Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Κινδύνεψαν τα Φουσιανά απο πυρκαγιά

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση εντός του συνοικισμού Φουσιανά Πρασιάς στην Δυτική Ευρυτανία,από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.


Ήταν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ,χθές,όταν σε έκταση με φτέρες και καστανιές στο επάνω μέρος του δρόμου Φουσιανά -Βασιλέσι ,λίγα μέτρα μετά το γεφύρι,κάτοικοι της Πρασιάς είδαν έντονους καπνούς και φλόγες.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλοι οι κάτοικοι με λάστιχα και κλαδιά και μέχρι αργά το βράδυ πάλεψαν με αντίξοες συνθήκες με αποτέλεσμα να αποτρέψουν τα χειρότερα που θα ήταν να γυρίσει η φωτιά προς τα σπίτια του συνοικισμού.


Η φωτιά ήταν έντονη λόγω και του αέρα αλλά και της ξηρασίας που υπάρχει εδώ και μέρες στην Πρασιά με συνέπεια να φτάσει λίγα μέτρα πριν το ελατόδασος.

Φυσικά το υπαρκτό πρόβλημα ,που το έχουμε τονίσει επανελλημένως,της αργοπορίας της πυροσβεστικής Καρπενησίου λόγω της απόστασης δεν έλλειψε και στο συγκεκριμένο συμβάν.

Ενώ οι κάτοικοι ,όπως μας αναφέρουν, κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία λίγο μετά την έναρξη της φωτιάς,εν τούτοις λόγω της μεγάλης απόστασης τα οχήματα έφτασαν κοντά στα μεσάνυχτα.

"Ευτυχώς κόπασε ο αέρας και γλυτώσαμε τα χειρότερα" τονίζουν οι κάτοικοι των Φουσιανών που είδαν την φωτιά να απειλεί δάσος και σπίτια.



Στο σημείο της πυρκαγιάς παρέμειναν οι πυροσβέσετς μέχρι αργά το μεσημέρι σήμερα ώστε να αποτραπεί περίπτωση αναζωπύρωσης.
 
 
 Prasia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο