Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

θαυματα της παναγιας Μαλεβής

anonymous message for greece

Ποιος ήταν ο "Μάρσαλ"

Το Σχέδιο οφείλει το όνομα του στον πατέρα του ή στον καθιερωμένο σαν πατέρα του Τζορτζ Κάτλετ Μάρσαλ (1880-1959)


Ο Τ.Κ. Μάρσαλ υπήρξε διακεκριμένος πολιτικός, αλλά και στρατιωτικός (στρατηγός 5 αστέρων) των ΗΠΑ. Απόφοιτος της στρατιωτικής σχολής της Βιργινίας, ο Μάρσαλ αναδείχτηκε για πρώτη φορά στο μέτωπο των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, για τις πολύ καλές επιθετικές του μελέτες. Τότε πήρε το βαθμό του Συνταγματάρχη. Στη συνέχεια, η ανάδειξη του υπήρξε αδιάκοπη. Το 1924-1927, υπηρέτησε στη στρατιωτική αποστολή των ΗΠΑ στην Κίνα. Το 1936 πήρε το βαθμό του ταξίαρχου, το 1938 τη θέση του υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου και το 1939 το βαθμό του στρατηγού και τη θέση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου. Οπαδός της άποψης ότι η εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο, που έχει στο μεταξύ αρχίσει στην Ευρώπη, είναι αναπόφευκτη, ο στρατηγός Μάρσαλ εργάζεται πυρετωδώς για τη στρατιωτική ενίσχυση της χώρας. Με την είσοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο (07/12/1941), ο στρατηγός Μάρσαλ αναλαμβάνει την ουσιαστική αρχιστρατηγία στα μέτωπα της Ευρώπης και Ειρηνικού. Παίρνει μέρος στις συναντήσεις της Τεχεράνης, της Γιάλτας, του Πότσνταμ κ.α.

Τι ακριβώς μας χρωστάνε οι Γερμανοί με τις αποζημιώσεις.Δείτε το λογαριασμό.

Ο Μανώλης Γλέζος και ο Στέφανος Ληναίος, Πρόεδρος και Υπεύθυνος, αντίστοιχα, της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, εκλήθησαν, και κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, παρόντος και του Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη, ενημερώνοντας όλα τα μέλη της Επιτροπής, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, για ολόκληρο το μέγιστο πρόβλημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος Μανώλης Γλέζος ανέλυσε διεξοδικά τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα:

Α) Προς το Δημόσιο: Τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ύψους 7.100 δις δολαρίων και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3.500 δις δολαρίων αγοραστικής αξίας 1938 και για τα 2 ποσά.

ΕΜΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ από το ΒΗΜΑ: «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;»

Με τον εμετικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;», φράση που την αποδίδει στον Γιώργο Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, κυκλοφορεί Το ΒΗΜΑ της Κυριακής, 31 Ιουλίου. Οι ξεδιάντροποι κυβερνητικοί απολογητές του «λαμπρακέικου» προσπαθούν με αυτά τα απαράδεκτα πρωτοσέλιδα να τρομοκρατήσουν το λαό και συνάμα να παρουσιάσουν ως… πατριώτη τον κατοχικό υπουργό!

Για το δημοσιογραφικό υπόκοσμο που σκαρφίστηκε αυτή τη ξεφτίλα τι να πούμε; Υπόκοσμος!… Αρκεί!
Ωστόσο, θα σχολιάσουμε επιγραμματικά τη ρήση που αποδίδεται στον Πρωθυπουργό:
1. Η Πελοπόννησος δεν είναι του Γιωργάκη να την πουλήσει, ούτε τα νησιά, και αν τολμήσει κανείς να υποδουλώσει ή να ξεπουλήσει την πατρίδα μας, να ξέρει καλά, ότι θα πάρουμε τα όπλα για να υπερασπιστούμε τη γη μας! Καταλάβατε καθάρματα;

Προχωρά το έργο της παράλληλης με τον ποταμό Έβρο αμυντικής τάφρου

Δεύτερο... Εβρο μήκους 120 χιλιομέτρων και πλάτους 30 μέτρων σκάβουν δίπλα στον ποταμό οι Ενοπλες Δυνάμεις. Η ολοκλήρωση της μήκους 14.500 μέτρων αντιαρματικής τάφρου από το χωριό Μαράσια μέχρι το χωριό Ν. Βύσσα και ο επιτυχής απολογισμός όσον αφορά την ανακοπή της εισόδου λαθρομεταναστών από τη συγκεκριμένη περιοχή, άναψε πράσινο φως για την επέκταση του έργου προς Βορρά και Νότο.
Ηδη, όπως διαπίστωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, κατά την επιθεώρηση που έκανε προχθές έχει προχωρήσει το 17% του έργου καθώς την περίοδο αυτή εκτελούνται εργασίες εκβάθυνσης σε μήκος περίπου 4.000 μέτρων, από την περιοχή του χωριού Ν. Βύσσα μέχρι τον παραπόταμο του Εβρου και νοτιότερα, αλλά και εργασίες διάνοιξης νέου τμήματος 2.500 μέτρων, στη περιοχή ανατολικά του χωριού Αρδάνιο.

ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ…!!!

Σχόλια απο Περικλή Αθανασόπουλο
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ…!!!
Δεν τους σταματάει τίποτα πλέον, μέσα στο 2012 θα δούμε πράγματα που δεν τα φανταζόμαστε…!!!
Για όλα θα φταίνε «οι προσκηνιακοί τρομοκράτες»…
Αλ Κάιντα κ.λ.π…


Τι χώρα είναι η Νορβηγία και τι ρόλο μπορεί να παίξει σήμερα στην διαμόρφωση του παγκόσμιου Ενεργειακού Χάρτη;
Η Νορβηγία είναι μια φιλήσυχη χώρα που σε όλη την ιστορία της έχει καταναλώσει τις κρατικές και ιδιωτικές υπηρεσίες στην ανάπτυξη της χώρας και στο ανέβασμα του ποιοτικού επιπέδου του Λαού της.

Οι κοσμοπολίτες του ΣΕΤΕ υπέκυψαν στο επαρχιώτικο πείσμα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν είναι η πρώτη φορά που στην δημιουργία προπαγανδιστικού κλίματος χρησιμοποιούνται από την εξουσία άνθρωποι και φορείς που έχουν αγαθές προθέσεις, αλλά δεν φαντάζονται πόσο εύκολα μπορούν να «εργαλειοποιηθούν».

Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι λόγοι για τους οποίους ο αρμόδιος (λέμε τώρα) υπουργός θέλησε να συναντήσει τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ακριβώς την ημέρα – και μάλιστα λίγο πριν – που υποτίθεται ότι θα έβλεπε τους ταξιτζήδες για να βρεθεί μια μέση οδός, να επέλθει ένα είδος συμφωνίας.

Ο ΣΕΤΕ προφανώς γνωρίζει τα του τουρισμού και είναι σε θέση και να διεκτραγωδήσει την παρούσα κατάσταση και να υποβάλει προτάσεις.

Είναι, όμως, απορίας άξιον πώς έπεσε στην παγίδα της προπαγάνδας. Πώς ο επαγγελματικός κοσμοπολιτισμός των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό υποκλίθηκε στο επαρχιώτικο πείσμα.

Τι δουλειά έχει ο ΣΕΤΕ σε μια καθαρά πολιτική υπόθεση – βεντέτα και ό,τι άλλο; Το θέμα μας δεν είναι αν πλήττεται ο τουρισμός – αυτό το γνωρίζουμε όλοι.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ: Έλληνες εξισλαμισμένοι οι ηγέτες των Οθωμανών!

Το ακόλουθο άρθρο είναι απόσπασμα από πολυσέλιδη ανέκδοτη ιστορική εργασία μου. Κρίνω σκόπιμη τη δημοσίευσή του, στις δύσκολες ώρες που βιώνουμε ως λαός και έθνος, έχοντας την πεποίθηση ότι η γνώση της ιστορίας είναι το καλύτερο «γιατρικό» στην αντιμετώπιση κάθε κρίσης, πολιτικής, πολιτισμικής, εθνικής…
Στέφανος Μυτιληναίος
Ο Μιχαήλ Δούκας αναφέρει, ότι ο Οθωμανός στρατάρχης Χαλίλ, που διορίστηκε σε αυτή τη θέση από τον Μουράτ τον Α΄ (1362-1389) «ήταν Ρωμαίος στην καταγωγή»[1], δηλαδή ήταν κατά πάσα πιθανότητα Έλληνας και μετά απόλυτης βεβαιότητας ελληνόφωνος.
Μετά την οριστική κατάλυση του πελοποννησιακού δεσποτάτου του Μυστρά από τους Οθωμανούς (1460), άρχισαν εχθροπραξίες των Τούρκων εισβολέων με τους Ενετούς (1463), που διατηρούσαν αρκετές σημαντικές κτήσεις στα ελληνικά εδάφη ήδη από την εποχή των σταυροφοριών. Εκείνα τα χρόνια, ως μεγάλος βεζίρης της Υψηλής Πύλης αναφέρεται ο Μαχμούτ Πασάς, ο οποίος ήταν (κατά γενική παραδοχή όλων των ιστορικών) ελληνικής καταγωγής[2].
Ο διάδοχός του στο ίδιο αξίωμα κατά την αποτυχημένη εισβολή του Μωάμεθ του Πορθητή στη Ρόδο το έτος 1467, ο μεγάλος βεζίρης Μεζίχ Παλαιολόγος, από το επώνυμο φαίνεται πως όχι μόνο ήταν ελληνικής καταγωγής αλλά κρατούσε κιόλας «ως εφημίζετο, εκ του ομωνύμου αυτοκρατορικού οίκου»[3].
Ο μεγάλος βεζίρης Μεζίχ Παλαιολόγος ονομαζόταν πριν Μανουήλ, και ήταν ο γιος του τελευταίου δεσπότη του Μυστρά Θωμά και ανιψιός του τελευταίου αυτοκράτοραΚωνσταντίνου[4].
Επίσης, ο τελευταίος πρωτοβεστιάριος της ποντιακήςαυτοκρατορίας της Τραπεζούντας Γεώργιος Αμοιρούτζης, μετά την συνθηκολόγηση και παράδοση του αυτοκράτορα Δαβίδ το 1461, έγινε μουσουλμάνος και πέρασε στην υπηρεσία του Μωάμεθ του Πορθητή ως αξιωματούχος και λόγιος:«Αυτός ο κατά τα άλλα μορφωμένος και ταλαντούχος Τραπεζούντιος μπορεί να χρησιμέψει σαν υπόδειγμα στρεβλωμένου απ’ τη δουλεία υποκριτή ραγιά. Σε μίαν επιστολή προς τον Βησσαρίωνα θρηνεί πικρά την πτώση της Τραπεζούντας, ο ίδιος όμως αλλαξοπίστησε× εγκωμίαζε το σουλτάνο ως νέο Αχιλλέα και Αλέξανδρο, ως γιο της Ελληνίδας μούσας κι έγραψε γι’ αυτόν ποιήματα στον τύπο των χριστιανικών ύμνων προς την Παναγία»[5].

Όταν ο "αγαπούλας" εξέφραζε τα σέβη του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας...(φωτό)

Το ακούσαμε στην εξαιρετική εκπομπή του Κ.Βαξεβάνη "το Κουτί της Πανδώρας".Θέλαμε και να το δούμε.Ψάξαμε λίγο παραπάνω και το βρήκαμε.Ο Μάκης Ψωμιάδης,ως πρόεδρος της ΑΕΚ, χαιρετά με χειραψία τον πρόεδρο της δημοκρατίας στον τελικό κυπέλλου του 2001 στο ΟΑΚΑ.
Ο Big Mac παραμένει ασύλληπτος,αφού σαν ένα κακό όνειρο από τα παλιά
φροντίζει να υπενθυμίζει (και έχει τον τρόπο να το κάνει...) σε πολιτικούς,επιχειρηματίες,αστυνομικούς,δικαστικούς και άλλους "επιφανείς" του δημόσιου βίου κάτι από το αμαρτωλό τους παρελθόν...

Το selective default εντός του Αυγούστου για την Ελλάδα και λίγο αργότερα η πραγματική χρεοκοπία.

Σε καμία περίπτωση η κρίση της ευρωζώνης δεν έχει τελειώσει, υποστηρίζει ο Paul Donovan, οικονομολόγος της UBS σε άρθρο του στους Financial Times, υπενθυμίζοντας ότι η «επιλεκτική χρεοκοπία» (selective default) της Ελλάδας θα συμβεί μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ η πραγματική χρεοκοπία θα γίνει λίγο αργότερα.
Στο μεταξύ, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι οι Ευρωπαίοι θα έχουν πολλές ευκαιρίες να δημιουργήσουν πολλές μικρές κρίσεις, αναφέρει με καυστικό τρόπο ο Donovan. Το κεντρικό πρόβλημα της Ευρώπης είναι ότι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το ευρώ δεν λειτουργούσε σωστά. Για την ακρίβεια δεν λειτουργούσε καθόλου, ενώ οι Ευρωπαίοι αγνοούσαν τους οικονομολόγους που έκρουαν τον κώδωνα του τόσα χρόνια.

Ο Παπανδρέου απέλυσε τον Πάγκαλο

Μια δουλειά είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, του την στέρησε κι αυτή ο πρωθυπουργός. Στην… ανεργία, επισήμως, από χθες, ο Πάγκαλος μιας και το αντικείμενο που ασχολιότανε – συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών – του το πήρε ο «φαταούλας» Βενιζέλος, με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου. Από δω και στο εξής με τις συγχωνεύσεις- καταργήσεις των δημόσιων οργανισμών θα ασχολείται μόνο ο υπουργός Οικονομικών! Τα στοιχήματα πάντως δίνουν και παίρνουν εντός και εκτός της κυβέρνησης για το τι θα κάνει ο Πάγκαλος:

Δ.Τ. Συστάσεις για τραπεζοκαθ​ίσματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνεχίζονται οι συστάσεις στους καταστηματάρχες του πεζόδρομου της Θήβας για τα τραπεζοκαθίσματα.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής 29 Ιουλίου, κλιμάκιο του Δήμου Θηβαίων με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη, προκειμένου να γίνουν και πάλι οι απαραίτητες συστάσεις στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων σχετικά με τα επιτρεπτά όρια έκθεσης τραπεζοκαθισμάτων, έτσι ώστε να αφήνονται ελεύθεροι οι διάδρομοι για τη διάβαση των πεζών.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Τουρκική πρόκληση με φόντο το Αιγαίο


Μίκα Κοντορούση



Μία έκθεση στο μουσείο Σαμπαντζί της Κωνσταντινούπολης προσπαθεί να περάσει την άποψη ότι οι Τούρκοι είχαν πολιτισμό στην απώτατη αρχαιότητα, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν καν στο χάρτη. Η άποψη αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ παραχωρεί σε τουρκικό μουσείο, αρχαία γλυπτά και μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας.




Σύμφωνα με τον συντάκτη Παναγιώτη Λιάκο και αντίστοιχο δημοσίευμα που φιλοξενεί σήμερα Παρασκευή η εφημερίδα "Δημοκρατία", "η σημερινή κυβέρνηση είναι η δανικότερη που υπήρξε ποτέ για να παραχωρήσει τις εμπράγματες εγγυήσεις σε όλους όσοι τις απαιτούν ή σκέπτονται να τις ζητήσουν", υπαινισσόμενος το έμμεσο ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας που συντελείται εδώ και καιρό.

Δεν μπορώ πια να σωπαίνω... Nτρέπομαι!

Nτρέπομαι, γιατί την Πατρίδα μου, την κυβερνούν εδώ και δεκαετίες τα γνωστά «τζάκια», τα οποία εναλλάσσονται στην εξουσία. Kαραμανλήδες-Mητσοτάκηδες-Παπανδρέιδες! Γιατί; Tι συμβαίνει; Nτρέπομαι για την κατάντια του πολιτικού μας συστήματος, γιατί απέκρυψε, και συνεχίζει να αποκρύπτει, την αλήθεια από το λαό μας. H δικτατορία στην πληροφόρηση συνιστά έγκλημα κατά της Δημοκρατίας και του λαού μας. Όλα γίνονται στο ημίφως ή στο σκοτάδι. Όλοι τους συνειδητά έφεραν την Πατρίδα σε τέτοιο χάλι. Nαι, συνειδητά! Nτρέπομαι, γιατί τα κόμματα κατάντησαν «μαγαζάκια» διορισμένων «ανθυπάτων»! Nτρέπομαι για τα κανάλια εκείνα και τους δημοσιογράφους εκείνους που χρόνια τώρα παίζουν το ρόλο του νταβατζή και του προαγωγού... Tα λένε όλα, εκτός από την αλήθεια.

Έρχεται μεγάλη μεταρρύθμιση: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν και μελέτησα μετ’ εμβριθείας τον κατάλογο προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, όπως αυτός περιελήφθη στις περίφημες επιστολές που ο πρωθυπουργός «ταχυδρόμησε» προς τους υπουργούς του, δεν βρήκα πουθενά το γνωστό ιπποκράτειο αξίωμα «πρώτον, ου βλάψεις».



Με δεδομένο ότι η επιστολή προς το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων περιλαμβάνει δύο μόνο υποδείξεις – και καμία εντολή να τελειώσει εδώ και τώρα η υπόθεση με τους ταξιτζήδες – σχεδόν δεν χρειάζεται να δώσει κανείς την παραμικρή σημασία σε όλες τις υπόλοιπες προς όλα τα υπόλοιπα υπουργεία.



Μέσα στο γενικό χάος και τον τρόμο μπροστά στην καταστροφή του τουρισμού, ο πρωθυπουργός έκρινε πως οι μόνες υποχρεώσεις του συγκεκριμένου υπουργείου είναι η «αντιμετώπιση των εμπλοκών στην προώθηση των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων» και η «εφαρμογή του σχεδίου για την εξυγίανση των συγκοινωνιακών φορέων».

ΠΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ PONY THΣ ΝΑMCO !

Η μεγάλη επιστροφή του «Pony» στην Ελλάδα

Το «μικρό Pony», το αυτοκίνητο που οι Γερμανοί εγκωμίασαν ως το πολυχρηστικό όχημα της οικονομίας, οι Γάλλοι ως έκφραση της κλασικής φινέτσας και της απλότητας και οι Έλληνες ως «εθνικό όχημα» με τη σφραγίδα της Citroen, είναι έτοιμο να ξαναγράψει ιστορία στην αγορά των τεσσάρων τροχών.

Η οικογένεια Κοντογούρη της NAMCO, κατασκευάστρια εταιρεία των θρυλικών Pony, έχει δεχτεί άκρως δελεαστική πρόταση από μεγάλο όμιλο της Αιγύπτου για να παράγει εκείνος τα ελληνικά αυτοκίνητα, τα οποία στις αναδυόμενες αγορές της Βορείου Αφρικής και στην Αγκόλα παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική λόγω της προσιτής τιμής και των ιδιαίτερα ανθεκτικών χαρακτηριστικών τους.

Δείχνουν την έξοδο σε 7.000 του Δημοσίου

Στον αέρα βρίσκονται 7.000 υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς αρχίζει η προσπάθεια για την κατάργηση, συγχώνευση και αναδιοργάνωση εκ βάθρων περίπου 40 δημόσιων οργανισμών και φορέων που εποπτεύονται από το Δημόσιο, μετά τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ορισμένοι από τους υπό κατάργηση, συγχώνευση και αναδιοργάνωση οργανισμούς είναι ιδιαίτερα σημαντικοί όπως η ΕΡΤ, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ο ΟΔΔΥ, ο ΕΟΜΜΕΧ, ενώ για άλλους λίγοι γνώριζαν ότι υπάρχουν και ακόμη λιγότεροι τι ακριβώς κάνουν, όπως για παράδειγμα ο οργανισμός Εργο Πολιτών, το Εθνικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων ή ο Σταθμός Ελέγχου Κάπρων!

Γιώργος Δελαστίκ: Οχι, δεν μας ζουν οι Γερμανοί!

Ενας ακόμη μύθος κατέρρευσε πριν από λίγες ημέρες, όταν γνωστοποίησε στοιχεία το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο συμπεριλαμβάνει τις 400 μεγαλύτερες τράπεζες (και ασφαλιστικές εταιρείες) του κόσμου. Ο μύθος αφορά το ελληνικό δημόσιο χρέος και τα υποτιθέμενα τεράστια δάνεια που έχει πάρει η Ελλάδα από ιδιωτικές ξένες τράπεζες. Παραμύθι!




Παρόλο που η λίστα που δημοσιεύθηκε δεν είναι πλήρης γιατί αφορά μόνο εκείνες τις τράπεζες που δέχθηκαν ήδη να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ άλλες ιδιωτικές τράπεζες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι θα κάνουν, οι αριθμοί είναι καταλυτικοί. Το ίδιο και τα πολιτικά συμπεράσματα. Οχι, δεν μας ζουν οι ξένες ιδιωτικές τράπεζες! Σε καμία απολύτως περίπτωση. Ιδίως δε οι γερμανικές, ούτε κατά διάνοια. Οι ελληνικές τράπεζες είναι αυτές που κατέχουν πολύ περισσότερα ελληνικά κρατικά ομόλογα από τους ξένους τραπεζικούς γίγαντες.

Δέστο Αλλιώς!

Αντιλαμβάνεσε βέβαια ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Και θα γίνουν ακόμη σοβαρότερα τον "καυτό" Αύγουστο που έρχεται. Μη μου πεις πως δε σε προειδοποίησα. Επιμένω στον Αύγουστο.


Αλλά ξέρεις τι σκέφτομαι; Ότι αφού έτσι κι αλλιώς δε φαίνεται από πουθενά μια διέξοδος, να ανατρέψουμε τα προγνωστικά. Να βάλουμε ρε παιδί μου έναν αστάθμητο παράγοντα στις εξισώσεις και στα μοντέλα των αγορών, των οίκων και των λοιπών λαμογίων, εγχώριων και αλλοδαπών. Ας γίνω λίγο πιο σαφής.

Η Τουρκία καπηλεύεται την Ελληνική Ιστορία…

Όπως έγινε γνωστό από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η τουρκική αρχαιολογική αποστολή θα αναλάβει τις ανασκαφές στην αρχαία πόλη Ξάνθο στις ακτές της πάλαι ποτέ Λυκίας, κοντά στην Αττάλεια. Μέχρι τώρα τις ανασκαφές διεξήγαν Γάλλοι αρχαιολόγοι από το πανεπιστήμιο του Μπορντό. Μέχρι το σημείο αυτό τα πράγματα φαίνονται καλά. Όμως οι Τούρκοι είναι Τούρκοι, παντού, και ο σεβασμός στην πολιτισμική κληρονομιά των ιστορικών λαών της περιοχής που με το σπαθί κατέλαβαν, δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Έτσι από τη στιγμή που ανέλαβαν την ανασκαφή «ξέχασαν» ότι η Ξάνθος ήταν ελληνική πόλη! Ας θυμίσουμε λοιπόν στους… αρχαιοκάπηλους τα ακόλουθα:

Παιδεία και Αγανακτισμένοι θα κρίνουν το βίο της κυβέρνησης

Τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης, που έφτασε μέχρι του να βαφτίσει «σωτηρία» την επιλεκτική χρεοκοπία, τελειώνουν το Σεπτέμβριο. Το καυτό μέτωπο της Παιδείας, με το νόμο Διαμαντοπούλου που θέλει να ισοπεδώσει τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων και να καταργήσει και το «διαολεμένο» άσυλο…σε συνδυασμό με την επιστροφή των αγανακτισμένων στις πλατείες θα κρίνουν το μέλλον της, παραπαίουσας έτσι κι αλλιώς, κυβέρνησης. Η εκπαιδευτική κοινότητα διαφωνεί κάθετα με το νόμο- έκτρωμα, όπως τον έχουν χαρακτηρίσει, της Άννας Διαμαντοπούλου και ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμη και με προσφυγή στα δικαστήρια προκειμένου να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Ποιος ήθελε νεκρό στην ΠΛΑΤΕΙΑ Συντάγματος;

Του Στάθη Διομήδη «Η άλλη πλευρά επιδιώκει να υπάρξει νεκρός αυτή την περίοδο» δήλωσε εχθές ο Οικονόμου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την τρομακτική βία που άσκησαν τα τάγματα ασφαλείας κατ’ εντολήν του στην ΠΛΑΤΕΙΑ Συντάγματος, 15, 28 και 29 Ιουνίου.
Μιλάει ο άνθρωπος που έδειρε σε μια μέρα περισσότερο κόσμο από όσο έδερνε η χούντα σε
ένα χρόνο.

Συνάντηση Πεταλωτή – Κουφοντίνα!!! Τυχαία λένε… αλλά γιατί κάτι βρωμάει;

Πολύ κουβέντα τελευταία για τους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη. Μις με την αίτηση αποφυλάκισης του Ξηρού, μια τώρα με την τυχαία ντεμέκ συνάντηση Κουφοντίνα-Πεταλωτήμήπως ψήνεται κάτι και οι ΠΑΣΟΚοι σκέφτονται να μας κάνουν καμιά έκπληξη δήθεν σε ένδειξη ανθρωπισμού; Αλλιώς τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά να συναντιέται υφυπουργός με τον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη και να τον ρωτάει για τους όρους κράτησής του; Φαντάζεστε τι θα είχε γίνει αν συναντιούνταν κανας υφυπουργός της ΝΔ με καναν έγκλειστο χουντικό αξιωματικό; Δεν μας τα λένε καλά οι ΠΑΣΟΚοι!
Διαβάστε και την είδηση:

Η εξήγηση… (άπαιχτο!)

Αυτή: Έχω κάνει έρωτα με τέσσερις άνδρες κι εσύ έχεις πάειμε οκτώ γυναίκες. Ωστόσο, όλοι αποκαλούν εμένα ΤΣΟΥΛΑ κι εσένα ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΝΤΡΑ. Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό;
Αυτός: Είναι απλό. Όταν μια κλειδαριά ανοίγεται από πολλά κλειδιά, λέγεται ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ. Αλλά όταν ένα κλειδί ανοίγει πολλές κλειδαριές, λέγεται MASTER KEY.

 

Κάθε έξι λεπτά, ένα παιδί στη Σομαλία αφήνει την τελευταία του πνοή από την ανίατη ασθένεια της πείνας. Κι εμείς απλώς κοιτάμε την εικόνα του..

Γράφει η Ελένα Μπέλλη
Ζήτημα προτεραιοτήτων...

Είδα βρέφη να αφήνονται κατάχαμα, στην άκρη ενός χωμάτινου δρόμου. Ν' αφήνονται στην εγκατάλειψη, για να πεθάνουν τον άγριο θάνατο της πείνας.
Είδα κορμάκια τυλιγμένα σε πετσέτα να τοποθετούνται σε έναν πρόχειρο τάφο. Είδα το βλέμμα της μάνας, να τρεμοπαίζει ανάμεσα στη λογική και την παράνοια. Είδα καραβάνια ανθρώπων με στεγνά χείλη να ψάχνουν νερό. Είδα κουφάρια, σπαρμένα λες, σε μια απέραντη έρημο. Είδα το Κέρας της Αφρικής. Στις εκπομπές των ξένων καναλιών, στα φωτορεπορτάζ των διεθνών πρακτορείων, στις αναλύσεις των ανθρωπιστικών οργανώσεων...

ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΩΝ TYPE 209


 Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος – Αμυντικός Αναλυτής
Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Στρατοί και Τακτικές»,
τ. 16, σελ. 18, Αιγίς Εκδοτική, ΙΟΥΛ – ΑΥΓ. 2011.


Το υποβρύχιο "Πρωτεύς" (S113) ΦΩΤΌ:  www.nti.org/


Το ΒΝ (Βασιλικό Ναυτικό) διέθετε από το 1957 υποβρύχια τύπου Gato του Β΄ΠΠ που είχαν παραχωρηθεί με δανεισμό από το Αμερικανικό Ναυτικό. Οι Αμερικανοί θεωρούσαν ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να διαθέτει παρά έναν μικρό αριθμό υποβρυχίων (μέχρι τρία), ενώ αντίθετα προσέδωσαν μεγάλη προτεραιότητα στην παραχώρηση αποβατικών.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Επαναφέρουν το βιβλίο της Ρεπούση

Η Κυβέρνηση αρνείται τώρα να εγκρίνει το νέο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού και θα διανείμει στα σχολεία τη νέα χρονιά το βιβλίο «ιστορίας» της κ. Μ. Ρεπούση που όπως είναι γνωστό είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις το 2007…

Όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης σε ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή με απόφασή του ακυρώθηκε το 2007 η διανομή του συγκεκριμένου βιβλίου και ότι εδόθη εντολή για συγγραφή νέου βιβλίου ιστορίας. Όμως, και παρά το γεγονός ότι το νέο βιβλίο, πέρασε από όλες τις προβλεπόμενες αξιολογήσεις και η τελική έγκριση δόθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτου, η Υπουργός, άγνωστο για ποιο λόγο, δεν έδωσε την έγκρισή της και, όπως φαίνεται από τον ετήσιο οδηγό διδακτικών βιβλίων, που εκδίδει το Υπουργείο, κατά τη νέα σχολική χρονιά θα διανεμηθεί το παλιό βιβλίο της ιστορίας…

Πηγη 

Δίωξη στο Fimotro από τον διευθυντή ειδήσεων του Mega

Ποινική δίωξη για απειλή κατά της ζωής του διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρήστου Παναγιωτόπουλου ασκήθηκε σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη για αναρτήσεις στην ιστοσελίδα Fimotro.
Είχαν προηγηθεί μηνύσεις του κ. Παναγιωτόπουλου για σειρά υβριστικών και απειλητικών αναρτήσεων.
Για την υπόθεση είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που είχε αναλάβει την έρευνα, ζήτησε τη συνδρομή της εταιρείας Google. Η εταιρεία ταυτοποίησε το ηλεκτρονικό ίχνος, από το οποίο αποκαλύφθηκε ότι διαχειριστής του Fimotro είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης.
Σε βάρος του Fimotro εκκρεμούν και άλλες μηνύσεις για αδικήματα, όπως της εκβίασης, της απειλής και της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩ​Ν ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​Σ


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ έργα προμήθειας εξοπλισμού στα Νοσοκομεία Θήβας, Χαλκίδας, Καρπενησίου, Άμφισσας και Κύμης, συνολικού προϋπολογισμού 850.000 €.
 …………………………………………………………………………………………………….


Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά οι αποφάσεις ένταξης των έργων :
«Προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου 16 τομών στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας», προϋπολογισμού 450.000€            &
«Προμήθεια και εγκατάσταση ακτινολογικών μηχανημάτων», προϋπολογισμού 400.000€.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας.

Δ.Τ.Ειδοπο​ίηση για την αποκομιδή των απορριμμάτ​ων

Από την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου (7-8-2011) και κάθε Κυριακή δεν θα γίνεται πλέον αποκομιδή σκουπιδιών.
Παρακαλούνται οι δημότες να μην εναποθέτουν τα σκουπίδια στους κάδους(κάθε Κυριακή), αλλά να τα κρατούν στα σπίτια τους μέχρι τη Δευτέρα.
Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία όλων για να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και να προστατεύσουμε το περιβάλλον.

Πέφτουν κεφάλια» στην Κύπρο

Παραιτήθηκαν Πασχαλίδης – Πατσαλίδης και από το ΔΗΚΟ
Την παραίτηση τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια έθεσαν οι Υπουργοί του ΔΗΚΟ, Χρίστος Πατσαλίδης και Αντώνης Πασχαλίδης «ώστε να διευκολυνθεί και να επισπεύσει τη λήψη των αποφάσεων και την ανάληψη των πρωτοβουλιών που όλοι αναμένουμε» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος.
Υπεμθυμίζεται οτι την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε την παραίτηση του ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.
Ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ δήλωσε πως “ διαπιστώνουμε με ιδιαίτερη ανησυχία και αγωνία ότι οι συνθήκες επιδεινώνονται δραματικά. Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται. Σήμερα, τώρα, πρέπει να αναληφθούν σημαντικές, καταλυτικές πρωτοβουλίες και να καταβληθούν αποφασιστικές προσπάθειες για να προλάβουμε τα χειρότερα. Γιατί, ενδεχομένως να μας αναμένουν χειρότερα, αν δεν δράσουμε άμεσα”.

Μόλις ξεκίνησε η πιο σκληρή κατοχική αρχή. Μητρ.Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Η ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΣ ΗΛΘΕ!......
ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ»


Ως παιδί, αγαπητοί μου, έζησα την οδύνη και τα δεινά, που είχεν επισωρρεύσει στη Χώρα μας η Γερμανο-Ιταλική Κατοχή της περιόδου 1941-1945. Τότε λοιπόν υπήρχε μία σκιώδης Κυβέρνηση δοσιλόγων ή, άν προτιμάτε, μια Κυβέρνηση προσκυνημένων στον Κατακτητή και επομένως προδοτῶν, η οποία εκτελούσε τυφλά όλες τις εντολές του Κατακτητή. Η κυκλοφορία στους δρόμους το βράδυ, έπειτα από μια συγκεκριμένη ώρα, ήταν απαγορευμένη! Η μετακίνηση από ένα χωριό σε άλλο ήταν επιτρεπτή μόνον υπό προϋποθέσεις! Χρειαζόταν ειδική άδεια! Η διάθεση των -λιγοστών άλλωστε- αγαθών, όπως των τροφίμων, ήταν με το «δελτίο». Συνηθισμένη ήταν επίσης η ανταλλαγή αγαθών «είδος με είδος». Ἐπρεπε να δώσεις πχ. τόσες οκάδες στάρι για να αγοράσεις ένα ζευγάρι παπούτσια! Ώφειλες να ανταλλάξεις ένα χρυσαφικό σου για δυο οκάδες λάδι, άν το εύρισκες και αυτό! Η λεγόμενη «μαύρη αγορά» ήταν σε μεγάλη ἀνθηση! Η φτώχεια καθολική! Η πείνα γενική και καταλυτική! Άνθρωποι πάσης ηλικίας έπεφταν ξαφνικά νεκροί καταμεσής του δρόμου, θύματα της μεγάλης πείνας!

Ανοικτή επιστολή στους Προέδρους Κύπρου και ελληνικής κυβέρνησης

Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Αξιότιμοι Κύριοι,

Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κύριε Δημήτρη Χριστόφια και
Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβέρνησης, Κύριε Γεώργιε Παπανδρέου,

Οι εμετικά προκλητικές δηλώσεις του γενίτσαρου και κατά δήλωσίν του μισούντος την Ελλάδα, Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ερντογαν, μέσα στα αιματοβαμμένα από το αίμα των Κυπρίων αδελφών μας χώματα την «επέτειο» της βάρβαρης εισβολής δεν υπερέβησαν απλά τα εσκαμμένα. Είναι απόλυτα ταπεινωτικές και ευθέως πολεμικά προκλητικές για το σύνολο του Ελληνισμού.

Τυχόν ψελλίσματα προς τον ΟΗΕ, ο Γ.Γ του οποίου κ. Μπαν Κι Μουν, μόλις προχθές, στις 7 Ιουλίου 2011, απέδειξε μόνον τα φιλοτουρκικά του αισθήματα και σας έσυρε σε μια νέα απόλυτη ενδοτική υποταγή, είναι άνευ άξιας και στην καλλίτερη περίπτωση προκαλούν τον γέλωτα και τις ειρωνείες αυτού του μισητού ανθέλληνα γενίτσαρου.

Κυκλοφόρησε το 7ο τεύχος του περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ

Η ΒΟΙΩΤΙΑ 7 με μια ματιά
Κυκλοφορεί το 7ο τεύχος του περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ με ενδιαφέροντα θέματα.
Ο μεγάλος ποιητικός διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ που το βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Εκφραση και η ΒΟΙΩΤΙΑ διοργανώνουν για το 2011 συνιστά σημαντικό πνευματικό γεγονός. Η προσπάθεια για την επιτυχία του έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά απαραίτητη είναι η συμμετοχή όλων των πνευματικών ανθρώπων της Βοιωτίας και όχι μόνο. Πληροφορηθείτε τους όρους συμμετοχής.

Η άλωση της Λιβαδειάς με 1.000 έως 2.000 Ελληνες νεκρούς από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ομέρ Βρυώνη και του Κιοσέ Μεχμέτ το καλοκαίρι του 1821 σηματοδοτεί την απαρχή της ολικής καταστροφής της περίφημης πόλης και των κατοίκων της κατά τη διάρκεια του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Η ηρωική έξοδος των Λιβαδειτών μετά από τη 17ήμερη πολιορκία έγραψε μια ματωμένη αλλά ένδοξη σελίδα στο βιβλίο των εθνικών αγώνων.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΔΟΥ ΘΗΒΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ

ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

Δίρκης 20 – Τα.κ 32200 Θήβα
Τηλ 6978007275 tel&fax :22620 81044
e-mail: oebethivas@yahoo.gr
ΘΗΒΑ 18-7-2011 ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 45/11
ΠΡΟΣ :ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κον ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

Δημοψήφισμα ή περιφρόνηση του λαού;;;

ΣΤΗΝ πολιτική ιστορία της Ελλάδας έχουν καταγραφεί αρκετά δημοψηφίσματα. Τα περισσότερα από αυτά, που διεξήχθησαν πριν από την πτώση της δικτατορίας (1974), έγιναν σε ταραγμένες ή ανώμαλες πολιτικές περιόδους και γι’ αυτό δεν μπορούν να θεωρηθούν ως γνήσια έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας.
Το πρώτο ελεύθερο δημοψήφισμα έγινε το 1974 και καθόρισε τη μορφή του πολιτεύματος (από βασιλευομένη σε προεδρευομένη δημοκρατία).
ΕΚΤΟΤΕ καμία κυβέρνηση δεν ανέλαβε την πρωτοβουλία να προκηρύξει δημοψήφισμα, είτε για «κρίσιμο εθνικό θέμα» είτε για νομοσχέδια που ρυθμίζουν «σοβαρό κοινωνικό ζήτημα», μολονότι οι προβλέψεις αυτές υπάρχουν στο Σύνταγμα που ψηφίστηκε το 1975.

Κύπρος και Κουρδιστάν στα «μεγάλα σχέδια»


Την ώρα που η ελληνική κοινωνία ασχολείται αποκλειστικά με την οικονομική κρίση συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα δίπλα μας, τα οποία μας αφορούν άμεσα.

Παρατηρώντας  τις απόψεις και τις εκτιμήσεις Τούρκων συναδέλφων μπορούμε να δούμε και να αντιληφθούμε τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας, για να χαράξουμε (αν ποτέ χαράξουμε) την δική μας πολιτική σε σημαντικά θέματα της περιοχής μας.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος της Τζουμχουριέτ κ. Ερόλ  Μανισαλί, υποστηρίζει ότι το Κυπριακό ζήτημα, όπως και το Κουρδικό, εντάσσονται πλέον στο σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής που εφαρμόζεται με ταχύτατους ρυθμούς. 

Αιολικά εργοστάσια στ' Άγραφα...Που είσαι Αντώνη να δεις …τ' Άγραφα της αρπαχτής!!!

Γράφει ο Γιώργος Τάσιος
Μέλος της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος και του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠαΜ)Ευρυτανίας.
Τ' Άγραφα, από σύμβολο ελευθερίας σε δύσκολους χρόνους, σήμερα κατάντησε το σύμβολο της απόλυτης υποταγής.
Μια γωνιά Ελλάδας, που γέννησε και γαλούχησε προσωπικότητες, όπως τους Κατσαντώνη, Βελή, Τσάκα, Αναστάσιο τον Βραγγιανίτη και πολλούς, πολλούς άλλους, έγινε τώρα άντρο επαιτείας.
Τραγικές φιγούρες - σύμβουλοι, χωρίς ίχνος σκέψης και σοβαρότητας, χωρίς την παραμικρή λογική, υποκύπτουν στα κελεύσματα μιας πολυεθνικής εταιρίας, μια από αυτές που καραδοκούν να ξεζουμίσουν τους πλούσιους πόρους της πατρίδας μας, μετά και το επίσημο ξεπούλημα - χάρισμα -και με την βούλα- των πραξικοπηματιών βουλευτών μας.
Τόσα χρόνια πέρασαν που το κράτος ξέγραψε τ' Άγραφα, πιστεύουν στ' αλήθεια οι κατά τ' όνομα και όχι κατά τη χάρη Αγραφιώτες, θα δουν προκοπή από πολυεθνικές εταιρίες; Υπάρχει στ' αλήθεια τέτοιος λογικός νους;

Μια μέρα στην παραλία! (100 χρόνια πρίν)

Το καλοκαίρι πλησιάζει. Κάποιοι, οι πιο τολμηροί, έχουν ήδη αρχίσει τις εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες. Κάποιοι άλλοι πάλι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την πρώτη τους εμφάνιση με μαγιό. Γυμναστήρια, solarium, δίαιτες και φυσικά βόλτα στα μαγαζιά για να ανακαλύψουν το μαγιό που θα αναδυκνείει καλύτερα το σώμα τους. Το μαγιό που φυσικά θα συμβαδίζει με τις τάσεις της μόδας του φετινού καλοκαιριού..
Ήταν όμως πάντα έτσι; Έχετε αναρωτηθεί  πως ήταν οι παραλίες πρίν από 100 χρόνια. Και πιο σημαντικό, πως ήταν τα μαγιο και  οι λουόμενοι;
Μια μέρα στην παραλία πριν 100 χρόνια

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Και τυπικά σε χρεοκοπία - Η S&P ο τρίτος οίκος που μας πτώχευσε.

Πριν από λίγη ώρα η Standard&Poors, έγινε ο τρίτος οίκος που κήρυξε την Ελλάδα σε «επιλεκτική χρεοκοπία» θεωρώντας ότι η προτεινόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συνεπάγεται "αδυναμία αποπληρωμής του". Παράλληλα, επαναδιατύπωσε τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση σε «C» επίπεδο. 
Ήταν αναμενόμενο βέβαια, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει πολλά. Αυτά που υποστήριξε κορυφαίο στέλεχος της περί "ανάγκης αναδιάρθρωσης εκ νέου σε δύο χρόνια".  .

Χαρταετός


Βεγγαλικά οι στιγμές.
Πας να τις πιάσεις.
Τις πιάνεις. Πάντα με κίνδυνο της ζωής σου.
Είναι ένα ρίσκο που παίρνεις αυτοβούλως. Και που συνειδητά απολαμβάνεις. 
Απόφαση με δύο πρόσωπα. Μαχαίρι με λεπίδα διπλής όψης.
Εκεί δε χωρούν ναι μεν, αλλά. Οι μαθηματικές πράξεις είναι άβουλες.
Η βουλιμία του μυαλού όμως δεν είναι. 
Τι προτιμάς από τα δύο σ' είχα ρωτήσει. Βουλιμικά άβουλο το βλέμμα σου και τότε.
Τον χαρταετό μου 'χες πει ξανά και ξανά. Τον κρατάς, τον ελέγχεις απόλυτα.
Και το κυριότερο, όταν αποφασίσεις τον γκρεμίζεις.
Πότε εσύ και πότε ο αγέρας με τον οποίον παίζετε κρυφτό.
Μαζί τσακίζετε τις στιγμές. Από κοινού τις σπάτε σε κομμάτια. Ο καθένας παίρνει το δικό του.
Κορινιζαρισμένες. Ακούνητες. Κουρελιασμένες.
Ένα κολάζ γεμάτο  με ροκανισμένες ψευδαισθήσεις που λιντζάρουν φοβίες.
Για όσα πράγματα οι άνθρωποι θα 'θελαν να 'ταν αλλιώς.
Πλάθουν αναμνήσεις μίας σιγής νεκρικής. Που σπάει μόνο στο άκουσμα του χαρταετού, όταν τελεί υπό κατάρρευση.

Δράσεις ΣΑ - Εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΘΕΜΑ : «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

ΕΙΣΗΓΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ

Λαμία, 27 Ιουλίου 2011




Από την 1η Ιουλίου, η Διεύθυνση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, η ΔΙΣΑ, ενσωματώθηκε στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Συνεπώς η διαχείριση των Συλλογικών Αποφάσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα, αποτελούν αρμοδιότητα της αιρετής Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διαχειρίζεται 22 Συλλογικές Αποφάσεις Μελετών και Έργων. Οι Συλλογικές Αποφάσεις κατηγοριοποιούνται σε Εθνικές (ΣΑΜ και ΣΑΕ), Περιφερειακές (ΣΑΜΠ & ΣΑΕΠ) και Περιφερειακών Ενοτήτων (οι γνωστές ΣΑΝΑ).

Έχετε ήδη με τις εισηγήσεις αναλυτικά στοιχεία για τις Συλλογικές Αποφάσεις και την πορεία υλοποίησής τους.
Θα επικεντρώσω λοιπόν στα σημεία εκείνα που πρέπει να εστιάσουμε, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην αποτελεσματική υλοποίησή τους.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΡΧΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΘΕΜΑ : «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΣΠΑ»

ΕΙΣΗΓΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ

Λαμία, 27 Ιουλίου 2011



Μετά την παρέλευση του πρώτου εξαμήνου εφαρμογής του Καλλικράτη, από την 1η Ιουλίου του 2011, η αιρετή Περιφέρεια αποκτά τις πλήρεις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Νόμο 3852 και αφορούν κυρίως τα μείζονα θέματα αναπτυξιακού προγραμματισμού.

Η αιρετή Περιφέρεια επομένως, καθίσταται από 1ης Ιουλίου, εκτός από φορέας υλοποίησης και φορέας διαχείρισης και χρηματοδότησης, μέσα από το ΕΣΠΑ και τις  Συλλογικές Αποφάσεις Μελετών και Έργων.

Αποκτώντας λοιπόν αυτόν τον επιτελικό ρόλο, και ξεκινώντας επίσημα την άσκησή του, μέσα από τις συζητήσεις και αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως ανώτατου βουλευόμενου οργάνου της Στερεάς Ελλάδας, αρχίζουμε σήμερα με την παρουσίαση των στοιχείων που αποτυπώνουν την υφιστάμενη κατάσταση των προγραμμάτων.

Θεώρηση βιβλιαρίων από ελεγκτή ιατρό. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Θεώρηση βιβλιαρίων από ελεγκτή ιατρό.

Σας ενημερώνουμε ότι η θεώρηση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων ( Δημοσίου, ΤΥΔΚΥ) από ελεγκτή ιατρό, θα γίνεται πλέον στο Δημαρχείο Θήβας στην οδό Κύπρου 3 κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 9:30 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ.

***************************************************************

Tελικά τι έγινε τους βρήκατε τους "καταχραστές της εξουσίας" κύριε Παπουτσή; Τιμωρήθηκαν;......




Και ένα …πολιτικό ανέκδοτο!

Μια μέρα ένας ανθοπώλης πήγε σε ένα κουρείο για κούρεμα. Μετά το κούρεμα, ρώτησε για τον λογαριασμό του και ο κουρέας απάντησε, “δεν μπορώ να δεχτώ τα χρήματα από σας, προσφέρω κοινωφελές έργο αυτή την εβδομάδα.” Ο ανθοπώλης ευχαρίστησε και έφυγε από το κατάστημα. Όταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει το κατάστημά του το επόμενο πρωί, στην πόρτα του βρήκε να τον περιμένει μια κάρτα με «ευχαριστώ» και μια ντουζίνα τριαντάφυλλα.
Σε λίγο ένας φούρναρης μπήκε για κούρεμα, και όταν πήγε να πληρώσει, ο κουρέας και πάλι απάντησε: «Δεν μπορώ να δεχθώ τα χρήματα από σας, προσφέρω κοινωφελές έργο αυτή την εβδομάδα.” Ο φούρναρης ήταν ευτυχής και έφυγε από το κατάστημα. Το πρωί, όταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει, στην πόρτα του υπήρχε μια κάρτα με «ευχαριστώ» και μια ντουζίνα τσουρέκια.

Σαν … μικρός Παπουτσής μιλά ο αρχηγός της αστυνομίας

Σε μια περίεργη, κινδυνολογική και προβοκατόρικη δήλωση  προχώρησε ο αρχηγός της Αστυνομίας Λ. Οικονόμου, ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική σχετικά με την εγκληματικότητα.
Συγκεκριμένα ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ισχυρίστηκε ότι κάποιοι θέλουν να υπάρξει νεκρός, λέγοντας ότι «η άλλη πλευρά επιδιώκει να υπάρξει νεκρός αυτή την περίοδο».
Τα ίδια περίπου είχε δηλώσει προ ημερών και ο… υπουργός της Αστυνομίας, Χρήστος Παπουτσής, από το βήμα της βουλής, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την ωμή βία των ματατζήδων εναντίον των διαδηλωτών στο Σύνταγμα.

Έτσι έγινε το μεγάλο φονικό - Ποια ήθελε να σκοτώσει ο παρανοϊκός Νορβηγός και γλίτωσε κατά τύχη

Λεπτομέρειες για το σχέδιο και τους σκοπούς του δράστη του Νορβηγού μακελάρη αποκαλύφθηκαν κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο του Όσλο.


Ο δράστης παρουσιάστηκε στο δικαστήριο κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, έπειτα από απόφαση του δικαστή.



Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ο Μπρέιβικ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 21 έτη, όμως η φυλάκισή του μπορεί να παραταθεί εάν κριθεί ότι αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία.

Γέφυρες πολέμου στήνει στον Έβρο η Τουρκία. Σε 15' "σβήνουν" το ποτάμι

Αλλαγή των τακτικών και στρατηγικών δεδομένων στην κύρια γραμμή αντιπαράθεσης Ελλάδας-Τουρκίας, στον ποταμό Έβρο. Με μια κίνηση, η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολιών για το τι σχεδιάζουν έναντι της Ελλάδος οι γείτονες, προχώρησαν στην προμήθεια γεφυρών-πορθμείων, ενός κατεξοχήν επιθετικού όπλου και μάλιστα σε τέτοιες ποσότητες και με τέτοιες δυνατότητες που τους επιτρέπει εντός λεπτών(!) να προχωρήσουν σε ζεύξη του ποταμού Έβρου και να ξεχυθούν στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας.

Για μία ακόμη φορά, η γειτονική χώρα πρωτοτυπεί, αφού είναι η μόνη παγκοσμίως, η οποία μεσούσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δαπανά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση μέσων ταχείας γεφύρωσης υδάτινων κωλυμάτων στο πλαίσιο ενός καλά μελετημένου και με σπουδή υλοποιούμενου εξοπλιστικού προγράμματος.
Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δικαιολογίες διπλωματικές-πολιτικές δεν υπάρχουν για την κίνηση αυτή και είναι επιβεβλημένο να τεθεί σε ανώτατο επίπεδο στην τουρκική πολιτική ηγεσία. Η επικείμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν για τα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης δίνει μια καλή ευκαιρία στον πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Καραμανλή να θέσει το θέμα άμεσα στον Τούρκο ομόλογό του.

Σαν σήμερα στα Δερβενάκια

Τέσσερα στενά περάσματα στην Κορινθία: Μπογάζι της Νεμέας, Δερβενάκι του Τριτού, στενά του Αγίου Σώστη και Κλεισούρα του Αγιονορίου. Τα τέσσερα αυτά στενά με την ονομασία Δερβενάκια συνδέουν την Αργολίδα με την Κορινθία. Έγιναν γνωστά από τη μεγάλη καταστροφή που έπαθε εδώ ο στρατός του Δράμαλη στις 26 – 28 Ιουλίου 1822.




Η μάχη των Δερβενακίων υπήρξε μια από τις δραματικότερες και ενδοξότερες μάχες της Ελληνικής Επανάστασης.



Τα γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής: Ισχυρό σώμα από 30.000 πεζούς και 5.000 ιππείς με επικεφαλής τον πασά της Λάρισας Δράμαλη Μαχμούτ διέσχισε τη Βοιωτία και χωρίς καμία δυσκολία πέρασε τα στενά και κατέλαβε το Άργος. Αντικειμενικός σκοπός ήταν η κατάληψη της Τριπολιτσάς.

Οι Έλληνες Ναίτες Ιππότες κάνουν τον "ΚΙΝΕΖΟ"!!!

«Δεν ξέρουμε τον Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ. Ποτέ δεν υπήρξε αυτή η συνάντηση στο Λονδίνο, τον Απρίλιο του 2002, μελών του Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών όπως αναφέρει στο μανιφέστο του. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη και εμείς ασφαλώς δεν έχουμε καμία σχέση...». Αυτό ανέφερε σχετικά με το μακελειό στο Οσλο με τους 76 νεκρούς μιλώντας προς το «ΒΗΜΑ» ο κ. Παύλος Τσολακιάν, ο οποίος μνημονεύεται ως «Εθνικός Διοικητής της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδας του Ιπποτικού Τάγματος» στα έγγραφα της οργάνωσης των Ελλήνων Ναϊτών.




Ο Νορβηγός δράστης, στη σελίδα 817 του μανιφέστου του, αναφέρεται σε μία συνάντηση που φέρεται να είχε με μέλη της οργάνωσης των ναϊτών ιπποτών στη βρετανική πρωτεύουσα, στην οποία φέρεται να έδωσαν ακόμη «παρών» δύο Αγγλοι, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Ρώσος, ένας Σέρβος κι ένας Ελληνας. Ομως οι δηλώσεις του διοικητή των «ναϊτών ιπποτών» στην Ελλάδα, όπως και άλλων μελών της οργάνωσης εντός κι εκτός της χώρας, προσδίδουν μία νέα διάσταση στην υπόθεση του Ελληνα «συνδέσμου» του νορβηγού μακελάρη.

ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΟ ΘΗΒΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΚΑΣ !!!

ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΟ ΘΗΒΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΚΑΣ !!! ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ !!!!!!!!!!!!!!!!
Διαβάστε τί είχε γράψει τό ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ από τήν Κυριακή 24 Ιουλίου γιά τήν Μεγάλη Μεταγραφική επιτυχία τού ΑΟ

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο