Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 14/9/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



Ακόμη παραμιλάνε 200χιλ Ελβετοί στο πέταγμα του «ΖΕΥΣ»

Τελικά ευτυχώς που έχουμε και τους Ευρωπαίους να αναγνωρίζουν τα αστέρια μας τους Χειριστές της ΠΑ που κυριολεκτικά βγάζουν μάτια... Γιατί αν περιμένουμε από τους δικούς μας, Αντιπαραγωγικούς τους Ανεβάζουν και αυτιστικούς τους κατεβάζουν! 

Νέστορας Χαχάμης: Ο 17χρονος που μας κάνει περήφανους εντός και εκτός Ελλάδος!

Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην 55η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Κέιπ Τάουν και το μέλλον διαγράφεται λαμπρό!
Ο 17χρονος Νέστορας Χαχάμης είναι από την Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας όπου ζει με τους γονείς του απολαμβάνοντας τη φύση, τη θάλασσα και την ησυχία.Εκτός από τα μαθηματικά αγαπάει το σκάκι και τον στίβο.
Τον περασμένο Ιούλιο συμμετείχε με την ελληνική ομάδα στην 55η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που φέτος διοργανώθηκε στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής. Ο Νέστορας κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Πραξικόπημα για να φιμώσουν τον Τσίπρα

Νέες σελίδες λογοκρισίας στη μαύρη βίβλο της ενημέρωσης επί των ημερών της προσέθεσε χθες η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, καθιστώντας παράλληλα φανερό ότι έχει χάσει τον έλεγχο και βρίσκεται υπό καθεστώς πανικού. Με ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση στη διοίκηση του υποκατάστατου φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το Μαξίμου διέταξε τη διοίκηση τηςΝΕΡΙΤ να μεταδώσει μόνο τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής του ΑλΤσίπρα και όχι την ομιλία του Σαββάτου στη ΔΕΘ, πράγμα πρωτοφανές στα χρονικά της Μεταπολίτευσης για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Ναυάγησε και η διάσκεψη για το χρέος. Έρχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Οι Γερμανοί υποχρέωσαν την Ελλάδα να απόσχει από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για τον έλεγχο των ξένων τοκογλύφων και του δημόσιου χρέους!

Αμφίπολη: Μπήκαν στο τρίτο δωμάτιο του αρχαίου τάφου

Οι ανασκαφές στα άδυτα του μνημειώδους τύμβου στο λόφο Καστά της Αμφίπολης προχωρούν καθημερινά με γοργούς ρυθμούς, αλλά και μεγάλη προσοχή.
Λίγο πριν τις 14:00, δύο μέλη του ειδικού συνεργείου, που συμμετέχει στις ανασκαφές της Αμφίπολης, εισήλθαν στον τρίτο θάλαμο του τύμβου Καστά και έκαναν μία πρώτη εκτίμηση της στατικότητας του χώρου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες υποστήλωσης για να μπορέσουν να εισέλθουν οι αρχαιολόγοι και να εργαστούν.
Το χώμα μέσα στον τρίτο θάλαμο φτάνει τα 5 μέτρα ύψος.

Πρόσκληση, από την Γραμματεία Θήβας του Π.Α.ΜΕ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Γραμματεία Θήβας του Π.Α.ΜΕ. καλεί σε πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης στα πλαίσια της δίμηνης αγωνιστικής καμπάνιας που έχει εξαγγελθεί πανελλαδικά για το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη.
Η δίμηνη καμπάνια έχει στόχο να αναδείξει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος λαός από την αντιλαϊκή επίθεση κυβερνήσεων και Ε.Ε., με επίκεντρο τη μάστιγα της ανεργίας.

Βοήθησε να παραδώσουμε το πιο σημαντικό ψήφισμα του Avaaz

Αγαπητές φίλες και φίλοι, 

Η τεράστια κινητοποίηση του Σεπτεμβρίου για το κλίμα έχει αρχίσει να φουντώνει. Μέσα σε λίγες μέρες, εκατοντάδες νέες δράσεις ξεκίνησαν να οργανώνονται σε όλο τον κόσμο! Όσο μεγαλύτερη η προσέλευση, τόσο μεγαλύτερο αντίκτυπο θα έχουμε. 

Κάνε κλικ τώρα για να δηλώσεις συμμετοχή στη Δράση της Αθήνας για το Κλίμα: 

https://secure.avaaz.org/el/event/climate/Episimi_Drasi_Athinas_gia_to_Klima_1

Αν δεν βρίσκεσαι στην Αθήνα, κάνε κλικ εδώ για να βρεις μια δράση κοντά σου. 

2073 δράσεις ως τώρα!

Κάνε κλικ για να δηλώσεις συμμετοχή στη δράση της Αθήνας

Ονόματα οδών, πλατειών και τοπωνύμια Πειραιώς



Στέφανος Μίλεσης
Πειραιόραμα Ιστορίας

http://pireorama.blogspot.gr/2012/02/blog-post_14.html

 

 

Λεωφόρος Αιγέως (σημερινή Δευτέρας Μεραρχίας. Στο βάθος
διακρίνουμε τον εμπορικό λιμένα, ενώ στο ύψος των τριών
ανδρών της φωτογραφίας (δεξιά και αριστερά) είναι ο
κήπος της Τερψιθέας. ΦΩΤΟ: pireorama.blogspot.gr

15η Τακτική Συνεδρίαση ΔΣ Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 26916/11-9-2014 πρόσκληση για την 15η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  17  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ του 2014, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Φυσικό αέριο, αξονικός τομογράφος, και αναπληρωτής Διοικητής στο Γ. Ν. Θηβών - Προσελήφθησαν επικουρικοί Ιατροί στο Γ. Ν. Λιβαδειάς

Υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στον Διοικητή των Γ. Ν. Λιβαδειάς και  Θήβας κ. Ρουσόπουλο Κωνσταντίνο και στον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας AΦΟΙ ΜΑΡΗ Ο.Ε.  για την εγκατάσταση Φυσικού Αερίου στο Γ. Ν. Θηβών.
Το έργο που θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα θα αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας.
Ταυτόχρονα προχωρούν με ταχύ ρυθμό οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την εγκατάσταση του  αξονικού τομογράφου  στο ίδιο Νοσοκομείο.
Επίσης εγκαταστάθηκε ο αναπληρωτής Διοικητής με αρμοδιότητα στο Γ. Ν. Θηβών κος Δεσύλας Σπύρος.
Το ανωτέρω χρηματοδοτούνται  μέσω ΕΣΠΑ.

4 προσλήψεις στο Δήμο Θήβας

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την υλοποίηση της πράξης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Θήβας», που εδρεύει στη Θήβα, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Τελετή Ομπάμα για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου - Κήρυξε πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου τίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Στις 8:46 π.μ. (τοπική ώρα) τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, την ώρα που προσέκρουσε το πρώτο αεροπλάνο στο Βόρειο Πύργο. Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και στο Πεντάγωνο.

Αμφίπολη: Αποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι καρυάτιδες!

Νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού – Ολόσωμες οι Καρυάτιδες, με τους χιτώνες τους να φέρουν εξαιρετικής τέχνης πτυχώσεις.
Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθεί η επιστημονική κοινότητα τις ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά. Σήμερα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έσωσε στην δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από το εσωτερικό του επιβλητικού τύμβου της Αμφίπολης.
Στις φωτογραφίες οι καρυάτιδες που είχαν μαγέψει τους αρχαιολόγους έχουν σχεδόν αποκαλυφθεί ολόκληρες, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση «ανασηκώνουν ελαφρά τον χιτώνα τους από την εξωτερική πλευρά»

Το ΣτΕ κλείνει τα μαγαζιά τις Κυριακές!

Δεκτή έκανε το ΣτΕ την αίτηση εμπόρων και υπαλλήλων, που ζητούσαν να ανασταλεί η από 7/7/2014 απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, κρίνοντας ότι έμποροι, καταστηματάρχες και υπάλληλοι «θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη» και


 «αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη ηθική βλάβη».

Κατά συνέπεια τα καταστήματα δεν θα ανοίγουν τις Κυριακές, μέχρι να εκδοθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ οριστική απόφαση, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2015.

Αγιασμοί σε σχολεία της Θήβας.

Την ευχή να γίνουν καλοί μαθητές και καλοί άνθρωποι έδωσε στα παιδιά του 3ου δημοτικού σχολείου ο δήμαρχος Θήβας, Σπύρος Νικολάου, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά βρέθηκε στο Ειδικό Γυμνάσιο του Λουτουφίου.

Ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή για απόλυση στη ΛΑΡΚΟ και για ΤΕΙ Στερεάς

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Λαμπρούληςσχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε και τα προβλήματα οξύνονται και αυξάνονται για τους σπουδαστές στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
Ήδη η Λέσχη Σίτισης σε Λαμία - Καρπενήσι έκλεισε, το ίδιο συζητείται και στη Χαλκίδα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης πάνω από 2.500 σπουδαστές, παιδιά λαϊκών οικογενειών, να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σίτισης.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ανάλυση
                              --------------
Η παγκόσμια Σιωνιστική δικτατορία-τυραννία, στη προσπάθειά της να γίνει παγκόσμια διακυβέρνηση, έχει καταστεί διεθνής υπερτρομοκρατία δηλαδή έχει εξελιχθεί σε διεθνή εγκληματική οργάνωση, ενώ δια της προπαγάνδας, κατηγορεί άλλες νόμιμες πολιτικές ομάδες κρατών, σαν εγκληματικές οργανώσεις, μέσω ραγιάδων υποτακτικών υποτελών πολιτικών. Πολιτικά πατριωτικά κόμματα -σε κάθε κράτος- που στέκονται εμπόδιο στα σχέδια ΕΚΕΙΝΩΝ, με τη βοήθεια υποτελών οσφυοκαμπτών πολιτικών, τα χαρακτηρίζουν σαν εγκληματικές οργανώσεις, και τα διώκει ποινικά η τοπική σε κάθε κράτος δικαιοσύνη.
Δεν τολμούν να αγγίξουν τη πραγματική διεθνή εγκληματική Σιωνιστική οργάνωση. Ο Λαός λέει, «δεν τολμούν να βαρέσουν το γαϊδαρο, και βαράνε το σαμάρι». Η παγκόσμια Σιωνιστική κυβέρνηση-Δικτατορία, για να κατακτήσει τη παγκόσμια εξουσία, έχει ιδρύσει πολλά Σιωνιστικά παραρτήματα, τα σημαντικότερα των οποίων είναι – η γνωστή και μη εξαιρετέα- λέσχη BILTERBERG για την Ευρώπη,  η Τριμερής Επιτροπή για τις ΗΠΑ, το CFR=συμβούλιο διεθνών σχέσεων.

Αργοναυτική εκστρατεία: Μια αποσιωπημένη ελληνική Ιστορία...

Αργοναύτες έφθασαν έως στην Κίνα, όπου ήταν η Κολχίδα!

Άρθρο του Γιώργου Λεκάκη στην εφημ. ΧΡΟΝΟΣ Κομοτηνής, δημοσιευμένο στις 10.9.14.
Δείτε το εδώ:

Η αναλαμπή του Ελληνισμού στον 21ο αιώνα. Πολεμικό Μουσείο 10.9.14

Μέχρι καὶ οἱ πέτρες ραγίζουν στὸ ἄκουσμα τῶν χθεσινῶν μηνυμάτων στὸ Πολεμικὸ Μουσεῖο.
 
Μιὰ θερμὴ ἀλλὰ καὶ δυνατὴ φθινοπωρινὴ αὔρα πῆρε ἀπὸ τὸ Πολεμικὸ Μουσεῖο τὰ ζωογόνα λόγια τῶν ὁμιλητῶν καὶ τὰ σκορπίζει σὲ ὅλο τὸ κόσμο, σὲ δύση καὶ ἀνατολή.
Οἰ ἀφυπνιστικὲς ὁμιλίες τοῦ ἀνεπανάληπτου πνευματικοῦ συμποσίου τῆς 10.9.2014 στὸ Πολεμικὸ Μουσεῖο Ἀθηνῶν ἀναπτέρωσαν καὶ ἀναζωογόνησαν τὸ κατατρωθὲν ἠθικὸ καὶ ἐθνικὸ σθένος τῶν Ἑλλήνων. Μέχρι καὶ μετὰ τὶς 10.00 τὸ βράδυ,  τόσο πολὺ ἦταν ὁ ἐνθουσιασμός, ὥστε ἦταν ἀδύνατον νὰ ἀπομακρύνουμε τὸ κόσμο καὶ νὰ ἀδειάσουμε τὴν αἴθουσα. Ἔπρεπε νὰ φύγουμε στὶς 21.00 ἡ ὥρα, ἀλλὰ μέχρι τὶς 22.30 εἴμασταν ἀκόμη ἐκεῖ.
Γιὰ μία ἀκόμη φορὰ ἄπειρα εὐχαριστῶ στὸ φιλόξενο Πολεμικὸ Μουσεῖο καὶ στὸ πλῆθος τοῦ κόσμου.
 
 Ἀπίστευτη ἐπιτυχία καὶ ἐνθουσιώδη συναισθήματα.
Ἦταν τὰ πάντα θεσπέσια καὶ μᾶς συνεπῆραν ὅλους.  
 
Δὲν τὸ λέμε μεῖς. Τὸ εἶπαν καὶ τὸ λένε ὅλοι :

Δήλωση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,Κώστα Μπακογιάννη για τη νέα Σχολική Χρονιά

Ξεκινάει σήμερα η σχολική χρόνια και το μόνο που μπορεί κανείς να ευχηθεί είναι ένα έτος δημιουργικό, γεμάτο μάθηση και γνώση προσβάσιμη σε όλους τους μαθητές.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη μεταφορά των μαθητών, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουν εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στα σχολεία τους. Οποιαδήποτε προβλήματα τυχόν προκύψουν στην πορεία, θα αντιμετωπιστούν άμεσα από τις υπηρεσίες μας. Γιατί το δικαίωμα στη μόρφωση είναι αναυθαίρετο κι εμείς οφείλουμε να το διασφαλίσουμε.

Ανακοίνωση για τους παιδικούς σταθμούς (ΠΑΜΕ-ΟΓΕ)

Να έχουν θέση όλα τα παιδιά στους δημόσιους Παιδικούς Σταθμούς.
Να δημιουργηθούν και να στηριχτούν νέες, σύγχρονες δομές για το παιδί.
Η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού, αποτελεί λαϊκή ανάγκη.

           Για μια ακόμη χρονιά, το άνοιγμα των δημοτικών παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα πάει χέρι χέρι με την αγωνία χιλιάδων γονιών, αν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν τα παιδιά τους.
Όπως παντού έτσι και στο Δήμο Θήβας η κατάσταση χειροτερεύει. Οι αιτήσεις έχουν αυξηθεί, αφού η οικονομική κατάσταση των λαικών οικογενειών χειροτερεύει. Τα παιδιά των ανέργων, της πιο εξαθλιωμένης κατηγορίας, αποκλείονται. Στις 11 Σεπτέμβρη ο παιδικός σταθμός της Θήβας ανοίγει για τα μισά νήπια σε σχέση με τις αιτήσεις, τα υπόλοιπα «αναμένουν».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Κ. ΦΟΥΧΤΕΛ

Με αφορμή το ερωτηματολόγιο που απέστειλε η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» στους νέους Δημάρχους και Περιφερειάρχες για την «απογραφή» των χαρακτηριστικών και των υποδομών των ελληνικών ΟΤΑ, το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας(Α.Ρ.Κ.Θ.), δηλώνει:
“Εδώ και καιρό, οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις της Αριστεράς κατήγγειλαν την προσπάθεια προώθησης μεγάλων ιδιωτικών γερμανικών συμφερόντων, που καλύπτονταν πίσω από φιέστες δήθεν ελληνογερμανικής φιλίας και ανέδειξαν το ρόλο του εκπροσώπου της γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ, κ. Γ. Φούχτελ, στην κατεύθυνση αυτή.

Ωστόσο, η τελευταία πρωτοβουλία της, κατ’ ευφημισμόν, «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» ξεπερνά κάθε όριο. Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι στο πρακτικό της ορκωμοσίας τους, οι νέοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες έλαβαν ένα ερωτηματολόγιο από τον κ. Φούχτελ που ούτε λίγο ούτε πολύ τους ζητά μία πλήρη απογραφή για τα πάντα: Για τα γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχές, τις υποδομές, την πολιτιστική δραστηριότητα και – βέβαια – τα απορρίμματα του Δήμου.

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΤΡΟΜΟΣ

Η γραφίδα τούτη παραμερίζει συχνά την επικαιρότητα για χάρη της ώριμης εποπτείας των γεγονότων ή θεμάτων, που διεκδικούν μια άμεση απόκριση της ψυχής με όλη την ταλάντευσή της στην άρνηση ή την κατάφαση, καθώς διέρχεται από την πυρίκαυστη περιοχή του σήμερα. Και όταν νιώθεις στο πρόσωπό σου την πύρινη φλόγα της "ουσίας" των πραγμάτων και όχι των "στημένων" εντυπώσεων, για την εξυπηρέτηση πρόσκαιρων επιδιώξεων, δεν επιλέγεις την αργή περπατησιά. Αυτή είναι "προνόμιο" των ανθρώπων με πολύ φλέγμα και πολλή απάθεια, για να παρατηρούν παθητικά χωρίς να φλογίζονται.

Το κουδούνι του Γυμνασίου δεν θα χτυπήσει τελικά στην Ίμβρο.

Παρά τις υποσχέσεις από τις αρχές, τις πιέσεις, τα δημοσιεύματα στον τύπο και την πολλή δουλεία που άοκνα κατέβαλαν η Ένωση Ιμβρίων, το Πατριαρχείο, το ελληνικό Προξενείο στη Κωνσταντινούπολη και πολλοί Ρωμιοί, Ίμβριοι και μη, στο νησί και έξω απο αυτό, ο στόχος να ανοιξει φέτος το ελληνικό γυμνάσιο στο νησι δεν επιτεύχθηκε.


Προφασιζόμενες γραφειοκρατικούς λόγους, οι αρχές τελικά δεν έδωσαν την πολυπόθητη άδεια για να ανοίξει φέτος το καινούργιο σχολείο, που θα είχε έδρα του το χωριό Αγρίδια (Tepekoy). ¨Ετσι τα παιδιά που θα τελειώσουν το ελληνόφωνο δημοτικό που εδρεύει στους Αγίους Θεοδώρους (Zeytinli), θα πρέπει να συνεχίσουν, αν θέλουν να παραμείνουν στην Ιμβρο, σε τουρκικό σχολείο.

Συνάντηση Γιάννη Καράμπελα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρη Τσακνάκη

Σε συνέχεια της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Βοιωτίας, κ. Γιάννη Καράμπελα, σχετικά με τη συμφόρηση των βαρέων φορτηγών οχημάτων που παρατηρείται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, μετά την τελευταία αύξηση στις τιμές των διοδίων, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η προαναγγελθείσα συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Κικίλια και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Τσακνάκη.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΘΗΒΑΣ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ» ΣΤΑ ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΕ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΟΡΧΟΜΕΝΟ

Προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης παραγωγών οπωροκηπευτικών


           
Από την  Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας γίνεται γνωστό ότι,  σύμφωνα με τον κατ’ εξουσιοδότηση Καν(ΕΕ) 932/2014 της Επιτροπής θεσπίζονται προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης παραγωγών ορισμένων φρούτων και λαχανικών, εξαιτίας της απρόβλεπτης κρίσης που προκλήθηκε από την απαγόρευση της ρωσικής κυβέρνησης στις εισαγωγές ορισμένων οπωροκηπευτικών προϊόντων.

Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών στη Θήβα στα πλαίσια των Πινδαρείων 2014





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ενδιαφέρει όλους τους ενήλικες! Έναρξη εγγραφών για το ΚΔΒΜ Δήμου Θηβαίων

Ενδιαφέρει όλους τους ενήλικες!

Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 , θα υποβάλλονται αιτήσεις για την συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα (2014-2015) του Kέντρου δια βίου Mάθησης του Δήμου Θηβαίων το οποίο υπάγεται στο Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, για τα χειμερινά προγράμματα.
Τα προγράμματα (25ωρα ή 50ωρα) παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες του Δήμου Θηβαίων, άνω των 18 ετών. Οι μέρες και ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων θα διαμορφωθούν με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευομένων.
Αναλυτικά προσφέρονται:

Έναρξη σχολικής χρονιάς για τους Παιδικούς Σταθμούς Θήβας και Βαγίων του Δ.Ο.Θ.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για τους παιδικούς σταθμούς Θήβας και Βαγίων του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, το πρωί της Πέμπτης 11 Σεπτεμβρίου, με την τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρουσία των νηπίων, των γονέων και των εκπαιδευτικών τους, του προσωπικού του Δ.Ο.Θ. και αιρετών του Δήμου Θηβαίων. 




Δίπλα στους μαθητές ο Δήμαρχος Θηβαίων με ευχές για καλή σχολική χρονιά.

Στις τελετές Αγιασμού των σχολείων του Δήμου Θηβαίων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Σπ. Νικολάου και συγκεκριμένα στο Επαγγελματικό Λύκειο , στο 3ο Δημοτικό  και στο 5ο Γυμνάσιο Θήβας καθώς επίσης και στο Γυμνάσιο- Λύκειο Βαγίων, προκειμένου να ευχηθεί από κοντά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να έχουν μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Μυστική βάση AREA 51 Ντοκιμαντέρ



Οι αρμοδιότητες του νέου Έλληνα Επιτρόπου

Το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων περιέχει εξαιρετικά κρίσιμους τομείς στους οποίους περιλαμβάνονται αυτοί της προστασίας και διαχείρισης των συνόρων, της πολιτικής...
ασύλου και βέβαια της εσωτερικής ασφάλειας και αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και των σύγχρονων υπερεθνικών απειλών. Τομείς κορυφαίας σημασίας σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει και με τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αισθάνονται όσο ποτέ την ανάγκη να αισθάνονται ασφαλείς μέσα με μια ενωμένη Ευρώπη. Με σεβασμό στον άνθρωπο και τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες του.

Στο €1,15 η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μετά τη μείωση του ΕΦΚ

Του Αλέξανδρου Κλώσσα

Απολύτως αποτυχημένη εκτιμά την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, με ανακοίνωση του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούαρας, τονίζοντας ωστόσο ότι με τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια το κόστος για τους καταναλωτές μειώθηκε.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι με τη μείωση κατά 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης η τιμή του θα διαμορφωθεί στο 1,15 από 1,259ευρώ/λίτρο πού ήταν τον περασμένο Απρίλιο. Όπως σημειώνει ο κ. Σταϊκούρα κατά τη φετινή περίοδο, η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα διαμορφώσει την τιμή του πετρελαίου στα 230 ευρώ/1.000 λτ. (από 330 ευρώ/1.000 λτ. που ισχύει σήμερα), επιδιώκοντας, όπως αναφέρει, “ μια καλή λύση, με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, δεδομένων των περιορισμών”.

Παρουσίαση της συγκεντρωτικής έκδοσης ποιημάτων του Γιώργου Θεοχάρη στα Άσπρα σπίτια

Οι φετινές εκδηλώσεις μας ξεκινάνε από τα «Άσπρα σπίτια» με την παρουσίαση της δικής μας έκδοσης των συγκεντρωτικών ποιημάτων του Γιώργου Θεοχάρη

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 8.00 το βράδυ ΣΤΟ ΠΕΡΟΚΕ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

2O ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟΝ ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ "ΣΟΝΙΑ"

2o Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ "ΣΟΝΙΑ"
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 6:30

Γιόρτασε ο Ορχομενός το Θαύμα της Παναγίας, και τη σωτηρία του χωριού από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Ο Μητροπολίτης Θ και Λ Γεώργιος χοροστάτησε στις λατρευτικές εκδηλώσεις στο Ορχομενό όπου γιόρτασε και φέτος με λαμπρότητα το Θαύμα της Παναγίας και τη σωτηρία του χωριού από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Στη λιτανεία της εικόνας παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νομού καθώς και πλήθος κόσμου.

Δεν ψήφισε η Ελλάδα για την προστασία των χρεοκοπημένων κρατών!

Με 124 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 41 αποχές, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα για την «καθιέρωση ενός πολυμερούς νομικού πλαισίου για διαδικασίες αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους” χωρών – μελών.
Το ψήφισμα παρουσίασε η «Ομάδα των 77» αναπτυσσομένων χωρών. Πέντε κράτη – μέλη της ΕΕ (Γερμανία, Βρετανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Φιλανδία) ήταν μεταξύ αυτών που το καταψήφισαν, ενώ οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εταίροι απείχαν όπως και η Ελλάδα.

Κάμερον: Συντετριμμένος από το ενδεχόμενο απόσχισης της Σκωτίας

«Συντετριμμένος» θα αισθανθεί ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, σε περίπτωση που η Σκωτία επιλέξει την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψει τη διάσπαση.
Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι το «ναι» στην ανεξαρτησία κερδίζει έδαφος και μάλιστα μία από αυτές, του ινστιτούτου YouGov, έδειξε ότι για πρώτη φορά προηγείται, με ποσοστό 51%.

Εβδομάδα Εξαγωγών

Αυτό που χρειάζεται σήμερα όλος  ο επιχειρηματικός κόσμος είναι αποτελεσματικούς εξαγωγείς, αλλά δυστυχώς ούτε τα ελληνικά πανεπιστήμια ούτε οι ιδιωτικές σχολές προσφέρουν τέτοια εκπαίδευση.
Το πρόγραμμα που σχεδιάσαμε είναι η μοναδική ολοκληρωμένη και πρακτική προσέγγιση για τις ελληνικές επιχειρήσεις που βλέπουν τις ευκαιρίες στο εξωτερικό και ψάχνουν τον καλύτερο τρόπο για να αναπτυχθούν με επιτυχία σε ξένες αγορές.
Είτε θέλετε να πουλήσετε προϊόντα, είτε υπηρεσίες στο εξωτερικό, η "Εβδομάδα Εξαγωγών" σας ανοίγει τον δρόμο, δίνοντας λύσεις, χρήσιμα εργαλεία και πρακτικές προτάσεις - ίσως - στην πιό δύσκολη περίοδο των ελληνικών επιχειρήσεων.  

Συνέδριο Μεσογειακής διατροφής, Ελαιοτεχνία 2015

Στα πλαίσια της 7ης Ελαιοτεχνία 2015, Μεσογειακής έκθεσης ελιάς και ελαιολάδου, η επιτυχημένη έκθεση στην Ελλάδα για την ελιά και το ελαιόλαδο και σε συνδυασμό με το διαγωνισμό ελαιολάδου 7ο Χρυσό Αριστείον 2015 ανακοινώνουμε το Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα: “Αυξήστε τις εξαγωγές σας. Η Μεσογειακή διατροφή ως εξαγώγιμο προϊόν”. Θα πραγματοποιηθεί 5 Οκτωβρίου, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, Αθήνα

Χαρδούβελης για ΕΝΦΙΑ: Κάνουμε το σωστό χωρίς λαϊκισμούς και παροχολογία

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΑΛΛΑΓΕΣ

Σε σύντομη παρέμβασή του στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, υπεραμύνθηκε της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ απορρίπτοντας αλλαγές, καθώς, όπως επισήμανε δεν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας. Επίσης, χαρακτήρισε λογικές τις αντιδράσεις που υπάρχουν, τόσο από τους πολίτες, όσο και από βουλευτές της συμπολίτευσης τονίζοντας, ωστόσο, ότι δικό του καθήκον είναι να κάνει το σωστό και το δίκαιο χωρίς λαϊκισμούς και παροχολογία.

Κορυφώνεται η αγωνία στην Αμφίπολη

Ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν μεταβεί στον τύμβο,  όπου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται πως εντοπίστηκαν δυο πλάκες με επιγραφές που μαρτυρούν την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται μέσα στον τύμβο
Τα νέα ευρήματα προκαλούν δέος παγκοσμίως και φέρνουν τους επιστήμονες πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου σχετικά με το ποιος ή ποιοι είναι θαμμένοι στον τύμβο Καστά που έχει τραβήξει την προσοχή  όλων. 
Τα ανασκαφικά ευρήματα μεταφέρθηκαν, νωρίς το πρωί, για λόγους προστασίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφιπόλεως και φέρουν ίχνη μπλε και κόκκινου χρώματος. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, στον προθάλαμο υπάρχουν και άλλα επιστύλια που διασώζονται χωρίς φθορές.

Η Γιορτή Κρασιού με πολύ κόσμο, χορό και τραγούδι στην Άσκρη

Κάθε χρόνο και καλύτερα. Κάθε χρόνο και περισσότερος κόσμος!!!
Η Γιορτή Κρασιού της Άσκρης  αποτελεί θεσμό για την περιοχή, αφού διοργανώθηκε για πρώτη φορά πριν 14 χρόνια, όπου πάντα επικρατούσε κέφι, ενθουσιασμός και διασκέδαση. Το μεράκι για την καλλιέργεια της αμπελουργίας, παραμένει η σημαντικότερη κοινή πολιτιστική παράμετρος της Άσκρης. Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση οργανώνεται κάθε Σεπτέμβρη η Γιορτή Κρασιού προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών από  την ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας.

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεώργιου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Πρός

τους Μαθητές και τις Μαθήτριες

των Σχολείων όλων των βαθμίδων της Μητροπολιτικής Περιφερείας

Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος



Αγαπημένα μου  παιδιά,



Είναι μεγάλη και ειλικρινής η χαρά μου, επειδή σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σας θέλοντας να σας εκφράσω πολλές και θερμές ευχές για το νέο σχολικό έτος αφού στο ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς όλοι μας κάνουμε όνειρα, βάζουμε  στόχους και ελπίζουμε για κάτι ακόμη καλύτερο.

Μύνημα της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά για τη νέα σχολική χρονιά

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2014-15 θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για μία δημιουργική σχολική χρονιά.
Όπως κάθε χρόνο η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι μια καινούργια αρχή για όλους: μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σημερινή γενιά των νέων προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε μια δύσκολη εποχή.
Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι εκπαιδευτικοί και γονείς καλούνται να δίνουν καθημερινούς αγώνες για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους μέσα σ΄ ένα κράτος που πολλές φορές με ανορθόδοξους τρόπους και εις βάρος των νοικοκυριών προσπαθεί δημοσιονομικά να επιβιώσει.

Εκδικάζεται η προσφυγή του συνδικαλιστή Θανάση Αποστολόπουλου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θήβας

Να ανακληθεί η απόλυση του συνδικαλιστή Θανάση  Αποστολόπουλου από την ΙΕΡΩΝΥΝΑΚΗΣ ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ

Την Πέμπτη στις 18/09/14 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θήβας εκδικάζεται η προσφυγή του συνδικαλιστή Θανάση Αποστολόπουλου κατά της ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ INOX ΑΒΕΕ ζητώντας να ανακληθεί η απόλυση που η εναγόμενη του κοινοποίησε με δικαστικό επιμελητή στις 2/7/14 ως άκυρη παράνομη και καταχρηστική.

Το Παραδοσιακό Τραγούδι Στο Χθες Και Το Σήμερα.

Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης. 


Όλοι οι λαοί και οι λεγόμενοι «πρωτόγονοι» έχουν τραγούδια. Αυτά διαθέτουν ένα στοιχειώδη λόγο και μια στοιχειώδη μουσική και υπηρετούν ένα πρακτικό σκοπό π. χ. την πρόκληση βροχής.

Σε περισσότερο εξελιγμένες κοινωνίες, αγροτικές, το τραγούδι που αποδίδει συναισθηματικές διαθέσεις και καταστάσεις, έχει ομαδικό χαρακτήρα, εφόσον οι κοινωνίες αυτές παραμένουν ...

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Ύψιστη ζώσα αξία, ύστερα από τον Θεό του καθενός, είναι ο άνθρωπος. Στην κλίμακα των αξιών: υλικά αγαθά, ωραιότητα, αλήθεια, ηθικότητα, ισχύς, την πρώτη, κατ' αξίαν, θέση κατέχει ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος, ο οποίος " τη τοιαύτη φύσει προσήκει διάφορον των άλλων ποιείν ή πάσχειν". Αυτός ο άνθρωπος του Πλάτωνα, παραμένει και σ' όλα τα θρησκευτικά δόγματα, ως υπέρτατη αξία, μεταξύ κόσμου και Θεού. Και βασικό χαρακτηριστικό του είναι η ευθύνη, τέκνο της ελευθερίας και της ανάγκης.

Την ύψιστη αυτή αξία "άνθρωπος", εξυπηρετούν οι άλλες κατηγορίες αξιών, κατά σειρά ιεραρχίας, κάθε μία ξεχωριστά, αλλά και όλες μαζί από κοινού, στην πορεία του προς την τελείωση, τον εξανθρωπισμό του.

Υπεγράφη η σύμβαση για την εγκατάσταση Φυσικού Αερίου στο Γ. Ν. Θηβών.

Υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στον Διοικητή των Γ. Ν. Λιβαδειάς και  Θήβας κ. Ρουσόπουλο Κωνσταντίνο και στον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας AΦΟΙ ΜΑΡΗ Ο.Ε.  για την εγκατάσταση Φυσικού Αερίου στο Γ. Ν. Θηβών.
Το έργο που θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα θα αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας.
Ταυτόχρονα προχωρούν με ταχύ ρυθμό οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την εγκατάσταση του  αξονικού τομογράφου  στο ίδιο Νοσοκομείο.
Επίσης εγκαταστάθηκε ο αναπληρωτής Διοικητής με αρμοδιότητα στο Γ. Ν. Θηβών κος Δεσύλας Σπύρος.
Το ανωτέρω χρηματοδοτούνται  μέσω ΕΣΠΑ.

Οι δημαιρεσίες στο Δήμο Θηβαίων

Σε ειδική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκαν, το πρωί της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου 2014 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας, οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας του Δήμου Θηβαίων.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο