Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!


Στο απίστευτο συμπέρασμα ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ανακαλύψει και ταξιδέψει στην Αμερικάνικη ήπειρο χιλιάδες χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο, κατέληξε σε έρευνά του ένας έλληνας ερευνητής των αιγαιακών γραφών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δρ. Μηνά Τσικριτσή, οι προϊστορικοί Έλληνες είχαν επισκεφτεί τη Βόρεια Αμερική πολύ πιο πριν την ανακαλύψει ο Κολόμβος. Αυτό, υποστηρίζει, προκύπτει από την μελέτη ενός κειμένου του  Πλουτάρχου, το «Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης», όπου στις παραγράφους 941Α-942, περιγράφει το ταξίδι των Ελλήνων σε μία ήπειρο η οποία βρίσκονταν «δυτικά των τριών νησιών και βορειοδυτικά της Βρετανίας».

"Η αρχή της ελληνικής ΑΟΖ". Πνευματικό Κέντρο Δροσιάς, Αθήνα. Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, ώρα: 19.00.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας


Ενεργό το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας!
Άκυρη η Συνθήκη της Λοζάννης!
Ναι ρε, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ! Διεκδικούμε ΟΛΑ τα Ελληνικά Εδάφη που μας έκλεψαν και κάθε σωστός Έλληνας Πατριώτης πιστεύει πως Ελλάδα είναι εκεί που υπάρχουν τα οστά και ενός έστω Έλληνα πολεμιστή!... Όσο μακριά και από την μητροπολιτική Ελλάδα να βρίσκεται αυτός ο τόπος! Και πρέπει να καταδικάζει το Εθνοπροδοτικό Σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου-Μινέικο «Δεν διεκδικούμε τίποτα»! Όχι: Διεκδικούμε και Παραδιεκδικούμε!... Τέλος στην πολιτική των Εθνικών Υποχωρήσεων, που εγκαινίασε η «μεταπολίτευση» του 1974 των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων... 

Παράδοση ή ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !!!


Στο εθνοσωτήριο τόξο συνασπίστηκαν και τυπικά πλέον οι πτωχούληδες/καθυστερημένοι της σωτηρίας, ΝΔ και Δημαρ.Η “σωτηρία”χρειαζόταν…ανανέωση…νέο αίμα…νέα ώθηση. Νέα στηρίγματα. Φρέσκα επιχειρήματα.  Πολλαπλασιασμό των Γουρουνιών.

Κάποια στιγμή πρέπει να το πάρουμε απόφαση..

Καλησπέρα ! Ήθελα μετά από πολύ καιρό να εκφράσω και πάλι την άποψή μου για κάποια τρέχων εθνικά ζητήματα τα οποία δυστηχώς δεν οδηγούνται προς το καλύτερο... Εχθές λοιπόν η Αλβανία επίσημα ανακοίνωσε πως θα αντιδράσει ενεργά αν η Ελλάδα ανακυρήξει ΑΟΖ για εκμετάλευση των πετρελαίων στα χωρικά μας ύδατα. Προσέξτε. ! Μία χώρα μικρή σαν την Αλβανία θα αντιδράσει "ενεργά" δηλαδή θα προχωρήσει σε πολεμική ενέργεια ! αν η Ελλάδα κάνει το αυτονόητο δηλαδή να εκμεταλευθεί τα δικά της χωρικά ύδατα. ! Η Αλβανία φυσικά ποτέ δεν θα είχε την δυνατότητα να βγει σε ανοιχτό πόλεμο με την Ελλάδα. 

Βενιζέλος προς διαγραμμένους: «Αθωώστε» με κι επιστρέφετε!



Οι 164 βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν το φορολογικό (162 συν τους Βενιζέλο και Κουβέλη οι οποίοι απουσίασαν παίζοντάς το… αρχηγοί) είναι η βάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας

«ΧΡΥΣΗ» υπάλληλος με 10.000 ευρώ το μήνα στις Βρυξέλες.


“Αμοιβή 10.000 ευρώ το μήνα,από τα οποία 8.000 είναι επίδομα!”

Την ώρα που κόβουν μισθούς, ορισμένοι υπάλληλοι που έχουν ΘΕΙΟ ΣΤΗ ΚΟΡΩΝΗ συνεχίζουν να απολαμβάνουν, την υψηλή προστασία του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

«Για επικείμενη Οικονομική 11η Σεπτεμβρίου προειδοποιούν Οικονομολόγοι»


Παρά τις πρόσφατες αναφορές ότι η οικονομία των ΗΠΑ "συνέρχεται" και ότι υπάρχουν σημάδια οικονομικής ανάπτυξης, ορισμένοι αναλυτές είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι με αυτά που βλέπουν να γίνονται στο άμεσο μέλλον. Στην πραγματικότητα, είναι εντελώς φοβισμένοι.

Χρονοβόρα η ανέλκυση του Costa Concordia


Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου

Το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, το οποίο ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου του 2012 στα ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, στην Τοσκάνη, όμως το κόστος ανέλκυσης θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που υπολογιζόταν αρχικά.

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΑΙΕΣ. ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ !


Πόσο μακριά απέχουμε από τους αθάνατους ήρωές μας ;

Ο όρκος
Δε θα προτιμήσω τη ζωή από την ελευθέρια, ούτε τους αρχηγούς μου θα παρατήσω, είτε ζωντανούς είτε νεκρούς, αλλά όσους συμπολεμιστές μου σκοτωθούν στη μάχη θα τους θάψω.

Και, νικητής στον πόλεμο κατά των βαρβάρων, δεν θα βλάψω καμία από τις πόλεις που πολέμησαν για την Ελλάδα, εκείνες όμως που πήραν το μέρος του βαρβάρου θα τις κάνω φόρου υποτελείς.

Και κανένα απ’ τα ιερά, που οι βάρβαροι πυρπόλησαν ή γκρέμισαν, δεν θ’ ανοικοδομήσω αλλά θα τ’ αφήσω να μένουν στους μεταγενέστερους μνημεία της βαρβαρικής ασέβειας.

Οὐ ποιήσομαι περὶ πλείονος τὸ ζῆν τῆς ἐλευθερίας, οὐδ᾽ ἐγκαταλείψω τοὺς ἡγεμόνας οὔτε ζῶντας οὔτε ἀποθανόντας, ἀλλὰ τοὺς ἐν τῇ μάχῃ τελευτήσαντας τῶν συμμάχων ἅπαντας θάψω. καὶ κρατήσας τῷ πολέμῳ τοὺς βαρβάρους, τῶν μὲν μαχε σαμένων ὑπὲρ τῆς Ἑλλάδος πόλεων οὐδεμίαν ἀνάστατον ποιήσω, τὰς δὲ τὰ τοῦ βαρβάρου προελομένας ἁπάσας δεκατεύσω. καὶ τῶν ἱερῶν τῶν ἐμπρησθέντων καὶ καταβληθέντων ὑπὸ τῶν βαρβάρων οὐδὲν ἀνοικοδομήσω παντάπασιν, ἀλλ᾽ ὑπόμνημα τοῖς ἐπιγιγνο μένοις ἐάσω καταλείπεσθαι τῆς τῶν βαρβάρων ἀσεβείας.




Votegreece

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 13/1/13


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ



Η ΑΥΓΗ



Η ΒΡΑΔΥΝΗ



ΕΘΝΟΣ



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΚΕΡΔΟΣ



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ



ΤΟ ΠΑΡΟΝ


REAL NEWS



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ



ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



ΤΟ ΑΡΘΡΟ



ΤΟ ΒΗΜΑ


ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



MAKEΔΟNIA



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Η φοβερή επέλαση του σιωνισμού


Η φοβερή επέλαση του σιωνισμού

«Οι Εβραίοι γίνονται ένα τρομερό επαναστατικό προλεταριάτο, όταν «βουλιάζουν», ενώ όταν βρίσκονται σε ανοδική πορεία μεγαλώνει εντυπωσιακά η οικονομική ισχύς τους». Τεοντόρ Χερτσλ -- Μία από τις… «διαπρεπέστερες» φυσιογνωμίες του τέλους του προηγούμενου και του πρώτου πέμπτου του εικοστού αιώνα ήταν ο Μανέλ Ζαχάρ, που γεννήθηκε στο Βιλκομίρ της Ρωσίας και που αργότερα μετέβαλε το όνομά του σε Μπάζιλ Ζαχάροφ, ενώ απέκτησε και τον τίτλο του «σερ» (!)

Σαρακατσάνοι, ένα γενναίο και πανάρχαιο Ελληνικό φύλο!

Ένα πανάρχαιο πρωτοελληνικό ποιμενικό φύλο (κοινωνία ), οι Σαρακατσιαναίοι, με αρχική κοιτίδα τη κεντρική και νότια οροσειρά της Πίνδου με επίκεντρο τα ’γραφα διασκορπίστηκαν το 18ο αιώνα σε όλη την Ελλάδα. Ως νομάδες κτηνοτρόφοι (σκηνίτες) μετακινούνταν διαρκώς, το καλοκαίρι στα βουνά, στους κάμπους το χειμώνα (χειμαδιά-στράτα-βουνά). Η επικρατέστερη ετυμολογία του ονόματός τους δηλώνει τον ανυπότακτο χαρακτήρα τους κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, από την τουρκική λέξη καρά = μαυροντυμένος..., η απο το σαράι (κατοικία ,σπίτι) και την τουρκική μετοχή κατσιάν =φεύγων (φυγάς, ανυπότακτος... )

Η γλώσσα τους, ελληνική ( αρχαιοελληνική) , απαλλαγμένη από ξένα στοιχεία, παράλληλα με τη διατήρηση της αυθεντικότητας των εθίμων, κανόνων συμπεριφοράς και διαβίωσης αποδεικνύει την πανάρχαια ελληνικότητά τους. Σε αυτά και άλλα πολλά στοιχεία στηρίζεται η διάκριση τους από τους Βλάχους (Βλαχόφωνους Έλληνες), που μιλούσαν εκτός από τα ελληνικά και τα Βλάχικα. Το μόνο κοινό στοιχείο,ήταν το κτηνοτροφικό επάγγελμα ..

Ο Αχάριστος ... ο καταδικασμένος και ο ... αποκαθηλωμένος!


Ποιους «τέλειωσε» και ποιους «σκοπεύει» να τελειώσει ο Αντώνης Σαμαράς???

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Το παρόν άρθρο, για κανένα λόγο, δεν έχει σκοπό να αγιοποιήσει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Άλλωστε, πως θα ήταν δυνατό να συμβεί αυτό, από τη στιγμή που ο Μακεδόνας πολιτικός, κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, στο παρελθόν έχει απασχολήσει επανειλημμένως τις δικαστικές αρχές. Παρ όλα ταύτα για πολύ μικρότερης αξίας αδίκημα, από πολλά προηγούμενα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, της μεγαλύτερης σε έκταση και δεύτερης σε πληθυσμό περιφέρειας της Ελλάδος, κηρύχτηκε έκπτωτος του αξιώματός του.

Συνάντηση του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚM Γιάννη Σταθά με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας


Ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο στον οποίο έθεσε το ζήτημα της έξαρσης της εγκληματικότητας που παρατηρείται στην περιοχή της Θήβας αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών.
Επεσήμανε δε ότι από την Θήβα έφυγαν για τις ανάγκες των γυναίκειων φυλακών του Ελεώνα 15 αστυνομικοί και παρά τις δεσμεύσεις των αρμοδίων μέχρι σήμερα δεν έχουν αναπληρωθεί.
Από την πλευρά του ο αρχηγός κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεσμεύτηκε για την εξέταση του θέματος της στελέχωσης των υπηρεσιών της Α.Υ. Θήβας που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας με σκοπό την ενίσχυση του με αστυνομικούς ώστε να υπάρξει συμβολή στη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Νέα δεδομένα στο κοίτασμα Αφροδίτη


Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός
Καθώς ξέρουμε το κοίτασμα Αφροδίτη βρίσκεται ακριβώς πάνω στη γραμμή οριοθέτησης της ΑΟΖ της Κύπρου και του Ισραήλ. Λόγω της συμφωνίας λοιπόν, υπάρχει πλαίσιο συνεκμετάλλευσης 50% - 50%, όπου και να βρίσκεται η γεώτρηση πάνω στο κοίτασμα Αφροδίτη. Η πρώτη γεώτρηση που έγινε από την αμερικάνικη εταιρεία Noble τον Δεκέμβριο του 2011 απέδειξε ότι βρίσκεται μεγάλη ποσότητα φυσικού αερίου. Και τώρα περιμένουμε τη δεύτερη γεώτρηση της ίδιας εταιρείας το πρώτο τρίμηνο του 2013. Στο ενδιάμεσο όμως έχουμε νέα αποτελέσματα από την εταιρεία AGR, η οποία έκανε μία δεύτερη γεώτρηση στο Κοίτασμα Αφροδίτη στο σημείο Α2 που βρίσκεται στην ΑΟΖ

Ανησυχούν οι σεισμολόγοι – Μη φυσιολογική η μετασεισμική δραστηριότητα στη Λήμνο


Προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί στους επιστήμονες η σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται στη Λήμνο, καθώς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει τα τυπικά χαρακτηριστικά μιας μετασεισμικής ακολουθίας.
Το μέγεθος των δονήσεων που ακολούθησαν τα 5,9 Ρίχτερ της 8ης Ιανουαρίου, η κατανομή τους αλλά και το πλήθος τους είναι μερικά από τα στοιχεία που κρατούν τους επιστήμονες σε επιφυλακή.
Δύο βασικές ιδιότητες που προσδιορίζουν τις μετασεισμικές δονήσεις είναι η παράμετρος σεισμικότητας b και η ποσότητά τους στον χρόνο. Η παράμετρος b σε συνθήκες φυσιολογικής σεισμικότητας ισούται με τη μονάδα. Οσο πλησιάζουμε χρονικά στον κυρίως σεισμό, η τιμή της μειώνεται, ενώ στη φάση των μετασεισμών αυξάνεται.
«Στην περίπτωση του Βορείου Αιγαίου, τρία 24ωρα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου παρατηρούμε ότι η παράμετρος b έχει διαμορφωθεί στο 0,6. Την τελευταία διετία στην περιοχή, όσο η σεισμικότητα ήταν φυσιολογική, η τιμή της ήταν 1,1, δηλαδή ιδανική. Σε φάση μετασεισμών η τιμή θα έπρεπε να έχει ανέβει από το 1,1 και όχι να είναι μικρότερη», εξηγεί ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος.


troktiko

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δίπλα στην…ταμειακή(!)


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΠΑΣΚΙΖΟΥΝ για φοροαποφυγή και φοροκλέβουν, ωστόσο, χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται ό,τι έφτιαξε το Κράτος με τον οβολό των φορολογουμένων. Στα ίδια νοσοκομεία (όποια κι αν είναι) και στα ίδια σχολεία τα παιδιά τους. Κι αν τα «κέρδη» τα’ κανε μερσεντές ο…φοροκλέφτης, θα ρολάρει στους ίδιους δρόμους. Και, βέβαια, δεν του έφτανε η «εσωτερική» κλεψιά. Την εξήγαγε, την ασφάλισε με κωδικούς και ξανά στην Ελλάδα της δημόσιας φτώχιας και της αρπαχτής.

Παθητικό σπίτι: Πρότυπο ενεργειακής κατανάλωσης


Ένα παθητικό σπίτι είναι ένα κτίριο στο οποίο ένα άνετο εσωτερικό κλίμα μπορεί να διατηρηθεί χωρίς ενεργά συστήματα θέρμανσης και ψύξης (Adamson 1987 και Feist 1988). Το σπίτι θερμαίνεται και ψύχεται το ίδιο, ως εκ τούτου η ενέργεια είναι «παθητική».

Θήβα: Ο Γολγοθάς μιας 11χρονης με αναπηρία - 8 μήνες αναμονή για το επίδομα!


Το δικό της δράμα περνά μια οικογένεια στην Θήβα. Οι γονείς είναι άνεργοι χωρίς κανένα εισόδημα ενώ το 11χρονο κοριτσάκι τους αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Εδώ και 8 μήνες περιμένει να περάσει από επιτροπή προκειμένου να λάβει το επίδομα αναπηρίας που δικαιούται...
Η οικογένεια αδυνατεί να τα βγάλει πέρα. Το νοίκι είναι απλήρωτο εδώ και ένα χρόνο ενώ απλήρωτοι είναι και οι λογαριασμοί του ρεύματος.

«Δεν σου δίνουν απόδειξη δεν πληρώνεις λογαριασμό»


Θα γίνει χαμός με τις αποδείξεις
Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα η αγορανομική διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να μην πληρώνουν το αντίτιμο των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν, εάν δεν πάρουν απόδειξη πληρωμής.

Στην Ελλάδα τον Μάρτιο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας - Υπογράφεται συμφωνία-πλαίσιο


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ

Με κύριο αντικείμενο την υπογραφή της συμφωνίας-πλαίσιο για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών έρχεται τον Μάρτιο στην Ελλάδα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου, μετά από πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Παναγιωτόπουλου.

Και μπορεί η υπογραφή της συμφωνίας που είναι έτοιμη εδώ και καιρό να είναι η αφορμή, αλλά υπάρχουν και άλλα πολύ πιο ουσιαστικά ζητήματα που θα συζητηθούν, όπως το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Απειλεί και η Αλβανία για την ΑΟΖ! - "Αν τολμήσει η Ελλάδα να ανακηρύξει ΑΟΖ θα αντιδράσουμε"!


ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΙΟΝΙΟΥ

Τα Τίρανα λειτουργώντας ως φερέφωνο και "frontman" Άγκυρας δηλώνουν ότι "Θα αντιδράσουν ενεργά σε περίπτωση που η Ελλάδα θα υποβάλει μονομερώς στα Ηνωμένα Έθνη τους χάρτες των θαλασσίων συνόρων με τις γειτονικές της χώρες» χωρίς να δευκρινίζουν τι είδους ενεργού αντίδρασης θα επιλέξουν. Μήπως ... πόλεμο?

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης από 19 Ιανουαρίου


Τα πάνω κάτω έρχονται από τις 19 Ιανουαρίου στην έκδοση και ισχύ πάσης φύσεως διπλωμάτων οδήγησης.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, από τις 19 Ιανουαρίου οι εξετάσεις των διπλωμάτων γίνονται ακριβότερες και αυστηρότερες, αλλάζουν οι κατηγορίες και μειώνεται ο χρόνος ισχύς του διπλώματος…
Παράλληλα, αυξάνονται τα υποχρεωτικά μαθήματα πρακτικής οδήγησης και από 20 γίνονται 25, όπως και τα μαθήματα θεωρίας, ενώ οι οδηγοί υποχρεούνται να ανανεώνουν το δίπλωμά τους κάθε 15 έτη.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όλη η συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΤΑΒΕΡΝΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ: ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ



Αγαπητοί Συνάδελφοι,

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Από αύριο Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2012 θα είναι σε ισχύ  σύμφωνα με την Αγορανομική Διάταξη ΦΕΚ Β’ 3313/12-12-12 άρθρο 1-3-4 η διάταξη που αφορά την αναγραφή στους τιμοκαταλόγους σε εμφανές σημείο με κεφαλαία γράμματα, ιδίου μεγέθους με τη γραμματοσειρά των προσφερόμενων ειδών, η ένδειξη «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» και αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα (εφόσον υπάρχει τιμοκατάλογος και στην αγγλική γλώσσα) την ένδειξη «CONSUMER IS NOT OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS NOT BEEN RECEIVED (RECEIPT-INVOICE)»

Η δε κύρωση για τους παραβάτες της διάταξης εφόσον δεν έχουν την απαιτούμενη ένδειξη τον τιμοκατάλογο ορίζεται σε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 3 και εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση του νόμιμου παραστατικού εφαρμόζεται το άρθρο 47 του Ν. 2065/92 σύμφωνα με το οποίο τα Ελεγκτικά Όργανα υποχρεούνται να γνωστοποιούν τις παραβάσεις στη Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.


  ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
     
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ       ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Ποιοι και γιατί θέλουν να στήσουν ένα νέου τύπου «Πολυτεχνείο»


Έκλεισα την χτεσινή μου αναφορά, στα όσα έλαβαν χώρα με την υπόθεση των κατειλημμένων από αντιεξουσιαστές χώρων με μια σκέψη, περί της προετοιμασίας ενός μίνι-Δεκέμβρη, από συγκεκριμένες δυνάμεις οι οποίες θα είχαν συμφέρον άμεσα να προκαλέσουν πολιτική αναταραχή στην χώρα. Συγκεκριμένα έγραφα: “Σήμερα τα όσα έλαβαν χώρα, υπάρχει πιθανότητα να ήταν η απαρχή ενός νέου “μικρού Δεκέμβρη”.

Ο ερημίτης του Φιλοπάππου


Ο Ματθαίος Μονσελάς ζει σε μια σπηλιά του αττικού λόφου

Είναι ένα όνομα που έχει συνδεθεί με μία από τις πλέον πολύκροτες αστυνομικο-δικαστικές υποθέσεις που γνώρισε η χώρα. Είναι ο πρωταγωνιστής της δολοφονίας κατά παραγγελία για «ανθρωπιστικούς λόγους» της οδοντιάτρου Γεωργίας Βαγενά πριν από 19 χρόνια.

Η ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ Γ.Σ. '' Ο ΚΑΔΜΟΣ '' ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!


ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ !!! Η ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ Γ.Σ. '' Ο ΚΑΔΜΟΣ '' ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!


Θήβα 11 Ιανουαρίου 2013
Κοσμικό Κέντρο '' Μπαρμπα-Γιάννης ''
Παρουσία 350 καί πλέον φίλων  τού Ιστορικού Μπασκετικού Συλλόγου τής Θήβας τού Γ.Σ. '' Ο ΚΑΔΜΟΣ '' πού κατέκλυσαν τό Κόσμικό Κέντρο '' Μπαρμπα-Γιάννης ''  πού είχε φορέσει τά γιορτινά του στά χρώματα τού Συλλόγου , στό Αλσος Μοσχοποδίου  

ΚΡΗΤΗ: Αστεροσκοπείο του Σκίνακα


Το Αστεροσκοπείο Σκίνακα ιδρύθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ Εξωγήινης Φυσικής, σε χώρο που παραχωρήθηκε στη κορυφή Σκίνακα του Ψηλορείτη σε υψόμετρο 1750 μέτρων, από το Δήμο Ανωγείων.

Συνονθύλευμα από τους "γης τους κολασμένους"


Τα καραγκιοζάκια του Σύριζα: Επαναστάτες και διορισμένοι σε ΔΕΚΟ! - ΒΙΝΤΕΟ

Πριν καν "αλέκτωρ λαλήσει τρις", αποκαλύφθηκε στο ευρύ κοινό το σαθρό περιεχόμενο του νέου ΠΑΣΟΚ (λέγε με Σύριζα).
Ο γνωστός αναρχοαριστερός σχηματισμός που τώρα έχει μυριστεί εξουσία και πάει από κυβίστηση σε κυβίστηση ήταν ανέκαθεν ένα συνονθύλευμα από τους "γης τους κολασμένους", αλλά και συνάμα βολεμένους.
 Τα στελέχη του Σύριζα που εσχάτως προσπαθούν να δείξουν ένα προσωπείο σοβαρότητας είναι κατά κύριο λόγο οι γνωστοί - άγνωστοι επαναστάτες των Βορείων Προαστίων.
Βολεμένα παιδιά του μπαμπά δηλαδή που ενίοτε κάνουν -εκ του ασφαλούς- επαναστατική γυμναστική με πορείες και καταλήψεις, καθώς και γεμάτες τσέπες έχουν, αλλά και πλάτες που τους προστατεύουν σε περίπτωση που πέσουν στα χέρια του νόμου.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ



ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΑΠΕΡΡΙΨΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Επιστολή-χαστούκι στους 300 της Βουλής από αντιναύαρχο: "Το μόνο που σας ενδιαφέρει η τσέπη σας"!


"κύριοι"

(θα προσέξατε ίσως το μικρό κ και τα εισαγωγικά ")

  

Η αγανάκτησή μου είναι τόσο μεγάλη που πολύ δύσκολα θα μπορέσω να τηρηθώ στα απαιτούμενα πλαίσια ευπρεπείας τα οποία άλλωστε πρέπει να τηρούνται μόνον απέναντι σε όσους μπορούν να τα καταλάβουν και να τα εκτιμήσουν. Αυτή όμως δεν είναι η περίπτωση η δική σας. 
  

Στρέψη – TORSION -Συστροφή-: Το κλειδί για τη Θεωρία των Πάντων


Μια σύντομη επισκόπηση της στρέψης: Το κλειδί για μια θεωρία των πάντων, συμπεριλαμβανομένης της Συνείδησης;
Πνευματικά δικαιώματα © Brendan D. Murphy, Μάρτιος, 2012

Κάνοντας ένα στρίψιμο στα πράγματα


Η πρώτη έρευνα γενικά πιστώνεται με την ανακάλυψη αυτής της «πέμπτης δύναμης" – τη στρέψη – από τα τέλη του 1800 στον Ρωσο καθηγητή Ν.P. Myshkin.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο