Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Αγιος Λουκάς Κριμαίας μέρος 1ο


Ο Αγιος Αρχιεπίσκοπος Λουκάς ο Ιατρός, κατά κόσμον Βαλεντιν του Φέλιξ Βόϊνο-Γιασενέτσκι, γεννήθηκε στις 14/27 Απριλίου 1877 στο Κερτς της χερσονήσου της Κριμαίας.

Ο Βίος και οι Ομιλίες του Αγίου Λουκά απευθύνονται σε θνητά όντα που αναζητούν την χαμένη, αθάνατη θεική τους ταυτότητα.
Ο Αγιος Αρχιεπίσκοπος Λουκάς ( Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι ) , έζησε στήν χειρότερη περίοδο της νεώτερης Ευρωπαϊκής ιστορίας, μέσα σε ένα καθεστώς εχθρικό προς κάθε θρησκεία αλλά και ελευθερία. Έζησε και πάλεψε σαν Ιατρός και απλός πολίτης σε 2 παγκόσμιους πολέμους και δεκάδες κινήματα η επαναστάσεις.
Τα βάσανα, οι φυλακές της Υπέρ Σιβηρίας και το πολικό κρύο θα έπρεπε να τον είχαν σκοτώσει δεκάδες φορές. Και μόνο το γεγονός της επιβίωσης του σε τόσο ακραίες συνθήκες επί μήνες, θα πρέπει να αποδοθεί σε σωρεία θαυματουργικών παρεμβάσεων.
Η εξουσία με τις δολοπλοκίες της, θα έπρεπε με την σειρά της να τον είχε εκτελέσει, και τελικά ο β' παγκόσμιος πόλεμος και ο Στάλιν θα περίμενε κανείς ότι θα έσβηναν ότι πιθανόν είχε απομείνει από αυτόν τον άνθρωπο.
Ο Αγιος Λουκάς αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, απόλυτα καταγεγραμμένο. Ελάχιστες φορές  στην Νεώτερη Χριστιανική Ιστορία, θείες δυνάμεις κάνουν τόσο εμφανή την παρουσία τους σε ανθρώπινο ον και παραμένουν μαζί του προστατεύοντας το μέχρι τον φυσικό θάνατο. Στην περίπτωση του Αγίου Λουκά η επιβίωση του και μόνο αποτελεί κορυφαία απόδειξη της άμεσης σχέσης του με το Θείο.
Η Θειική παρουσία  συνεχώς παρεμβαίνει και ενεργεί στην ζωή του Αρχιεπισκόπου. Το συνεχώς... αφορά πενήντα και πλέον χρόνια ! Μισό αιώνα ο Αγγελος του Θεού περιβάλλει με αόρατο πέπλο προστασίας εναν Ιατρό που χωρίς καν να το γνωρίζει έμελλε να σώσει χιλιάδες ζωές και να Αγιάσει σε εποχές σκότους.
Για δεκαετίες ολόκληρες το θείο τον φωτίζει και τον ενδυναμώνει ψυχικά και πνευματικά .Του χαρίζει πνευματικές δυνάμεις και ιατρικές ικανότητες πολύ πέρα από τα όρια του φυσιολογικού και ταυτόχρονα τον προστατεύει απ τις καθημερινές προκλήσεις του χειρότερου καθεστώτος που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος.
Ο Κύριος στο πρόσωπο του Αγίου Λουκά ευλόγησε και ανύψωσε την επιστήμη και την έρευνα των ανθρώπων, αρκεί αυτή να μένει πάντα συνδεδεμένη με την Πίστη και την Γνώση.
Στα χρόνια του το κόμμα εκτελούσε χωρίς δίκη όποιον τολμούσε να κάνει ακόμα και το σημείο του Σταυρού. Χιλιάδες μοναχοί εκτελέστηκαν χωρίς δίκη. Χιλιάδες άνθρωποι θανατώθηκαν χωρίς λόγο, απλά διότι ο γείτονας ( μέλος του κόμματος ) τους κατέδιδε στην Επιτροπή Εκτέλεσης.
Ο Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι, ,μετέπειτα επίσκοπος Λουκάς , αντιμετώπισε με τρόπο μοναδικό δεκάδες κορυφαία κομματικά στελέχη του καθεστώτος και τις ποικίλες πιέσεις τους. Διώχθηκε , συκοφαντήθηκε , φυλακίστηκε και εξορίστηκε .
Σε εποχές απόλυτης θρησκευτικής απαγόρευσης δεν κατέβασε ποτέ την εικόνα Της Παναγίας από το Χειρουργικό θάλαμο . Οταν τον ανάγκασαν να  το κάνει, απλά σταμάτησε να χειρουργούσε . Χειρούργησε μόνο όταν ανέβηκε στον τοίχο η εικόνα Της πάλι.
Ο Στάλιν που τόλμησε και έστειλε στην Σιβηρία για να πεθάνουν ,τους ήρωες στρατιώτες του που μόλις είχαν νικήσει τις δυνάμεις του  Αξονα, ο ίδιος Στάλιν αποδέχθηκε το ράπισμα πίστης και αξιοπρέπειας του επισκόπου Λουκά ο οποίος απείχε από την απονομή ( αντίδραση αδιανόητη εκείνη την εποχή ) χαρίζοντας το χρηματικό ποσόν από το βραβείο Στάλιν στους πτωχούς.
Για 55 ολόκληρα χρόνια προκαλούσε  με την ζωή, την πίστη και τα λόγια του, τις δυνάμεις του κακού και τις νικούσε καθημερινά, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της Θείας προστασίας.
Ο Αγιος Λουκάς αποδεικνύει περίτρανα πως όποιον ο Θεός αποφάσισε να διατηρήσει, ούτε δεινά πόλεμων, ούτε εξορίες σε πολικές θερμοκρασίες αλλά ούτε  καν οι φυλακές της Υπέρ-Σιβηρίας μπορούν να λυγίσουν.
Στις 11 Ιουνίου εορτάζεται η μνήμη του αρχιεπισκόπου Κριμαίας Λουκά. Μετά την κοίμηση του, πλήθος θαυμάτων και θαυμαστών θεραπειών καταγράφονται σε όλον τον κόσμο.
Πιστοί που επικαλούνται το όνομα Του και προσεύχονται σε Αυτόν, βρίσκουν θεραπεία. Η Εκκλησία Τον ανακηρύσσει  Αγιο, αφού ήδη εν ζωή είχε αναγνωριστεί ως Τέτοιος από τον πιστό λαό.
Ο Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι και μετέπειτα Αγιος Λουκάς, για 50 ολόκληρα χρόνια χάρισε ελπίδα και πνευματική δύναμη σε ένα ταλαιπωρημένο λαό που στερήθηκε την ελευθερία του, την ιστορία του και την θρησκεία του. Τώρα σαν Αγιος ολόκληρης της Ορθοδοξίας χαρίζει ελπίδα και δύναμη, σε οποιονδήποτε διαβάσει την ζωή Του και τις ομιλίες Του.[Image]Ο  ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ !Αγιος Λουκάς Οικογένεια (*) Ιατρική Ιατρική-1 Χριστιανοσύνη Διωγμοί Κοίμησις Βιβλιογραφία Στήριγμα Τελευταία λόγια AC_RunFlashContent("id","flash2","width","304","height","400","quality","high","autoplay","true","loop","true","wmode","window","codebase","http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab","pluginspage","http://www.macromedia.com/go/getflashplayer","src","images/agiosloukas flash show23.swf"); sc_project=3696360; sc_invisible=1; sc_partition=44; sc_security="f48d9085"; [Image]ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛΝΙΚΟΛΑΟΣ καιΕΙΡΗΝΗ & ΟΛΥΜΠΙΑ[Image][Image][Image]Ομιλία του Αγίου Λουκά Ομιλία του Αγίου Λουκά
Ομιλία για τον Αγιο Λουκά - pantocrator.gr
Ιερά Μονή Σαγματά Ο Αγιος Λουκάς στην ΚύπροLink: Συνέδριο στην ΚύπροLink: Αποτελέσματα ΣυνεδρίουΒρέθηκε χώρος για την ανέγερση Ναού Του Αγίου Λουκά στην Λεμεσό ![Image]info@agiosloukas.org AC_RunFlashContent("id","flash1","width","274","height","200","quality","high","autoplay","true","loop","true","wmode","window","codebase","http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab","pluginspage","http://www.macromedia.com/go/getflashplayer","src","images/agiosloukas flash show1.swf"); ukraine - languagehttp://www.pantocrator.gr/Σελίδες απο το διαδίκτυο για τον Αγιο[Image]ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ[Image][Image][Image][Image]ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ Vojno-Yasenetsky (1971 TY2)Ο Αγιος Λουκάς στο σύμπανΑνακαλύφθηκε το 1971 Οκτώμβριο. 14 απο τον  L. I. Chernykh στο Αστροφυσικό Παρατηρητήριο της Κριμαίας.[Image] [Image]Yekaterina Mikhailovna Bazarnova - Το σπουργιτάκι του Αγίου Λουκά !"the yellow-beaked sparrow." The Blessed Surgeon: The Life of Saint Luke of Simferopol 
[Image]ΕΙΚΟΝΑ    Μπορείτε να κάνετε "download" ειδικά επεξεργασμένης εικόνας Του Αγίου που αγιογραφήθηκε στο Αγιο Όρος με ευθύνη Αρχιμ. Νεκταρίου Πέττα το 2009 (3ΜΒ) . Φέρει τεμάχιον της καρδίας Του.[Image]website for The Blessed Surgeon, Saint Luke Archbishop of SimferopolΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ[Image]ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Κορωπίου[Image]Οργανισμός Προαγωγής της Υγείας "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ"
Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας
ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ - VIDEO ( Part 1 )  ( Part 2 )ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ -ΤΡΑΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ&ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ONLINEΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΝΤΥΠΑΙερή Πόλη Μεσολόγγιου[Image][Image]AGIA-MARINA.ORGΑφιερωμένη στην Αγία ΜαρίναΕυχαριστίεςΦιλοξενία ιστοσελίδας στα πλαίσια  κοινωνικής προσφοράς "giving back" της Κυπριακής Εταιρείας m.d euronetcom ltd   http://www.cyhost.com.cy/start_free_2years.html[Image][Image]Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ( Δρυόβουνο - Κοζάνης)ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑΕΟΡΤΑΣΜΟΙ - ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ - ΝΕΑαγρυπνία που θα τελεστεί στο Δρυόβουνο, στις 31-10-2010, παραμονή εορτασμού των Αγίων Αναργύρων Κοσμά & Δαμιανού και του Αγίου Δαυίδ εν ΕυβοίαΗ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΚΡΙΜΑΙΑΣ 
Ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος, Ηγούμενος της Ι. Μονής Σαγματά, της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας συγκέντρωσε στοιχεία και κατέγραψε σε ένα μοναδικό  βιβλίο την ζωή και το έργο του αρχιεπισκόπου Κριμαίας Λουκά (1877-1961), κατά κόσμο Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι. 
30 χλμ ανατολικά της Θήβας βρίσκεται η Ιερά Μονή Σαγματά, αφιερωμένη στον Όσιο Κλήμη. Είναι κτισμένη σ' ένα πανέμορφο περιβάλλον και από εκεί μπορεί να δει κανείς τόσο την πεδιάδα της Θήβας όσο και τον Ευβοϊκό κόλπο. Η Μονή είναι Βυζαντινής αρχιτεκτονικής και έχει πολλές αγιογραφίες. 
Στην Μονή υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου υπάρχουν λείψανα του Αγίου Λουκά, και μεγάλη συλλογή προσωπικών αντικειμένων του Αγίου καθώς και λαδάκι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο