Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα τιμήσει, όπως πάντα,  τις προσδοκίες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων των συνταξιούχων, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.
Θα είναι μαζί τους, στο πλευρό τους, θα αποτελεί σημαντικό συστατικό μέρος μιας δυναμικής εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης.
Κριτήριό μας θα είναι να ενώσουμε όλους τους εργάτες, τα λαϊκά στρώματα στον αγώνα για το δίκιο τους, άσχετα από την επιλογή που έκαναν στις εκλογές της 25ης του Γενάρη.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψει το ΚΚΕ και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Τα κριτήρια με τα οποία θα δράσουμε είναι τα ίδια τα λαϊκά συμφέροντα, οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, η διεκδίκηση για την ανάκτηση απωλειών που είχαν στη διάρκεια της κρίσης.
Θα συμβάλλουμε στην άνοδο της απαιτητικότητας, αποκαλύπτοντας τους πραγματικούς στόχους των κυβερνητικών επιλογών, πίσω από διάφορους προπαγανδιστικούς θεατρινισμούς.
Το βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο των κομμουνιστών βουλευτών και των συνεργαζόμενων μαζί τους, είναι η σύνδεση τους με τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, γενικότερα με τους τόπους δουλειάς, σε αντιπαράθεση με την εργοδοτική επιθετικότητα και τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, με το καθεστώς της εκμετάλλευσης.
Θα είναι μαζί με τους ανθρώπους του μόχθου στις εργατογειτονιές, στήριγμα των εργατικών, λαϊκών  κινητοποιήσεων.
Θα είναι η φωνή του λαού, των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του, θα προσπαθήσει να εκφράσει τις αγωνίες, τα βάσανα του λαού μας.
Θα καταγράφει, θα αναδεικνύει και θα παρεμβαίνει πολύμορφα για κάθε λαϊκό πρόβλημα και θα συνδυάζει αποτελεσματικά την εξωκοινοβουλευτική και την κοινοβουλευτική πάλη, με αναφορές, ερωτήσεις, επερωτήσεις, με κάθε πρόσφορο μέσο και σε συνεργασία με τους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος.
Θα συγκρουστούμε με τις πολιτικές του μεγάλου κεφαλαίου,  της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με την αντιλαϊκή πολιτική και κάθε αντιλαϊκό μέτρο.
Θα απαιτήσουμε την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων που χρησιμοποιούνται στο οπλοστάσιο των μονοπωλίων για να γονατίζουν το λαό μας.
Σε αυτά τα πλαίσια η Κοινοβουλευτική Ομάδα με τις παρεμβάσεις της  στην  βουλή, θα  συμβάλλει:
- Στην αποκάλυψη της πολιτικής της κυβέρνησης, στη διεκδίκηση της αποκατάστασης απωλειών των εργαζομένων και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, με κατεύθυνση τον φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης που προβάλλει το ΚΚΕ.
-  Το ΚΚΕ θα εξετάζει προσεκτικά κάθε νομοσχέδιο με κριτήριο τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα και σε περίπτωση που ανακουφίζουν πραγματικά τους εργαζόμενους θα τα υποστηρίζουμε, όπως άλλωστε κάναμε πάντα, σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια.
- Θα συνεχίσουμε με ακόμη καλύτερη προετοιμασία και σχεδιασμό,   στοχευμένες πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και θα συμβάλλουμε να κερδίζει έδαφος στο λαό η γραμμή της αντεπίθεσης και της ανασύνταξης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, που είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για την έκβαση του αγώνα.
- Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις νόμου και τροπολογίες:
Για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών.
Για την ουσιαστική ανακούφιση – προστασία των ανέργων.
Για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και την κατάργηση αντεργατικών μέτρων που χτυπάνε εργασιακά δικαιώματα και στη βάση αυτή θα απαιτήσουμε την πραγματική επαναφορά του κατώτατου μισθού το λιγότερο στα 751 Ευρώ για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, ως βάση για αυξήσεις των μισθών.
Για την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και την κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων που μείωσαν τις συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, απαιτώντας ταυτόχρονα την επιστροφή των «κλεμμένων» από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και την καταβολή των υποχρεώσεων της μεγαλοεργοδοσίας-πλουτοκρατίας και του κράτους τους.
Για την απαλλαγή των λαϊκών οικογενειών από τα χαράτσια με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου αλληλεγγύης, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την αύξηση του αφορολόγητου στις 40.000 ευρώ για κάθε οικογένεια με την ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και άλλες προτάσεις νόμου.
Στην κατεύθυνση αυτή θα οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις παρεμβάσεις μας στον κοινοβουλευτικό έλεγχο με τις απλές και επίκαιρες ερωτήσεις, καθώς και τις επερωτήσεις.
Στο κέντρο της προσοχής μας θα είναι τα κρίσιμα προβλήματα που ταλανίζουν τον λαό μας και ιδιαίτερα την εργατική λαϊκή οικογένεια, με το  τσάκισμα των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Την απαράδεκτη κατάσταση στον χώρο της υγείας – πρόνοιας και ιδιαίτερα στα νοσοκομεία με τις μεγάλες ελλείψεις.
Στο χώρο της υγείας όπου ουσιαστικά ακόμα και με την κατάργηση του 5ευρου, δεν υπάρχει πρόσβαση για τον άνεργο, τον εργάτη και την εργάτριες, το συνταξιούχο, τις λαϊκές οικογένειες και λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε εργαστήρια και υποδομές, στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, στο ακριβό φάρμακο και την ανύπαρκτη περίθαλψη και πρόνοια για τις ευπαθείς ομάδες και τόσα άλλα που όλοι μας βιώνουμε καθημερινά όσοι και όσες έχουν την ατυχία να βρεθούν στην ανάγκη περίθαλψης των ίδιων, συγγενικών ή αγαπημένων προσώπων τους.
Επίσης στην κατάσταση στον χώρο της παιδείας όλων των βαθμίδων, από την προσχολική αγωγή και τον παιδικό σταθμό, μέχρι την τριτοβάθμια και μεταπτυχιακή εκπαίδευση, αλλά και την επαγγελματική τεχνική εκπαίδευση, με τα τεράστια οικονομικά βάρη που επωμίζεται και πληρώνει καθημερινά η εργατική λαϊκή οικογένεια.
Στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στο χώρο του αθλητισμού, του πολιτισμού, στην πάλη ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών και τόσα άλλα, που θα τα αναπτύξουμε και πιο αναλυτικά και κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης αλλά και σε όλη τη συνέχεια της κοινοβουλευτικής αυτής, θητείας.
Ιδιαίτερα όμως σήμερα θα ήθελα να επισημάνω την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του χρόνιου οδυνηρού προβλήματος που συνδέεται με τα προβλήματα του περιβάλλοντος, με την έλλειψη αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, που αναδείχτηκε για μια ακόμη φορά στις πρόσφατες καταστροφές στην Άρτα, στην Ευρυτανία, στη Φθιώτιδα, στον Έβρο και σε άλλους νομούς και περιφέρειες της χώρας, όπως και σε γειτονιές των μεγαλουπόλεων, μαζί με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που βιώνει κάθε λαϊκή οικογένεια.
Και από αυτή την πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας δηλώνουμε ότι θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δράσεις για την άμεση και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων σε ολόκληρη τη χώρα και για τις καταστροφές των προηγούμενων ημερών αλλά όσων ακόμα παρά τις υποσχέσεις, δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί από προηγούμενες καταστροφές.
Φυσικά, όλα τα θέματα και οι παρεμβάσεις μας δεν μπορούν να αναλυθούν σε αυτή την πρώτη συνεδρίασή μας.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως και η ίδια η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, τα βοηθητικά τμήματα και οι τεχνικές υπηρεσίες, θα ασκούν συγκεκριμένο δημιουργικό έλεγχο, θα δίνουν την κατάλληλη βοήθεια στο έργο μας, που θα σφραγίζεται από μια βαθιά συλλογική, δημιουργική συζήτηση, ανάπτυξη συλλογικής και ατομικής πρωτοβουλίας.
Με γνώμονα μόνο το δίκαιο του αδύνατου, του εργάτη, του άνεργου, του συνταξιούχου, του αγρότη, του επαγγελματία, του νέου και της νέας, τόσο στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη, τις άλλες μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας, από την Κρήτη, έως την Θράκη, όσο και στην ύπαιθρο, στα χωριά μας, στα νησιά μας.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ μαζί με το σχεδιασμό της δουλειάς της συζήτησε και κατέληξε στον εξής καταμερισμό:

1. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής Β’ Αθηνών και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής Αχαΐας.
2. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αχιλλέας Κανταρτζής.
3. Μέλη της Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι οι: Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Σπύρος Χαλβατζής, Γιώργος Λαμπρούλης και ο Γιώργος Μαρίνος.
4. Για Αντιπρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο