Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Διάλεξη – Συζήτηση του Μάνου Δανέζη στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας - Μεσολόγγι

Διάλεξη – Συζήτηση του Μάνου Δανέζη με θέμα: "Ο ανορθολογισμός του Δυτικού Πολιτισμού" στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο Μεσολόγγι, στο Αμφιθέατρο, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00.

Η ΑΟΖ παραμένει μία αξία

Όσο οπισθοδρομική κι αναξιόπιστη μπορεί να είναι η εξουσία τώρα, η ΑΟΖ παραμένει μία αξία. Έτσι και οι απαράδεκτες καθυστερήσεις για τον μεγάλο διαγωνισμό όσον αφορά στους φακέλους και η έλλειψη δυναμικής για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με άλλα κράτη, δεν αλλάζουν το παραμικρό για τη σημασία της ΑΟΖ για την πατρίδα μας. Το μόνο που πρέπει να αλλάξει είναι η εξουσία που έχει αποδείξει μετά από τόσο καιρό ότι είναι απλώς ανίκανη να διαχειριστεί και μία απλή πραγματικότητα που είναι κατανοητή σε όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου.

“ΘΑΝΑΤΩΝΟΥΝ” ΤΗΝ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

Έγραφα στο άρθρο μου “Σενάρια κοινοβουλευτικής ανωμαλίας” της περασμένης Κυριακής (11 Σεπτεμβρίου 2016) στην Ελεύθερη Ώρα, ότι στην περίοδο των Μνημονίων, τάχατες δημοκρατικά, οι δανειστές μας ανεβοκατεβάζουν Πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις. Το μέγιστο της διάρκειάς τους, τα δυο χρόνια. Γιατί, από ότι έχει φανεί και στην πράξη, τόσο χρειάζεται κάθε φορά ο ευνουχισμένος λαός μας προκειμένου να καταλάβει ότι, όπως ο Παπανδρέου, όπως ο Σαμαράς, έτσι και ο Τσίπρας όχι μόνο τον κορόιδεψαν με ασύστολα προεκλογικά ψεύδη, αλλά ο κάθε επόμενος του αφαιρούσε πολλά περισσότερα από αυτά που του είχε αφαιρέσει ο προηγούμενος. Αυτήν την τακτική ακολουθούν οι δυνάστες δανειστές μας, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματα που μας “δανείζουν”. Και από τη στιγμή, που μόλις τον κάθε Πρωθυπουργό τον παίρνει χαμπάρι ο ελληνικός λαός με τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει εις βάρος του, τότε αυτοί δρομολογούν τον νέο Πρωθυπουργό για να κομίσει στους ιθαγενείς τα νέα καθρεφτάκια!!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  ΠΡΟΣ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ

Κύριε  Πρωθυπουργέ,
Στη Θεσ/νίκη  μιλήσατε για το Δημόσιο  συμφέρον.
ΛΑΘΟΣ!!!
Για το συμφέρον του αφεντικού σας δανειστή Εβραίου
Τοκογλύφου  Κοσμοκράτωρα ΡΟΤΣΙΛΝΤ έπρεπε να μιλήσετε.
Για πια ανάπτυξη μιλήσατε;;;
Αφού όλα τα έσοδα του Κράτους (φόρους, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, έσοδα από πωλήσεις περιουσίας δημοσίου, εισπράξεις από τηλεοπτικές άδειες, κ.λ.π.) πηγαίνουν όλα στον Εβραίο δανειστή ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Η ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΙΔΕΑ

Και που καθυστερημένη επί αιώνες έρχεται πιο έντονα στο προσκήνιο στους χρόνους που διατρέχουμε. Η κυρίαρχη ύλη της ψυχής είναι η άρνηση της επιβολής και η θέση του εαυτού της. Οι λοιπές παρορμήσεις είναι παράγοντες αυτής της αρχικής, οι δε μεταβολές είναι οι συνδυασμοί που σχηματίζονται στο πέρασμα των αιώνων στο βωμό της ύπαρξης.

Εκδήλωση για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Καστελλίων, από τους συλλόγους ΛΑΪΟΣ, Σ.Δ.Υ.Μ, Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ και την ομάδα Αιμοδοτών Θήβας.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια σπουδαία ημέρα για τα θηβαϊκά δρώμενα και σίγουρα ένα υπέροχο βράδυ για δεκάδες Θηβαίους που ανηφόρισαν στην πλατεία της πόλης και μετά κατηφόρισαν στα Καστέλλια.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. (καθόλου εύκολο, πιστέψτε με)
Πανσέληνος. Τελευταία ημέρα των ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας μαζί με τους συλλόγους ΛΑΪΟΣ, δρομέων υγείας Θήβας και μαραθωνοδρόμων, Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ και την ομάδα Αιμοδοτών Θήβας έχουν οργανώσει μια εκδήλωση για την ανάδειξη του χώρου των Καστελλίων.

Ανοικτή Επιστολή προς τον δήμαρχο Θήβας κ. Σ. Νικολάου για το θέμα του δρόμου που οδηγεί στην παραλία Αγγελή στον Όρμο της Νούσας, από τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΙΣΒΗΣ.

Ανοιχτή επιστολή,
στον δήμαρχο Θήβας κ. Σ. Νικολάου,
(Ο δρόμος της Νούσας και ο δήμαρχος κ. Σ. Νικολάου).
Αγαπητέ Δήμαρχε, κ. Σ. Νικολάου,
Αν και έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από το παράνομο κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στην παραλία Αγγελή στον Όρμο της Νούσας, από την ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ, τίποτα δεν φαίνεται να σας συγκινεί ώστε να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα μας αυτό, υλοποιώντας την υπ’ αριθ. 266/2015 ομόφωνη απόφαση που έχει πάρει τον Δημοτικό Συμβούλιο, στις 2 Σεπτέμβρη του 2015, η οποία απαιτεί το άνοιγμα του δρόμου.

Θανάσης Σκούμας: Την τροποποίηση της 266/2015 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου προανήγγειλε ο δήμαρχος Θηβαίων, αντί για την εφαρμογή της!.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Θήβας κ. Νικολάου, επέλεξε με εκτενή τοποθέτηση του, να απαντήσει σε πολιτικές παρεμβάσεις, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα τόσο δικές μου όσο και άλλων συμβούλων. Επανέλαβε με θυμό, και εμφανώς εκτός ψυχραιμίας, τα όσα είχε πει με επιστολές του σε μένα για την εμποροπανήγυρη και το δρόμο προς την παραλία Αγγελή, καθώς και σε απαντήσεις του προς τον κ. Κορδατζη, για το παζάρι και την καταλληλότητα του νερού στα Βάγια. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ κ ΘΗΒΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RELOCATION

Έκπληκτοι ακούσαμε τις δηλώσεις του Βουλευτή Βοιωτίας του Σύριζα κ. Θηβαίου σχετικά με την ικανοποίηση που εξέφρασε σχετικά με την υπαγωγή του Δήμου Λεβαδέων στο πρόγραμμα Relocation του ΟΗΕ, δηλαδή της φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα.

Συνάντηση της Επιτροπής για τους Πρόσφυγες του Δήμου Λεβαδέων με τον Αν. Υπουργό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης κ. Ιωάννη Μουζάλα, καθώς και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα, επισκέφθηκαν χθες, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, συνοδευμένη από  την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ελισάβετ Γεωργαντά, τα μέλη της επιτροπής για το προσφυγικό κ.κ. Ζιώγα Γεώργιο, Τσαρούχα Ιωάννη, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Ιωάννη Σταθά, καθώς και από δύο υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Βιώσιμες Αγορές Ακινήτων – Πολιτικό Πλαίσιο και Αναγκαίες Μεταρρυθμίσεις» - Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα από την Παγκόσμια Τράπεζα, τη Διεθνή Ομοσπονδία Τοπογράφων και το ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Τοπογράφων (FIG) και την Παγκόσμια Τράπεζα (WORLD BANK), διοργανώνει στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2016 το High–Level FIG / World Bank Conference on «Sustainable Real Estate Markets PolicyFramework and Necessary Reforms». Βασικό σύνθημα του διήμερου συνεδρίου είναι: «Για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τη φτώχεια, το φόβο και την ανισότητα, όπου η ζωή είναι ασφαλής και η ανάπτυξη σταθερή και βιώσιμη».

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Το αίσθημα του έρωτα για τη ζωή είναι η "ποίηση" της αλήθειας, που αρνείται να τρυγήσει το σάπιο καρπό. Και δημιουργεί το υπόστρωμα της ιδανικής ανταρσίας του έρωτα για τη ζωή. Και έχει παλμό και γλωσσική λύσσα και αρμονία θανατικών τυμπάνων. Και σμιλεμένες φωνές υπόκωφης αντίστασης ενάντια στις επίπεδες πολιτικές "μαγείες" και στις ξοδεμένες εξουσιαστικές παθολατρείες.

Το αίσθημα του έρωτα για τη ζωή είναι ανυπότακτο. Είναι ταυτόχρονα τυπικό υπόδειγμα της κοινωνικής ανυποταξίας. Ασυμβίβαστο με το μίγμα της παθητικής προσαρμογής και της ασκητικής αναμονής ενός καλύτερου αύριο. Αυτό το "μίγμα" ταιριάζει σε αφελείς όλων των τόπων και των εποχών με σύμπλεγμα εθνικής μειονεξίας, των οποίων η στάση στην "άλωση" της ζωής τους έχει τη δική τους υπαρξιακή νομοτέλεια, την περιχαρακωμένη στο "γενηθήτω φως και εγένετο σκότος" των περιπλανώμενων μελωδών της απελπισίας.

Ακόμη 3εκατ. Ευρώ για τον οδικό άξονα Βόρειας-Νότιας Εύβοιας

Επεκτείνονται οι παρεμβάσεις για την διαμόρφωση του κατακόρυφου οδικού άξονα που συνδέει τη Βόρεια με τη Νότια Εύβοια. Οι παρεμβάσεις αρχίζουν από την Εθνική Οδό Χαλκίδας-Αιδηψού, στο τμήμα Ψαχνά – Προκόπι  και αφορούν στην διαπλάτυνση του οδοστρώματος, τη συντήρηση και τη βελτίωσή του όπου κρίνεται αναγκαίο. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε με παρεμβάσεις κόστους 1,2 εκατ. ευρώ και σήμερα εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ολοκλήρωσής του με ακόμη  3 εκατ. ευρώ.

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με εκπροσώπους της Αγωνιστικής Λέσχης Φίλων Αυτοκινήτου Λιβαδειάς

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Πολατσίδη και τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Κωτσαδάμ της Αγωνιστικής Λέσχης Φίλων Αυτοκινήτου Λιβαδειάς. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Χρήστος Κυπραίος.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις συνεργασίας του Δήμου Λεβαδέων και της Λέσχης για τη διεκδίκηση διοργάνωσης αγώνων ταχύτητας στο Δήμο Λεβαδέων, αλλά και άλλων μηχανοκίνητων αθλητικών δράσεων που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της περιοχής μας.  

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΤΕΡΟΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 50%.

Σε πρόσφατη Ερώτησή του (6565/28.06.2016) προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης (με τα προβλεπόμενα μέτρα υπέρ των αγροτών) για κοινωνικούς λόγους και των φτωχών ετεροεπαγγελματιών που δεν καλύπτουν την προϋπόθεση της συμμετοχής του αγροτικού εισοδήματος κατά 50% στο συνολικό εισόδημα τους. Ώστε να μην εξαιρούνται της προβλεπόμενης στήριξης οι φτωχοί ετεροεπαγγελματίες για τυπικούς λόγους. Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Παραστάσεις Κουκλοθεάτρου στον Αυτοδιαχειριζόμενο χώρο "Η Σφήνα"

24-25 Σεπτεμβρίου 2016
Παραστάσεις Κουκλοθεάτρου στον Αυτοδιαχειριζόμενο χώρο "Η Σφήνα"
Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2016 
Ώρα Έναρξης 19:30
"ΦΑΣΟΥΛΗΣ"
Παράσταση παραδοσιακού κουκλοθέατρου για όλες τις ηλικίες απο το κουκλοθέατρο "ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ"
21:00 
"Η Θεατρική κούκλα στον ανθρώπινο πολιτισμό" 
συνοπτική παρουσίαση της ιστορίας του κουκλοθέατρου από τον Στάθη Μαρκόπουλο .

Δήμος Θηβαίων: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στα ΚΕΠ για την πληρωμή εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έτους 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Mε την υπ' αρ. 2/71338/0026/22-07-2013 (ΦΕΚ 1911/Β/6-8-2013) Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών και την αριθ. 2/111270/0026/11-12-2013 (ΑΔΑ ΒΛΓ6Η-ΞΓ0) ερμηνευτική εγκύκλιο, καθορίστηκε η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, σύμφωνα με την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ.

ΒΑΚΧΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΠΙΔΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

Έπειτα από εκατονταετίες σιωπής, το αρχαίο θέατρο της Τανάγρας θα ανακτήσει προσωρινά τη φωνή του, αύριο Σάββατο, 17-11-2016, με την παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη.
Σας προσκαλούμε να απολαύσετε την παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στο αρχαίο θέατρο, υπό το φως της πανσελήνου, συμβάλλοντας με την παρουσία σας στην αναβίωση του μνημείου.

Η Ελλάδα να τιμά την υπογραφή της για να ανακτήσει τη διεθνή της αξιοπιστία, ανέφερε ο Γιώργος Στασινός σχετικά με την υπόθεση ΔΕΣΦΑ – SOCAR σε εκδήλωση του ΤΕΕ για την ελληνο-αζερική συνεργασία

«Πρέπει η Ελλάδα να ανακτήσει τη διεθνή της αξιοπιστία και να τιμά την υπογραφή της» σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και τη συμφωνία με τη SOCAR, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σε σημερινή εκδήλωση με  τίτλο «Η Ελληνο-Αζέρικη συνεργασία στους τομείς που παρουσιάζουν προοπτικές για τους Έλληνες Μηχανικούς και τις Ελληνικές Τεχνικές Εταιρίες». Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου των Μηχανικών σημείωσε ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις στη χώρα από μία εταιρεία που επενδύει αυτή τη στιγμή δεκάδες δις στην Τουρκία και συζητά με άλλες χώρες.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΗΣ "ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΗΣ" ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ.

Και τι κάνουν οι φιλελεύθερες δυνάμεις μέχρι τώρα στην Ελλάδα; Αντιμετωπίζουν την Αριστερά επίσης με συνθηματολογία. Κι έτσι διογκώνεται η προπαγάνδα από τη στιγμή που η μέριμνα για την αλήθεια υποχωρεί μπροστά στην αναζήτηση των εντυπώσεων. Μόνο που η αρχαική φυσιογνωμία της ευρύτερης ελληνικής Αριστεράς υπερτερεί στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Εισαγωγή
 Ο πρόεδρος Δημοκρατίας, πρώην υπουργός της Ν.Δ. αφελώς δήλωσε, «Η πορεία της Ελλάδος είναι μέσα στην Ε.Ε., στην Ευρωζώνη, και στο ΝΑΤΟ».
Λέμε αφελώς, διότι η Ελλάς κατεστράφη μέσα στη Σιωνιστική Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη, με χρεοκοπία και λαθρομετανάστες.
Τα Βαλκανικά κράτη που ζητούν να μπούνε στη Σιωνιστική φωλεά της Ε.Ε. κάνουν μεγάλο λάθος.
Θα πάθουν ότι έπαθε η Ελλάδα...........

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ (ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΟΥ)

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου πλαισίου κοινωνικής προστασίας και εθελοντικών δράσεων, προχώρησε πρόσφατα στην δημιουργία "Τράπεζας Εθελοντικής Αιμοδοσίας Στερεάς Ελλάδας".
Με αφορμή την δημιουργία της Τράπεζας ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτριος Αργύρης σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κο Ευάγγελο Κατσαγούνο προχωρούν με την πρώτη αιμοδοσία στην Φωκίδα.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί 21 Σεπτεμβρίου 2016 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Φωκίδας.

ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

Στις ημέρες μας, εν έτει 2016, περίπου 1 εκατ. 200 χιλιάδες νοικοκυριά κινδυνεύουν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα γιατί η οικονομική κρίση, αποτέλεσμα των επικίνδυνων και ανεύθυνων πολιτικών της Μεταπολίτευσης και των Μνημονίων, τα οδήγησαν στο να έχουν αδυναμία εξόφλησης των οφειλών τους. Έτσι, αυτοί οι υπεύθυνοι νοικοκυραίοι, παίρνουν στα χέρια τους τα όπλα, όταν τα συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν να τους κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα.    

Συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το Enterprise Europe Network-Hellas του συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας

Με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη μείωση της ανεργίας, αλλά και την προώθηση της εξωστρέφειας και των επενδύσεων στη Στερεά Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, Ελένη Κολιοπούλου, υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, πρωτόκολλο συνεργασίας. 

Κανένας μαθητής χωρίς σχολικά είδη – Κάλεσμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων καλεί πολίτες και επιχειρηματίες να προσφέρουν σχολικά είδη (τσάντες, μολύβια, στυλό, τετράδια, γόμες, κασετίνες κα) και βοηθήματα για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.  

1η Συνεδρίαση του Δ.Σ. Θηβαίων στο ανακαινισμένο Παλαιό Δημαρχείο

Στο φυσικό χώρο συνεδριάσεων, που είναι η κεντρική αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου Θήβας,  επανήλθαν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του κτιρίου.

Επιχείρησαν να κλέψουν το μπρούτζινο άγαλμα του αείμνηστου Δημάρχου Θηβαίων Άγγελου Αγγελίδη

Κλοπές μπρούτζινων αντικειμένων στη Θήβα

Τα ξημερώματα της Τρίτης 13/9/2016 άγνωστοι δράστες επιχείρησαν να κλέψουν το μπρούτζινο άγαλμα του αείμνηστου Δημάρχου Θηβαίων Άγγελου Αγγελίδη, που βρίσκεται στην πλατεία του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, το οποίο ξεβίδωσαν από τη βάση του, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την  πράξη τους.  

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Κίνημα «Δεν κληρονομώ» - Έκρηξη στις αποποιήσεις λόγω χρεών και φόρων

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ - ΜΕ ΧΡΕΗ 2 ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ - ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΕΡΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Δεν φτάνουν ούτε οι... καρέκλες για όλους όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση για αποποίηση κληρονομιάς. Φορολογικά βάρη και χρέη προς τις τράπεζες καθιστούν ασύμφορες τις μεταβιβάσεις. 
Για χιλιάδες «ορφανά» ακίνητα, κυρίως στην επαρχία, μιλούν οι συμβολαιογράφοι. 
AdTech Ad
Η κληρονομιά ενός ακινήτου στην Ελλάδα αποτελούσε...

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΚΙΛΚΙΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας, τ.Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Μπασιάκος, περιόδευσε (12.09.2016) στον ακριτικό Νομό Κιλκίς, μετέχοντας σε κλιμάκιο με τους Βουλευτές της ΝΔ Λ.Αυγενάκη, Επικεφαλής Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, Θ.Φορτσάκη, Συντονιστή ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων, Αν.Ασημακοπούλου, Υπεύθυνη Τομέα Ανάπτυξης, Γ.Γεωργαντά, Υπεύθυνο Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στελέχη της ΝΔ, Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους. Η περιοδεία έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη, εν όψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο.

ΤΕΕ: Εσπερίδα με θέμα την Ελληνο-Αζέρικη συνεργασία για Μηχανικούς και Τεχνικές Εταιρίες

Η Ελληνο-Αζέρικη συνεργασία στους τομείς που παρουσιάζουν προοπτικές για τους Έλληνες Μηχανικούς και Τεχνικές Εταιρίες» - Εσπερίδα στο ΤΕΕ


Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ελληνο – Αζέρικο Εμπορικό και Οικονομικό Επιμελητήριο, διοργανώνει εσπερίδα με τίτλο «Η Ελληνο-Αζέρικη συνεργασία στους τομείς που παρουσιάζουν προοπτικές για τους Έλληνες Μηχανικούς και τις Ελληνικές Τεχνικές Εταιρίες» στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 (16.00-20.00), στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του ΤΕΕ στην Αθήνα (Νίκης 4, 1ος όροφος).

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΛΩΤΟΦΑΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Οι μεγάλες πράξεις προβάλλουν ως τρανές μαρτυρίες καταξίωσης του ανθρώπου. Σελαγίζουν τις ύστατες ικμάδες της συνείδησης και αιωνίζονται μετέωρες, χωρίς να μπορούν να πουν περισσότερα. Η ανθρώπινη γλώσσα αδυνατεί να εκφραστεί, γιατί παραμένει πάντα συμβολική μαρτυρία που σώζει τα φαινόμενα, καλύπτοντας ταυτόχρονα την ουσία.

Εκδήλωση – Μικροφωνική στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα – Κεντρική πλατεία Θήβας

Κεντρική πλατεία Θήβας Κυριακή 18/9   7 μ.μ.
“Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις
όμορφα κι όρθιος σε δημόσια θέα
με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία
Έλληνας κι ότι συνάδει αυτό όχι μια σημαία..”
“Για όσους με πρόδωσαν με πίσω μαχαιριές
θέλω να ξέρουν ότι, σιγά μην κλάψω
και για αυτές τις αγάπες τις παλιές
θέλω να ξέρουν ότι, σιγά μην κλάψω
κι όσοι μ’απείλησαν με πύρινα δεσμά
θέλω να ξέρουν ότι, σιγά μη φοβηθώ
να’ρθούνε να με βρουν στην κορυφή ψηλά
τους περιμένω και, σιγά μη φοβηθώ..”

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Έχετε καταρροή, συνάχι, φτέρνισμα, ρινική συμφόρηση, βουρκωμένα μάτια, κνησμό σε μύτη- μάτια και βήχα τον Σεπτέμβρη;
«Προσοχή , υπάρχει πρόβλημα αλλεργίας γιατί οι Φθινοπωρινές αλλεργίες είναι εξίσου ενοχλητικές με αυτές της Άνοιξης και παρά την χρονική διαφορά που τις χωρίζει, έχουν παρόμοια συμπτώματα και αρκετές κοινές αιτίες»αναφέρει ο διαπρεπής  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ» και προσθέτει με έμφαση.
 «Παρά το γεγονός ότι  οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδέσει την εποχική αλλεργία με την Άνοιξη, μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού υποφέρει ιδιαίτερα και το φθινόπωρο».

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ (ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ) ΔΕΝ ΕΞΑΓΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ

Η σημερινή πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με ακατάσχετη ψευδολογία ή και με την ανοχή της, έχει διαπράξει σωρεία "εγκλημάτων" κατά του λαού, τον οποίον καλούν μόνιμα να επικυρώνει τις αλλοπρόσαλλες, άνομες ή και αντισυνταγματικές αποφάσεις τους..

Οι πολιτικοί αυτοί δεν είναι προοδευτικοί, αριστεροί η φιλελεύθεροι, όπως αυτοπροσδιορίζονται, ούτε εκφραστές του ανθρωπισμού. Γιατί δεν τον θεραπεύουν. Είναι εκμεταλλευτές μιας ξεπερασμένης πολιτικής πρακτικής, ενίοτε και δοξασίας, την οποία προβάλλουν για να κρατήσουν ή να υφαρπάσουν την εξουσία.

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου, στον Άγιο Γεώργιο Θηβών




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ηχηρό “ΜΗΝΥΜΑ” μέσα από τις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας, με νέα δημόσια επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης

Κύριε Παρασκευόπουλε, η παρακάτω επιστολή είναι για εσάς. Παρακαλούμε δείξτε τη δέουσα σοβαρότητα. Διαβάστε την...

Κύριε υπουργέ,
στη πρόσφατη επίσκεψή σας στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα Θήβας, μάταια οι πτέρυγες Β, Γ και Ε περίμεναν την επίσκεψή σας ώστε να μπορέσουν να συνομιλήσουν μαζί σας.
Η φυλακή κύριε υπουργέ αποτελείται από επτά πτέρυγες. Επισκεφθήκατε τις "μωρομάνες", το παράρτημα με τις ανήλικες και την Α' πτέρυγα. Θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε σε ποιου υπουργείου τη δικαιοδοσία εντάσσονται οι Β, Γ και Ε πτέρυγες για να απευθυνθούμε, καθώς φάνηκε ότι δεν εντάσσονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΝΤΡΟΠΗ; ΠΟΙΟΣ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;

Μήπως ντρέπεται ο Αλέξης Τσίπρας και η "αριστερή" του κυβέρνηση με τις δεξιές αποφύσεις της; Δεν ντρέπεται. Και κάνει κάθε "φιλότιμη" προσπάθεια ο πρωθυπουργός με το "σύνδρομο Μυνχάουζεν" να το αποδεικνύει με την αθυρογλωσσία του και με το απύθμενο θράσος του, όπως χθες κατά την καθιερωμένη συνέντευξή του στη ΔΕΘ.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών και ιδιωτικών φροντιστηρίων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας και έχοντας υπόψη το  υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία, σχεδιάζει να λειτουργήσει και φέτος το Κοινωνικό  Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, το οποίο θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ  εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα και σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια που έχει θεσπίσει ο Δήμος.

Ευχές για καλή σχολική χρονιά από το Δήμαρχο Θηβαίων

Δίπλα στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ήταν και φέτος ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, δίνοντας το παρόν στις τελετές Αγιασμού των σχολείων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ

Τσίπρα – Καραμανλή, Σαμαρά – Στουρνάρα, Μητσοτάκη – Πικραμμένου
Τον τ. Βασιλιά τον ρώτησαν;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Είναι βεβαιωμένο πλέον ότι, η πτωχευμένη Ελλάδα των Μνημονίων είναι μια υποδουλωμένη χώρα. Στους Γερμανούς που δεν μας συγχώρεσαν ποτέ την ήττα τους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που εν πολλοίς θεωρούν ότι οφείλεται  στην ανδρεία των Ελλήνων μαχητών και στην Ευρωπαϊκή Ένωση των δανειστών – τοκογλύφων “εταίρων” μας. Δηλαδή, στο παγκόσμιο παρακλάδι της Νέας Τάξεως Πραγμάτων στον Πλανήτη που επιβουλεύεται την Παγκοσμιοποίηση…  

Στα εγκαίνια και τον αγιασμό του 22ου Δημοτικού Σχολείου και του 33ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης

Παράδοση νέου σχολείου στην έναρξη της χρονιάς

Στα εγκαίνια και τον αγιασμό του 22ου Δημοτικού Σχολείου και του 33ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Φάνη Σπανό.

Νωρίτερα, ο κ. Μπακογιάννης, επισκέφθηκε και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  ΠΡΟΣ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ
                     ---------------------
Κύριε  Πρωθυπουργέ,
Στη Θεσ/νίκη  μιλήσατε για το Δημόσιο  συμφέρον.
ΛΑΘΟΣ!!!
Για το συμφέρον του αφεντικού σας δανειστή Εβραίου
Τοκογλύφου  Κοσμοκράτωρα ΡΟΤΣΙΛΝΤ έπρεπε να μιλήσετε.
Για πια ανάπτυξη μιλήσατε;;;
Αφού όλα τα έσοδα του Κράτους (φόρους, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, έσοδα από πωλήσεις περιουσίας δημοσίου, εισπράξεις από τηλεοπτικές άδειες, κ.λ.π.) πηγαίνουν όλα στον Εβραίο δανειστή ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Τα Δημόσια Νοσοκομεία κατέρρευσαν, και είναι ΜΟΝΟ
να νοσηλεύουν λαθρομετανάστες, ενώ ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει.

Συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου για την καινοτομία και τη γνώση

Με στόχο την προώθηση της γνώσης, της κατάρτισης και της καινοτομίας για τους δήμους και τις περιφέρειες, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO),  καθηγητής Σπυρίδων Φλογαΐτης, υπέγραψαν την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου, προγραμματική συμφωνία. 

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για τη νέα σχολική χρονιά

Με ευκαιρία τη σημερινή τελετή αγιασμού που τελέστηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας, η Δήμαρχος Λεβαδέων και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων εύχονται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Θα υπογράψετε διατάγματα ρίχνοντας μαύρο στα κανάλια, με τα οποία μένουν άνεργοι 2000 άτομα, εν μέσω πρωτοφανούς ανεργείας;;;
Θα πεινάσουν 2000 Ελληνικές οικογένειες με παιδιά!!!
Θα υπογράψετε διατάγματα με τα οποία καταργείται η πολυφωνία;;;
Μα η πολυφωνία είναι η αρχή της Δημοκρατίας.
Έτσι σκοτώνετε τη Δημοκρατία ρίχνοντας μαύρο στα Κανάλια.
Σας άρεσε το μαύρο στην ΕΡΤ ;;;;
Γιατί λοιπόν κάνετε το ίδιο λάθος;;;;;;;

Καλωσόρισμα από το Σύλλογο Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας.

Αγαπητά μας παιδιά και γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στη νέα σχολική χρονιά και ευχόμαστε σε όλους, ιδιαιτέρως στους μαθητές της Α’ τάξης, δύναμη, υγεία και καλή πρόοδο.

Στους αγαπημένους μας δασκάλους ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Ο “ΤΥΠΟΣ” ΠΟΥ “ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ” ΤΗ SIEMENS

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

Ο Συστημικός δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου χτύπησε για ακόμη μια φορά μέσω της Κυριακάτικής Καθημερινής, εφημερίδος ιδιοκτησίας εκείνου που με τηλεοπτικά σποτάκια διά μέσω του σταθμού του, έβριζε πρωί, μεσημέρι και βράδυ την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πριν πάρει την τηλεοπτική άδεια, που τελικά την πήρε μισοτιμής (την πρώτη), του “ύποπτου” διαγωνισμού της κυβερνήσεως (σε σχέση με το τίμημα των άλλων τηλεοπτικών αδειών).  

ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΥΛΑΒΕΙΑΣ...


Τι σημασία έχουν όσα με θράσος χιλίων πιθήκων εν χορώ ανέφερε στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας; Τι σημασία έχει η επικοινωνιακά "στημένη" συνάθροιση των ηγετών του Νότου στην Αθήνα, χωρίς επί της ουσίας απτό αποτέλεσμα;

Τι σημασία έχουν οι κατά παραγγελία σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, για να αποπροσανατολίζεται μονίμως το εκλογικό σώμα; Τι σημασία έχουν οι διαξιφισμοί των κομμάτων για τις τηλεοπτικές άδειες, όταν μια άλλη κακότεχνη παράσταση "ανέβηκε" στη πολιτική σκηνή προς τέρψιν των αφελών και αείποτε μωρών του τόπου τούτου;

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο