Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ 16-3-2014






Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων Στ. Χαλβατζής παρουσιάζει τις προτάσεις του -ΒΙΝΤΕΟ

Πραγματοποιήθηκε χθές 15/3 στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας, η παρουσίαση του υποψήφιου Δήμαρχου της Θήβας Χαλβατζή Σταμάτη.  Αρκετοί συμπολίτες μας συγκεντρώθηκαν να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ.Χαλβατζή και να δουν τι σκέφτεται για το καλό αυτής της πόλης.

Η ομιλία μαζί με τις ερωτήσεις του κοινού και των δημοσιογράφων κράτησε περίπου 2,5 ώρες. Πολλές οι ερωτήσεις και ο κ.Χαλβατζής δεν ήθελε να αφήσει καμία αναπάντητη.

Θίχτηκαν πολλά θέματα όπως

Έκλεισαν οι κάλπες - Το 93% ψηφίζει ένωση Κριμαίας - Ρωσίας

Έκλεισαν οι κάλπες στην Κριμαία - Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls το 93% ψήφισε υπέρ της ένωσης Ρωσίας-Κριμαίας, ενώ ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις και οι αντιδράσεις από τον δυτικό κόσμο.
Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην Κριμαία όπου στις 20:00 ακριβώς έκλεισαν οι κάλπες. Οι κάτοικοι της Κριμαίας με το σημερινό δημοψήφισμα αποφάσισαν με ένα συντριπτικό ποσοστό, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα, την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία.

«Φλέγεται» το Ακραίφνιο. Ο Απόλλων στα… «σαλόνια»

Στην Α’ Κατηγορία Βοιωτίας, βρίσκεται από χθες ο Απόλλων Ακραιφνίου μετά και την εκτός έδρας νίκη του στη Δαύλεια επί του τοπικού Πανδαυλειακού με 0-1, χάρις σε γκολ που πέτυχε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οΑγγελος Λίγκος.
Η ομάδα του Αγγελου Κυριάκου επιστρέφει

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ '' Ο ΝΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ '' ΤΟΥ Κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΠΕΤΣΑ

Τη Τετάρτη 19 Μαρτίου, η παρουσίαση της παράταξης του Γιάννη Κόρδατζη για τη διεκδίκηση του Καλλικρατικού δήμου Θηβαίων

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά
η κατάρτιση του ψηφοδελτίου

Στην τελευταία συνεδρίαση του «συντονιστικού» της δημοτικής παράταξης «Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα», την Πέμπτη 13 Μαρτίου, διαπιστώθηκε η εντυπωσιακή αποδοχή της προσπάθειας και του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Κόρδατζη από τους πολίτες και τον κόσμο σ’ όλη την έκταση του Καλλικρατικού δήμου Θηβαίων και η με γοργούς ρυθμούς κατάρτιση  του ψηφοδελτίου.
Μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε:

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ - (ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ)

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ ''
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ 5-7 (ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ)

"Η γυναίκα στην Ορθόδοξη Πίστη" ομιλία στους Αγ. Θεοδώρους στη Θήβα


Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 μετά την ακολουθία της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στο ναό μας την κα. Μερόπη Σπυροπούλου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία θα μας μιλήσει για την «Γυναίκα στην Ορθόδοξη Πίστη».

ΕΚΟΨΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΡΙΤ

Υπήρχαν κάποιες εκπομπές στην πάλαι ποτέ ΕΡΤ οι οποίες, κατά κοινή ομολογία, την έκαναν μοναδική, έτσι ώστε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία ως γνωστόν βρίσκονται σε πολιτιστικό λήθαργο.

Εκπομπές Πολιτισμού, Λόγου, Τέχνης, εκπομπές τις οποίες, κάποια αρμόδια επιτροπή διορισμενη από τη ΝΕΡΙΤ κοβει τώρα με συνοπτικές διαδικασίες από το υπο κατασκευήν πρόγραμμα.

Η πρώτη επιχείρηση Αμερικανών Πεζοναυτών στη Μεσόγειο

Η μάχη της Derna στην οποία συμμετείχαν Έλληνες
 

Κείμενο: Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Μετάφραση: Ιωάννης Παλούμπης

Δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό «ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ», τεύχος 84 ,
σ. 36, έκδ. Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, ΙΟΥΛ-ΣΕΠ 2013.
Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την έγκριση του ΝΜΕ.

 




Τα όρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1800.
 © Holt, Rinehart and Winston.

Τάκης Φωτόπουλος: Τι κρίνεται στην Ουκρανία και η Αριστερά

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως ανέφερα σε προηγούμενα άρθρα, η βασική αιτία για την σημερινή, κρίσιμη για όλους μας, σύγκρουση της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) με την Ρωσία ήταν το καίριο θέμα εάν η Ουκρανία θα ενταχθεί στην ΕΕ, όπως αγωνίζεται με κάθε μέσο να επιτύχει η Υ/Ε μέσα από το «πραξικόπημα από κάτω», ή αντίστροφα, στην Ευρασιατική Ένωση (Ευρασ. Έν.), όπως επιδιώκει η Ρωσία. Και αυτό,  γιατί τυχόν  προσχώρηση της Ουκρανίας στην ΕΕ θα σήμαινε την ουσιαστική καταστροφή του σχεδίου για την Ευρασ. Έν., δηλαδή μια οικονομική ένωση

Ποιος θυμάται τον καθηγητή Λιαντίνη;

Ανδρέας Ζαμπούκας

Ο Δημήτρης Λιαντίνης ήταν καθηγητής μου στη Φιλοσοφική της Αθήνας. Υπήρξε σπουδαίος δάσκαλος και φίλος, για το διάστημα της φοιτητικής περιόδου. Τον Ιούνιο του 1998 εξαφανίστηκε στον Ταΰγετο, αφήνοντας πίσω του μύθους και ερμηνείες. Είχαν περάσει πέντε χρόνια από τότε που δεν είχα επαφή μαζί του. Για την εξαφάνιση, δυσκολεύτηκα

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο