίωση.

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντά η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού της Κύμης, προϋπολογισμού 8.979.000 €.


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν την Πέμπτη 29 Μαρτίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Τροποποίηση και εκσυγχρονισμός λιμένα Κύμης». Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας), με προϋπολογισμό 8.979.000 €.

Ο.Ε.Β.Ε ΘΗΒΑΣ:Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας


Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη, απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνων επαρχιας Θηβας, όσον αφορά την νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο για την δυνατότητα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ να επιλέγουν κατώτερη ασφαλιστική κλάση από εκείνη που έχουν καταταγεί σήμερα.

Οι «Bonnie & Clyde» πίσω απο το μύθο

Όταν η περιπέτεια μπλέκεται με το μύθο και ισοπεδώνει τα «πρέπει» μιας εποχής τότε οι πρωταγωνιστές μετατρέπονται σε ήρωες που οι επόμενες γενιές τους δοξάζουν για το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους.
Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση των «Bonnie & Clyde» που παρά τα αδικήματα που πράξανε στο μυαλό όλων μας, είναι οι σύγχρονοι Ρομπέν των Δασών που τα έβαλαν με τον κόσμο των Τραπεζών όταν αυτός άρχιζε να απλώνεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Σήμερα 83 χρόνια μετά το ζευγάρι «ζει» το τελευταίο βράδυ του στην Αποθήκη...

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΟ ΘΗΒΑ - ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ( 18.00 ) ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΗΒΑΣ

Τήν Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 καί ώρα 18.00 στό Δημοτικό Στάδιο Θήβας οί Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές τού ΑΟ ΘΗΒΑ θά αντιμετωπίσουν τούς Παλαιμάχους Ποδοσφαιριστές τού ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ προετοιμαζόμενοι γιά τό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Παλαιμάχων τών Τρικάλων πού θά λάβουν μέρος τήν Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 τό οποίο θά διεξαχθεί...

Γιατί είμαστε όλοι μοναδικοί και διαφορετικοί!!

Οι δουλέμποροι δίνουν χαρτάκι με οδηγίες στου λαθρομετανάστες…Να πάτε Αθήνα,εκεί θα κάνετε ότι σας αρέσει…η Ελλάδα είναι ένα μπ….λο…

Γράφει ο Jack the Ripper
Αυτό είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη..κος Όθωνας στην εκπομπή Κοινωνία ώρα Μέγκα..
Σήμερα και εντελώς ξαφνικά Καμπουράκης Οικονομέας…από φιλεύσπλαχνοι και λαθρολάγνοι, πήραν το μέρος των κατοίκων και των καταστηματαρχών.Μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση που δεν είχαν καλεσμένη και την Αλ Σάλεχ στο πάνελ…σύμβουλος και ειδική μεταναστανολόγα του Βούγια στις καλές εποχές που λεφτά υπήρχαν.

«Ποιος Σαμαράς; Μπορούμε πρωτιά»

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Σκανδαλίδης. Με δηλώσεις...

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

H Νέα Τάξη Πραγμάτων και οι Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας (governing Stones of Georgia)..

Ένα μήνυμα αποτελούμενο από δέκα οδηγίες.
Ένα μήνυμα γραμμένο σε οκτώ σύγχρονες γλώσσες.
Ένα μήνυμα σε τέσσερα αρχαία συστήματα γραφής.

"Οϊτε οί λίθοι την όδών δεικνύντων οίώνοί σωφροσύνης".
ΔΕΙΤΕ τις δέκα συγκλονιστικές οδηγίες και το βίντεο...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο