Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Φοιτητές από το Αρκάνσο των ΗΠΑ έκαναν μάθημα στο Μαυσωλείο Διστόμου για την Σφαγή και τις αποζημιώσεις!

Μάθημα στον τόπο του εγκλήματος : Αμερικανοί φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας επισκέφθηκαν τις προάλλες στο Μαυσωλείο των Θυμάτων της Σφαγής του Διστόμου στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ελλάδα και διδάχτηκαν για το έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας που διεπράχθη στην Μαρτυρική Πόλη της Βοιωτίας από τους Ναζί στις 10 Ιουνίου 1944.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 7/6/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ


Τσίπρας: Αν προσπαθήσουν να μας υποτάξουν θα πετύχουν ακριβώς το αντίθετο

Σφοδρά πυρά κατά των δανειστών για τα «ακραία» μέτρα που πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να συναινέσει σε παράλογες απαιτήσεις, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει σαφή μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και προς την αντιπολίτευση - Ποιοι οι ελληνικοί στόχοι της διαπραγμάτευσης.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ξενάγηση του 2ου Δημοτικού σχολείου στους αρχαιολογικούς χώρους της Θήβας

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Τρίτης και Τετάρτης τάξης ξεναγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης μας από τον υπάλληλο του αρχαιολογικού μουσείου Θήβας κ. Δημήτρη Κουτσοδήμο.Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα περιήγηση με αναλυτική περιγραφή των χώρων, με ιστορική αναδρομή και αναφορά στη διαδρομή του τόπου μες στο πέρασμα του χρόνου και με διήγηση μύθων.

Κατάπτυστο ανθελληνικό κείμενο υπέρ των Γερμανών Ναζί σε περίεργο ιστολόγιο που λογοκρίνει πατριωτικά σχόλια...


Γράφει ο Θάνος 
Η ιστορία έχει ως εξής:
Καλή μου φίλη και συνεργάτης αρθρογράφος με ενημέρωσε για την ύπαρξη άρθρου το οποίο κατηγορεί τους Ελληνες πατριώτες και υποστηρίζει τους Γερμανούς Ναζί....
Κι όταν λέμε τους Γερμανούς Ναζί δεν εννοούμε τους σύγχρονους φασίστες (του Δ΄ Ράιχ) που διοικούν την Ε.Ε. αλλά τους χιτλερικούς του Γ Ράιχ... Ναι αυτούς που εισέβαλλαν στην πατρίδα μας το 1941!!!!!!!
Το άρθρο τιτλοφορείται ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1942-1944)
Αν και είναι περιττό να γράψω αναλυτικά το τι αναφέρει το εν λόγω κατάπτυστο κι ανθελληνικό άρθρο και όποιος επιθυμεί μπορεί να το διαβάσει στο ιστολόγιο εκείνο ΕΔΩ, εν τούτοις να πω ότι σύμφωνα με αυτό για όλα φταίνε οι κακοί κι αφιλόξενοι Ελληνες και οι σύμμαχοί τους και όχι οι καλοί και φιλάνθρωποι Γερμανοί κατακτητές(!!!!)... ο Γερμανός φανταράκος όπως τον αποκαλεί ο αρθρογράφος...
Στο εν λόγω ιστολόγιο μπήκαν λοιπόν διάφοροι αναγνώστες και άφησαν αρκετά σχόλια με ποικίλο περιεχόμενο..... και κατά περίεργο τρόπο η πλειοψηφία συμφωνούσε με τον αρθρογράφο πλην ελαχίστων εξαιρέσεων!!!!!!

Έντονα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου και στη μονάδα ΙΚΑ(ΠΕΔΥ) Οινοφύτων

Εκτός των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας του νομού Βοιωτίας, τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει και το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου, αλλά και η μονάδα ΙΚΑ(ΠΕΔΥ) Οινοφύτων.
Σύμφωνα με στοιχεία που μας γνωστοποιήθηκαν, οι ανάγκες για τις εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου απαιτούν ως αναγκαίο και επαρκές ποσό για την εύρυθμη λειτουργία των εφημεριών, τουλάχιστον 168 χιλιάδες ευρώ ετησίως για το 2015. Πλην όμως το προϋπολογισθέν ποσό για εφημερίες ανέρχεται σε 72 χιλιάδες ευρώ. Το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή, στην οποία περιλαμβάνονται οι αστικές περιοχές του Δήμου Τανάγρας (Σχηματάρι, Οινόφυτα, Δήλεσι, κ.λ.π.) καθώς και η Βιομηχανική Περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου.

Επιμνημόσυνη Δέηση & Τιμητικὴ Εκδήλωση για τον μακαριστὸ Μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κυρὸ Νικόδημο (Ζαλούμη)




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ

Ο Νικκολό Μακιαβέλλι το 1500 μ.χ.  έγραψε τον «Ηγεμώνα».
Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ το  1600 μ.χ.  έγραψε τον «Έμπορο της Βενετίας».
Ο  Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης το 1900 μ.χ. έγραψε το βιβλίο οι «ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ».
Σήμερα το πνεύμα του «Ηγεμώνα», του «Έμπορου της Βενετίας», και  των «Εμπόρων των Εθνών», εκφράζεται από την ηγεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης.
                                         Ανάλυση
Οι «οίκοι ανοχής» λειτουργούν βάσει της θεωρίας, τα «κορίτσια» να είναι υπερχρεωμένα στους «νταβατζήδες», ώστε να υποτάσσονται στις εντολές και θελήσεις των.
Οι διεθνείς «Νταβατζήδες» λειτουργούν με τη βοήθεια των «Τσατσάδων» πολιτικών.
Η πολιτική ηγεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης-δικτατορίας, φρόντισε ώστε όλα τα κράτη της Γης να είναι υπερχρεωμένα ώστε να είναι υποταγμένα στις θελήσεις των Κοσμοκρατόρων, Επικυρίαρχων του πλανήτη.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μαυροματίου παρουσιάζει την ελληνική ταινία animation "ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ"

Σάββατο 6 Ιουνίου στο Κινηματοθέατρο Μαυροματίου.
Ώρα προβολής: 20:00

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Νοητική Στρατηγική".

Αίθουσα διαλέξεων Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών "Palso". 
Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 27 A' όροφος, 
πίσω από το ξενοδοχείο Galaxy. 

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Είναι προφανές γιατί 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Προεκλογικά υποσχέθηκε συμφωνία με τους 'εταίρους" (εταίρες θα ήταν το σωστό), μέσα στο ευρώ...

Εφ όσον ο πόλεμος είναι αμείλικτος από τους ευρωπαίους αλλά και από την εσωτερική πουλημένη τρόικα και τους οσφυοκάμπτες "έλληνες' ψηφοφόρους της αλλά και από τα λαμόγια της "ενημέρωσης", να ζητήσει την στήριξη του ελληνικού λαού γαι να κάνει το μοναδικό βήμα που έχει απομείνει...την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη και την άρρωστη Ε.Ε. 

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ...

Κασιμάτης: Αντισυνταγματικό το πρώτο μνημόνιο

Αντισυνταγματικό χαρακτήρισε το πρώτο μνημόνιο, ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών Γιώργος Κασιμάτης, υποστηρίζοντας ότι έγινε παραβίαση της δημοκρατικής αρχής του πολιτεύματος

Καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της Ελλάδος στα μνημόνια, ο Γ. Κασιμάτης, έδωσε έμφαση στη νομιμότητα των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, χαρακτηρίζοντας άκυρα και το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, καθώς δεν επικυρώθηκαν από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής, όπως προβλέπεται για τις διεθνείς συμβάσεις.

ΛΗΞΗ ΧΕΝΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 13568/5-6-2015 πρόσκληση για την 14η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  10  ΙΟΥΝΙΟΥ του 2015, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1ο.            Λήψη απόφασης για τη δημιουργία μονίμου φορέα Αρχαίου Δράματος στη Θήβα.

Ο Παιδικός Σταθμός Θήβας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος» πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Παιδικού Σταθμού Θήβας μία οργανωμένη δραστηριότητα των νηπίων που είχε οικολογικό χαρακτήρα συνδυάζοντας το παιχνίδι - την ψυχαγωγία με την γνώση και αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση όλων για την προστασία του περιβάλλοντος όχι με λόγια αλλά με αληθινές εικόνες και πράξεις που γίνονται εμπειρίες.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΕΚΔΗΛΗ ΛΑΙΚΗ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ...

Η πολιτική ιστορία της Ελλάδας στη σύντομη διαδρομή της είναι το άθροισμα των διαδοχικών της κρίσεων. Θα μπορούσε μάλιστα να περιγραφεί σαν μια διαδικασία μέσα σε κρίσεις και ανάμεσα από κρίσεις. Μια σύντομη εξέταση της πολιτικής συμπεριφοράς στις δεκαετίες που διέρρευσαν, καταδείχνει την ύπαρξη σοβαρών πρβλημάτων, που έχουν να κάνουν με κοιννωικές προκαταλήψεις και εθιστικές πολιτικές αντιδράσεις, που υποστηρίζονται από την πολιτική ανικανότητα και την πολιτική προχειρότητα, χωρίς καμία αντιστάθμιση τους με την ήδη τρωθείσα σοβαρότητα της λαικής βούλησης...

Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Καραπέτσα: Ο διχασμός του ’18 - Τα Λαμιακά και τα Θηβαϊκά.


Τα Λαμιακά και Θηβαϊκά αποτελούν μέρος του Διχασμού που δοκίμασε αντοχές, χώρισε ανθρώπους και έσπειρε εχθρότητα στην κοινωνία μας των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Και έτσι χάθηκε η ευκαιρία, για μια ακόμη φορά, να χτίσουμε τη μεγαλοσύνη μας στην ομοψυχία που σφυρηλατήθηκε από τις νίκες των βαλκανικών πολέμων.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Τι θα συμβεί σε περίπτωση ρήξης

Αναμφίβολα η επιλογή της ρήξης, δηλαδή της στάσης πληρωμών εντός ευρώ, αποτελεί μια ριψοκίνδυνη επιλογή. Το μεγάλο της πλεονέκτημα σε σχέση με την «υποταγή» είναι ότι θέτει de facto το ζήτημα που προσπαθεί να αποφύγει η Γερμανία – την αναδιάρθρωση του εξόφθαλμα μη βιώσιμου δημόσιου και ιδιωτικού χρέους της χώρας.

Μετά από 4 μήνες διαπραγματεύσεων η Ελλάδα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η τελευταία «συμβιβαστική» πρόταση των δανειστών περιλαμβάνει μέτρα όπως:

ΕΛΑ ΒΡΕ ΑΛΕΞΗ !!!! Η ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ , Η ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ !!!!!!

 
 Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
 
            Καλά,  ήθελα ν’ άξερα,  υπάρχει κανείς να πιστεύει,  πως   πρόκειται  να αλλάξει  ΚΑΤΙ   προς το καλύτερο στην Ελλάδα,  με οποιαδήποτε συμφωνία και αν υπάρξει;
 
            Οι διαπραγματεύσεις  γίνονται,  για να δούμε ΠΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.   Θα  είναι δηλαδή πολύ σκληρά, όπως τα ζητούν οι ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ,  με μισθούς και συντάξεις στα 300 ευρώ,  ή θα είναι φαινομενικά  λιγότερο σκληρά,  αλλά αντί για μείωση μισθών  και  συντάξεων,  θα  ΠΑΜΕ ΣΕ  ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,   για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα;

Μήνυμα Ευάγγελου Μπασιάκου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας , Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6) , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα Μνημόνια του Πολιτικού Συστήματος - το τέλος του πάρτι και η επιστροφή εις την δεκαετία του 1980

Απίστευτο και όμως αληθινό. Μία έρευνα του Δημητρίου Στεργίου η οποία δημοσιεύθηκε σε ηλεκτρονικό Βιβλίο αρχάς Οκτωβρίου 2012 και η οποία ετέθη υπόψη του έντιμου Επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή, αποδεικνύει με πραγματικά στοιχεία το ακόλουθο τρομακτικό: ότι κατά την περίοδο 1981-2011 κατασπαταλήθηκαν ως πλατανόφυλλα για κομματικές, πολιτικές, ρουσφετολογικές και συνδικαλιστικές  σκοπιμότητες εθνικοί, κοινοτικοί και δανειακοί πόροι ύψους 1.4 τρισεκατομμυρίων Ευρώ,δηλαδή ετησίως 46 δις Ευρώ !

Εάν αυτά τα χρήματα επενδύονταν εις την Ελληνική Οικονομία θα είχανε πολλαπλασιαστικό όφελος άνω των 15 τρισεκατομμυρίων Ευρώ, και η χώρα μας θα αναδεικνυόταν σε μία από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, με ένα τεράστιο ετήσιο ΑΕΠ, και ο Λαός μας εις τη  κατάταξη των πλουσιοτέρων του κόσμου.

Τέλος στη ρύπανση του Ευβοϊκού Κόλπου

Χορήγησης άδειας λειτουργίας εγκατάστασης χερσαίας απόθεσης σκωρίας ηλεκτροκαμίνων της Γ.Μ.Μ. Α.Ε. ΛΑΡΚΟ στη θέση «Λιάβδα» της Π.Ε. Φθιώτιδας από την  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Με Απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας εγκατάστασης χερσαίας απόθεσης σκωρίας Ηλεκτροκαμίνων της Γ.Μ.Μ. Α.Ε. ΛΑΡΚΟ, στη θέση «Λιάβδα» της Π.Ε. Φθιώτιδας.
Η απόφαση αυτή δρομολογεί την παύση απόρριψης των μεταλλουργικών σκουριών της ΛΑΡΚΟ στη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προστασία των υδάτων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας απαιτεί διαρκή εγρήγορση και υπευθυνότητα, έργα και δράσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και Δημοτική Αρχή η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της καθημερινής μας δράσης. Γι' αυτό προωθούμε την ανακύκλωση, δημιουργούμε υποδομές για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, προστατεύουμε τους χώρους πρασίνου μας, ενισχύουμε την εθελοντική δράση φορέων και οργανώσεων της τοπικής κοινωνίας, ενημερώνουμε και καλούμε τους δημότες μας σε κοινές πρωτοβουλίες, για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας και ελέγχουμε στα όρια των αρμοδιοτήτων μας όσους ρυπαίνουν.

"ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ" ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ...ΣΤΟΝ "ΕΝΤΙΜΟ" ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ;

Η ηθική ενός πολιτικού στην Ελλάδα των παχυλών λόγων και των σχεδόν μηδαμινών πράξεων, έχει μια "βαθύτερη" φιλοσοφία και ένα πολύ ευρύτερο φάσμα. Δεν πιστεύει ότι το θεμέλιο της δημοκρατίας είναι η αλήθεια. Ο σύγχρονος Ελληνας πολιτικός, με ή χωρίς γραβάτα, απεδείχθη παντοιοτρόπως και ανεξάρτητα της κοινωνικής αντίδρασης, πως είναι ο ασυναγώνιστος πλαστογράφος και παραχαράκτης της αλήθειας...

Διαθέτει προς τούτο μια έμφυτη, χαρισματική ικανότητα μεθοδευμένης κάλυψης της αλήθειας και στρέβλωσης της πραγματικότητας, ενίοτε με το πρόσχημα του "εθνικού συμφέροντος". Και εν προκειμένω, λόγω της "αγωνίας" των ημερών της διαπράγματευσης με τους δανειστές για την επίτευξη "συμφωνίας", το προπαγανδιστικό ψεύδος, που συχνά συνοδεύεται και από κυβερνητική αμηχανία,
"ποιεί τον κρείτονα λόγον ήσσονα".

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας Γραφείου Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων

Σχετικά με τη λειτουργία του Γραφείου του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας για το κοινό : Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή   από 10:00  έως 12:00
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2262350680
Φαξ: 2262350609
Διεύθυνση: Δημαρχείο, Κύπρου 3, 32200 Θήβα

Δήμος Θηβαίων Ώρα Ευθύνης: Ανοιχτή επιστολή σε Ιατρικό Σύλλογο Θήβας

Ανοιχτή επιστολή
Προς:     Ιατρικό Σύλλογο Θήβας
               -Πρόεδρο και Μέλη του Δ.Σ.
Κυρία Πρόεδρε,
από τα τοπικά ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε την πρωτοβουλία σας για σύγκλιση έκτακτης σύσκεψης στα γραφεία του Συλλόγου σας,  Πολιτικών, Δημοτικών και εκπροσώπων άλλων φορέων του Δήμου μας, προκειμένου να συζητήσετε το μείζον πρόβλημα της υπολειτουργίας του Νοσοκομείου Θήβας.
Για την εν λόγω συγκέντρωση είτε εσκεμμένα, είτε από αμέλεια δεν είχε λάβει πρόσκληση η Δημοτική Παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων, την οποία και εκπροσωπώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Ο Δήμος Θηβαίων στις 7/11/2011 προχώρησε στην υπογραφή της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, αναλαμβάνοντας εξ΄ολοκλήρου τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτή, σχετικά με την πολιτική ισότητας.
Στα πλαίσια των υποχρεώσεων αυτών ο Δήμος προτίθεται να προβεί στη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, με τις διαδικασίες οι οποίες αναφέρονται στο άρθρο 70 του Ν3852/2010.
Δικαίωμα συμμετοχής στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων έχουν:

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΣΧΕΣΗ...

Είναι γεγονός αναντίρρητο ότι η ευπιστία μας προς την πολιτική πονηρία, όπως καθημερινά η τελευταία εκδιπλώνεται και διαβρώνει κάθε κρηπίδα της κοινωνίας, εξελίσσεται ως ενδιάθετη ορμή και σκόπιμη έκφραση της ψυχικής μας ζωής. Η σχέση μας με την αναπόδραστη ανάγκη να "πιστέψουμε" ό,τι με επικοινωνιακά τεχνάσματα μας "σερβίρουν", μας οδηγεί μοιραία στη αυταπάτη. Η σχέση μας με την ευπιστία κατάντησε ολέθρια σχέση...

Και ενώ ο ελληνικός λόγος κατόρθωσε για αιώνες να παγιώσει λογικές κατηγορίες και έννοιες, πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε ο παναθρώπινος πολιτισμός, γι' αυτό και επαίτες οι μετέπειτα εποχές αναγκάζονταν να συναλλάσσονται πνευματικά και να ανοίγουν διάλογο μαζί του, εμείς δημιουργούμε στερεότυπα κατωτερότητας. Και εγκλωβισμένοι στην "τεχνιτή ανάγκη" που επιβάλλουν κατά καιρούς οι επιτήδειοι της πολιτικής, αλλά και τα όποια συμφέροντα εκπροσωπούν και με υποδειγματική υποκρισία υπηρετούν, γεωργούμε το συναίσθημα της απελπισίας επαιτώντας τη "σωτηρία" μας από εκείνους που μας καθήλωσαν στην αναγκαιότητα του "Τίποτα".

« Η Άλωση του 1453 και το θαύμα των Κρυπτοχριστιανών στην Μικρά Ασία του σήμερα»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Προσκεκλημένος στην πανέμορφη πατρίδα μας την Κρήτη, από τον Σύλλογο Φίλων των απανταχού Κρυπτοχιστιανών, ένας σύλλογος που πραγματικά το έργο του είναι ανεκτίμητο και με άφησε έκπληκτο, μίλησα την Κυριακή 24 Μαΐου για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και το Θαύμα των Κρυπτοχριστιανών της Μικράς Ασίας.

Οι ποινές στη Σχολή Ναυτοπαίδων

Αναμνήσεις από τη σχολή Ναυτοπαίδων 
ΣΔΥΝ – ΣΜΥΝ 1946-2000


Του Ελευθερίου Σφακτού
Επικελευστού Τηλ. ΠΝ ε.α.
Προέδρου ΣΑ/ΣΜΥΝ

Απόσπασμα από το βιβλίο «Ιστορικό Φωτογραφικό
Λεύκωμα Σχολής Ναυτοπαίδων – ΣΔΥΝ – ΣΜΥΝ
1946-2000», εκδ. ΓΕΝ. Αθήνα 2007. Αναδημοσίευση στο
Περί Αλός με την άδεια του συγγραφέως Ε. Σφακτού.

 




Παρέα στο «βουναλάκι».
Υποψήφιοι 1958.
Π. Πανώριος, Ε. Παντελέων,
Δ. Βαφειάδης, Γ. Γεωργαράς.
ΦΩΤΟ: Ελευθερίου Σφακτού,
«Ιστορικό Φωτογραφικό Λεύκωμα
Σχολής Ναυτοπαίδων ΣΔΥΝ – ΣΜΥΝ
1946-2000», εκδ. ΓΕΝ. Αθήνα 2007.
(Επεξ.: Περί Αλός).

Τα περισσότερα πειθαρχικά παραπτώματα των μαθητών της σχολής Πόρου περισσότερο είχαν να κάνουν με «εφηβικές αταξίες» παρά με σοβαρές παραβάσεις του πειθαρχικού κώδικα ή του κανονισμού εσωτερικής Υπηρεσίας της Σχολής [1].

Αιμοδοσία 7 Ιουνίου στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θήβας

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ    ΘΗΒΑΣ


      Την Κυριακή  7 Ιουνίου 2015 , από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.00 το  μεσημέρι , οργανώνεται αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θήβας (απέναντι από τα δικαστήρια).
          Κάθε υγιής άνθρωπος από 18 μέχρι 60 ετών μπορεί να δώσει αίμα. Γίνεται λήψη από ειδικούς μικροβιολόγους γιατρούς , ελέγχεται η πίεση και ο αιματοκρίτης. Το αίμα εξετάζεται σχολαστικά για μεταδοτικές ασθένειες ( AIDS ,Ηπατίτιδα, Σύφιλη).
     Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι 5 λεπτά και γίνεται , πάντα , από συσκευές μίας χρήσεως.
      Ο αιμοδότης δεν πρέπει:

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Μπρα ντε φερ Ελλάδας – δανειστών για μια ρεαλιστική συμφωνία

Σε συναίνεση, σχετικά με τους όρους της προτεινόμενης συμφωνίας προς την ελληνική κυβέρνηση φέρονται να έχουν καταλήξει οι πιστωτές της Ελλάδας, την ίδια ώρα που η Αθήνα έχει αποστείλει από χθες (1/6) το δικό της πλήρες σχέδιο που αποτελείται από 47 σελίδες, περιμένοντας στο… ακουστικό - Πιθανή σύγκληση Eurogroup την Παρασκευή.
Στην ελληνική πρόταση προβλέπεται μάλιστα πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% για το 2015 και 1,5% για το 2016, αλλά και τρεις συντελεστές ΦΠΑ, 6%, 11% και 23%.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Η αντίσταση του Χριστιανισμού".


Κτήριο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης Βικτωρίας. 
Μελβούρνη, Αυστραλία. 18/05/2015

Ελλάδα και Θεωρία Παιγνίων


Όταν μερικοί προσπαθούν να κατηγορήσουν την Ελλάδα χρησιμοποιώντας τη Θεωρία Παιγνίων του Nash, δεν είναι μόνο άδικοι αλλά και άσχετοι. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Η επαναστατικότητα της σκέψης του Nash προέρχεται ακριβώς από το γεγονός ότι κατάφερε να γενικεύσει τη θεωρία του von Neumann και του Morgenstern που αφορά παίγνια μηδενικού αθροίσματος. Αυτό είναι το πλαίσιο του βιβλίου του Theory of Games and Economic Behavior. Κι εκεί εξετάζουν τα συνεργατικά παίγνια που βασίζονται στην έννοια της συμμαχίας μεταξύ των παικτών. Ενώ ο Nash επινόησε την έννοια της ισορροπίας όταν δεν υπάρχει καμία συνεργασία κι ο κάθε παίκτης λειτουργεί ανεξάρτητα. Πιο σημαντικό ακόμα, είναι ότι η προσέγγιση του Nash δεν κάνει απλώς τη διαφορά αλλά γενικεύει και τη συνεργατική περίπτωση. Μετά από αυτή την πλάγια σκέψη με τη χρήση αρχικά του θεωρήματος του Kakutani και στη συνέχεια του θεωρήματος του Brouwer, απέδειξε ότι κάθε πεπερασμένο παίγνιο έχει ένα σημείο ισορροπίας.

Η πραγματικότητα της ελληνικής ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Σιγά σιγά, με την πάροδο του χρόνου η πραγματικότητα της ελληνικής ΑΟΖ γίνεται αντιληπτή από όλο και περισσότερους ανθρώπους. Έχουν βοηθήσει, βέβαια, τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο, Nότια της Πελοποννήσου και Νότια της Κρήτης, διότι δείχνουν επί του πρακτέου τη σημασία και την αξία της ελληνικής ΑΟΖ σε πρακτικό επίπεδο. Υπάρχει, επίσης, και η δράση της Θεωρίας Παιγνίων, αφού ενεργοποιήθηκε ένα νέο πλαίσιο πολύ πιο μεγάλο από το παραδοσιακό, όπου παίζουν νέοι παίκτες, όπως είναι η Λιβύη, η Αίγυπτος και η Κύπρος. Όσον αφορά στην Κύπρο είχαμε πάντα μια διαχρονική σχέση, αλλά όχι τόσο στα πρακτικά της ενέργειας.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ 'Η ΜΕΓΑΛΟΦΥΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;

Το "μεγαλοφυές" πολιτικό παιχνίδι απαιτεί εκ μέρους των πολιτικών ιδιαίτερες ικανότητες, ευελιξία μυαλού και έρμα ευθύνης. Προυποθέτει αδιάκοπη παίδευση ψυχής, μα συνάμα προυποθέτει και μάχη. Μέσα στο σύμπλεγμα της κατωτερότητας που νιώθει ο Ελληνας πολιτικός έναντι της δύναμης των συμφερόντων που τον εξουσιάζουν, ξένων και εγχώριων, η αναζήτηση της νέας μορφής πολιτικής στην πολύπλευρη εκδήλωσή της, ώστε να ανταποκριθεί ως "παίκτης" στο όποιο πολιτικό παιχνίδι με γνώμονα πάντα το συμφέρον της χώρας του, είναι μάλλον αναζήτηση αδιέξοδη.

Η Ελλάδα δεν ευτύχησε να έχει πολιτικούς με πολιτική πυγμή, κυρίως με έρμα σοβαρότητας και ευθύνης, ώστε να διαμορφώσουν μια "σθεναρή" πολιτική έναντι των όποιων συμφερόντων. Μικρόνοες και ελάχιστοι σε πολιτικό εύρος και με αφυδατωμένη συνείδηση, κάποιοι εξ' αυτών ουτιδανοί και καταγέλαστοι, ανεξάρτητα των λεονταρισμών τους, αναζητούν πρόσκαιρες ισορροπίες, συσχετισμούς δυνάμεων και λύσεις, με επισφράγισμα της όλης τους προσπάθειας, τον συμβιβασμό και τις παραχωρήσεις...

Η Κωνσταντινούπολη δεν έπεσε από την Ασία

Ν. Λυγερός

Δομικά η Κωνσταντινούπολη αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Ευρώπης κι όχι της Ασίας, γιατί είναι η άκρη και η κορυφή της γωνίας της Θράκης. Δημιουργείται γύρω ένα τοποστρατηγικό τρίγωνο με δύο θαλάσσιες πλευρές, οι οποίες είναι οι πιο ανθεκτικές λόγω του υγρού στοιχείου και μια ηπειρωτική. Όταν μιλούμε για την Άλωση του 1453, ξεχνούμε να αναδείξουμε το γεγονός ότι έγινε μέσω της Θράκης κι όχι μέσω της Ασίας, μετά από την κατάληψη όλων των κάστρων που προστάτευαν ως δίκτυο την ευρωπαϊκή της πλευρά. Αν επιπλέον θυμηθούμε ότι η ανακατάληψη του 1261 από τον Αλέξιο Στρατηγόπουλο έγινε από την ίδια πλευρά, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι Συνθήκες Σεβρών και Λωζάνης προέβλεπαν και προβλέπουν μια αποστρατικοποιημένη ζώνη από αυτήν την πλευρά.

Το ελληνικό... end game άρχισε στο Βερολίνο

Βερολίνο, της Φαίης Καραβίτη

Και ξαφνικά η συνάντηση της Άγγελα Μέρκελ με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ με τους εκπροσώπους των ισχυρότερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, η οποία είχε ως θέμα την μετάβαση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας στην ψηφιακή εποχή, μετατράπηκε σε θρίλερ.

Γύρω στις 9:00μμ διέρρευσαν οι πρώτες πληροφορίες, ότι στο Βερολίνο σπεύδουν οι επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Θέμα, οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα και η εξεύρεση κοινής θέσης των δανειστών έναντι της ελληνικής κυβέρνησης.

Ερώτηση Μπασιάκου στη Βουλή για τα προβλήματα των Νοσοκομείων Βοιωτίας

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό   Υγείας.

ΘΕΜΑ: Ελλείψεις και δυσλειτουργίες στα Νοσοκομεία Λειβαδιάς και Θήβας.

Είναι γνωστές και οδυνηρές οι μεγάλες ελλείψεις στα δύο Γενικά Νοσοκομεία και λοιπές υγειονομικές υποδομές του Συστήματος Υγείας της Βοιωτίας. Αφορούν ελλείψεις ιατρικού προσωπικού πολλών ειδικοτήτων, νοσηλευτικού προσωπικού, βοηθητικού προσωπικού σε κλινικές, τμήματα και μονάδες. Ακόμη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα. Δυσκολία εμφανίζεται και στις ανάγκες εφημεριών.

Δεκάδες συλλήψεις σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία

Δεκάδες συλλήψεις σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Έκθεση Φωτογραφίας: "ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ"

Έτσι κι αλλιώς οι φωτογραφίες είναι «στιγμές». Ο όρος «Καθημερινές Στιγμές» ουσιαστικά προσδιορίζει την ίδια την καθημερινότητα.
Αποφασίσαμε, λοιπόν, να «φωτογραφήσουμε» την καθημερινότητα έτσι γενικά αλλά όχι αόριστα. 

Για τις Ομάδες Φωτογραφίας, που για δεύτερη χρονιά λειτουργούν στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, η έννοια της καθημερινότητας έχει πολλούς και διαφορετικούς προσδιορισμούς και σημασίες, πχ.:

  • Η καθημερινότητα του καθένα μας, προφανώς διαφορετική από την καθημερινότητα των άλλων, αποτελείται από όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που την κάνουν να μοιάζει πολυποίκιλη και «πολύχρωμη». Αυτό ακριβώς είναι το «περιεχόμενο και ο συμβολισμός της αφίσας − πρόσκλησης.
  • Η καθημερινότητα του καθένα μας είναι μέρος της καθημερινότητας κάποιων άλλων, και ταυτόχρονα η δική μας καθημερινότητα  περιλαμβάνει και την καθημερινότητα κάποιων άλλων

Τα ΜΜΕ θέλουν οπωσδήποτε συμφωνία. Άρα το συμφέρον του λαού είναι η ρήξη.

Όλα τα ελληνικά ΜΜΕ ανεξαιρέτως, θέλουν διακαώς συμφωνία πάση θυσία με τους δανειστές. Αφού όμως αυτό θέλουν τα ΜΜΕ, μάλλον το συμφέρον του λαού είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση...

Η αγωνία των κομματικών ελίτ αλλά και της κρατικοδίαιτης οικονομικής ολιγαρχίας της χώρας είναι το πως θα
καταφέρει το ελληνικό κράτος να ξαναγυρίσει στις αγορές για να δανειστεί, ώστε να μείνει αδιατάρακτο το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα της ολιγαρχίας στην Ελλάδα. Για δημιουργία παραγωγικού ιστού ούτε λέξη.

Η δικτατορία του «πολιτικά ορθόν»

Έτσι και κάποιος τις μέρες μας μιλήσει για περιορισμένη μετανάστευση, για άρνηση διαχωρισμού εκκλησίας – πολιτείας, για άρνηση κατάργησης συνόρων, ή κάνει κριτική στον φεμινισμό, χαρακτηρίζεται άμεσα «πολιτικά λάθος».
Πρόκειται για μια μορφή ιδεών των οπαδών του «πολιτικά ορθόν», για μια αυταρχική ιδεολογία της νεωτερικότητας που οραματίζεται την ουτοπία ενός ασύνορου κόσμου, όπου το κέντρο είναι ο άνθρωπος πάνω από έθνος, φύλο, παραδόσεις ή θρησκευτικές ομάδες. Πρόκειται για συνειδητή άρνηση των φυσικών, ιστορικών και πολιτισμικών διαφορών, με τέτοια ακρότητα ώστε εύκολα ο αντίθετος να χαρακτηρίζεται ρατσιστής, συντηρητικός, αντιδραστικός, μέχρι και ακροδεξιός. Ο πολιτικά ορθός προτιμάει να λέει «έγχρωμος» αντί «μαύρος» και άλλα ανάλογα.

ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΦΕΤΟΣ Η «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΩΝ» ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε ένα πολύ ασφαλές μέρος κοντά το Μονάχο της Γερμανίας και σε μια ορεινή απρόσιτη περιοχή θα γίνει φέτος η ετήσια συνάντηση της μεγαλύτερης και πιο δυναμικής μυστικής οργάνωσης της Νέας Τάξης, που πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει σαν την «Λέσχη του Διαβόλου», της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ .

ΑΟΖ και Στρατηγική Μέλλοντος Ελλάδας

Ν. Λυγερός

Όταν έγινε η πρώτη διάλεξη στην Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης, ελάχιστοι Έλληνες πίστευαν στην ελληνική ΑΟΖ ως μέλλον για την Ελλάδα. Κι όμως ο Κοσμήτορας επέμενε να γίνει η παρουσίαση των δεδομένων του μέλλοντος και η ιστορία τον δικαίωσε σε όλα τα σημεία. Έτσι το συναίσθημα μεταμορφώθηκε σε σκέψη που επηρέασε πολλούς παράγοντες στη συνέχεια. Και η αδιανόητη ουτοπία άρχισε να γίνεται πραγματικότητα οράματος. Οι Έλληνες ανακάλυψαν την έννοια της ελληνικής ΑΟΖ δίχως να χρειάζονται πλέον να τους υπενθυμίζουμε ότι αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.Τώρα έχουμε φτάσει σε μια αλλαγή φάσης αφού εκδόθηκαν στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Κι άρχισε ο μεγάλος διαγωνισμός της Ελλάδας που ακολουθεί τη στρατηγική της Κύπρου σε αυτό το θέμα υψηλής στρατηγικής.

Θανάσης Βυλλιώτης: Οριστικό «αντίο»

«Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν… Έτσι κι ένας όμορφος και συναρπαστικός κύκλος της ζωής μου έκλεισε σήμερα το απόγευμα! Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη της αποτυχίας και εύχομαι να υπάρξει μια καλύτερη μέρα για αυτήν την ομάδα!
 Ευχαριστώ όλους όσους συνεργάστηκα και τους εύχομαι καλή συνέχεια!!!«.

Με αυτή τη δήλωσή στην προσωπική του ιστοσελίδα ο πρόεδρος της Θήβας Θανάσης Βυλλιώτης, αναλαμβάνοντας και την όποια ευθύνη του αναλογεί, «κλείνει» τον κύκλο του στην ομάδα της Βοιωτίας και όπως λέει αποχωρεί οριστικά από τα διοικητικά.

Η νέα δεξιά ταυτότητα

Υπάρχουν κάποιες θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες που δίνουν την ιστορική ταυτότητα της δεξιάς. Η τιμή, ο αλτρουισμός, η ελευθερία, η πνευματική περιπέτεια και η έρευνα, ο διάλογος με το "Άλλο", η ντροπή, η ταπεινότητα και ατομικότητα , η πατρίδα, ο σεβασμός δικαιωμάτων πολίτη, η ανεξιθρησκεία, η πολυεκφραστικοτητα, ειναι μερικές από τον παραδοσιακά διαχρονικό κώδικα της δημοκρατικής δεξιάς.

Νέα Κυκλοφορία, Βαγγέλης Βαδέκας, "Στα καλά καθούμενα"‏‎

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Βαγγέλης Βαδέκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες.
Από πολύ νωρίς έδειξε την αγάπη του για τη μουσική, σπουδάζοντας πιάνο για εννέα χρόνια, μουσική και θεωρία μουσικής για 5 χρόνια αλλά και Βυζαντινή μουσική για τρία χρόνια στο Μουσικό Γυμνάσιο όπου και φοίτησε.
Από το 2007 ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, δίπλα σε πολύ γνωστά ονόματα του χώρου, όπως η Πίτσα Παπαδοπούλου (με το σχήμα της στο Ισραήλ), ο Δημήτρης Κοντολάζος, ο Ζαφείρης Μελάς κ.α.

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ - ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*

Οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν ζημιωθεί μεγάλα ποσά από την διαφορά της ισοτιμίας ευρώ-ελβετικού φράγκου. Για να αντιληφθούμε όμως την τάξη μεγέθους της χασούρας των δανειοληπτών/κέρδους των τραπεζών  πρέπει  να υπολογιστεί τι έχει πληρωθεί  σε ελβετικό φράγκο και τι σε ευρώ.
Θα κάνουμε λοιπόν μια απόπειρα να υπολογίσουμε μέχρι το τέλος του 2014 τι έχετε πληρώσει και τι ακόμα οφείλετε σε ελβετικό με ένα παράδειγμα πραγματικού δανείου σε ελβετικό φράγκο πραγματικού ποσού ελάχιστα λιγότερο από 600.000 ευρώ, ήτοι ελάχιστα λιγότερου από 1.000.000 ελβετικά φράγκα.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο