Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Video screening on Sphinx 2015: 'Αγκάθια στο Σαζάκ' - Καλλιτεχνική δράση στην Πλατεία Συνοικισμού στη Θήβα


Το Σαζάκι είναι ένα ορεινό χωριό που βρίσκεται στο Καραμπουρούν, στην επαρχία Ιζμίρ στην ακτή του Αιγαίου της Τουρκίας, και είναι μόνο ένα από τα πολλά ελληνικά χωριά που εκκενώθηκαν βίαια το 1922.

Οι Έλληνες κάτοικοι του χωριού αυτού, που κάποτε καλλιεργούσαν σταφύλια της ποικιλίας rosica στους αμπελώνες τους και παρήγαγαν ιδιαίτερο κρασί και μελάσσα, θεωρήθηκαν εχθροί από τους Τούρκους κατοίκους των γειτονικών χωριών, θεωρήθηκαν όμοιοι με τον Ελληνικό Στρατό που εισέβαλε στο Ιζμίρ από τη θάλασσα μέσω των λιμανιών γύρω από το Καραμπορούν, είτε σκοτώθηκαν είτε εκδιώχθηκαν, και τα χωριά που άφησαν πίσω τους λεηλατήθηκαν βάναυσα, παρόλο που στην πραγματικότητα είχαν τα ίδια δικαιώματα σε αυτή τη γη με τους Τούρκους συγχωριανούς τους.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Τάκη Φωτόπουλου «Το Χρονικό της Καταστροφής 2010-2015: Από τα Μνημόνια των συστημικών ΠΑΣΟΚ / ΝΔ στο ‘αριστερό’ Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ». 


Ο βασικός στόχος του βιβλίου αυτού είναι να δείξει, σε ένα είδος χρονικού της καταστροφής που ακολουθεί το γεγονότα της εποχής, τις απατηλές μεθόδους που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν οι ξένες και ντόπιες ελίτ, με τα απόλυτα ελεγχόμενα από αυτές κανάλια, εφημερίδες (ακόμη και πολλά από τα δήθεν «εναλλακτικά» κοινωνικά μίντια), για να εξαπατήσουν κατ’ επανάληψη τα λαϊκά στρώματα που είναι τα κυρίως θύματα της παγκοσμιοποίησης. Ο προφανής στόχος ήταν βέβαια είτε να τα σπρώξουν στην απάθεια, είτε σε αποπροσανατολιστικά «κινήματα» διαφόρων ειδών, ώστε να περάσει πιο άνετα η πλήρης ενσωμάτωση της χώρας στη Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Το Έργο ενάντια στους εικονοκλάστες".

Αίθουσα εκδηλώσεων Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, Λεμεσός. 
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Επιστολή προέδρου Ολομέλειας Δικηγορικων Συλλόγων Β. Αλεξανδρή προς υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το πάγωμα της αναγκαστικής εκτέλεσης

Την άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης με την οποία αναστέλλεται για τρίτη φορά μέσα σε 4 μήνες κάθε πρόοδος στη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων, ζητεί με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο και Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλειος Αλεξανδρής.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, μαζί με την νομοθετική αναστολή σωρείας διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας μέχρι τέλος του έτους, έχει «παγώσει» κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης από αρχές Ιουλίου 2015 μέχρι και 31.10.2015, με άδηλο το μέλλον της τυχόν παράτασης και για μετά το άνω χρονικό σημείο.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ``ΞΥΝΗ΄΄ προσφέρει τη δυνατότητα 7 υποτροφιών για φοίτηση

Η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ``ΞΥΝΗ΄΄ προσφέρει τη δυνατότητα 7 υποτροφιών για φοίτηση, που θα χορηγηθούν με κοινωνικά κριτήρια.
            Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια  παρέχεται :
¾    Μία ( 1 ) πλήρης – διετής – υποτροφία στο Ι. ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σε όποιον από τους 19 Τομείς Σπουδών επιλέξουν οι δικαιούχοι.
¾    Μία ( 1 ) πλήρης – τριετής – υποτροφία στο MEDITERRANEAN COLLEGE, σε πρόγραμμα επιλογής των δικαιούχων.

Το συνέδριο της Web World Expo - Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 - Ζάππειο Μέγαρο

Συνέδριο για την παρουσία στο Διαδίκτυο…

Μάθετε όλα τα νέα δεδομένα για την επιτυχημένη παρουσία της επιχείρησης σας στο Internet, στα Social Media και στις φορητές συσκευές.


Με χαρά σας ανακοινώνουμε τις θεματικές ενότητες που θα καλύψει το φετινό συνέδριο της Web World Expo 2015 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στα πλαίσια της έκθεσης.

O κόσμος μας, όπως εκφράζεται στην καθημερινότητά μας (τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο), και ο κόσμος του Web είναι σχεδόν ταυτόσημες έννοιες – τόσο μεγάλη είναι η σημασία και η εμπλοκή του Διαδικτύου και των εφαρμογών του στη ζωή μας. Ειδικά οι νεότερες γενιές απορούν (και με το δίκιο τους, αφού αυτόν τον κόσμο γνώρισαν εκ γενετής...) πώς τα καταφέρναμε χωρίς αυτό... 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ Κ.Κ. ROTHSCHILDS & ROCKEFELLERS

Λόγω επιδεινώσεως της διεθνούς καταστάσεως, αποφάσισα να επανακυκλοφορήσω την ανοιχτή αυτή επιστολή προς Πλανητάρχες.
Εξοχότατοι κύριοι Πρόεδροι της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης,
 ---------------------------------------------------------

Με όλον τον οφειλόμενο Σεβασμό προς το πρόσωπόν Σας, αυτά που θα σας πω, φοβούνται οι πολιτικοί της Γης, πιόνια και μαριονέτες δικά Σας,  να σας πούνε.
Επειδή δεν έχω άλλον τρόπο να σας συνετίσω, αυτό το έργο το αφήνω στον Πανάγαθο ΘΕΟ.
Εάν δεν διαγράψετε το επαχθές και παράνομο ΧΡΕΟΣ της Ελλάδος, εμείς οι Έλληνες σε περίπτωση πολέμου, θα στηρίξουμε τη ΡΩΣΙΑ και τον ΠΟΥΤΙΝ!!!

ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ...

Εν πολλοίς πιθηκίζουμε. Τα ιδανικά μας έγιναν ιδανικά των άλλων. Και τα "ιδανικά" μας ανταλλάχθηκαν με δανεικά. Ανθρωποι του άρτου και του θεάματος, εσχάτως μάλιστα μόνο του θεάματος, ξεχνάμε τις παχυλές υποσχέσεις των πολιτικών και επιδιδόμαστε στην ονειροβασία, που μας προτρέπουν οι τεχνίτες των "αλχημικών", όπως πρόσφατα, δημοσκοπικών ποσοστών και των στοχαστικών προσαρμογών της πολιτικής.

Τα όνειρα του μέλλοντος, άλλωστε, δεν χρεώνουν κανέναν. Ούτε αυτούς που τα κάνουν, ούτε την εκάστοτε κυβέρνηση, που ας πούμε τα επωμίζεται. Και τα μεν και τα δε είναι άεργα όνειρα, όπως συχνά αναφέρω. Και είναι "άεργα" όνειρα , γιατί δεν απαιτούν από κανέναν δέσμευση και μόχθο. Για τα πρώτα δεν εχουμε καιρό. Αρα,δεν κάνουμε τίποτα. Για τα δεύτερα έχουμε καιρό. Αρα, ας μην κάνουμε ακόμα τίποτα!..

Έχει κρατηθεί η «τελευταία σφαίρα» ;;;; (Β΄ Μέρος)

Αποσκοπώντας ο «τραβηγμένος» παραλληλισμός του Α΄ Μέρους, στη διόγκωση της πραγματικής εικόνας της Νέας Δημοκρατίας, μπορούμε να επιχειρήσουμε, μια επίσης ενδεικτική προσέγγιση, σωστή ή όχι, μερικής και γενικής απαρίθμησης, μειονεκτημάτων και πλεονεκτημάτων που διαθέτουν, ώστε, ίσως γίνει αντιληπτή η δυσχέρεια, στην οποία βρίσκονται.
Ξεκινώντας με τα μειονεκτήματα και με γενική χρονολογική σειρά:
-                  Επικρατεί η εικόνα, ότι έχουν «συμμαχήσει» με την «κατ΄ επανάληψη» ιστορικά, ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟ ΠΟΛΕΜΩΝ και ΠΑΝΤΑ ΗΤΤΗΜΕΝΗ χώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ξέρουν, τουλάχιστον οι «κεφαλές» της Συγγρού, (αμφιβάλλω για τους υπόλοιπους, εννοώντας αν ξέρουν ή όχι, τη συγκεκριμένη γενική και στρατηγικής σημασίας στο γεωπολιτικό «παιχνίδι» θέση, που τίθενται μάλιστα ή όχι και ως υποψήφιοι), ότι οι τρείς Μεγάλες Δυνάμεις ( ΗΠΑ – Μ. Βρετανία – Ρωσία ), που χώρισαν τον πλανήτη στα δύο, μετά το τέλος του Β΄ Παγκ. Πολέμου, ΠΟΤΕ ΔΕΝ θα επέτρεπαν αυτή τη Χώρα, να επικρατήσει ξανά στην Ευρώπη.

Ανοιχτή Πρόσκληση στους Θηβαίους πολίτες από τον Hakan Akçura (Χακάν Ακτσουρα)

Ανοιχτή Πρόσκληση
σε μία «σιωπηλή» εκδήλωση χορού για το πολυπολιτισμικό μέλλον της Ευρώπης

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, σε ομιλία της τον Οκτώβρη 2010 προέβλεπε μια νέα εποχή: «Η αντίληψη ότι θα γινόμασταν «πολυεθνική» (χώρα) και ότι θα ζούσαμε ευτυχισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο απέτυχε».

Αυτό το παλικάρι έμεινε εκτός Βουλής...

Ο Γιάννης Σταθάς, ο 40αρης απο το Δίστομο.
Βουλευτής του Σύριζα, στην προηγούμενη βουλή, που αρνήθηκε, να ψηφίσει το 3ο μνημόνιο!
- Εστειλε τους δύο αστυνομικούς, που δικαιούταν, στο ΑΤ Αλιάρτου.
- Αρνήθηκε τη μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων στο γραφείο του και το βουλευτικό αυτοκίνητο.
- Η βουλευτική του αποζημίωση μοιράζεται στο ΚΕΘΕΑ, στη «Στροφή» και ένα μέρος καλύπτει τις οικονομικές ανάγκες του κόμματος.
- Ο μισθός του από την «Αλουμίνιον της Ελλάδος» κατατίθεται στην οργάνωση για τα παιδιά με καρκίνο «Φλόγα».
- Είναι ο μοναδικός από τους 300 βουλευτές ο οποίος στα 38 του χρόνια έχει 4.500 βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.
Εργάστηκε από 12 ετών σε αγροτικές εργασίες, στα 20 έγινε βιομηχανικός εργάτης. «Εκανα 15 χρόνια βάρδια» λέει, προσθέτοντας ότι γλίτωσε, με λίγα εγκαύματα, από θανατηφόρο εργατικό ατύχημα.
Μέλος της διοίκησης του σωματείου "ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" 2000-2011 αναπληρωτής γραμματέας (2001-2002 γενικός γραμματέας) και μέλος που επανεκλέγεται το 2012.
Μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς απο το 2007 εώς σήμερα.
Από το 2010 ως σήμερα πρόεδρος εργατικού κέντρου Λιβαδειάς.

ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ...

...Και την κοιτά στα μάτια, διαπιστώνουμε τα ολέθρια λάθη μας! Αντιλαμβα-
νόμαστε πως ό,τι δεν μπορούμε να δούμε το κουβαλάμε στην πλάτη μας. Και ότι σε πολλούς Ελληνες δεν έμεινε τίποτα. Εκαψαν όλα τα σπίρτα τους και καμία πια δεν μπορούν να ανάψουν φωτιά.

Ακόμα και το παμπάλαιο τόπι του παππού, φτωχική κληρονομιά γλυκών και πανάκριβων αναμνήσεων, που έκρυβε τα ανεκπλήρωτα όνειρα μιας παρωχημένης γενιάς, το κλέψανε κι αυτό εν ονόματι της "σωτηρίας" της χώρας.

Οι Ελληνες δεν είναι πια "οδοιπόροι" ανάμεσα στο "χθες", στο "σήμερα" και στο "αύριο". Δεν οραματίζονται και δεν σχεδιάζουν μελλούμενους και ανώτερους κόσμους. Κοιτάζουν μακριά τη "γραμμή των οριζόντων", αλλά χάνουν αυτό που μπορούν να βλέπουν τα μάτια τους. Απομακρύνθηκαν καιαπό το τόπο των ιδεών και του πνεύματος. Από τον πολιτισμό τους. Φαίνεται μάλιστα ότι αγνοούν ότι ο κόσμος που τους περιβάλλει ούτε ουσιώδης είναι, ούτε όλος. Είναι ένα θραύσμα του όλου!..

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου η τελετή των εγκαινίων του αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών

Σας προσκαλούμε στην τελετή των εγκαινίων του αξονικού τομογράφου

 στο Γ. Ν.  Θηβών την ερχόμενη Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12 μ. μ.
       
     
  Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

                                                                                                                                                  ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Σκεφτείτε καλά και πράξτε αναλόγως.....

Του Φίλιππου Αλεξ. Ηλιάδη

Ο καιρός πέρασε που ελπίζαμε ότι η κεντρική εξουσία θα λειτουργούσε σύμφωνα με την λαϊκή εντολή, είναι καιρός να ξεκινήσει αγώνας από το λαό και όχι από τις διεφθαρμένες κεντρικές εξουσίες. Ο λαός πρέπει να ξεκινήσει τον αγώνα ανατροπής αυτής κατάστασης συμμετέχοντας, αλλιώς  βαδίζουμε σταθερά προς την  διάλυσης της χώρας .

Αυτή η εχθρική και εθνοκτόνος κατάσταση  πρέπει έγκαιρα να ανατραπεί, πριν να μας πάει ολοκληρωτικά σε δρόμους χωρίς γυρισμό.

Αποτέλεσμα αυτής της παθητικής στάσεις την οποία κρατούμε σταθερά εδώ και 6 χρόνια περίπου (εξαιρώντας κάποιες στιγμές ξεσπάσματος που είχαμε σποραδικά) είναι πως τον λογαριασμό στο τέλος θα τον πληρώσουμε εμείς.

Την παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας γιόρτασαν τα ΚΑΠΗ του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας


Την 1η Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, γιόρτασαν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δημοτικού Οργανισμού του Δήμου Θηβαίων.
Το ΚΑΠΗ Θήβας  πραγματοποίησε το πρωί εκκλησιασμό με αρτοκλασία στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη. Ακολούθησε κέρασμα στο κτίριο όπου στεγάζεται και το βράδυ τα μέλη συναντήθηκαν σε γνωστό κέντρο της Θήβας για να διασκεδάσουν με τραγούδι και χορό.
Αντίστοιχα το ΚΑΠΗ Βαγίων διοργάνωσε γιορτή με μουσική, χορό και κεράσματα στον χώρο όπου στεγάζεται στα Βάγια, ενώ τα μέλη του έχουν προγραμματίσει συνάντηση το Σάββατο σε κέντρο της περιοχής για να γιορτάσουν και τα 30 χρόνια λειτουργίας του.

Ντροπή......! Καλό τον υπουργό δικαιοσύνης να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύση

Του Φίλιππου Αλεξ. Ηλιάδη

Η ντροπή είναι ένα πανανθρώπινο, κοινωνικό συναίσθημα. Ο Φρόυντ τόνιζε πάντα ότι το συναίσθημα της ντροπής αποτελεί δείκτη ανθρωποποίησης. Δεν υπάρχει ανθρωπότητα χωρίς ντροπή.
Η διαδικασία της ανθρωποποίησης παράγει τη διάκριση μεταξύ του ιδιωτικού και τουδημόσιου.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ...

Στην ερήμωση της πολιτικής και της κοινωνίας, η θλίψη μαχαιρώνει και τους θεούς. Το δε παρωχημένο διαθλάται στις διαδικασίες του χρόνου και αποστάζει την αμηχανία της κίνησης,με τους δυσπραγούντες πολίτες ως οπτασίες να στενάζουν ανεπανάληπτες και σαστισμένες...

Ο "πάντων επέκεινα" δεν φαίνεται να ρίχνει το φως της απροσπέλαστης πανσοφίας του για διέξοδο από το αδιέξοδο.Και η κίνηση της ελπίδας αντιπερνά ανύποπτα τις λειτουργίες των στιγμών του χρόνου και αφήνει προκλητικά την ατέρμονη φανέρωση φρικαλέου οράματος στο βιβλίο της ελληνικής ιστορίας.

Το μάτι της αδικίας που αμηχανεί το πνεύμα παραμένει αμετάθετο στην κοσμική επιφάνεια και εκατοντάδες χιλιάδες αμήχανοι με την ανατροπή της ζωής τους Ελληνες, με εξαίρεση τους μόνιμα "βολεμένους" ή τα "τρωκτικά" της κοινωνίας, αναζητούν φιλάνθρωπους εξομολογητές για τον πόνο τους...

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας

Κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ανθρώπους που “έχτισαν” στη ζωή μας και που μας μεγάλωσαν με υπονομετικότητα, θυσίες και  κόπους. Είναι μια μέρα σύμβολο για την εμπειρία, τη σοφία και την αρετή των δικών μας ανθρώπων, των συγγενών, των φίλων των συμπολιτών μας.
Ο Δήμος Θηβαίων βρίσκεται πάντα δίπλα τους, αρωγός και συμπαραστάτης και μέσα από την λειτουργία των Κ.Α.Π.Η. του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, που υλοποιούν προγράμματα όπως  προληπτικών εξετάσεων υγείας, άθλησης, ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και εκδηλώσεις, εκδρομές κ.α. συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Επίσης με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” στηρίζουμε τους ανήμπορους και μοναχικούς συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Το βιογενές αέριο του Ζορ και οι προοπτικές στην Ελλάδα και Κύπρο

Η. Κονοφάγος , Ν. Λυγερός

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της ανακάλυψης του κοιτάσματος Ζορ, είναι ότι πρόκειται για φυσικό αέριο το οποίο είναι βιογενές, δηλαδή αυτούσιο μεθάνιο κυρίως, πολύ νεότερο και δεν προέρχεται από το σπάσιμο του πετρελαίου. Αυτό το γεγονός δεν είχε ληφθεί υπόψη στα κλασικά μοντέλα των εκτιμήσεων των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι με το κοίτασμα Ζορ, η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ ανοίγει νέους δρόμους και δημιουργεί προοπτικές που δεν είχαν υπολογιστεί, ενώ βλέπουμε ότι είναι υπεργιγαντιαία κοιτάσματα που αλλάζουν όλα τα δεδομένα της περιοχής. Πρέπει λοιπόν ν’ αλλάξουμε και τα κλασικά μοντέλα σε αυτήν την περίπτωση, διότι δεν πρόκειται για ψαμμίτες, δηλαδή άμμος αλλά για ασβεστόλιθους που με το νερό εμπεριέχουν στοιχεία του φαινομένου Karstification, κατά συνέπεια έχουν εξαιρετικά μεγάλο πορώδες.

ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ - ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΕΝΩΣΗ    ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ   ΝΕΑΣ  ΙΩΝΙΑΣ

f/c

 Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας
 
Τραγούδι & Χορός ….. 

Απόκτησε Διεθνή Επαγγελματική Εξειδίκευση στη Ναυτιλία με την αξιοπιστία του Mediterranean Professional Studies

Η Ναυτιλία αποτελούσε πάντοτε έναν από τους πιο νευραλγικούς και προσοδοφόρους κλάδους της Ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας.
Το Executive Diploma in Shipping, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που προσφέρει ο Τομέας Τουρισμού-Ναυτιλίας του   Mediterranean Professional Studies (το Κ.Δ.Β.Μ.2 τουMediterranean College) έχει ως στόχο να καταρτίσει και να εκπαιδεύσει φιλόδοξα, δυναμικά στελέχη επιχειρήσεων στη θεωρία και τα πεδία της Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και της Ναυτιλίας γενικότερα.

Ενισχυμένη η Κύπρος με νέα δεδομένα

Ν. Λυγερός

Ενισχυμένη η Κύπρος με νέα δεδομένα από το πετρελαϊκό κοίτασμα Ζορ, αφού αυτό αφορά άμεσα την κυπριακή ΑΟΖ. Με άλλα λόγια η Αίγυπτος δεν παίζει μόνο τον ρόλο του συνδετικού κρίκου μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως νόμιζαν μερικοί. Και δεν είναι εξαρτημένη από το φυσικό αέριο της Κύπρου. Άρα είναι ένας ισχυρός παίχτης που βοηθά την Κύπρο και την Ελλάδα. Η τριμερής αποκτά με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερη ισχύ και δεν φαίνεται πια ως μόνο μια διπλωματική κίνηση αλλά ως μια στρατηγική πράξη για τις τρεις χώρες που έχουν κοινά συμφέροντα στην περιοχή αλλά και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο. Επιπλέον με το κοίτασμα πετρελαίου η σχέση της Κύπρου με την Αίγυπτο θα ενισχυθεί και σε πρακτικό επίπεδο και μάλιστα σε πλαίσιο συνεκμετάλλευσης. Σε αυτό το πεδίο δράσης βρίσκονται η ENI από την πλευρά της αιγυπτιακής ΑΟΖ και η Total από την πλευρά της κυπριακής ΑΟΖ.

Έχει κρατηθεί η «τελευταία σφαίρα» ;;;; (Α΄ Μέρος)

Μελετώντας την Ιστορία του Β΄ Παγκ. Πολέμου, προσέχει κάποιος, ότι κάθε ερευνητής και ιστορικός, έχει επιλέξει το «δικό του λάθος», χαρακτηρίζοντάς το, ως «το μοιραίο λάθος» του Χίτλερ, στο οποίο υπέπεσε ο ίδιος (Χίτλερ), καταδικάζοντας τη Γερμανία σε ήττα. Ένα, από τα καταγεγραμμένα «μοιραία λάθη», ήταν, ότι ο Χίτλερ και το Επιτελείο του, «έχασε την επαφή με το περιβάλλον». Σχεδίαζαν στο καταφύγιο του Βερολίνου πολιορκημένοι, και από πάνω τους μια κατεστραμμένη χώρα, πιστεύοντας, ότι μπορούν να κερδίσουν το πόλεμο. Κάτι που καταχωρήθηκε επίσης και ως «εξωπραγματική ιστορία».

Διεθνής εικαστική έκθεση στη Θήβα, στα πλαίσια του φεστιβαλ ΣΦΙΓΓΑ 2015

Διεθνής εικαστική έκθεση που αρχίζει από αυτήν την Κυριακή και θα διαρκέσει μέχρι της 4 Νοέμβρη στην Θήβα πραγματοποιείται στα πλαίσια του φεστιβαλ ΣΦΙΓΓΑ 2015 και περιλαμβάνει την συμμετοχή δεκάδων ζωγράφων από όλο τον κόσμο με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, κατασκευές, video τέχνη και video ντοκουμέντα land art  διεθνούς φήμης εικαστικών.
Επίσης στην έκθεση προβάλλονται επιλογές από ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες, με αναφορά την μυθολογία, σε συγκεκριμένες ώρες.
Η έκθεση αφορά την αναζήτηση της οντολογικής ταυτότητας του ανθρώπου μέσα από την διερεύνηση του πολιτισμικού και ιστορικού αποθέματος της πιο αρχαίας πόλης της Ευρώπης, της Θήβας. Η συνομιλία του παρόντος με το παρελθόν θα δώσει τις απαντήσεις για το νόημα του ανθρώπου του μέλλοντος, απαντήσεις  που δίνονται στο μυθικό υβρίδιο της ξαναζωντανεμένης Σφίγγας που θέτει ξανά το αίνιγμα της. Οι απαντήσεις προτείνονται από καλλιτέχνες διεθνούς φήμης που προσπαθούν να καθορίσουν την μοίρα της ίδιας της πόλης και παράλληλα να προσδιορίσουν τους κινδύνους που άπτονται στην φύση του ανθρώπου και του πολιτισμού.
Οι κινηματογραφικές ταινίες και τα ντοκουμέντα με τίτλο «Ελληνικά κύματα», αφορούν μια κριτική σύνοψη ταινιών Ελλήνων Σκηνοθετών, που επιμελείται η Ιταλίδα επιμελήτρια Dores Sequenia . Το νήμα που ενώνει αυτές τις παρουσίες στην οθόνη είναι ο μύθος, που η κοινωνιολογική και πολιτιστική του δύναμη εκδηλώθηκε με πρωτοφανή τρόπο στην Ελλάδα, το λίκνο του κόσμου. Μέσω του σύγχρονου μύθου η κινηματογραφική εικόνα δρα σε ένα βαθύτερο επίπεδο της γλώσσας και βρίσκει γόνιμο έδαφος σε ένα κινηματογράφο φορτωμένο με ερεθίσματα που εισβάλλουν στη συλλογική φαντασία της κοινωνίας.

Πρόσκληση και πρόγραμμα "Ιωνικές Ημέρες 2015" απο την Ένωση Μικρασιατών Θήβας

ΘΗΒΑ 3-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

Με την υποστήριξη  της Περιφέρειας Στερεάς
και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας

ΤΟ Δ.Σ. της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις μνήμης
«ΙΩΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ»
που θα πραγματοποιηθούν
από 3 έως 7 Οκτωβρίου 2015, στη Θήβα


Ο θεσμός του Συλλόγου, ξεκίνησε το 2006 και διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της Ιστορίας, της Εθνικής μας μνήμης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Ολοκληρωμένος Σχεδιασμός για την υλοποίηση των έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προς όφελος των πολιτών

Με αφορμή δελτίο τύπου του Δήμου Λεβαδέων και τον θόρυβο που έχει
δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα για την μετατροπή της νομικής μορφής του
Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α και την συγχώνευση των τοπικών Φο.Δ.Σ.Α σε αυτόν, το
Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, το οποίο
συνεδρίασε σε διευρυμένη σύνθεση με την συμμετοχή Δημάρχων των Δήμων – Μελών
του, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω.

ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ...

Στην Ελλάδα όλα ή σχεδόν όλα φέρονται "επί πτερύγων ανέμων". Οι λέξεις "σοβαρότητα", "υπευθυνότητα" και "ικανότητα πολιτική" έχουν χάσει το εννοιολογικό τους περιεχόμενο.

Ολοι επιζητούν άμεσα λύσεις, όλοι απαιτούν από τους άλλους προτάσεις και όλοι ταυτόχρονα περιχαρακωμένοι από τον μικρόκοσμό τους και την εκάστοτε κυβερνητική προπαγανδιστική αντίληψη, που συνήθως συνοδεύεται από εκβιαστικά διλήμματα, μιλάνε με ύφος συχνά απαιτητικό για το "δια ταύτα". Χωρίς όμως να συνδέουν αυτό το "δια ταύτα" με την παραγωγή σκέψης, την κριτική σκέψη και στάση, με το στοχασμό.

Ετσι, η ατραπός ενός ολέθρου μας είναι ανοικτή και σύντομη. Γιατί, ακόμη κι όσοι διαθέτουν την νοητική υποδομή, δεν μπαίνουν στη διαδικασία να ακονίσουν την κριτική τους δύναμη και την ηθική τους τόλμη. Και εμμένοντες στην ασκεψία, αρκούνται στα "αναμασήματα" των κομματικών και κυβερνητικών "μαγειρείων", ενώ επιδίδονται σε αθροίσματα μωρίας και "εξυπναδίστικων" αντιδράσεων αμφισβήτησης όσων εκτρέπονται από τη δική τους εθιστική λογική στο "τίποτα".

Ο Λουκάς Κώνστας του ΣΔΥΜ Θήβας Σπαρταθλητής για 7η φορά

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26/9/15 ο 33ος διεθνής ιστορικός αγώνας «Σπάρταθλον 2015 «,απόστασης 246χλμ από την Αθήνα έως τη Σπάρτη με χρονικό όριο 36 ώρες.

387 δρομείς υπεραποστάσεων από όλο τον κόσμο δοκιμάστηκαν μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών (την Παρασκευή 25/9)και καταρρακτώδους βροχής(το Σάββατο 26/9) και προσπάθησαν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους αμφισβητώντας τα όρια της ανθρώπινης φύσης.Απ” αυτούς 174,ανάμεσά τους και 30 Έλληνες,κατάφεραν τελικά να τερματίσουν μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη,αναβιώνοντας την ιστορική πορεία του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη το 490 π.Χ. Ανάμεσά τους για πρώτη φορά και δύο Αμερικανίδες,που τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα με επίδοση ρεκόρ για την ιστορία της διοργάνωσης.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέχιση εργασιών για τα έργα ΕΣΠΑ 2007-2013 του Δήμου Θηβαίων

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ
Σε έναρξη εργασιών προχώρησαν οι ανάδοχοι των έργων : “ Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματοςΧρυσορρόα Θήβας”, “Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα και “Βελτίωση και Ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος παλαιού Δημαρχείου Θήβας”, αφού επιλύθηκαν τα χρηματοδοτικά προβλήματα που είχαν προκύψει.

Το Κ.Α.Π.Η Βαγίων, σας προσκαλεί στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων

<<Όπως μου αρέσει ένας  νέος που έχει κάτι
 από ηλικιωμένο,έτσι μου αρέσει κι ο
 ηλικιωμένος που έχει κάτι από νέο.
Όποιος ακούσει αυτό το γνωμικό θα γεράσει
 μεν στο σώμα αλλά ποτέ στην ψυχή…>>
        Κικέρων


                                        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Το Κ.Α.Π.Η της Δημ.Ενότητας Βαγίων,σας προσκαλεί στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων (1/10/2015) και στον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας του,που θα πραγματοποιηθεί στην ταβέρνα <<ΦΩΛΙΑ>>,το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ.

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ
Προσφυγικός  Συνοικισμός , Εφέσου 10 , Θήβα
Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Αρμόδιος : Δημήτρης Σοβατζής
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ


Ο Ελληνας μπροστά στη μοίρα του; Ο Ελληνας φορώντας στα μάτια τον επίδεσμο της αυτάρεσκης απομόνωσης; Ο Ελληνας αδιαφορώντας για ό,τι θα μπορούσε να γίνει πολύτιμος κρίκος για το μεγάλο ΄σύνδεσμο των δυσπραγούντων πολιτών; Ο Ελληνας εγκλωβισμένος σ' έναν άγριο υποκειμενισμό, που έχει για έμβλημά του τον αστόχαστο ατομικισμό;

Διθυραμβικά σχόλια για την εκδήλωση στο αρχαίο θέατρο Καβειρίου Θήβας

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο Καβειρίου Θήβας, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, κερδίζοντας διθυραμβικά σχόλια από τα 500 και πλέον άτομα που παραβρέθηκαν. Σκοπός της  εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη και προβολή του σημαντικού αυτού πολιτισμικού μνημείου, άγνωστου σε πολλούς ακόμα και αναξιοποίητου για χρόνια, που όμως βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των συζητήσεων και αποκτά μεγάλη δημοσιότητα.

Κάλεσμα Δήμου Θηβαίων για συμμετοχή σε έρευνα ενεργειακής συμπεριφοράς

Ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο σύνταξης του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια για την συμμετοχή στο Σύμφωνο των Δημάρχων, πραγματοποιεί έρευνα ενεργειακής συμπεριφοράς των κατοίκων του δήμου.
Τα στοιχεία που ζητούνται να συμπληρωθούν είναι ανώνυμα και θα παραμείνουν εμπιστευτικά και μόνο για το σκοπό που ζητούνται.
Παρακαλούμε για την άμεση συμμετοχή και συμπλήρωση του αντίστοιχου ερωτηματολογίου της κατηγορίας που ανήκετε.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο Ελληνισμός ως πολιτισμός του Χρόνου".



Οδός Κωστάκη Λοΐζου, δίπλα από την εκκλησία Αγίου Μηνά 
και Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Γερίου. Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

"Λάβρος" κατά της κυβέρνησης ο Μπακογιάννης απ'το Καρπενήσι

"Ούτε 1 ευρώ για τις θεομηνίες".
Η απάντηση του Υπουργείου:"Kόψτε το λαιμό σας"..

Ευθύς βολές κατά της κυβέρνησης έριξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου στο Καρπενήσι.
Ο κ.Μπακογιάννης έκανε λόγο για εγκατάλειψη, ερήμωση και απομόνωση του πιο φτωχού νομού της χώρας που είναι η Ευρυτανία.
Επίσης αναφέρθηκε στις θεομηνίες του Γενάρη και τόνισε ότι η περιφέρεια δεν έχει πάρει ούτε 1 ευρώ μέχρι στιγμής,ενώ στις συνεχείς ενοχλήσεις η απάντηση του υπουργείου  είναι... κόψτε το λαιμό σας να βρείτε χρήματα...

«Χλωρίδα & Βλάστηση στο αστικό περιβάλλον της Θήβας»

Η Χ.Ε.Ν Θήβας στο πλαίσιο των ετήσιων δραστηριοτήτων της 2015 – 2016, θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Χλωρίδα & Βλάστηση στο αστικό περιβάλλον της Θήβας», εισηγήτρια του οποίου θα είναι η κ. Αναστασίου Χ. Ειρήνη, βιολόγος.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται μία Τετάρτη τον μήνα. Έναρξη Τετάρτη 14/10/2015 και ώρα 5.30-7.00 μμ., στο τοπικό μας κέντρο (Κάδμου 56-60), τηλ: 2262029505.

Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ!!!!

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ & ΕΛΛΗΝΕΣ
 H ΕΛΛΑΣ  ΑΝΗΚΕΙ  ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ
 --------------------------------------------
Εκατοντάδες ανεξέλεγκτοι Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, άνδρες κομμάντος νεαροί στην ηλικία, εισέρχονται στη πατρίδα μας, στην Ελλάδα μας.
Ξέφραγο χωράφι η πατρίδα μας. Ο Τσίπρας αγνοεί ότι κάθε κράτος έχει σύνορα. Έτσι του δίδαξαν στη Ν.Τ.Π.
Να δηλώνεις ΑΘΕΟΣ είναι ανοησία και βλακεία. Το άτομο αυτό δηλώνει ανυπαρξία φιλοσοφικής σκέψεως.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Οι καιροί ου μενετοί…

Μια τεράστια Γεωπολιτική παγκόσμια σύγκρουση βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή μας με στόχο, την ανακατανομή των σφαιρών επιρροής (οικονομικών, πολιτικών, κλπ) σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι εξελίξεις έρχονται ραγδαία και επικίνδυνα στην περιοχή μας .

Ας μην μας αποκοιμίζουν, οδηγώντας την προσοχή μας, μονοσήμαντα, σε σοβαρά μεν , αλλά περιστασιακού ενδιαφέροντος, εσωτερικά θέματα,  τα οποία μας στερούν  τη δυνατότητα αντίληψης του μεγάλου παιχνιδιού. Η αδυναμία αυτή μηδενίζει την ικανότητα παρέμβασής μας στο νέο γεωστρατηγικό σχεδιασμό των μεγάλων παικτών.

Η γενοκτονία δεν παίρνει εισαγωγικά

Ν. Λυγερός

Όποιος και να είναι στο Υπουργείο Παιδείας, η γενοκτονία δεν παίρνει εισαγωγικά. Και οι δηλώσεις που δεν είναι ενημερωμένες ούτε για το αρμενικό, ούτε για την απόφαση του νομοσχεδίου ποινικοποίησης από τη Γαλλία, ενώ είχε περάσει από τη Bουλή και τη Γερουσία κι ούτε για τα δεδομένα της περιοχής, δεν έχουν καμία αξία ακόμα κι αν παρουσιάζονται αποκλειστικά για λόγους πολιτικούς. Επίσης είναι αστείο ν’ ακούμε κόμματα να μιλούν για παλαιοκομματισμό, ενώ προέρχονται από συστήματα που έχουν καταρρεύσει εδώ και δεκαετίες, γιατί καταπατούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και γιατί είχαν διαπράξει γενοκτονίες ενάντια στους λαούς της περιοχής. Βέβαια όταν συνεχώς προωθείς την ιδέα ότι η ιστορία πέθανε, στο τέλος καταλήγεις να κάνεις σοβαρά ιστορικά λάθη γιατί η ιστορία συνεχίζει να ζει χωρίς να έχει καν σταματήσει ακόμα και στις χειρότερες εποχές για τους ανθρώπους.

Ν Ο Θ Ε Ι Α ;;;;;;

( Β! ΕΚΔΟΣΗ )

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ  ΛΕΞΕΙΣ 
Η ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΒΑΡΩΝΟ ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΟΡΔΟΥ-  ΒΑΡΩΝΟΥ ROTHSCHILDS;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΤΑ  ΕΜΠΙΣΤΕΎΕΣΑΙ;;;

Αυτή η εικόνα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.
Κυκλοφορούν φήμες, ψίθυροι, αλλά και δημοσιεύματα εφημερίδων και περιοδικών, περί νοθείας στις εκλογές!!
Τα πάντα εξαρτώνται από τη παγκόσμια Σιωνιστική Κυβέρνηση- Δικτατορία.
Αυτή κάνει τους πολέμους, αυτή κάνει τις οικονομικές κρίσεις και χρεοκοπίες των Κρατών της Γης, αυτή διοικεί τον πλανήτη.
H Παγκόσμια κυβέρνηση δεν θέλει για τρείς λόγους την κυρία πρόεδρο της Βουλής, και το κόμμα της, μέσα στη Βουλή.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΘΗΒΑΣ

        Όσα παιδιά και ενήλικες θέλουν να γνωρίσουν τους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας μπορούν να πλαισιώσουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου  που λειτουργούν με επιτυχία και ανελλιπώς για 24 συνεχή χρόνια.

        Οι εγγραφές ξεκίνησαν τη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου  2015 στην έδρα του Συλλόγου, στο <<Κονάκι>>.


Πληροφορίες στα γραφεία  του Συλλόγου Ζωοδόχου Πηγής 14 τηλ.2262024637 και τηλ.6946314557 κα Αντωνία Μεγαρίτη.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΚΕΙ Η ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΨΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!..

Οι αναγνώστες των κειμένων μου θα έχουν αντιληφθεί ότι επιλέγω ενίοτε θέματα χωρίς απαραίτητα να άπτονται της ζέουσας επικαιρότητας. Η "συγκομιδή" των πολιτικών γεγονότων δεν με αφήνει αδιάφορο.Δεν μου το επιτρέπει,άλλωστε, η δημοσιογραφική μου διαστροφή. Με αφήνει αδιάφορο, ωστόσο, η συστηματικά επιχειρούμενη διόγκωση των γεγονότων, η διαστρέβλωση ή παραπλανητική διάσταση της είδησης, για την εξυπηρέτηση συνήθως πρόσκαιρων πολιτικών σκοπιμοτήτων...

Με αφήνει αδιάφορο το πλέγμα των συμφερόντων στο χώρο των ΜΜΕ, που εμπορευματοποιεί την όποια είδηση, που εγκλωβίζει πολιτικούς και δημοσιογράφους, συνήθως τους ολιγόνοες και τους ασπόνδυλους, με αποτέλεσμα να μην τους επιτρέπει την προσαρμογή στις ανάγκες της κοινωνίας.

Εναρξη λειτουργείας τμημάτων περιόδου 2015-2016 απο την Ένωση Μικρασιατών Θήβας

Θήβα 26 Σεπτεμβρίου 2015    
                                                                                
Θέμα : Έναρξη λειτουργίας τμημάτων περιόδου 2015-2016 και ξεκίνημα για το θεατρικό  εργαστήρι της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας  ενημερώνει τα μέλη, τους φίλους και τους συμπολίτες μας ότι ξεκινούν και φέτος τη λειτουργία τους τα χορευτικά νηπίων-μαθητών Δημοτικού-μαθητών Γυμνασίου Λυκείου- Ενηλίκων,  η Μεικτή Παραδοσιακή Χορωδία, το εργαστήρι ζωγραφικής, το θεατρικό παιχνίδι για μαθητές και το Θεατρικό εργαστήρι .

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο