Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Εθνική μειοδοσία ή πολιτικός αμοραλισμός ;

Την ώρα που τα διεθνή ΜΜΕ σε παγκόσμιο επίπεδο αναδεικνύουν το πρόβλημα της Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας  με  συμπάθεια τις διεκδικήσεις του ελληνικού λαού, που αδυνατεί πλέον να ζήσει κάτω από ένα κλίμα εκφοβισμού και απάνθρωπης λιτότητας, υπάρχουν εγχώριοι πολιτικοί, οι οποίοι συμπλέουν με το πνεύμα και τις προθέσεις της σκληρής γραμμής “ΜΕΡΚΕΛ”, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα και τις αντοχές ενός εξαθλιωμένου λαού.
Πολλοί, μεταξύ αυτών και εγώ, αμφισβητήσαμε  προεκλογικά τις εξαγγελίες και τις προθέσεις του πολιτικού φορέα που εμπιστεύτηκε η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, αλλά από την επομένη των εκλογών, σκεπτόμενοι  εθνικά και με αίσθημα δημοκρατικής ευαισθησίας και σεβασμού της πλειοψηφίας  ευχόμαστε  και προσδοκούμε, όπως και η πλειονότητα των Ελλήνων, να πετύχει η σημερινή κυβέρνηση.

«Είμαστε όλοι με την Ελλάδα», λένε 300 διανοούμενοι από όλο τον κόσμο

Τριακόσιους νέους συμμάχους απέκτησε η Ελλάδα στην προσπάθεια για διαπραγμάτευση επί του χρέους. Πρόκειται για 300 διανοούμενους από διάφορες χώρες του κόσμου, οι οποίοι συνυπογράφουν επιστολή υπέρ της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η επιστολή δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα mediapart.fr, συνιδρυτής της οποίας είναι ο πρώην διευθυντής του Monde, Έντι Πλενέλ.
Με την επιστολή απευθύνεται κάλεσμα προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ «να σεβαστούν την απόφαση του ελληνικού λαού και να ξεκινήσουν με καλή πίστη τις διαπραγματεύσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση του θέματος του χρέους». Με υπέρτιτλο στον πρόλογο της ιστοσελίδας: «Και ζήτω η Ελλάδα...Είμαστε όλοι μαζί με την Ελλάδα και την Ευρώπη» υπογραμμίζεται ότι οι υπογράφοντες είναι οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί από όλον τον κόσμο, ονόματα διάσημα όπως οι: Τζέιμις Γκαλμπρέιθ, Στέφανι Γκρίφιθ Τζόουνς, Ζακ Σαπίρ, Ντομινίκ Μεντά κ.α.

Εδιωξαν την τρόικα και από την Κύπρο

Στο δρόμο της Ελλάδας και της κυβέρνησης Τσίπρα, είπαν όχι και οι Κύπριοι στους δανειστές-τοκογλύφους, που ήθελαν να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων, διώχνοντας τη δική τους τρόικα, από τη Μεγαλόνησο.

Η κυπριακή κυβέρνηση, φαίνεται πως έλαβε σοβαρά υπόψη την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα, για κοινό μέτωπο εναντίον της λιτότητας και των απαράδεκτων απαιτήσεων των δανειστών και… έστειλε από εκεί που ήρθαν. Η Λευκωσία, στην ίδια γραμμή με την Αθήνα, απέρριψε τις αξιώσεις των δανειστών-τοκογλύφων, να βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια όσων χρωστούν στις τράπεζες, για να πουληθούν μετά, για ένα κομμάτι ψωμί, στα γνωστά «κοράκια» των χρηματαγορών.

«ΤΡΙΠΛΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ» ΤΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΣΩ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μια κίνηση έκπληξη, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, η οποία επικαλείται δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, New York Times, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαδιμηρ Πούτιν ήρθε σε επαφή με τους Σαουδάραβες ηγέτες για να συζητήσει κατ αρχή σχετικά με την κρίση στην Συρία και για τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο. Τότε ο Ρώσος πρόεδρος τους έκανε πρόταση συνεργασίας για την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, μια κίνηση που όπως τόνισε, θα ωφελήσει τις οικονομίες και των δυο πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

Εμφατικό μήνυμα των Ελλήνων: To 72% επικροτεί την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα

Ο ελληνικός λαός στηρίζει τη δύσκολη προσπάθεια της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και τη σκληρή στάση που τηρεί έναντι των πιστωτών μας σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας. Με συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 72% η κοινή γνώμη επιβραβεύει το νέο κυβερνητικό σχήμα για την τακτική έναντι των πιστωτών, εκτιμώντας ότι είναι σωστή.

ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ένα πραγματικό θρίλερ, για την παραμονή ή την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι σε πλήρη εξέλιξη και κρατά τα νεύρα όλων τεντωμένα, με ορίζοντα την 16η Φεβρουαρίου, οπότε συνεδριάζει σε τακτική συνεδρίαση το Eurogroup.
Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Θα προηγηθούν στις 11 Φεβρουαρίου ένα έκτακτο Eurogroup ειδικά για το ελληνικό πρόβλημα, η Σύνοδος Κορυφής στις 12 του μήνα και, ενδιάμεσα, αναρίθμητα τηλεφωνήματα, επαφές, μυστικές συσκέψεις και συνεννοήσεις.

«Λύσσα κακιά» και «η Επιστήμη Σηκώνει τα Χέρια Ψηλά»

«Λύσσα κακιά» συνήθως το λέμε σε κάποιον που φαγώνεται (λυσσάει) από μόνος του.
Σατιρίζοντας, δεν έχουμε παρά να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν και από ενάρξεως της μεταπολίτευσης, για να διαπιστώσουμε ότι «Λύσσα Κακιά» διατρέχει την Νέα Δημοκρατία και κυρίως, μετά την αποχώρηση, του αείμνηστου και αποκαλούμενου ως Εθνάρχη από μεγάλο σύνολο, Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Οι «Μνηστήρες» της ή αν θέλετε οι «Δελφίνοι» ή οι «Καρχαρίες», παρά τη προσπάθεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αργότερα του νεώτερου Καραμανλή, είτε με κινήσεις τύπου «πολιτικές προδοσίες» είτε «με πολιτικές υπόγειες συμφωνίες», αλλά και με «πολιτικά σκάνδαλα», την οδήγησαν σήμερα, να διαφανή ενδεχομένως σύντομα ως :

ΔΕΙΤΕ τι θα συμβεί στην Ευρώπη αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ

Το αποκαλυτπικό άρθρο του W. Münchau στους Financial Times: «Η καταστροφή του… Grexit μπορεί να αποτραπεί» τονίζει ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times W. Münchau.

Στο άρθρο του αναλύει τις επιπτώσεις στην Ευρώπη από το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και επισημαίνει ότι: «Η περασμένη εβδομάδα μας υπενθύμισε τρεις αλήθειες. Η πρώτη είναι ότι η κρίση της ευρωζώνης δεν θα λήξει μέχρι να επιλυθεί, δηλαδή, μέχρι να διαγραφεί το υπερβολικό χρέος. Αυτή η αλήθεια αποδείχθηκε αδιαπέραστη στις εναλλαγές ψυχολογίας του Νταβός. Η δεύτερη είναι ότι, κάτι που είναι αφόρητο, θα πρέπει να λήξει κάποια στιγμή. Αυτό το είδαμε, όταν οι Ελληνες ψηφοφόροι έθεσαν τέλος σε μια στρατηγική που δεν κατάφερε να προσφέρει, ούτε καν με τα δικά του περιορισμένα στάνταρ, την μείωση στο δανειακό βάρος. Το τρίτο είναι ότι ατυχήματα συμβαίνουν.

Η σημασία της ιστορίας στην Παιδεία

Ν. Λυγερός

Όταν εξετάζουμε αποκλειστικά την ιστορία ως ένα από τα μαθήματα της ύλης του σχολικού προγράμματος μέσα στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, όχι μόνο την εκφυλίζουμε αλλά ουσιαστικά ακυρώνουμε την αξία της για την Παιδεία και κατά συνέπεια για τους μικρούς ανθρώπους. Η ιστορία είναι στην πραγματικότητα η χρονογραφή, δηλαδή το ανάλογο της γεωγραφίας για τον Χρόνο. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η ιστορία αποκτά σάρκα και οστά μέσω της χρονοστρατηγικής. Δεν είναι λοιπόν ένας ουδέτερος χώρος του πεδίου γνώσεων.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα τιμήσει, όπως πάντα,  τις προσδοκίες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων των συνταξιούχων, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.
Θα είναι μαζί τους, στο πλευρό τους, θα αποτελεί σημαντικό συστατικό μέρος μιας δυναμικής εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης.
Κριτήριό μας θα είναι να ενώσουμε όλους τους εργάτες, τα λαϊκά στρώματα στον αγώνα για το δίκιο τους, άσχετα από την επιλογή που έκαναν στις εκλογές της 25ης του Γενάρη.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψει το ΚΚΕ και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Έγκλημα κατά της νοημοσύνης

Ν. Λυγερός

Έγκλημα κατά της νοημοσύνης είναι η μαζική επιβολή της βλακείας. Και δεν είναι η δημοκρατία που αποτελεί δικαιολογία. Διότι όταν υπάρχουν τεχνικά ζητήματα, δεν μπορούμε να περιμένουμε από την πλειοψηφία να ενημερωθεί και να ψηφίσει ανάλογα για το καλό ενός λαού. Επίσης όταν αυτό γίνεται με συστηματικό τρόπο, τότε μπορεί να καταλήξει σ’ ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας ή ακόμα και μια γενοκτονία. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό των αυταρχικών συστημάτων που παράγουν κατοχικά καθεστώτα. Και βέβαια αυτά βασίζονται σε μια εκπαίδευση της νεολαίας που δεν έχει ιστορία αφού θεωρεί ότι η tabula rasa είναι απαραίτητη για να προωθήσει την προπαγάνδα της.

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΗΝ.

            
Όταν το 2010 άρχισαν να βγαίνουν στην δημοσιότητα κάποιες απόψεις  αρθρογράφων, μεταξύ αυτών και του γράφοντος, που υποστήριζαν  πως η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ ήταν ένα  οργανωμένο σχέδιο,  που αποσκοπούσε στην οικονομική καταρράκωση των Ελλήνων και όλων των υποδομών της χώρας,  με σκοπό να υπερχρεωθεί και να περάσει ο Εθνικός πλούτος σε ιδιώτες,  πολλά “παπαγαλάκια” τότε μας χαρακτήρισαν “συνομωσιολόγους”.

ΣΟΣ από τους αγρότες της Κωπαίδας για τα τρωκτικά. Αρουραιόπληκτη η Βοιωτία

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να τους υποδείξει τις ενδεδειγμένες μεθόδους καταπολέμησης των τρωκτικών από τα κτήματά τους ζητούν οι αγρότες της Κωπαίδας.

Για το ίδιο θέμα μετά από σχετικούς ελέγχους υπηρεσιακών παραγόντων σε κτήματα του κάμπου η περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας κήρυξε αρκετές περιοχές αρουραιόπληκτες.

H Google τιμά την συγγραφέα Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ

Η Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1867.
148 χρόνια από τη γέννηση της Αμερικανίδας συγγραφέα
Η Αμερικανίδα συγγραφέας Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ έχει σήμερα την τιμητική της, αφού η Google της αφιερώνει το σημερινό της doodle, με αφορμή τα 148 χρόνια από τη γέννησή της.

Αυτοί είναι οι νέοι αντιπρόεδροι της Βουλής

Στη συμπλήρωση του Προεδρείου της με την εκλογή Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων προχώρησε η Βουλή.

Νωρίτερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναδείχτηκε Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης πρότεινε να γίνει σύμπτυξη των ψηφοφοριών, αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε πως η Βουλή διαθέτει μόνο οκτώ κάλπες, ενώ οι ψηφοφορίες αφορούν 15 αξιώματα. Ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πρότεινε να γίνει μία ψηφοφορία για τους επτά  Αντιπροέδρους και μία δεύτερη ψηφοφορία για τις άλλες θέσεις, κάτι που έγινε δεκτό από την πλειοψηφία.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ - ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΓΕΦΥΡΑ

Διευκρινίσεις για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους δίνει το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει πιστή στη σαφή λαϊκή εντολή.
Κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι το βασικό ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να δοθεί χρόνος από τους εταίρους ώστε να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα – γέφυρα.

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Σε ευχαριστούμε Γιάν(ν)η! Στο λέει ένας μνημονιακός!

Άκουγα τις δηλώσεις του Γιάνη για το μνημόνιο. Ο Γιάνης, ο πρώτος υπουργός Οικονομικών μιας αριστερής κυβέρνησης, συμφωνεί με το μνημόνιο σε ποσοστό 67%. Θα μπορούσε να συμφωνεί κατά 66% ή 71%, αλλά αυτός ξέρει γιατί τελικά συμφωνεί με το 67%. Γενικά, ο Γιάνης ξέρει. Το ερώτημα είναι αν εκείνοι που τον ψήφισαν ξέρουν πόσο συμφωνούν οι ίδιοι με το μνημόνιο. Μία απορία: Εγώ που συμφωνώ κατά 50%, θεωρούμαι μνημονιακός;

Με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση απαντά ο Γιώργος Ντασιώτης στον Φιλ. Σαγάνα

Στην ελληνική δικαιοσύνη παραπέμπει και ο Δήμαρχος Αλιάρτου με αφορμή στις καταγγελίες του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τυχόν αδικήματα που μπορεί να συντελέστηκαν στο κατασκευαστικό κομμάτι του έργου δίκτυο ακαθάρτων στην έδρα του Δήμου.


Ο Γιώργος Ντασιώτης με τη σειρά του προτίθεται να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στον συνάδελφό του τον οποίο κατηγορεί για λασπολογία.

Νέα Δημοκρατία: The Next Generation

Η Νέα Δημοκρατία φημιζόταν πάντα για την αυστηρή επετηρίδα της, που μόνο ο 40αρης τότε Κώστας Καραμανλής μπόρεσε να σπάσει το 1997. Και με δεδομένο ότι η χώρα έχει πλέον έναν 40άρη πρωθυπουργό με 35άρηδες συνεργάτες, αναζητούνται και στην κεντροδεξιά πρόσωπα από την επόμενη ή και τη μεθεπόμενη γενιά ως αντίβαρο. Όχι κατ' ανάγκην για την ηγεσία, αν και ορισμένοι πλέον υποστηρίζουν ότι η λύση θα μπορούσε να αναζητηθεί μερικές ηλικιακές σκάλες πιο κάτω.

Ή ΕΛΛΑΔΑ Ή ΜΠΑΝΑΝΙΑ, Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Οι «μάσκες» έπεσαν πολύ πιο γρήγορα από ότι περίμεναν μερικοί, ή έλπιζαν κάποιοι άλλοι!
Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Ένωση των Ευρωπαίων που διαπνέεται από την αλληλεγγύη των λαών, από την κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και την ευημερία της γηραιάς ηπείρου, από την κοινή στόχευση για την εξασφάλιση της ειρήνης σε μια Ευρώπη που ταλαιπωρήθηκε από δυο παγκοσμίους πολέμους εξ αιτίας των Γερμανών, για να μην ξεχνιόμαστε.

ΠΟΙΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ.. ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΣΤΑ ΧΡΕΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την ίδια ώρα που η χώρα απειλείται με χρεοκοπία, την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε κατάσταση πτώχευσης μετά από μια πενταετή μνημονιακή λεηλασία, ιδού ποιοι έχουν «κατασπαράξει» με τα χρέη τους το ελληνικό δημόσιο, φυσικά με την συνένοχη των μνημονιακών κυβερνήσεων που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να ξεζουμίσουν τον ελληνικό λαό αλλά μην τυχόν και ενοχλήσουν όλους αυτούς.

ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ: Η STANDARD & POOR΄S ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ

Κλιμακώνονται οι πιέσεις έναντι της νέας ελληνικής κυβέρνησης, καθώς ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor΄s υποβάθμισε σε ΒΒ- το outlook της ελληνικής οικονομίας, από Β.
Η υποβάθμιση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας, αν και αναμενόμενη μετά τις προειδοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας, αποτυπώνει την ανησυχία των αγορών από τη μη εξεύρεση λύσης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τη ρήξη μεταξύ Ελλάδας και Βρυξελλών.

Ποια είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Τη νεότερη Πρόεδρο στην ιστορία της έχει από σήμερα η Βουλή με την εκλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, 38 ετών, είναι κόρη του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου και της δημοσιογράφου Λίνας Αλεξίου. Έχει δύο αδερφές τη Βασιάνα και την Ελένη.
Παντρεύτηκε πρόσφατα τον αγαπημένο της Αποστόλη Μαντή.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ...

Ο τίτλος της σημερινής αρθρογραφικής μου προσέγγισης σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, αποτυπώνει ανάγλυφα στη συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μιλώντας χτες στη συρρικνωμένη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, έδειξε ότι παραμένει "ιδανικός" παθολογικός ψεύτης και διαστροφέας της αλήθειας, αλλά και μονίμως "ταυτοποιημένος" με τον παραλογισμό, διανθισμένο με αρκετή ποσότητα πολιτικής εμπάθειας...

Η ανάδειξη της ελληνικής ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Η ανάδειξη της αξίας της ελληνικής ΑΟΖ γίνεται μέσω των είκοσι θαλάσσιων οικοπέδων, είναι λοιπόν τεράστιας σημασίας το τι γίνεται με αυτά, αφού τηρούν τα γεωπολιτικά κριτήρια της συνεκτικότητας, του μεγέθους και του αγγίγματος της μέσης γραμμής αλλά και τα γεωοικονομικά κριτήρια των σεισμικών ερευνών, των κοιτασμάτων – στόχων, της τάξης, της γεωλογίας και των μαθηματικών. Επίσης καθώς τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα έχουν εκδοθεί στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνουν τη δυνατότητα της υλοποίησης και της ελληνικής ΑΟΖ, αλλιώς δίχως αυτά θα βρισκόμασταν αποκλειστικά στο πλαίσιο των διεθνών χωρικών υδάτων, πράγμα το οποίο αποκλείει την αξιοποίηση.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ

«Στο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ δελτίο ειδήσεων του ΕΧΤRΑ (Δευτέρα 2/2/15) ξεκαθάρισα πως στην περίπτωση που ο Κώστας Καραμανλής ή η Ντόρα Μπακογιάννη δεν είναι υποψήφιοι για την προεδρία και η εκλογή του νέου προέδρου γίνει από τη βάση, τότε θα διεκδικήσω εκ νέου την αρχηγία.
Η Νέα Δημοκρατία κατόρθωσε να χάσει τη μεσαία τάξη, όλες τις κοινωνικές ομάδες που την υποστήριζαν μέχρι πρότινος. Ακόμη και σήμερα, κάποιοι δεν κατάλαβαν -ή δεν θέλουν να καταλάβουν- τι έγινε στις 25 Ιανουαρίου. Κάποιοι είδαν την ήττα ως νίκη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Λιβαδειά, 5 Φεβρουαρίου 2015


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (25/2/2015)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ σε συνεδρίασή του στις 29 Ιανουαρίου  2015, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το άρθρο 10 του καταστατικού του Συλλόγου αποφάσισε την πραγματοποίηση  της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσής του, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στις 18.00 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς (3ος όροφος), οδός Κάδμου 7 και Δαιδάλου, με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διατάξεως: 

Που θα βρίσκονται οι παρέες των Βλάχων την Τσικνοπέμπτη στη Θήβα

Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας σας ανακοινώνει ότι οι παρέες των Βλάχων
 το βράδυ της Τσικνοπέμπτης θα βρίσκονται στα παρακάτω κέντρα εστίασης της πόλης των Θηβών .
     

Δημοτικός Έλεγχος – Επερωτήσεις προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, από τον Σταμάτη Χαλβατζή

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»
                                                                                                                          Θήβα  2/2/2015
Θέμα:  Δημοτικός Έλεγχος – Επερωτήσεις
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας
        Σας υποβάλλω τις επερωτήσεις της δημοτικής παράταξης «Δήμος Θηβαίων –Ώρα  Ευθύνης» για την ειδική συνεδρίαση περί «Δημοτικού Ελέγχου–Επερωτήσεις»  που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2015.
1. Μετά την σημαντική καθυστέρηση που σημειώνεται  στην ολοκλήρωση των εργασιών στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα και την αναστάτωση επαγγελματιών και κατοίκων, παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε, δίνοντας απαντήσεις και προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα στα πιο κάτω ερωτήματα:

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Εάν κάνετε πίσω, αύριο δεν θα υπάρχει Ελλάδα.

Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ, κατόπιν εορτής προφήτες, που τωρα βλέπετε «χρεοκοπία».
Οι φίλοι μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι σημερινοί εκβιασμοί ήταν οι απολύτως αναμενόμενοι.
Στο Ολυμπία το είχαμε γράψει επανειλημμένα: Δεν πάμε για καλοπέραση, αλλά για πόλεμο.
Και η ιστορία έχει δείξει ότι εαν χρειαστεί, ένα περήφανο Μεσολόγγι είναι προτιμότερο από ένα ταπεινωτικό Ερζερούμ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΣΟΙΜΠΛΕ: Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΡΥΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ευθεία απάντηση στην σκληρή στάση της Γερμανίας και ειδικά στα όσα ισχυρίστηκε νωρίτερα ο Σόιμπλε έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. «Τέλος στα μνημόνια και στην τρόικα» ήταν το μήνυμα που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας επιμένοντας σταθερά στις προεκλογικές του θέσεις και δεσμεύσεις.

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Η τακτική του λεβέντη Τσίπρα μας γέμισε υπερηφάνεια! Δόξα σοι ο Θεός!

Γειά σου, Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα λεβέντη! Βάλε πια μια τελεία και παύλα, στις μονομερείς και εθνοκτόνες υποχωρήσεις μας! Ο Χριστός μαζί Σου! Η Παναγιά μας στο πλευρό Σου! Καλή επιτυχία για το καλό της Ελλάδος!


γράφει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος

Με τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα έχουμε το παράπονο, ότι δεν ορκίσθηκε κατά τα καθιερωμένα! Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να εκφράσουμε ελεύθερα τη γνώμη μας πάνω στα αυτά προβλήματα της καθημερινής μας ζωής και στον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζει ο νέος Πρωθυπουργός.

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το πισωγύρισμα του ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Στο τελευταίο άρθρο για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ1, κατέληγα στο συμπέρασμα ότι οι δύο βασικές επιλογές που έχει η νέα κυβέρνηση είναι: α) ο δρόμος της υποταγής στις απαιτήσεις της υπερεθνικής ελίτ (Υ/Ε) και της Ε.Ε., με ορισμένες μικρο-παραχωρήσεις από τις ελίτ σε αντάλλαγμα, και β) ο δρόμος της αντίστασης, ο οποίος συνεπάγεται την άμεση μονομερή έξοδο από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη. Αυτό θα επέτρεπε την εισαγωγή αυστηρών ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, καθώς και την επανεισαγωγή του εθνικού νομίσματος, την εθνικοποίηση όλων των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, την κοινωνικοποίηση των κύριων βιομηχανιών που καλύπτουν βασικές ανάγκες, καθώς και εκείνων που αφορούν τον κοινωνικό πλούτο (πετρέλαιο, λιγνίτης, χρυσός κλπ.).

Το παράδοξο του βασιλιά στο σκάκι

Ν. Λυγερός

Το παράδοξο του βασιλιά στο σκάκι προέρχεται από το γεγονός ότι είναι το κομμάτι που έχει τις ελάχιστες δυνατότητες, αφού είναι περιορισμένος από την απόσταση ενός τετραγώνου εκτός όταν εκτελεί το μεγάλο και το μικρό ροκέ, ενώ ταυτόχρονα είναι το κομμάτι που έχει τη μεγαλύτερη αξία, στην πληροφορική μάλιστα του δίνουμε χίλιες μονάδες. Ουσιαστικά είναι ένας χιλιάνθρωπος πάνω στη σκακιέρα. Και αυτό είναι το νοητικό πρόβλημα. Δηλαδή πώς είναι δυνατόν; Με αυτά τα δεδομένα και μόνο μπορεί όντως να μας προβληματίσει. Δεν πρέπει όμως να ξεχάσουμε ότι η αρχική ονομασία που είχαμε για το σκάκι είναι σαχ ματ, που σημαίνει κυριολεκτικά θάνατος του βασιλιά.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; -Αλέξη, μόνο έτσι δεν θα πέσεις!

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στην καταιγίδα.
Η Γερμανική κυβέρνηση απαιτεί από την κυβέρνηση Τσίπρα, λίγα 24ωρα πριν την ψηφοφορία στην Βουλή για την ψήφο Εμπιστοσύνης να πάρει πίσω όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες της και το κυριότερο να αποδεχθεί την παρουσία της Τρόικας αλλά και την συνέχιση των μνημονίων.

Βαρουφάκης: Δε συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε

Μετά την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας, στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το μήνυμα του Έλληνα υπουργού Γιάννη Βαρουφάκη ήταν ότι "Οι συμπατριώτες μου δεν περιμένουν τίποτα άλλο παρά το τέλος στην απαξίωση".

Ο Γιάννης Βαρουφάκης είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Θηβαίων

Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας, το εμπορικό επιμελητήριο τον Δήμο Θηβαίων και άλλους φορείς της πόλης, διοργανώνει το δεύτερο αποκριάτικο πάρτυ στην πόλη μας. Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, με ώρα έναρξης στις 12:00 το μεσημέρι.
 Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία του Δήμου Θηβαίων. Την συγκεκριμένη ημέρα θα υπάρχουν οργανωμένες εκδηλώσεις στην πλατεία της πόλης με κλόουν ,εμψυχωτές, ξυλοπόδαρους ομάδα χιπ-χοπ μπουφέ, αναψυκτικά, μουσική, χορό και άλλα, για όλα τα παιδιά και τους γονείς.

Πρόσκληση: Tελετή κοπής της παραδοσιακής αγιοβασιλόπιττας του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών «ο Ευαγγελιστής Λουκάς» με χαρά προσκαλεί τα μέλη, τους μαθητές της Βυζαντινής Μουσικής και όλους τους φίλους του Συλλόγου στην τελετή της κοπής της παραδοσιακής αγιοβασιλόπιττας.
Που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ.
ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΡΟΥΦΟΥ ΘΗΒΩΝ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ξεχάστε τον ΕΝΦΙΑ, έρχεται φόρος στα ακίνητα άνω των 300.000 ευρώ

H κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ με μία δεύτερη προοδευτική κλίμακα η οποία θα αφορά μεγάλες καταθέσεις, ακίνητα, έργα τέχνης και επενδυτικά προϊόντα περιλαμβάνονται στις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στην φορολογία.

Πάμε ολοταχώς για δημοψήφισμα.

Μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η ευρωπαϊκή ελίτ, με όχημα το Βερολίνο, δεν πρόκειται να υποχωρήσει μπροστά στις απαιτήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και φυσικά της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που στενάζει κάτω από μια σκληρή οικονομική λιτότητα και επέλεξε έξοδο από το μνημόνιο.

Εφόσον αυτή η στάση της ευρωπαϊκής ελίτ είναι πράγματι σοβαρή και δεν παίζεται κάποια μπλόφα, αυτό θα οδηγήσει αναγκαστικά την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είτε σε πλήρη υποταγή και διάψευση όλων των προεκλογικών εξαγγελιών (ήδη πάει η πιο σημαντική, δηλαδή το κούρεμα του χρέους), κάτι που θα οδηγήσει σε τεράστια φθορά των κυβερνητικών κομμάτων, είτε σε άμεση πτώση της κυβέρνησης και επάνοδο στην κυβέρνηση του Σαμαρά και της ΝΔ.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Το γεγονός της θολότητας του νερού από το κανάλι του Μόρνου, ανέδειξε πόσο αναγκαία είναι η άμεση απορρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής μας, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το δικό μας αλλά καθαρό νερό.
 Η καθυστέρηση της απορρύπανσης και η μη απόδοση ευθυνών στους ρυπαντές, διαιωνίζει το πρόβλημα. Καθίσταται άμεσα αναγκαία, όπως έχουμε κατ' επανάληψη προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη και εντοπισμός των σημείων που έχουν ρυπανθεί από εξασθενές χρώμιο και άλλα βαρέα μέταλλα.Για να γίνει έτσι δυνατή η απορρύπανση της περιοχής. Σ' αυτό θα επανέλθουμε με συγκεκριμένες προτάσεις και προς την κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ....

Ο Βαρουφάκης ξηλώνει τον Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup

Αυστηρή κριτική ασκούν κύκλοι του Βερολίνου στον πρόεδρο του Eurοgroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στην Αθήνα, ενώ από την κριτική των γερμανικών μέσων ενημέρωσης δεν ξεφεύγει και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Όπως γράφει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η πρώτη απόπειρα διαπραγμάτευσης έχει αποτύχει και ο επικεφαλής του Eurogroup κατάφερε να προκαλέσει ένα διπλωματικό χάος όταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι δεν θα έχει συνομιλίες με την τρόικα, ενώ επικρίσεις για την ανάμιξή του δέχεται ο Μάρτιν Σουλτς.

«Δεν εκβιαζόμαστε»: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα απόψε στις 18.00

Καλέσματα υπάρχουν επίσης για συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Καστοριά και άλλες πόλεις.

Αυθόρμητο, έκτακτο κάλεσμα μέσα από τα social media για συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Πέμπτη στις 18.00, με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν υποκύπτουμε, Δεν φοβόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, Νικάμε»

Πράσινη Ναυτιλία



Περί Αλός


του Νικήτα Νικητάκου,
Καθηγητή, τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών,
Πανεπιστήμιου Αιγαίου
και Δ. Παπαχρήστου, 
Υπ. Διδάκτορας, τμήμα Ναυτιλίας
& Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου




Δημοσιεύθηκε στο περ. «ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ της Ναυτικής Ιστορίας»,
τ. 87, σ.61, ΑΠΡ.- ΙΟΥΝ. 2014, έκδ. Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.
Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την έγκριση του ΝΜΕ.


Εισαγωγή
Η ναυτιλία εκσυγχρονίζεται, τα πλοία «πρασινίζουν» και η θάλασσα γίνεται και πάλι γαλάζια και καθαρή. Αυτό είναι το οικολογικό όραμα της πλειοψηφίας της ναυτιλιακής κοινότητας. Η πράσινη ανάπτυξη, οικολογία και προστασία περιβάλλοντος όλο και περισσότερο χρησιμοποιούνται ως ορολογία στο ναυτιλιακό χώρο, στην ναυπηγική βιομηχανία και στους επιστήμονες που ασχολούνται με τη Ναυπηγική επιστήμη & τεχνολογία.




Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣ ΝΤΡΑΓΚΙ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπραμόλις ο τελευταίος επέστρεψε στην Αθήνα προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση της ΕΚΤ να άρει την αποδοχή των εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου για τη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών, στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης που διενεργεί.

Κοπή πίτας Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θηβαίων και Δημοτικού Συμβουλίου

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Θηβαίων, σε γνωστό κέντρο της πόλης των Θηβών, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.

Μη μου τα θαλάσσια οικόπεδα τάραττε

Ν. Λυγερός

Τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα της ελληνικής ΑΟΖ είναι μία καινοτομία από την ύπαρξή τους και μόνο. Διότι είναι δύσκολο να διανοηθεί κανείς ότι η Ελλάδα διαθέτει αυτά τα θαλάσσια οικόπεδα δίχως να έχει ακόμα ΑΟΖ de jure κι όμως τα κατάφερε και είναι αναγνωρισμένα από τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ελληνικά.

Η ΕΚΤ σφίγγει τη θηλιά στον λαιμό της Ελλάδας- Δεν δέχεται ως ενέχυρο ελληνικά ομόλογα

Λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι πέρασε τη θηλιά στον λαιμό της Ελλάδας, καθώς η ΕΚΤ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι σταματά από την άλλη Τετάρτη (11 Φεβρουαρίου) να δέχεται ως εγγύηση τα ομόλογα που έχει εκδώσει ή έχει εγγυηθεί το ελληνικό δημόσιο, στέλνοντας τις ελληνικές τράπεζες για χρηματοδότηση στον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA) με υψηλότερο επιτόκιο (1,55% αντί του 0,05% της ΕΚΤ).

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΄΄ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΄΄ ΘΗΒΩΝ


ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙOΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΩΝ '' ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ '' ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΄΄ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΄΄ ΘΗΒΩΝ !!!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ  ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ '' ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ '' ΘΗΒΩΝ
ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η επέκταση του ΧΥΤΑ Θήβας με την κατασκευή του 2ου κυττάρου συνολικής χωρητικότητας 305.000 κυβικών μέτρων.

Ολοκληρώθηκε η επέκταση του ΧΥΤΑ Θήβας με την κατασκευή του 2ου κυττάρου συνολικής χωρητικότητας 305.000 κυβικών μέτρων.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου εταιρίας για το έργο «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Βοιωτίας», με την μέθοδο της αναερόβιας – αερόβιας ζύμωσης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και compost.
Με την κατασκευή και λειτουργία της ΜΕΑ θα γίνεται εκτροπή των οργανικών απορριμμάτων, περεταίρω ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και μείωση των προς υγειονομική ταφή απορριμμάτων, επιτυγχάνοντας πλήρως τους στόχους που θέτει η Ευρωπαϊκή Οδηγία ΕΚ/98/2008 και ο Ν. 4042/2012, ενώ θα παραταθεί για πολλές δεκαετίες η διάρκεια ζωής του υπάρχοντος ΧΥΤΑ.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ανθρώπινες σχέσεις και θεωρία παιγνίων".


Πνευματικό κέντρο του Δήμου Χαΐδαρίου, Κολοκοτρώνη 36.
Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο