Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ: Η STANDARD & POOR΄S ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ

Κλιμακώνονται οι πιέσεις έναντι της νέας ελληνικής κυβέρνησης, καθώς ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor΄s υποβάθμισε σε ΒΒ- το outlook της ελληνικής οικονομίας, από Β.
Η υποβάθμιση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας, αν και αναμενόμενη μετά τις προειδοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας, αποτυπώνει την ανησυχία των αγορών από τη μη εξεύρεση λύσης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τη ρήξη μεταξύ Ελλάδας και Βρυξελλών.

Στενά είναι τα περιθώρια σύμφωνα με τον οίκο αναφορικά με την ρευστότητα καθώς εν εξελίξει βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές στην εξεύρεση κάποιας λύσης που θα καθησυχάσει τις αγορές. Πέραν τούτου, όπως αναφέρει ο οίκος, αν οι διαπραγματεύσεις παραταθούν θα υπάρξουν περαιτέρω πιέσεις λόγω των εκροών καταθέσεων που θα πιθανόν να λάβουν χώρα.
Παράλληλα, η S&P σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει περιορισμένα «μαξιλάρια» ρευστότητας, καθώς πλησιάζουν οι αποπληρωμές ομολόγων προς τους επίσημους πιστωτές, γεγονός που περιορίζει την ευελιξία διαπραγμάτευσης.
Έτσι, διατηρεί την αξιολόγηση σε "creditwatch negative", υποδηλώνοντας ότι ενδέχεται να προχωρήσει και σε νέα κίνηση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Moody's ετοιμάζει την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι χωρίς πρόγραμμα η χώρα δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη.

newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο