Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Κοινωνία σε σημείο βρασμού...


Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν δύο τρόποι να μειώσεις ένα έλλειμμα. Η αυξάνεις τα έσοδα, ή μειώνεις τα έξοδα (ή και τα δύο). Μετά απο ενα χρόνο στην εξουσία, και απο την πλευρά λοιπόν των εσόδων, πληροφορήθηκα χθές απο τον κ. Παπακωνσταντίνου πως "στην Ελλάδα προσποιούμαστε οτι έχουμε φορολογικό σύστημα". Ηταν μια εξαιρετική δήλωση, ενδεικτική θα έλεγα έλληνα πασόκου που μαθαίνει τη δουλειά (ανταποκρίθηκαν ανάλογα και οι αγορές).
 Πιάσανε βέβαια και εναν τραγουδιστή φοροφυγά, ενα γιατρό, εναν παπά, άντε και εναν εφοριακό, αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν γιατι η ψωροκώσταινα απλώς δεν τραβάει, και οπως ξέρετε την έχουν αναλάβει οι ξένοι.
Τί απέμεινε λοιπόν; Η πλευρά των εξόδων, οι δημόσιες δαπάνες. Το περίφημο ελληνικό κράτος, θαυμαστό σε σύλληψη, και ακόμα ωραιότερο σε εφαρμογή. Αφού όλα τα άλλα απέτυχαν, η Τρόικα λοιπόν ειναι σαφής για το τί περιμένει μετά τις περιφεριακές. Και ο Γιωργάρας, μόλις το άκουσε, έσπευσε αμέσως να μας διαβεβαιώσει στην διακαναλική του, πως απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν θα γίνουν. Τέτοια κόλπα κάνει η Κούβα, άντε και η Αγγλία. Ε οχι και η Ελλάδα Σπιναλόγκα!
Εκεί κολλάει η απειλή του Γιώργου για εκλογές. Πως να χαλάσει ο σοσιαλιστής Γιώργος το κρατικό τερατούργημα που με τόσο κόπο έφερε τον "λαό στην εξουσία"; Θα εκθέσει τους κομματικούς πελάτες του στις άγριες δυναμικές της ελεύθερης αγοράς και του μισητού καπιταλισμού; Θα βγάλει τα παιδιά του προστατευτισμού στην σέντρα; Θα ερωτηθεί λοιπόν πρώτα ο λαός. Και μαντέψτε τί θα απαντήσουν οι πελάτες...
Μια ανεκδιήγητη ομάδα ηλιθίων που δεν μιλιούνται κάν μεταξύ τους, κυβερνάει τη σάπια χώρα απο τα τηλεπαράθυρα, και προσπαθεί παντιοτρόπως να διατηρήσει τον σάπιο Κρατισμό απο τον οποίον ανήθικα βιοπορίζεται. Ηρθε όμως η ώρα των αποφάσεων. Μόλις αποληθούν οι πρώτοι κηφήνες, θα γίνει πόλεμος. Θα είναι το τελευταίο στάδιο της παρακμής ενός κράτους που τα τελευταία 30 χρόνια προσποιείται πως είναι και πολιτισμός.
----------------------------------
Εχουμε πνιγεί στα ψέματα και τις υπεκφυγές. Η ομάδα των ηλιθίων που παριστάνει την κυβέρνηση, αφού ανακοίνωσε πως αποκλείεται να πάμε στο ΔΝΤ, στο τέλος έφερε την Τρόϊκα ενισχυμένη. Από το "λεφτά υπάρχουν" πήγαμε στο "δεν υπάρχει σάλιο", από την κατάργηση των "αποικιακών συμβάσεων" στις εκπληκτικές κινεζικές και αραβικές επενδύσεις. Ακόμα και σήμερα δεν ξέρουμε πόσο είναι το έλλειμμα, πόσο θα είναι αύριο ο ΦΠΑ, και αν η επιμήκυνση του χρέους συζητιέται ή τέλος πάντων δεν συζητιέται. Η όποια αισιοδοξία απέμεινε, εξανεμίζεται ραγδαία...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο