Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

Ο Δήμος Θηβαίων,
η Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων “Επαμεινώνδας”
διοργανώνουν ημερίδα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:00
στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου της ΔH.Κ.Ε.Θήβας
με θέμα :

Ασφάλεια,Ελευθερία,Δικαιοσύνη = Το τρίπτυχο της Δημοκρατίας

 και ομιλητή τον Καθηγητή Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε.  του Πανεπιστημίου Αθηνών, π. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης και π. Υπουργό
κ. Γιάννη Πανούση.

Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας στο ΤΕΕ εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.




odde ahkLOGO_TEE_PNG
OPEMED_Logo-GR_FHCCC - LOGO

Οι μεγαλύτεροι φορείς της χώρας προωθούν την διαμεσολάβηση για ταχύτερη επίλυση διαφορών - Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας στο ΤΕΕ εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στο ΤΕΕ ένα Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας» για τον κατασκευαστικό τομέα, καθώς «ο χώρος των κατασκευών, παρότι είναι γεμάτος προκλήσεις και δυσκολίες μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας όλων των εναλλακτικών θεσμών επίλυσης διαφορών».

Ομιλία του Θάνου Τζήμερου στη Χαλκίδα

"Ανάπτυξη: Δεν θα τύχει, θα πετύχει!"


Ομιλία του Θάνου Τζήμερου,
Προέδρου του κόμματος "Δημιουργία, Ξανά!", με τίτλο "Ανάπτυξη: Δεν θα τύχει, θα πετύχει!".

 Πρόγραμμα εκδήλωσης:

«Είμαι Μέσα» στο δικαίωμα της εκπαίδευσης των παιδιών - Το πρόγραμμα του «Μαζί για το Παιδί» για την καταπολέμηση της Σχολικής Διαρροής

Το «Μαζί για το Παιδί», μέσω του καινοτόμου προγράμματος του «Είμαι μέσα», στοχεύει στην καταπολέμηση της σχολικής διαρροής δίνει έμφαση στις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, αφού αυτή είναι το όχημα για να διεκδικήσουν τα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον.
Το πρόγραμμα υλοποιείται, για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά, με την πλήρη οικονομική υποστήριξη του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στις επιλεγμένες δράσεις που υλοποιεί ο Όμιλος για την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, στόχος που βρίσκεται υψηλά στις προτεραιότητες της Κοινωνικής του Συνεισφοράς.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΗΒΑΣ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ

ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ  ΤΩΝ «ΣΥΜΜΑΧΩΝ»    
               «ΕΤΑΙΡΩΝ» ΚΑΙ  ΓΕΙΤΟΝΩΝ
   ------------------------------------------------------
Ο Μισελληνισμός των «συμμάχων» & «εταίρων» απεδείχθη με τη χρεοκοπία, τα Μνημόνια, τις Μεταρρυθμίσεις, τις Αξιολογήσεις, τα προαπαιτούμενα, και τις υποχωρήσεις των προδοτών πολιτικών μας!!!
Όσον αφορά τους γείτονες, μας στέλνουν κύμματα Ισλαμιστών λαθρομεταναστών.
Τούρκοι Μογγόλοι πράκτορες μεταμφιεσμένοι σε λαθρομετανάστες αποβιβάζονται στα Νησιά μας, με σκοπό την κατάληψην των νησιών.

ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΕΠΙΜΕΛΩΣ!!! ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΚΑΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!

2016092313122519_7f27596132734ae05557d38c61790803

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πολλά ερωτήματα δημιουργεί η συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Ταιγίπ Ερντογάν στην Νέα Υόρκη με τον γνωστό Αμερικανό διπλωμάτη, Χένρυ Κίσινγκερ και με τον εκπρόσωπο της οικογένειας Ρότστιλντ, τον James Rotschild, η οποία μάλιστα έγινε κεκλεισμένων των θυρών και μετά την συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΡΟΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ

Η “αγιοποίηση” Ράμα από τον Παπαχελά
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Ιούλιο του 2014 είχε προκαλέσει διεθνή σάλο με τις δηλώσεις του, προκληθείς από επέμβαση Ισραηλινών στη Γάζα: “Το Ισραήλ ξεπέρασε τον Χίτλερ σε βαρβαρότητα”.

ΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ;

Ενας ακόμη τίτλος που απηχεί την υπερβολή τούτης της γραφίδας;

Πως δεν ξέρουμε που πάμε, όταν το αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας και με τη συνέπεια στις συνήθειές μας; Σήμερα, για παράδειγμα, πάμε και "στηνόμαστε" στις ουρές έξω από καταστήματα για να καταδείξουμε την αποθέωση του μιμητισμού μας στο ξενόφερτο θεσμό της Black Friday...

Οταν έχουμε τέτοια απρόσμενη "διέξοδο" καταναλωτικής μάλιστα διάστασης, έστω και για μια μέρα, γιατί να σκεφτούμε τα αδιέξοδα τούτης της έρμης χώρας ή όσα υφιστάμεθα από την καθημερινή πολιτική κοροιδία και απάτη; Γιατί να σκεφτούμε την "άνιση" ισότητα και λιτότητα ή την εφιαλτική ανεργία και εργασιακή ανασφάλεια, αφού εμείς "ψιλοβολευόμαστε" ή και καλοβολευόμαστε;

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιστημονικοί φορείς της Κίνας

Τους αντιπροσώπους των επιστημονικών και ερευνητικών φορέων από την Κίνα υποδέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας και με τη συμμετοχή του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και της Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Η συνάντηση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Περιφέρειας για την προβολή και ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, αλλά και για την ανάπτυξη νέων εμπορικών, τεχνολογικών και επιστημονικών σχέσεων με άλλες χώρες.

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ...

Με τον ιστορικό χρόνο να διαρρέει, τα χρόνια και οι γενιές φεύγουν και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας μένουν και στοιχειώνουν.Η εποχή ηθικά συρρικνώνεται και οι άνθρωποι που την εκφράζουν βυθίζονται στην ασημαντολογία και πέφτουν όλο και πιο χαμηλά.

Με τους κινδύνους για τη χώρα να είναι υπαρκτοί, ορατοί και άμεσοι. Από τη μια το δυσβάστακτο χρέος και η έλλειψη κάθε προοπτικής για διέξοδο από το ασφυκτικό οικονομικό αδιέξοδο. Από την άλλη τα εθνικά θέματα που εγείρονται απειλητικά, με αιχμή το Κυπριακό κι όχι μόνο.

2,7 εκατ. για το οδικό δίκτυο της Εύβοιας

Στην υλοποίηση τριών μεγάλων έργων στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Εύβοιας προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του. 

Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Χαλκίδα μέχρι τους Καλλιανούς και αφορούν στην συντήρηση, την αποκατάσταση αλλά και τη βελτίωση του οδοστρώματος, την τοποθέτηση σήμανσης και την δημιουργία συνθηκών ασφαλούς διέλευσης.

Μάθε τι συμβαίνει στον Κορινθιακό Κόλπο και πέριξ αυτού.

Η ΑΛΚΥΩΝ (Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου), μέσα από την ιστοσελίδα της, παρέχει πληροφόρηση στον πολίτη, για τα σημαντικά θέματα του Κορινθιακού. 
Στοχεύοντας στο να γίνει ένας κόμβος πρωτογενούς ενημέρωσης (ανεβάζοντας ειδήσεις ΄΄από πρώτο χέρι΄΄), στην σελίδα μας, μπορείς να διαβάσεις για σημαντικές ειδήσεις, δράσεις, να έχεις πρόσβαση σε οπτικοακουστικό υλικό, να ενημερωθείς για μελέτες, για το τι συμβαίνει στα φυσικά οικοσυστήματα στην στεριά και στην θάλασσα, για θέματα που αφορούν την ποιότητα της ζωής σου, για θέματα ρύπανσης και όχι μόνο.

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών (25 ΝΟΕ)

«Η καθημερινή επαφή μας με γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι  μια αναμέτρηση μεταξύ των προσωπικών αξιών και της κοινωνικής παρακμής. Η γυναίκα πονά και δακρύζει μπροστά μας, σηκώνει τα ρούχα της και μας δείχνει τα σημάδια στο σώμα της, μιλάει και μας δείχνει τα σημάδια στην ψυχή της. Τα παιδιά, θύματα και αυτά της βίας, αβοήθητα, με τραύματα που ποτέ δεν επουλώνονται, τείνουν να αναπαράγουν τη βία στο σχολείο, στις συντροφικές σχέσεις, πολλές φορές, και προς τον εαυτό τους.

Πρόσκληση: Εγκαίνια της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας - Παράρτημα Θήβας.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Θήβα - Διάλεξη: «Κωπαΐδα, το σήμερα του παρελθόντος»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Κωπαΐδα, το σήμερα του παρελθόντος»
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο ιστορικό παρελθόν και στο πολύμορφο παρόν της Κωπαΐδας, μέσα από σπάνια ιστορικά ντοκουμέντα και τον σύγχρονο φωτογραφικό φακό
του ερευνητή του κωπαϊδικού χώρου Αντώνη Μαζαράκη.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών στην κοινωνία μας, είτε αυτή είναι σωματική, λεκτική ή ψυχολογική, μας σοκάρει. Όμως είναι γεγονός, ότι, ακόμα και σήμερα, είναι ευρύτατα διαδεδομένη σε όλο τον πλανήτη και πολλές φορές ακραία. Χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια, βιώνουν τη βία μέσα στην οικογένεια και τη βία γενικά μέσα στην κοινωνία (βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, trafficking/σωματεμπορία, στέρηση της ελευθερίας).

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΣΩΣΙΒΙΟ ΓΙΑ ΜΕΡΚΕΛ Η DEUTSCHE BANK, ΟΞΥΓΟΝΟ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

Πανικός στην ΕΕ για την ύπαρξη του Ρωσικού στόλου στην Μεσόγειο
Η προδοσία της Κύπρου από Αναστασιάδη – Τσίπρα περνάει από δημοψήφισμα



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Στο Κυριακάτικο φύλλο (20/11/2016) της Ελεύθερης Ώρας, έγραφα ότι η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της Γερμανίας και όχι μόνο, η Deutsche Bank, σύμφωνα με τους Αμερικανούς έχει άνοιγμα στις αγορές, περί τα 50 τρις δολάρια. Κατάρρευση της εν λόγω τράπεζας θα προκαλούσε παγκόσμιο σοκ, πολλαπλάσιο εκείνου της Lehman Brothers.

480.000 ευρώ για τους δρόμους της Φωκίδας

Ξεκινούν οι παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού στο οδικό δίκτυο της Φωκίδας. Τα έργα, προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, αφορούν τόσο στην αποκατάσταση και τη βελτίωση τμημάτων της Νέας Εθνικής Οδού Ιτέας – Αντιρρίου όσο και στην Παλαιά Εθνική Οδό, από την Άμφισσα έως το Φράγμα Μόρνου – προς  Ευπάλιο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ


ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ) ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Κ.Κ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.

Α. Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ - της οποίας είναι μέλος - (18 έως 22 Νοεμβρίου 2016 στην Κωνσταντινούπολη), επισήμανε, μεταξύ άλλων τα εξής:

Η ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΧΗΜΙΑΣ

Ξεμυαλίστρα η ηδονή της εξουσίας μεταμορφώνει ενίοτε τους πολιτικούς σε δραματικά δίμορφα πρόσωπα με εκτρωματικά χαρακτηριστικά και έπαρση ισόθεη, που μπορούν να καταντήσουν μια χώρα με μεγάλο παρελθόν να είναι δίχως μέλλον!..

Και υπάρχουν αλήθειες που δεν ιστορούνται, όπως κάθε συγκεκριμένη και επιστητή πραγματικότητα. Ούτε γίνονται αντικείμενα ψυχρής γνωστικής προσέγγισης. Αναδύονται και αναβλασταίνουν παρθενικά και προιόντος του χρόνου στη λαική συνείδηση.

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Σφήνα Θήβας: ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ (για μικρούς και μεγάλους)

Αφήγηση Λαϊκού Παραμυθιού!
Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου…
…στις 18.30…
ψαράκια που μιλούν, ζωάκια που αποφάσισαν να γίνουν μουσικοί, μια αράχνη που κλείνει τη σοφία του κόσμου σ’ ένα τσουβάλι,ένα καντήλι που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι... ντίλι ντίλι ντίλι... Και ένα λαϊκό παραμύθι-έκπληξη από τα μέρη της Ρωσίας με έναν εναλλακτικό Άη Βασίλη! Ιστορίες από τα χρόνια τα παλιά με μουσικές και τραγούδια παραδοσιακά!
…στις 20.30…

' ΕΦΥΓΕ '' Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο τού Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ  εκφράζει τα βαθιά του Συλλυπητήρια για τον χαμό τού  παλαιού Προπονητή τού Θρυλικού ΚΑΔΜΟΥ Θηβών , τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ και τού ΠΕΛΟΠΙΔΑ Θηβών Γεώργιου Καρπούζα .

"Αντιρρησίας Συνείδησης" στον Κινηματογράφο Θήβας από 24 έως 30/11. Ακολουθούν τα "Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται"

Σας ενημερώνουμε,  ότι από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο της Θήβας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα προβληθούν η κινηματογραφικές ταινίες «Αντιρρησίας Συνείδησης» και «Φανταστικά Ζώα και που βρίσκονται».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 24/11/2016 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11/2016


ΑντιρρησίαςΣυνείδησης 
Hacksaw Ridge

Σκηνοθεσία: Μελ Γκίμπσον 
Ηθοποιοί: Άντριου Γκάρφιλντ, Βινς Βον, Τερέζα Πάλμερ, Σαμ Γουόρθινγκτον
Διάρκεια: 131 λεπτά
Είδος ταινίας: Δραματική

Mία ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Μελ Γκίμπσον, βασισμένη στην πραγματική ιστορία του ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ντέσμοντ Τ. Ντος. Ο Ντος κατά την διάρκεια της μάχης Okinawa, μίας από τις πιο αιματηρές του Β’ παγκοσμίου πολέμου, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο.

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Βοιωτίας, με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λιβαδειάς & Θηβών, κα Ευμορφία Βαλλά.

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο μας, με θέμα, την παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης και φροντίδας, στην Βοιωτία, με την τιμητική παρουσία της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς & του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, κας Ευμορφίας Βαλλά.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, όπου παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους και κ. Ηλίας Ροζάνας καθώς και υπηρεσιακά στελέχη, συζητήθηκαν τα προβλήματα, που παρουσιάζονται στην λειτουργία των νοσοκομειακών ιδρυμάτων σε Λιβαδειά και Θήβα, όπως η υποστελέχωση σε ιατρικό, κυρίως δε σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, η ανάγκη αναβάθμισης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, οι ανάγκες επιπλέον χρηματοδότησης και άλλα.

ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κατακόρυφη αύξηση των αφροδίσιων νοσημάτων  έχουμε τα τελευταία χρόνια στην  Ελλάδα, με σοβαρές επιπτώσεις στην δημόσια υγεία.
Η έλλειψη ενημέρωσης  των πολιτών, κυρίως στους νέους και τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα που περνούν από την Ελλάδα, αποτελούν- σύμφωνα με τους αφροδισιολόγους-δερματολόγους- το βασικό παράγοντα  της κατακόρυφης αύξησης.
«Οι αρμόδιοι φορείς και η επιστημονική κοινότητα πρέπει να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη για τη δημόσια υγεία» τονίζει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS  ο διαπρεπής   Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος κ  Απόστολος  Καραλέξης , Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και Επιστημονικός Διευθυντής της DermahairClinic.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ποδηλατόβολτα στο Δήμο Λεβαδέων


Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με φορείς και ιδιώτες της πόλης, για την διαμόρφωση συντονισμένης δράσης, με σκοπό την προώθηση  της χρήσης ποδηλάτου στην πόλη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για μετακινήσεις με φιλικά προς το περιβάλλον μέσα.
Εκτός των άλλων που συζητήθηκαν, αποφασίστηκε η διοργάνωση και η καθιέρωση μιας ποδηλατόβολτας κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα.

OI ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ» ΣΤΟ ΣΧΙΣΜΑ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
            Όπως έγραψα στο προηγούμενο άρθρο-σύγγραμα, ο στόχος όλων όσων συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα μας σε όλα τα επίπεδα, δεν είναι η μάζα των πλανεμένων και αδιάφορων Ελλήνων, αλλά οι ΕΚΛΕΚΤΟΙ, όπως τους αποκάλεσε ο Ίδιος ο Χριστός.

            Και οι εκλεκτοί, είναι αυτοί που ενδιαφέρονται ακόμα για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα. Και όπως θα έχετε συνειδητοποιήσει, είναι λίγοι αυτοί, αλλά όπως είπαμε για τον Θεό είναι ....

Ενημέρωση από τον Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας, στο Δημοτικό σχολείο Οινοφύτων

Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Τανάγρας πραγματοποίησε ενημερώσεις στο Δημοτικό σχολείο της Δημοτικής Ενότητας Οινοφύτων.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και αφορούσε τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, της λειτουργίας των χώρων εναπόθεσης των απορριμμάτων και τις δράσεις ανακύκλωσης.

ΚΑΙ ΘΑ...ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΤΑΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ.

Οι μέρες μας, κάθε μέρα μας τα τελευταία χρόνια, διατηρούν τη σπαρακτική φρεσκάδα των τροπαίων μιας μάχης σκληρής εκ του συστάδην, με την πολιτική ανικανότητα και αθλιότητα.

Και συνεχώς βρισκόμαστε σε μετωπική σύγκρουση με την πραγματικότητα νέων τετελεσμένων, όπως ο νέος προυπολογισμός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που οδηγεί όχι στην έξοδο στις...αγορές, αλλά σε νέα οδυνηρά μέτρα για τους ήδη εγκλωβισμένους στα δεινά πολίτες. Και βέβαια τα εθνικά μας θέματα, με αιχμή αυτό της Κύπρου, προβάλλουν ως "σκιάχτρα" νέων περιπετειών...

Πρώτο χτύπημα του Ν.Τραμπ κατά της Παγκοσμιοποίησης - «Ακυρώνω τις ΤΤΡ-ΤΤΙΡ»

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

O N.Tραμπ δύο μήνες πριν την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του έδωσε το πρώτο χτύπημα κατά της Παγκοσμιοποιήσης (ενός εύσχημου τίτλου για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων) ανακοινώνοντας με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα το οποίο δημοσίευσε χθες την δέσμευσή του ότι στις 20 Ιανουαρίου μια από τις πρώτες δράσεις του θα είναι η απόσυρση των ΗΠΑ από την Υπερειρηνική Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης (TPP) της συμφωνίας η οποία μαζί με την έτερη της ΤΤΙΡ (Υπερατλαντική ΗΠΑ-ΕΕ) θα καταργούσαν την εθνική κυριαρχία και τα εργασιακά δικαιώματα.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCNiyljioxIcWrfRbm_cJgBUXuRReMZeETZao-eqlSh_AHmGv2etckCYFxHlUwZsoBdRpekdG4vHXtgq5ZPnyhtppL4cUno9J8JqGYLpWhsvv-owpvpaGyg-QNSTRdKmelsn5Afryh1Xw/s640/ROTHSCHILD-IMF-World-Bank.jpg
Ολοένα ένας μεγάλος αριθμός των ανθρώπων συνειδητοποιεί ότι το 99% του πληθυσμού της Γης ελέγχεται από μια ελίτ 1% - αλλά ξέρατε ότι μία οικογένεια, η Ρόθτσαϊλντ, διοικεί τα πάντα, ακόμα και την ελίτ 1%;

ΕΟΡΤΗ -ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ






Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Στερεά Ελλάδα «Βρέξει - χιονίσει»

Με το σύνθημα Στερεά Ελλάδα «Βρέξει - χιονίσει» της εφετινής καμπάνιας για τον τουρισμό, συμμετείχε η Περιφέρεια στην τουριστική έκθεση «Philoxenia» της Θεσσαλονίκης. Από το περίπτερο της προωθήθηκαν και προβλήθηκαν οι τουριστικές υποδομές, οι υπηρεσίες αλλά και τα προϊόντα ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.

Ανακοίνωση για την παραλαβή βεβαιώσεων παρακολούθησης στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Θηβαίων

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Θηβαίων καλεί τους συμμετέχοντες των προγραμμάτων κατά τα έτη 2013-2014 και 2014-2015 να παραλάβουν τις Βεβαιώσεις Παρακολούθησης από το Γραφείο Παιδείας  στο Δημαρχείο ( Κύπρου 3, ισόγειο, τηλ 2262350610).

Ειδικότερα:

Θήβα: Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε και φέτος η 21η  Νοεμβρίου, Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων  και  εορτή των Εισοδίων της Παναγίας, προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων. 


Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών,  όπου εκφωνήθηκε και ο Πανηγυρικός της Ημέρας από Αξιωματικό του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας. 

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ "ΒΑΡΟΣ" ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ

Οταν νωθροί εγκέφαλοι, που ωστόσο παράγουν ασύστολο πολιτικό ψέμα, δίνουν μορφή στο ασύλληπτα αυταρχικό πρόσωπο του κράτους, τότε η ατομική ελευθερία - πολιτική και πνευματική- υποτάσσεται στη θέληση των εκπροσώπων των όποιων ανομολόγητων συμφερόντων της εξουσίας.

Και τα άτομα εκχωρούν με επίμεμπτη προθυμία τα δικαιώματά τους, ακόμη και τον εγκέφαλό τους. Οπότε ο ένας εγκέφαλος λειτουργεί για τους πολλούς, το πλήθος. Και ο ένας εγκέφαλος αποφασίζει για την ολότητα.

Αποτελέσματα εκλογών του ΤΕΕ – αύξηση συμμετοχής – πρωτιά ΔΚΜ – αναλυτικά τα ποσοστά των παρατάξεων - δηλώσεις Προέδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού

Δυναμικό παρόν έδωσαν οι διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας όλων των γενεών και όλων των ειδικοτήτων, με αξιοσημείωτη παρουσία των μηχανικών της νέας γενιάς στις κάλπες του ΤΕΕ, για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης της επόμενης τριετίας. Οι εκλογές  του ΤΕΕ, για την ανάδειξη των 200 νέων μελών  της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ της λεγόμενης «Βουλής των μηχανικών» αποτυπώνει ηχηρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας στο Δημαρχείο.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημαρχείο της Θήβας πραγματοποίησαν  οι μαθητές της Γ2’ Τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, μαζί με το Διευθυντή τους κ. Ηλία Τραμπάκουλο και τη δασκάλα τους κα Παναγιώτα Κατσαγάννη προκειμένου να γνωρίσουν τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου, να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Δήμου και το αντικείμενο εργασίας των Υπηρεσιών του. 

Ενημερωτική Συζήτηση με ομάδα Γυναικών (ινδικής υπηκοότητας)

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 υποδεχτήκαμε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας τμήμα Αλλοδαπών γυναικών(ινδικής υπηκοότητας) από περσινό Τμήμα Εκμάθησης Ελληνικών του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης.

Συνοδευόμενες από την δασκάλα τους , ήρθαν στο Κέντρο στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα δικαιωμάτων ,ισότητας και ένταξης τους στην τοπική κοινωνία.

Ενημερωτική εκδήλωση για την Βία κατά των Γυναικών στην ΤΚ Δομβραίνας

Στην Τοπική Κοινότητα της Δομβραίνας της ΔΕ Θίσβης  του Δήμου Θηβαίων βρέθηκαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων  την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στο πλαίσιο ενημερωτικής συζήτησης για την Βία Κατά των Γυναικών με την υποστήριξη των τοπικών συλλόγων και φορέων της περιοχής.
Αναλύθηκε  το φαινόμενο της Βίας κατά των Γυναικών . τις μορφές άσκησης της βίας ,τις συνέπειες που έχει η άσκηση της βίας στις γυναίκες καθώς και το νομικό πλαίσιο που ισχύει για την Ενδοοικογενειακή Βία ενώ τις πληροφορήσαμε για  το δίκτυο  Δομών  Υποστήριξης Σε Γυναίκες Θύματα Βίας και τα  Παιδιά τους.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Η ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ

Το θυμικό αποτελεί το υπόστρωμα του ψυχονοητικού συστήματος, γιατί αγγίζει προς την αρχική κατάσταση που είναι κοινή σ' όλες τις ζωικές εκδηλώσεις. Η νοητική λειτουργία αποτελεί πρόσθετο ιδιαίτερο στοιχείο βαδίζοντας σε δικούς της δρόμους, αντίθετους, παράλληλους και τεμνόμενους ακόμη προς τους δρόμους του θυμικού.

Το θυμικό δεν επεξεργάζεται μεταβολές για τον εαυτό του. Η βούληση του όντος για να τραφεί, να αναπαραχθεί είναι αυθόρμητη, ασίγαστη και αναπότρεπτη. Είναι φυσική, σταθερή και ομοιόμορφη. Κατ' αναλογίαν δεν σβήνουν και παραμένουν αμετάβλητες και οι λοιπές εκδηλώσεις του θυμικού.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ "ΜΕΣΣΙΑ" (ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ) ΕΡΧΕΤΑΙ.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ «ΜΕΣΣΙΑ» (ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ) ΕΡΧΕΤΑΙ. ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ Θ’ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.


Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Από τον τίτλο και μόνο, καταλαβαίνετε πως από δω και πέρα ότι  λέμε, είναι ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ και δεν έχει ξαναγραφτεί ποτέ μέχρι σήμερα. Απευθύνομαι όπως πάντα σε όλους τους Έλληνες.   Ιδιαίτερα όμως ΤΩΡΑ, απευθύνομαι σ’ αυτούς που ο ίδιος ο Χριστός χαρακτήρισε ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ, διότι αυτοί έχουν μείνει σήμερα χωρίς ποιμένα και οδηγό και ΑΥΤΟΥΣ αγωνίζεται να πλανήσει και ν’ αρπάξει στα δίχτυα του ο αντίχριστος, γιατί ΜΟΝΟ από αυτούς ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ όλο το σχέδιο του.  Είναι ακριβώς τώρα η εποχή του αντίχριστου και προσπαθεί να κάνει αυτό που είπε ο Χριστός: «να πλανήσει ει δυνατον και τους εκλεκτούς».  (Θα τα πούμε όμως αναλυτικά)

«Να επιλέξουν οι μηχανικοί τους καλύτερους» - Στις κάλπες 102 χιλιάδες μηχανικοί

Ψήφισε ο Πρόεδρος της Βουλής – Δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού

Να ενισχύσουν με τη δύναμη της ψήφου τους το ΤΕΕ επιλέγοντας –ανεξαρτήτως παράταξης- τους καλύτερους, κάλεσε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός τους μηχανικούς της χώρας.

ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ...

Και ο πολυμορφισμός ανταποκρινόμενος στον γενικό πολυμορφισμό δίδει την απάντηση στο ερώτημα της έμπνευσης της συμπεριφοράς του ανθρώπου. Τη συμπεριφορά την εμπνέει ο γενετικός πολυμορφισμός που εδρεύει στα χρωματοσωμάτια του γενετικού μηχανισμού. Είναι ο ίδιος μηχανισμός που προσδιορίζει την αναλογία των φύλων.

Από εκεί προσδιορίζεται και η σχέση των καλών προς τους κακούς χαρακτήρες. Δίκαια και σωστά κάθε χαρακτήρας θεωρήθηκε σαν αναλλοίωτα τυπωμένος και δικαιώνεται η γνώμη του Schopenhauer, ότι από τη γέννησή του ο άνθρωπος είχε τις καταβολές του μέλλοντα χαρακτήρα του.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο