Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η επέκταση του ΧΥΤΑ Θήβας με την κατασκευή του 2ου κυττάρου συνολικής χωρητικότητας 305.000 κυβικών μέτρων.

Ολοκληρώθηκε η επέκταση του ΧΥΤΑ Θήβας με την κατασκευή του 2ου κυττάρου συνολικής χωρητικότητας 305.000 κυβικών μέτρων.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου εταιρίας για το έργο «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Βοιωτίας», με την μέθοδο της αναερόβιας – αερόβιας ζύμωσης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και compost.
Με την κατασκευή και λειτουργία της ΜΕΑ θα γίνεται εκτροπή των οργανικών απορριμμάτων, περεταίρω ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και μείωση των προς υγειονομική ταφή απορριμμάτων, επιτυγχάνοντας πλήρως τους στόχους που θέτει η Ευρωπαϊκή Οδηγία ΕΚ/98/2008 και ο Ν. 4042/2012, ενώ θα παραταθεί για πολλές δεκαετίες η διάρκεια ζωής του υπάρχοντος ΧΥΤΑ.

Σημειώνεται ότι για την εκτροπή των οργανικών απορριμμάτων έχει σχεδιαστεί η ανάπτυξη ενός επιπλέον ρεύματος στην πηγή, με την προσθήκη καφέ κάδου δίπλα στους υπάρχοντες, μπλε για τα ανακυκλώσιμα και πράσινου για το υπόλειμμα.
Οι Δήμοι στα πλαίσια επικαιροποίησης (αναθεώρησης) του υπάρχοντος Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α) έχουν την δυνατότητα να εκπονήσουν τα δικά τους Τοπικά Σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων, με την ανάπτυξη επιπλέον κάδων στην πηγή για ανάκτηση υλικών, όπως χαρτί, μέταλλο κ.α, την δημιουργία πράσινων σημείων καθώς και συναφών δράσεων ενημέρωσης ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Για την ολοκλήρωση και υποστήριξη του σχεδιασμού των Δήμων ανατέθηκε μελέτη, η οποία θα περιγράψει τις ανάγκες, τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τα μέσα αλλά και τις συνέργειες των Δήμων με τον Φο.Δ.Σ.Α, έτσι ώστε να επιτυγχάνονται οι οικονομίες κλίμακας και το βέλτιστο περιβαλλοντικά αποτέλεσμα.    
Η μελέτη, η οποία θα συνταχθεί σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες των Δήμων, θα ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους, προκειμένου να εφαρμοστεί με την έναρξη λειτουργίας της ΜΕΑ.
Επιπλέον ο Φο.Δ.Σ.Α προχωρά στην δημιουργία συστήματος διαχείρισης αδρανών υλικών (υλικά εκσκαφών, κατασκευών & κατεδαφίσεων), σε έκταση του ΧΥΤΑ για να διαχειριστεί και αυτήν την κατηγορία αποβλήτων.
Θήβα : 03/02/2015

Συνημμένα :

-        Διαχρονικός πίνακας εισερχομένων ποσοτήτων στον ΧΥΤΑ Θήβας


ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΑΠΟΘΕ ... ΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΘΗΒΑΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο