Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Ανήγγειλαν... πτώχευση!






■Του Δημήτρη Καζάκη


«Η Ελλάδα έγινε και πάλι αξιόπιστος συνομιλητής, κάτι που κατορθώσαμε με σκληρή και συστηματική δουλειά. Ξέραμε ότι η κρίση στη χώρα μας είχε βασικά αίτια και ρίζες σε αντιλήψεις και πρακτικές που χρειάζονταν να αλλάξουν. Και αυτό κάνουμε. Αλλάζουμε την Ελλάδα».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρωθυπουργός λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Ένας 15χρονος ξεμπροστιάζει κυβέρνηση και εργολάβους στην Κερατέα




Αγαπητοί κύριοι που κυβερνάτε αυτόν τον τόπο (συμπεριλαμβανομένων και των ΜΜΕ),



Τις τελευταίες 10 ημέρες ζω - βλέπω γεγονότα στην πόλη μου, τα οποία με έκαναν να μεγαλώσω απότομα, να καταλάβω και να βιώσω μέσα μου μερικές αλήθειες που μέχρι τώρα μόνο υποπτευόμουν χωρίς να είμαι σίγουρος!



Είμαι 16 χρονών μαθητής του Λυκείου Κερατέας και στέλνω αυτήν την επιστολή σ’ αυτούς που κυβερνούν, παίρνουν αποφάσεις, ενημερώνουν, ενεργούν και ορίζουν το μέλλον μας! Το μέλλον των παιδιών μιας χώρας περήφανης με ένδοξο και λαμπρό παρελθόν, μίζερο - στενάχωρο παρόν δίχως αξίες, δικαιοσύνη, ισότητα, αξιοκρατία και ένα μέλλον δυσοίωνο, άσχημο και καταθλιπτικό χωρίς την ύπαρξη όλων αυτών που χαρακτηρίζουν την ουσία και την ερμηνεία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τα Wikileaks "καίνε" τη Ντόρα


Σημαντικές αποκαλύψεις, ιδιαίτερα επιβαρυντικές για την πρώην υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη, εμπεριέχονται στα απόρρητα...αμερικανικά έγγραφα για την Ελλάδα, που δημοσιοποιεί ο ιστότοπος Wikileaks, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Παράλληλα, οι ερευνητές του WikiLeaks, σύμφωνα με την εφημερίδα, το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιήσουν στοιχεία για τις υποχωρήσεις και την παρελκυστική τακτική της κυρίας Μπακογιάννη σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, όπως και για τις φιλοαμερικανικές θέσεις της σχετικά με το Κυπριακό και τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Βοηθάτε, γιατί χανόμαστε!





Φιλανθρωπία στις Γιορτές



Προσπαθώ να καταλάβω, γιατί κάθε χρόνο, κάθε γιορτές να μας εμφανίζουν ή μάλλον να μας θυμίζουν τις διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιδρύματα που χρίζουν οικονομικής βοήθειας, όταν πρόκειται για ενήλικες και όταν αφορά παιδιά , συνήθως κάποια δώρα. Να τονίσω, ότι όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται ή προσφέρουν φιλανθρωπία σε αυτές τις οργανώσεις και ιδρύματα είναι αξιέπαινοι. Εμείς τώρα σαν απλοί πολίτες και φιλότιμοι θα βοηθήσουμε είτε χρηματικά είτε υλικά... Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν φυσικά ανάγκη μόνο αυτές τις γιορτινές μέρες...

"ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ"

ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ...

Καλά Xριστούγεννα στους Έλληνες, «άι σιχτίρ» στους νεοταξίτες

.








Συνήθως τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων αφιερώνουμε ευχές.



Η Ελλάδα πέρασε πολλές φορές δύσκολα χρόνια υπό κατοχή, από τα αρχαία χρόνια πολλοί επεδίωξαν να την σφετεριστούν, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τους Πέρσες, τους Ρωμαίους, τους Φράγκους, τους Τούρκους, τους Γερμανούς;



Όλοι κατόρθωσαν να καταλάβουν τα Ελληνικά χώματα μα κανένας τους την Ελληνική ψυχή.

Ευχή προς τους εξουσιαστές

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Δημαρχείο

Το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου έφεραν το πρωί στο Δημαρχείο της Θήβας στρατιώτες του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού, που έψαλλαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Οι στρατεύσιμοι αντάλλαξαν ευχές με τους εργαζόμενους του Δήμου και τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Βενιζέλο που τους υποδέχθηκε στο γραφείο του Δημάρχου
 
 
 
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία της Ένωσης Ποντίων Θήβας «Εύξεινος Πόντος», μέλη της οποίας φορώντας τις παραδοσιακές ποντιακές στολές έψαλλαν, υπό τους ήχους του κεμεντζέ, τα ποντιακά κάλαντα.

Επίσης τα κάλαντα είπαν στο Δημαρχείο και οι μικροί μαθητές του 2ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού της πόλης μας.
 
 
 

Μάρτης - γδάρτης και παλουκοκαύτης έρχεται για τους Έλληνες πολίτες




■Η διαπραγμάτευση του Μαρτίου μπορεί να παρουσιάσει μεγάλες εκπλήξεις, ακόμη και... εκλογικές



Νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ μειώσεις σε μισθούς και κοινωνικά επιδόματα και νέες περικοπές σε ΔΕΚΟ και δαπάνες υγείας είναι η πικρή "πρόγευση" για το περιεχόμενο των μέτρων ύψους 12,7 δισ. ευρώ την τριετία 2012 -2014 σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έρχονται από Ε.Ε. και ΔΝΤ για τη διαπραγμάτευση του Μαρτίου.

Το 2011 ανοίγει με πετρέλαια για την Ελλάδα


Από την ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ - ΟΕλληνικός Φορέας Υδρογονανθράκων βαδίζει πλέον επισήμως προς την υλοποίησή του, με την κυβέρνηση να επιμένει ότι δι' αυτού του τρόπου προσαρμόζεται στα δεδομένα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών (και όχι μόνον), έτσι ώστε μέσω διεθνών διαφανών διαγωνισμών να μπορεί και η Ελλάδα να παραχωρεί τα δικαιώματά της σε εξειδικευμένες πετρελαϊκές εταιρείες για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στον ελληνικό χώρο. Η ΣΧΕΤΙΚΗ εισηγητική έκθεση ακόμα θέτει πλαγίως την ατεκμηρίωτη (μέχρι τώρα) πεποίθησή της ότι τα κοιτάσματα που «θα» εντοπιστούν θα μπορούν να καλύπτουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Χρωστάς σε τράπεζες; Λάθος! Δεν χρωστάς απολύτως τίποτε







Τα κακά νέα: χρωστάτε –πολλά ή λίγα-, αλλιώς δεν θα διαβάζατε αυτό το άρθρο, όπως ποτέ δεν θα διαβάζατε τα τασιενεργά του απορρυπαντικού σας.



Τα καλά νέα: Κατά πάσα πιθανότητα, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, σας χρωστάνε, σας κλέβουν ανελέητα, χρόνια τώρα, και πρέπει να κάνετε κάτι γι αυτό. Αμέσως.



Και εξηγούμαι. Τι κάνουν οι τράπεζες; Δανείζουν χρήματα με σκοπό το κέρδος. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι και κανείς δεν αμφισβητεί τη χρησιμότητα του δανεισμού όταν αυτός γίνεται με σκοπό την ανάπτυξη. Κανένας επίσης δεν αμφισβητεί ότι το τραπεζικό μας σύστημα μας κλέβει ανελέητα, παράνομα και καταχρηστικά επί σειρά ετών. Οι Ελληνικές τράπεζες και ο Μπάμπης ο τοκογλύφος καμία διαφορά δεν έχουν. Εκτός από ότι από το Μπάμπη δεν γλιτώνεις, από τις τράπεζες όμως, ναι.

Γαλλία: Ακύρωση 400 πτήσεων στο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ



Το χιόνι και το ψύχος προκάλεσαν την ακύρωση 400 από τις 1.160 προγραμματισμένες πτήσεις στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι, όπου 2.000 επιβάτες πέρασαν καθηλωμένοι την περασμένη νύκτα.

Άθικτοι, ασύλληπτοι και ατιμώρητοι

.




Golden Boy.



Βουλευτές, δημοσιογράφοι και λοιποί εξουσιαστές εξακολουθούν να αμείβονται αδρά.


ΚΑΙ οι μισθοί τους (αποζημίωση τη βάφτισαν) παραμένουν «αλώβητοι» και τα προνόμιά τους απείραχτα και οι ίδιοι παραμένουν εξαφανισμένοι. Κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι σε χειμερία νάρκη, μέχρι να λιώσουν οι πάγοι. Τα ΜΑΤ επί το έργον, η προβοκάτσια πάει σύννεφο και ο κ. Παπουτσής σιωπά, σκέφτεται και συσκέφτεται παραμένοντας «οίκοι» και φυλασσόμενος.

Από τη χθεσινή ομιλία της Λιάνας Κανέλλη στη βουλή για τον προϋπολογισμό.





Η Κανέλλη για τον προϋπολογισμό:

"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σε αυτόν τον προϋπολογισμό εγώ θα σας μιλήσω μόνο για την πατρίδα και με αριθμούς, γιατί υποτίθεται ότι ο προϋπολογισμός αφορά την πατρίδα. Και δεν υποτίθεται απλώς, οφείλει να είναι έτσι, ακόμη και με αυτές τις συνθήκες, ακόμη και με τον τρόπο με τον οποίο συζητάμε σήμερα, ακόμη και με αυτούς τους παράλληλους μονόλογους που δεν παίρνουν απαντήσεις. Σας καλώ ευθέως –την Κυβέρνηση, ευθέως όμως- να απολογηθείτε εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου, εντός εκτός Προϋπολογισμού, για τη συνειδητή απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ο πλανητάρχης που τον λέγαν GAP





Παπανδρέου: Θα αλλάξουμε την Κίνα, την Ευρώπη τον Πλανήτη, ενώ το σχέδιο προβλέπει και αλλαγή πλανήτη, εάν δεν τα καταφέρουμε…



Ας δούμε ένα τμήμα της ομιλίας του Παπανδρέου στην Ελληνική βουλή για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2010, χωρισμένο ανά νοηματικές ενότητες.

Το κείμενο είναι ενιαίο και αναφέρεται συνολικά στο όραμα του Γιώργου.

Προέρχεται από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

Το χώρισα σε νοηματικές ενότητες και του έδωσα τίτλους (με κόκκινο) για να βοηθήσω τον αναγνώστη να παρακολουθήσει το νοηματικό του βάθος. Πάμε λοιπον:

Ο Σιωνισμός κλυδωνίζει την παγκόσμια οικονομία



του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη - Είναι πολύ αργά για να σωθεί η Αμερική από την κατάρρευση και την χρεωκοπία. Αυτή ήτο αναμενόμενη. Άρχισε από τότε που οι Εβραίοι μεγαλοτραπεζίτες έπεισαν τον πρόεδρο Ουίλσον το 1914 να αναλάβουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα(FED) των ΗΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Έκτοτε τους παραχωρήθηκε το δικαίωμα να δανείζουν την Αμερικανική Κυβέρνηση με τα επιτόκια της αρεσκείας των και να ασκούν κατά το δοκούν την νομισματική πολιτική της Αμερικής και συνακόλουθα του κόσμου ολοκλήρου με το δολάριο.

Επιβεβαίωση στις αποκαλύψεις του Πειραιώς Σεραφείμ - O άνθρωπος που έκανε τους Έλληνες να δυστυχήσουν είναι Εβραίος και τον λένε Dominique Strauss Kahn!



ΠΗΓΗ

Αλήτες, ρουφιάνοι, «δημοσιογράφοι».







Ο Θάνατος του τηλεθεατή...


Αναμφίβολα απλό, περιεκτικό και ακριβές το παραπάνω σύνθημα, υπό μια προϋπόθεση:

Αφορά «δημοσιογράφους». Γιατί υπάρχουν και δημοσιογράφοι, εκτός εισαγωγικών.

Κινήθηκε ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία κατά της κυβέρνησης από τον εισαγγελέα εφετών.



Προδότες όσοι ψήφισαν το μνημόνιο.

Θρίαμβος! Ιστορική ημέρα. Ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κίνησε ποινική δίωξη για Εσχάτη Προδοσία (ΠΚ 134) κατά της Κυβέρνησης και των «Βουλευτών» που ψήφισαν το Μνημόνιο, μετά από την από 27-05-2010 μήνυσή μου.



Οι προδότες έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν με την κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Αυτή είναι η Εκδίκηση του Λαού. Εγώ καταθέτω την 11-01-2011 στην Χαλκίδα. Αυτή είναι η νέα μας Εθνική Εορτή. Η πολιτική κηδεία των Προδοτών άρχισε. Σύντομα και ο Ενταφιασμός των.

«Στήνουν» χρεοκοπία με «πριόνισμα» τραπεζών!






H Fitch άρχισε τη διαδικασία υποβάθμισης.


Την ώρα που οι οίκοι αξιολόγησης πλησιάζουν απειλητικά το Ελληνικό Δημόσιο και το τραπεζικό σύστημα της χώρας, προκαλώντας σοβαρή «αιμορραγία» ρευστότητας στις τράπεζες, τραπεζικά στελέχη επισημαίνουν τον κίνδυνο να συρθεί η χώρα σε μια χαοτική κατάσταση χρεοκοπίας, μέσα από ένα διαρκές «πριόνισμα» του τραπεζικού συστήματος και της εμπιστοσύνης των καταθετών.

Άρχισε η κρατικοποίηση των ιρλανδικών τραπεζών



κρατικοποίηση, Allied Irish Bank, ΙρλανδίαΏστε να αποφύγουν το λουκέτο…

Η ιρλανδική τράπεζα «Allied Irish Bank» δηλαδή μία από τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, εθνικοποιήθηκε σήμερα μέσα από την διαδικασία της αναχρηματοδότησης του μετοχικού της κεφαλαίου με επιπλέον κεφάλαιο 3,7 δισ. ευρώ.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ν.Σβίγγος εναντίον Κ.Διαμαντοπούλου

Συντάχθηκε απο τον/την Ευγενία Βενιζέλου




Για «εμπάθεια κατά της Θήβας» και «κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος» καταγγέλλει τη γενική γραμματέα της περιφέρειας Στερεάς Κατερίνα Διαμαντοπούλου, ο απερχόμενος δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος.«την ώρα που η Ελλάδα» όπως λέει χαρακτηριστικά « προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μέσα από τις τακτικές της Κυβέρνησης». Ο κ. Σβίγγος καταδίδει συμπεριφορές και πράξεις της γενικής γραμματέως που « κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με την επίλυση των προβλημάτων στην περιφέρεια».

Κλειστά σφαγεία στη Θήβα

Συντάχθηκε απο τον/την Γιώργος Σιμόπουλος





Στα ίδια επίπεδα αλλά με μικρή τάση προς τα κάτω σε σχέση με την περασμένη χρονιά έχουν διαμορφωθεί οι τιμές του φετινού Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού για τους καταναλωτές. Συγκεκριμένα, οι κρεοπώλες της Θήβας, ελπίζουν ότι η αγορά θα κινηθεί τις τελευταίες μέρες για να μπορέσουν να καλύψουν και το κόστος μεταφοράς σε άλλους νομούς για τα σφάγια, αφού το πρόβλημα με τα σφαγεία της πόλης παραμένει άλυτο, επιβαρύνοντάς τους οικονομικά.


ΠΗΓΗ

Yποβάθμισε την Πορτογαλία η Fitch

«Βλέπει» δυσκολίες στην χρηματοδότηση της χώρας






Χριστουγεννιάτικη υποβάθμιση επιφύλασσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch για την Πορτογαλία, όπου με ανακοίνωση του αξιολογεί χαμηλότερα, ως Α+ από ΑΑ-, την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Διατηρώντας παράλληλα αρνητικές τις προοπτικές της οικονομίας για την Πορτογαλία, προειδοποιεί με ενδεχόμενες νέες υποβαθμίσεις.

Video: Ντοκιμαντέρ για τους λόγους χρεοκοπίας των κρατών



Το χρέος και η χρεοκοπία, είτε πρόκειται για ιδιώτες, είτε για κυρίαρχα κράτη είναι η βάση του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού και του διεθνούς τραπεζικού συστήματος. Το σύστημα αυτό ονομάζεται χρηματοπιστωτικό. Ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο γυρίστηκε πριν από κάποια χρόνια και δημιούργησε φανατικούς οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο είναι εξόχως αποκαλυπτικό για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η παγκόσμια οικονομία, για τους λόγους που οδηγούνται ολόκληρα κράτη στη χρεοκοπία, για τα κίνητρα των υπερεθνικών συμφερόντων και της υπερεθνικής ελίτ. Το newscode.gr, παρουσιάζει μόνο μερικά αποσπάσματα από το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ Zeitgeist και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.




Ο Κένεντι καταγγέλλει την «μονολιθική και ανελέητη» συνωμοσία και τις μυστικές οργανώσεις

Ποιοί χρωστούν τα 24 δισ. ευρώ στο δημόσιο που διαγράφονται


Eταιρείες του Δημοσίου, εταιρείες εν λειτουργία ή έχουν βάλει λουκέτο είναι από τους μεγαλύτερους οφειλέτες του Δημοσίου σήμερα.

Ραββίνος Συμεών: "Μισούμε τους Έλληνες" - Αυτές τις ανθελληνικές δηλώσεις τις γνωρίζει η Ελληνική κυβέρνηση και το European Jewish Congress;;;


απόσπασμα απο το βιβλίο του Γεωργίου Αϋφαντή, "Άνθρωπος και επιστήμη αφύπνησις"...Αναρτούμε την συνέντευξη αυτή του ραββίνου που δημοσιεύτηκε παλαιότερα στην εφημερίδα "Α1" γιατί περιέχει πολλά ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά στοιχεία. Δεν τα δεχόμαστε όλα όπως ακριβώς τα λέει ο ραββίνος Συμεών.


Ακολουθεί η συνέντευξη:

Δεν θα αποφύγετε χρεοκοπία


Εμφανίζοντας την κρίση ως φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης και όχι ως έκτακτη εθνική συνθήκη, η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε πως η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε «πορεία χρεοκοπίας» και κάλεσε τους εργαζομένους σε «πόλεμο για την ανατροπή της εξουσίας».

Οι μεγάλοι Έλληνες... ψεύτες





Η καλή μας η κυβέρνηση φέρνει με την διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή την σφαγή των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αφού «αντέδρασαν» σκληρά στο νομοσχέδιο (στις ιδιωτικές τους συνομιλίες), την Τρίτη θα υπερψηφίσουν την καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών, στα πλαίσια πάντα του «σοσιαλιστικού» φρονήματός τους…

Έρευνα : Οι “Business” του Νταβούτογλου, το πετρέλαιο στο Αιγαίο και η Βραζιλία


Του Δημήτρη Μπεκιάρη - Τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκία Αχμέτ Νταβούτογλου προχώρησε σε μια αινιγματική δήλωση ότι με την Ελλάδα «κάνουμε ήδη business με την Ελλάδα στο Αιγαίο». Η δήλωση αυτή αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα μετά τις διαδοχικές τοποθετήσεις του υπουργού Επικρατείας της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, ενδεχόμενο το οποίο ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει κατηγορηματικά διαψεύσει. Οι δηλώσεις Νταβούτογλου αποτελούν έναν ακόμη γρίφο. Ίσως, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος συνάντησε τους τελευταίους μήνες τον Τούρκο ομόλογό του είτε στη Ρόδο, είτε στην Άγκυρα να γνωρίζει περισσότερα. Το ερώτημα όμως είναι το εξής: «Ποιες business γίνονται ή ετοιμάζονται στο Αιγαίο»;

Habemus προϋπολογισμό




Πέρασε με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ






Με τις θετικές ψήφους του ΠΑΣΟΚ και τις αρνητικές των κομμάτων της αντιπολίτευσης υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2011.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αυξήσεις εισιτηρίων και περικοπές δρομολογίων

Αναστέλλονται από την 1η Ιανουαρίου όλα τα διεθνή δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και εκείνα στη δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.




Παράλληλα, αυξάνεται σημαντικά η τιμή των εισιτηρίων στο πλαίσιο των δράσεων που προβλέπονται από το νόμο για την εξυγίανση του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Το καράβι του ‘Καλλικράτη’ κινδυνεύει να βυθιστεί»

Δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη





Για τη δεινή -όπως τη χαρακτήρισαν - κατάσταση των οικονομικών των Δήμων και την αδυναμία πολλών από αυτούς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των δημοτών τους ενημέρωσαν την Τετάρτη τους εκπροσώπους των κομμάτων τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΚΕ.

Έφοδος αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι


Έρευνα σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι πραγματοποίησαν την Τετάρτη άνδρες της αντιτρομοκρατικής, αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση της τρομοκρατίας.

Κανονικά τα μέσα την Πέμπτη από 9 π.μ. μέχρι 10 μ.μ.


Την Παρασκευή όλα τα ΜΜΜ θα κινηθούν κανονικά






Κανονικά θα λειτουργήσουν, τις ώρες αιχμής, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την Πέμπτη, μετά τις εκκλήσεις των εμπόρων για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Στην αντεπίθεση η απερχόμενη δημοτική αρχή της Αθήνας


Στην αντεπίθεση πέρασε η απερχόμενη δημοτική αρχή της Αθήνας για το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης [Βλέπε άρθρο] .




Σε ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή κάνει λόγο για κινήσεις εντυπωσιασμού και ψεύδη, κατηγορώντας τον υπουργο Εσωτερικών Γ. Ραγκούση πως «αντί να ασχολείται με τα οικονομικά του 'Καλλικράτη' που κινδυνεύει να βυθιστεί πριν ξεκινήσει το ταξίδι του, ασχολείται με το να στέλνει υφισταμένους του ελεγκτές στο δήμο Αθηναίων».

«Βόλτα» τουρκικής κορβέτας στην Εύβοια


Σε εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου εισήλθε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου η τουρκική κορβέτα Bodrum, ακολουθώντας νοτιοδυτική πορεία, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας

Αθώος ο Βαβύλης


Τέλος στη μακρόχρονη δικαστική περιπέτεια του Απ. Βαβύλη, ο οποίος κατηγορούνταν για κακουργηματική πλαστογραφία, έδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.


Το δικαστήριο, έπειτα από σχετική εισαγγελική εισήγηση, αθώωσε ομόφωνα τον Απ. Βαβύλη για την υπόθεση που αφορούσε μεταξύ άλλων πλαστογραφία κατά του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου και ψευδή δήλωση σε Αρχή.



Πρόκειται για την τελευταία κατηγορία που μέχρι πρότινος του αποδιδόταν, καθώς στο παρελθόν το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελημάτων με σχετικά βουλεύματα τον είχε ήδη απαλλάξει από σειρά αδικημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ακροαματική διαδικασία δεν παραστάθηκε ως πολιτικώς ενάγων ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων.



Αντ.Ξ.
 
 
ΠΗΓΗ


Μπουτάρης στον Ανθιμο «Θα δώσω πολιτικό όρκο»


«Θα δώσω πολιτικό όρκο» ενημέρωσε τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο ο νέος δήμαρχος κ. Γ. Μπουτάρης. Ο μητροπολίτης άκουσε τη θέση και την άποψη του πρώτου πολίτη της Θεσσαλονίκης και συμφώνησε να αποστείλει τον πρωτοσύγκελο και τον διάκονο του για να ορκίσουν όσους δημοτικούς συμβούλους επιθυμούν να δώσουν θρησκευτικό όρκο.

Η πολεοδομία κλείνει τα διόδια των Αφιδνών




Είναι παράνομα χτισμένα..Η πολεοδομία Καπανδριτίου αποφάσισε, κάτω από την πίεση του κινήματος των εκατοντάδων χιλιάδων που αρνούνται να πληρώσουν διόδια -σπρώχνωντας τις μπάρες -να σφραγίσει τα διόδια Αφιδνών και Μαλακάσας για 1 χρόνο (έχουν περιθώριο 15 μέρες για να κάνουν ένσταση).

Πρέπει να…..

σφραγιστεί και το κεντρικό κτίριο και οι οικίσκοι είσπραξης διοδίων.

Η απόφαση θυροκολλήθηκε χθες στο παράνομο κτίριο της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ στις Αφίδνες. Δείτε όλα τα σχετικά έντυπα. Περισσότερες πληροφορίες στο μπλογκ των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ.



ksipnistere.blogspot
ΠΗΓΗ

Γιατί επιλέχθηκε ως στόχος η Ελλάδα;


Το όλο εγχείρημα της Eλληνικής κυβέρνησης στην αρχική του μορφή παρουσιάζεται πως δήθεν αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στην απονομή της δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία, στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, στην καταπολέμηση του λεγομένου χαρτοβασιλείου των φακέλων, στην οικολογική προστασία, λόγω της μείωσης κατανάλωσης χαρτιού στην εν γένει άμεση και εύκολη εξυπηρέτηση των πολιτών...

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΠΙΕΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ


H κυβέρνηση Παπανδρέου ανακοίνωσε μόλις σήμερα, την διάθεση κρατικής περιουσίας προς εκμετάλλευση από τρίτους. Το κακό σενάριο φαίνεται ότι έχει επιλεγεί, για να «βγει» η χώρα μας από τα γρανάζια της τρόϊκα και των λοιπών κερδοσκόπων που συνειδητά ο κ. Παπανδρέου μας ενέπλεξε. Σε πρώτη φάση εκποιούνται τα «ασημικά», αλλά με τον καιρό θα διαπιστώσουν όλοι «με οδύνη», ότι το χρέος μεγαλώνει. ( Το 2009 ήταν στο 115% του ΑΕΠ. Με την «σωτηρία» μας από το ΔΝΤ κλπ, το 2013 θα φθάσει στο 155%). Τότε θα αποφασίσουν ότι πρέπει να εκποιηθούν και τα χρυσαφικά. Το χρυσάφι όμως θα είναι μαύρο και βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια κάτω από την θάλασσα, στον βυθό του Αιγαίου. Τόσα χρόνια οι Έλληνες αποκοιμισμένοι από τις πολιτικές τους ηγεσίες και τα κατάπτυστα ΜΜΕ, αγνοούσαν την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου σε πολλά σημεία του εθνικού χώρου μας. Από καιρού εις καιρόν ακουγόταν η φωνή κάποιου να σιγοψιθυρίζει περί κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αμέσως οι εφιάλτες της πολιτικής και της «ενημέρωσης» έσπευδαν να τον χαρακτηρίσουν ως γραφικό. Τα χρόνια πέρασαν και έφθασε η ώρα του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος. Μόνο που στο διάστημα αυτό, έγιναν οι «κατάλληλες» διεργασίες, έτσι ώστε η ελληνικότητα του ορυκτού πλούτου να αμφισβητείται σήμερα ευθέως από την Τουρκία. Πόσοι ήταν οι αφελείς, και ήταν πολλοί, που πίστεψαν ότι η Τουρκία ενδιαφερόταν για τα Ίμια ἤ για τις τσιπούρες του Αιγαίου. Πόσοι αλήθεια εξαπατήθηκαν, και ήταν πάρα πολλοί, ότι οι κραυγές «βυθίσατε το Χόρα», ήταν συμπυκνωμένα δείγματα πατριωτισμού. Σήμερα όμως, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το «βυθίσατε το Χόρα» ήταν η διφορούμενη πολιτική παρακαταθήκη του πατρός προς τον υιόν, για να βυθίσει την χώρα. Το αποτέλεσμα της ναυαγιαιρέσεως είναι γνωστό. Χάνουμε το μισό σκάφος.

Υπουργείο Προπαγάνδας - Τα Νέα της ημέρας







Υπουργείο Προπαγάνδας.



Με αρκετή δόση χιούμορ, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει, ξεκίνησε την ομιλία της στο άνδρο της μαλακίας, η "ανεξάρτητη", εγωκεντρική, κόρη του Μητσοτάκη. Η κόρη του Μητσοτάκη, που έλειπε χρόνια στον πλανήτη Αφροδίτη και πρώτη φορά ασχολείται με τα της πολιτικής, απαίτησε να μάθει, τι γίνεται με την περίπτωση του Θέμου Αναστασιάδη, ο οποίος βρέθηκε με 5.5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει. Τελειώνοντας το λόγο της, είπε κάτι άσχετο και χαμογέλασε καθώς θέλει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ χαμόγελων χωρίς να υπάρχει κάτι αστείο.

Χάσαμε και την ψυχή μας και το δώρο Χριστουγέννων και τα Μουσεία μας.



Οι συζητήσεις επί του προϋπολογισμού πάντοτε αποτελούσαν μια ανούσια διαδικασία παράθεσης αλληλοκατηγοριών και αριθμών.



Αυτή τη φορά, όμως, έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο. Οι ευρισκόμενοι εντός της αιθούσης γνωρίζουν ότι καλούνται να υπερψηφίσουν ή να καταψηφίσουν ένα κείμενο που δεν προέρχεται από τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, αλλά από τους δανειστές μας.

«Η δικτατορία των τραπεζών αντικατέστησε τη δικτατορία των όπλων»


«Στην ευρωπαϊκή ένωση χάθηκε η εθνική ταυτότητα των λαών», θα πει σε συνέντευξή του προς τη βουλγαρική εφημερίδα ‘Σέγκα’ ο ογδοντάχρονος συγγραφέας και καθηγητής πανεπιστημίου, Πέτερ Γιούχας, που γεννήθηκε το 1930 στην Ουγγαρία. «Να σας πω για το σοσιαλισμό. Δεν ήταν ο κόσμος μου και δεν μου αρέσει η δικτατορία, η οποία ήταν κοινή στις δύο χώρες (Ουγγαρία και Βουλγαρία). Σήμερα, όμως, έχουν κλείσει τα δημόσια σχολεία, τα δημόσια νοσοκομεία και όσοι δεν έχουν χρήματα, και ας έχουν δουλέψει μια ζωή, δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά. Ανταλλάξαμε τη δικτατορία του όπλου με τη δικτατορία των τραπεζών.

Νέα τεχνολογία στις μολότοφ από τους αναρχικούς


Οι νέου τύπου αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ εντείνουν την ανησυχία που διακατέχει τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επεισοδίων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το νέο "κοκτέιλ" τοποθετείται πρώτη φορά σε πλαστικό και όχι γυάλινο μπουκάλι των 500 και των 750 ml και περιέχει υγρή αμμωνία, μικρή ποσότητα βενζίνης και μικρά κομμάτια φελιζόλ. Εκτός αυτού, περιμετρικά του λαιμού του μπουκαλιού τοποθετείται συστοιχία από 10 μέχρι και 15 κροτίδες, μία εκ των οποίων διαθέτει μεγαλύτερο φιτίλι.

Σήκω Λεβέντη μου Τσολιά: μια νουβέλα σε συνέχειες

.


Μια νουβέλα σε συνέχειες.



Όταν βγαίνει η Όλγα στο δρόμο, τα πεζοδρόμια τρίζουν. Από αναστάτωση. Όχι επειδή είναι καμιά βουβάλω. Στο πέρασμά της οι άντρες πέφτουν ντόμινο. Τις περισσότερες φορές δηλαδή. Όταν φοράει τα μίνια της, τα τακούνια της και αφήνει τη χαίτη να παιχνιδίζει ελεύθερα με τα κωλομέρια της. Γιατί όταν βγαίνει έξω με την ξεχασμένη φόρμα του Μάκη και τη χαίτη κρυμμένη στον κατεβασμένο μέχρι τα αυτιά σκούφο, μόνο κάτι στραβοί πέφτουν πάνω της. Ηλίθιοι άντρες. Σε μεταξωτή κορδέλα πρέπει να σας την τυλίξουν τη γυναίκα, να σας την μοστράρουν σε βιτρίνα με φώτα νέον για να την πάρετε χαμπάρι. Ζώα όρθια είστε όλοι σας.

Φρένο Μπιλμπάο στην «Μπάρτσα»! (video)


Τέλος έλαβαν οι διαδοχικές εντυπωσιακές εμφανίσεις της Μπαρτσελόνα, η οποία έμεινε στο 0-0 στο «Καμπ Νόου» με την Μπιλμπάο στο πρώτο ματς της φάσης των 16» του Κυπέλλου Ισπανίας. Στο 1-1 Κόρδοβα-Ντεπορτίβο.

Κορυφώνεται η μάχη του προϋπολογισμού


Εν μέσω κινητοποιήσεων από τα συνδικάτα κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2011, με τους πολιτικούς αρχηγούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο