Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ



Τῆς Εἰρήνης Οἰκονομίδου



θεολόγου - πολιτ. ἐπιστήμονος - διπλ.ξεναγοῦ.









Σύμφωνα μέ τόν Συναξαριστή τῆς ᾿Ορθοδόξου ᾿Εκκλησίας, ὁ ῞Αγιος Λουκᾶς ὁ Εὐαγγελιστής, πού ἦταν ἑλληνικῆς καταγωγῆς ἀπό τήν ᾿Αντιόχεια τῆς Συρίας καί ἰατρός ἐπιστήμων τῆς ἐποχῆς ἐκείνης, ἐτελείωσε τήν ζωήν του μαρτυρικῶς στήν Θήβα τῆς Βοιωτίας (τόν κρέμασαν σέ μιά ἐλιά σύμφωνα μέ τήν πηγή τῆς Πατρολογίας MIGNE Ε.Π. 145,210, Νικηφόρος Κάλλιστος Ξανθόπουλος, ᾿Εκκλησ. ῾Ιστορία 14ος αἰ.), ὅπου εἶχε ἔλθει νά κηρύξη τό Εὐαγγέλιο, μετά τό Μαρτύριο τοῦ ᾿Αποστ. Παύλου στήν Ρώμη ἐπί Νέρωνος (Εὐσέβιος, ῾Ιστορ. βιβλ. 20). ῾Ο τόπος τοῦ μαρτυρίου τοῦ ῾Αγ. Λουκᾶ κατά τήν παράδοσι, εἶναι τό σημερινό παλαιό νεκροταφεῖο τῶν Θηβῶν (ἀνατολικά τῆς πόλεως), ἡ ἐκκλησία τοῦ ὁποίου ὀνομάζεται ῞Αγ. Λουκᾶς. Μέσα σ᾿ αὐτόν τόν ναό βλέπουμε σήμερα, στό δεξιό μέρος τοῦ ἱεροῦ (διακονικό), τήν ἀρχαία ρωμαϊκή λάρνακα (σαρκοφάγο), ὅπου εἶχε ἐναποτεθῆ τό ἅγιο λείψανο. ῾Ο τάφος αὐτός ἀνήκει στό Β΄ π.Χ. αἰ., ὅταν πολλοί Ρωμαῖοι εἶχαν ἐγκατασταθῆ στήν ῾Ελλάδα, λόγω τῆς ρωμαϊκῆς κατακτήσεως καί ἀνῆκε στή ρωμαϊκή οἰκογένεια Νηδύμου - Ζωσίμου, ὅπου εἷχε ταφῆ καί ὁ μικρός γιός τοῦ Ζωσίμου, Νήδυμος, σύμφωνα μέ τό ἀνέκδοτο ἀρχεῖο τοῦ Ἐπ. Παπαβασιλείου, γραμματέως τῆς Βουλῆς, κατατεθειμένο στήν βιβλιοθήκη τῆς Βουλῆς τῶν ῾Ελλήνων.

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στην αγορά 20 δισ. ευρώ από το πακέτο εγγυήσεων".




"Την τόνωση της ρευστότητας της αγοράς και την αναθέρμανση της ζήτησης των δανείων θα επιδιώξουν η κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος με την ενεργοποίηση του πακέτου των εγγυήσεων των 25 δισ. ευρώ, μετά την οριστικοποίηση των ποσών των εγγυήσεων που θα χορηγηθούν σε κάθε τράπεζα", γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Ν».

Η Αυτοδιοίκηση θα περάσει δύσκολα το 2011


 


 



Δε θα υπάρξουν οι δυσάρεστες εκπλήξεις του 2010, με το πρόγραμμα σταθεροποίησης, το μνημόνιο και τις περικοπές. Τα οικονομικά του 2011 είναι αποτυπωμένα στον προϋπολογισμό του έτους, που πιστεύουμε ότι θα εκτελεστεί με μεγάλη συνέπεια”, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γεώργιος Ντόλιος,το Σάββατο (04/12), μιλώντας σε διημερίδα του ΥΠΕΣ, της ΚΕΔΚΕ και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Φεύγει από το Μαξίμου ο Παπανδρέου!!!



Η μετακόμιση αυτή σημαίνει πως δεν είναι πλέον αυτός ο πρωθυπουργός;



Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή», περί της επικείμενης μετακόμισης του Γιώργου Παπανδρέου στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, με παράλληλη «έξωση» του Γιάννη Ραγκούση στο κτίριο της πλατείας Κλαυθμώνος, και μετατροπή του Μεγάρου Μαξίμου σε χώρο όπου θα πραγματοποιούνται θεσμικές επαφές με ξένους ηγέτες.

Πιέζουν οι ξένοι για τιμωρίες - Στόχος η Ελλάδα...

Μεγάλες, λέει, είναι οι πιέσεις που υφίσταται η κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα αλλοιωμένα στατιστικά στοιχεία που διοχέτευε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες. Γερμανοί, Φινλανδοί, Σουηδοί και άλλοι «εκπρόσωποι» της προτεσταντικής ηθικής θέλουν να «πληρώσει» κάποιος ή να «πληρώσουν» κάποιοι και μάλιστα πιέζουν να γίνουν τα ίδια και στο πλαίσιο της Γιούροστατ, γιατί δεχόταν τα αλλοιωμένα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας.

Λεξικό Νεοελληνικών όρων. (τουκανισμός)



Οφθαλμολογική πάθηση που πήρε το όνομά της από το εξωτικό πτηνό τουκάν (βλ. φωτό). Για πρώτη φορά τουκανισμός διαγνώστηκε σε Βέλγο φυσιοδίφη, ο οποίος περιέγραψε το εξωτικό αυτό πουλί ως «το πτηνό με το χαρακτηριστικό μαύρο φτέρωμα», αγνοώντας πλήρως τη μύτη του.







Στη σημερινή εκδοχή της η πάθηση προσβάλει χρήστες του internet που αφήνουν σχόλια σε οπτικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο youtube κυρίως, κλπ). Κατά κύριο λόγο ευάλωτοι είναι αστειάτορες χρήστες, αλλά όχι μόνο.

ΠΩΣ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΗ"

H νέα κυβέρνηση της Βρεττανίας κατάργησε την “κάρτα πολίτη” για τους Βρετανούς που είχε επιβάλλει στους μετανάστες και σκόπευε να επιβάλλει και στους Βρεττανούς πολίτες η κυβέρνηση του Brown. H ταφόπλακα της κυβέρνησης του Brown ήταν η προσπάθεια της αυταρχικής επιβολής της “κάρτας πολίτη”. Θα είναι, Θεού θέλοντος, αν κουνηθούμε και λιγάκι, και η ταφόπλακα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, και κάθε νεοεποχίτη, σε όποιο κόμμα κατοικοεδρεύει. Πρόσφατο αμερικάνικο δημοσίευμα επί του θέματος:

4,6 τρισεκατομμύρια!






Ζούμε μέρες απόλυτης παραφροσύνης! Θα ‘λεγε κανείς ότι όλες οι δυνάμεις του φρενοκομείου έχουν ενωθεί και σαρώνουν τις κοινωνίες της Ευρώπης απ’ άκρη σ’ άκρη!



Ομως, αυτό το «τρελάδικο» δεν είναι προϊόν κάποιας διαταραγμένης φύσης. Αποτελεί, αντίθετα, την τυπική λειτουργία ενός συστήματος που φέρει μέσα στο γονιδίωμά του την τρέλα του μισανθρωπισμού, της αναρχίας και της κεφαλαιοκρατικής κτηνωδίας.



Ιδού, λοιπόν, τι σημαίνει καπιταλισμός, και μάλιστα με τα ίδια τα δικά τους στοιχεία:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Η Άρια Αγάτσα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Caterina ChronopoulouDecember




ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας



Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2010






Σε σημερινή της δήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με ειδικές Ανάγκες, η βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα, μεταξύ άλλων, επισήμανε:

Γιατί δεν υπογράφει ο «τρομοκράτης»;


Γιατί δεν υπογράφει ο «τρομοκράτης»;
Ράφικ Τζιμπούρ, ΑΕΚΟι λόγοι που «φρενάρουν» τον Τζιμπούρ

Ο «Τρομοκράτης» έχει ανακοινωθεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ εδώ και τρεις μήνες, όμως οι υπογραφές δεν έχουν πέσει ακόμη γιατί θέλει τις εγγυήσεις του.



Η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε βιαστεί να ανακοινώσει επίσημα την ανανέωση του Τζιμπούρ στις 7 Σεπτεμβρίου του 2010. Η ανακοίνωση μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας της με τον Rafik Djebbour για άλλα δύο χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2013».

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Κίνημα αντιδιαφθοράς: Φέρτε πίσω τα λεφτά





■Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η κινητικότητα που παρατηρείται στην κοινωνία με την δημιουργία Επιτροπών Ελεύθερων Πολιτών όπως η δική σας. Ελεύθερων από κομματικούς και παρακομματικούς μηχανισμούς και δεσμά. Αντιπροσωπεύουν μια νέα κοινωνία πολιτών η οποία θέλει να κάνει πολιτική, να κάνει τους λογαριασμούς της με την ιστορία, να μετρηθεί, να δεσμευθεί για ένα άλλο μέλλον της χώρας από αυτό που εφάρμοσαν και προδιαγράφουν η κακιστοκρατία και η κλεπτοκρατία. Τα ιστορικά υποπροϊόντα της μεταπολίτευσης ή τα πτώματα της μεταπολίτευσης.

έχει ξεκινήσει ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος.



έχει ξεκινήσει ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος. Πρόκειται για-έναν κοινωνικό και εσωτερικό πόλεμο, έναν πόλεμο εξόντωσης που διεξάγεται από τις υπερεθνικές ελίτ εναντίον όλων των εθνών. Αυτός ο πόλεμος που χαρακτηρίζεται από την παλινόρθωση μιας νέας δουλείας, ονομάζεται «νεοφιλελεύθερη, παγκοσμιοποίηση» και διεξάγεται με μία σειρά εξελιγμένων τεχνικών και τεχνολογιών υποταγής και παραπλάνησης του μέσου πολίτη ώστε τελικά αυτός να υποταχθεί.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟ-ΜΠΟΥΤΑΡΗ:*ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ*



Δε θα βάλει και τη γάτα του να κλαίει ο νέος δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, εάν ο Μητροπολίτης Άνθιμος δεν καταφέρει να παραβρεθεί στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής! Σχολιάζοντας τη δήλωση του Μητροπολίτη ότι «μπορεί και να ασθενήσει την ημέρα της ορκωμοσίας»,

Ο πτέραρχος ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Νίκος Κουρής: «Να αναγνωρίσει το σφάλμα του και να ανακαλέσει ο Πάγκαλος»


Ο πτέραρχος ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Νίκος Κουρής, με δήλωσή του στο περιοδικό «Επίκαιρα»... που κυκλοφορεί, απαντά στα όσα ανέφερε προ ημερών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος για τους Έλληνες αξιωματικούς. Ο Νίκος Κουρής, ζητάει από τον Θεόδωρο Πάγκαλο ως πράξη πολιτικής ευθύνης,

Παζαρεύει με την Τουρκία η κυβέρνηση το Καστελόριζο;




Από το Καστελόριζο ήταν που ο πρωθυπουργός την αποφράδα ημέρα της 23ης Απριλίου 2010, ανακοίνωσε το δέσιμο της χώρας μας στο άρμα του ΔΝΤ. Για το ξεπούλημα του Καστελόριζου πληθαίνουν τώρα ανησυχητικές πληροφορίες, ότι διεξάγονται παρασκηνιακές διεργασίες ανάμεσα στην Αθήνα και την Αγκυρα. Ως γνωστόν, όπως επισήμανε πρόσφατα κατά τη διάρκεια συνεδρίου για ενεργειακά θέματα, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου, Γρηγόρης Τσάλτας, «από το 2001 έως το 2010, βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα μονομερούς τουρκικής οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας της περιοχής νοτίως των τουρκικών παραλίων μη λαμβάνοντας υπόψη τη νησιωτική παρουσία του Καστελόριζου».

Θα αλλάξει ποτέ αυτή η Χώρα;-Ερώτηση ξανθιάς..




Θα αλλάξει ποτέ αυτή η Χώρα

Διαβάζω και ακούω αυτές τις μέρες για διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, για τις μετατάξεις στις ΔΕΚΟ, για τις εργασιακές σχέσεις και τις προτάσεις του ΣΕΒ και σκέφτομαι: «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς..»

Το ιστορικό, θρησκευτικό και φιλοσοφικό πλαίσιο συνάντησης του Χριστιανισμού με τον Ελληνισμό






"Ήσαν δε τίνες Έλληνες εκ των αναβαινόντων ίνα προσκυνήσωσιν εν τη εορτή . ούτοι ουν προσήλθον Φιλλίπω τω από Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ηρώτων αυτόν λέγοντες∙ κύριε, θέλομεν τον Ιησούν ιδείν. έρχεται Φίλλιπος και λέγει τω Ανδρέα, και πάλιν Ανδρέας και Φίλλιπος τω Ιησού. ο δε Ιησούς απεκρίνατο αυτοίς λέγων∙ ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθεί ο Υιός του ανθρώπου." (Ιωαν. 12, 20-24) Με αυτή τη ρήση του ο Ιησούς Χριστός προφητεύει την εξάπλωση και αποδοχή του ευαγγελικού μηνύματος μέσω του ελληνικού πνεύματος σε όλο τον κόσμο. Ο ευαγγελισμός των ανθρώπων που συντελείται σε όλη την οικουμένη έχει πολλά χαρακτηριστικά του ελληνικού πνεύματος. Ένα πνεύμα που λειτούργησε περίπου σα ζύμη, που ζύμωσε τεράστιες κοινωνίες-ποσότητες. Ένα πνεύμα που αναπτύχθηκε και συνδιαλέχθηκε στις περιοχές της Μέσης Ανατολής από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το κράτος κερδίζει 1 ευρώ ανά λίτρο βενζίνης...









Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, έφτιαξε αυτό το γραφικό, όπου μια ματιά μπορούμε να καταλάβουμε που πάει το 1,493 που πληρώνουμε για βενζίνη, δηλαδή:



Τα 94,1 λεπτά στο κράτος

τα 43,4 στο διυλιστήριο

τα 6,3 λεπτά στις εταιρείες χονδρικής και

τα 5,5 λεπτά στα βενζινάδικο.



Δηλαδή, όταν γεμίζετε με 50 ευρώ, τα λεφτά σας πηγαίνουν:



31,5 ευρώ στο κράτος

14,5 στο διυλιστήριο

2,1 στις εταιρείες

1,8 στο βενζινάδικο.
 
http://www.ramnousia.com/2010/12/1.html

ΚΤΕΛ ΘΗΒΑΣ ΩΡΑ 0


Τα κτελ της θηβας ειναι εταιρία αε. που απαρτίζετε απο 46 μετόχους (αυτοκινητιστές) που κατα βάσει είναι κερδοσκοπική εταιρία αλλά παράλληλα παρέχει και κοινωνικό έργο.



μεταφέρει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, πηγαίνει σε περιοχές, χωριά πολλές φορές χωρείς κανέναν επιβάτη



από το κράτος δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ επιδότηση, παρόλα ταύτα είναι η ποιο συνεπείς εταιρία στην περιοχή ,προς το παρόν δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στους εργαζόμενους, και εφαρμόζει απόλυτα το εργατικό δίκαιο.

τα πράγματα ώμος δυσκολεύουν, γιατί λόγο της κρίσεις ,ο κόσμος δεν μετακινείτε ωπος πρώτα, και παράλληλα το κτελ της θηβας έχασε ενα ζωτικής σημασίας έργο ,την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία.



ενώ σε όλοι την Ελλάδα τα κτελ μεταφέρουν τους μαθητές, στην θηβα επέλεξαν να την δώσουν σε ιδιώτη, κατόπιν αθέμιτου ανταγωνισμού ,αφού το το κτελ της θηβας εφαρμόζει κατα γραμμα το εργατικό δίκαιο, και δεν έχει πολλά περιθώρια στο να μπορέσει να είναι μειοδότης.


η ζημία που που έχει γίνει είναι μεγάλη, και για το κτελ θηβας αλλά και για τους μαθητές ,τους οποίους το κτελ μετακινούσε δωρεάν και εκτός σχολικών ωραρίων



παράδειγμα ένας μαθητής από τα Λεύκτρα το απόγευμα ερχόταν στη θηβα για φροντιστήριο, η και για βόλτα, εντελώς δωρεάν κάτι που δεν συμβαίνει τώρα
 
Για να σας δώσω μια εικόνα αυτής της στιγμής, όλοι οι μέτοχοι που έχουμε γραμμάτια και που χρωστάμε παντού ,είμαστε σε πολλή δύσκολη κατάσταση ,προς το παρόν το προσωπικό πληρώνετε κανονικά, όσο για τους μετόχους τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.



αρκεί να σας πω ,η εκκαθάριση τριμήνου ήταν 10000 ,ένα λεωφορείο στο ΚΤΕΛ Θήβας θέλει 4000 λίτρα πετρέλαιο επί 1,30 το λίτρο=5200 1000 τσα=6200 1000 συντηρήσει=7200 10000-7200=2800 δια 3=933 ευρο το μήνα, άντε με αυτά τα λεφτά να πληρώσεις δωσεις δανειων εφορια και να ζησεις.




 






τα συμπεράσματα δικα σας .
 
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΣ

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς στους αγρότες


εξισωτική αποζημίωση, αγρότεςΘα λάβουν το υπόλοιπο της εξισωτικής αποζημίωσης

Χαρούμενες, από ότι φαίνεται, θα είναι αυτές οι γιορτές για 2.312 αγρότες της Μαγνησίας, καθώς έως και τα Χριστούγεννα θα λάβουν το υπόλοιπο 30% της εξισωτικής αποζημίωσης.



Ήδη μέσα στον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο έχει διατεθεί το συνολικό ποσό των 2.678.218 εκ. ευρώ. Παράλληλα θα καταβληθεί και το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης.

πηγή: Volospress

Η «κακιά» Γερμανία..



 


Τυχαίο; δεν νομίζω…..

Τις τελευταίες μέρες έχουμε κατακλυστεί από τα ΜΜΕ για την «κακιά» γερμανίδα καγκελάριο και τις προτάσεις που κάνει ενάντια στην Ελλάδα και στις άλλες «καλές» χώρες τις Ευρώπης. Οικονομικές προτάσεις που φέρνουν αυτές τις χώρες στο χείλος της καταστροφής. Λες και δεν είναι από μόνες τους, την Μέρκελ περιμένουν για να πιάσουν πάτο. Τρανό παράδειγμα εμείς..

ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ;





Ας παραδεχθούμε ανοιχτά πως το θέμα της προστασίας

του περιβάλλοντος έχει στα σπλάχνα του αρκετή υποκρισία

Ας παραδεχθούμε ανοιχτά πως το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος έχει στα σπλάχνα του αρκετή υποκρισία. Ή για να το πω αλλιώς:

Η πιο έντιμη προσέγγιση που άκουσα ποτέ μου είναι αυτή ενός χρηματιστή της Γουόλ Στριτ ο οποίος κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της νέας μας ταινίας που λέγεται «Πουλώντας Αέρα», είπε: «Αν η προστασία του περιβάλλοντος γίνει μπίζνες τότε ο πλανήτης ίσως έχει μια ευκαιρία να σωθεί».

Wikileaks: Γερμανία-Γαλλία, "έτρεμαν" την Ελληνική χρεωκοπία

























Μια συνομιλία του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μέρβιν Κίνγκ με τον αμερικανό πρέσβη στο Λονδίνο,στις 17 Φεβρουαρίου 2010,αποκαλύπτει ότι Γερμανία και Γαλλία «έτρεμαν» τη πιθανότητα χρεωκοπίας της Ελλάδας. Ίσως περισσότερο απ΄ ότι τη φοβόμασταν εμείς και οι πολιτικοί μας. «Η Γαλλία και η Γερμανία δεν έχουν άλλη επιλογή από το να δώσουν ρητές εγγυήσεις για το ελληνικό χρέος», λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, σύμφωνα με το τηλεγράφημα που αποκαλύπτει το Wikileaks. “Η ευρω-ζώνη δεν μπορεί να ρισκάρει μία Ελληνική χρεωκοπία και η υποτίμηση του ευρώ δεν είναι αποδεκτή επιλογή από Γερμανία και Γαλλία..

Τα πετρέλαια και η γλώσσα του σώματος του Γιώργου Παπανδρέου





Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Σε απόγνωση τα ΚΤΕΛ Θήβας!!!







Σε απόγνωση βρίσκονται οι λεωφορειούχοι του ΚΤΕΛ Θήβας, καθώς η οικονομική κρίση και ο αθέμιτος ανταγωνισμός τους οδηγούν όχι μόνο στην απόλυση εργαζομένων αλλά και στην απώλεια του εισοδήματός τους.

Τα ΚΤΕΛ δημιουργήθηκαν με τον νόμο 2119/1952, σε κάθε νομό, με ορισμένη για κάθε ένα ΚΤΕΛ δικαιοδοσία και οι ιδιοκτήτες λεωφορείων, κατόπιν αδείας από την πολιτεία, εκτελούσαν συγκοινωνία και κάλυπταν τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Η Γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής,βουλευτής τού ΠΑΣΟΚ κυρία Αριάδνη Αγάτσα ,δήλωσε "H Επιτροπή λειτούργησε με ευθύνη και συνέπεια για εξι μήνες με πολύωρες συνεδριάσεις κι εξετάσεις μαρτύρων

Αρ. Αγάτσα "Η Επιτροπή λειτούργησε με ευθύνη και συνέπεια."






Υπέρ της παραπομπής σε προανακριτική επιτροπή των πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρου Δούκα και Σάββα Τσιτουρίδη, τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων. Το ΠΑΣΟΚ καταλογίζει πολιτικές ευθύνες και στους κκ. Αλογοσκούφη και Μεϊμαράκη και ο ΣΥΡΙΖΑ στους πρώην υπουργούς Δικαιοσύνης Τάσο Παπαληγούρα και Σωτήρη Χατζηγάκη.Απο το ΛΑΟΣ και δήλωσαν ότι θα τοποθετηθούν στη Βουλή για τον κ. Δούκα.

Καρκίνος του πνεύμονα: Νόσημα που μπορεί να νικηθεί

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως με 1.500.000 θανάτους για το 2010, ενώ υπολογίζεται ότι το 2020 ο αριθμός των νέων περιπτώσεων θα φτάσει τα 2,2 εκατομμύρια. Ευθύνεται για έναν στους πέντε θανάτους από καρκίνο παγκοσμίως και παρουσιάζει χαμηλούς δείκτες επιβίωσης, καθώς λιγότερο από το 15% των ασθενών επιβιώνει πέραν της 5ετίας. Το 74-85% των ασθενών διαγιγνώσκονται σε προχωρημένο στάδιο της νόσου, μια που η νόσος δεν δίνει πρώιμα συμπτώματα.

Η Ελλάδα ξεκινά έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος




Την κατάθεση νομοσχεδίου, πολύ σύντομα, με το οποίο θα ιδρύεται Εθνικός Φορέας Έρευνας Υδρογονανθράκων, προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης. Ο Φορέας θα προκηρύξει δημόσιους διαγωνισμούς ώστε να γίνουν έρευνες στη χώρα και στο βαθμό που αυτές αποδειχθούν θετικές στη συνέχεια θα προχωρήσει η αξιοποίηση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων είτε πετρελαίου, είτε φυσικού αερίου.

Η φιλοσοφία ενώπιον της πρόκλησης της εποχής μας








Η φιλοσοφία είναι η εποχή της την οποία έχουμε συλλάβει σε σκέψεις Έγελος Τι έχει να πει ή να κάμει η σκέψη στην εποχή μας; Η απάντηση στο ερώτημα τούτο προϋποθέτει τη συνεννόηση για ορισμένα συναφή ζητήματα: Ποια η κατάσταση της εποχής μας και του ανθρώπου; Ποια τα κυριότερα προβλήματα και, αντιστοίχως, ποια τα αιτήματά του; Καθώς τα ζητήματα αυτά είναι τεράστια, είναι προφανές ότι θα χρειαστεί να περιοριστούμε στα κυριότερα. Επιπλέον, λόγω της πολυπλοκότητας των θεμάτων, είναι αναπόφευκτο οι παρατηρήσεις μας να είναι ενδεικτικές, συντομογραφικές και ελλειπτικές.

Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα -Σύμβαση Cooper







Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα -Σύμβαση Cooper

Υπάρχει μια σύμβαση η οποία λήγει φέτος. Σύμβαση αρκούντως σοβαρή που δείχνει ότι αυτή η χώρα από την δουλεία δεν έφυγε ποτέ! Γιατί; Μα γιατί λείπουν οι Έλληνες πολιτικοί.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Μιά ματιά στο δικό μας αύριο - Τι άφησε το ΔΝΤ στη Γουατεμάλα...





Η Γουατεμάλα, στην Κεντρική Αμερική, έχει πληθυσμό και έκταση περίπου όση η Ελλάδα. Μακροοικονομικά, είναι η χώρα των χιλίων θαυμάτων! Εμφανίζεται ως μια από τις πιο σταθερές και αναπτυσσόμενες οικονομίες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Ο πληθωρισμός της είναι ελάχιστος, η νομισματική της ισοτιμία συνεχώς σταθερή, η ανεργία βρίσκεται κάτω απ’ το 3% και οι εξαγωγές της ανθίζουν.

Ο κύβος ερρίφθη για τα πετρέλαια στο Αιγαίο



Τη σύσταση του δημόσιου φορέα που θα αναλάβει να προχωρήσει τις διαδικασίες παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, προανήγγειλε από τη βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, λίγες μέρες μετά τις ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις που έγιναν σε δύο συνέδρια στην Κρήτη και την Αθήνα.



Οι συγκεκριμένες επιστημονικές ανακοινώσεις αφορούσαν τόσο σε ενθαρρυντικά γεωλογικά (δηλαδή αρκετά πρώιμα) δεδομένα για την ύπαρξη φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, όσο και πιο προχωρημένα ερευνητικά δεδομένα για διάφορες περιοχές του Αιγαίου.

Μποναμάς 113 εκατ. ευρώ σε γνωστό «νταβατζή»;




Μποναμά περίπου 113 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να δώσει ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Λιακόπουλος, με διαγωνισμό που προκήρυξε να γίνει… πρωτοχρονιάτικα, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο.



Την Πρωτοχρονιά μάλιστα λήγει και η θητεία του. Σύμπτωση, θα πείτε, αλλά κάποιοι ίσως την παρεξηγήσουν.



Υπάρχει και άλλη μια σύμπτωση. Το έργο διεκδικεί γνωστός μεγαλοεργολάβος που έχει δραστηριότητες και σε ΜΜΕ.



Η προκήρυξη του έργου ορίζει καταληκτική ημερομηνία προσφορών την 28η Δεκέμβρη, χρονικό διάστημα εξαιρετικά σύντομο για την προετοιμασία του φακέλου, λόγω της πολυπλοκότητας του έργου. Αρκετό όμως για εκείνον που έχει ενημέρωση από πριν για τις προδιαγραφές και τα στοιχεία της μελέτης και γενικά για το τι ζητάει η υπηρεσία.

Η Γη μεταμορφώθηκε σταδιακά...






Georgios Konstandinidis

Θέμα: «Στο ξεκίνημα του 21ου μ.Χ. αιώνα, ένα πανίσχυρο παγκόσμιο καθεστώς άρχισε να αιχμαλωτίζει με τα ορατά και αόρατα πλοκάμια του ολόκληρο τον πλανήτη. Η Γη μεταμορφώθηκε σταδιακά σε μία πλανητικών διαστάσεων αόρατη φυλακή με τις πιο εξελιγμένες και εκλεπτυσμένες μεθόδους καταστολής».

Προετοιμάζεται η Αυτόνομη Δημοκρατία της Ροδόπης;

Του Γιώργου Καραμπελιά

- Η κάθοδος αυτόνομων μουσουλμανικών συνδυασμών στην Κομοτηνή και την Ξάνθη και η εκλογή περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σύμφωνα με την κατευθυνόμενη από το τουρκικό προξενείο ψήφο των μειονοτικών, αποτέλεσαν ένα ακόμα βήμα στη στρατηγική του νεοοθωμανισμού. Και δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από το μικρό ποσοστό των τουρκικών ψηφοδελτίων σε Κομοτηνή και Ξάνθη. Αυτό αποτελούσε ηθελημένη στρατηγική του προξενείου για να μην τρομάξει η ελληνική κοινή γνώμη και να συνεχίσουν να επηρεάζουν τα ελληνικά κόμματα στην περιοχή.

Οι τρεις θάνατοι που άλλαξαν τη ροή της Ελληνικής κρίσης…


The Wall Street Journal - Three Deaths Shifted Course of Greek Crisis
Πριν τρεις ημέρες η εφημερίδα “The Wall Street Journal” σε άρθρο της θυμίζει το θάνατο των τριών (μάλλον τεσσάρων θα έπρεπε να γράψει, η μία κοπέλα ήταν έγκυος) νέων ανθρώπων μετά από τη πυρκαγιά στη τράπεζα της Marfin. Το άρθρο δεν έχει το “ύφος” του τίτλου του και πολύ προσεχτικά αποφεύγει να πει αυτό που ευθέως αφήνει να εννοηθεί στο τίτλο του, κοινώς πως από εκείνη τη μέρα, οι αντιδράσεις των Ελλήνων δεν είναι …ίδιες. Ωστόσο σε μία παράγραφο κάνει λόγο για εθνική απεργία, πως το συγκεντρωμένο πλήθος ήταν άνω των 100.000, δεν είχαν κομματικές ταμπέλες, και ότι σύσσωμη η κοινωνία κατέβηκε στο δρόμο ώστε να δείξει την αγανάκτησή της.

Η Ελλάδα ζητάει διευκρινήσεις-σχετικά με το πώς κατέληξαν στα χέρια των ΗΠΑ-διαβαθμισμένες πληροφορίες οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί ως ‘ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ’ από την Ελληνική κυβέρνηση






Απόρρητα έγγραφα από το Wikileaks αναμένονται να δημοσιευθούν σύντομα και στην Αλβανία, δηλαδή οι παρασκηνιακές διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, γράφει σήμερα ο αλβανικός Τύπος. «Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από πηγές του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Έλληνας υπουργός, Δημήτρης Δρούτσας, προειδοποίησε την αμερικανική κυβέρνηση, μέσω του έλληνα πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, να μην διαρρεύσουν διαβαθμισμένα έγγραφα που αναφέρονται στη χώρα.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩN No5







ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ



Παραπλάνηση, η βασική στρατηγική

Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι η απλούστερη μέθοδος εξασφάλισης της λειτουργίας ενός σιωπηλού όπλου και απόκτησης ελέγχου του κοινού είναι να το διατηρούν ασυντόνιστο και με άγνοια για τις βασικές αρχές του συστήματος από την μια, και συγχυσμένο, αποδιοργανωμένο, απογοητευμένο και διασπασμένο με πράγματα που δεν έχουν πραγματική σημασία, από την άλλη.

Τα ΖΩδιΑ.



ΚΡΙΟΣ

21 ΜΑΡΤΙΟΥ – 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Συννεφιά στα προσωπικά σας ζητήματα. Η αλλοδαπή ερωμένη σας, που γέμιζε το στομάχι σας με πικάντικες βόμβες, χάνει τελικά αυτή τη βδομάδα τη μάχη με το πρότυπο του μητρικού κεφτέ. Το να βρεις Ελληνίδα σε ηλικία αναπαραγωγής να μαγειρεύει όπως η μανούλα είναι εξίσου πιθανό με το να προτείνει η Τρόικα αυξήσεις 20% σε μισθούς και συντάξεις. Τυχερός κλεμές, ο σουρουκλεμές.

Ευκαιρία της εβδομάδας: να την πέσετε στη μάνα σας. Το ξέρω είναι περίεργο αλλά τουλάχιστον θα τρώτε σαν άνθρωποι.

Η "ληστεία" του αιώνα....




Η "ληστεία" του αιώνα....

Ενώ από μερίδα του Τύπου επιχειρείται η σύνδεση της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου ως επιβράβευση για τις «επιτυχίες» της ελληνικής Κυβέρνησης στη πραγματικότητα κρύβει πολλά περισσότερα…





Κατ ’αρχήν ας..... δούμε τα τεκταινόμενα….Αφ ‘ενός έχουμε την έκκληση για συναίνεση από το Πρωθυπουργό….Αφ’ ετέρου την πρώτη επίσημη ανακοίνωση από τον κ. Μανιάτη για έρευνες στο Ιόνιο για πετρέλαιο..…Τρίτον είναι η παντελής αστοχία του προυπολογισμού…..Το Δ.Ν.Τ. μιλάει για άμεση αίτηση….

Η τελομεράση, το διάσημο «ένζυμο της αθανασίας»





Οι επιστήμονες ερευνούν τη χρήση του ενζύμου της τελομεράσης σε εφαρμογές αντιγήρανσης. Νέα ευρήματα δείχνουν πως το εν λόγω ένζυμο μπορεί να δράσει ανασταλτικά στη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης ...



Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Η τελομεράση, το διάσημο «ένζυμο της αθανασίας» που ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1980, μπορεί να χαρίζει νιάτα σε ποντίκια που έχουν τροποποιηθεί γενετικά ώστε να γερνούν πρόωρα. Παραμένει όμως άγνωστο αν το ίδιο μπορεί να γίνει και στη φυσιολογική γήρανση, και μάλιστα χωρίς να εμφανιστεί καρκίνος.

Οι STOMP στο θέατρο Badminton







Οι Stomp ξανάρχονται



Η φαντασία... στην εξουσία!

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ με 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΘΗΝΑ - ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

Τενεκέδες, κουβάδες, βαρέλια, σπιρτόκουτα, άδεια κουτάκια μπύρας, εφημερίδες, σκουπόξυλα, και παλιοσίδερα ακόμα και νεροχύτες ή κομμάτια παλιών αυτοκινήτων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς γίνονται αυτοσχέδια όργανα μουσικής στα χέρια των performers, οι οποίοι σκηνοθετούν μια άκρως εντυπωσιακή παράσταση, ένα πολυ – θέαμα ήχου, κίνησης, σκηνικών, φωτισμού κλπ, που μαγεύει το κοινό.

Τυπώνονται δραχμές στο νομισματοκοπείο;


οικονομία, χρεοκοπίαΑπαντήσεις για όσα ακούγονται περί χρεοκοπίας και... καταστροφολογίας

Πολλά ακούγονται περί χρεοκοπίας, περί καταθέσεων, περί δανείων και γενικά περί καταστροφολογίας. Ερωτήσεις και ατελείωτα σενάρια «πέφτουν» από παντού. Ερωτήσεις που κυκλοφορούν στην πιάτσα ψάχνουν απαντήσεις…



- Ακούω ότι κατά τον Μάρτιο θα χρεοκοπήσει η χώρα…

Μια χώρα δεν χρεοκοπεί επειδή έχει μεγάλο χρέος. Όλες οι χώρες έχουν χρέος. Άλλες μεγαλύτερο, άλλες μικρότερο. Το πρόβλημα είναι πως διαχειρίζεσαι το χρέος. Με ποιο τρόπο αποπληρώνεις τα δάνεια σου. Και κυρίως με πιο κόστος (επιτόκιο). Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο χρέος στην Ευρωζώνη. Θα ξεπεράσει φέτος το 140% του ΑΕΠ. Τα περί Μαρτίου ακούγονται γιατί τότε πρέπει πληρώσουμε παλιά δάνεια και να αναχρηματοδοτήσουμε άλλα. Όμως πέραν από τα κλασικά έσοδα (όποια και να είναι αυτά) θα βάλουμε και στο συρτάρι την επόμενη δόση 9 δισ. ευρώ του δανείου από την τρόικα. Ταμειακά μέχρι και το 2013 είμαστε -θεωρητικά- εντάξει. Εφόσον παίρνουμε κανονικά τις δόσεις. Θα εξυπηρετούμε το χρέος και με σχετικά καλό επιτόκιο για τα σημεία των καιρών.

Και γιατί να αμφισβητούμε τους "μύθους" του Αιγαίου;




Εμείς οι Ελληνες, μακάριοι επαίτες των Οφειλετών/Δανειστών/ Επιμηκυντών μας, είμαστε των πάντων παντογνώστες κι αθεράπευτα über-αμφισβητίες-μάγκες. Για ποιό λόγο ν’ασχολούμεθα τώρα με τους Μύθους του Αιγαίου; Με τα φυσικά αέρια; Με τα μεθάνια; Με τα όσμια; Με τα τελλούρια; Και με τα ανεμούρια; Οταν όλα αυτά μαζί, αποτελούν ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ στην άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματός μας επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια;

ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΆΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ

Καμία θυσία για τα κέρδη των εφοπλιστών





Από τη χθεσινή κινητοποίηση



Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι οι σπουδαστές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) και στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) μετά τη χτεσινή τους κινητοποίηση στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων. Στο πλευρό τους ήταν εκπρόσωποι της ΠΕΜΕΝ, του ΠΑΜΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Αιχμή της κινητοποίησης ήταν τα προβλήματα στην πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών ταξιδιών των σπουδαστών ΑΕΝ, η μη έναρξη των μαθημάτων για τους Α' Μηχανικούς στο ΚΕΣΕΝ, αλλά και το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές, που είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής αντιναυτεργατικής πολιτικής.



Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, το Β' εκπαιδευτικό ταξίδι (που έπρεπε να είχε ξεκινήσει για τους σπουδαστές από τον Ιούνιο) δεν το έχουν πραγματοποιήσει ακόμα 94 πλοίαρχοι και Μηχανικοί, ενώ υπάρχουν σπουδαστές που δεν έχουν ακόμα πραγματοποιήσει το Α' ταξίδι! Κι αυτό, γιατί οι εφοπλιστές για να εξασφαλίσουν τη ναυτολόγηση των σπουδαστών, αξιώνουν να επιδοτούνται για το σύνολο των εκπαιδευτικών ταξιδιών.



Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τις γυναίκες σπουδάστριες των ΑΕΝ, που επειδή αύριο ως εργαζόμενες θα έχουν περισσότερα δικαιώματα (π.χ. άδειες) και θα κοστίζουν περισσότερο, οι εφοπλιστές δεν τις βάζουν καν στα εκπαιδευτικά ταξίδια και στην ουσία τις πετάνε έξω από τις σχολές, αφού τα ταξίδια είναι υποχρεωτικά για την απόκτηση πτυχίου.



«Αν μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβρη δεν μπαρκάρω με διαγράφουν από τη σχολή», τονίζει αγανακτισμένη μια σπουδάστρια που ήρθε από ΑΕΝ της επαρχίας για την κινητοποίηση.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΦΤ

ΛΟΦΤ: Ο όρος αναφέρεται σε διαμερίσματα, ή ακόμη και γραφεία τα οποία δημιουργούνται σε


υπάρχοντα επαγγελματικά κτίρια, όπως αποθήκες, εργοστάσια, νοσοκομεία, σχολεία κτίρια γραφείων κ.α.. Αυτοί οι ενιαίοι χώροι συνήθως είναι ψηλοτάβανοι (πάνω από 3,80 μ), με ελάχιστη ή ανύπαρκτη διαμερισμάτωση, εμφανείς σωληνώσεις, ξύλινα δοκάρια και υπερμεγέθη παράθυρα. Ο όρος "ΣΟΦΤ ΛΟΦΤ", συνήθως αναφέρεται σε χώρους πιο προσεγμένους στα τελειώματα, με λευκούς τοίχους και ελαφρά διαμερισμάτωση. Μεγάλο όφελος από τη μετατροπή αυτών των κτιρίων, είναι η διατήρηση της αρχιτεκτονικής και του χαρακτήρα των παλαιών βιομηχανικών και εμπορικών τμημάτων της πόλης.

Κυβέρνηση: "Προχωράμε άμεσα σε έρευνες για πετρέλαιο, αρχικά στο Ιόνιο"




"Υπάρχει αμεσότατη ανάγκη να προχωρήσουμε, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας, στον εμπλουτισμό των ερευνητικών δεδομένων που υπάρχουν. Διότι τα στοιχεία είναι αρκετά αισιόδοξα ότι μπορούμε να έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα". Τα παραπάνω δεν ειπώθηκαν ούτε σε εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, ούτε γράφτηκαν στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (και οι δύο είχαν δεχθεί σκληρή κριτική την περασμένη άνοξη όταν άνοιξαν τον φάκελο "Πετρέλαια στην Ελλάδα"). Ειπώθηκαν πριν λίγο στην Βουλή από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος ταυτοχρόνως προανήγγειλλε την κατάθεση νομοσχεδίου, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου το αργότερο, με το οποίο θα ιδρύεται Εθνικός Φορέας Έρευνας Υδρογονανθράκων.

Υπουργείο Προπαγάνδας - Τα Νέα της ημέρας





Τα Νέα της ημέρας

Έτοιμη να εκσπερματώσει είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά την ανακοίνωση πως η αποπληρωμή του δανείου θα ολοκληρωθεί το 2024, το οποίο συνεπάγεται και την επιμήκυνση της παραμονής της Τρόικας στην Ελλάδα. "Φοβάμαι πως αν δεν έχουμε κάποιον να μας ελέγχει, θα αρχίσουμε πάλι να κλέβουμε", δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Συμπτώσεις: Σε Ελλάδα και Ιρλανδία τα μεγαλύτερα ανεξερεύνητα ενεργειακά πεδία της Ευρώπης



Πόσο σύμπτωση μπορεί να είναι το γεγονός ότι οι δύο χώρες για τις οποίες υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι κρύβουν τα μεγαλύτερα μη αξιοποιημένα ενεργειακά κοιτάσματα στην Ευρώπη στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία, ξαφνικά τέθηκαν υπό καθεστώς διεθνούς οικονομικής κατοχής; Το defencenet.gr αποκαλύπτει κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν: Η Ιρλανδία μία χώρα των 4,5 εκατ ανθρώπων έχει ένα τεράστιο χρέος που κινδυνεύει να τινάξει την οικονομία της χώρας στον αέρα αλλά την ίδια στιγμή και σε χρόνο ανύποπτο, (16 Ιουνίου 2010) ο υπουργός Επικρατείας της Ιρλανδίας Conor Lenihan ανακοίνωνε την ύπαρξη 10 δισ. βαρελιών πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα στα νερά της Ιρλανδίας.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Τι περιέχει το έγγραφο του Wikileaks για το Αιγαίο!







Διαβάστε το αποκαλυπτικό έγγραφο που αποδέσμευσε ο δημοφιλής ιστότοπος wikileaks για το θέμα του Αιγαίου...





Wikileaks - Αιγαίο





Ελλάδα και Τουρκία: Αιγαίο Θέματα - Ιστορικό και Πρόσφατες Εξελίξεις



Περίληψη

Για πολλά χρόνια,οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ Ελλάδα και Τουρκία έχουν αντιπάλότητα σε

διμερείς διαφορές που έχουν παράγει κρίσεις, ακόμη και στο χείλος του πόλεμου.

Μια σειρά διαφορών που συμπεριλαμβάνει το Αιγαίο και τα θαλάσσια σύνορα. Οι δύο διαφωνούν πάνω από τα εναέρια σύνορα, την υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα,το καθεστώς των νήσων του Αιγαίου, και την κυριότητα των νησίδων.

Στον απόηχο της κρίσης του Ιανουάριου 1996 κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων / Kardak, διάφορες πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση των διαφορών αυτών αναλήφθηκαν. Το ΝΑΤΟ πρότεινε στρατιωτικού εξοπλισμού μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ορισμένα από τα οποία αποτελούν αντικείμενο εφαρμογή τους. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Συμβούλιο των Υπουργών πρότεινε μια επιτροπή σοφών, η οποία έγινε δεκτή υπο την μορφή της ελληνικής και της τουρκικής

επιτροπής εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι ανταλλάσσουν απόψεις με τον πρόεδρο. Τον Μάρτιο του 1996, Η Τουρκία πρότεινε τρόπους για την αντιμετώπιση ζητημάτων του Αιγαίου. Ένα χρόνο αργότερα, η Ελλάδα έκανε μια ποφασιστική κίνηση η οποία επιτάχυνε τις διμερείς εξελίξεις στην διπλωματία. Τέλος, τον Ιούλιο του 1997, οι

Ηνωμένες Πολιτείες υποκίνησε μια κοινή ελληνική-τουρκική διακήρυξη αρχών που είχε ως αποτέλεσμα έαν σύμφωνο μη επιθετικής πολιτικής. Οι αρχές αυτές παρατάυτα δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί σε συγκεκριμένες διαφορές στο Αιγαίο.

Κύριε Δήμαρχε ΣΠΥΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κύριε δήμαρχε καλημερα σας,
 ευχωμε μέσα από την καρδία μου καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.




Θέλω να σας παρακαλεσω, με το καλό όταν αναλάβετε καθήκοντα να δώσετε λυσεις σε κάποια προβλήματα που χρονίζουν.



φανάρια αν όχι σε όλοι την πόλη σε κάποια σημεία που ειναι
αναγκαία, μελέτη και μονοδρομήσει δρόμων για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.



δημοτικό παρκιν με μια συμβολική τιμή .



κοινωνικό παντοπωλείο γιατί δυστυχώς, πολλά εργοστάσια έχουν πρόβλημα και ενδεχομένως πολλοί εργαζόμενοι να μείνουν χωρείς δουλειά.



ελέγχο και λύση στο πρόβλημα του νερού.



Διαφήμιση της πόλης παντού, ενώ έχουμε 5500 χρόνια ιστορία δεν έρχεται ένας άνθρωπος να μας δει.



συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της πόλης.



δημοτικό τουριστικό περίπτερο δεν υπάρχει πουθενά μια καρτ ποστάλ να αγοράσει κάποιος.



Συνεργασία με τους συγκοινωνιακούς φορείς για την συνδεση,
 με τον υπόλοιπο διευρυμένο
 δήμο Θήβας.



πίεση στην περιφέρεια για περιφερειακό δρόμο, και σύγχρονους κόμβους, πίεση στην περιφέρεια για διαπλάτυνση του δρόμου θηβα εργοστάσια διασταύρωση Ριτσώνας ,ειδικά μετά την δημιουργία των διοδίων Θήβας το πρόβλημα είναι μεγάλο και άκρως επικίνδυνο.



Δημιουργία δημοτικών σφαγίων ξέρουμε οτι υπήρξε ενα κοντύλι απο το πρόγραμμα Θησέας και θα θέλαμε απαντήσεις για αυτό.



Καλώς η κακώς η πόλη έχει 17000 μετανάστες, οι περισσότεροι διαμένουν στον παλαιό συνοικισμό ,σας διευκρινίζω ολοι οι δήμαρχοι υπόσχονταν ανάπλαση του παλαιού συνοικισμού ,προσπαθήστε να δώσετε μια λύση.



ένα ακόμη πρόβλημα σχετικά με τους μετανάστες ,είναι οτι συγκεντρώνονται το πρωί για εύρεση εργασίας κατά μήκος του δρόμου αυλιδας ,από πλατεία Αγίων θεωδορον ,παραπούλι ,δεύτερο γυμνάσιο ,πυροσβεστική ,και είναι εκατοντάδες ,αυτό είναι μια άσχημη εικόνα για την πόλη, και εχω προσωπική άποψη γιατί ταξιδεύω και ακούω πολλά παράπονα.



ενδεχόμενου να βρεθεί κάποιος χώρος και να πηγαίνουν όλοι η μετανάστες που θέλουν εργασία στο χώρο αυτο ,και να ξέρουν όλοι οτι αγορά εργασίας θα γίνετε μόνο εκει.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΣ

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο