Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Θηβών αποχαιρετά τον Ευάγγελο Μπασιάκο.
Στο άκουσμα της είδησης του απροσδόκητου χαμού του βουλευτή Ευάγγελου Μπασιάκου, ο σύσσωμος ο αγροτικός κλάδος βυθίστηκε σε θλίψη. Αγωνίστηκε με ήθος και τιμιότητα για τα προβλήματα των Βοιωτών και με την εν γένει πολιτική του παρουσία υπήρξε πολύτιμος σύμμαχος στα καθημερινά προβλήματα της μεγάλης αγροτικής μας οικογένειας.

ΝΟ.Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Ο ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟΣ ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ, ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΑΦΝΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ.

Ο Ευάγγελος Μπασιάκος πέρα από την εμπιστοσύνη των Βοιωτών που επιβεβαιώθηκε στο πρόσωπο του όλα αυτά τα χρόνια, από το 1989 που εκλεγόταν βουλευτής, πέρα από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε σε κυβερνητικά σχήματα, πέρα από τις κομματικές περγαμηνές που τον συνόδευαν από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκε στην Νέα Δημοκρατία και στην ΟΝΝΕΔ, εδραιώθηκε στην συνείδηση του Βοιωτικού λαού αλλά και όσων τον γνώριζαν από όλη την Ελλάδα, ως ένας πραγματικός κύριος της πολιτικής ζωής.

Σταμάτης Χαλβατζής: Ο αδόκητος χαμός του Θηβαίου Βουλευτή Ευάγγελου Μπασιάκου προκαλεί συναισθήματα θλίψης

ΕΚΦΡΑΣΗ  ΣΥΛΥΠΗΤΗΡΙΩΝ

                Ο αδόκητος χαμός του Θηβαίου Βουλευτή Ευάγγελου Μπασιάκου προκαλεί συναισθήματα θλίψης σε όλους εμάς που τον γνωρίσαμε από  κοντά και αβάσταχτης οδύνης για τους συγγενείς του.

                 Η έκφραση συλλυπητηρίων και συμπαράστασης στο πένθος των οικείων του, δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο τους, αλλά τιμά την πανανθρώπινη αξία του σεβασμού της μνήμης του αποθανόντα.
                 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Θηβαϊκής γης που θα τον σκεπάσει.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων μόλις πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο του Βουλευτή και πρώην Υπουργού
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΘ. ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ
που εκπροσώπησε το Λαό της Βοιωτίας και της ιδιαίτερης πατρίδας του της Θήβας για πολλά έτη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προσφέροντας υπηρεσίες στον τόπο του και γενικότερα στο δημόσιο βίο της Χώρας με το υψηλό πολιτικό ήθος και την ακεραιότητα που τον διέκριναν, συνήλθε σε έκτακτη Συνεδρίαση και αφού εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη, τιμώντας τη μνήμη του αποφάσισε ομόφωνα:

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ - ΘΗΒΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ

Συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του πρώην υπουργού και βουλευτή της     Ν. Δ. Ευάγγελου Μπασιάκου έστειλε το ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ - Παράρτημα ΘΗΒΩΝ.


Ακολουθεί η επιστολή :

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε την αιφνίδια απώλεια του συμπατριώτη μας πρώην υπουργού και βουλευτή της Ν.Δ. Βαγγέλη Μπασιάκου, ακριβού φίλου του Λυκείου των Ελληνίδων Θήβας, με γόνιμη και σημαντική πορεία στην πολιτική και δημόσια ζωή.


Αδιαμφισβήτητα το κενό που αφήνει πίσω του ο Βαγγέλης πολύ δύσκολα θα αναπληρωθεί.

Κώστας Καραμανλής: Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ το στενό μου φίλο και συνεργάτη Βαγγέλη Μπασιάκο

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Ευάγγελου Μπασιάκο:

«Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ το στενό μου φίλο και συνεργάτη Βαγγέλη Μπασιάκο.

Υπήρξε ανιδιοτελής υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος. Αφιέρωσε τη ζωή του στην στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και των ανθρώπων της.

Στην οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τσικνοπέμπτη 2017: Η έναρξη του εθίμου του Βλάχικου Γάμου στη Θήβα

Ήχησαν και φέτος τα νταούλια και οι πίπιζες στη Θήβα σημαίνοντας την έναρξη  του πολυσήμαντου πατροπαράδοτου ευετηριακού εθίμου της πόλης,το οποίο ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα με την “τέλεση” του γάμου.

ΑΓΩΓΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΣΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΜΗ. ΠΟΤΕ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Οι περισσότεροι δανειολήπτες είναι κάτοχοι ακινήτων. Τα ακίνητα αυτά, αποτελούν περιουσιακά στοιχεία, που πολλές φορές οι κάτοχοι τους επιθυμούν να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους με γονική παροχή ή ακόμα και να πωλήσουν σε τρίτους.

ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ ,ΣΤΟ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΕΙΤΕ ΦΥΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ,ΕΙΤΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ

Αφού ευχαριστήσουμε θερμότατα εκ μέσης καρδίας τους φίλους του Τάματος του Έθνους :   
Τον Θεολόγο και δημοσιογράφο κο Διονύσιο Μακρή εκδότη του Στύλου της Ορθοδοξίας ο οποίος πάντοτε ανιδιοτελώς πράττει κατά συνείδηση και προβάλει την ιερά παρακαταθήκη του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη , του ανεπανάληπτου Κυβερνήτη  Ιωάννη Καποδίστρια και των άλλων ηρώων της εθνικής παλιγγενεσίας και πολλών άλλων σοβαρών και Χριστών και Ελληνοψύχων πρωθυπουργών όπως τους :

Παιδική ταινία: ΒΑΙΑΝΑ: Vaiana" (Μεταγλωττισμένο) στον Κινηματογράφο Θήβας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/2/17 - ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2/17

“ΒΑΙΑΝΑ: Vaiana” (Μεταγλωττισμένο)


ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η "Βαϊάνα", μια ριψοκίνδυνη έφηβη σαλπάρει σε μια τολμηρή αποστολή για να σώσει το λαό της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Βαϊάνα θα συναντήσει τον κάποτε ισχυρό ημίθεο Μάουι, που θα την καθοδηγήσει στο να γίνει μια εξαιρετική εξερευνήτρια. Μαζί θα ταξιδέψουν στα ανοιχτά συναντώντας γιγάντια τέρατα και αντίξοες συνθήκες, και στην πορεία η Βαϊάνα θα εκπληρώσει το όραμα των προγόνων της, ανακαλύπτοντας παράλληλα και αυτό που πάντα αναζητούσε: την πραγματική της ταυτότητα.

Συνάντηση Μπακογιάννη με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη

Με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Κατά την συνάντηση, ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τον υπουργό για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας για το φυσικό αέριο, παρουσιάζοντας το χρονοδιάγραμμα, αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν για την ολοκλήρωση του.

Νέο πρωινό δρομολόγιο Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο τμήμα Αθήνα - Τιθορέα - Αθήνα ξεκινά πιλοτικά τη Δευτέρα.

Η αμαξοστοιχία θα αναχωρεί στις 04:24 από την Αθήνα με προορισμό την Τιθορέα και, αντίστροφα, στις 06:36 από την Τιθορέα με προορισμό την Αθήνα. Η αμαξοστοιχία θα πραγματοποιεί στάσεις σε Λιβαδειά, Αλίαρτο, Θήβα, Οινόη, Αυλώνα, Αφίδνες, Άγιο Στέφανο, ΣΚΑ, Αθήνα και Ρούφ.
Όπως επισημαίνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα εκτελείται μόνο τις καθημερινές, από Δευτέρα έως Παρασκευή (όχι Σάββατα, Κυριακές και αργίες), και δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους, αλλά κυρίως στους εργαζόμενους των περιοχών που διέρχεται το τρένο, να μεταβούν έγκαιρα τις πρωινές ώρες από την Αθήνα προς τις βιομηχανικές περιοχές της Αττικής και μέχρι την Τιθορέα. Αντίστροφα, οι κάτοικοι πόλεων του Νομού Βοιωτίας θα μπορούν τις πρωινές ώρες να μεταβούν άνετα και οικονομικά προς την Αθήνα.

Συλλυπητήρια Μπακογιάννη για το θάνατο του Ευάγγελου Μπασιάκου

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του πρώην υπουργού και βουλευτή Ευάγγελου Μπασιάκου εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Ο κ.Μπακογιάννης είπε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του:

«Γνώρισα τον άνθρωπο, τον οικογενειάρχη και τον πολιτικό Ευάγγελο Μπασιάκο πριν από πολλά χρόνια. Άνθρωπος που στην συνάντηση μαζί του δεν χρειαζόταν πολύ ώρα για να αντιληφθείς πόσο αξιοπρεπής, ανοιχτόμυαλος και ευγενής ήταν.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Συλλυπητήριο Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τον θάνατο του Βουλευτή Βοιωτίας Ευάγγελου Μπασιάκου

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον αιφνίδιο και πρόωρο θάνατο του αγαπημένου φίλου, συμπολίτη και Βουλευτή Βοιωτίας Ευάγγελου Μπασιάκου και τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του καθώς και στην παράταξη που υπηρέτησε.

Ο Βαγγέλης Μπασιάκος υπήρξε καθ' όλη τη διάρκεια της πολιτικής του ζωής ένας έντιμος άνδρας, με ήθος, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Πέθανε αιφνιδιαστικά ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Βαγγέλης Μπασιάκος

Σε ηλικία 63 ετών


Πέθανε αιφνιδίως σήμερα το απόγευμα, σε ηλικία 63 ετών, ο βουλευτής της ΝΔ  και πρώην υπουργός  Βαγγέλης Μπασιάκος.

Ο Βαγγέλης Μπασιάκος γεννήθηκε στη Θήβα και ήταν παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου και πατέρας ενός γιού, του Θανάση-Αριστείδη.

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Την Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου επισκέφθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Λιβαδειάς, ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης και συνεργάτιδες του.  Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και οι Αντιδήμαρχοι Λεβαδέων κ.κ. Χρήστος Κυπραίος και  Χρήστος Παπαθανασίου.
Ο πρόεδρος του Τ.Π.&Δ. ενημέρωσε τους δύο Δημάρχους σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης διαφόρων έργων των Δήμων από το Ταμείο. Συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης σε επενδυτικά προγράμματα του Ταμείου για τους Δήμους όπως για ενεργειακά έργα, οδοφωτισμός, κ.α. 

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ενδιαφέρον για το διατηρητέο νερόμυλο των Αγ. Θεοδώρων από το Ινστιτούτο των Ελληνικών Μύλων

Τη Θήβα επισκέφτηκαν μέλη του Ινστιτούτου των Ελληνικών Μύλων  (ΙτΕΜ) προκειμένου να δουν από κοντά το διατηρητέο κτίριο του μύλου των Αγ. Θεοδώρων που βρίσκεται πλησίον της “Κρήνης του Οιδίποδα”, το οποίο  πέρασε πρόσφατα στην ιδιοκτησία του Δήμου Θηβαίων προς αξιοποίηση αλλά και να επισκεφτούν το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας.

Προσλήψεις ασκούμενων δικηγόρων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αναρτήθηκε η πράξη-πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων ασκούμενων δικηγόρων που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της πρακτικής τους άσκησης στην Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και στα Γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας  στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας [Λιβαδειά], και Ευρυτανίας [Καρπενήσι].

Πρόγραμμα Άθλησης για Όλους στο Δήμο Λεβαδέων, Φεβρουάριος - Ιούλιος 2017

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υλοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο.), όπου θα λειτουργήσουν  δύο τμήματα “Άθληση και Ψυχική Υγεία και  έξι τμήματα “Αθλητισμός και Γυναίκα” κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος - Ιούλιος 2017.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ ΡΟΥΜΕΛΗΣ



Ο «Ποδηλατικός Άθλος Ρούμελης» πραγματοποίησε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 09:00μμ , στην ταβέρνα Ρεντίφης , την κοπή πίτας.
Παρευρέθηκαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, οι εθελοντές ποδηλάτες και οι χορηγοί μας,  με τις οικογένειές τους. Με την παρουσία τους τίμησαν τον Ποδηλατικό Άθλο Ρούμελης και πολλοί φίλοι.

ΤΟ «ΦΑΚΕΛΩΜΑ» ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Κ.Ε.Α)

 
Γράφει και αποκαλύπτει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
      Κοινοποιήθηκε και στην αρχή προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.     
               
              Ελληνίδες και Έλληνες.
            Αντιμετωπίζουμε μία εχθρική και δόλια Κυβέρνηση, που το μόνο που προσπαθεί εδώ και χρόνια, είναι να κατεβάζει συνεχώς το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων και το μόνο που συζητούν συνεχώς οι εντός και εκτός Ελλάδος εχθροί μας, είναι τι ......

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ

Με την πολιτική ασάφεια, την οικονομική ασφυξία και τα ευφάνταστα σενάρια με ψήγματα πολιτικής χρυσόσκονης συντηρείται η αυταπάτη μας, ότι τα πράγματα θα στρώσουν και θα μπούμε κάποια στιγμή σε πορεία ανάπτυξης. Και αγνοούμε την μονίμως επιχειρούμενη ηθική διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τους πολιτικούς του μηδενισμού της αλήθειας, τους πολιτικούς της οπισθοδρόμησης και της εφιαλτικής βεβαιότητας του Τίποτα...

Με αυτή την πολιτική πρακτική, η αλλαγή που θα θέσει τέρμα σε κάθε απειλούμενη μεταβολή, δεν βρίσκεται στο υπόστρωμα της σημερινής ψυχολογίας των ατόμων και των συνόλων. Σήμερα δεν υπάρχει πουθενά καμία βεβαιότητα, καμία σιγουριά, εκτός από την εφιαλτική βεβαιότητα της πολιτικής ανικανότητας και της πολιτικής απάτης εν πολλοίς, που δεν πρόκειται να τακτοποιήσει τίποτα οριστικά.

"Ένα κάπως μετέωρο βλέμμα..." Έκθεση Φωτογραφίας του Γιάννη Λεμονή στο Art Cafe Αστραδενή

"Ένα κάπως μετέωρο βλέμμα..."
Είναι κάποιες φορές που τυχαίνει ένα βλέμμα μας να περιφέρεται χωρίς να έχει αποφασίσει κάπου να σταθεί... ένα βλέμμα που παραμένει μετέωρο. Χάνεται έτσι μπερδεμένο στα δίχτυα της πραγματικότητας από τη μια, αλλά και εγκλωβισμένο στον κόσμο της μνήμης από την άλλη. Ένα βλέμμα, που αν είναι δυνατόν, στρέφεται ταυτόχρονα σε δύο κατευθύνσεις. Κοιτάζει έξω και τίποτα δεν αναγνωρίζει. Κοιτά και μέσα μας όμως και προσπαθεί να ανακαλύψει. Ένα βλέμμα που αφού πλανηθεί έτσι αναποφάσιστα στο κενό, πέρα από χρόνο και πέρα από τόπο, βρίσκει τελικά τον προορισμό του και μας επιστρέφει πάντα διαφορετικό. Αλλαγμένο. Ξένο μαζί και οικείο.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ "ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ" & "ΒΑΙΑΝΑ"

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/2/17 - ΤΕΤΑΡΤΗ 22/2/17


“ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ: Hell or High Water”


ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Δυο αδέλφια, ο Τόμπι, ένας συνηθισμένος, διαζευγμένος πατέρας που προσπαθεί να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για το γιο του, και ο Τάνερ, ένας ευέξαπτος, πρώην κατάδικος, θα συνεργαστούν για να ληστέψουν τα υποκαταστήματα της τράπεζας που έχει κάνει κατάσχεση στην οικογενειακή τους περιουσία. Η εκδίκηση φαίνεται δική τους μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν στο στόχαστρο ενός αμείλικτου Τεξανού Ranger.

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου με την παράσταση Stand Up Comedy Special, στην Κοπή της Πίτας της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.


v.2_%CE%91%CE%A6%CE%99%CE%A3%CE%91_%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%97%20%CE%A0%CE%99%CE%A4%CE%91%CE%A3.jpg
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας και ο σύλλογος ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  σας προσκαλούν στην Κοπή της Πίτας και σε μια παράσταση Stand Up Comedy Special με το Γιώργο Χατζηπαύλου. Opening act: Αριστοτέλης Ρήγας.
Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, 9:00 μμ στο Cafe Bar αφωδείο.
Πληροφορίες: τηλ. 2261089979, 2261089977
Είσοδος (για ενίσχυση της Βιβλιοθήκης) 5 € Διάθεση προσκλήσεων: στη Βιβλιοθήκη.

Ορκωμοσία Αποφοίτων Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Θήβα

Στην τελετή καθομολόγησης και απονομής πτυχίων στους αποφοίτους του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Θήβα, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, στις 14 Φεβρουαρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ομιλία καθ. Χειρουργικής Γ. Ζωγράφου στη Θήβα

Για θέματα που άπτονται τον επιστημονικών του γνώσεων και συγκεκριμένα για τον καρκίνο και την πρόληψη αυτού, μίλησε στη Θήβα ο Καθηγητής Χειρουργικής κ. Γεώργιος Ζωγράφος, Αναπληρωτής Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Α' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α.- Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2016. 

Εγκαίνια δημοτικού σχολείου στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών

Παρουσία του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου και του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ευτύχη Φυτράκη , πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου των Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα Θηβών, τα οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ Γεώργιος,  τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2016, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης κ. Γεώργιου Μακρή.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΕΜΠΟΔΙΩΝ, ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΩΝ, ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.


ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜΑΣ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΕΜΠΟΔΙΩΝ, ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΩΝ, ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.


Το πολύ σοβαρό ζήτημα των χιλιάδων επιχειρήσεων που εγκαταλείπουν την Ελλάδα, λόγω αντικινήτρων και εμποδίων, ειδικότερα δε, της αυξημένης φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, της γραφειοκρατίας, της έλλειψης ρευστότητας, ανέδειξαν στη Βουλή, με πρόσφατη Ερώτησή τους, 47 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτους υπογράφοντες τους Βαγγ.Μπασιάκο, αν.Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ντ.Μπακογιάννη, Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης και Χρ.Δήμα, αν.Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ.

Τα κέντρα εστίασης των Θηβών που θα βρίσκονται οι παρέες των Βλάχων το βράδυ της Τσικνοπέμπτης




Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας σας ανακοινώνει ότι οι παρέες των Βλάχων το βράδυ της Τσικνοπέμπτης θα βρίσκονται στα παρακάτω κέντρα εστίασης της πόλης των Θηβών .

  1. Η παρέα του κ. Παναγιώτη Σταμάτη θα βρίσκεται στο << ΤΖΑΚΙ >> στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θήβας .

  1. Η παρέα του κ. Νίκου Τσεσμελή θα βρίσκεται στον << ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ >> στους Αγ. Θεοδώρους .

  1. Η παρέα του κ. Στέλιου Μπεκρή θα βρίσκεται στον  << ΖΥΘΟ >> πλησίον Κεντρικής Πλατείας Θήβας .

  1. Η παρέα του κ. Ευάγγελου Αρκούδη θα βρίσκεται στον <<ΕΛΑΤΟ >> πλησίον Ι.Ν. Αγίου Λουκά Θήβας  .

  1. Η παρέα ΄΄ Σπύρου Αντωνάκη΄΄  του Ηλία Κίστου  θα βρίσκεται στον

<< ΜΠΑΡΜΠΑ  ΓΙΑΝΝΗ  >> στο Μοσχοπόδι .

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

«Φρένο»  στην υποτροπή της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας ,σε ποσοστό που κυμαίνεται από 40 μέχρι 80%, βάζουν τα νέα φάρμακα!
Αυτό ανέφερε ο κ Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μιλώντας σε διάλεξη του  Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με θέμα: «Περιβαλλοντικοί Παράγοντες και Σκλήρυνση Κατά Πλάκας».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Γαϊτανάκι 2017” του Δήμου Λεβαδέων


Ο Βοιωτός Κ. Χρήστου δηλώνει: Θα ελέγξουμε για φοροδιαφυγή 1,3 εκατ. πολίτες

Τη μαζική αποστολή προσκλήσεων προς τους δικαιούχους 1,3 εκατ. ΑΦΜ οι οποίοι φέρονται να έχουν προχωρήσει σε μεγάλα εμβάσματα σε εξωτερικό και εσωτερικό, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας κατά της διαφθοράς Κωνσταντίνος Χρήστου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

Συνολικά, 1,3 εκατ. ΑΦΜ ελέγχονται μετά την ενοποίηση των διάφορων λιστών στις οποίες εντοπίζονται μεγάλα εμβάσματα προς εξωτερικό και εσωτερικό επεσήμανε ο κ. Χρήστου. Τα στοιχεία αφορούν εμβάσματα, είτε άνω των 300.000 ευρώ στο εσωτερικό, είτε άνω των 100.000 ευρώ προς την αλλοδαπή. Τα όρια αυτά είναι σε ετήσια βάση και δεν αφορούν απαραίτητα μόνο μία κίνηση, ενώ τα στοιχεία πηγαίνουν πίσω μέχρι το 2002 και «μερικές φορές τα νούμερα λένε την αλήθεια», όπως σημείωσε.

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΓΕΛΕΣ ΛΥΚΩΝ Ή ΑΓΡΙΟΣΚΥΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΤΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ

C:\Users\user\Desktop\Χωρίς τίτλο.jpg
ΨΗΦΙΣΜΑ
         Οι κτηνοτρόφοι του Δήμου μας των οποίων τα αιγοπρόβατα βόσκουν στον ορεινό όγκο του Ελικώνα και του Παρνασσού. αντιμετωπίζουν τα τελευταία 10 έτη σοβαρό πρόβλημα από τους λύκους  ή τα αγριόσκυλα κατά την βόσκηση των κοπαδιών τους .
       Από έντονες διαμαρτυρίες όλων των κτηνοτρόφων αλλά και τις μαρτυρίες πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας  Βοιωτίας τα τελευταία έτη έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των λύκων ή των αγριόσκυλων  κυρίως στην περιοχή του Ελικώνα, του Παρνασσού αλλά και σε ολόκληρη την Βοιωτία. Με αποτέλεσμα μην υπάρχοντας άλλης τροφής να κατασπαράσσουν τα αιγοπρόβατα της περιοχής και φθάνοντας πολλές φορές μέχρι τους οικισμούς και  την θάλασσα για τροφή .

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Η ΤΕΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Το εξωτερικό στοιχείο έχει εισχωρήσει στο άτομο, όπως εξωτερικεύεται και έχει διεισδύσει και το ανθρώπινο πεδίο στον έξω από τον άνθρωπο κόσμο.

Το εξωτερικό πεδίο είναι η γνώση του κόσμου, η βιολογική θέση του ανθρώπου που σχηματίζεται με την επήρεια αυτού του παράγοντα που είναι ανεξάρτητη μεταβλητή και προς την οποία βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο να τη μεταβάλει, να την κατανικήσει. Αυτή έχει δημιουργήσει το υπόστρωμα του ανθρώπινου βίου και πάνω σ' αυτή έχει κτιστεί ο ψυχικός και ο πνευματικός βίος, που είναι μια άλλη βιολογική κατάσταση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών με την συνεργασία του Δήμου Θηβαίων και όλων των Αθλητικών Σωματείων, διοργανώνουν την ημερίδα «Παράθυρο στη Ζωή»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                   Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών με την συνεργασία του Δήμου Θηβαίων και όλων των    Αθλητικών  Σωματείων  της πόλης μας, ,διοργανώνουν  στις 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18.00
στο Κλειστό  Γήπεδο της Θήβας, την ημερίδα «Παράθυρο στη   Ζωή» με στόχο την ευαισθητοποίηση και την  ενημέρωση τους. Ομιλητής ο Καθηγητής  Αιματολόγος, Ογκολόγος κ. Στέλιος Γραφάκος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος, έφερε, με Ερώτησή του προς τη Βουλή (2641/17.1.2017), τα προβλήματα από τις ζημιές που προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις, τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ο παγετός, στα τέλη Δεκεμβρίου 2016 και στις αρχές Ιανουαρίου 2017, στον αγροτικό τομέα της Βοιωτίας. Ο κ. Μπασιάκος ζήτησε να ενημερωθεί για το πώς θα επισπευσθούν η διαδικασία υποβολής δηλώσεων και οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις, ώστε να καταβληθούν έγκαιρα οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις. Σε μια περίοδο μάλιστα που οι αγρότες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης, λόγω, μεταξύ άλλων, της αύξησης φόρων, προκαταβολών και εισφορών και της καθυστέρησης επιστροφής των οφειλομένων ποσών σε αυτούς από το Δημόσιο, καθώς και γενικότερα του αυξημένου κόστους παραγωγής. Η με αριθ.41/8.2.2017 σχετική απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου έχει ως εξής:

Με τη συμμετοχή των κατοίκων η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Ορχομενό

Παρουσία κατοίκων και φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο στον Ορχομενό. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν στα έργα οδοποιίας και άρδευσης στην Κωπαΐδα από την Περιφέρεια για τη διευκόλυνση της αγροτικής δραστηριότητας, αλλά και γενικά της αντιμετώπισης των προβλημάτων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια μετά το κλείσιμο του αρμόδιου οργανισμού.

Ο Δήμος Θηβαίων στηρίζει τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις

Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Θηβαίων εύχεται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για τη συμμετοχή της σε διάφορες διεθνείς εκθέσεις, στις οποίες μέσα από το περίπτερό της προωθούνται και προβάλλονται οι τουριστικές υποδομές, οι υπηρεσίες αλλά και τα προϊόντα ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Άνοιξε η ψηφοφορία για τα βραβεία “Bravo”: Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει με το “Βιοκλιματικό Πάρκο” του Χρυσορρόα

Ένα ακόμα βραβείο διεκδικεί ο Δήμος Θηβαίων για το έργο "Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκους του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα του Δήμου Θηβαίων", μετά το ΧΡΥΣΟ βραβείο που έλαβε στα “Best City Awards 2016”.

Πρόσκληση κοπής πίτας συλλόγου Παναγίας Μακαριώτισσας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Σύλλογος “Παναγία Μακαριώτισσα’’ σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 19 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ. στο ενοριακό κέντρο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Δομβραίνας. 

Στην εκδήλωση θα ομιλήσει ο Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Σπυρίδων Βασιλάκος.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Σε μια λιτή τελετή, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λιβαδειας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πιτα τους.
Παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Θηβών κ΄ Λεβαδείας Γεώργιος, ο πατέρας Θεόδωρος, ιερέας του νοσκομείου και μέλη του Δ.Σ.
Επίτιμος προσκεκλημένος ο συντ/χος δάσκαλος κος Γεώργιος Μαυρογένης, πρώην Πρόεδρος του Ν.Λιβαδειάς, εκείνος που επέβλεψε τη μεταφορά του Νοσοκομείου στο νέο κτίριο. Στον κο Μαυρογένη απονεμήθηκε, για πρώτη φορά, αναμνηστικό δώρο για την προσφορά του. Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπηρεσίες των τότε Προέδρων παρέχονταν αμισθί.

Μετά την απαξίωση του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου Νότια της Κρήτης τι πρέπει να γίνει

Στην Μνήμη της Αντιπεριφεριάρχου Ενέργειας Κρήτης ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΜΑΝΑΣΑΚΗ που πάντα πίστευε στην ανάδειξη του υποθαλάσσιου oρυκτού πλούτου της Κρήτης.

Mε την πρώτη εικόνα μας υπενθυμίζουμε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011 το Yπουργείο Eνέργειας προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό διεξαγωγής μη αποκλειστικών σεισμικών ερευνών σε μία τεράστια θαλάσσια περιοχή 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων του Ιονίου Πελάγους και Νότια της Κρήτης. 




Σκοπός του Υπουργείου Ενέργειας ήταν η απόκτηση νέων γεωλογικών και γεωφυσικών πληροφοριών με αποκλειστικό στόχο την προσέλκυση επενδύσεων από Πετρελαϊκές Εταιρείες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Στον διαγωνισμό αυτό ανταποκρίθηκαν 8 μεγάλες εταιρείες με αντίστοιχες προσφορές εκτέλεσης δικτύου υποθαλάσιων σεισμικών καταγραφών δύο διαστάσεων. Μετά από αξιολόγηση οι εργασίες των σεισμικών αυτών καταγραφών ανατέθηκαν σε μία και μοναδική εταιρεία την Νορβηγική PGS.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

Η λογική αντιλαμβάνεται και συναισθάνεται όσα πραγματοποιούνται. Απέτυχε όμως το θάρρος της να καθιερώσει με δικά της μέτρα τις σχέσεις. Η μεγάλη ευθεία που καθιερώθηκε από την πνευματική δράση είναι εκείνη που πολεμά τη φθορά και τις απώλειες. Την ξεχώρισε από τις αντιθέσεις και την έκανε σκοπό του ανθρώπου.

Ο χειρισμός εντούτοις αυτού του προβλήματος απαιτεί μεγάλη προσοχή, γιατί οι καταστάσεις που μπορούν να ελέγξουν αυτή την πορεία έχουν ποικίλους και άγνωστους αντίκτυπους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ '' ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ '' ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΕΙΜΕΝΙΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Νέες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τους ληστές των 20 εργοστασίων σε Αττική και Βοιωτία

Τα νέα στοιχεία και η παρ ολίγον σύλληψη στα Οινόφυτα

«Κλοιό» γύρω από τις δύο τελικά συμμορίες ληστών που έχουν κτυπήσει συνολικά περίπου 20 εργοστάσια στην δυτική και βόρειο Αττική αλλά και στην Βοιωτία επιχειρεί να δημιουργήσει τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΛ.ΑΣ. Παρότι δίνεται η εικόνα ότι οι δύο συμμορίες συνεχίζουν «ανενόχλητες» την δράση, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να διαθέτουν σημαντικά στοιχεία για την σύνθεση τους κι άλλα στοιχεία για τις επιλογές τους. 

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο