Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Η διαφθορά και η συναλλαγή οδηγούν σε απαλλαγή, στο πλυντήριο των μαφιόζων




Η αχρειότητα, η λαμογιά και το αλισβερίσι ήταν ο νικητής στην πρωινή ψηφοφορία της Βουλής.
Κατάφεραν και πάλι οι 300 να προκαλέσουν την οργή των πολιτών.
Ιδιαίτερα σήμερα 17 Νοέμβρη, στην επέτειο του "Πολυτεχνείου".
Η συνδιαλλαγή επικράτησε. Η ΝΔ αποχώρησε, το ΛΑΟΣ αποχώρησε. Ψήφιζαν για την παραπομπή των 5 για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Απίστευτο! Χαρίσαμε Ελλάδα στην Τουρκία

 



Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του newsbomb.gr για τον «πόλεμο του πετρελαίου» στην Ελλάδα, συνεχίζεται σήμερα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κώστα Χαρδαβέλλα από σουηδικές πηγές με έδρα την Στοκχόλμη.

Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο (η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας).

Είχα μαραζώσει όταν παρουσίαζα τον ‘Πρωινό Καφέ’» Τάδε εφη..Βίκυ Καγιά!




«Το χειρότερο διάστημα για μένα ήταν όταν παρουσίαζα τον «Πρωινό Καφέ». Είχα φτάσει σε σημείο να μην ξέρω από πού να κρατηθώ και τι πρέπει πια να πω και να κάνω. Είχα μαραζώσει». Τάδε έφη Βίκυ Καγιά.

Η προσφάτως παντρεμένη Βίκυ διανύσει τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής της τουλάχιστον στην προσωπική της ζωή.
Η παρουσιάστρια του «Next Top Model 2» σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Λοιπόν» μίλησε για τα ριάλιτι, τον ανταγωνισμό στην tv, τα προσωπικά της αλλά και την περίοδο που παρουσίαζε τον «Πρωινό Καφέ».
To πρώην τοπ μόντελ είπε πως τα ριάλιτι είναι μια μόδα και κάποια στιγμή θα περάσει. Στην ερώτηση αν θα πήγαινε στο «Next Top Model» η Βίκυ απάντησε: «Φυσικά, γιατί να μην πήγαινα. Ειδικά τώρα που ο χώρος έχει πάρει φθίνουσα πορεία».

http://www.protothema.gr/
 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στο θέατρο του Badminton θα ανακοινώσει η ανεξάρτητη βουλευτής και πρωην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη την ιδρυτική διακήρυξη του νέου της κόμματος.
Η ίδια αναφέρει ότι πρόκειται «για μια νέα πολιτική δύναμη, ένα κίνημα δημιουργίας, ένα κίνημα προοπτικής, που θα λέει τα πράγματα με το όνομα τους».

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν προσωπικότητες από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου.

Οι κόνδορες του ισλαμοφασισμού και οι προβλέψεις εν ενεργεία διπλωμάτη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
Οι παρακάτω πληροφορίες που σας δίνω είναι για ενημέρωσή σας και μπορείτε να τις δημοσιεύεστε, αλλά χωρίς το όνομά μου.
1) Η εκτίμηση μου είναι ότι αναμένεται προβοκάτσια εντός του χειμώνα 2010-2011, που θα προκαλέσει στην Αθήνα αντιπαράθεση μεταξύ πολιτών και λαθρομεταναστών-Μουσουλμάνων ώστε στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές να επικρατήσει το δόγμα “Μετά το ΠΑΣΟΚ το χάος” κα να σχηματιστεί η “περιπόθητη” κυβέρνηση συνεργασίας ΓΑΠ-Μπακογιάννη-ΛΑΟΣ-Κουβέλη και μερικών “προσωπικοτήτων”.
2) Είχα κάνει παρόμοια εκτίμηση την οποία είχα αποστείλει στο τέως Υπουργό *********** σε σχέση με τα επεισόδια του Μαίου 2009 (σχισμένο Κοράνι), ΠΡΟΤΟΥ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΥΝ. Έχω ακόμα τα πρακτικά της συζήτησης. Ταυτόχρονα με άρθρα τον Απρίλιο του ίδιου έτους στο περιοδικό *************** είχα προειδοποιήσει δημοσίως και σχετικώς.
Δεν είμαι “Μάντης”. Απλά αναλύω τα δεδομένα που έχω δίχως να επηρεάζομαι από “έξωθεν πιέσεις”.

Το υπουργείο Προπαγάνδας γίνεται υπουργείο της αλήθειας

Το υπουργείο Προπαγάνδας γίνεται υπουργείο της αλήθειας
Posted: 19 Nov 2010 09:00 AM PST
Μέχρι και ο καιρός σε αυτή τη χώρα περίεργος είναι. Βρισκόμαστε στην 19ή μέρα του Νοέμβρη και έχουμε 20 βαθμούς Κελσίου. Αλλά πώς να μην έχουμε τέτοιες θερμοκρασίες; Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τις οποίες φυσικά δεν μπορώ να αναφέρω, ο Γιώργος έχει κάνει συμφωνία με την Τρόικα έτσι ώστε να μην κάνει βαρυχειμωνιά φέτος .Άντε θα γλιτώσουμε τα πετρέλαια ...Σε έξαλλη κατάσταση η Μέρκελ με αυτή τη συμφωνία φώναξε το Γιώργο στο γραφείο της και τον μαστίγωσε μέχρι να φωνάξει δυνατά "Ζήτω η Νέα Δημοκρατία"...Βαρύς και ασήκωτος τότε εμφανίστηκε ο Κωστάκης από το μέσα δωμάτιο, ο οποίος βίαια έχει καταδικαστεί σε ισόβια επίσημο δοκιμαστή τροφής της Μέρκελ, και πήρε το μαστίγιο ο ίδιος .Τελικά ύστερα από παρέμβαση των πιο ψύχραιμων ο Γιώργος αφέθηκε ελεύθερος να γυρίσει στην Ελλάδα δίνοντας όμως την υπόσχεση πως θα χιονίσει σύντομα...


ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ

undefined
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΩΡΑ 11 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΕΛΙΚΑ 12-12 ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΧΑ ΔΟΥΛΕΙΑ=ΠΟΙΝΩ ΦΡΑΠΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.... ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΤΕ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΤΕ ΝΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΘΑΡΓΟ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ!!!!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ!!!!...

Ελληνικό στοίχημα $1 δισ. στα containerships


Σε ένα από τα πιο ριψοκίνδυνα στοιχήματα στην ιστορία της ποντοπόρου ναυτιλίας εκτιμάται ότι έχουν εμπλακεί οι Έλληνες εφοπλιστές που συμμετέχουν στο μπαράζ εξαγορών παλαιότερων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, σε μια περίοδο κατά την οποία οι ναύλοι που μπορούν τα πλοία αυτά να επιτύχουν παραμένουν πιεσμένοι.

Ναυτιλιακές επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων καταβάλλουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια καθεμιά προκειμένου να αγοράσουν παλαιότερα containerships, εν αντιθέσει με τους Γερμανούς και τους Κινέζους συναδέλφους τους, οι οποίοι είναι οι μεγαλύτεροι παίκτες.

Εάν συνυπολογισθούν οι παραγγελίες νέων πλοίων ήδη το πρώτο δεκάμηνο του έτους οι Έλληνες έχουν επενδύσει ποσό της τάξης του ενός δισ. δολ.. σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σύμφωνα με στοιχεία της Allied Shipbroking και έχουν αποκτήσει 50 πλοία.

Η αποχή είναι πολιτική πράξη

…είναι άκυρες οι εκλογές όπου δεν υπήρχε συμμετοχή άνω του 50+1%
Η νομική επιστήμη είναι μια επιστήμη της λογικής, η οποία μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τα μαθηματικά. Γιατί μοιάζει; Γιατί με "πράξεις" μπορεί να παράγει "αποτελέσματα". Στα μαθηματικά το 3, για παράδειγμα, είναι ένα αποτέλεσμα, το οποίο παράγεται με πολλούς τρόπους και όχι μόνον με έναν. 3=2+1, αλλά και 4-1 και 9/3, αλλά και 3*1 κλπ.. Άπειροι διαφορετικοί συνδυασμοί αριθμών και πράξεων μπορούν να παράγουν ένα κοινό αποτέλεσμα.

Αθωώθηκε κρατούμενος των φυλακών του Γκουαντάναμο

Ο πρώτος κρατούμενος του Γκουαντάναμο που δικάστηκε από ομοσπονδιακό πολιτικό δικαστήριο στις ΗΠΑ, κρίθηκε χθες αθώος για όλες εκτός μίας εκ των κατηγοριών που τον βάρυναν και αφορούσαν στις βομβιστικές επιθέσεις κατά πρεσβειών σε χώρες της Αφρικής το 1998. Πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν την απόφαση αυτή ως πλήγμα στα σχέδια του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, οι ύποπτοι για τρομοκρατικές επιθέσεις να δικάζονται σε πολιτικά και όχι στρατιωτικά δικαστήρια.

Σας παρακαλούμε να προχωρήσετε


.
Χαίρετε αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ. Καλή συνέχεια στο έργο σας. Είμαι ένας απλός και άσημος πολίτης, οικογενειάρχης, τριάντα ετών του κράτους σας. Σας παρακαλώ να λάβετε υπ’όψιν σας τα κάτωθι σχόλια\ιδέες ή παρακαλώ τον μεσολαβητή-τρια γραμματέα να του τα μεταφέρει έστω και προφορικά ώστε να τα επεξεργαστεί διότι αντιστοιχούν στις ιδέες μεγάλου μέρους του λαού και έτσι δημοκρατικά είπα άτυπα να τους καταγράψω και να στείλω το μήνυμα τους, που βρίσκει και ‘μένα σύμφωνο.

Έκθεση ζωγραφικής του Toulouse-Lautrec



Καμπαρέ, χορός, τέχνη, κοστούμια, κινηματογράφος... Η Belle Epoque, αγαπημένη εποχή πολλών ανά τον κόσμο καλλιτεχνών, περίοδος άνθιση των τεχνών και των αστέρων στην Ευρώπη, αποτυπώνεται με ρεαλισμό και περηφάνια στα έργα του Henri de Toulouse-Lautrec. Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών φιλοξενεί μια μοναδική συλλογή των έργων του διάσημου μικροκαμωμένου ζωγράφου, του πρώτου «ρεπόρτερ» εκείνης της εποχής. Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται αφίσες για τα διάσημα καμπαρέ της Μονμάρτης, απεικονίσεις γνωστών καλλιτεχνών της τότε γαλλικής σκηνής, σκηνές της καθημερινής ζωής στα σοκάκια και τις πλατείες της Γαλλίας, λιθογραφίες, φωτογραφίες, καθώς και αντικείμενα-κειμήλια αυτής της φανταχτερής περιόδου.

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει 191 κράτη, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας, και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η Ιρλανδία είναι μία από πολλές χώρες που θα διαπιστώσουν ότι έχασαν την ελευθερία τους


Καθώς η Ιρλανδία βυθίζεται όλο και περισσότερο στο οικονομικό τέλμα που επακολούθησε της απόφασης της ιρλανδικής κυβέρνησης να επωμισθεί τις απώλειες των τραπεζών της χώρας, έρχεται σαν κεραυνός η είδηση ότι η ιδιωτική τράπεζα Bank Of International Settlements (BIS) έχει κάνει τεράστια κέρδη, κάνοντας συναλλαγές με τράπεζες clearing χωρών όπως η Βρετανία και η Ιρλανδία. Τα κέρδη αυτά έγιναν από ιδιωτικές τράπεζες που είχαν ήδη μάθει από παθήματα τραπεζών που έχουν χρεοκοπήσει, και οι οποίες έκαναν το λάθος να πιστεύουν ότι στις αγορές στις οποίες έκαναν επενδύσεις κυριαρχούσε η διαφάνεια και η ισονομία. Αυτό που δεν είχαν αντιληφθεί ήταν ότι είχαν πέσει θύματα ατόμων που παρακολουθούσαν μία προς μία τις κινήσεις τους και στη συνέχεια τους "ξετίναζαν".

Αστρονόμοι ανακαλύπτουν ξένο πλανήτη που αιχμαλώτισε ο γαλαξίας

ImageΑστρονόμοι επιβεβαίωσαν την πρώτη ανακάλυψη ενός πλανήτη ο οποίος βρίσκεται στο δικό μας γαλαξία αλλά ήρθε από ένα άλλο γαλαξία! Ο πλανήτης ο οποίος είναι στο μέγεθος του Δία, βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα άστρο. Και τα δύο αστρικά αυτά σώματα είχαν δημιουργηθεί αρχικά σε ένα άλλο γαλαξία αλλά κάπου 6 με 9 δισεκατομμύρια χρόνια πριν ο γαλαξίας αυτός «κανιβαλίστηκε» από το δικό μας με αποτέλεσμα τόσο το άστρο όσο και ο πλανήτης να γίνουν μόνιμο «έκθεμα» του δικού μας γαλαξία.

Πωλούνται μέχρι 65% ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και περιμένουν στρατηγικό επενδυτή στην ΕΑΒ - Πόσο εύκολο είναι;

ImageΠώληση πλειοψηφικού ποσοστού έως 65% (απόλυτη πλειοψηφία) του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιώματα διοίκησης σε όποιον έχει την διάθεση να επενδύσει στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, με εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας το Γ΄ τρίμηνο του 2011 είναι η κυβερνητική απόφαση για τις δύο από τις τρεις αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ και ΕΛΒΟ) και για την τρίτη (ΕΑΒ) Βάσει των όσων περιέχονται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2011 στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), στα οποία το ελληνικό δημόσιο κατέχει το 99,81%, η ιδιωτικοποίηση θα γίνει άμεσα (όπως έχει γράψει πρώτο το defencenet.gr) και θα ακολουθήσει η ΕΛΒΟ. Τα ΕΑΣ θεωρούνται «πληγή» αφού καταγράφουν ζημιές 700 εκατ. ευρώ την τελευταία 5ετία και περίπου 1,1 δις. ευρώ την τελευταία δεκαετία.  η αναδιάρθρωση της εταιρείας.

Αποζημιώνονται οι ήρωες της 11ης Σεπτεμβρίου


Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες διασώστες της 11ης Σεπτεμβρίου συμφώνησαν με το δήμο της Νέας Υόρκης να λάβουν αποζημίωση ύψους 712 εκατομμυρίων δολαρίων για τα προβλήματα υγείας που έχουν παρουσιάσει.

Οι Ισπανοί υπέρμαχοι της ανακύκλωσης


Στην Ελλάδα, το θέμα της ανακύκλωσης είναι πλέον γνωστό αλλά ο ρυθμός και οι ποσότητες της ανακύκλωσης μας φέρνουν στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης. Πώς τα κατάφερε η Ισπανία;

Ενώ στην Ελλάδα το 35% της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ανήκει στους Δήμους, στην Ισπανία η τοποθέτηση κάδων είναι κυβερνητική απόφαση. Κατά αυτόν τον τρόπο αυτή τη στιγμή η χώρα καλύπτεται 100%!!! Μόνο να σκεφτούμε ότι την προηγούμενη δεκαετία (1997) η ανακύκλωση συσκευασιών έφτανε το 2% (όπως και στη χώρα μας) και σήμερα ξεπερνούν το 62%!



ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΥΣΗ ΝΕΚΡΩΝ

ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ * ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Ναι στην καύση νεκρών

Ανοίγει και στην Ελλάδα η δυνατότητα καύσης των νεκρών, με κοινή απόφαση που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Υγείας.
undefined Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιλεγεί η περιοχή του Σχιστού σε συνδυασμό με το πρόγραμμα για το μουσουλμανικό νεκροταφείο. Οι συζητήσεις με το δήμο της περιοχής, όπου ήδη λειτουργεί το πρώτο ιδιωτικό νεκροταφείο, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Ποινή θανάτου ορίζει το Σύνταγμα σε όποιον αποδυναμώνει το στράτευμα


Άρθρο 144 του Ποινικού Κώδικα:
“Όποιος σχετικά με πόλεμο που ξέσπασε ή που επίκειται κατά της ελληνικής πολιτείας ενεργεί παράνομα και εν γνώσει, με τρόπο πού μπορεί να ενισχύει τις πολεμικές δυνάμεις του εχθρού ή να βλάψει τις πολεμικές δυνάμεις της ελληνικής πολιτείας, ή των συμμάχων της, τιμωρείται με ποινή θανάτου ή με ισόβια κάθειρξη”.

Ούτε ενωμένη, ούτε Ευρώπη

 

 
  • Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου
Η «Ενωμένη Ευρώπη» είναι μύθος. Ούτε ενωμένη είναι ούτε Ευρώπη. Πώς είναι ενωμένη όταν τα μέλη της δεν είναι ισότιμα και πώς είναι Ευρώπη, όταν είναι πιο κοντά στην ασιατική απολυταρχία παρά στην ηπιότητα του ευρωπαϊκού πνεύματος; Παράδειγμα η στάση της στους πρόσφατους πολέμους, στην συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της Κύπρου καθώς και στο θέμα της εισόδου της Τουρκίας. Η Τουρκία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει μέλος της «Ενωμένης Ευρώπης» χωρίς να πάψει ουσιαστικά την στρατιωτική κατοχή της Κύπρου και τις διεκδικήσεις της και τις απειλές με πόλεμο κατά της Ελλάδος, δύο κρατών- μελών της «Ενωμένης Ευρώπης»! Εξάλλου κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον, όταν η Τουρκία αισθάνεται ότι μπορεί να εκτουρκίσει την Ευρώπη, όπως έγινε με δεκάδες λαούς της Μικράς Ασίας.

Έκρυβαν τους λαθρομετανάστες μέσα στα χαρτόκουτα


Χαρτοκιβώτια σε παλέτες μετέφερε φορτηγό που εντοπίστηκε στο λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ιταλία. Μέσα στο χώρο του φορτίου όμως βρίσκονταν κρυμμένοι και τέσσερις άνθρωποι, αλλοδαποί χωρίς χαρτιά.

Η βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα, συμμετείχε σε εκπομπή τού καναλιού της Βουλής με κυρίαρχο θέμα τη ρύπανση τού Ασωπού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα, συμμετείχε σε εκπομπή τού καναλιού της Βουλής με κυρίαρχο θέμα τη ρύπανση τού Ασωπού.
Στην τηλεοπτική εκπομπή μετείχαν μέλη της Επιτροπής Υδατικών Πόρων και η Γραμματέας τού Υπουργείου Περιβάλλοντος κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη.
Η κυρία Αγάτσα τόνισε την απαίτηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Βοιωτίας να ξαναγίνει γρήγορα ο Ασωπός ποτάμι και να δουν άμεσα αποτελέσματα.
Μετέφερε το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί λόγω της ρύπανσης και των επιπτώσεων στην υγεία, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία.
Επίσης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει το όλο θέμα στην αγροτική οικονομία, καθώς παρουσιάζεται μείωση της αγοραστικής δύναμης των προϊόντων που παράγει η βοιωτική γη.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Καρτάλης εξήρε την προσπάθεια της κυρίας Αγάτσα, να κρατά το θέμα συνεχώς ψηλά στην ατζέντα της Επιτροπής.
Πολιτικό Γραφείο Αριάδνης Αγάτσα

Συμβουλές για μία τέλεια σιλουέτα

Τι παθαίνουν οι γυναίκες όταν η ζυγαριά τις δείχνει λίγα κιλά παραπάνω; Αφήστε το καλύτερα… Όλες ξέρετε ότι μας πιάνει υστερία, κλάμα, νεύρα και ότι μπορείτε να φανταστείτε.

Δόθηκε τελικά παράταση στην περαίωση

 

Παρατείνεται μέχρι τις 29 Νοεμβρίου η προθεσμία αποδοχής των σημειωμάτων της περαίωσης φορολογικών υποθέσεων, για τα σημειώματα που δεν έχουν λάθη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ
Βασιλειάδου 4-6,  551 31 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310422530 & Fax: 2310422531
E-mail: cfathess@gmail.com
http:// www.cfathess.gr

Αριθμ. Πρωτ.: 203
Θεσσαλονίκη, 16.11.2010


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

15-21 Νοεμβρίου 2010: 2η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Κυστική Ίνωση

Από τις 15 έως τις 21 Νοεμβρίου 2010, η Ευρωπαϊκή Οργάνωση για την Κυστική Ίνωση (CF Europe) σε συνεργασία με 38 Οργανώσεις Ασθενών με Κυστική Ίνωση σε όλη την Ευρώπη, διοργανώνουν την δεύτερη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Κυστική Ίνωση, μαχόμενοι για μακρύτερη και καλύτερη σε ποιότητα ζωή για όλους τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση.

Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά στο Βόλο



Προσάραξη πλοίου στην Λευκάδα

Κατακτώντας την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου




Μπορεί ο ορειβάτης, Χρήστος Κάκκαλος, να ήταν ο πρώτος που κατάφερε να κατακτήσει τον Μύτικα, στον Όλυμπο, στις 2 Αυγούστου του 1913, ωστόσο, κάθε φορά που κάποιος καταφέρνει να πατήσει την κορυφή αυτή του μυθικού "βουνού των θεών", νιώθει πως έχει πετύχει έναν ξεχωριστό άθλο.
Κάθε ανάβαση στον Όλυμπο είναι διαφορετική από την προηγούμενη και το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας έχει να δώσει, κάθε φορά, διαφορετικά μηνύματα, παραστάσεις κι εμπειρίες στον ορειβάτη. Τι κι αν πρόκειται για ένα από τα πλέον επικίνδυνα βουνά της Ευρώπης, λόγω του υπεδάφους του. Το έξοχο τοπίο και τα αμέτρητα μέρη που μπορείς να επισκεφθείς, με μοναδικές διαδρομές -άλλες ευκολότερες κι άλλες πιο δύσκολες, που κόβουν την ανάσα- έχουν καταστήσει τον Όλυμπο έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για όσους αγαπούν τον ορεινό τουρισμό.

Ζημιές σε καλλιέργειες σε Βοιωτία - Φθιώτιδα

<><>
<>
<><>

Ζημιές σε συνολικά 180.000 στρέμματα προκλήθηκαν τον Οκτώβρη στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας και οι αγρότες έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις στον ΕΛΓΑ για να προχωρήσει σε εκτίμηση και εξατομίκευση των ζημιών.

Το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών αφορούν ζημιές στο βαμβάκι και από τα οποία 75.000 στρέμματα είναι στο νομό της Φθιώτιδας και 77.000 στρέμματα με τον νόμο της Βοιωτίας. Πρόκειται για ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις μέσα στο μήνα Οκτώβρη ενώ υπάρχουν και άλλες δηλώσεις ζημιάς με άλλες αιτίες που προκλήθηκαν μέσα στον Νοέμβριο μέχρι σήμερα.

Μια νέα απόπειρα για την εκτόξευση του διαστημοπλοίου Ντισκάβερι

Μια νέα απόπειρα για την εκτόξευση του διαστημοπλοίου Ντισκάβερι δεν θα μπορέσει να γίνει πριν από τις 3 Δεκεμβρίου το νωρίτερο, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA.
Οι τεχνικοί υπεύθυνοι έχουν αποσαφηνίσει στην ανάλυσή τους τις επισκευές που απαιτούνται ώστε η εκτόξευση να γίνει με ασφάλεια, διευκρινίζει η υπηρεσία σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της.

topreviews.gr

Το TopReviews.gr είναι μια νέα προσπάθεια διασύνδεσης των καταναλωτών με τις τοπικές επιχειρήσεις. Είναι σημαντικό η θετική ή αρνητική άποψη που έχει ένας καταναλωτής, από μια επιχείρηση, να μεταφερθεί και σε άλλους καταναλωτές.

topreviews.gr

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

"Δύο εβδομάδες ζωής έχει η Ελλάδα" διαδίδουν οι τοκογλύφοι

 



Δύο μόλις εβδομάδες ζωής έχει η Ελλάδα και ούτε λίγο ούτε πολύ η χώρα δεν θα καταφέρει να λάβει την τρίτη δόση του δανείου, θα βρεθεί ξανά στη δίνη των αγορών και τελικά θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία, προκαλώντας ισχυρούς τριγμούς στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αυτά υποστηρίζει η Ηigh Frequency Economics και θεωρεί ότι η μόνη λύση για τη χώρα η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου και η αναδιάρθρωση του χρέους.

H τρόικα... πάει Τρίκαλα!


Την είδηση για τον πελάτη τσιπουράδικου στα Τρίκαλα που πλήρωσε λογαριασμό 130 ευρώ με πλάκα χρυσού αξίας 800 ευρώ και άφησε στον υπάλληλο τα ρέστα τη θυμάστε; Φαίνεται πως έφτασε και στα αυτιά των ελεγκτών της τρόικας, οι οποίοι, σύμφωνα με την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μεταβαίνουν στα Τρίκαλα για να ελέγξουν την υπόθεση! Να διαπιστώσουν δηλαδή ποιος είναι αυτός ο πολίτης που έχει την ευχέρεια να πληρώνει με πλάκα χρυσού, ενώ η χώρα μας βρίσκεται υπό αυστηρή οικονομική επιτήρηση…

ΠΗΓΗ Newsbeast.gr

Συνεχίζεται το σήριαλ της ΚΟΝΤΙ


Εμμένει στις οικειοθελείς αποχωρήσεις η εταιρεία ΚΟΝΤΙ όπως φαίνεται από την ανακοίνωσή της προς τους εργαζομένους. Σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας, όσοι εργαζόμενοι προτίθενται να αποχωρήσουν οικειοθελώς οφείλουν να ενημερώσουν τη διοίκηση τις δέκα επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα προς εγχώρια και βουλγαρικά "πιόνια": Σταματήστε να σαμποτάρετε τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξ/λης

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια από την Βουλγαρία με πολλούς αποδέκτες, τόσο στην Βουλγαρία, όσο και στην Ελλάδα, αναφορικά με το σαμποτάρισμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη,

Προσπαθούν να "στριμώξουν" Πορτογαλία και Ιρλανδία στο ΔΝΤ αλλά αντιστέκονται

Aγώνα για να στριμώξουν την Ιρλανδία και την Πορτογαλία στο ΔΝΤ κάνουν οι γνωστοί μηχανισμοί, αλλά ούτε οι Ιρλανδοί των οποίων το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης (αντίθετα με το ελληνικό που έχαιρε και χαίρει άκρας υγείας), ούτε οι Πορτογάλοι πείθονται από τα "αγαθά" της τρόϊκας που δοκιμάζουν οι Έλληνες: Δηλώσεις για να ξορκίσει το ενδεχόμενο υπαγωγής της Πορτογαλίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης έκανε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Φερνάντο Τεϊσέιρα ντος Σάντος.

«Πρέπει να μάθει να κλείνει το στόμα της»


Καυστικός ήταν σήμερα ο Δανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πουλ Νίρουπ Ράσμουσεν, απέναντι στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, την οποία κατηγόρησε ότι με ορισμένες δηλώσεις της έχει προκαλέσει τις πρόσφατες χρηματοοικονομικές αναταραχές στην ευρωζώνη.

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΕΙΓΩΝ: Η 15χρονη Ανθή χρειάζεται επειγόντως βοήθεια

 
Η 15χρονη Ανθή χρειάζεται επειγόντως βοήθεια Η Ανθή Χρόνη πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση νωτιαίου μυελού, αιμοπεταλίων και αίματος από δότη 0+.


Όσοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν ας επικοινωνήσουν με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στο τηλέφωνο 2107785105.



Επίσης μπορούν να επικοινωνήσουν και με φιλικό πρόσωπο της οικογενείας που θα τους καθοδηγήσει για οτιδήποτε: κ. Μάνος Νικολάου - 6943478144, 6958477135

Η οικονομική παρουσία της Τουρκίας στη Θράκη

 
  • Του Φάνη Μαλκίδη
«…Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε πτώχευση. Πλέον δεν μπορεί να μας προσφέρει όφελος. Μόνο μεταξύ μας μπορεί να υπάρξει όφελος. Αυτό είναι ανάγκη να το αντιληφθούμε. Για να ανοίξουν δουλειές πρέπει να ενώσουμε τα χέρια. Δεν πρέπει να διαιρούμαστε…Πλέον πρέπει να σωθούμε από αυτήν τη φτώχεια. Πρέπει να ανοίξουμε δουλειές για τα παιδιά μας, για τους νέους μας. Αυτό το κράτος, αυτή η κυβέρνηση, αυτό το έθνος δεν μπορεί να το κάνει αυτό ! Διότι αυτή η χώρα είναι μια μπατιρισμένη χώρα ! Εμείς θα σας φέρουμε βοήθεια από την Τουρκία ! Θα ανοίξουν βιομηχανίες εδώ ! Θα ανοίξουν δουλειές για όλους τους νέους μας…».

Πώς μας επηρεάζει η καθυστέρηση της 3ης δόσης του δανείου


Ο κύβος ερρίφθη! Οι Ευρωπαίοι θα ανοίξουν τα ταμεία τον Ιανουάριο για να εκταμιευτεί η τρίτη δόση του δανείου 110 δισ. ευρώ που χορηγεί στην Ελλάδα από την τρόικα; Γιατί η καθυστέρηση τους ενός μηνός; Γιατί δημοσιοποιήσαμε στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα έπεσε έξω στις εκτιμήσεις για το έλλειμμα του 2009 και του στόχους του 2010.

Ετοιμοπόλεμοι οι κάτοικοι στην πλατεία Αττικής

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Αθήνα καθώς κάτοικοι της περιοχής φυλάνε την πλατεία Αττικής από το απόγευμα της Τρίτης, την ώρα που μουσουλμάνοι στέκονται στην άκρη της πλατείας χωρίς να τολμούν να μπούνε μέσα.

Όσοι τολμηροί το επιδιώξουν βρίσκονται μέσα σε δευτερόλεπτα κυνηγημένοι από τους κατοίκους.





Πέφτει ξύλο στο κέντρο της Αθήνας


Ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ κοντά στο νοσοκομείο Νίμιτς στο Μέγαρο Μουσικής. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα. Στην περιοχή επικρατεί ένταση και οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν και σε προσαγωγές.

πηγη Newsbeast.gr

Πραξικόπημα στη Μαδαγασκάρη


Ο διαφωνών στρατιωτικός διοικητής στη Μαδαγασκάρη, Τσαρλς Αντριανσοαβίνα ,δήλωσε σήμερα ότι ομάδα εξεγερμένων στρατιωτικών οπαδών του σχεδιάζει να καταλάβει το προεδρικό μέγαρο και να κλείσει το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Τα αποτελέσματα των εκλογών που σας κρύβουν


ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ
του καθεστώτος πολιτικού συστήματος ανάρτηση του Όθωνα Ιακωβίδη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, (μετά την επεξεργασία του 98 % αυτών) τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών των Περιφερειών, είναι τα εξής:
  1. Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ αποτελείται από 9.800.000 εγγεγραμμένους πολίτες.
  1. Από αυτούς, ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ και ΨΗΦΙΣΑΝ οι 5.980.000

Η Αλβανία δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Ελλάδα


  • Gazeta-Shqip: Υπό συζήτηση και τα χερσαία σύνορα τώρα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας – Αναστάτωση προκαλεί η ύπαρξη απεσταλμένου Ελληνικού εγγράφου που ρωτάει αν οι δύο χώρες βρίσκονται σε… πόλεμο
Στις αρχές του 2010 με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, είχε ακυρωθεί η συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και άλλων θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας είχε αποφανθεί πως η συμφωνία ήταν εταιροβαρής υπέρ της Ελλάδος.

Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Gazeta-Shqip, ακυρώνεται και το αντίστοιχο πρωτόκολλο για τα χερσαία σύνορα. Το επόμενο χρονικό διάστημα η αλβανική διπλωματία μέσω μιας αντιπροσωπείας της οποίας θα ηγηθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εξωτερικών, Gazmend Turdiu, θα συναντηθεί με την ελληνική πλευρά ώστε να διαπραγματευθεί την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, καθώς και ορισμένα άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τα χερσαία σύνορα των δύο χωρών.

Επί ποδός οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά στις προθέσεις της κυβέρνησης για αλλαγές στις ΔΕΚΟ του τομέα των μεταφορών, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκπρόσωποι των οποίων θα έχουν αύριο σύσκεψη προκειμένου να οργανώσουν τον αγώνα τους και να σχηματίσουν ένα κοινό μέτωπο, για να αποκρούσουν, όπως αναφέρουν, τις βίαιες αλλαγές που ετοιμάζονται στον κλάδο και να υπερασπιστούν τη μεταφορά, ως δημόσιο αγαθό.

«Άρρωστο» πλοίο στον Πειραιά


Στις 6:50 το πρωί έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά από το Κατάκολο Ηλείας το κρουαζιερόπλοιο «Splendida» σημαίας Παναμά με 3.261 επιβάτες και 1.278 πλήρωμα.

Μεταξύ των μελών του πληρώματος, έχει αναφερθεί ένα κρούσμα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας και αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και το Υγειονομικό Τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά.

Το «Splendida» αναμένεται να αποπλεύσει σήμερα στις 16.30 με προορισμό τη Ρόδο.


Newsbeast.gr








Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο