Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Μ. Τσάτσης: οι έρευνες στο Πυρί της Θήβας θα συνεχιστούν

Συνέντευξη τύπου για τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής ομάδας των ΡΟΜΑ, που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους διερχόμενους οδηγούς στο Πυρί της Θήβας, παραχώρησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας Μιχάλης Τσάτσης.

Σε αστυνομική επιχείριση, στον παρακείμενο οικισμό των ΡΟΜΑ, συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, ανάμεσα τους αρχηγικά στελέχη καθώς και ανήλικοι-μέλη της σπείρας. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν οκτώ μέλη, εκ των οποίων ένα βρίσκεται ήδη στη φυλακή. Για παραμέληση της εποπτείας ανήλικων μελών της σπείρας συνελήφθησαν δύο γυναίκες.

Το άγνωστο Ακραίφνιο Βοιωτίας

Η συνέντευξη του Γιώργου Λεκάκη,
που μεταδόθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή "ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ",
στις 21.2.2017.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΜΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.

Ο κοινωνικός στιγματισμός, που συνοδεύει τις ψυχικές ασθένειες και την  θεραπεία τους, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για «τα καθημερινά» εγκλήματα που συγκλονίζουν συχνά την  ανθρωπότητα.
Αυτό τόνισε  ο καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών  κ Παύλος Σακκάς, μιλώντας σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με θέμα «Καθημερινά Εγκλήματα και Ψυχική Αρρώστια».

Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Η έννοια κράτος και η έννοια άτομο δεν βρίσκονται σε αμοιβαία αανταπόκριση και εξάρτηση στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά σε σχέση κυρίαρχου προς υποτελή.

Η τάση της συγκεντρωτικότητας της εξουσίας και η βαθμιαία κατάλυση της αξιοπρέπειας του πολίτη, η θεοποίηση της αναγκαιότητας για προσαρμογή σε αυθαίρετες πολιτικές και ο εξευτελισμός της μονάδας, έφεραν την αγεφύρωτη διάσταση, αγεφύρωτη διάσταση στο πλαίσιο της καθεστωτικής μορφής.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

 Προδοσία της Χώρας, ομολογεί κατά λάθος,  Έλληνας Ανώτατος Ε/Ε  Στρατιωτικός στο “pentapostagma”…!!!!!
                        Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

            Ελληνίδες και Έλληνες.
            Όπως θα έχετε αντιληφθεί,  έχουμε εισέλθει  σε μία επικίνδυνη Εθνική κατάσταση, όπου σε καθημερινή βάση, μας απασχολεί η .......... επιθετικότητα  της Τουρκίας. Αύριο της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, ή των Σκοπίων.

            Αυτό όμως που με απασχολεί εμένα ιδιαίτερα, δεν είναι τι κάνει η Τουρκία, αλλά η ..... ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ και η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των Ελλήνων Στρατιωτικών, να υπερασπιστούν τα ΕΘΝΙΚΑ μας ΣΥΝΟΡΑ.

            Αυτό είναι πρωτόγνωρο για οποιοδήποτε στρατό, οποιασδήποτε χώρας. Γιατί θα έχετε δεί σ’ όλον τον κόσμο, πως οι Ένοπλες Δυνάμεις των κρατών, δεν είναι ... «διακοσμητικές».  Ούτε και δείχνουν διάθεση να παραχωρήσουν τίποτα στον εχθρό.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΙΜΩΝ - ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ

Κυριακή της Τυρινής

Θήβα


·         Έθιμο «Βλάχικος Γάμος»:

Ø   Ώρα 13:00 μ.μ.  οι «Καπεταναίοι» με τον Πανούση (υπηρέτη), το Φλάμπουρο και τα τοπικά όργανα (πίπιζα και νταούλι), φέρνουν βόλτα τα βλάχικα κονάκια και συναθροίζουν τα παλικάρια του «μπουλουκιού», τους Βλάχους, Μακεδόνες και Λιάπηδες. Συγκεντρώνονται τα «μπουλούκια» (παρέες Βλάχων) στους κεντρικούς δρόμους στην Πλατεία και χορεύουν.


Ø  Από ώρα 16:30 μ.μ. Στην Κεντρική Πλατεία Θήβας και στον Πεζόδρομο του Επαμεινώνδα, γίνονται το ΠΡΟΞΕΝΙΟ και τα ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΜΑΤΑ κι από κοντά τραγούδια και χοροί μέχρι τα χαράματα άλλης άλλης μέρας, με τη συμμετοχή όλου του κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών.

Tell Eastern Michigan University: Genocide Denial is wrong!

Dear Supporter,
Last year the Michigan House of Representatives passed House Bill (HB-4493), which mandated Genocide education in public schools, including for the first time, the Armenian, Greek, and Assyrian Genocide. A tremendous victory for social justice that was possible thanks to the hard work of the ANCA and the Armenian-American community of Michigan. 
However, that victory wasn’t without its battles. Specifically a campaign of Genocide Denial led by the Turkish American Cultural Association of Michigan (TACAM), and its former Board Member Mehmet Erdem Yaya, the Associate Professor of Economics at Eastern Michigan University.

Μικρού μήκους ντοκυμαντέρ για τις πηγές ρύπανσης του Κορινθιακού κόλπου

Ο Κορινθιακός που πληγώναμεkarteria


Γραμματεία ΑΛΚΥΩΝ
(Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου)

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο π.Γεράσιμος Τσιρώνης νέος ηγούμενος στην Παναγία της Προυσιώτισσας

Καρπενησίου Γεώργιος:"Στόχος είναι το καλύτερο κοινωνικό πρόσωπο της Μονής"

Το "ευχαριστώ" του π.Γεράσιμου Τσιρώνη

Αλλαγές υπήρξαν ,απο τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.Γεώργιο, στην ηγεσία στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Προυσσιώτισας.Σύμφωνα με πληροφορίες μας απο την Δευτέρα  ανέλαβε νέα καθήκοντα ηγουμένου ο πάτερ Γεράσιμος Τσιρώνης ,μέχρι χθες ηγούμενος στο Μοναστήρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Βράχας.

ΠΟΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΦΑΣΙΑ, ΤΗ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΧΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΛΩΣΣΙΑ;

Το Eurogroup τελείωσε και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έμειναν κατάπληκτοι και αποσβολωμένοι από τη σκληρή "διαπραγματευτική" ικανότητα της κυβέρνησης...

Αν και το "κλείσιμο" της αξιολόγησης δεν είναι βέβαιο, το βέβαιο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο περιφερόμενος στους διαδρόμους των Βρυξελλών με ύφος ενδεούς, μίζερου επαίτη και ως επιτομή του κιτς υπουργός των Οικονομικών, όχι απλώς παραβίασαν για μια ακόμη φορά τις κόκκινες γραμμές, αλλά δέχθηκαν τη προ-νομοθέτηση μέτρων, που οδηγούν σε δραματική μείωση των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου και αύξηση των απολύσεων...

Καθαρά Δευτέρα στα Βάγια - Πέταγμα Χαρταετού- κούλουμα


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Κοινό δελτίο τύπου Δημάρχων Π.Ε. Βοιωτίας και Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου

Οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και ο Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας επικροτούν την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την έναρξη λειτουργίας σε πιλοτική αρχικά βάση του δρομολογίου “Αθήνα – Τιθορέα – Αθήνα” του προαστιακού σιδηροδρόμου, από Δευτέρα 20/2/2017 σε καθημερινή βάση (εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών).

1η Ανοιχτή Συνέλευση του Φιλοζωικου Συλλογου "Εθελοντές Φιλοζωοι Λιβαδειας"


Σας προσκαλουμε στην 1η Ανοιχτή Συνέλευση του Φιλοζωικου Συλλογου "Εθελοντές Φιλοζωοι Λιβαδειας" την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, στις 18:00 το απόγευμα στο Μικρο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειας .

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Έναρξη λειτουργίας πιλοτικού δρομολογίου προαστιακού σιδηροδρόμου στη Λιβαδεία

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την έναρξη λειτουργίας πιλοτικού  δρομολογίου “Αθήνα – Τιθορέα – Αθήνα” του προαστιακού σιδηροδρόμου, από Δευτέρα 20/2/2017 σε καθημερινή βάση (εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών) έγινε δεκτό με μεγάλη χαρά από τη Δημοτική Αρχή και το επιβατικό κοινό, καθώς ικανοποιεί ένα μακροχρόνιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων και διαρκή διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ANUGA

Κολωνία - Γερμανία, 7 - 11 Οκτωβρίου 2017

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής αρμοδιότητας της, συμμετέχει στη διεθνή έκθεση Τροφίμων & Ποτών ANUGA, η οποία θα λάβει χώρα από τις 7 έως 11 Οκτωβρίου 2017 στη Κολωνία της Γερμανίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων & Εξαγωγών (ENTERPRISE GREECE), τον αρμόδιο εθνικό φορέα, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση εξαγωγών.

“Συναγερμός” για την Γρίπη των πτηνών

Από την Γενική Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων   (αρ. απόφασης 258/10554/30-1-2017)  καθίσταται υποχρεωτική σε όλη την επικράτεια η διατήρηση των πουλερικών οικόσιτων  και συστηματικών εκμεταλλεύσεων αποκλειστικά σε κλειστούς χώρους.
Η γρίπη των πτηνών είναι λοιμώδης ιογενής νόσος των πτηνών, και ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω άμεσης επαφής των πτηνών, με εκκρίσεις από μολυσμένα πτηνά, ειδικά κόπρανα ή μέσω μολυσμένων ζωοτροφών και νερού.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΣΙΠΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΚΑΙ ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΕ ΑΔΙΑΛΥΤΟ ΥΜΕΝΑΙΟ...

Την ημέρα που ο Ελληνας θα αναγνωρίσει πως το ζήτημα της ηθικής στην πολιτική είναι πρόβλημα δικό του, θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα προς το δρόμο της εθνικής του αξιοπρέπειας...

Μέχρι να συμβεί αυτό, η ασκούμενη πολιτική σε τούτο τον τόπο θα σωρεύει μόνο προδοσία απέναντι του λαού. Και αποτελεί ταυτόχρονα προδοσία βαρύτερη απέναντι του ηθικού μας εγώ, όπως προδοσία είναι η απάθεια, η κωλυσιεργία, η ηττοπάθεια και ο στενός εγωισμός στο πλαίσιο του ατομικού "βολέματος".

Τις μπομπονιέρες του Βλάχικου Γάμου έφτιαξε το ΚΑΠΗ Θήβας

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Θήβα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τη φετινή αναβίωση του πατροπαράδοτου ευετηριακού εθίμου του Βλάχικου Γάμου , που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός (ΔΟΘ) σε συνεργασία με τον Παραδοσιακό Σύλλογο Βλάχικου Γάμου Θήβας.

Σημαντικοί αρωγοί στην υλοποίηση του εθίμου είναι και οι γυναίκες μέλη του ΚΑΠΗ Θήβας που έφτιαξαν τις “μπομπονιέρες” του γάμου, οι οποίες θα μοιραστούν στους καλεσμένους την Καθαρά Δευτέρα!

ΑΡΚ Θήβας: Ικανοποίηση από την έναρξη λειτουργίας του Προαστιακού, να στηρίξουμε την προσπάθεια…Με ικανοποίηση και ανακούφιση υποδέχτηκαν οι Βοιωτοί πολίτες την εκπλήρωση ενός (για χρόνια) ανεκπλήρωτου αιτήματος, την έναρξη λειτουργίας του Προαστιακού σιδηροδρόμου με το κατ΄αρχήν  πιλοτικό δρομολόγιο στη γραμμή Αθήνα-Τιθορέα-Αθήνα από Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017. Μια κρίσιμη για την περιοχή αναπτυξιακή προοπτική ανοίγει με την καθιέρωση της νέας γραμμής και ελπίζουμε ο σχεδιασμός να προχωρήσει με πέραν του ενός ημερήσιου εκατέρωθεν δρομολογίου. Ελπίζουμε ότι τα δρομολόγια θα πυκνώσουν ανάλογα βέβαια και με το ενδιαφέρον του επιβατικού κοινού που από ότι φαίνεται από τις πρώτες θετικές αντιδράσεις  είναι μεγάλο.

Άνοιξε η ψηφοφορία για τα βραβεία “Bravo”: Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει με το “Βιοκλιματικό Πάρκο” του Χρυσορρόα

Ένα ακόμα βραβείο διεκδικεί ο Δήμος Θηβαίων για το έργο "Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκους του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα του Δήμου Θηβαίων", μετά το ΧΡΥΣΟ βραβείο που έλαβε στα “Best City Awards 2016”.

Κινηματογράφος Θήβας : 50 πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι


ΠΕΜΠΤΗ 23/2/17 – ΤΕΤΑΡΤΗ 1 /3/17

“ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ”
Fifty Shades Darker

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Η Αναστάζια (Άνα) Στιλ (Ντακότα Τζόνσον) αποκαρδιωμένη από τα σκοτεινά μυστικά του πληγωμένου συναισθηματικά νεαρού επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι (Τζέιμι Ντόρναν), έχει διακόψει τη σχέση τους κι έχει ξεκινήσει μια καινούρια καριέρα σ’ έναν εκδοτικό οίκο, έχοντας να αντιμετωπίσει και την έντονη πολιορκία του προϊσταμένου της. Όμως, ο πόθος της για τον Γκρέι κυριαρχεί ακόμα σε κάθε της σκέψη κι έτσι, όταν εκείνος προσπαθεί να δελεάσει την Άνα για να επιστρέψει στη ζωή του, προτείνοντάς της μια νέα συμφωνία, εκείνη δεν μπορεί να του αντισταθεί.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Let’s do it Greece! Μια παρέα παιδιών ενώνει όλη την Ελλάδα!

Το Μεγάλο μας όνειρο, στις 2 Απριλίου όλη η Ελλάδα μια μεγάλη εθελοντική οικογένεια!
Το 2012, μια παρέα φίλων οραματίστηκε να ενώσει ολόκληρη τη χώρα με ένα φιλόδοξο όραμα για το περιβάλλον. Στο πέρασμα των τελευταίων 5 χρόνων, χιλιάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε ένα ετήσιο ραντεβού με το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο.

Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ!..

Κωδωνοκρούστες δαίμονες, κάποιοι χειρουβικοί αναρχικοί, συνόμιλοι των νεκρών που γεωμετρούν τα μεγάλα στίγματα της ανθρωπιάς των προσώπων και των σημάτων, καταπροσωπούν τα έργα της μοίρας τους και χλευάζουν τα σπασμένα τους δάκτυλα, που λιώσανε χτυπώντας τον αμετακίνητο μεσότοιχο.

Κι άλλα δάκτυλα δειλιασμένα τόσων ταλαιπωρημένων ανθρώπων, που ψάχνουν να αγγίξουν την ελπίδα, με τα μάτια τους να έχουν πάρει όψη κεριών και τα όνειρά τους μόνιμα κρεμασμένα στα συνοικιακά μπαλκόνια, με την ποδιά της μάνας τους να έχει γεμίσει ατελείωτη πίκρα και σιωπή.

Αιμορροΐδες. Μια Πάθηση Ταμπού. Δεν χρειάζεται πάντα χειρουργική επέμβαση

Οι αιμορροϊδοπάθεια ή απλά αιμορροϊδες αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα ιατρικά προβλήματα ιδιαίτερα στις Δυτικές κοινωνίες.  Είναι μία πάθηση ταμπού λόγω της θέσης του προβλήματος, αλλά και μία πάθηση που πολλές φορές γίνεται τρομακτική λόγω της αιμορραγίας ή του πόνου.
Πολύ κόσμος αποφεύγει να πάει στο ειδικό γιατί θεωρεί ότι θα χειρουργηθεί. Είναι όιμως έτσι τα πράγματα? Μήπως υπάρχουν αλήθειες και μύθοι για τις αιμορροϊδες? Μήπως ΔΕΝ πρέπει να χειρουργούνται πάντα? Πότε πρέπει να χειρουργούνται και πότε πρέπει να αντιμετωπίζονται ΧΩΡΙΣ επέμβαση? Το κείμενο αυτό είναι γραμμένο αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και προσπαθεί να καταστήσει κατανοητό στον απλό κόσμο τι πρέπει να κάνει όταν υποψιαστεί ότι μπορεί να έχει πρόβλημα με τις αιμορροϊδες του.

Επιστολή-πρόταση Μπακογιάννη στον Πολάκη για τα άτομα με αναπηρία

Με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, κατέθεσε την πρότασή του, για τη λύση του σημαντικού προβλήματος που έχει ανακύψει από την κατάσχεση του κτιρίου όπου στεγάζεται το «Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» στην Άμφισσα.

Με σκοπό την αποφυγή του κινδύνου να διακοπεί η εκπαίδευση των μαθητών-ατόμων με αναπηρία, ο κ.Μπακογιάννης, ζητά, μέσω της επιστολής του, την παραχώρηση στην Περιφέρεια του κτιρίου όπου στεγάζεται το «Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης», με σκοπό την δημιουργία ενός πολυδύναμου κάντρου που θα χρηματοδοτηθεί από την  Περιφέρεια.

Το Ελαιόλαδο συνάντησε το Λονδίνο!! Οι μεγαλύτεροι διαγωνισμοί ελαιολάδου στην καρδιά της Ευρώπης

London IOOC 2017, Διαγωνισμοί ελαιολάδου στο Λονδίνο.
• Βραβεία ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ έξτρα παρθένου ελαιολάδου,
• Βραβεία ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ έξτρα παρθένου ελαιολάδου,
• Βραβεία ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ έξτρα παρθένου ελαιολάδου
(International Olive oil Competitions-IOOC)

Το καλό, παρθένο ελαιόλαδο πρόκειται να ταξιδέψει ως την αγγλική πρωτεύουσα και να βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο θα έχει την τιμητική του στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2017, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι διεθνείς διαγωνισμοί ελαιολάδου “London IOOC 2017”. Οι διοργανωτές αναμένουν να συγκεντρώσουν τα καλύτερα παρθένα ελαιόλαδα, ενώ θα δοθούν χωριστά βραβεία για την ποιότητα των ελαιόλαδων olive oil awards, για τον ισχυρισμό υγείας ελαιολάδου, αλλά και για την συσκευασία τους.

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ «Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΝΕΑ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

 
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Έχω πει πολλές φορές  και σιγά σιγά το βλέπετε και μόνοι σας,
πως σε όλες τις θέσεις διοίκησης όλου του στρατεύματος,
έχουν τοποθετηθεί  ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ  Στρατωτικοί.
 
Ο λόγος είναι,  για να φθάνουν  και να ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ, μέχρι και τον τελευταίο στρατιώτη, πιλότο και ναύτη, 
οι εντολές ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ που δίνει το ΥΠ.ΕΘ. ΑΜΥΝΑΣ.

Γιατί αν δεν εκτελούνται και κάποιος ενεργήσει με ΚΑΘΗΚΟΝ και ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.
τότε θα έχουμε πάλι καμία........  ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ,
που κάτι τέτοιο, ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ  ΚΑΝΕΝΑΣ  ΣΗΜΕΡΑ.!!!!
Θέλουν δηλαδή να ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ 
αυτήν την ΑΝΥΠΑΚΟΗ που επέδειξε ο Υποστράτηγος ΧΑΡ.  ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ 
κατά την επίθεση των ΙΤΑΛΩΝ το 1940
και που αυτή η ΑΝΥΠΑΚΟΗ, μας έφερε την ΝΙΚΗ και οδήγησε στο ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40.

Δήλωση Μπακογιάννη για τον Δημήτρη Μυταρά

Τη θλίψη και τα συλλυπητήρια ολόκληρου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με αφορμή την κηδεία του Δημήτρη Μυταρά, εξέφρασε με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. Ο κ. Μπακογιάννης έκανε αναφορά στο σπουδαίο έργο που αφήνει ως κληρονομιά στον ελληνικό πολιτισμό ο Δημήτρης Μυταράς, αλλά και στην υπερηφάνεια που αισθάνονται όλοι οι πολίτες της Χαλκίδας όπου γεννήθηκε ο μεγάλος εικαστικός.

ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .. ΠΡΟΣ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ; Ἤ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ…;

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟΝ
κ. ΚΥΡΙΑΚΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΝ
ΑΡΧΗΓΟΝ ΤΗΣ Ν.Δ.


Αγαπητέ μοι κ. Μητσοτάκη,

Απευθύνομαι προς Υμάς σήμερον διά της παρούσης ανοικτής επιστολής μου, στιχών στο αξίωμα «τα δημοσίως πραττόμενα, δημοσίως και ελέγχονται».
Αντλώ την δύναμιν όχι μόνον από την έως σήμερον προσωπικήν μου εκτίμησιν προς το  πρόσωπόν Σας, αλλά και εκ της ιδιότητός μου ως Ποιμένος του λογικού Ποιμνίου, το οποίον ονομάζεται «Χριστεπώνυμον Πλήρωμα».

Τα ταξικά εργατικά σωματεία της Βοιωτίας καλωσορίζουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία

Στους κυνηγημένους δίνουμε το χέρι, η αλληλεγγύη το όπλο μας!
Στην περιοχή μας βρίσκονται εκατοντάδες πρόσφυγες, στοιβαγμένοι σε κέντρα κράτησης, με άθλιες συνθήκες διαβίωσης οι οποίοι έχουν βιώσει κακουχίες, πόλεμο και ένα μακρύ ταξίδι προσφυγιάς χωρίς όμως να χάσουν ούτε την ελπίδα τους, ούτε το χαμόγελό τους.
Ξέρουμε καλά ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν ήρθαν στην Ελλάδα για τουρισμό και αναψυχή. Φεύγουν από τις χώρες τους, ψάχνοντας να βρουν ένα καλύτερο αύριο, να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Όσοι καταφέρουν να σωθούν από τις βόμβες, από τις κακουχίες, από τους δουλεμπόρους, από τα φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαίου, περνάνε στη χώρα μας, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο γι' αυτούς, αλλά κυρίως για τα παιδιά τους. Στην Ευρώπη βλέπουν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και εκεί προσπαθούν να φτάσουν.

Ευχαριστίες προς τον ΕΟΣ Χαλκίδας

Θέμα: Χορηγία   Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανευβοϊκού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ "Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός" ευχαριστεί θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας καθώς και τα μέλη του για απόφασή τους να καταθέσουν σεβαστό χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου τους  στο  καταφύγιο του όρους  Δίρφυ .

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ολόκληρη η ΝΔ κήδεψε σήμερα τον Ευ.Μπασιάκο στη Θήβα

Στη Θήβα τελέστηκε σήμερα η εξόδιος ακολουθία του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού, Ευάγγελου Μπασιάκου.
Το «παρών» στην κηδεία έδωσαν όλα τα κορυφαία στελέχη  της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, που εκφώνησε επικήδειο για τον εκλιπόντα.

Μια βραδιά στην Απανεμιά.. Χωρίς λόγια μόνο τραγούδια.

Μια βραδιά στην Απανεμιά.. Χωρίς λόγια μόνο τραγούδια...
Σας προσκαλούμε σε μια και μοναδική βραδιά πλημμυρισμενη με όμορφες διαχρονικές μελωδίες..

Βασίλης Κωτσοβολος κιθάρα - τραγούδι, Νίκος Μανδηλαρας μπαγλαμά -τραγούδι, Γιαννης Δουρος μπουζούκι , Πελη σταυρου τραγούδι.

«Το Επιμελητήριο Βοιωτίας εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ευάγγελου Μπασιάκου».

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον  απροσδόκητο θάνατο του Βουλευτή και πρώην Υπουργού, Ευάγγελου Μπασιάκου, ενός πολιτικού άνδρα, ο οποίος έθεσε την ξεχωριστή, δική του, προσωπική σφραγίδα στην πολιτική ιστορία της χώρας και φυσικά της Βοιωτίας.
Ο Ευάγγελος Μπασιάκος, μέσα από την πολιτική διαδρομή του, ανέδειξε τις διαχρονικές αξίες μιας πολιτικής, όπως θα έπρεπε να είναι. Πολλή δουλειά και αποτελεσματικότητα, υψηλό ήθος και αδιαμφισβήτητη εντιμότητα, αλλά και άμεση επαφή με τους πολίτες, ηπιότητα και χαμηλοί τόνοι.

Επιστολή Μπακογιάννη στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Το αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των Δήμων και των φορέων της, να περιέλθει η εποπτεία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς, επανέφερε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομία και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου.

Στην επιστολή του ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις καθώς η πίεση χρόνου είναι μεγάλη σε σχέση με την διεξαγωγή της 51ης  έκθεσης. Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι το ίδιο αίτημα υποβλήθηκε πριν από 7 μήνες, αλλά έως σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

Πρόσκληση: Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων

ΘΕΜΑ :  «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»  (Άρθρο 65, 67 N.3852/10 & 96 παρ.1 του Ν.3463/06 )».

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις  22   ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017  ημέρα  TETAΡΤΗ  και ώρα 18:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.  

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο