Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: Τελειώνουμε, με έντιμη συμφωνία…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Μετά από ένα «πρώτο γύρο» τηλεφωνημάτων κι επαφών που είχε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την επιστροφή του απ’ την Αγία Πετρούπολη (σημαντικά τηλεφωνήματα, σε αναμονή της επικοινωνίας του με τον Γιούνκερ), άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο, ενόψει της κρίσιμης Δευτέρας.
Ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για άλλη μια φορά μιλώντας στους στενούς συνεργάτες του, ότι «πάμε για λύση».

Προγραμματισμένες Διαλέξεις του Ν. Λυγερού

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Οι Πράξεις των Δημιουργών". 
Κανάκης Restaurart - τεχνοχώρος. Δεκελείας 80, Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα. 
Τρίτη 23 Ιουνίου 2015, ώρα: 20.30 

Τι πηγαίνει λάθος με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας;

Το 2014, με πρωτοβουλία του βρετανικού εκδοτικού οίκου Pearson, ανατέθηκε στο περιοδικό Econimist η ολοκλήρωση μιας μελέτης  με θέμα τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο. Ανάμεσα σε 40 χώρες η Ελλάδα κατείχε την 37η θέση, τοποθετώντας την στο ίδιο επίπεδο μαζί με χώρες όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία. Στην Ευρώπη δε η Ελλάδα έλαβε την τελευταία θέση όσο αναφορά τα θέματα παιδείας και ανάπτυξης του εκπαιδευτικού συστήματος.
    

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 21/6/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ

Γράφει  η Δικηγόρος Αναστασία Μήλιου*
Τα τελευταία χρόνια το ΙΚΑ αποστέλει στους ασφαλισμένους-συνταξιούχους καταλογιστικές πράξεις με τις οποίες  ζητάει από αυτούς να του επιστρέψουν ποσά χιλιάδων ευρώ, που το ΙΚΑ τους κατέβαλε χωρίς να τα δικαιούνται  τα προηγούμενα χρόνια από εσφαλμένο δικό του υπολογισμό.
Σύμφωνα με τον βασικό κανονισμό του ΙΚΑ «Κάθε παροχή που καταβλήθηκε αχρεώστητα από το ΙΚΑ επιστρέφεται εντόκως».
Οι συνταξιούχοι στην περίπτωση αυτή μόλις πραλαμβάνουν πράξη τέτοιου περιεχομένου θα πρέπει να υποβάλουν αμέσως ένσταση στο ΙΚΑ, αρνούμενοι την επιστροφή των χρημάτων αυτών.
Αν δεν υποβάλουν την ένσταση μέσα στην τασσόμενη από το νόμο προθεσμία, η οποία αναγράφεται και στην πράξη καταλογισμού, τότε χάνουν κάθε δικαίωμα και η αξίωση του ΙΚΑ γίνεται απαιτητή και οφείλεται στο ακέραιο. 

ΙΤΑΛΙΚΑ Υ/Β ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Π.Ν. Β' ΜΕΡΟΣ

Ιταλικά υποβρύχια στην υπηρεσία
του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Β΄ΜΕΡΟΣ

Του Αριστομένη Μπιλάλη
Ερευνητή Ναυτικής Ιστορίας

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική
Επιθεώρηση», τεύχος 589, σελ. 74,
ΙΟΥΝ – ΑΥΓ 2014. Αναδημοσίευση στο
Περί Αλός με την έγκριση της « ΝΕ» και
του συγγραφέως Αριστομένη Μπιλάλη.

 
…συνέχεια από το Α’ΜΕΡΟΣ





Ο Ανθυποπλοίαρχος Αλέξανδρος Λούης
 στο περισκόπιο του Υ/Β «ΜΑΤΡΩΖΟΣ».
Διατέλεσε κυβερνήτης του υποβρυχίου
το διάστημα Απρίλιος – Ιούνιος 1945
(αρχείο Χ. Λούη).
ΦΩΤΟ: Ναυτική Επιθεώρηση.

«Balilla»: Το άγνωστο υποβρύχιο
του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Η κατασκευή του υποβρυχίου «BALILLA» ξεκίνησε στις 12 Ιανουαρίου 1925 στα ναυπηγεία Odero-Terni στη La Spezia, καθελκύσθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1927, ολοκληρώθηκε στις 21 Ιουλίου 1928 και παραδόθηκε στο ιταλικό Π.Ν. Ήταν το πρώτο σκάφος της ομώνυμης κλάσης που αποτελείτο από τέσσερα υποβρύχια, τα πρώτα που παρέλαβε το ιταλικό ΠΝ μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα διπλού τοιχώματος σκάφη είχαν εκτόπισμα 1.427 τόνων (1.874 σε κατάδυση), μήκος 86,75 μέτρα και πλάτος 7,8 και χαρακτηρίστηκαν ως oceanici, δηλαδή ωκεανοπόρα. Είχαν κατασκευαστεί για να εκτελούν αποστολές μεγάλων αποστάσεων και αποδείχτηκαν καλοτάξιδα, με καλές συνθήκες ενδιαίτησης για τα 77 μέλη του πληρώματος τους, αλλά αργά στην κατάδυση και στους χειρισμούς. Το καθένα τους ήταν εξοπλισμένο με έξι τορπιλοσωλήνες (4 πρωραίους και 2 πρυμναίους) των 21 ιντσών και ένα πυροβόλο των 4,7 ιντσών τοποθετημένο στο κατάστρωμα μπροστά από τον πυργίσκο. Στην επιφάνεια μπορούσε να κινηθεί με ταχύτητα 17 μιλίων, ενώ σε κατάδυση η μέγιστη ταχύτητα έφτανε τα 9 μίλια. Μπορούσε δε να καταδυθεί μέχρι βάθους 100 μέτρων.

Ο Ευάγγελος Μπασιάκος επαναφέρει το πρόβλημα των διοδίων

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για  τούς  Υπουργούς
  • Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
  • Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης


ΘΕΜΑ: Υπογράμμιση και πάλι της ανάγκης  λήψης μέτρων αποτροπής μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου και ατυχημάτων στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Βοιωτίας, λόγω αύξησης των διοδίων και της ανάγκης εξορθολογισμού και μείωσης των διοδίων, καθώς και εξασφάλισης της ομαλής εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων, όπου δεν θα μπορούν να αποφύγουν πλέον τη διέλευση με διόδια , όπως γινόταν ως τώρα, στη Βοιωτία. (Ακραίφνιο, Κόκκινο, Κάστρο).

Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους (18/06/2015)

Τέλος στην προδοτική πολιτική των προηγούμενων, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου βενιζέλου (την οποία ξεκίνησε ο Κώστας Σημίτης και ακολούθησαν οι Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος). Η Ελλάδα αντιστέκεται με ψηλά το κεφάλι και δεν δέχεται να απειλείται από τον οποιονδήποτε για ένα χρέος που αποδείχθηκε πως είναι παράνομο και απεχθές…

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Υπεγράφη συμφωνία με τη Ρωσία για τον ελληνικό αγωγό φυσικού αερίου

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντρ Νόβακ - Αποκλειστικές δηλώσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!

Κύριε  Πρόεδρε της Κυβερνήσεως,
Φήμες και ψίθυροι που κυκλοφορούν στην πολιτική & δημοσιογραφική «αγορά», λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η πατρίδα από τους δυνάστες-δανειστές, και από τους λαθρό-μετανάστες, προτίθεσθε να προβείτε σε σχηματισμό Κυβερνήσεως Εθνικής Ενότητος-Σωτηρίας.
Πρίν τολμήσετε μια τέτοια ενέργεια, πρέπει να ερωτηθεί ο Λαός. Ο Λαός εκλέγει τη Κυβέρνησή του.
Είμαι αντίθετος σε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, διότι.
Σε αυτήν θα πρέπει να κληθούν να συμμετάσχουν Σαμαράδες, Ποτάμια, Ντόρες, Μισέλες, Φώφες, ΓΑΠ, Τούρκογλου,  Στουρνάρες, Παπαδήμοι, Πικραμένοι, και όλο αυτό το Σιωνιστικό πολιτικό & τραπεζικό σύστημα των εφιαλτών πολιτικών & τεχνοκρατών συνεργατών της λέσχης BILDERBERG, και της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας του προέδρου Βαρώνου-Mαρκήσιου-κόμητος ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Οι Σαμαράδες πεσμένοι «στα τέσσερα» υπέγραφαν ότι ζητούσαν οι δανειστές του ΡΟΤΣΙΛΝΤ. Μήπως αυτοί θα πλήρωναν;;;

Ερώτηση των βουλευτών Θανάση Σκούμα, Γιάννη Σταθά με Θέμα: Καταστροφή καλλιεργειών από έντονη χαλαζόπτωση σε αγροτικές καλλιέργειες στο Δήμο Τανάγρας και το Δήμο Θήβας.

Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Θέμα: Καταστροφή καλλιεργειών από έντονη χαλαζόπτωση σε αγροτικές καλλιέργειες στο Δήμο Τανάγρας και στο Δήμο Θήβας.
Μια ιδιαίτερα έντονη χαλαζόπτωση στις 18 Ιουνίου 2015 προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες στις αγροτικές περιοχές γύρω από τα χωριά Καλλιθέα και Τανάγρα του Δήμου Τανάγρας καθώς και γύρω από το Νεοχωράκι και την πόλη της Θήβας του Δήμου Θηβαίων. Οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως στα λεγόμενα ¨κηπευτικά είδη¨ και σε ελαιόδενδρα.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με ένα χαρακτηριστικό σκίτσο που δείχνει τον ελληνικό λαό στην μια μεριά και στην άλλη πλευρά την Ευρωπαϊκή Ένωση που κουνά απειλητικά το χέρι της προς τους αφελείς Έλληνες, οι οποίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι από το βάρος τους κρέμεται η ίδια η Ενωμένη Ευρώπη και ότι αν φύγουν θα πέσει στον γκρεμό, το γνωστό γερμανικό ειδησεογραφικό σάϊτς «ki11erbee», απεικονίζει την σημερινή πραγματικότητα μες τις φαντασιώσεις των Γερμανών που νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίζουν να εκβιάζουν την Ελλάδα για να επιτύχουν την ολοκληρωτική της υποδούλωση.

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΕΝΤΑΣ

Ο 38 χρονος Προπονητής Ποδοσφαίρου Βαγγέλης Λέντας ,
ξεκίνησε την πλούσια Ποδοσφαιρική του καριέρα νεαρός  στους Νέους τής ΠΑΕ Λεβαδειακός , και στη συνέχεια αγωνίστηκε κατά σειρά στις Ομάδες :  Τροφώνιο Λιβαδειάς 
( Πρωταθλητής στην Β΄Ε.Π.Σ.Βοιωτίας ) , Νίκη Λαφυστίου ( Πρωταθλητής στην Β΄Ε.Π.Σ.Βοιωτίας ) , Εθνικό Αλιάρτου , Δάφνη Ερυθρών ( Πρωταθλητής στην Α΄Ε.Π.Σ.Βοιωτίας ) ,Κηφισός Τιθορέας , Ευαγόρας Οινόης , ΑΕ Ορχομενού , ΑΣΑ Παρνασσό Αράχωβας , έχοντας πετύχει 350 Γκολ , δείγμα τής μεγάλης ικανότητας του στο σκοράρισμα , φύση  επιθετικός Ποδοσφαιριστής .

Η Ελλάδα εις το χείλος του γκρεμού και το μεγαλείο της Κομματοκρατίας

Μετά από διαπραγματεύσεις 5 ετών για το δημόσιο χρέος της χώρας μας και την επιβολή των 2 ειδεχθών Μνημονίων, αλλά και μετά τις σκληρότατες, ανέλπιστες και άκαρπες διαπραγματεύσεις    των τελευταίων 5 μηνών, πού και αυτές δεν έβγαλαν την Πατρίδα μας από το αδιέξοδο, αλλά απεναντίας επέτειναν έτι περισσότερο το πρόβλημα με την ολοκληρωτική τώρα διεθνή απομόνωση μας, οφείλουμε επιτέλους να μιλήσουμε και πάλιν με την απλή και λιτή γλώσσα της αλήθειας.
Ως ήδη σε όλους πλέον γνωστόν, η χώρα μας έχει χρεοκοπήσει, και ο Λαός μας έγινε αποδέκτης της έσχατης περιφρόνησης των Ευρωπαίων. Αίφνης και κατόπιν «παρότρυνσης» ανακαλύψαμε τώρα τις Πλατείες. Οι μεν υπερασπιζόμενοι τώρα την ρήξη με την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.,  οι δε την παραμονή μας εις το Ευρώ. Και όλοι μαζί για την δήθεν εθνική μας αξιοπρέπεια, αλλά ταυτόχρονα και για την αποκατάσταση της ασύμμετρης και αδικαιολόγητης ευδαιμονίας που χάσαμε τώρα με τα Μνημόνια.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΕΘΑ Π. ΚΑΜΕΝΟ.

 
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

            Όσοι δεν έχουν εμπεδώσει σήμερα, πως η προδοσία αυτής της χώρας,  δεν αρκείται μόνο σε επίπεδο «κερκόπορτας»,  αλλά είναι σε επίπεδο  «γκρεμίστε τα τείχοι» , όλοι  αυτοί οι Έλληνες, λυπάμαι που το λέω , αλλά θα βρεθούν μπροστά στην φρικτή πραγματικότητα,  πολύ απότομα και πολύ βίαια.

            Η προδοσία της Ελλάδος στο θέμα του ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΎ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ της,  έχει ξεκινήσει από πολύ παλιά και συνεχίζεται μεθοδικά και ασταμάτητα , από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν: Κοινός στόχος η ανάπτυξη

ΠΟΥΤΙΝ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό - «Η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό εταίρο της Ρωσίας για την Ευρώπη» τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών. 
Το βλέμμα του Έλληνα πρωθυπουργού μετά το πέρας και της κατ' ιδίαν συνάντησης που είχε με τον Πούτιν, μαρτυρούσε πολλά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΧΕΞΙΑ ΜΕ ΑΣΚΕΨΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟ!..

Με την αγωνία των κοινωνικών ομάδων να "αποθεώνεται" με τρόπο "χλευαστικό" από τα ίδια τα γεγονότα, τα οποία εγχώριοι και ξένοι καταπατητές της εθνικής μας αξιοπρέπειας τα παρουσιάζουν αναλόγως των πρόσκαιρων επιδιώξεών τους, στην Ελλάδα της κοινωνικής αθλιότητας και της πολιτικής αποσύνθεσης, ευημερούν οι λέξεις. Η υποσχημένη κοινωνική γαστριμαργία παλαιοτέρων εποχών, έγινε λεξιμαργία, απλώς πολιτική λεξιλαγνεία, με έντονη πλέον την κοινωνική στομαχική απογοήτευση!..

Απάντηση Ξυδάκη σε Μπασιάκο για Ανάδειξη Αρχαιολογικού Θησαυρού της Βοιωτίας


Θέμα: Απάντηση στη με αριθμό πρωτοκόλλου 2565/14.5.2015 Ερώτηση με θέμα:
           «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Θησαυρού της Βοιωτίας»

Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 2565/14.5.2015 Ερώτησης του Βουλευτή         κ. Ευάγγελου Μπασάκου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες Υπηρεσίες μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της που περιγράφονται αναλυτικά στο άρθρο 18, παρ. 1α-β, 2ιε και 3 του Π.Δ. 104/2014 «Οργανισμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» και αφορούν συνοπτικά στην έρευνα, προστασία, ανάδειξη και προβολή των αρχαιοτήτων της Π.Ε. Βοιωτίας συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό δράσεων επιστημονικού και επικοινωνιακού χαρακτήρα, που ενισχύουν την προβολή και αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της εν λόγω περιοχής.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Πρόσκληση για την 15η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 15044/18-6-2015 πρόσκληση για την 15η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  22  ΙΟΥΝΙΟΥ του 2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1ο.            Λήψη απόφασης για τον τρόπο υλοποίησης των εργασιών με τίτλο «Υποστηρικτικές   εργασίες καθαριότητας» (σχετ. η υπ' αρ. 112/2015 ΑΔΣ).

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τα βλέμματα στραμμένα στο Eurogroup

Ολόκληρη η Ευρώπη, καθώς και οι ΗΠΑ αλλά και η Ρωσίας έχουν στραμμένο το βλέμμα στο Λουξεμβούργο όπου αναμένεται να κριθεί το μέλλον ενός ολόκληρου λαού. Αν και η ελληνική πλευρά έχει κατεβάσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών για το σημερινό (18/06/2015) Eurogroup, ωστόσο από το κλίμα των διαβουλεύσεων θα διαφανεί αν υπάρχει διάθεση για πολιτική λύση.
Οι επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα είναι καθοριστικές όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Μαζί με τη συμφωνία κρίνεται και το ίδιο το Ευρωπαϊκό εγχείρημα της Κοινοτικής αλληλεγγύης και της Ευρώπης των Λαών.

Όταν αρχίζει η παράσταση

Ν. Λυγερός

Όταν αρχίζει η παράσταση, είναι ότι έχουν τελειώσει οι πρόβες. Ό,τι και να λες μετά, είναι πια αργά, αφού δεν διορθώνεται επί της σκηνής. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία τι έκανες στις πρόβες και κατά πόσο αυτό που προετοίμασες είναι συμβατό κι έχει συνάφεια με το ρόλο που θα παίξεις στην συνέχεια. Διότι στην πρόβα, επειδή είναι όλα μεταξύ μας μπορείς να πεις ό,τι θες. Ενώ στην παράσταση, μπορείς να υποστηρίξεις μόνο το σενάριο και τίποτε άλλο. Κατά συνέπεια, πρέπει να είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις στις πιέσεις του κοινού που θέλει να μάθει την αλήθεια, μέσω του θεάτρου και το οποίο δεν ενδιαφέρεται για τα παρασκήνια. Θέλει ν’ ακούσει ωραίο λόγο και όμορφες κινήσεις που του καλύπτουν τις ανάγκες του. Δεν θέλει όμως ψέμα γιατί θα είναι ακόμα εδώ και μετά την παράσταση, όταν θα έχουν σβήσει όλα τα φώτα και η μόνη σου συντροφιά θα είναι το μαύρο της σκηνής.

Η τρομοκρατία των "καλώς" σκεπτόμενων.

Μια έντονη πολεμική έχει αναπτυχθεί τελευταία στην Γαλλια. Οι ορθώς σκεπτόμενοι, δηλαδή αυτοί που πιστεύουν οτι ο θρησκευτικός φανατισμός λύνεται μ' ορθολογικες κοινωνιολογικές απαντήσεις, αντιτίθεται σ' όσους πιστεύουν οτι η θρησκεία δεν μπορει να εξηγηθεί με λογικές προσεγγίσεις. Πολυ παλιά και συνάμα πολυ σύγχρονη αυτή η αντιπαράθεση έχει άμεσες επιπτώσεις για το πως μπορει να αντιμετωπιστεί ο Ισλαμισμός και η τρομοκρατία των Τζιχαντιστών. Κάθε φορά που πολιτικά πρόσωπα προσπάθησαν ν' ανοίξουν διάλογο με το μετριοπαθές Ισλάμ, οι ακραίοι φανατικοί, τους απείλησαν. Και ταυτόχρονα κάθε φορά που ένας πολιτικός έκανε κριτική στον Ισλαμισμό, κινδύνευσε να χαρακτηριστεί ισλαμοφοβικός.

Τριήμερο εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στη Λιβαδειά

Η μεγαλύτερη μέρα της χρονιάς. Ιδανική για να συνδεθείς ξανά με την πόλη (και τους γύρω) σου στην πολύχρωμη γιορτή.

Για έκτη συνεχή χρονιά γιορτάζουμε στη Λιβαδειά την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, με την υποστήριξη του Art Cafe Αστραδενή και του Τροφώνιου Ωδείου και υπό την αιγίδα του δήμου Λεβαδέων.

Στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής συμμετέχουν 35 πόλεις στη χώρα μας με σκοπό να συντονίσουν τις κεντρικές τους αρτηρίες στο ρυθμό της μουσικής. Από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου 
3.000 μουσικοί και 425 συγκροτήματα, Djs, χορωδίες και ορχήστρες θα παίξουν σε 239 εκδηλώσεις και 178 σημεία πανελλαδικά.
 ταυτόχρονα με εκατοντάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη και σε περισσότερες από 36 πόλεις στη χώρα μας.

Δυο χρόνια από την δολοφονία του αρχιφύλακα Γ.Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από την τραγική δολοφονία του άτυχου αρχιφύλακα από την Βοιωτία Γιώργου Ανδριτσόπουλου , στον περιφερειακό δρόμο του Διστόμου από τους κακοποιούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που όργωναν την περιοχή στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ:

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ «ΠΡΟΟΔΟΥ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένας από τους στοχους των μυστικών συνεδριάσεων της Λεσχης Μπίλντεμπεργκ που αυτές τις μέρες συνεδριάζει σε ένα μαγευτικό θέρετρο στην Αυστρία, είναι η στηρηξη της προσπάθειας αποπροσανατολισμού των νέων μέσω της παραποίησης της εθνικής τους ιστορίας, θρησκείας και κυριως η με κάθε μέσο στηριξη της εκστρατείας  αποδοχής από τους νέους του «διαφορετικού», δηλαδή ομοφυλοφιλία και πάσης φύσεως ανωμαλία της…φύσεως, άσχετα αν αυτό είναι αντίθετο με τους νόμους της φύσης.

Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και αποφασίζει μόνη της

Σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα, και ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία κακή συμφωνία, στέλνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μέσα από συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Österreich».
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι θέλει μια συμφωνία, η οποία θα έχει μία βιώσιμη μορφή για την οικονομία και το κοινωνικό σύστημα της Ελλάδας, και όχι απλά μία συμφωνία, αλλά μία συμφωνία η οποία θα δίνει τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση.

Αρχαίο δομικό υλικό του ναού τού Διονύσου στον ναό του Αγ. Γεωργίου στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.


Ρεπορτάζ του Γ. Λεκάκη

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚAΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ .

  
Σύμφωνα με το άρθρο 5 του  νόμου Ν. 4328/2015 ( ΦΕΚ 51\14-05-2015 τεύχος Α ¨), οι υφιστάμενες άδειες επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών του άρθρου 14 του Ν.4264\14 ( ΦΕΚ 118\15-5-2014 τεύχος Α ¨)   ισχύουν μέχρι 31  Οκτωβρίου 2014 και ανανεώνονται εφεξής.  Η διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των υποβληθέντων δικαιολογητικών ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015.»
  Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που κατέχουν  άδεια  επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών για την ανανέωση της να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά παρ.7 του άρθρου 14 του Ν.4264\14 ( ΦΕΚ 118\15-5-2014 τεύχος Α ¨)                           μέχρι  30-6-2015, η οποία θα είναι ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ  .    

Στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος Αγώνας Δρόμου ιστορικής μνήμης για τις χαμένες πατρίδες

Το αθλητικό γεγονός, δρομολογημένο ουσιαστικά από την ιστορία της Νέας Σμύρνης και τη συλλογική μνήμη των κατοίκων της θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο

Την εκκίνηση για έναν διαφορετικό αγώνα δρόμου θα δώσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, για τον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΕΣ ΤΟΥ Α.Σ. ΑΡΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!


ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΩΝ : NIKOY ΜΑΝΩΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΙΝΗ !!!

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Πανικός στους δανειστές από τη στρατηγική Τσίπρα

Συμβιβαστική λύση αναζητά τώρα ο Γιουνκέρ – Προκλητική και αδιάλλακτη στάση από Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ

Έντονος προβληματισμός επικρατεί σε Βρυξέλλες και Βερολίνο για το ελληνικό ζήτημα.
Η αποφασιστική στάση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, έχει προκαλέσει δυσφορία στους πιστωτές που δεν περίμεναν να διατηρηθούν οι «κόκκινες» γραμμές από την ελληνική κυβέρνηση.

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Ιδιότυπο καθεστώς στη Βιομηχανική Περιοχή της Θίσβης Βοιωτίας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ Υπουργούς

Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

 Θέμα: Ιδιότυπο καθεστώς στη Βιομηχανική Περιοχή της Θίσβης Βοιωτίας

 Το Λιμενικό Τμήμα Δομβραίνας που στεγάζεται στο κοινοτικό κτίριο της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης, του Δήμου Θηβαίων εποπτεύει τις λιμενικές εγκαταστάσεις στον κόλπο της Νούσας. Η απόσταση μεταξύ στέγασης της Υπηρεσίας και των ανωτέρω λιμενικών εγκαταστάσεων στον κόλπο είναι πάνω από οκτώ χιλιόμετρα χωρίς να υπάρχει οπτική επαφή.

100 χρόνια Βασίλης Τσιτσάνης + 90 Μίκης Θεοδωράκης στον Άγιο Θωμά Τανάγρας

Η Μικτή Χορωδία Αγ.Θωμά Τανάγρας σας προσκαλεί στην μουσική εκδήλωση - αφιέρωμα: 100 χρόνια Βασίλης Τσιτσάνης + 90 Μίκης Θεοδωράκης στο πάρκο της Σπηλιάς (προαύλιο Λιατανιώτισσας) .

Κοίτασμα Αφροδίτη και Κυπριακή Νίκη

Ν. Λυγερός

Από το 2011, με την αρχή της γεώτρησης στο κοίτασμα Αφροδίτη στο θαλάσσιο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, έχουμε ακούσει όλα τα σενάρια από διάφορους ειδικούς του τομέα με αντικρουόμενες ερμηνείες. Ακούσαμε ότι δεν υπήρχε, ότι υπήρχε αλλά δεν υπήρχε επαρκώς, ότι ήταν λιγότερο από το αναμενόμενο, ότι δεν έχει νόημα για εκμετάλλευση, ότι δεν ήταν στρατηγικό απόθεμα, ότι δεν επαρκούσε από μόνο του... Τελικά τώρα έχει αποδειχθεί ότι είναι εμπορεύσιμο, όπως το λέγαμε από την αρχή χάρη σε ανθρώπους σαν τον Κοναφάγο, τον Κασίνη και τον Φώσκολο.

Η εκδίκηση των Ρομπότ.

"Θέλω να γίνω μηχανή" έλεγε ο Warhol  , ενώ ο Marcel Duchamp, υμνούσε το ready made, δηλαδή το έτοιμο βιομηχανικό προϊόν. Κι οι δυο τους, σπουδαίοι εικαστικοί του 20ου αιώνα ύμνησαν το όραμα του τεχνολογικού πολιτισμου, δηλαδή την στιγμή που οι ανθρώπινες ατέλειες θα καλύπτονταν από την τεχνική κι επιστημονική τελειότητα. Ο τεχνικός "άνθρωπος" ερχόταν ν' αντικαταστήσει τον συναισθηματικό άνθρωπο. Κι η Αφροδίτη της "Τεχνικής" ερχόταν ν' αποδείξει οτι ηταν αισθητικά και μηχανικά άρτια. Ο σύγχρονος Πυγμαλίωνας (ο άνθρωπος που ονειρεύτηκε την Τεχνική της τελειότητας) ηταν εξαρχής ικανοποιημένος και περήφανος για το δημιούργημα του, που το έβλεπε σαν τον μελλοντικό τροπο ζωής, όπου οι άνθρωποι μαθαίνοντας από τα ρομπότ θα βελτιώνονταν. Πριν λίγες μέρες βρέθηκα σε μια Παρισινή τράπεζα.

Μπασιάκος: Ο Βαρουφάκης για μείωση επιδοτήσεων

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για  τούς  Υπουργούς
  • Οικονομικών
  • Παραγωγικής Ανασυγκρότησης , Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: Αποστροφή ομιλίας Υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη  για «απαίτηση μείωσης των ενισχύσεων των αγροτικών καλλιεργειών» .

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει την πρωτοβουλία «Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου»

Η πολύ σημαντική πρωτοβουλία «Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου» που έχει σκοπό τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς του μυελού των οστών, θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου 2015, στην πλατεία Ελευθερίας.
Το “Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου”, είναι μία πολύ σημαντική, άμεση κι αυθόρμητη πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΩΡΕΑΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, ΑΠΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ! Στόχος είναι η αύξηση, σε πανεθνικό επίπεδο, του συνολικού αριθμού των δοτών μυελού των οστών, δοτών που αποτελούν ελπίδα ζωής για όλους τους ασθενείς  που χρειάζονται μεταμόσχευση, αυξάνοντας της πιθανότητες ίασης τους. Η ανάγκη αύξησης των υποψηφίων δοτών, παραμένει διαρκώς μεγάλη κι επιτακτική αφού η χώρα μας υστερεί σε αριθμό έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ; ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ!..

Η κύρια νόσος της εποχής μας και κατ' επέκτασιν της σύγχρονης δημοκρατίας είναι η έλλειψη σοβαρότητας. Και στις λεγόμενες "σταθερές δημοκρατίες", το όποιο "έλλειμμα" σοβαρότητας μπορεί να αντιμετωπιστεί και να εξισορροπηθεί από άλλους κανόνες αποδοτικότητας της κοινωνίας και της πολιτικής. Στην Ελλάδα, η έλλειψη σοβαρότητας είναι νόσος και συγχρόνως θρυαλλίς.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Η  διαπραγμάτευση της Ελληνικής κυβέρνησης με την Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ και την ευρωπαϊκή τράπεζα βρίσκετε στο πιο κρίσιμο σημείο.
Η κυβέρνηση της αριστεράς  δεν πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών.

Έκαναν Μαντρί το Αρχαίο Θέατρο κάτω από τον Ναό του Απόλλωνος στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.


Ρεπορτάζ του Γ. Λεκάκη

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Επιτροπή Αλήθειας: ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΦΥΛΑΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΝΑΥΔΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Για πρώτη φορά ο τ. εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αποκάλυψε κρυφά ραντεβού Γάλλων και Γερμανών με το ΔΝΤ σε ξενοδοχεία, την ίδια στιγμή που ο Παπανδρέου έκανε τα κρυφά ραντεβού με τον Στρως Καν! Ο λόγος ήταν η καταστρατήγηση του καταστατικού του ΔΝΤ που απαιτούσε άμεση αναδιάρθρωση χρέους προκειμένου να εμπλακεί.

Η "ΕΚΒΟΛΗ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ...

Με τις πιέσεις των δανειστών-θεσμών να ασκούνται με "καταστροφική μανία" για την επίτευξη συμφωνίας ή μάλλον για την απρόσκοπτη συνέχιση του μνημονιακού προγράμματος και με την κυβέρνηση να "ανθίσταται" και να εμμένει στις υποτιθέμενες "κόκκινες γραμμές" της, διαμορφώνονται οι κατάλληλες συνθήκες για υποχωρήσεις και παραχωρήσεις, αφού και τα νωπά δημοσκοπικά ευρήματα καταδείχνουν το 67% του "κυρίαρχου" και "σοφού" λαού να επιθυμεί το "συμβιβασμό" και την παραμονή στην Ευρωζώνη, έστω με μέτρα συμπίεσης του εισοδήματός του και της αξιοπρέπειάς του...

Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στις 22 Ιουνίου από το Δήμο Ορχομενού - Ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των παράδρομων από τη ΝΕΑ ΟΔΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορχομενού
για το κλείσιμο των παράδρομων από τη ΝΕΑ ΟΔΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορχομενού στην 8η Συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στις 15/6/ 2015  επεσήμανε την ανησυχία του αλλά και την συνεχιζόμενη αδικία από την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι κάτοικοι του Δήμου μας καθώς και οι πολίτες που διέρχονται από το οδικό μας δίκτυο προκειμένου να φθάσουν σε άλλους προορισμούς , λόγω της απόφασης της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ να κλείσει τηνπρόσβασης δια του 90ου χλμ της Αθηνών- Λαμίας.

Ο ΣΕΤΕ στελέχωσε γραφεία και στη Στερεά Ελλάδα

Ο ΣΕΤΕ, στο πλαίσιο της συνεχούς ενίσχυσης της επιχειρησιακής του ετοιμότητας, στελέχωσε και λειτουργεί περιφερειακά γραφεία (Κεντρική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Νότιο Αιγαίο, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο) με στόχο να ενισχύσει τον στρατηγικό συμβουλευτικό του ρόλο τόσο με τις τοπικές αρχές, όσο και τις κατά τόπους τουριστικές επιχειρήσεις.

Με επιτυχία το πολιτιστικό διήμερο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

Με την παράσταση “Όνειρο Θερινής Νυκτός” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή και σκηνοθεσία Δήμητρας Βαμβακάρη, ολοκλήρωσε η Ένωση Μικρασιατών Θήβας το πολιτιστικό διήμερο για το κλείσιμο της χρονιάς 2014-2015.

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ ΔΕΥΑΘ- ΕΥΔΑΠ Παγίων για την υδροδότηση με αδιύλιστο νερό της Δ.Ε. Θήβας

Υπεγράφη τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 στη Θήβα η σύμβαση μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Θήβας (ΔΕΥΑΘ) και της εταιρείας Παγίων ΕΥΔΑΠ με εγγυητή το Δήμο Θηβαίων, για την υδροδότηση με αδιύλιστο νερό της Δημοτικής Ενότητας Θήβας.

Οι Χριστιανοί της Ανατολής

Ν. Λυγερός

Οι Χριστιανοί της Ανατολής είναι Χριστιανοί. Κι αν το υπενθυμίζουμε με τόσο ξεκάθαρο τρόπο είναι γιατί δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχει μία διαφορά. Μας στενοχωρούν τα γεγονότα στην Ανατολή μ’ ένα ύφος κάπως αφαιρετικό και βέβαια όταν νιώθουμε ότι έρχονται πιο κοντά μας. Αλλά η ουσία είναι άλλη. Έχουμε ανθρώπους που είναι αθώοι και βασανίζονται, διώκονται και εκτελούνται. Δεν είναι μόνο και μόνο το θέμα των μνημείων, αλλά το απαράδεκτο έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Επίσης με την έκφραση Χριστιανοί της Ανατολής, ξεχνούμε και τα ιστορικά δεδομένα της θρησκείας. Διότι και τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης, δηλαδή του τελευταίου βιβλίου της Καινής Διαθήκης θα μπορούσαμε να τις αποκαλέσουμε Επτά Εκκλησίες Μικράς Ασίας και τότε δεν θα βλέπαμε ότι πρόκειται για τις πρώιμες χριστιανικές κοινότητες. Ενώ όταν ακούμε τα ονόματα: Έφεσος, Σμύρνη, Πέργαμος, Θυάτειρα, Σάρδεις, Φιλαδέλφεια, Λαοδίκεια αντιλαμβανόμαστε καλύτερα την ουσία τους.

Πρόσκληση: Εγκαίνια του λογιστικού - φοροτεχνικού γραφείου του Βασίλη Σβίγγου


Η αξία ακριτικού νησιού

Ν. Λυγερός

Η αξία ακριτικού νησιού προέρχεται από τη στρατηγική του θέση. Μπορεί βέβαια να βρίσκεται στην άκρη αλλά επίσης και σε πέρασμα. Το ένα έχει σχέση με όριο και το άλλο με πέρασμα. Κι αν το νησί είναι επίσης άγονο, τότε αυτή η αξία κάνει τη διαφορά. Έχει σημασία και η τοποθεσία σε σχέση με περιοχές που θεωρούνται σημαντικές από μόνες τους, όπως είναι η Πελοπόννησος και η Κρήτη, γιατί τότε ο έλεγχος του περάσματος αποκτά ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον. Διότι σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι μόνο πέρασμα αλλά στρατηγικά διόδια. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα κρίσιμο νησί που λειτουργεί όχι ως άκρη αλλά ως συνδετικός κρίκος. Και η τοποστρατηγική της Ελλάδας βασίζεται σε αυτές τις ακραίες περιπτώσεις, για να είναι ανθεκτική στις επιθέσεις.

Αναγνωρισμένα πτυχία στον Τομέα των Παιδαγωγικών σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας

Αν επιθυμείς να αποκτήσεις ένα αναγνωρισμένο πτυχίο και να διεκδικήσεις μια σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στονΤομέα των Παιδαγωγικών, η πλέον αξιόπιστη επιλογή σου είναι  το
MEDITERRANEAN COLLEGE
Γιατί:

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο