Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ- ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ - «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ» - «NO BORDER» - «ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ» - ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ Μ.Κ.Ο. & ISIS

Όλες αυτές οι οργανώσεις είναι της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, και της  Ν.Τ.Π. των Σιωνιστών Επικυρίαρχων.
Σκοπόν έχουν να αναστατώσουν και αμφισβητήσουν περιοχές κρατών υπό  ακρωτηριασμό, σύμφωνα με τα σχέδια KISSINGER της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Στους «Αλληλέγγυους» εντάσσονται ο Γ.Γ. του ΟΗΕ,- αυτή η Κορεάτικη Μούμια,- ο Πάπας, ο εξαφανισμένος «Οικουμενικός» Πατριάρχης των Ορθοδόξων, ο Αρχιεπίσκοπος Πάσης Ελλάδος, οι Πρέσβειρες καλής θελήσεως του ΟΗΕ, κυρίες Σάραντον, Αντζελίνα Τζολί, Βανέσα Redgrave, κ.λ.π. Όλες αυτές οι κυρίες είναι Εβραϊκής καταγωγής και προελεύσεως.

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με τη Διοικήτρια του Γ.Ν. Λιβαδειάς

Την Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου επισκέφθηκε στο Δημαρχείο Λιβαδειάς, η κ. Ευμορφία Βαλλά με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της ως Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων κ. Ελισάβετ Γεωργαντά.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων πρόκειται να επισκεφθεί άμεσα το Γ.Ν. Λιβαδειάς για να ενημερωθεί αναλυτικά για τα θέματα του νοσοκομείου.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ της ‘ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ’ (CURL) στα ΣΕΙΡΙΤΙA ΜΕΡΟΣ Β

ΜΕΡΟΣ Β


του Ηλία Μεταξά
Οικονομικού Αξιωματικού Ε.Ν.
 
Δημοσιεύεται για πρώτη φορά, στο Περί Αλός,
με την άδεια του συγγραφέως τον οποίο κι
ευχαριστώ θερμώς. Περί Αλός
 
Ακολουθείται η ορθογραφία του συγγραφέως Η. Μεταξά





Uniforms of the Royal Marines:
Gunner, R.M.A.; Colour-Sergeant,
R.M.L.I.; Major, R.M.A.
(ΠΗΓΗ: Lieut.-Col. and Brevet Col.
CYRIL FIELD, R.M.L.I., The British
Navy Book, LONDON:
ΒLACKIE& SON, Ltd. 1859,
published 1915, p. 236

…συνέχεια από  το Α ΜΕΡΟΣ



ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ του ΝELSON

 
Όσον αφορά τους σοβαρωτάτους τραυματισμούς τουNELSON, θα  αναφέρουμε συνοπτικώς  και τις  δύο περιπτώσεις : 

Υποβολή αιτήσεων για την 4η κατασκηνωτική περίοδο στην "Παλιομηλιά" Ελικώνα μέχρι Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 ξεκινάει η 4η κατασκηνωτική περίοδος στη δημοτική κατασκήνωση  “Παλιομηλιά” Ελικώνα, η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016.

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ...

...Κυμάνθηκε μεταξύ συνεχούς και ασυνεχούς, μεταξύ της δημοκρατικής κατάτμησης και της αυτοκρατορικής ενότητας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Αλλοτε το αίσθημα της ανεξαρτησίας κι άλλοτε η ανάγκη της προστασίας δια της αναχωνεύσεως σ' ένα ευρύτερο σύνολο κινούσε την ψυχή των λαών ή τα βήματα της ιστορίας.

Κι αν βασική μορφή εξέλιξης, όχι μόνο της πολιτικής, αλλά και της κοινωνίας, που είναι το θεμέλιο της πρώτης, είναι η πορεία από τις φατρίες στις αυτοκρατορίες δια των βασιλειών, όπως τη ζωγράφισαν τόσο ωραία ο Moret και ο Davy, η εξέλιξη αυτή δεν είναι ούτε συνεχής, ούτε ομοιόμορφη.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ενεργοποιούνται εκ νέου τα «Καστέλλια» στην Θήβα! - Λαμπαδηδρομία και Θηβαϊκός Κύκλος τον Σεπτέμβριο…

Ενεργοποιούνται εκ νέου τα «Καστέλλια» στην Θήβα!
Λαμπαδηδρομία και Θηβαϊκός Κύκλος τον Σεπτέμβριο…
Αδράνεια για τον Οργανισμό Αρχαίου Δράματος..
Αν. Φρούσιος: «Τα Καστέλλια συγκινούν τα πανεπιστήμια του κόσμου..»

Στην αφάνεια έχει εντελώς πέσει  ο λόφος του Καστελλίου , όπου κάποτε λειτουργούσε το λυόμενο θέατρο , φιλοξενώντας θεατρικές παραστάσεις…

Η “ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΑΠΟΦΥΣΗ” ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Την Πέμπτη βράδυ (21 Ιουλίου 2016) στη Βουλή ψηφίσθηκε ο νέος εκλογικός νόμος.
Ωστόσο, δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις και οι δηλητηριώδεις εκφορές του λόγου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, που ήταν πάρα πολλές.
Παρά ταύτα, θα σταθούμε στη φράση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, η οποία απευθυνόμενη στον Πάνο Καμμένο έκανε λόγο για “ακροδεξιά” απόφυση και πυροδότησε την έκρηξη του Προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Αμύνης, ο οποίος ανταπάντησε: “Παρά φύση σοσιαλίστρια είστε εσείς. Στην 3η Σεπτέμβρη, το ΠΑΣΟΚ είχε την απλή αναλογική ως βασική του θέση.  Είστε χειροκροτητές του κυρίου Βορίδη και της δεξιάς απόφυσης που η Νέα Δημοκρατία ενσάρκωνε με τον κ. Σαμαρά”.

Ημερίδα με θέμα : Εγκληματικότητα- παραβατικότητα: Τρόποι Αντιμετώπισης, στη Δομβραίνα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η- Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Ο Δήμος Θηβαίων και η Τ.Κ. Δομβαίνας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας διοργανώνουν την
Τρίτη 2 Αυγούστου και ώρα 20:00
στο Πνευματικό Κέντρο Δομβραίνας
ημερίδα με θέμα :

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη διεθνή έκθεση PROWEIN 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΝΩΝ - ΠΟΤΩΝ
PROWEIN 2017
(Ντίσελντορφ Γερμανία, 19-21/03/2017)


H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της και την αύξηση της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων της, σχεδιάζει και υλοποιεί ένα στρατηγικό πρόγραμμα προβολής σε σημαντικές αγορές εξαγωγής κεφαλαίου, αξιοποιώντας όλες τις δυνατές συνέργιες με άλλους κρατικούς και θεσμικούς φορείς.

ΟΤΑΝ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΓΙΝΕ Η "ΘΡΗΣΚΕΙΑ" ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...

Στην έρευνα του κόσμου εξέχει, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η διατύπωση του προβλήματος γιατί με την περιορισμένη διάρκεια μιας φυσικής οντότητας και αναμετρώντας το πλάτος και το βάθος που παρουσιάζει ο κόσμος, είναι δύσκολη η ολοκλήρωση μιας απάντησης σε μια φάση αυτής της λειτουργίας.

Το περιεχόμενο της φιλοσοφικής σκέψης έχει έκταση, γιατί η νόηση του ανθρώπου δεν έχει όρια και προσπαθεί να ερμηνεύσει τη δράση του χωρίς καμία ιεράρχηση, με μια ηγεμονική αποστολή να υπαγάγει σε νόμους και σε κώδικες τα σκεπτόμενα και πραττόμενα.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ποια η στάση των πολιτιστικών συλλόγων και των δημοτικών φορέων απέναντι στην Coca Cola;

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Το ερώτημα τίθεται συχνά: τι μπορεί να πετύχει ένα μποϊκοτάζ, το συγκεκριμένο μποϊκοτάζ στα προϊόντα της Coca Cola; Η πρώτη απάντηση που μπορεί να δώσει κανείς είναι ότι η πολυεθνική έχει υποστεί και συνεχίζει να έχει τεράστιες απώλειες κερδών και να χάνει μερίδια αγοράς.  Και αυτό συμβαίνει υπέρ των ελληνικών εταιρειών που δρατηριοποιούνται στον κλάδο των αναψυκτικών και των χυμών.

Ποιοι αθλητές επιτρέπονται στο Ρίο;

Ποιοι αθλητές επιτρέπεται να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016; (Russia Today: Who will go to Rio?)

Ολοκλήρωση αγοραπωλησίας ακινήτου Τζαμί Γαζή Ομέρ, από το Δήμο Λεβαδέων

Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 η αγοραπωλησία του ακινήτου Τζαμί Γαζή Ομέρ, μεταξύ του Δήμου Λεβαδέων και των ιδιοκτητών του ακινήτου με την καταβολή του σχετικού αντιτίμου προς τους ιδιοκτήτες. 
Η αγορά πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου “Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτιρίων 2014”, με το ποσό των 200.000 ευρώ.

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος υπέγραψε με άλλους Βουλευτές της ΝΔ, με πρώτο υπογράφοντα τον Βουλευτή κ.Απ.Βεσυρόπουλο, Ερώτηση προς τη Βουλή σχετικά με τη σημαντική αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων, που θα αποτυπωθούν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη πλέον, ότι θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις από τις αυξήσεις που θα αποτυπωθούν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Παραχωρείται δωρεάν ο χώρος του Αεραθλητικού Πάρκου Θηβών στην Αερολέσχη Θήβας - Ευχαριστήριο από την Αερολέσχη Θήβας

THIVA AIRPORT·ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, με την οποία παραχωρείται τελικώς ο χώρος του Αεραθλητικού Πάρκου Θηβών, στο Σύλλογό μας, δωρεάν, όπως άλλωστε είχε εισηγηθεί και η Δημοτική Κοινότητα Θηβών, εκδώσαμε μία ανακοίνωση, ευχαριστώντας το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους που προώθησαν το αίτημά μας και συμπαρατάχθηκαν από την αρχή με αυτό. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Σε νέα επίθεση πέρασε ξανά η κυβέρνηση καρατομώντας για άλλη μια φορά τις συντάξεις μας και με αναδρομική ισχύ.

Καταγγέλλουμε το ανελέητο αυτό κυνηγητό των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στο όνομα των κερδών του κεφαλαίου.

Τι πάει να πει «Κύρια» «Επικουρική» «ΕΚΑΣ» ή «εφάπαξ». Μειώνεις έστω ένα από αυτά μειώνεις και λεηλατείς το εισόδημα – ότι απέμεινε – των συνταξιούχων αλλά ακόμα και τη ζωή τους…

ΕΠΙΣΤΕΓΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Η ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ

Μόλις πριν μερικές μέρες εορτάστηκε στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου η επέτειος των 42 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας μ' όλα τα χαρακτηριστικά της αντιαισθητικής στην πολιτική και της υποκριτικής ευλάβειας.

Και μόλις χθες ψηφίστηκε τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή, για κατάργηση του ορίου δαπανών για τους συνοδούς σε ταξίδια του πρωθυπουργού, του προέδρου της Δημοκρατίας και των υπουργών Εξωτερικών, Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας...

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΥΣΗ - ΝΑΤΟ ΤΗΣ Ν.Τ.Π. – & ΤΟΥΡΚΙΑ

http://katohika.gr/wp-content/uploads/2016/07/epikindines-ekselikseis-anamesa-tourkia-praksikopima-kovoun-oles-ptiseis-amerikanoi.jpg

Όταν δηλώθηκε το δόγμα
«ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗΝ» τότε άλλη ήταν η Δύση.
Σήμερα η Δύση τελεί υπό κατάληψην από τη Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Με  ότι  αυτό  συνεπάγεται..........
Η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία αποβλέπει στη Παγκόσμια  Κυριαρχία!!!

Πρόσκληση 13ης τακτικής συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας - Άγραφα 1 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

         Σας προσκαλούμε στην 13η συνεδρίαση (Τακτική) του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1η Αυγούστου 2016 και ώρα 12:00 π.μ. στα Άγραφα Ευρυτανίας (Κεντρική Πλατεία Αγράφων), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
                          
  • Ανακοινώσεις Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Ασημίνας Δ. Παπαναστασίου,
  • Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνου Π. Μπακογιάννη.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΞΕΣΦΙΞΕ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ…

ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Είναι δεδομένο ότι, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προετοίμασαν επιμελώς το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν και τούτο φάνηκε από τις δηλώσεις που προηγήθηκαν αυτού του πραξικοπήματος, του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Τζων Κέρι. Ο οποίος μέσα σε μια στιγμή, άλλαξε την χαραγμένη πολιτική των ΗΠΑ επί δεκαετίες, για το ζήτημα της Κατοχής της Βόρειας Κύπρου από τους Τούρκους.

Γιώργος Στασινός: Τρία προβλήματα και τρεις λύσεις για τα δημόσια έργα

Στις χρόνιες παθογένειες του τρόπου παραγωγής και εκτέλεσης των δημοσίων έργων στη χώρα αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, εστιάζοντας σε τρία συγκεκριμένα προβλήματα και προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις για αυτά.

 Αναφερόμενος συνοπτικά στα κύρια προβλήματα που παρατηρούνται πολλά χρόνια στις μελέτες και στα έργα του δημοσίου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ εστίασε στα εξής συγκεκριμένα θέματα:

Τον Ιούλιο, όταν ο Απόλλων επαν-εμφανίζεται στους Δελφούς!




Στον ιστότοπο των Φρυκτωριών (www.fryktories.net) θα δείτε και θα διαβάσετε περισσότερα.




Γ. Λεκάκης, www.lekakis.com


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ενημέρωση Δήμου Θηβαίων σχετικά με τα δημοσιεύματα περί λειτουργίας τζαμιού στη Θήβα

Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τη λειτουργία τζαμιού στη Θήβα ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες του για τα ακόλουθα:

  • Tα δημοσιεύματα αναφέρονται στην άδεια ίδρυσης και λειτουργίας προϋπάρχοντος ευκτήριου οίκου επί της οδού Αυλίδος 8, ο οποίος στο εξής θα λειτουργεί νόμιμα, όπως ορίζει η υπ' αρ. πρωτ. 69230/Α3/6-5-2014 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας (ΑΔΑ: BIΦΘ9-TOT) περί “χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας σε χώρους λατρείας ετερόδοξων και ετερόθρησκων θρησκευτικών κοινοτήτων” και όχι στην κατασκευή τεμένους ή οτιδήποτε άλλου σχετικού.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η παρουσία των δυσαρμονιών δημιουργούν τις απαισιόδοξες κρίσεις των αποτυχημένων εποχών μπροστά σ' ένα μέτρο, έμφυτο και απόλυτο της ανθρώπινης υπόστασης, σαν μέτρο σύγκρισης των δράσεων και των επιτευγμάτων του ανθρώπου.

Είχαν τεθεί σκοποί που δεν πραγματοποιήθηκαν;

Θα απαντήσει ο άνθρωπος βέβαια, για τον οποίον πιστεύεται γενικά ότι είναι το ίδιο πράγμα με τον άλλο κόσμο, τον θεώμενο και γενικά αισθανόμενο, γιατί αλλιώς πρέπει να δείξουμε ότι διαφέρει, σε τι διαφέρει και προπαντός ποιοι είναι οι νόμοι που διέπουν την υπόστασή του.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΩΝ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 1933

Το Σάββατο 30 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ τιμώντας την ηρωική απεργία των λιγνιτωρύχων του Αλιβερίου τον Αύγουστο του 1933.

"Διάλεξαν τον αγώνα, όχι την υποταγή...

Σήμα κινδύνου από την Europol: Χιλιάδες τζιχαντιστές έτοιμοι να χτυπήσουν την Ευρώπη

ΕΚΘΕΣΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με μια έκθεση 55 σελίδων η ειδική υπηρεσία της Europol απευθύνει νέα προειδοποίηση για πιθανή δράση χιλιάδων τζιχαντιστών σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 5.000 μαχητές που πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία και έχουν γεννηθεί σε ευρωπαϊκές χώρες.

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Βοιωτίας προϋπολογισμού περισσότερο από 3 εκατομμυρία ευρώ

Με την υπογραφή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της συντήρησης του οδικού δικτύου σε ολόκληρη τη Βοιωτία, προϋπολογισμού 3.350.000,00 ευρώ.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ

Γράφουν οι
Παναγιώτης Αποστόλου &
Χρήστος Χατζηαναστασίου
της “Ελλήνων Πολιτείας”

Από τον Αύγουστο του 2011 όταν κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει το τι θα συνέβαινε το 2016 σε μια χώρα, την Τουρκία, με μακρά παράδοση στις κινήσεις πραξικοπημάτων, το κόμμα της “Ελλήνων Πολιτείας”, είχε δημοσιεύσει σε άρθρο, πολιτική εκτίμηση της εποχής, που σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ…

Οι αρχαίοι Έλληνες μουσικοί ήξεραν το δοξάρι από τον 8ο αι πΧ. Η απόδειξη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών




Στον ιστότοπο των Φρυκτωριών (www.fryktories.net) θα δείτε και θα διαβάσετε περισσότερα.




Γ. Λεκάκης, www.lekakis.com


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

9o Φεστιβάλ Πλαταιών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών “ΩΕΡΟΗ”, σας προσκαλεί στις   Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα 4, 5, 6 και 7 Αυγούστου 2016, συνεχίζοντας την παράδοση η οποία ξεκίνησε το 2006, διοργανώνοντας φέτος το 9ο Φεστιβάλ Πλαταιών.
                      
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων

Με τον Πρόεδρο κ. Σταμάτη Καλαμιώτη και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Θηβαίων συναντήθηκαν ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης προκειμένου να τους συγχαρούν από κοντά για την εκλογή τους και να συζητήσουν θέματα που απασχολούν το Δήμο και ιδιαίτερα τη νεολαία.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΤΑ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης κατάστρεψαν τον Ελληνισμό.
Όταν οι πολιτικοί απατεώνες, δούλοι των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης-Δικτατορίας, διεδέχθησαν τη Δικτατορία των Συνταγματαρχών το 1974, συνέβησαν τα εξής γεγονότα για τον Ελληνισμό.

Η "ΕΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ" ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η διαφορετική φωνή πάντα ενοχλεί. Αν μάλιστα η "φωνή" ενδεδυθεί με τον μανδύα της αντίδρασης και αρχίσει να ξιφουλκεί ενάντια στην κατεστημένη νοοτροπία, τότε προκαλεί ανησυχία ή και ανομολόγητη φοβία. Και η αλήθεια είναι πως μεγάλο μέρος των μελών της ελληνικής κοινωνίας, αν και έχουν επίγνωση της ολκής των αδιεξόδων, δεν έχουν εξοικειωθεί με τις διαφορετικές φωνές, δεν έχουν τόσο έντονο το πάθος για αντίδραση.

Επαναπαύονται στους εξ' επαγγέλματος επιφορτισμένους με την εξεύρεση λύσεων. Προτιμούν να περιχαρακωθούν πίσω από κάθε λογής μύθους, προσδοκίες, ψευδαισθήσεις, ισάριθμες διαφυγές και τάσεις.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ, Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ, ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΘΗΒΩΝ


Με την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με σχεδόν ομόφωνη απόφαση (πλην 2-3 λευκών απο Σύμβουλους της πλειοψηφίας) ο χώρος του Αεραθλητικού Πάρκου παραχωρείται στην ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΘΗΒΑΣ.
Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση φίλων της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ και οι οποίοι παρευρέθηκαν στην Συνεδρίαση.

Θανάσης Σκούμας: Δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Θήβας ότι θα αρθεί ο παράνομος αποκλεισμός προς την παραλία της Νούσας

Δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Θήβας, ότι σήμερα θα αρθεί ο παράνομος αποκλεισμός του δρόμου. Για σχεδόν 11 μήνες, αρνιόταν να υλοποιήσει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!

Στον κόλπο της Νούσας Θίσβης, υπάρχει μια πανέμορφη παραλία που είναι ο παμπάλαιος προορισμός για κολύμβηση των κατοίκων της Θίσβης. Την 1η Σεπτεμβρίου 2015, η ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, φορέας διαχείρισης της ΒΙΠΕ Θίσβης, αυθαίρετα και παράνομα, απαγόρευσε τη διέλευση των κατοίκων προς αυτήν, αποκλείοντας τον κοινόχρηστο δρόμο, με πρόσχημα την ασφάλεια διέλευσης των φορτηγών των εταιρειών του όμιλου Στασινόπουλου.

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ, Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Στις 15 Ιουλίου 1974, η Χούντα του Ιωαννίδη, ανατρέπει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Μακάριο. Των οποίων οι σχέσεις ήταν απόλυτα τεταμένες. Εγκαθιστώντας στην κυβέρνηση ως Πρόεδρο τον δημοσιογράφο Νίκο Σαμψών.
Ο Μακάριος διασώθηκε και μεταφέρθηκε διά μέσω της Μάλτας και του Λονδίνου, στη Νέα Υόρκη. Όπου οι “σύμμαχοί” μας (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ) του εξασφάλισαν τη συμμετοχή στην έκτακτη Σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 19 Ιουλίου. Ο Μακάριος σε αυτήν τη Σύσκεψη, κατήγγειλε την Χούντα των Αθηνών ως όφειλε, αλλά απέφυγε να αναφερθεί στο υπερ-σίγουρο ενδεχόμενο μιας τουρκικής εισβολής στο Νησί.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ "ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ 2016" ΣΤΗ ΘΗΒΑ


100Μ ΑΝΔΡΩΝ    

Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΤ.ΓΕΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΔΟΣΗ

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ    
 ΣΕΙΡΑ (1) +1,1    
1 ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1990 ΓΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 10,47
2 ΤΡΙΒΥΖΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1987 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10,50
3 ΑΜΠΤΟΥ ΜΩΧΑΜΕΤ 1994 ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ 11,14
4 ΣΟΡΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΣΙΜΩΝ 1996 ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 11,16
5 ΚΟΜΙΑΝΟΣ-ΓΡΑΒΒΑΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 2000 ΑΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ 11,40
6 ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ 1994 ΑΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 11,61
7 ΡΙΖΙΚΙΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 1999 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 11,66
 ΣΕΙΡΑ (2) +1,9    

ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ: Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΕ ΕΝΑΝ - ΚΑΙ ΒΑΛΕ - ΧΡΟΝΟ

Ευχαριστούμε τον «ανεξάρτητο» δημοτικό σύμβουλο Θανάση Σκούμα που απομακρύνθηκε από το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα (ΑΡΚ). Ίσως, έπρεπε να το είχαμε πράξει εμείς νωρίτερα. Ήδη σε καμία συνεδρίαση των οργάνων της παράταξης δεν συμμετείχε τον τελευταίο χρόνο να εκθέσει τις απόψεις του. Άλλοτε με ψιθύρους και άλλοτε με κραυγές, χωρίς ποτέ όμως με πρόταση, προσπαθούσε να είναι στην επικαιρότητα στοχοποιώντας ως μοναδικό του αντίπαλο την παράταξη στην οποία ανήκε.

Προτάσεις από τον Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε

Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε υπέβαλε προτάσεις για ένταξη έργων διαχείρισης αστικών στερεών στην πρόσκληση 14.6i.26.-27.1 του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με τίτλο «Δράσεις για την ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων». 

Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν αφορούν τα παρακάτω έργα : 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΜΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η παράταξη Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας, που συγκροτήθηκε και οργανώθηκε από δυνάμεις και αγωνιστές ενάντια στα μνημόνια και ενάντια στον Καλλικράτη, διακήρυξε ως βασικά στοιχεία της φυσιογνωμίας του την πλήρη αντίθεση στα μνημόνια και τον αυτοδιοικητικό "Καλλικράτη". Τα μνημόνια και ο Καλλικράτης, περιθωριοποιούν την κοινωνία σε φτωχοποίηση και καταστροφή και σε πλήρη παραχώρηση της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, με παράδοση του δημόσιου πλούτου της, αλλά και καθιστούν την τοπική αυτοδιοίκηση σε ένα απολύτως τυπικό και διαχειριστικό ρόλο, εντολοδόχο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση, χωρίς δυνατότητα αντιμετώπισης των τοπικών αναγκών. 

Δήμος Θηβαίων: Ανακύκλωση γυαλιού στους μπλε κώδωνες συλλογής

Ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) σχεδίασε ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, με σκοπό την αξιοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων δημοτικών αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας, οι οποίες, χωρίς τη συλλογή σε χωριστό ρεύμα, καταλήγουν συχνά στα κοινά απορρίμματα.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας για άμεση στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών και του Αστυνομικού Τμήματος

Επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα απέστειλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου προκειμένου να του εκθέσει και γραπτώς δύο σημαντικά ζητήματα που  αφορούν την υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών και του Αστυνομικού Τμήματος Θήβας, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες προς τα αρμόδια υπουργεία για την επίλυσή τους,  με αφορμή και την προετοιμασία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Θήβα. 

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δημάρχου :

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο