Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

O ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟΝ «ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το είχαμε προειδοποιήσει ότι θα αρχίσουν να βαράνε τα τύμπανα στην Τουρκία, καθώς το κουρδικό μπήκε σε νέα «καυτη» φάση και ήδη Αμερικανοί και Γερμανοί ζητούν από τους πολίτες του εγκαταλείψουν την χώρα.

2η φορά χωρίς την αυτοδιοίκηση. Ετοιμάζουν νέο χώρο παραμονής προσφύγων στα Οινόφυτα

Σε εργοστάσιο μεταξύ της περιοχής Οινοφύτων και Αγίου Θωμά στο δήμο Τανάγρας, προσανατολίζεται η κυβέρνηση να δρομολογήσει έναν ακόμη χώρο προσωρινής παραμονής προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη δοθεί η σχετική εντολή να προετοιμαστεί ο χώρος.

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 20/3/16



Η συμβολή του go

Ν. Λυγερός

Η συμβολή του go στην εξέλιξη της Ανθρωπότητας είναι εμφανής στην Άπω Ανατολή και αυτό φαίνεται και από τις επιστημονικές επιδόσεις της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Κορέας. Το γεγονός μάλιστα ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο go, είναι από τη Νότια Κορέα είναι βέβαια ενδεικτικό ότι δεν πρόκειται μόνο και μόνο για θέμα μάζας. Επίσης ότι το πιο εξελιγμένο λογισμικό AlphaGo που χρησιμοποιεί βαθιά νευρωνικά δίκτυα για τους υπολογισμούς, αναμετρήθηκε με τον Lee Se-Dol (9 dan) αποδεικνύει ότι αυτή η προσφορά γίνεται πρακτική, αφού βοηθά την έρευνα και στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η ικανότητα του πρωταθλητή, το μαχητικό του πνεύμα και η μεγαλοψυχία του κατάφεραν να δείξουν τουλάχιστον στον τέταρτο αγώνα, αδυναμίες του προγράμματος και να συμβάλλουν επί του πρακτέου στην εξέλιξη του προγράμματος. Αν σκεφτούμε ότι το συγκεκριμένο AlphaGo, στην δέκατη όγδοη εκδοχή έπαιξε μέσω ενός υπολογιστή που είχε 1202 πυρήνες (CPU), μπορούμε να αντιληφθούμε και τον άθλο από τις δύο πλευρές όσον αφορά την ανθρώπινη νοημοσύνη και την υπολογιστική ισχύ.

Το 3Ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο των Ελλήνων Σαρακατσαναίων οδηγός πορείας για το πάσχον έθνος - Δείγμα ανατάσεως του Ελληνισμού και αυτοσυνειδησίας






Γ. Λεκάκης, www.lekakis.com

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΟΓΟΝΑ ΜΑΝΗ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

ΣΤΙΣ  17 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΟΒΑ
«Ψευδής είναι η εν Έλλάδι επικρατούσα ιδέα»…

Στο έλεος του θεού η υγεία των κατοίκων στα Άγραφα

"Κανένας γιατρός  στους πρώην Δήμους Απεραντίων και Ασπροποτάμου  στα Αγραφα"

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Ξανθό,Διοικητή ΔΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας    κ.Νέστορα Αντωνίου ,Διοκητικό Συμβούλιο Νοσοκομείου Καρπενησίου,Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή και Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ.Αρη Τασιό,απέστειλε η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών

«Ώρα της Γης»: Απόψε σβήνουν τα φώτα σε 170 χώρες

Στο σκοτάδι θα βυθιστούν σήμερα στις 20.30 ώρα Ελλάδος μνημεία και αξιοθέατα καθώς είναι η «Ώρα της Γης».

Η «Ωρα της Γης» πραγματοποιείται για να περάσει ένα παγκόσμιο συμβολικό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη και ειδικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Αμερικάνικη αναγνώριση της γενοκτονίας των Χριστιανών

Ν. Λυγερός

Αυτό που περιμέναμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αναγνωρίσεις των γενοκτονιών έγινε. Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ψήφισε ομόφωνα με 393 ψήφους την πρόταση του χαρακτηρισμού της δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh ως γενοκτονία. Ακόμα πιο συγκεκριμένα η ψηφοφορία αποφάσισε ότι οι θηριωδίες που διαπράχθηκαν από το Daesh κατά των χριστιανών, των Yazidis και άλλων θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων στο Ιράκ και τη Συρία συνιστούν εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και γενοκτονία. Αυτό το παράδειγμα είναι σημαντικό και για άλλα κράτη και δομές γιατί θα μπορέσουν να υποστηρίξουν ακόμα πιο εύκολα την ψηφοφορία και στα ίδια τους τα κράτη. Έχουμε καιρό που λέμε ότι η τρομοκρατική οργάνωση Daesh διαπράττει μια γενοκτονία αλλά τώρα έχουμε ένα επίσημο φορέα και μάλιστα μεγάλης εμβέλειας να αναγνωρίζει και πρακτικά αυτήν τη γενοκτονία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

Σε σχετική Ερώτηση προς τη Βουλή του Βουλευτή Βοιωτίας Βαγγέλη Μπασιάκου (αριθ.3009/9.02.2016), ζητώντας να ενημερωθεί ποιο είναι το σύνολο των οφειλόμενων προς το δημόσιο φόρων, λόγω υπερφορολόγησης και ποιο είναι το σύνολο των φόρων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα επιστροφής ή συμψηφισμού, απάντησε ο Αν.Υπουργός Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδης. Στο έγγραφό του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Εκβιάζουν οι δανειστές με «κούρεμα» των καταθέσεων!

Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές έχει χτυπήσει «κόκκινο» και είναι εμφανές πλέον ότι υπάρχει χάσμα σε όλα τα επίπεδα.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Αγορά ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση είναι τα κόκκινα δάνεια.

Η διαχρονική σκακιέρα

Ν. Λυγερός

Η διαχρονική σκακιέρα αποτελείται από μια μεσαιωνική που είναι πλαισιωμένη από δύο κλασσικές. Έτσι οι διαστάσεις της είναι 8Χ28. Το παίγνιο παίζεται με έξι παίκτες που παίζουνε ομαδικά ανά τρεις. Έτσι κάθε ομάδα έχει μια μεσαιωνική και δύο κλασσικές έδρες. Ο καθένας λειτουργεί με τους κανόνες του τοπικού παιγνίου, αλλά έχει το δικαίωμα να παίξει σε όλη τη σκακιέρα. Οι τρεις σκακιέρες ενώνονται γραμμικά ακολουθώντας τον χρωματισμό των τετραγώνων που λειτουργούν εναλλάξ. Κάθε ομάδα έχει μόνο μία πλευρά και διαθέτει τρεις βασιλιάδες. Ο στόχος είναι βέβαια να γίνει ματ και στους τρεις αντιπάλους. Αν ένας βασιλιάς έχει υποστεί ματ, τότε ο στρατός του παγώνει και συνεχίζουν οι άλλοι χωρίς να παίζει αυτός έως την απελευθέρωσή του. Για τη μεσαιωνική σκακιέρα καθώς δεν υπάρχει η έννοια του πατ, θεωρείται πατ όταν δεν μπορεί να κινηθεί. Με άλλα λόγια ακολουθούμε τον ευρωπαϊκό κανόνα της καστρικής σκακιέρας. Η μεσαιωνική σκακιέρα βρίσκεται στο κέντρο, διότι λόγω των κανόνων της, το παίγνιο των κομματιών της είναι πιο αργό σε σχέση με τις κλασσικές αλλά ταυτόχρονα είναι και πιο μεγάλη, πράγμα που δίνει δυνατότητες με μεγαλύτερη εμβέλεια.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ ΟΓΕ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ ΟΓΕ:
Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Η Ομαδα Γυναικών Θήβας της ΟΓΕ  διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,
την Κυριακή 20 Μάρτη στις

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ, 18:00-22:00
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στις 6μ.μ., ο IANOS μαζί με δεκάδες ανθρώπους του πνεύματος, ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφους, συνθέτες, τραγουδιστές και δημοσιογράφους, διοργανώνει για10η συνεχόμενη χρονιά το μεγάλο αφιέρωμα στην ποίηση. Ο καθένας από τους συμμετέχοντες επιλέγει και απαγγέλει το ποίημα που αγαπά, ενώ παράλληλα στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ θα ερμηνευθούν μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης.
 

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΑ ΕΠΙΔΗΜΙΚΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Περισσότερους από  14,6 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο σκοτώνουν κάθε χρόνο τα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα.
Αυτό τόνισε ο ομότιμος  Καθηγητής  του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Λοιμωξιολόγος κ. Γιώργος  Σαρόγλου, κατά την διάρκεια  της ομιλίας του, σε διάλεξη του Ινστιτούτου  Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού  Κολεγίου  Ελλάδας με θέμα «Αξιολόγηση Κινδύνου στα Επιδημικά Λοιμώδη Νοσήματα».
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σαρόγλου τα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου  σε παγκόσμιο επίπεδο μετά  τις καρδιολογικές παθήσεις που σκοτώνουν 16,7 εκατομμύρια ανθρώπους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ
ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/03, 6:30μμ, ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΔΗΛΕΣΙΟΥ,
ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:

Συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία: Και οι 62 επιβάτες νεκροί

Αεροπορική τραγωδία στην πόλη Ροστόφ της Ρωσίας σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/03), όταν συνετρίβη αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Flydubai, τύπου Boeing 737-800, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους όλοι οι επιβαίνοντες - Κύπριος ο πιλότος, σύμφωνα με τις πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Αποχαιρετούν την Ευρώπη οι... επιστήμονες

Μέχρι το 2020, μόνο ο ψηφιακός τομέας της Ευρώπης θα έχει έλλειψη 900.000 ειδικών, ενώ η γερμανική οικονομία θα βιώσει την έλλειψη 1 εκατ. εργαζομένων ειδικευμένων στους τομείς της επιστήμης, της μηχανικής, των μαθηματικών και της τεχνολογίας.
Η οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται στο χείλος μιας καταστροφικής έλλειψης δεξιοτήτων. Παρά το εξαιρετικά υποχρησιμοποιούμενο εργατικό δυναμικό,περίπου το 27% των θέσεων εργασίας μένουν κενές κάθε χρόνο στις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες λόγω έλλειψης κατάλληλα ειδικευμένων αιτούντων εργασία.
Μέχρι το 2020, μόνο ο ψηφιακός τομέας της ηπείρου θα έχει έλλειψη 900.000 ειδικών, ενώ η δυναμική γερμανική οικονομία θα βιώσει την έλλειψη ενός εκατομμυρίου εργαζομένων ειδικευμένων στους τομείς της επιστήμης, της μηχανικής, των μαθηματικών και της τεχνολογίας.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

"ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ" ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΙΚΟ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ

Η νατουραλιστική απεικόνιση της κοινωνίας πάνω σ' ένα τεντωμένο σκοινί , με το βάθος το απροσμέτρητο από κάτω, να προσπαθεί να εξισορροπήσει φόβο, αγωνία και προσδοκία, με τα γκρεμίσματα γύρω της από άθλιες πολιτικές, καταδείχνει την αδιέξοδη πραγματικότητα.

Τις τελευταίες μέρες γίναμε και πάλι παθητικοί θεατές μιας ακόμη παράστασης θεάτρου γκροτέσκο με το επίμαχο θέμα του "σαρδάμ" Μουζάλα, με την ενσαρκωμένη γελοιότητα να πρωταγωνιστεί στο πολιτικό προσκήνιο, αποδεικνύοντας τη θλιβερή κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας.

«Διεξαγωγή Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής & Ελευθέρας Πάλης Παμπαίδων- Πανκορασίδων», στο κλειστό Γήπεδο Σχηματαρίου

Ο Αθλητικός Σύλλογος «Καπετάν Ιωάννης Λιάπης» σε συνεργασία με την Εθνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης διοργάνωσε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής & Ελευθέρας  Πάλης Παμπαίδων- Πανκορασίδων. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό Γήπεδο Σχηματαρίου στις 27& 28 Φεβρουαρίου 2016.

Η Ν.Τ.Π. “ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ” ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας που οραματίσθηκαν εκείνοι που συνέλαβαν το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης των Εθνών, δεν υπάρχει πια. Πρώην κομμουνιστοαναρχικοί μπολσεβίκοι, θεώρησαν πως μπορούν να εγκλωβίσουν χιλιάδες πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες στην Επικράτεια της Ελλάδος, κλείνοντας τα σύνορά τους. Ξυπνούν στην ανθρωπότητα θλιβερές μνήμες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τότε που γερμανικά χιτλερικά γουρούνια μεταχειρίζονταν τους ανθρώπους, χειρότερα και από τετράποδα ζώα.

Συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή των Διπλωματούχων Μηχανικών από τεχνικά συμβούλια και επιτροπές για το ασφαλιστικό

Οι μηχανικοί και ο τεχνικός κόσμος της χώρας συνεχίζουν και την επόμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πρόταση της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, όπως έγινε γνωστό από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

 Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η Απεργία –

Το ‘Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου’ της Κίνας παρουσιάστηκε στη Χαλκίδα, μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει σταθερά να στηρίζει δράσεις εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις της

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου, η ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Οργανωμένες και Ασφαλείς Εξαγωγές στο «World Commerce Valley -Yanjiao International Trade City” στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

300.000 ευρώ για την αντιπυρική προστασία στην Βοιωτία & 350.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα

300.000 ευρώ για την αντιπυρική προστασία στην Βοιωτία

Ξεκινούν, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, τα έργα αντιπυρικής προστασίας στην περιοχή των κατασκηνώσεων της Δαύλειας. Το έργο κόστους 300.000 ευρώ, αφορά σε:

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Λόγω εργασιών στην οδό Αντιγόνης ( από Κάδμου έως Επαμεινώνδα), στο πλαίσιο του έργου “Ανάπλαση της Οδού Επαμεινώνδα”, από Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, θα ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: 

30 εμπορικοί ακόλουθοι απ όλο τον κόσμο στη Στερεά. Νέα πρωτοβουλία από την περιφέρεια

Στην προσέλκυση επενδύσεων αλλά και στην προώθηση των εξαγωγών σε ανταγωνιστικά προϊόντα της Στερεάς στοχεύει η νέα πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η περιφέρεια με τη διοργάνωση τριήμερου φόρουμ στην Εύβοια και την παρουσία 30 εμπορικών ακολούθων απ όλο τον κόσμο.

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΓΚΡΙΖΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΒΑΖΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«Φρένο»  στην γήρανση του προσώπου αλλά και των μαλλιών αναμένεται να βάλει τα επόμενα χρόνια η ιατρική καθώς επιστήμονες ταυτοποίησαν πρόσφατα γονίδιο το οποίο ενοχοποιείται για το γκριζάρισμα των μαλλιών!

Η είδηση χαροποίησε εκατομμύρια ανθρώπους ανά την Γή, καθώς ο άνθρωπος κέρδισε μια ακόμη σημαντική μάχη στον αέναο πόλεμο με το χρόνο. Η ταυτοποίηση του γονιδίου IRF4   ήταν το αποτέλεσμα μεγάλης  επιστημονικής έρευνας που έκαναν  ερευνητές σε γενετικό δείγμα 6000 εθελοντών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το γονίδιο IRF4   ελέγχει το χρώμα και την πυκνότητα των μαλλιών, αλλά και άλλα σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες του δέρματος. Η ανακάλυψη αυτή αναμένεται να ανοίξει το δρόμο άμεσα  για νέες θεραπείες αντιμετώπισης της γήρανσης.

Η καθυστέρηση της ανικανότητας

Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός

Δεν έφτανε που ο δογματισμός και η γραφειοκρατία είχαν ήδη παρενοχλήσει τον μεγάλο διαγωνισμό για τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα της ελληνικής ΑΟΖ, με αποτέλεσμα να έχουμε υποψηφιότητες μόνο σε τρία από αυτά, τώρα βλέπουμε και την καθυστέρηση της ανικανότητας. Ενώ υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος ανά θαλάσσιο οικόπεδο, βλέπουμε ότι ο διαγωνισμός δεν έχει προχωρήσει.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ: ΝΤΙΒΑΝΙ 2016

Η Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα σε συνεργασία με το Σύλλογό μας διοργανώσαμε και φέτος το Ντιβάνι της Αποκριάς τη Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.
Τον μεγάλο δημόσιο χορό που εκδηλώνει τη χαρά της κοινότητας  στις μεγάλες γιορτές του χρόνου που είναι και  μια ευκαιρία να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι όλοι μαζί χορεύοντας σύμφωνα με ορισμένο τυπικό καθιερωμένο από αιώνες.
Οι άντρες, οι γυναίκες, τα αγόρια και τα κορίτσια ντυμένα με τις γιορτινές φορεσιές τους στάθηκαν στις προτομές του Αντωνίου και Λουκίας Ζυγομαλά που βρίσκονται μπροστά από τις βρύσες της πλατείας και φωτογραφήθηκαν αποτίοντας φόρο τιμής στους μέγιστους ευεργέτες του Αυλώνα πριν κατευθυνθούν στο χοροστάσι της πλατείας.


Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Άρθρο - απάντηση Φαήλου Κρανιδιώτη για τη διαγραφή του! Η σκάφη του Κυριάκου και του Αλέξη

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο λόχος προπαγάνδας του έτσι την θέλουν την Δεξιά. Ή ενοχική, σκυφτή και φοβισμένη, ένα μπλε θολό Ποτάμι ή με ξυρισμένο κεφάλι κι άρβυλα, να νοσταλγεί χούντες και να νομίζει πως θα λύσει το μεταναστευτικό με κλωτσομπουνίδια. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση ωφελημένη είναι η πιο ανίκανη και μηδενιστική αριστερά σε όλη την Ευρώπη, διότι και οι δύο αντίπαλοι της είναι πεπερασμένα σύνολα κι ουσιαστικά ακίνδυνοι.

Οι ξεχασμένοι Πατέρες μας...

Η έννοια της ξενομανίας δεν εξαντλείται μόνο στο πλαίσια των υλικών, αλλά και των πνευματικών αγαθών.

Δεν είναι κατανοητό να αναζητάμε τη γνώση, τη σοφία και την αλήθεια του κόσμου μόνο σε ξένες βιβλιοθήκες, τη στιγμή που δεν έχουμε ποτέ ψάξει  αν αυτή βρίσκεται δίπλα μας, στην οικογενειακή  βιβλιοθήκη του σπιτιού μας.

Συμμετοχή Αθλητών Special Olympics Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στον 5ο Ημιμαραθώνιο της ΑΘΗΝΑΣ



Oι αθλητές Special Olympics Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας θα λάβουν μέρος στον 5ο 
Ημιμαραθώνιο Δρόμο στην ΑΘΗΝΑ με την ονομασία "Athens Half Marathon"  που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 .

Απίστευτη μόλυνση στον Κηφισό! Διαμαρτυρίες κατοίκων για μαύρα νερά και ψόφια ψάρια σε Μεταμόρφωση-Αχαρναίς-Φιλαδέλφεια-Κηφισιά!



Διαμαρτυρίες κατοίκων για μαύρα νερά και ψόφια ψάρια σε Μεταμόρφωση-Αχαρναίς-Φιλαδέλφεια-Κηφισιά!
Τα ίδια σε Ασωπό Βοιωτίας, Ευρώτα Λακωνίας

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Γιαυτό το Γεωπολιτικό & Γεωστρατηγικό πόκερ του Πούτιν- Ν.Τ.Π. οι  Η.Π.Α. φαίνεται ότι έχουν  μεσάνυχτα, παραμερίσθηκαν από την ηγεσία της Παγκόσμιας Κυβέρνησης-Δικτατορίας.
Τα γεγονότα συμφωνήθηκαν μεταξύ ΡΩΣΙΑΣ & ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ  ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ.
Αφού ο πρόεδρος ΟΒΑΜΑ, και η κυβέρνηση των Η.Π.Α. δεν συμμετέχουν, δεν είναι μέσα στο διπλωματικό παιχνίδι.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Ξαφνικά, μετά τη δήλωση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε την ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” σε συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Τρίτης στο ΣΚΑΪ, ξέσπασε κυβερνητική κρίση. Ο κυβερνητικός εταίρος της κυβέρνησης, Πάνος Καμμένος ζήτησε επιμόνως την παραίτηση του Υπουργού από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε συνάντηση που είχε μαζί του το πρωί της Τετάρτης 16 Μαρτίου 2016.  

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ FOODEXPO GREECE - OENOTELIA 2016


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως βασικό της μέλημα την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των αγροδιατροφικών προϊόντων των παραγωγών μας, λαμβάνει μέρος σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας στην 3η Διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών,

Αποστολή βοήθειας στους πρόσφυγες στο στρατόπεδο της Ριτσώνας από τη Σφήνα Θήβας

ΣΦΗΝΑ Αποστολή υλικού μέρα 1η
Η συλλογικότητα Σφήνα (αυτοδιαχειριζόμενος χώρος) σε συνεργασία με την Αντιφασιστική κίνηση Θήβας κάλεσε τους συμπολίτες μας να συνδράμουν στην προσπάθεια δημιουργίας δομών φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην περιοχή μας. Στο κάλεσμα που ξεκίνησε πριν δυο βδομάδες (και συνεχίζεται) η ανταπόκριση από τον κόσμο ήταν τουλάχιστον συγκινητική και δίνει μια δύναμη σε όλους μας να συνεχίσουμε

ΒΑΡΥΠΝΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...

...Που γράφεται ερήμην ημών με προκάτ και πατρόν πολιτικές, με ανερμάτιστες και πομφολυγώδεις δηλώσεις των διαφόρων πολιτικών αρλεκίνων, με υποτιθέμενα "σαρδάμ" κυβερνητικών στελεχών, που επιβεβαιώνουν την ιστορική τους αμνημοσύνη και σε καιρούς μάλιστα που απαιτούν κατάσταση εγρήγορσης, εμείς συνεχίζουμε το βαρούχειο ύπνο μας...

ΑΟ ΘΗΒΑ: ΗΡΘΕ ΣΑΝ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΣΑΝ ΦΙΛΟΣ!

Ήρθε σαν φίλος και αποχώρησε σαν φίλος ο Μάκης Μπατσιάκος. Για προσωπικούς λόγους ο Μάκης αποχώρησε τον σύλλογο, ένας άνθρωπος που οργάνωσε σε όλα τα επίπεδα τον ΑΟ ΘΗΒΑ σε πολύ μεγάλο βαθμό και άλλαξε επίπεδο η ομάδα μέσα από την οργάνωση που έκανε.
Ο πρόεδρος Θανάσης Βυλλιώτης και το Δ.Σ. οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ ΘΗΒΑ

Στις εργασίες για το Νοσοκομείο Χαλκίδας ο Μπακογιάννης

Το υπό κατασκευή νοσοκομείο της Χαλκίδας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
Ο κ. Μπακογιάννης ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών κατασκευής του νοσοκομείου που ξεκίνησαν πάλι μετά την εξασφάλιση από την περιφέρεια των αναγκαίων πόρων για τη χρηματοδότηση του έργου.
Για το συγκεκριμένο έργο έχουν ήδη εξασφαλιστεί 46 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, αλλά και η εντατική ροή χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η ταινία «GODS OF EGYPT: Οι θεοί της Αιγύπτου», στο Δημοτικό Χειμερινό κινηματογράφο Θήβας

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ


Από την Πέμπτη 17 Μαρτίου έως την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2016, στο Δημοτικό Χειμερινό κινηματογράφο θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «GODS OF EGYPT: Οι θεοί της Αιγύπτου».     

Περιγραφή: Θεοί της Αιγύπτου


Ώρα Προβολής: 21:15


Περίληψη:

Παρατηρήσεις του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τους ισχυρισμούς, της Δημάρχου Λεβαδέων.

Τα όσα ανάφερε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου η Δήμαρχος Λεβαδέων, σχετικά με τη νομιμότητα της λειτουργίας του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., δεν μας εξέπληξαν ιδιαίτερα. 

Ήταν αναμενόμενα, αφού εδώ και 1,5 χρόνο η σταθερή προσπάθεια της είναι να καταστρέψει ότι πιο δημιουργικό οικοδομείται στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”


Η Βορειοατλαντική Συμμαχία του ΝΑΤΟ, είναι μια στρατιωτική συμμαχία χωρών της Δύσης, που έχει σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ χωρών – μελών σε διάφορους τομείς (στρατιωτικό, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, μορφωτικό), την προώθηση των γεωπολιτικών συμφερόντων και την αποτροπή της ένοπλης επίθεσης εναντίον κάποιας χώρας – μέλους από άλλες…
Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δυο από τις χώρες που αποτελούν το ΝΑΤΟ…

ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...

Οπως μας καταδιώκουν η πολιτική ανικανότητα, η πολιτική πονηρία και η πολιτική βλακεία. Και προσπερνώντας τον επικαιρικό χαρακτήρα των γεγονότων, που με τον καταιγισμό τους και την νοημοσύνη μας προσβάλλουν και την εθνική περιπέτεια προετοιμάζουν, αξίζει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Ελληνας "μετασχηματίζεται" σ' ένα απονευρωμένο όν, ανασφαλές και φοβισμένο, μπροστά στο εύρος των προβλημάτων.

Ο Ελληνας λοιπόν με το υδροχαρές εκτόπλασμα του φόβου να τον συνοδεύει, με την όλη του συμπεριφορά να στηρίζεται σε ατελείς πνευματικές διαδικασίες, με τη μωροπιστία και μιας επικούρειας λογικής καθημερινότητα για πολλούς μέχρι πρότινος, με παραλείψεις εξαρτήσεων και συνδέσεων, ήταν βέβαιο ότι οποιαδήποτε πορεία στεριωμένη σ' αυτή τη συμπεριφορά, θα παρουσίαζε αργά ή γρήγορα τα ελαττώματα μιας αναπόφευκτης εξέλιξης με δυσάρεστες προεκτάσεις...

Για την άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες και για μεγαλύτερη ευκολία χρήσης από κάθε μηχανικό ανασχεδιάσθηκε η ιστοσελίδα του ΤΕΕ

Με έμφαση στην ευκολία χρήσης από όλους τους μηχανικούς «τρέχει» ήδη από σήμερα η νέα ιστοσελίδα του ΤΕΕ. Με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού, το υπάρχον site του Επιμελητηρίου ανασχεδιάσθηκε πλήρως με τις δυνάμεις του Επιμελητηρίου, χωρίς επιπλέον κόστος για το ΤΕΕ, καθώς είχε συμπληρώσει πολλά χρόνια λειτουργίας στην παλαιά μορφή. «Η ευκολία στην καθημερινότητα των μηχανικών και η παροχή σύγχρονων, αποτελεσματικών και ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα μέλη του ΤΕΕ είναι στην καρδιά της φιλοσοφίας μας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ. «Οι μηχανικοί, μέσα στην κρίση που όλοι βιώνουμε, χρειάζονται και αξίζουν έναν βοηθό στην καθημερινότητα τους, και το ΤΕΕ θέλει αυτό ακριβώς να τους προσφέρει».

Α.Ο ΘΗΒΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σαββατιάτικο παιχνίδι ΑΟ ΘΗΒΑ-ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ θα γίνει στο δημοτικό γήπεδο Υπάτου και όχι στο δημοτικό στάδιο Θηβών όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί επειδή γίνονται εργασίες στον αγωνιστικό χλοοτάπητα για την βελτίωση του!

Το Ράλλυ Ακρόπολις πάει Στερεά Ελλάδα

Ξεκινά και επίσημα η προετοιμασία για το Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου στην Στερεά Ελλάδα. Αυτό ανακοινώθηκε στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, Δημήτρης Μιχελακάκης, ο Αλυτάρχης, Νικόλαος Μανώλης, οι δήμαρχοι Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης, Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου, Ιωάννης Συκιώτης, ο αντιδήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Κώστας Γκιώνης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας, Αλέξανδρος Διαμαντάρας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεση Λαμίας, Λάμπρου Γιώργος.

Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στη Θήβα


"Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης του νομού Βοιωτίας σας  προσκαλεί στην εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού, που διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 6.00μμ, στην αίθουσα "Αλέξανδρος Κοφίνης" του δήμου Θηβαίων. Θα μιλήσει ο διδάκτορας του Α.Π.Θ. και συγγραφέας της σειράς οδηγών σπουδών " ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ" κ. Κωνσταντίνος Κότιος.

Η ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ - 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Η ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ…

Η Ελλάδα των Μνημονίων και των ενόχων - Έλληνες, δεν μας αξίζουν κριτές και καταδίκες!

Η Πατρίδα μας διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση εις την σύγχρονη ιστορία της. Ο Λαός  μας βιώνει την μέγιστη ανέχεια και εθνική ταπείνωση από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους. Ένας Λαός γαλουχημένος από ιδέες, αρχές και αξίες της μακραίωνης ιστορίας του, που κτίστηκαν επάνω εις την αλήθεια και την ανθρωπιά, γεμάτος υπερηφάνεια και σεβασμό για τους αγώνες και τις θυσίες του για την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια. Μία ελληνική κοινωνία με παραδόσεις, με ήθη και έθιμα, με δική της νομοτέλεια, τον δικό της κόσμο απέναντι εις το φυσικό με αυτοτέλεια, αυτάρκεια και ολιγάρκεια, προπάντων μεστό από ανθρώπινο, πνευματικό.
Με αυτές τις αρετές, ως δύναμη και όπλα, ο Ελληνικός Λαός αντιμετώπισε όλες τις κρίσεις και προκλήσεις της Ιστορίας του. Αν ως Λαός πτωχός, όμως με δικό του και μόνον  μόχθο, εργασία, αυταπάρνηση, υπομονή, ταπεινότητα και στερήσεις αντεπεξήλθε προς όλες τις υποχρεώσεις του απέναντι εις τους δανειστές του. Προερχόμενες από δανεισμό για τον απελευθερωτικό αγώνα  του 1821. Για την απώλεια του πολέμου του 1897 και τις πολεμικές αποζημιώσεις που επεβλήθησαν εις βάρος της Πατρίδας μας και τον νέο δανεισμό. Για το κόστος των απελευθερωτικών  αγώνων  των Βαλκανικών Πολέμων και την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης εθνικής απώλειας, της Μικρασιατικής Καταστροφής. Και τέλος λίγο μετά τις συνέπειες του 2ου  Παγκοσμίου Πολέμου και του Εθνικού Διχασμού, όλες αυτές τις μεγάλες θυσίες για την αποκατάσταση των μεγάλων καταστροφών και απωλειών.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο