Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Συγκλονιστικό Βίντεο..Η ισπανική υπόκλιση στην ελληνική κληρονομιά προς τον κόσμο!

Αυτή είναι η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των ξένων. Αυτών που βρήκαν την ευκαιρία με αφορμή την κρίση των ευρωπαϊκών θεσμών να διαδώσουν το μήνυμά τους …..

για την κληρονομιά που έχει αφήσει η Ελλάδα στην ιστορία του πλανήτη.

Ενα ανατριχιαστικό βίντεο που προκαλεί καταρράκτες δακρύων.

Οχι όμως για αυτό που είμαστε κι εκπροσωπούμε αδέλφια, αλλά για αυτό δεν καταφέραμε να γίνουμε ποτέ. Για όλα αυτά που έχουμε, αλλά δεν αποκτήσαμε ποτέ.

Για όλες τις αξιοζήλευτες αρετές που μας κληροδότησαν, αλλά εμείς δεν υπηρετήσαμε ποτέ.

Πως γίνεται να διαθέτουμε τόσο «πλούτο» αλλά να είμαστε τόσο φτωχοί (ως άνθρωποι;)…

Gizelis: Βαριά βιομηχανία α λα ελληνικά

H μοναδική εγχώρια εταιρεία κατασκευής μηχανημάτων επεξεργασίας λαμαρίνας εξάγει σε 55 χώρες και αποδεικνύει ότι με λίγο… ελληνικό δαιμόνιο, όλα μπορούν να συμβούν.

Από τον Παναγιώτη Χριστόπουλο

Αν και τα προϊόντα που βγαίνουν από τις στραντζόπρεσσες και τα υδραυλικά ψαλίδια υπάρχουν παντού γύρω μας, είναι κάπως δύσκολο να εξηγήσει κανείς τι ακριβώς σημαίνει μηχάνημα επεξεργασίας λαμαρίνας. Τα ασανσέρ που χρησιμοποιούμε καθημερινά, τα αυτοκίνητα που οδηγάμε, τα τρένα που παίρνουμε για να πάμε στη δουλειά μας, όλα αυτά έχουν μικρά ή μεγαλύτερα εξαρτήματα που κόβονται σε χιλιάδες κομμάτια από ειδικές μηχανές. Μηχανές που, με τη βοήθεια ενσωματωμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών, ρυθμίζονται ώστε να κόβουν και να στρεβλώνουν τη λαμαρίνα στο σχήμα ακριβώς που επιθυμεί η βιομηχανία που τη χρησιμοποιεί.

Άλλο το κόμμα, άλλο η πατρίδα

Ν. Λυγερός

Όταν η πατρίδα έχει προβλήματα σοβαρά και σε εθνικό επίπεδο δεν μπορείς να μας πρήζεις με τις δηλώσεις σου που αφορούν αποκλειστικά το κόμμα. Άλλο το κόμμα, άλλο η πατρίδα. Κι αν εσύ αποφάσισες να έχεις πατρίδα το κόμμα σου, εμάς δεν μας αφορά, γιατί ξέρουμε ότι η πατρίδα δεν είναι κόμμα. Αν είσαι δυσαρεστημένος από το κόμμα σου, πάλι δεν μας αφορά, γιατί δεν ασχολούμαστε με τις υποσχέσεις του. Η πολιτική σε διεθνές επίπεδο δεν είναι μικροκομματική, ούτε προεκλογική εκστρατεία. Εδώ μιλούμε για την ουσία και αυτή είναι το μέλλον του λαού μας κι όχι το μέλλον των ψηφοφόρων σου. Όταν πρέπει να δοθεί μια μάχη σε εθνικό επίπεδο αυτό έλειπε να εξετάζουμε ποια είναι η κομματική στελέχωση.

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 19/7/15

ΤΟ ΘΕΜΑ



Ο Κολοκοτρώνης ζητάει επίμονα από την Ύδρα ναυτική δύναμη για να εξοντωθεί η στρατιά του Δράμαλη


Του Λαζάρου Βλαδίμηρου
Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση»,
τ. 589, σελ. 30, ΙΟΥΝ – ΑΥΓ 2014. Αναδημοσίευση στο
Περί Αλός με την έγκριση της «Ναυτικής Επιθεωρήσεως»

 




Κολοκοτρώνης.
Έργο του Giovanni Boggi.
Έγχρωμη λιθογραφία.
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Μετά την συντριβή και τον θάνατο του αποστάτη Αλή πασά τον Ιανουάριο του 1822, οι Τούρκοι αποφάσισαν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στις επαναστατικές δυνάμεις των Ελλήνων στην καρδιά της εξέγερσης, στον Μοριά. Για τον σκοπό αυτό αποδέσμευσαν μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις από το μέτωπο της Ηπείρου και ανάθεσαν στον πασά της Δράμας Μαχμούτ να πνίξει στο αίμα την εξέγερση στον Μοριά. Το μέγεθος της στρατιάς του Δράμαλη αποδείκνυε και την μεγάλη σημασία που έδωσε η Πύλη στην εκστρατεία αυτή.

Στις 29 Ιουλίου η Microsoft θα γιορτάσει την κυκλοφορία των Windows 10 σε όλο τον κόσμο

Η Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδια της σχετικά με την κυκλοφορία των Windows 10 στις29 Ιουλίου, σύμφωνα με τα οποία θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τους fans, συνεργασίες με χιλιάδες καταστήματα, συμπεριλαμβανόμενων όλων των καταστημάτων της Microsoft, μια νέα διαφημιστική καμπάνια καθώς και μια νέα πρωτοβουλία, διάρκειας ενός χρόνου, για να τιμήσει τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που κάνουν τη διαφορά σε όλο τον κόσμο.

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Η αξία της συμμετοχής των εθελοντών στην πυροπροστασία του Ολύμπου".

Παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου, 17/07/2015

Ανοίγουν οριστικά όλες οι τράπεζες από τη Δευτέρα - Ίδιο πλαφόν, μικρότερη ταλαιπωρία

Ανοίγουν οριστικά όλες οι τράπεζες από τη Δευτέρα, αλλά πάντα με capital controls και με αρκετά προβλήματα στις συναλλαγές. Πλέον οι πολίτες θα μπορούν να πάρουν περισσότερα χρήματα, μόνο για μία όμως ημέρα, ώστε να μην ταλαιπωρούνται στις ουρές.

Συγκεκριμένα, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει:

Ποια προϊόντα και υπηρεσίες ανατιμώνται με τον ΦΠΑ από το 13% στο 23%

Ανατιμήσεις σε δεκάδες κατηγορίες τυποποιημένων τροφίμων στα ράφια των σούπερ μάρκετ φέρνει η μετάταξη τους στο συντελεστή ΦΠΑ 23% από 13%, ενώ για τον ίδιο λόγο αυξήσεις τιμών θα σημειωθούν στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Παράλληλα δεκάδες άλλες κατηγορίες τροφίμων, κυρίως φρέσκων, παραμένουν στον συντελεστή ΦΠΑ 13% και οι τιμές τους θα παραμείνουν αμετάβλητες.
Ζαχαρώδη, αναψυκτικά, χυμοί, κονσέρβες, σοκολατοειδή, ο καφές και τα σπορέλαια, τα βούτυρα και οι μαργαρίνες, τα τυποποιημένα ψωμιά και οι υπηρεσίες εστίασης αλλά και τα δίδακτρα των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών όπως και οι υπηρεσίες επισκευής κατοικιών μετατάσσονται στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ 23% από 13% σήμερα με αποτέλεσμα να σημειωθούν αυξήσεις της τάξης του 8% στην τελική τους τιμή.

Και επίσημα στην Θήβα Τσαπρούνης και Πανταζής

Σε μια ακόμα σπουδαία μεταγραφή έφτασε ο Κάδμος ο οποίος έφερε στην Θήβα τον 23χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ, Κώστα Τσαπρούνη, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Σπόρτιγκ. Επίσης στον Κάδμο θα συνεχίσει την καριέρα του και ο «ράμπο» Αλέξανδρος Πανταζής.
Αναλυτικά:

Ο 256 Ετών Κινέζος Βοτανολόγος Ολιστικής Ιατρικής Li Ching-Yuen Και Οι 15 Συμπεριφορές Που Προκαλούν Ασθένειες

Ο βοτανολόγος είχε 23 συζύγους και μεγάλωσε περισσότερα από 200 παιδιά

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο βοτανολόγος  Li Ching-Yuen  γεννήθηκε στην Κίνα το 1677 (αν και ο ίδιος υποστήριξε ότι γεννήθηκε το 1736). Καθ 'όλη τη μακρά ζωή του, ασκήθηκε συνεχώς στα/στον βότανα-ισμό και τις πολεμικές τέχνες .. Το 1930, η εφημερίδα New York Times τύπωσε ένα άρθρο στο οποίο δημοσιεύθηκαν επίσημα κινεζικά κρατικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν. Τα έγγραφα αυτά, που χρονολογούνται από το 1827, περιελάμβαναν επίσημα συγχαρητήρια για τα 150α γενέθλια του Li Ching-Yuen . Αργότερα έγγραφα, που χρονολογούνται από το 1877, περιελάμβαναν επίσημα συγχαρητήρια για την 200η επέτειο του.

ΠΙΛΟΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ F-16 ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ… ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΑΤΜ ΕΞΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την πραγματικά καταπληκτική είδηση ότι πιλότος ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους, F-16, μετά από πτήση πάνω από το Αιγαίο προχώρησε προς την τουρκική πλευρά και έκανε το απίστευτο!
Προσγειώθηκε στην περιοχή της Söke, κοντά στο Αιδίνιο και εκεί πήγε σε ATM τουρκικής τράπεζας από όπου… πήρε έξη χιλιάδες τουρκικές λίρες!

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας το βράδυ του δημοψηφίσματος αποφάσισε για μνημόνιο

«Η συμφωνία αυτή είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για Grexit»

«Επρεπε να έχουμε παραδώσει, όπως λέγαμε ότι θα κάνουμε σε περίπτωση συνθηκολόγησης, τα κλειδιά του Μαξίμου και των λοιπών υπουργείων!»

3η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Τετάρτη 15 Ιουλίου, 10:30-12:00 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα εργαστήρι μουσικής
Δημιουργούμε μικρές συνθέσεις και τραγούδια παίζοντας με το ρυθμό και τη μελωδία.
Με τη Σπυριδούλα Γκιόκα.
Για παιδιά 7- 9 ετών.

Ανασχηματισμός εκλογών - Ανάλυση

Γιατί υφυπουργός Εσωτερικών ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης; Πριν απαντήσετε συγκρατήστε ως σημαντικό ότι με απόφαση του πρωθυπουργού συγκροτήθηκε Επιτροπή καταπολέμησης της διαφθοράς υπό τον υπουργό Επικρατείας Π. Νικολούδη στην οποία θα μετάσχει, μεταξύ άλλων, ο κ. Πολάκης, ο οποίος δεν προσκαλείται συχνά σε τηλεοπτικά πάνελ, αλλά, όταν είχε την ευκαιρία, έκανε πολύ αισθητή την παρουσία του καταγγέλλοντας με θόρυβο τους καναλάρχες και τη διαπλοκή. Αλλωστε άμεσα αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή ο νόμος για την αδειοδότηση των καναλιών και τις τηλεοπτικές συχνότητες με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη διαμόρφωση του επικοινωνιακού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο θα παιχτεί το πολιτικό παιχνίδι.

ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλη τη Μεσσηνία

Ν. Λυγερός

Η επέκταση του ελαιόλαδου ΠΟΠ «Καλαμάτα» σε όλη την περιοχή της Μεσσηνίας είναι μια θεαματική εξέλιξη για την Ελλάδα. Διότι τώρα μπαίνουμε σε μια διαδικασία ανάδειξης της προστιθέμενης αξίας, αφού η ποιοτική γεωργία με προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας είναι μια στρατηγική που πρέπει ν’ ακολουθήσει γενικότερα η Ελλάδα και αυτό μάλιστα μπορεί να υποστηριχθεί έμπρακτα με τον ζεόλιθο, αφού δεν θα επιτρέπονται μη βιολογικοί ψεκασμοί για αυτόν τον τύπο. Συνεπώς η επέκταση σε όλη τη Μεσσηνία θα αναγκάσει όλους τους παραγωγούς να περάσουν σε ένα άλλο σύστημα διαχείρισης, για να αξιοποιήσουν αυτήν την αλλαγή φάσης. Πετύχαμε επιτέλους ένα σημαντικό βήμα στον τομέα της ποιότητας και αυτό μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά σε γενικευμένο πλαίσιο.

Πόσοι πιλότοι στο κόσμο μπορούν να κάνουν αυτό τον άθλο που εκαναν οι Ελληνες; ΚΑΝΕΝΑΣ!


Μηχανικός Αεροσκαφών
Για να έχετε μία εικόνα για το τι έγινε εκεί!

Το εικονιζόμενο πυροσβεστικό αεροσκάφος, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση εντός δασώδους περιοχής.

Θα ήθελα να έβλεπα τα μούτρα των Αμερικάνων, Καναδών και όλων των χειριστών των αεροποριών που έχουν στην κατοχή τους αυτόν τον τύπο αεροσκάφους όταν έβλεπαν πως οι Έλληνες χειριστές του, το προσγείωσαν ουσιαστικά σε δάσος αφήνοντας το σχετικά ανέπαφο.

Το Μέλλον της Ελλάδας: Καλή Δύναμη Αγαπούλα


Από τον οικονομολόγο Δημήτρη Καρούσο, επιμέλεια κειμένου Χρήστος Γρηγοριάδης
Χαρούμενο σε βλέπω Αγαπούλα, σχεδόν λυτρωμένο, ηρέμησες γιατί στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία το ΟΧΙ 3.5 εκ ανθρώπων έγινε ΝΑΙ από 251 όχι απλούς ανθρώπους αλλά Βουλευτές… και αυτό πρέπει να σε προβληματίζει…
Μολονότι σε βλέπω ευτυχισμένο που θα επιστρέψουμε στην ομαλότητα και τελικά θα πας εκείνες τις διακοπές που έχεις τόσο ανάγκη, όχι μόνο δεν μπορώ να συμμεριστώ τη χαρά σου αλλά θλίβομαι για αυτά που θα έρθουν… Αποφάσισα όμως να σιωπήσω γιατί δεν θέλω να διαφωνώ με τον καλύτερο μου φίλο μου, αλλά κυρίως γιατί με κούρασες Αγαπούλα…
Έτσι λοιπόν είπα να μην σου πω…

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει ποτέ, κουφάλες!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ... Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ
Η πατρίδα μας σηκώνει το δικό της σταυρό του μαρτυρίου και ανεβαίνει το Γολγοθά των μνημονίων και της προδοσίας, αφού έτσι διέταξαν τα ξένα συμφέροντα και έτσι... εκτέλεσαν τις διαταγές τους, τα πιόνια της εγχώριας πολιτικής σκηνής, οι κυβερνήσεις της προδοσίας που έριξαν τους Έλληνες στα... τάρταρα των μνημονίων.

Ολομέλεια Δικηγορικων Συλλόγων για Κώδικα πολιτικής Δικονομίας

   
  17/7/2015

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων  της χώρας συνεδρίασε εκτάκτως στα γραφεία του ΔΣΑ, την Παρασκευή 17/7/2015, ενόψει της επικείμενης εσπευσμένης κατάθεσης και ψήφισης από τη Βουλή, ενός σχεδίου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ως προαπαιτούμενου για την έναρξη διαπραγμάτευσης και επίτευξης συμφωνίας με τον Eυρωπαικό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).
Η Ολομέλεια ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Βασ. Αλεξανδρή για την επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο ζητώντας επίσημη πληροφόρηση  για το σχέδιο του Κώδικα που πρόκειται να κατατεθεί καθώς και για  την απάντηση του υπουργού.

ΤΑ Ι Ο Υ Λ Ι Α Ν Α ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Εισαγωγή       
Φαίνεται ότι ο μήνας Ιούλιος είναι μοιραίος για την Ελλάδα, και για την Ελληνική πολιτική ιστορία.
Τον Ιούλιο του 1965 έγινε η σύγκρουση του τότε νεαρού Βασιλέως Κωνσταντίνου, με τον τότε Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, με εξέλιξη τη  Δικτατορία  του 1967.
Τον Ιούλιο του 2015, (μετά από 50 ακριβώς χρόνια), έγινε η σύγκρουση της Ε.Ε. με την Ελλάδα, η οποία έβραζε επί 6 μήνες, (από τον Ιανουάριο του 2015), με αιτία τη χρεοκοπία της Ελλάδος. Της συγκρούσεως αυτής ακολούθησαν πολλά συγκλονιστικά πολιτικά γεγονότα.
                                ΙΟΥΛΙΟΣ  1965
                          -----------------------
Από τη νεώτερη ιστορία του Ελληνικού Έθνους, του Γεωργίου Ρούσσου, διαβάζουμε ότι επήλθε ρήξη μεταξύ του νεαρού Βασιλέως Κων/νου, και του εκλεγμένου Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Τα γεγονότα τα έζησε ο γράφων.
Η ρήξη- ως συνήθως- ήταν Αμερικανοκίνητη.

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές σε Θήβα και Κάστρο

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν το περασμένο Φεβρουάριο, από πρατήριο υγρών καυσίμων και περίπτερο, σε περιοχές της Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο  υπηκόων Ρουμανίας, ηλικίας 30 και 19 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα οι δράστες:

•    Μεσημβρινές ώρες της 17-02-2015, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας 32χρονου ημεδαπού, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή, το χρηματικό ποσό των (2.620) ευρώ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Συμπολίτες μπαίνουμε σε μια νέα φάση πολιτικής περιόδου η οποία χαρακτηρίζεται από την πιο σκληρή και αδίστακτη επίθεση των ιμπεριαλιστικών και αντιδραστικών κύκλων της Ε.Ε. που στόχο έχουν την οικονομική ασφυξία, την υποδούλωση και την ταπείνωση του λάου μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του σκοπού ήταν και παραμένει, συνεπικουρουμένη και από την ντόπια διαπλοκή, ο πολιτικός θάνατος μιας κυβέρνησης που αντιστάθηκε, αντιστέκεται και σχεδιάζει την ανατροπή αυτής της μελετημένης και εφαρμοζόμενης πολιτικής εδώ και μια πενταετία με τα γνωστά αποτελέσματα για την κοινωνία μας.
Τελικά και μετά από αυτό το 5μηνο χρονικό διάστημα των σκληρών διαπραγματεύσεων αποδείχτηκε ότι δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα πολύ σκληρό και αντιδραστικό μπλοκ δυνάμεων με καθοδήγηση της Γερμανικής αντιδραστικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, πολιτική της ακραίας τάχα δημοσιονομικής λιτότητας των λαών που στην ουσία είναι η εξυπηρέτηση των κερδών του κεφαλαίου και των τραπεζών.

Απάντηση Κουντουρά σε Μπασιάκο για Ανάδειξη Αρχαιολογικού Θησαυρού Βοιωτίας

Θέμα: «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Θησαυρού Βοιωτίας».
Σχετ.: Η με Α.Π. 2565/14-05-2015 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Ευάγ. Μπασιάκου.

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Ευάγ. Μπασιάκος, σας ενημερώνουμε ότι η ανάπτυξη και ποιοτική βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της προώθησης θεματικών μορφών, όπως ο Πολιτιστικός Τουρισμός και η εφαρμογή συγκροτημένης στρατηγικής επικοινωνίας και προβολής επιμέρους περιοχών της Χώρας ως τουριστικών προορισμών, σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία αλλά και την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού .

Πυρκαγιές: Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις φωτιές

Ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων χαρακτηρίζεται η πυρκαγιά στη Λακωνία ενώ σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στον Καρέα καθώς και άλλες δύο πυρκαγιές στη Χαλκίδα και στη Μαλακάσα, όπως ενημέρωσε το απόγευμα της Παρασκευής (17/7) ο εκπρόσωπος Τύπου του πυροσβεστικού σώματος Νίκος Τσόγκας.

Διαβάστε περισσότερα »
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δήμος Θηβαίων : Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με την υπ' αριθ. 160/17-7-2015 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου της Π.Ε. Βοιωτίας και λαμβανομένου υπόψη τον από 17/7/2015 Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία 4) που ισχύει για το Σάββατο 18/7/2015,    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η  κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 17ης Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή έως και την 12η βραδινή της 18ης  Ιουλίου,  ημέρα Σάββατο,  στις  ακόλουθες περιοχές του Δήμου Θηβαίων :

Τσίπρας προς καναλάρχες: Ήρθε η ώρα να πληρώσετε για πρώτη φορά!

Να πληρώσουν για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης θα καλέσει τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Για την ακρίβεια, όσους αντέξουν να πληρώσουν τα χρήματα που θα απαιτεί το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και δεν θα συμπεριλαμβάνει ως προϋπόθεση τη μέχρι σήμερα λειτουργία των σταθμών, κάτι που σημαίνει ότι όλοι θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση.
Αυτός ο σχεδιασμός υπήρχε έως και την περασμένη βδομάδα, πριν τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Η θεατρική παράσταση το μπουφάν της χάρλεΫ... ή πάλι καλά" από τους "Οιπότες του θεάτρου" στο Art Cafe Αστραδενή

Οι "Οιπότες του θεάτρου" παρουσιάζουν το θεατρικό μονόλογο του Βασίλη Κατσικονούρη, "το μπουφάν της χάρλεΫ... ή πάλι καλά" την Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 21:00, έξω από το Art Cafe  Αστραδενή.

Μια γυναίκα. Νύχτα στη Πλατεία Συντάγματος μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, επισκέπτεται τον εύζωνα γιο της. Εκείνος, παγιδεύεται στην αφήγηση μιας ζωής γλυκόπικρης και παραμένει βουβός στο ερώτημα:

"Όμως εσείς - εννοώ τα σημερινά παιδιά- ποια μυρωδιά να σας φέρνει δάκρυα αύριο, ποια γεύση να πεθυμήσετε;.."

Συναυλία για τα 41 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Τιμώμενο πρόσωπο ο Μίμης Πλέσσας, τραγούδια του οποίου θα ερμηνευτούν μαζί με τον Κύπριο ερμηνευτή και συνθέτη Μαυρίκιο Μαυρικίου

Με αφορμή την επέτειο των 41 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Δημοκρατικός Συναγερμός Ελλάδας, διοργανώνει μεγάλη συναυλία στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της επετείου, στο Ανοιχτό Θέατρο 'Αλσους Βεϊκου, στο Γαλάτσι.

Στη συναυλία που φέρει τον τίτλο του μηνύματος-συμβόλου της Κύπρου «Δεν Ξεχνώ», ο Μίμης Πλέσσας στο πιάνο μαζί με τον Κύπριο ερμηνευτή και συνθέτη Μαυρίκιο Μαυρικίου, θα ερμηνεύσουν ενορχηστρωμένα «τραγούδια που δεν έχουν εποχές» του Μ.Πλέσσα, συνοδευόμενοι από την επταμελή «Ορχήστρα των Αισθήσεων».

Διάλεξη του επίκουρου καθηγητή αστροφυσικής Μάνου Δανέζη με θέμα: "Ο ανορθολογισμός του δυτικού πολιτισμού".

Διάλεξη του επίκουρου καθηγητή αστροφυσικής Μάνου Δανέζη στον πολυχώρο "Αίτιον" στις 15.07.2015 με θέμα
"Ο ανορθολογισμός του δυτικού πολιτισμού".
Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην φωτιά της Νεάπολης… καλά στην υγεία τους οι χειριστές…

Σε αναγκαστική προσγείωση προχώρησε ένα από τα Πυροσβεστικά αεροσκάφη  Canadair CL-215 που επιχειρούν από το πρωί στην φωτιά της Νεάπολης με τους δυο χειριστές να είναι καλά στην υγείας τους.

Όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο βουνό.

Τόπος σύστασης εταιρείας start-up: Ελλάδα vs εξωτερικό

πηγή: epixeiro.gr
Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας, την προσφάτως επιτευχθείσα συμφωνία, καθώς και τα πολύ σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει (λ.χ. αυξήσεις σε συντελεστές ΦΠΑ, αύξηση συντελεστών φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων, αύξηση στο 100% της προκαταβολής των φόρων επιχειρήσεων και επαγγελματιών), τις συνεχείς εκκλήσεις διαφόρων φορέων επιχειρήσεων και βιομηχανιών (λ.χ. ΣΕΒ) και των ίδιων των ελλήνων επιχειρηματιών για την αδήριτη ανάγκη σταθεροποίησης του φορολογικού περιβάλλοντος (το οποίο παρά τις εξαγγελίες της εκάστοτε κυβέρνησης παραμένει ρευστό, πολύπλοκο και όχι φιλικό προς τον φορολογούμενο), εύλογα ο δυνητικός επιχειρηματίας/ιδρυτής μιας start-up, καταλήγει στο δίλλημα: «Να συστήσω μία εταιρεία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;»

2η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια κουφάλα δέντρου
Μια φορά την εβδομάδα η βιβλιοθήκη γίνεται η κουφάλα δέντρου του παραμυθιού. Μέσα στην κουφάλα ζουν μικρά και μεγαλύτερα ζωάκια, βρίσκουν καταφύγιο κατατρεγμένοι ήρωες παραμυθιών.
Με την Ιωάννα Τούσσα και τη Βασιλική Τσέλλου.
Για παιδιά 4 – 7 ετών. 

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Απολογισμός χειμερινής περιόδου 2014-2015

Φάρος πολιτισμού και παιδείας η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διένυσε έναν ιδιαίτερα παραγωγικό και μεστό χειμώνα. Παράλληλα με τις παραδοσιακές της λειτουργίες και υπηρεσίες, υλοποίησε πλήθος εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων: σεμινάρια, λέσχες ανάγνωσης, βιβλιοπαρουσιάσεις, διαλέξεις, ξεναγήσεις, εργαστήρια …δράσεις  πραγματικά χωρίς τέλος!!!!

Η εικόνα (infographic) δείχνει, με τη γλώσσα των αριθμών, μερικά από αυτά που συνέβησαν.

Και όλα αυτά κυρίως με κέφι, διάθεση και γνώση του προσωπικού, στήριξη του συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης, συνεργάτες και χορηγούς. Αλλά, ας πάρουμε μια ιδέα, τι επιπλέον έγινε από τον Σεπτέμβρη 2014 μέχρι τον Ιούνιο 2015 (κι αυτά επιγραμματικά!):

Το θαλάσσιο οικόπεδο 2

Ν. Λυγερός

Το θαλάσσιο οικόπεδο 2 που διεκδικεί η κοινοπραξία Ελληνικά Πετρέλαια-Edison-Total, μπορεί ν' αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την έρευνα και την εξόρυξη στο Ιόνιο και όχι μόνο, αφού η δράση του αν περάσουμε στο στάδιο του συμβολαίου μπορεί να είναι η ανάλογη με την κοινοπραξία Avner – Delek - Noble με το θαλάσσιο οικόπεδο 12. Επειδή στο θαλάσσιο οικόπεδο 2 που εφάπτεται στη μέση γραμμή με την Ιταλία, υπάρχουν τα κοιτάσματα Αχιλλέας και Πύρρος, μπορούμε να αναμένουμε έσοδα όχι μόνο με το bonus υπογραφής, το οποίο είναι 48 Εκατομμύρια Ευρώ για τα θαλάσσια οικόπεδα 10 και 11 και 150 Εκατομμύρια Ευρώ για τα 2, 3 και 9 της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και με την ίδια την εξόρυξη στα δύο κοιτάσματα. Με άλλα λόγια, το πλούσιο και πυκνό πλέγμα των σεισμικών δεδομένων 2D στο Ιόνιο (10x10Km) ενώ στην Κρήτη ήταν (40x40Km), δίνει μεγάλη ακρίβεια για την κοινοπραξία.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 'Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ;

Ερώτημα κι αυτό...Οταν ελαστικές ή και εκμαυλισμένες πολιτικές συνειδήσεις περιχαρακώνουν το πολιτικό ήθος μ' ένα πλέγμα βλακείας και καιροσκοπισμού, όταν οι πολιτικοί έχουν εκποιήσει κάθε σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια προς χάριν ευκαιριακών κομματικών και προσωπικών συμφερόντων, έχοντας αποστραγγίσει την καραμέλα της προοδευτικότητας, όντας τα περιδεέστερα και τα οπισθοδρομικότερα όντα, ο εκάστοτε κυβερνητικός ανασχηματισμός δεν αφορά κανέναν.

Αφορά μόνο τους επιτήδειους της πολιτικής σκοπιμότητας και δεν μπορεί παρά να προσλαμβάνει τον χαρακτήρα του....πολιτικού αυνανισμού, με ό,τι αυτός συνεπάγεται για την ατομική και μόνο απόλαυση!..

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ: Ανακοινώνεται πρωτοβουλία νέας γενιάς τις επόμενες μέρες

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 24ωρου, έντονες είναι οι διεργασίες για την ίδρυση κινήματος από 30ρηδες-40ρηδες και την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας εντός των επόμενων ημερών.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα κίνημα, με πυρήνα νέους ανθρώπους, αυτοδημιούργητους, με ένσημα (όπως αναφέρουν οι ίδιοι χαρακτηριστικά) και επίκεντρο την αλήθεια, την ενότητα και την προοπτική τόσο της νέας γενιάς Ελλήνων, όσο και των μεγαλύτερων που τόσο έχουν κοπιάσει στη ζωή τους.

Λαγκάρντ: Απαραίτητη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Ακρως απαραίτητη είναι μια  ελάφρυνση του χρέους  για να καταστεί η ελληνική συμφωνία πιο βιώσιμη δήλωσε πριν από λίγο σε γαλλικό ραδιόφωνο  η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι  το ΔΝΤ θα συμμετέχει σε ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, μόνον εάν αυτό το πρόγραμμα είναι συμπαγές.

Τόνισε ότι καταλαβαίνει τη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Όπως ξεκαθάρισε, δεν είναι δυνατή μια λύση για την Ελλάδα χωρίς μείωση του χρέους.

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ «ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Αυτό που ζουν σήμερα οι Έλληνες, το ζει εδώ και χρόνια η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών που έχουν καταδικαστεί σε μια ανεπανάληπτη μιζέρια από την παγκόσμια ελίτ. Η τραγωδία πoυ ζει σήμερα ο ελληνικός λαός, αύριο θα την ζήσουν και πολλοί άλλοι λαοί καθώς το σχέδιο της παγκόσμιας ελίτ είναι οι λαοί να φτωχοποιηθούν ακόμα περισσότερο και να καταντήσουν άβουλα όντα χωρίς καμία δύναμη αντίστασης στα καταχθόνια σχέδια τους.
Αυτά υποστηρίζει σε ένα πρόσφατο άρθρο του ο Chris Hedges, πασίγνωστος Αμερικανός δημοσιογράφος, επί πολλά χρόνια πολεμικός ανταποκριτής, σήμερα πρόεδρος του «Nation Institute in New York City», συγγραφέας του περίφημου βιβλίου με τον τίτλο : «War is a Force That Gives Us Meaning» (2002) όπου αναλύει τα καταχθόνια σχέδια της παγκόσμιας δικτατορίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ

Η 25η Ιουνίου 2015 θα καταγραφεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος, ως η ημέρα που στο ελληνικό κοινοβούλιο διαπράχθηκε ένα στυγερό έγκλημα κατά του Έθνους των Ελλήνων. 172 δούλοι Βουλευτές της Νέας Τάξεως Πραγμάτων – μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις - ψήφισαν στην Ολομέλεια της Βουλής τον κώδικα παραχώρησης της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, αφού πρώτα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε πάρει την κατά πλειοψηφία έγκριση από την αρμόδια διακομματική Επιτροπή της Βουλής.
Αμέσως μετά την έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου από την Επιτροπή της Βουλής, με την πολιτική ιδιότητα του επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού στο κόμμα “Ελλήνων Πολιτεία”, ο υπογράφων εξέδωσε (12 Ιουνίου 2015) το παρακάτω Δελτίο Τύπου:    

Συνέντευξη Νίκου Λυγερού, Γιώργου Φίλη και Ιωάννη Μπαλτζώη με τον Χρήστο Καπούτση στην τηλεοπτική εκπομπή "Εντός κι εκτός συνόρων".



Μπλε Ουρανός. 16/07/2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΤΑΒΕΡΝΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ: ΣΤΟ 23% Ο (ΦΠΑ) ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ.




                                    Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Όπως ήδη γνωρίζετε σύμφωνα με το Ν. 4334/16-7-2015 (ΦΕΚ Α΄80/16-7-2015) «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)» ο συντελεστής τους φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) ορίζεται σε 23% και για τον Κλάδο μας.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Γ. Ανέστης: Χαριστική βολή για τους αγρότες το 3ο μνημόνιο

Χαριστική βολή για τον παραγωγικό κλάδο των αγροτών χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ τις προβλέψεις του νέου μνημονίου.


Ο Γιώργος Ανέστης απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση άμεσα το επόμενο διάστημα να αναζητήσουν ισοδύναμα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η απώλεια της αγροτικής παραγωγής στη χώρα.

«Πράσινο φως» για το Ράλι Ακρόπολις

Ευχάριστα απρόσμενη και άκρως ενδιαφέρουσα η είδηση ότι το 2015 το Ράλι Ακρόπολις θα διεξαχθεί. Μέσα στον ορυμαγδό δυσάρεστων και αποκαρδιωτικών γεγονότων υπάρχει κάτι που αρχίζει από euro, τελειώνει σε sport και έχει να μας πει, να μας προτείνει, κάτι ελπιδοφόρο.

Η Ομοσπονδία συνεκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του Eurosport. Τούτο δεν σημαίνει βέβαια, ότι ο αγώνας είναι μια βεβαιότητα, διότι πρέπει να βρεθεί το κόστος της διοργάνωσης.

Είναι μια ιδιαίτερα επίπονη δραστηριότητα, ο χρόνος δεν περισσεύει, αλλά το στοίχημα είναι τεράστιο για την ΟΜΑΕ. Με μεγάλη οικονομία, αντίστοιχη κινητικότητα και πίστη ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι δυνατό.

Ο ελληνικός τουρισμός του μέλλοντος

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος υπηρετεί τον πυρήνα του ελληνικού ξενοδοχειακού κλάδου με ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Ρόδο, Ολυμπία, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ, αλλά και ως αντιπρόεδρος του Ελληνο-ευρασιατικού Συμβουλίου. Μαζί του μιλήσαμε για τον ελληνικό τουριστικό προορισμό του μέλλοντος.
Κύριε Αγγελόπουλε τι κάνουν σωστά και τι λάθος οι μεγάλες ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες εν έτει 2015;

ΠΣΝ : Σε νέα ταλαιπωρία ετοιμάζεται να υποβάλλει τους ασθενείς ο ΠΦΣ

Σχετικά με την πρόθεση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να διακόψει την πίστωση στον  ΕΟΠΥΥ, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών και Αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Γρηγόρης Λεοντόπουλος.

κ. Λεοντόπουλε, σε δελτίο τύπου του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει ότι πρόκειται να σταματήσει την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ. Τι σημαίνει αυτό για σας;
Αυτό σημαίνει ότι οι νεφροπαθείς και γενικά οι χρονίως πάσχοντες θα πρέπει να πληρώνουν στα φαρμακεία την αξία των φαρμάκων και μετά να καταθέτουν τα δικαιολογητικά στον ΕΟΠΥΥ και να παίρνουν από εκεί τα χρήματά τους μετά από 3 – 4 μήνες.

Η ανάδειξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης απαιτεί Νέα Στρατηγική


Από το 2012, οι υπογράφοντες είχαμε εισηγηθεί στο ανώτερο δυνατό πολιτικό επίπεδο, το ελληνικό δημόσιο να προκηρύξει σε διαγωνισμό ένα μεγάλο αριθμό θαλάσσιων οικοπέδων στο Ιόνιο Πέλαγος και Νότια της Κρήτης. Στόχος μας ήταν πάντα – εν μέσω οικονομικής κρίσης - η δημιουργία ορυκτού πλούτου για την ανακούφιση της οικονομίας και της ανεργίας των νέων γενεών. Και είχαμε παράλληλα τονίσει την ανάγκη ύπαρξης συγκεκριμένης εθνικής υψηλής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του παρά πάνω θεμελιακού θέματος για την πατρίδα μας.


Τρία χρόνια μετά διαπιστώνουμε ότι η προσπάθεια που έγινε δεν απέδωσε τους καρπούς που περιμέναμε, αφού στο αρμόδιο υπουργείο υποβλήθηκαν 3 (τρεις) μόνο προσφορές σε ένα σύνολο 20 (είκοσι) θαλάσσιων οικοπέδων.

Πρόσκληση για την 18η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων


Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 17592/16-7-2015 πρόσκληση για την 18η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  20  ΙΟΥΛΙΟΥ του 2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :



1ο.            Έγκριση της υπ’ αριθ. 69/2015 απόφαση της Επ.Ποιοτ.Ζωής, ως προς τη θέση τέλεσης της εμποροπανήγυρης στη Δ.Κ. Θήβας για το έτος 2015 (απόλυτη  πλειοψηφία).

Νέος Κανονισμός Άρδευσης του Κωπαϊδικού Πεδίου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

·       Δίκαιη, Αναλογική και Αποτελεσματική Άρδευση
·       Ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων
·       Κώστας Μπακογιάννης: «Η Κωπαΐδα θα σταθεί και πάλι όρθια»

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα, εγκρίθηκε το σχέδιο του νέου σύγχρονου Κανονισμού Άρδευσης του Κωπαϊδικού Πεδίου, που καταρτίστηκε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, μετά από διαβούλευση με τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, τους Δημάρχους της περιοχής και τους ενδιαφερόμενους αγρότες.

Ο ΣΔΥΜ Θήβας και στον «OLYMPUS MYTHICAL MARATHON 2015″

Την Κυριακή 5/7/15 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 4η διοργάνωση του » Olympus Mythical Marathon «σ” ένα από τα κορυφαία αγωνιστικά πεδία της παγκόσμιας κοινότητας,τον Όλυμπο.Πρόκειται για μια αγωνιστική δοκιμασία ορεινής υπεραπόστασης,103 χλμ,με υψηλό επίπεδο δυσκολίας και έντονο ορειβατικό χαρακτήρα.

Τρείς μύθοι για το αδυνάτισμα

Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για το αδυνάτισμα, το μυϊκό διαχωρισμό, τη γράμμωση, το "στέγνωμα". Παρ'όλα αυτά κάθε χρόνο είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. "Χάσε κιλά απ' την κοιλιά", "διώξε το λίπος απ' τους γλουτούς", "οι υδατάνθρακες παχαίνουν" και διάφορα άλλα παραπλανητικά στοιχεία. Στο παρόν άρθρο θα καταρρίψω με επιστημονικά στοιχεία 3 συνηθισμένους μύθους γύρω απ'το συγκεκριμένο θέμα.

Διαβάστε περισσότερα »


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο