Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

seleo 26-10-2010

Την πόλη της Στυλίδας θα επισκεφθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11 π.μ. ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης με το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, κ. Νίκος Παπανδρέου.

 

Κοινωνία σε σημείο βρασμού...


Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν δύο τρόποι να μειώσεις ένα έλλειμμα. Η αυξάνεις τα έσοδα, ή μειώνεις τα έξοδα (ή και τα δύο). Μετά απο ενα χρόνο στην εξουσία, και απο την πλευρά λοιπόν των εσόδων, πληροφορήθηκα χθές απο τον κ. Παπακωνσταντίνου πως "στην Ελλάδα προσποιούμαστε οτι έχουμε φορολογικό σύστημα". Ηταν μια εξαιρετική δήλωση, ενδεικτική θα έλεγα έλληνα πασόκου που μαθαίνει τη δουλειά (ανταποκρίθηκαν ανάλογα και οι αγορές).

Οι ανεύθυνοι ζητούν ψήφο ευθύνης


«Ψήφο ευθύνης» αποκάλεσε από τις Βρυξέλλες, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, την συζήτηση περί ενδεχόμενης προκήρυξης εθνικών εκλογών ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου.
Θέλησε μ’ αυτόν τον τρόπο να κλείσει την συζήτηση γύρω από το θέμα που βλάπτει την χώρα και στέλνει στα ύψη τα spreads, δεδομένου ότι βρισκόταν στο εξωτερικό.

Τελείως ξαφνικά...


Ξαφνικά η κυβέρνηση Παπανδρέου ανακαλύπτει ότι “αυτοδιοικητικές” εκλογές του Νοεμβρίου είναι καθαρά “πολιτικές” ! (πάει ο ταλαίπωρος Καλλικράτης, πάνε και οι ‘απολιτικές’ επιλογές μιας ‘σύγχρονης κοινωνίας).

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Οι «ύπουλοι» εχθροί της σιλουέτας σας


Αποφασίσατε να κάνετε δίαιτα, γραφτήκατε και στο γυμναστήριο αλλά το κορμάκι σας δε λέει να υπακούσει! Κι έτσι έχετε ξεμείνει παρέα με τα περιττά κιλά και πόντους και το λογαριασμό της διατροφολόγου και του γυμναστηρίου, απλήρωτο!

Αγνοείται 48χρονος Ιταλός στον Πτελεό


Σε κινητοποίηση βρίσκονται ομάδες διάσωσης για τον εντοπισμό ενός 48χρονου Ιταλού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στην περιοχή του Πτελεού. Ο Ιταλός, μαζί με άλλους τέσσερις συμπατριώτες του βρίσκονταν στον Πτελεό εδώ και ένα 15νθημερο.

«Έπαιξε» με τα μίντια για να βρει νύφη;


Τόση φιλοτιμία στις μέρες μας ποιος να την αντέξει… Τελικά οι καλές ειδήσεις είναι… είδος υπό εξαφάνιση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει Μαραθωνίου


Μεταβολές στην κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, λόγω της πραγματοποίησης του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθλητών.

Αγιος Λουκάς Κριμαίας μέρος 1ο


Ο Αγιος Αρχιεπίσκοπος Λουκάς ο Ιατρός, κατά κόσμον Βαλεντιν του Φέλιξ Βόϊνο-Γιασενέτσκι, γεννήθηκε στις 14/27 Απριλίου 1877 στο Κερτς της χερσονήσου της Κριμαίας.

Ο Βίος και οι Ομιλίες του Αγίου Λουκά απευθύνονται σε θνητά όντα που αναζητούν την χαμένη, αθάνατη θεική τους ταυτότητα.
Ο Αγιος Αρχιεπίσκοπος Λουκάς ( Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι ) , έζησε στήν χειρότερη περίοδο της νεώτερης Ευρωπαϊκής ιστορίας, μέσα σε ένα καθεστώς εχθρικό προς κάθε θρησκεία αλλά και ελευθερία. Έζησε και πάλεψε σαν Ιατρός και απλός πολίτης σε 2 παγκόσμιους πολέμους και δεκάδες κινήματα η επαναστάσεις.
Τα βάσανα, οι φυλακές της Υπέρ Σιβηρίας και το πολικό κρύο θα έπρεπε να τον είχαν σκοτώσει δεκάδες φορές. Και μόνο το γεγονός της επιβίωσης του σε τόσο ακραίες συνθήκες επί μήνες, θα πρέπει να αποδοθεί σε σωρεία θαυματουργικών παρεμβάσεων.
Η εξουσία με τις δολοπλοκίες της, θα έπρεπε με την σειρά της να τον είχε εκτελέσει, και τελικά ο β' παγκόσμιος πόλεμος και ο Στάλιν θα περίμενε κανείς ότι θα έσβηναν ότι πιθανόν είχε απομείνει από αυτόν τον άνθρωπο.
Ο Αγιος Λουκάς αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, απόλυτα καταγεγραμμένο. Ελάχιστες φορές  στην Νεώτερη Χριστιανική Ιστορία, θείες δυνάμεις κάνουν τόσο εμφανή την παρουσία τους σε ανθρώπινο ον και παραμένουν μαζί του προστατεύοντας το μέχρι τον φυσικό θάνατο. Στην περίπτωση του Αγίου Λουκά η επιβίωση του και μόνο αποτελεί κορυφαία απόδειξη της άμεσης σχέσης του με το Θείο.
Η Θειική παρουσία  συνεχώς παρεμβαίνει και ενεργεί στην ζωή του Αρχιεπισκόπου. Το συνεχώς... αφορά πενήντα και πλέον χρόνια ! Μισό αιώνα ο Αγγελος του Θεού περιβάλλει με αόρατο πέπλο προστασίας εναν Ιατρό που χωρίς καν να το γνωρίζει έμελλε να σώσει χιλιάδες ζωές και να Αγιάσει σε εποχές σκότους.
Για δεκαετίες ολόκληρες το θείο τον φωτίζει και τον ενδυναμώνει ψυχικά και πνευματικά .Του χαρίζει πνευματικές δυνάμεις και ιατρικές ικανότητες πολύ πέρα από τα όρια του φυσιολογικού και ταυτόχρονα τον προστατεύει απ τις καθημερινές προκλήσεις του χειρότερου καθεστώτος που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος.
Ο Κύριος στο πρόσωπο του Αγίου Λουκά ευλόγησε και ανύψωσε την επιστήμη και την έρευνα των ανθρώπων, αρκεί αυτή να μένει πάντα συνδεδεμένη με την Πίστη και την Γνώση.
Στα χρόνια του το κόμμα εκτελούσε χωρίς δίκη όποιον τολμούσε να κάνει ακόμα και το σημείο του Σταυρού. Χιλιάδες μοναχοί εκτελέστηκαν χωρίς δίκη. Χιλιάδες άνθρωποι θανατώθηκαν χωρίς λόγο, απλά διότι ο γείτονας ( μέλος του κόμματος ) τους κατέδιδε στην Επιτροπή Εκτέλεσης.
Ο Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι, ,μετέπειτα επίσκοπος Λουκάς , αντιμετώπισε με τρόπο μοναδικό δεκάδες κορυφαία κομματικά στελέχη του καθεστώτος και τις ποικίλες πιέσεις τους. Διώχθηκε , συκοφαντήθηκε , φυλακίστηκε και εξορίστηκε .
Σε εποχές απόλυτης θρησκευτικής απαγόρευσης δεν κατέβασε ποτέ την εικόνα Της Παναγίας από το Χειρουργικό θάλαμο . Οταν τον ανάγκασαν να  το κάνει, απλά σταμάτησε να χειρουργούσε . Χειρούργησε μόνο όταν ανέβηκε στον τοίχο η εικόνα Της πάλι.
Ο Στάλιν που τόλμησε και έστειλε στην Σιβηρία για να πεθάνουν ,τους ήρωες στρατιώτες του που μόλις είχαν νικήσει τις δυνάμεις του  Αξονα, ο ίδιος Στάλιν αποδέχθηκε το ράπισμα πίστης και αξιοπρέπειας του επισκόπου Λουκά ο οποίος απείχε από την απονομή ( αντίδραση αδιανόητη εκείνη την εποχή ) χαρίζοντας το χρηματικό ποσόν από το βραβείο Στάλιν στους πτωχούς.
Για 55 ολόκληρα χρόνια προκαλούσε  με την ζωή, την πίστη και τα λόγια του, τις δυνάμεις του κακού και τις νικούσε καθημερινά, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της Θείας προστασίας.
Ο Αγιος Λουκάς αποδεικνύει περίτρανα πως όποιον ο Θεός αποφάσισε να διατηρήσει, ούτε δεινά πόλεμων, ούτε εξορίες σε πολικές θερμοκρασίες αλλά ούτε  καν οι φυλακές της Υπέρ-Σιβηρίας μπορούν να λυγίσουν.
Στις 11 Ιουνίου εορτάζεται η μνήμη του αρχιεπισκόπου Κριμαίας Λουκά. Μετά την κοίμηση του, πλήθος θαυμάτων και θαυμαστών θεραπειών καταγράφονται σε όλον τον κόσμο.
Πιστοί που επικαλούνται το όνομα Του και προσεύχονται σε Αυτόν, βρίσκουν θεραπεία. Η Εκκλησία Τον ανακηρύσσει  Αγιο, αφού ήδη εν ζωή είχε αναγνωριστεί ως Τέτοιος από τον πιστό λαό.
Ο Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι και μετέπειτα Αγιος Λουκάς, για 50 ολόκληρα χρόνια χάρισε ελπίδα και πνευματική δύναμη σε ένα ταλαιπωρημένο λαό που στερήθηκε την ελευθερία του, την ιστορία του και την θρησκεία του. Τώρα σαν Αγιος ολόκληρης της Ορθοδοξίας χαρίζει ελπίδα και δύναμη, σε οποιονδήποτε διαβάσει την ζωή Του και τις ομιλίες Του.[Image]Ο  ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ !Αγιος Λουκάς Οικογένεια (*) Ιατρική Ιατρική-1 Χριστιανοσύνη Διωγμοί Κοίμησις Βιβλιογραφία Στήριγμα Τελευταία λόγια AC_RunFlashContent("id","flash2","width","304","height","400","quality","high","autoplay","true","loop","true","wmode","window","codebase","http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab","pluginspage","http://www.macromedia.com/go/getflashplayer","src","images/agiosloukas flash show23.swf"); sc_project=3696360; sc_invisible=1; sc_partition=44; sc_security="f48d9085"; [Image]ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛΝΙΚΟΛΑΟΣ καιΕΙΡΗΝΗ & ΟΛΥΜΠΙΑ[Image][Image][Image]Ομιλία του Αγίου Λουκά Ομιλία του Αγίου Λουκά
Ομιλία για τον Αγιο Λουκά - pantocrator.gr
Ιερά Μονή Σαγματά Ο Αγιος Λουκάς στην ΚύπροLink: Συνέδριο στην ΚύπροLink: Αποτελέσματα ΣυνεδρίουΒρέθηκε χώρος για την ανέγερση Ναού Του Αγίου Λουκά στην Λεμεσό ![Image]info@agiosloukas.org AC_RunFlashContent("id","flash1","width","274","height","200","quality","high","autoplay","true","loop","true","wmode","window","codebase","http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab","pluginspage","http://www.macromedia.com/go/getflashplayer","src","images/agiosloukas flash show1.swf"); ukraine - languagehttp://www.pantocrator.gr/Σελίδες απο το διαδίκτυο για τον Αγιο[Image]ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ[Image][Image][Image][Image]ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ Vojno-Yasenetsky (1971 TY2)Ο Αγιος Λουκάς στο σύμπανΑνακαλύφθηκε το 1971 Οκτώμβριο. 14 απο τον  L. I. Chernykh στο Αστροφυσικό Παρατηρητήριο της Κριμαίας.[Image] [Image]Yekaterina Mikhailovna Bazarnova - Το σπουργιτάκι του Αγίου Λουκά !"the yellow-beaked sparrow." The Blessed Surgeon: The Life of Saint Luke of Simferopol 
[Image]ΕΙΚΟΝΑ    Μπορείτε να κάνετε "download" ειδικά επεξεργασμένης εικόνας Του Αγίου που αγιογραφήθηκε στο Αγιο Όρος με ευθύνη Αρχιμ. Νεκταρίου Πέττα το 2009 (3ΜΒ) . Φέρει τεμάχιον της καρδίας Του.[Image]website for The Blessed Surgeon, Saint Luke Archbishop of SimferopolΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ[Image]ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Κορωπίου[Image]Οργανισμός Προαγωγής της Υγείας "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ"
Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας
ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ - VIDEO ( Part 1 )  ( Part 2 )ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ -ΤΡΑΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ&ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ONLINEΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΝΤΥΠΑΙερή Πόλη Μεσολόγγιου[Image][Image]AGIA-MARINA.ORGΑφιερωμένη στην Αγία ΜαρίναΕυχαριστίεςΦιλοξενία ιστοσελίδας στα πλαίσια  κοινωνικής προσφοράς "giving back" της Κυπριακής Εταιρείας m.d euronetcom ltd   http://www.cyhost.com.cy/start_free_2years.html[Image][Image]Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ( Δρυόβουνο - Κοζάνης)ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑΕΟΡΤΑΣΜΟΙ - ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ - ΝΕΑαγρυπνία που θα τελεστεί στο Δρυόβουνο, στις 31-10-2010, παραμονή εορτασμού των Αγίων Αναργύρων Κοσμά & Δαμιανού και του Αγίου Δαυίδ εν ΕυβοίαΗ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΚΡΙΜΑΙΑΣ 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ: Το προφίλ ενός σερ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEii0Q1RVWpuLK3tT5QLUVzSPazCpNoXwUQ6jDZMHnFnIuZY1hX54jdJkPv-iyfruZwHtyLoCvjfnDGP6kar2RDzIDkoETfPqyV53jhtxrztYmbXmCTcVfH3TF_xAlH3a9svwMKEq82h2dCg/s400/%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%9A%CE%95%CE%96%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%A3.bmp
Καθηγητής σε φημισμένα πανεπιστήμια, νομικός σύμβουλος κορυφαίων ηγετών, βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Τα σενάρια τού επιφυλάσσουν ακόμα και ρόλο στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Ιανουάριος 2007. Την πρώτη Κυριακή του έτους, ο Βασίλειος Μαρκεζίνης αναγορεύεται επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ακροατήριο αποτελείται αποκλειστικά σχεδόν από καθηγητές πανεπιστημίου. Η είδηση περνά (ούτε καν) στα ψιλά των εφημερίδων.
Μάρτιος 2009. Ο κ. Μαρκεζίνης παραθέτει διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για «ζωτικά θέματα της εποχής μας». Η αίθουσα είναι ασφυκτικά γεμάτη από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Στις πρώτες σειρές συναντάμε υπουργούς, βουλευτές, ακαδημαϊκούς και πρέσβεις. Ταυτόχρονα, ο Τύπος βρίθει δημοσιευμάτων για το έργο του κ. Μαρκεζίνη, αλλά και για το «φλερτ» με τη Νέα Δημοκρατία για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ψηφοδελτίου των προσεχών Ευρωεκλογών.
Τι άλλαξε, λοιπόν, μέσα σε δύο χρόνια και η Ελλάδα «ανακάλυψε» ξαφνικά έναν από τους λαμπρότερους εκπροσώπους της Διασποράς; Και -κυρίως- ποιος είναι ο 65χρονος ακαδημαϊκός, με το μικροκαμωμένο παρουσιαστικό, που βρέθηκε εσχάτως στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος;

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Αποκαθήλωση των εικόνων στο “Θεαγένειο” Νοσοκομείο


  • Η τακτική του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" αρχίζει να έχει ευρύτερη εφαρμογή, αφού οι διορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι φαίνεται πως άρχισαν να μιμούνται τις ιδεοληψίες του Παπανδρέου

Πως να ανακόψετε τις διαταγές πληρωμής των τραπεζών


  • Τράπεζες: Έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Του Θανάση Αλαμπάση
Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού εκδόθηκαν (και εξακολουθούν να εκδίδονται) εκατομμύρια Διαταγές Πληρωμής των τραπεζών κατά των ελλήνων πολιτών. Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού οι τράπεζες έβγαλαν και εξακολουθούν να βγάζουν στο σφυρί εκατομμύρια ιδιοκτησίες…

Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της πώλησης νησιών!


  • Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε πριν από δυο βδομάδες στις οικονομικές σελίδες της (παλιάς και έγκυρης) εφημερίδας της Ινδίας Τhe India Times. Eίναι αρκετά μεγάλο και πιστεύω ότι δεν γράφτηκε τυχαία αυτό ακριβώς το διάστημα. Αξίζει να το διαβάσουμε, για να κατανοήσουμε τι σχεδιάζουν κάποιοι, εντός και εκτός Ελλάδας, για την πατρίδα μας στην οποία -προφανέστατα- κάποιοι έχουν βάλει… «πωλητήριο»

Δημήτρης Ιατρόπουλος: Ο «Τρελός» μου…


Έχω από την εφηβεία μου κιόλας ένα συγκεκριμένο ζήτημα που με απασχολεί. Το έχω κουβεντιάσει με αρκετούς ψυχαναλυτές φίλους μου, οι οποίοι όμως δεν με διαφώτισαν ποτέ οριστικά.
Και για να γίνω σαφέστερος, κατά καιρούς, εμφανίζεται στον ύπνο μου, ο ίδιος ο εαυτός μου, ντυμένος Τρελός. Ένα συμπαντικό ισοδύναμο, που μου επιτίθεται, με απαξιώνει και με μαλώνει ονειρικά.

Ποιόν απείλησε ο πρωθυπουργός;


Ποιόν απείλησε ο πρωθυπουργός;
  • Α. Τη Ν.Δ.
  • Β. Τον λαό
  • Γ. Άλλον
  • Δ. Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ

Βρήκε 250.000 ευρώ και τα παρέδωσε!


Σαστισμένος κοιτούσε για μερικά δευτερόλεπτα ο οδηγός του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας το τσαντάκι που είχε βρει ξεχασμένο στο χώρο αποσκευών.

Περιείχε 250.000 ευρώ!

Στην Κύπρο ο Βασίλης Παλαιοκώστας;



Σήμα της Ιντερπόλ προς τις κυπριακές αρχές

Σε «συναγερμό» έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές της Κύπρου μετά το σήμα που έλαβαν από την Ιντερπόλ Αθηνών στα τέλη του Σεπτέμβρη ότι πληροφορίες θέλουν τον «ιπτάμενο δραπέτη» Βασίλη Παλαιοκώστα να κινείται κοντά στα κατεχόμενα.

Κακοποιούσε τα παιδιά του και τη γυναίκα του


Μαρτύριο περνούσαν έξι ανήλικα παιδάκια, 3 ως 13 ετών, μαζί τη μητέρα τους αφού ο πατέρας τους τα κακοποιούσε σε καθημερινή βάση. Ο ίδιος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πρωθυπουργός υπό προθεσμία


Όσοι είχαν την υπομονή να παρακολουθήσουν την διακαναλική συνέντευξη του κ. Παπανδρέου και ανησυχούσαν για την πορεία της χώρας, θα έχουν πολλούς λόγους να ανησυχήσουν ακόμα περισσότερο.

Το ΠΑΣΟΚ πέθανε οριστικά χθες, δια στόματος Παπανδρέου

Η ΓΑΠιος παρένθεση πλησιάζει την ημερομηνία λήξης της.
Λίγες βδομάδες έμειναν.
Από την αρχή φάνηκε ότι ήταν μια κυβέρνηση προθεσμίας και συγκεκριμένων συμβολαίων.
Μια κυβέρνηση που θα καιγόταν γρήγορα.
Η μόνη έγνοια του ΓΑΠ τώρα είναι να ταιριάξουν οι ημερομηνίες για την επόμενη πρόσληψη του στο διεθνές πόστο που του έχουν τάξει.
Πάντως θα ήθελαν πολύ μια επόμενη κυβέρνηση mixed-grill φίλων του μνημονίου.

Είσαι Ι-5 και ως 45; Επανεξετάζεσαι!


Με το ενδεχόμενο να περάσουν αυτεπάγγελτα από επανεξέταση της σωματικής τους ικανότητας βρίσκονται πλέον χιλιάδες απαλλαγέντες από τη στρατιωτική θητεία για λόγους υγείας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλου.

Πλησιάζει η ώρα της δικαίωσης για την Αγγελική


Το μυστήριο της εξαφάνισης της 26χρονης Αγγελικής Πεπόνη από την Πρέβεζα βρίσκονται κοντά στο να επιλύσουν οι αρχές. Έμπειροι αξιωματικοί από τη Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής έχει μεταβεί εδώ και τρεις ημέρες στην Πρέβεζα και ξεσκονίζουν από την αρχή τον φάκελο της εξαφάνισης της όμορφης Αγγελικής, μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Στην εντατική ο «καλός μας άνθρωπος»

Στο νοσοκομείο εδώ και 8 ημέρες

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών μεταφέρθηκε από χθες ο Θανάσης Βέγγος.

Πότε είναι άκυρο ένα ψηφοδέλτιο;


Πότε είναι άκυρο ένα ψηφοδέλτιο; Οι περισσότεροι απ’ τους ψηφοφόρους ξέρουν τα βασικά. Δηλαδή όταν μουτζουρώνεις το ψηφοδέλτιο ή έχει πάνω κάποια περίεργα σημάδια που ενδεχομένως δεν μπορείς να κατανοήσεις.

Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο


Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι από 14 αεροσκάφη, και ένα ελικόπτερο σε ανεξάρτητη περίπτωση, πραγματοποίησαν σήμερα τέσσερις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) και τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αιγαίο: "Το μεγάλο ναι και το μεγάλο όχι”


“Ο Ταγίπ Ερντογάν θα ήθελε να υπάρξει μια κατ' αρχήν συμφωνία για το Αιγαίο μέχρι το τέλος του έτους. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε ορισμένες αρχές, χωρίς όμως να έχει οριστικοποιηθεί συγκεκριμένη «λύση-πακέτο».

Η Τουρκία ανακοινώνει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις βόρειες ακτές της Κύπρου

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μεσόγειο από το Ισραήλ, η Τουρκία ανακοίνωσε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι προτίθεται να κάνει έρευνες για πετρέλαιο κοντά στις ακτές της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου.
Η είδηση για τις προθέσεις αυτές έρχεται μετά από μια παρόμοια ανακοίνωση από τις λιβανικές αρχές, σύμφωνα με την οποία και ο Λίβανος πρόκειται να ξεκινήσει έρευνες για φυσικούς πόρους στη Μεσόγειο.
Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ήδη άρχισαν συνομιλίες με αρκετές εταιρείες εκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων για την εξώρυξη και πώληση όσων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου θα εντοπιστούν στην περιοχή που θα γίνουν οι έρευνες.
Ωστόσο, αφού η κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος, η Τουρκία είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με νομικές συνέπειες στα πλαίσια των διεκδικήσεών της στην περιοχή αυτή.
Το βόρειο τμήμα της Κύπρου, το οποίο δεν έχει ποτέ αναγνωριστεί ως ανεξάρτητη χώρα, διοικείται από μια εγκάθετη από την Τουρκία κυβέρνηση ανδρείκελων.



Αποφάσισαν μόνοι τους. Διάλεξαν το άθλιο τέλος!...


Όταν ο Δευκαλίων στο προηγούμενο άρθρο του με τίτλο Από μία αθλιότητα χωρίς τέλος, καλύτερα ένα άθλιο τέλος(21 Οκτωβρίου), καλούσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τέλος στον βίο της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, δεν γνωρίζε την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να δώσει διακαναλική συνέντευξη την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου.

Γιώργο, κόφτο επιτέλους…

Έχουμε καταλάβει ότι είμαστε διεφθαρμένοι, πολύ διεφθαρμένοι για σένα, και δεν μας γουστάρεις.
Έχουμε καταλάβει ότι μας κάνεις χάρη που ήρθες να μας βγάλεις από το βούρκο στο οποίο βουλιάζουμε.
Όπως όμως λες και εσύ… “φτάνει πια”!
Κόφτο!
Κόψε τις βόλτες, κόψε τις φιέστες, κόψε τα περιττά έξοδα… για το καλό μας!
Κόψε το ύφος οσιομάρτυρα κάθε φορά που λες ότι δεν σε ενδιαφέρει να επανεκλεγείς πρωθυπουργός αλλά μόνο… το καλό του τόπου!
Σε έχουμε καταλάβει πια!
Το μόνο που κάνεις είναι δημόσιες σχέσεις (ή, για να το καταλάβεις καλύτερα, PR) στην πλάτη μας!
Εις βάρος ενός ολόκληρου λαού προσπαθείς να… αποκατασταθείς!

Μία στις δύο Ελληνίδες έχει τον ιό HPV


Μία στις δύο Ελληνίδες έχει προσβληθεί από τον ιό των κονδυλωμάτων HPV. Στις Ελληνίδες με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο είναι συχνότερος ο αριθμός των μολύνσεων HPV επειδή φαίνεται ότι είναι ερωτικά πιο απελευθερωμένες.

Χάπι κατά της παχυσαρκίας ύποπτο για καρκινογενέσεις


Αρνητική ήταν η απάντηση της FDA, της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, για το πειραματικό χάπι κατά της παχυσαρκίας που ανέπτυξε η εταιρεία Arena Pharmaceuticals Inc.

Στους δρόμους αύριο οι ροδακινοπαραγωγοί



Στις 12 αύριο το μεσημέρι οι ροδακινοπαραγωγοί θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αφού όπως υποστηρίζουν δεν έχουν ακόμα πληρωθεί από τις βιομηχανίες,

Διακόπτονται οι παραδόσεις πετρελαίου θέρμανσης


Σηκώνουν «χειρόφρενο» τα τρένα


Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή δεν θα εκτελούν δρομολόγια τα τρένα εξαιτίας των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να αντιδρούν στο νομοσχέδιο που αφορά την εξυγίανση του οργανισμού.

Σενάρια πρόωρων εκλογών


Οριστικά σε πόλωση του κλίματος και σε ευθεία πολιτικοποίηση της ψήφου των αυτοδιοικητικών εκλογών καταφεύγει ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ακόμη και τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Πολιτική ατζέντα της ημέρας


Στις 9 μ.μ. η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αλλά και υπό το φως της «εθνικής» βαρύτητας που ο ίδιος τους έδωσε τις τελευταίες μέρες. Η διακαναλική θα δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου και συντονιστής των επτά δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν θα είναι ο υπουργός Γιώργος Πεταλωτής. Η συνέντευξη θα διαρκέσει μιάμιση ώρα. Τις ερωτήσεις στον Γιώργο Παπανδρέου θα θέσουν επτά δημοσιογράφοι από τα ιδιωτικά κανάλια και την κρατική τηλεόραση.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Οι πράσινες μπίζνες με φόντο το Αιγαίο

Εάν το Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο, που πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο στη Βουλιαγμένη, ήταν τραγούδι, οι στίχοι θα ήταν κάπως έτσι… «Πάμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη, είναι η μπίζνα ζεστή, κάπου υπάρχει ένα φάντ αραγμένο, ίσως το βρούμε μαζί»…
Και θα μας βοηθήσουν να το βρούμε «γνωστές φυσιογνωμίες», που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για το καλό του περιβάλλοντος και το δικό μας.
Γιατί τις δυνάμεις τους έχουν ενώσει για να μας κατευθύνουν, να μας συμβουλεύσουν και να σχεδιάσουν την «πράσινη» επιχειρηματική πολιτική της επόμενης μέρας, ο αδερφός του Έλληνα πρωθυπουργού Αντρίκος, η κόρη του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ Ιπέκ, ο Ελληνοαμερικάνος σύζυγος της Ελληνοαμερικανίδας πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ουγγαρία Ελένης Τσακοπούλου, κορυφαίοι επιστήμονες επικεφαλής εταιρειών επενδύσεων, και στο βάθος ο ίδιος ο Μπιλ Κλίντον!

APODOMHSH_GAP_1_XRONOS_PASOK.flv

Παπανδρέου ο... εκβιαστής


Ο Γιώργος Παπανδρέου κατάλαβε και αποφάσισε…
Κατάλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να υποστεί σοβαρή ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Και αποφάσισε να εκβιάσει το εκλογικό σώμα, ότι αν τον αποδοκιμάσει θα σύρει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές.

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Δεν πληρώνουν ΔΕΗ και τηλέφωνο - Κρατάνε μόνο το κινητό και αυτό με κάρτα


Ακόμη και τα βασικά αδυνατούμε πλέον να ξεπληρώσουμε. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τη ΔΕΗ και τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών το ποσοστό καθυστερήσεων για το ρεύμα φτάνει...

... στο 12% και οι καθυστερήσεις σε τηλέφωνο – ίντερνετ μαζί με τις διακοπές συνδέσεων στο 25%.Αυτό ωστόσο που κάνει εντύπωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ είναι ότι η διοίκηση του ΟΤΕ έχει αρχίσει να στέλνει εξώδικα όπως οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για καθυστερούμενες οφειλές μόλις 73 ευρώ.

Το ανατολικό Αιγαίο στην Τουρκία, με διαταγή και υπογραφή του ΝΑΤΟ


  • Η σημερινή κυβέρνηση δεν αντιδρά και προσπαθεί να αποφύγει και την συζήτηση, ενώ θα έπρεπε να καταρρίψει τον παραλογισμό και την άτυπη συμμαχία στην έδρα του ΝΑΤΟ
Της Κύρας Αδάμ
Η κυβέρνηση υπαναχώρησε χθες από τις παράπλευρες διμερείς διαπραγματεύσεις, που δέχτηκε να ξεκινήσει τον περασμένο Ιούνιο με την Τουρκία, με στόχο να «μειωθεί η ένταση» στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Για ένα πραγματικά ανεξάρτητο ελληνικό κράτος


Κράτος σημαίνει, πρώτα από όλα, εξουσία. Και μάλιστα, συντεταγμένη άσκηση μονοπωλιακής εξουσίας. Η κρατική δράση, είτε για τη συμμόρφωση των πολιτών στους νόμους, είτε εναντίον εξωτερικών κινδύνων, διενεργείται συντεταγμένα, μέσα από τα κρατικά όργανα. Κανένας πολίτης ή τρίτος δεν έχει δικαίωμα στην άσκηση εξουσίας έναντι άλλων, παρά μόνον το κράτος μέσα από τους θεσμούς – δικαιοσύνη, αστυνομία, στρατό κλπ.

Σύνδρομο Αστακού και στα ναυπηγεία


Ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση μήπως το σύνδρομο του Αστακού χτύπησε και τη λεγόμενη «επένδυση» των Αράβων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

«Ύποπτη» βαλίτσα στην Ερμού


Λήξη συναγερμού! «Ύποπτη» βαλίτσα που εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην αρχή της Ερμού εξετάστηκε από τους άντρες των ΤΕΕΜ. Οι γύρω δρόμοι αποκλείστηκαν άμεσα αλλά μετά τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε κάτι εντός της βαλίτσας…

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο