Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Κατηγορούν την δημοτική αρχή Θήβας για το γκρέμισμα των ''σπιτιών'' στον παλαιό συνοικισμό Θήβας που αυτή την στιγμή είναι άντρο λαθρομεταναστών, δήμαρχε προχώρα!! όλη η πόλη είναι μαζί σου!!



ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ


Την περασμένη εβδομάδα, ο Δήμος Θηβαίων με την συνδρομή της Αστυνομίας προχώρησε στην κατεδάφιση 18 σπιτιών του προσφυγικού συνοικισμού της Θήβας στα οποία διαμένουν Πακιστανοί μετανάστες και πρόσφυγες αιτούντες πολιτικού ασύλου. Οι μετανάστες, χωρίς να έχουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, αναγκάστηκαν να φύγουν χωρίς καν να μπορέσουν να κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια για αναστολή της κατεδάφισης, και χωρίς να έχουν καν το περιθώριο να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα από τα σπίτια τους. Ο Δήμος Θηβαίων άλλωστε είχε προβλέψει να διαθέτει και φορτηγό με το οποίο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ όλα τα προσωπικά αντικείμενα των μεταναστών!!!! Άραγε με ποιας αρχής την έγκριση προέβη σε αυτή τη πράξη;;;;;

Ο κύβος ερρίφθη. Το ΔΝΤ μας στέλνει και επισήμως στην ελεγχόμενη χρεοκοπία

Ο κόσμος το εχει βούκινο και μεις κρυφό καμάρι λέει ο λαός μας και πράγματι έτσι γίνεται με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Ολοι οι οικονομολόγοι λένε ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει και πάμε στα βράχια , αλλά οι κυβερνώντες κάνουν τους κουφούς και συνεχίζουν την καραμέλα ότι όλα πάνε καλά.




Ομως τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια . Το ξεκίνημα το κάνει το ΔΝΤ και τάσσεται πλέον υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αμφισβητώντας με τον τρόπο αυτό την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας και πιστεύει πλέον ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της με το μνημόνιο.

CODEX ALIMENTARIUS Ελλάδα – Ουγγαρία 1 – 10


Τον τελευταίο καιρό μάθαμε όλοι για τον CODEX ALIMENTARIUS  και την διεθνή εκστρατεία που γίνεται για να σταματήσει μια από τις οδηγίες του και συγκεκριμένα, η οδηγία της ΕΕ που αφορά τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης.  Σήμερα κοίταξα από περιέργεια πως πάει η συλλογή υπογραφών στην σχετική αίτηση (petition) και διαπίστωσα ότι η Ελλάδα έχει περίπου 2,220 έγκυρες υπόγραφες  ενώ η Ουγγαρία με μικρότερο μάλιστα πληθυσμό έχει 21.830 και   αναρωτήθηκα  τι θα γινόταν εάν η αίτηση θα αφορούσε καινούργιο DVD της Τζουλιας. Δείτε τα σχετικά στατιστικά στοιχεία εδώ :http://www.gopetition.com/petition/39757/signatures.html (πατήστε την πράσινη κουκκίδα στο πάνω μέρος της σελίδας για να ανοίξει ο χάρτης  )

.Ένα νέο blog το οποίο ασχολείται με έ΄να επίκαιρο θέμα, τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης.

Μήπως πρέπει τα blog να πλακώσουν στίς αγωγές και στίς μηνύσεις τους πουλημένους δημοσιογράφους; Μήπως ήρθε η ώρα τους;

Με αφορμή τη μήνυση των γνωστών παπαγαλιζόντων δημοσιογράφων κατά του blog "Fimotro" oι οποίοι γλυτώνουν απο την οργή των πολιτών αφού κατόρθωσαν να επιβάλλουν τρομοκρατία τους πάντες απέναντι στην ιδιότυπη δική τους ασυλία. Άλλος λόγος είναι η υποχρεωτική ανωνυμία ορισμένων blog που για σοβαρούς εργασιακούς ή οικογενειακούς λόγους , δεσμεύονται να εμφανισθούν επώνυμα. Έτσι την βγάζουν "καθαρή" και κάνουν μια χαρά τη βρώμικη δουλίτσα τους οι γνωστοί ειδησεογραφικοί παραχαράκτες . Μήπως πρέπει τα επώνυμα blog που δεν έχουν αυτές τις δεσμεύσεις να αρχίσουν τα "στολίζουν"

Ελλείψει λύσεων, μαζεύουμε ... υπογραφές!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Υπό κανονικές συνθήκες, η παρουσία ενός πρωθυπουργού στο ιδρυτικό συνέδριο ενός νέου κόμματος, όχι μόνο δεν θα κινούσε υποψίες. Απλώς θα αποτελούσε ένα είδος «γραφειοκρατικής διαδικασίας» στο πλαίσιο της λειτουργίας του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.




Δεν ζούμε, όμως, υπό κανονικές συνθήκες. Και επομένως η παρουσία και η μακροσκελής ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, είναι φυσικό να κινεί τις υποψίες περί μελλοντικών συνεργασιών.



Άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου δεν το έκρυψε. Έκανε από το βήμα του συνεδρίου πρόταση για ανάπτυξη ενός «πολιτικού διαλόγου», τον οποίο προσδιόρισε ως «γόνιμο» και «χωρίς προκαταλήψεις».

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ βιντεο

Ναύαρχος λυμπερης

Σε λίγο ψεκάζουν, σκουπίζουν, τελειώνουν.

Γράφει ο Κλεισθένης.






Ο λόγος για την πολυπόθητη κάθαρση και την λαϊκή απαίτηση για τιμωρία.

Η τελευταία πράξη του θεατρικού έργου « Η Κάθαρση» θα παιχτεί με το κλείσιμο της βουλής τον Ιούνιο. Η μόνη χρονική περίοδος για αδικήματα πολιτικών (αν υπάρχουν) που δεν έχουν παραγραφεί είναι 2007-2009. Αν δεν κινηθεί καμία διαδικασία πριν τον Ιούνιο τότε και ότι τυχόν αδίκημα έχει τελεστεί μέσα στο διάστημα ’07-’09 παραγράφεται. Έτσι τουλάχιστον ίσως γλυτώσουμε και κάποια έξοδα που πληρώνουμε για την παρουσία των βουλευτών στις εξεταστικές.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Στόχος ληστών έγινε το κατάστημα της ALPHA BANK στη Θήβα.



η φωτογραφία είναι από madata.gr

Οι ληστές μπήκαν σαν πελάτες, και με κλεμμένο βιβλιάριο προσπάθησαν να σηκώσουν 50000 ευρώ.Λόγο του μεγάλου ποσού, και κάποιας αμηχανίας των ληστών, οι υπάλληλοι σήμαναν συναγερμό!

Οι ληστές έφυγαν με περίπου 3000 ευρω, και όμηρο έναν υπάλληλο της τράπεζας, τον κ  ΗΛΙΑ ΤΡΙΨΑΝΑ, αυτή την ώρα γίνετε καταδίωξη των ληστών, από την αστυνομία της Θήβας.
 
 
απο nikolas

Αυτό το βίντεο δεν πρέπει να το χάσετε! δείτε το!

Ο καθηγούμενος π. Μεθόδιος της ιστορικής ιεράς Μ. Εσφιγμένου Αγίου όρους. Ένας γνήσιος αγιορείτης! για την Κάρτα του πολίτη.

Ειδήσεις 1η Απριλίου 2011 σε τίτλους


Πολιτικές Ειδήσεις
- Μετανιωμένος δήλωσε ο πρωθυπουργός κος Γιώργος Παπανδρέου για την απόφασή του να οδηγήσει την χώρα στο ΔΝΤ και να υπογράψει το Μνημόνιο. Ακόμη δήλωσε πως εγκαταλείπει για πάντα το κανώ-καγιάκ και από αύριο θα τρέφεται με πίτσες, και πως θα βγάλει σε διεθνή πλειστηριασμό το μαύρο κολάν που φορούσε την ημέρα που έτρεξε στον Μαραθώνιο για τα 2500 χρόνια από την μάχη του Μαραθώνα.
Ο κος Παπακωνσταντίνου επέμεινε στην δήλωσή του πως δεν θα πάρει νέα μέτρα που θα πλήξουν τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Συμπλήρωσε δε

Ανακύκλωση στην Ελλάδα για να έχουν όφελος οι εταιρείες?


η φωτογραφία είναι από anakyklwsh.wikispaces.com
Πριν από λίγο έβλεπα στο kontractannel, μια κοπέλα δημοσιογράφο να λέει, ότι φταίει και ο κόσμος που δεν τηρεί τους κανόνες ανακύκλωσις, και ρίχνει στους κάδους που είναι για ανακύκλωση διάφορα σκουπίδια.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

"Φούλ πολυπολιτισμικότητα"! ----- "Φούλ πανθρησκεία"! ---------Καημένη Ελλάδα!

Αλλάζει το μάθημα των θρησκευτικών λέει η Διαμαντοπούλου.




Στην δευτέρα και την τρίτη Λυκείου, είναι μία ώρα και είναι επιλογή και λέγεται Θρησκεία και κόσμος....

ΔΕΙΤΕ.....




EPIRUS- ELLAS

Απόψεις: Ο Δ. Δρούτσας δεν καταλαβαίνει τον τουρκικό επεκτατισμό;

Με τον Σάββα Ιακωβίδη.


ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ δεν θέτει ερωτήματα. Τα απαντά. Δεν καταθέτει απορίες. Δίνει λύσεις σε αυτές. Και δεν εξίσταται για όσα οφείλει να κατανοεί και αποτελεσματικά να αντιμετωπίζει. Αυτά μπορεί να τα κάνουν οι πολίτες, όχι ένας υπουργός Εξωτερικών, εντεταλμένος να μελετά την πολιτική και τη διπλωματία του αντιπάλου και να την αντιμετωπίζει.



Ο Δ. Δρούτσας, υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, έδωσε συνέντευξη στην τουρκική «Χουριέτ». Ως άβγαλτο παιδαρέλι, που ποσώς γνωρίζει τον αντίπαλό του (δεν άκουσε ποτέ, προφανώς, περί Θουκυδίδη και Σουν Τζου), υποβάλλει διάφορά κωμικά ερωτήματα για την εδώ και δεκαετίες ασίγαστη τουρκική επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Όταν το Τσέρνομπιλ μόλυνε την Ευρώπη!


Το παραπάνω video είναι μια γραφική αναπαράσταση του ραδιενεργού νέφους που απελευθερώθηκε στην ατμόσφαιρα από της 26 Απριλίου μέχρι τις 9 Μαϊού 1986. Όπως θα δείτε με την πάροδο του χρόνου το ραδιενεργό νέφος κάλυψε σχεδόν όλη την Ευρώπη και προχώρησε και σε μερικές περιοχές της Ασίας και της Αφρικής.

Anna’s new school- Και στα αγγλικά οι εργασίες!


Πολλά γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με το Νέο Λύκειο που προωθεί η Αννα Διαμαντοπούλου. Πολλές οι ενστάσεις και δικαιολογημένες. Η μεγαλύτερη αλλαγή ίσως είναι η εκπόνηση ομαδικών και ατομικών ερευνητικών εργασιών. Και εδώ χωράει πολύ συζήτηση, αλλά δείτε πώς ανοίγουν οι κερκόπορτες της άλωσης της ελληνικής γλώσσας. Κάποιες από αυτές τις εργασίες θα ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ!
Μετά δηλαδή το υποχρεωτικό μάθημα Αγγλικών στα παιδάκια πρώτης δημοτικού, όπου θα εκπαιδεύονται με έναν ιδιότυπο τρόπο ως δίγλωσσα αφού θα ξεκινούν να μαθαίνουν παράλληλα ελληνική και αγγλική, το επόμενο βήμα είναι η εκπόνηση των εργασιών σε μια ξένη γλώσσα παραγκωνίζοντας την επίσημη γλώσσα του κράτους!

Το παιδί του Υπουργού και το νέο σχολείο

του Θάνου Δημάδη

Η δική μου γενιά στο Λύκειο "στιγματίστηκε" από τη μεταρρύθμιση Αρσένη και το "κάτσε καλά Γεράσιμε". Μέσα σε μία χρονιά το Υπουργείο Παιδείας, τότε, αποφάσισε να αλλάξει ξαφνικά τους κανόνες του παιχνιδιού για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Και πάλι εκείνη την εποχή ακούγαμε τα ίδια που ακούσαμε και χθες από το στόμα της σημερινής Υπουργού Παιδείας. Τέλος στην αποστήθιση, ανάπτυξη της κριτικής σκέψης του μαθητή, έμφαση στις δεξιότητές του, επαρκής προετοιμασία του για την επόμενη μέρα της πανεπιστημιακής του ζωή. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν το σύστημα Αρσένη, το οποίο ήρθαν μετά να ξηλώσουν κομματάκι- κομματάκι όσοι τον διαδέχτηκαν, πέτυχε ή απέτυχε. Θα έλεγα ότι δεν πέτυχε πλήρως αλλά ούτε και απέτυχε παταγωδώς. Δεν κατάφερε όμως να καλυτερεύσει ούτε τη λειτουργία του Λυκείου για τον μαθητή και τον καθηγητή του, ούτε να βγάλει πιο καλλιεργημένους αποφοίτους, ούτε να αναπτύξει και να εγκαθιδρύσει μία νέα φιλοσοφία διδασκαλίας και μάθησης.

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΣ

Ο ρόλος της θαλάσσιας ισχύος στην ανάπτυξη του φιλελεύθερου δημοκρατικού κράτους



Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό: Ναυτική Επιθεώρηση,



τ. 564, σελ. 199, Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος 2008,


έκδοση Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού / ΓΕΝ.


Αλέξανδρος Διακόπουλος Αντιπλοίαρχος Π.Ν.
 
ΦΩΤΟ: Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
ΑΡΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ


Οι μεγάλες γεωπολιτικού χαρακτήρα πολεμικές αναμετρήσεις των ιστορικών χρόνων ανάγονται σε μάχες ανάμεσα σε ηπειρωτικές και θαλάσσιες δυνάμεις. Οι πόλεμοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Περσία, Αθήνα και Σπάρτη, Αγγλία και Γαλλία, οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι και ο Ψυχρός Πόλεμος τον 20ό αιώνα, αποτελούν τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Σύμφωνα με αρκετούς μελετητές, τα Στενά της Σαλαμίνας ήταν το σημείο όπου κρίθηκε η μοίρα του Δυτικού Πολιτισμού[1] και κατά κανόνα γενικότερα, οι σημαντικότερες ναυμαχίες είχαν αντίκτυπο σε ζητήματα πέρα από τα αυστηρώς στρατιωτικά και πολιτικά.

Η παρούσα μελέτη αποδεικνύει πως αυτοί οι δύο τύποι ισχύος δε διαφέρουν μόνο ως προς το κέντρο βάρους της αντίστοιχης στρατιωτικής τους δύναμης (στρατός - ναυτικό)

Πότε θα κυκλοφορήσει το iPhone 5;

H Apple ανακοίνωσε χθες τις ημερομηνίες διεξαγωγής του WWDC2011 με ξεκάθαρη αναφορά στην παρουσίαση του επόμενης γενιάς iOS και Mac OS X.




Τυπικά, η Apple κυκλοφορεί εδώ και 4 χρόνια ένα iPhone κάθε καλοκαίρι μαζί με την καινούργια έκδοση του iOS.

Κα ΑΡΒΕΛΕΡ... τώρα καταλάβαμε γιατί γίνατε Πρύτανης με τόσους Μεγαλοσταυρούς! Καταλάβαμε ποιοί σας τους έδωσαν!

Δείτε πρώτα το βίντεο με την Αρβελερ και μετά διαβάστε την απάντηση ενός απλού Έλληνα... που δεν είναι Πρύτανης! και δεν έχει Μεγαλοσταυρούς!



.........................................Το δόγμα αυτό δεν είναι άλλο από αυτό που αμφισβητεί την ιστορική συνέχεια των έλληνων από την αρχαιότητα εως τώρα. Το εξαιρετικά ύποπτο είναι οτι αναπαράγεται για πολλοστή φορά απο την κ. ΑΡΒΕΛΕΡ ,στην επέτειο της 25 ΜΑΡΤΙΟΥ,σε μία χώρα όπου κάποιοι με νομικίστικες μεθοδεύσεις απόδοσης ιθαγένειας σε ΑΣΙΑΤΕΣ και ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ,επιδιώκουν την αλλοίωση του εθνικού τοπίου,ενώ πλέον ,είναι αναμενόμενο ,ο καθεστώτικός και αντιελληνικός αυτός εμετός να αναπαράγεται απο τους δογματικούς και ιδεοληπτικούς και ίσως αρκούντως αμαθείς , ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ.

ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Μ’αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά γαμιέται στα γέλια.¨Ασε που έδιωξε κανα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους


Μ’αρέσει που πολλοί φίλοι μου μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον,γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό.¨Ασε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές.Μ’αρεσει που ακρίβηνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη ,και κουνάω λιγότερο το αμάξι γιατί αυτό σημαίνει ότι θα το έχω για περισσότερα χρόνια,κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ μούρη όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα με το αμάξι στην εθνική.Ασε που όταν πάμε για μπάνιο το καλοκαίρι τσοντάρουν πια όλοι για βενζίνη ενώ παλιά κάναν τον κινέζο.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΔΡΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑ'Ι'ΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ....ΑΡΜΟΔΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΘΗΒΩΝ !!!

Κίνδυνος πτώσης μεγάλων πεύκων από τόν λόφο τού Αμφίου γιά πεζούς καί διερχόμενα αυτοκίνητα υφίσταται επί τής οδού Λα'ι'ου η οποία είναι προέκταση τής οδού Αγίου Αθανασίου τής Συνοικίας τού Πυρίου πρός τό κέντρο τής Θήβας .


Παρακαλείται τό Δασαρχείο Θηβών νά επιμεληθεί τού σοβαρού αυτού θέματος πού αφορά τήν Δημόσια Ασφάλεια καί Υγεία τών διερχόμενωνπολιτών .!!!!!!!

ΘΗΒΑALARM

Προσπάθεια φίμωσης του Prasia.com και των Ευρυτανικών blogs απο τον εκδότη της τοπικής εφημερίδας "Ευρυτανικά Νέα"


Πόλεμος λάσπης με ασύστολα ψεύδη και απειλές


Προσπάθεια φίμωσης με ασύστολα ψεύδη και απειλές εξαπέλυσε πριν λίγες ημέρες κατά των Ευρυτανικών blogs και τελευταία κατά του Prasia.com,ο εκδότης και διευθυντής της τοπικής εφημερίδας στο Καρπενήσι «Ευρυτανικά Νέα» κ.Ηλίας Τσώνης .

Για να τα πάρουμε ένα –ένα όμως για να δούμε ποιος θα παραδοθεί στην χλεύη των αναγνωστών του...

Ο εν λόγω διευθυντής-εκδότης-δημοσιογράφος... απέστειλε μήνυμα προς τη δική μας «λίστα παραληπτών»,πράγμα παράνομο , καταχρηστικό και προϊόν υποκλοπής ,που εκ παραδρομής των παιδιών

Τηλεοπτικό σταθμό ετοιμάζουν οι Τούρκοι κοντά στον Έβρο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει το gatzoli , στο προσεχές χρονικό διάστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τηλεοπτικός σταθμός που ετοιμάζουν οι γείτονες Τούρκοι στην Ανατολική Θράκη κοντά στην περιοχή του Έβρου (Τσανάκαλε) και ο οποίος θα είναι ισχυρής εμβέλειας!!!!! Τις επόμενες μέρες θα

Θα εμπιστευόσασταν τα χρήματά σας, σε έναν κλέφτη;



Οι περισσότεροι από εμάς, θα απαντούσαμε όχι. Και όμως το κάνουμε. Τοποθετούμε τα χρήματά μας, τα λίγα εκείνα που έχουμε, σε τραπεζικά ιδρύματα. Νομίζουμε δε, πως έτσι τα ‘φυλάμε’. Πως εκεί είναι ασφαλισμένα.

Οι τράπεζες, έχουν την ‘νομική δυνατότητα’ να δημιουργούν χρήματα. Για κάθε μια μονάδα χρήματος σε ‘φυσική μορφή’, της οποίας τον έλεγχο κρατά μέχρι στιγμής η Ε.Ε. και τα κράτη -εταίροι, η κάθε τράπεζα, έχει δικαίωμα να δημιουργήσει 50.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σεβασμός για τους εθελοντές καμικάζι

(Στη φωτό καμικάζι τού 2ου ΠΠ ετοιμάζεται γιά την αποστολή του).
Ενώ όλος ο κόσμος κρατάει στήν κυριολεξία τήν ανάσα του σχετικά με τίς εξελίξεις στόν πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα (250 χιλιόμετρα βορειοδυτικά τού Τόκιο) αξίζει τόν κόπο να αναφερθούμε στούς 50 Γιαπωνέζους οι οποίοι λειτουργώντας ώς καμικάζι κυριολεκτικά προσπαθούν να σώσουν τήν Ιαπωνία και τούς συμπατριώτες τους απο τήν πυρηνική καταστροφή, τους επονομαζόμενους «Fukushima50″.

Είναι οι 50 εργαζόμενοι στόν σταθμό (κανονικά οι εργαζόμενοι εκεί είναι 800) οι οποίοι εκτίθενται – σύμφωνα με ειδικούς – σέ τέτοιες ακτινοβολίες πού είναι αμφίβολο ότι τελικά θα επιζήσουν, προσπαθώντας να αποτρέψουν τήν πυρηνική έκρηξη.

Έσπασε το κανάλι του Μόρνου συνθήκες τσουνανι στο Σαράντη Βοιωτίας

εικόνα από gym-iteas
Συνθήκες τσουναμι έζησαν οι κάτοικοι του Σαράντη Βοιωτίας.




Περίπου μια το μεσημέρι έσπασε το κανάλι του Μόρνου, (εξήντα μέτρα ρήγμα) με αποτέλεσμα το νερό να κατέβει στο χωριό Σαράντη Βοιωτίας και να σπείρει πανικό στους κατοίκους, καθώς πλημμύρισαν αρκετά σπίτια, και οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους κατευθύνθηκαν σε διάφορα υψώματα.



Στην περιοχή μετέβησαν δυνάμεις αστυνομίας πυροσβεστικής καθυστερημένα, λόγο καταστροφής του κεντρικού δρόμου από το νερό.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η Τρίπολη, ο ΚARAMANLI & οι…Πεζοναύτες! Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Η Τρίπολη της Λιβύης (σε αντιδιαστολή με την Τρίπολη του Λιβάνου) δεν είναι «άγνωστη» περιοχή στην ιστορία του Αμερικανικού Έθνους.


Εάν κάποιος περίεργος blogger έψαχνε λίγο τα σχετικά ιστορικά κείμενα θα ανακάλυπτε ότι η ΠΡΩΤΗ μάχη που δόθηκε από τις ΗΠΑ σε περιοχή του αποκαλούμενου «παλαιού κόσμου» ήταν συγκεκριμένα στις ακτές της Βόρειας Αφρικής που είναι γνωστές στην αγγλική ως «Barbary coast» και φυσικά στο Υπογάστριο της Ευρώπης ήταν ο Πόλεμος με τους πειρατές της «μπαρμπαριάς» και το επίσημο καθεστώς της Τρίπολης στις αρχές του 19ου αιώνα στην περίοδο από το 1801-1805.


Στον "πάτο" της ΕΕ η Ευρυτανία!!Ο φτωχότερος νομός σε όλη την Ευρωζώνη

Πανευρωπαικό..αρνητικό ρεκόρ ..

Μετά την εγκατάλειψη,την ανεργία,την ελλιπή υποδομή, την εσωτερική μετανάστευση ,και πάρα πολλά προβλήματα που βασανίζουν τους κατοίκους της Ευρυτανίας ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ έρχεται να προστεθεί ως συνέπεια των παραπάνω. Ο φτωχότερος νομός βάση του ΑΕΠ στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Ευρώπη είναι ο νομός Ευρυτανίας σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Άρχισαν τα "όργανα" περί χρεοκοπίας.

Die Presse: «Έχει χρεοκοπήσει ήδη η Ελλάδα;»


Der Spiegel: «Η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την αναδιάρθρωση χρέους»

Guardian: Στην Ελλάδα πρέπει να επιτραπεί να χρεοκοπήσει «με χάρη»

BBC: Αναδιάρθρωση βλέπουν οι αναλυτές



Άρχισαν τα... "όργανα" να "παίζουν" στον γνωστό τους ρυθμό. Τα φερέφωνα της οικονομικής αλήτ του πλανήτη, άρχισαν ήδη να γράφουν για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και για την ανάγκη αναδιάρθωσης του Ελληνικού χρέους. Και αυτά συμβαίνουν ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ακόμη πανηγυρίζει για την "νίκη" παράτασης που πήρε από την Ε.Ε ώστε το "ζήτημα" της Ελλάδας να αντιμετωπισθεί τον Ιούνιο...

Απόψεις: Εκπαιδευτική εκδρομή για τα μέλη της Ελληνικής Βουλής!

Από e-mail αναγνώστη.


Προτείνω να μαζέψουμε λεφτά και να σταλούν τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου μια εκπαιδευτική εκδρομή. Το πρόγραμμα που προτείνω είναι το κάτωθι:

α) Αναχώριση την Δευτέρα με πτήση της ΑΙΡ ΛΥΒΙΑΝ απο το αεροδρόμιο της Σούδας.



β) Στάση στην Τριπολη και 2μερη διαμονή στο πολυτελές παλάτι του Καντάφι. Μέρα νύχτα θα πέφτουν βεγγαλικά ενω περιλαμβάνει και ξενάγηση με Λιβικό τάνκ!

Τζάμπα τα πανηγύρια. Η Standard & Poor΄s μας υποβάθμισε δύο θέσεις

Πριν δυό ημέρες ο πρωθυπουργός μας είχε γυρίσει από τις Βρυξέλλες και πανηγύριζε ότι πέτυχε όλους τους στόχους του και από τη Δευτέρα θα είναι μια νέα ημέρα και όλα θα πηγαιναν καλά.


Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις έρχεται η Standard & Poor΄s, και μας ρίχνει μια διπλή σφαλιάρα και μάλιστα λέει ότι η αιτία είναι οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής και τονίζει

Τράπεζες: οι νόμιμοι ληστές

Πριν το ξέσπασμα της ‘κρίσης’, ήταν δύσκολο για τον απλό πολίτη να καταλάβει τον εναγκαλισμό τραπεζικού κεφαλαίου και πολιτικής εξουσίας. Οι περισσότεροι πίστευαν πως οι τράπεζες ήταν επιχειρήσεις σαν όλες τις άλλες, που απλώς ασχολούνται με την εμπορία χρήματος.

ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΟΥΛΤΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΕΚΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΙΝΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ. ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1972 ΕΩΣ ΤΟ 2010 ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΘΛΑΣΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ...


ΣΤΟΧΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ: Έρχονται αυξήσεις σε τέλη κυκλοφορίας!!! Αυξήσεις σε τσιγάρα και ποτά!!! Αυξήσεις....

Αυξήσεις ΦΠΑ!!!




Είναι δυνατόν να τους ανεχόμαστε άλλο; Και δεν τα λέει αυτά κάποιο blog, αλλά η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και τα λοιπά ΜΜΕ..:



ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ! Διαβάστε:



Νέο «πακέτο» μέτρων ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να παρουσιάσει στην τρόικα η οποία στις αρχές Απριλίου θα...

Προς Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. - ξένους και ντόπιους Ανθέλληνες... ΣΥΡΤΑΚΙ... θα σας χορέψουμε στο "ταψί".




Πόλεμος Βορείων – Νοτίων για τους μετανάστες

ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΙΤΑΛΙΑ



Πόλεμος βορείων – νοτίων έχει ξεσπάσει στην Ιταλία λόγω της εισβολής μεταναστών, με τον Μπερλουσκόνι σε ρόλο διαπραγματευτή.




Η χώρα έχει ψυχικά κοπεί στα δύο από την ημέρα που αποφασίστηκε η μεταφορά μεταναστών σε όλες τις περιφέρειες, με μοναδική εξαίρεση το σεισμοπαθές Αμπρούτσο.

Πνευματικά δικαιώματα στα links;

Πρόκειται για τους «νευρώνες» του διαδικτύου μέσω των οποίων γίνεται ο διαμοιρασμός και η διάχυση πληροφοριών, ειδήσεων και πολιτιστικών προϊόντων. Μπορεί όμως ένα link να γυρίσει «μπούμερανγκ» σ’ αυτόν που το αναρτά; Πού ξεκινούν και πού τελειώνουν τα όρια της πνευματικής ιδιοκτησίας;




Η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιεύει ότι πρόσφατα η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας κατέθεσε μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη του site www.livemovies.gr για ηθική βλάβη, διεκδικώντας αποζημίωση πολλών χιλιάδων ευρώ.

ΙΣΧΥΡΟ "ΧΤΥΠΗΜΑ" ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - "ΕΞΩ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ", ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 150000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"

Πρός ολοκληρωτική σύρραξη στην Κερατέα;

Απο μια κλωστή κρέμεται πλέον η κατάσταση καθώς η κυβέρνηση προχωρεί σε προκλητικές κινήσεις.




Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του STOPCARTEL οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν τουλάχιστον διπλασιαστεί το τελευταίο 24ωρο.Οι πολίτες της Κερατέας καταγγέλουν ότι σκοπός της μαζικής παρουσίας των ΜΑΤ γύρω από την πόλη είναι ο αποκλεισμός της προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία εγκατάστασης νέων μηχανημάτων από τους εργολάβους στο Οβριόκαστρο και ξεκίνημα των εργασιών της κατασκευής της χωματερής.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ

Επί μισόν αιώνα η εικόνα της αναβλύζει Μύρο και εκείνη αρκετά συχνά εμφανίζεται στους πιστούς της προσκαλώντας τους στο ταπεινό «σπίτι» της... Όσοι δέχτηκαν το ιερό κάλεσμα και επισκέφθηκαν το μοναστήρι της στην κορυφή του Πάρνωνα ένιωσαν το θεϊκό άγγιγμά της να διαπερνά τόσο την ψυχή όσο και το βασανισμένο κορμί τους... Και ως εκ θαύματος στάθηκαν και πάλι στα πόδια τους, και πήραν τη ζωή στα χέρια τους κάνοντας μια νέα αρχή με τον φύλακα-άγγελό τους στο πλευρό τους: την Παναγιά τη Μαλεβή!


Σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, μέσα σε μια κατάφυτη βουνοκορφή όπου βρίσκεται από το έτος 1116 το Μοναστήρι της Παναγιάς της Μαλεβής, η εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου -μία από τις εβδομήντα που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς- δεν σταματά να τρέχει Μύρο από το 1964 μέχρι και σήμερα, ενώ ολόκληρη η περιοχή μοσχοβολά χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει εξήγηση. Οι εμφανίσεις της εκατοντάδες, όσα και τα θαύματά της, τα οποία σχεδόν ποτέ δεν γίνονται γνωστά.

Ένα πολύ ενδιαφέρον τεχνολογικό επίτευγμα. Η γυναίκα-σκίτσο διαβάζει και μιλάει πολλές γλώσσες, καθώς και την Ελληνική.

http://www.oddcast.com/home/demos/tts/tts_example.php?sitepal

Επίσης στρέφει το κεφάλι και τα μάτια της όπου πάει το ποντίκι.



Γράψετε ότι θέλετε και θα το διαβάσει φωναχτά.


Δοκιμάστε το:

Ποιος Φταίει;



ἀπὸ τὸν filologos10

Το ντοκυμανταίρ του ΣΚΑΙ για το 1821, άρεσε στη Τουρκία!

Εργαλείο της απόλυτης τουρκικής προπαγάνδας η Ελληνική τηλεοπτική παραγωγή που κόστισε 1 εκατομμύριο ευρώ




Η τουρκική εφημερίδα Radikal με ολοκληρο πρωτοσέλιδο της κάνει αναφορά στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το ντοκιμαντέρ που μεταδίδεται στην τηλεόραση του ΣΚΑϊ με τίτλο 1821.

Η τουρκική εφημερίδα έχει τίτλο “ Eπάνάσταση στην Ελλάδα για τους Οθωμανούς” και

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΝΕΝΕΡΓΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΡΩΜΑΙΪΚΩΝ ΕΥΑΓΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ


Έκλεισε επισήμως το Σχολείο του Μ. Ρεύματος μετά από αίτημα της ίδιας της κοινότητας



Το υπουργείο Παιδείας, δια της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Μπεσίκτας, κοινοποίησε στην εφοροεπιτροπή της κοινότητας Μ. Ρεύματος τη θετική ανταπόκρισή του σχετικά με το αίτημα κλεισίματος του δημοτικού της σχολείου.

Η επιτροπή είχε αποταθεί πριν από περίπου ένα χρόνο για το κλείσιμο του σχολείου. Πλέον, αναμένεται η απόφαση του Βακουφικού Συμβουλίου για τον αποχαρακτηρισμό του.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Το κορίτσι που ήθελε σεβασμό!!! [της marymos]

Μια φορά κι ένα καιρό, κοντά σε ένα δάσος, έμενε ένας αγρότης με τη γυναίκα του, τους δύο γιους του, και τη κόρη τους, σε ένα μικρό ξύλινο σπιτάκι.


Ο πατέρας και οι δύο γιοι του, καλλιεργούσαν μια μικρή έκταση γης, φυτεύοντας την και σπέρνοντας την, για να εξασφαλίζουν το φαγητό της ημέρας.

Η μητέρα φρόντιζε το σπίτι, και τακτοποιούσε το μικρό της νοικοκυριό, και η κόρη τη βοηθούσε ακολουθώντας τις εντολές της.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ BLOGGOΣΦΑΙΡΑ...




Μπράβο της. Δεν μάσησε και τα έριξε άγρια  η Πόπη Τσαπανίδου μέσα από την εκπομπή της σε όσους προσπαθούν να φιμώσουν το διαδίκτυο. Ασχολήθηκε με τα ρεπορτάζ και τις απόψεις των blogs και εξέφρασε την άποψη που κυριαρχεί...


παντού. Ορισμένοι μεγαλο-δημοσιογράφοι θα
πρέπει να μάθουν να δέχονται την κριτική...
FIMOTRO

Ξέσπασμα Τράγκα για την εκπομπή "1821" του ΣΚΑΪ



Για σου ρε μεγάλε ΤΡΑΓΚΑ!! έτσι χωστα γουστάρουμε όλοι!!

Μαμά τι να γίνω όταν μεγαλώσω;

Σε κάποια φάση στο παρελθόν, γεννιέσαι.


Από εκείνη τη στιγμή μέχρι την ενηλικίωση σου -και σε μερικές περιπτώσεις για πολύ ακόμα- διαμορφώνεται ο χαρακτήρας που θα κουβαλάς σε όλη την υπόλοιπη ζωή σου.

Αυτό σημαίνει πως ένα πλήθος ερεθισμάτων του περιβάλλοντος σου, σε συνδυασμό με αποφάσεις που θα λάβεις αλλά και την κατεύθυνση που θα σου δώσει η οικογένεια σου αλλά και η κοινωνία, θα πλάσει τα επίκτητα χαρακτηριστικά σου.

Οι αντιφάσεις ξεκινούν κάπου εκεί.




Όταν η κυβέρνηση ασκεί ψυχολογική βία στους πολίτες.

Η κατάσταση μας είναι γνωστή και όλοι την ξέρετε. Αυτό που δεν μπορεί κανένας μας να καταλάβει είναι γιατί η κυβέρνηση , οι άνθρωποι που ΕΜΕΙΣ ψηφίσαμε (είτε έμμεσα είτε άμεσα) δεν κάνουν κάτι για να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους.


Είναι γνωστό πως οι αυτοκτονίες συνανθρώπων μας έχουν ανέβει κατακόρυφα. Κάθε σπίτι έχει και τουλάχιστον έναν άνθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα. Ο ένας είναι βουτηγμένος στα χρέη , ο άλλος δεν μπορεί να βρει δουλειά και τους κυνηγάνε όλοι. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί φίλοι μου. Δεν γίνεται να έχει πέσει ο εμπορικός τζίρος 60% και οι υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία , εφορία και τράπεζες να είναι σταθερές.

H καλύτερη οικονομοτεχνική ανάλυση που έγινε ποτέ για την Ελλάδα Δημήτρης καζάκης ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!

Δείτε την καλύτερη οικονομοτεχνική ανάλυση που έγινε ποτέ για την Ελλάδα από έναν επιστήμονα τον Δημήτρη καζάκη


τι πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα.

Τόσα χρόνια μας δουλεύουν ψιλό γαζι, έχουμε υποχρέωση σε μας, στα παιδιά μας, και στην πατρίδα, να τους βάλουμε στην άκρη!



Πρέπει να σταματήσουμε να ψηφίζουμε κλέφτες, και κατά συνέπεια να αποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας.

ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ


1940

Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος


Δημοσιογράφος – Αμυντικός Αναλυτής


Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Στρατοί και Τακτικές,


τ. 5, σελ. 32, Αύγουστος 2010, Αιγίς Εκδοτική.




Πριν από τον τορπιλισμό του ευδρόμου «Έλλη» στην Τήνο στις 15 Αυγούστου 1940, η Ιταλία είχε πραγματοποιήσει σειρά σοβαρών προκλήσεων κατά της Ελλάδας, οι οποίες ήσαν κανονικές επιθέσεις κατά των πλοίων του τότε Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού (ΒΝ). Με τη συμπλήρωση 70 ετών από την επέτειο της βύθισης της «Ελλης» παρουσιάζουμε μέσα από τα επίσημα αρχεία του ΒΝ όλες τις άγνωστες πτυχές των ιταλικών προκλήσεων, από τις οποίες από καθαρή τύχη δεν προξένησαν υλικές ζημιές ή θύματα.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 400 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ 4 ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ - ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΑΠΟ 2 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ (+VIDEO's)

Άλλη μια νύχτα κόλαση είχαμε εχτές το απόγευμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.


100άδες λαθρομετανάστες έκαναν οργανωμένη επίθεση από 4 διαφορετικά σημεία, με σκοπό να εισέλθουν στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και να προσπαθήσουν να ταξιδέψουν προς Ιταλία.

Οι άντρες και οι γυναίκες του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών έδωσαν ξανά μάχη για να αποκρούσουν την επίθεση.

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ...ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ "ΑΛΗΘΕΙΑ" ΓΙΑ ΤΟ 1821,ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!

 Ένα   εξαιρετικό άρθρο από τον Μοναχό Μωυσή Αγιορείτη,που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Μακεδονία" αυτού του Σαββάτου:




Τελευταία επιχειρείται το ξαναΐδωμα και ξαναγράψιμο της ιστορίας μας. Ούτε λίγο ούτε πολύ κάποιοι επαΐοντες προσπαθούν εναγώνια να μας πείσουν ότι η τεσσάρων αιώνων οθωμανική κυριαρχία, η φοβερή τουρκοκρατία, ήταν μια ιδανική περίοδος συνεργασίας, συγχρωτισμού και συγκοινωνίας με τους υπόδουλους προγόνους μας, τους άμοιρους ραγιάδες. Η μελέτη οθωμανικών αρχείων έφερε στο φως νέα, δυνατά -λένε- στοιχεία ότι οι Τούρκοι ήταν αρχοντικοί, περαστικοί, γενναιόδωροι και λίαν ευγενικοί. Αρκετοί είναι οι Νεοέλληνες που απορούν, ανησυχούν και προβληματίζονται σοβαρά για το πού αποβλέπουν οι συντάκτες και εκφραστές τοιούτων πρωτότυπων και ατεκμηρίωτων απόψεων. Μετά από 190 έτη από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ξαναγράφεται η ιστορία μας.

δείτε τώρα την εκπομπή του Σπύρου Καρατζαφέρη κόντρα σε όλους κόντρα σε όλα στο kontrachannel καλεσμένος είναι και ο φανατικός υποστηρικτής των blog ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΕΝΟΣ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ἄλλη μία δυναμικὴ συγκέντρωση ἐναντίον τῆς κάρτας τοῦ πολίτη

Πρωτοφανὴς ἦταν καὶ αὐτὴ τὴ φορὰ ἡ προσέλευση τοῦ κόσμου στὴν ἐκδήλωση κατὰ τῆς κάρτας τοῦ πολίτη. Χιλιάδες κόσμου ἀπὸ πολλὰ μέρη τῆς Ἑλλάδας ἀνταποκρίθηκαν στὸ κάλεμα τῆς ΚληρικολαΪκῆς ἐπιτροπῆς ἀγῶνος καὶ προσῆλθαν τὸ μεσημέρι τῆς κυριακῆς 27/03 στὸ Πεδίον τοῦ ἄρεως ενώ ἀργότερα ἀκολούθησε καὶ εἰρηνικὴ πορεία πρὸς τὴν βουλὴ τῶν Ἑλλήνων. Οἱ πιὸ μετριοπαθεῖς ὑπολογισμοὶ κάνουν λόγο γιὰ τουλάχιστον 30.000 συγκεντρωμένους ἐνῶ ὁ π. Μουλατσιώτης ἀνήγγειλε τὴν παρουσία περίπου

Σύλληψη διακινητών παράνομων μεταναστών στην Ορεστιάδα

Μετέφεραν αλλοδαπούς από την Τουρκία





Συνελήφθησαν χθες το πρωί από αστυνομικούς της ομάδας δίωξης παράνομης μετανάστευσης Ορεστιάδας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Σομαλίας και Σουδάν αντίστοιχα, κάτοικοι Τουρκίας. Οι αλλοδαποί μετέφεραν στη χώρα μας παράνομα, με πλαστική βάρκα, οκτώ λαθρομετανάστες.


Συναλλαγές με το Δημόσιο μέσω e-mail

Το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση προβλέπει για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις επικοινωνία και συναλλαγές με το κράτος μέσω e-mail.




Το προσχέδιο έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή από τον αρμόδιο υπουργό κ. Γ. Ραγκούση. Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης αποτελεί έναν νόμο-πλαίσιο πάνω στον οποίο θα «χτιστεί» η μετα-ΚΕΠ εποχή για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ιστορική ήττα για Μέρκελ

Μετά από 58 χρόνια οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ χάνουν τις εκλογές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, σύμφωνα με τα exit polls. Οκτώ εκατομμύρια Γερμανοί αποδοκίμασαν την πολιτική της στο θέμα της κρίσης χρέους στην ΕΕ. Κλειδί η πυρηνική ενέργεια. Νίκη της κεντροαριστεράς


Οι πολίτες αποδοκίμασαν μαζικά την πολιτική Μέρκελ στην οικονομία, αλλά και στα πυρηνικά, στις κρίσιμες εκλογές στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης στη Γερμανία.




Οι Χριστιανοδημοκράτες θα χάσουν τον έλεγχο του πλέον πλούσιου κρατιδίου της Γερμανίας προς όφελος της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, για πρώτη φορά μετά από 58 χρόνια.



Βάσει των exit polls που έδωσαν τα δύο δημόσια γερμανικά κανάλια ARD και ZDF, Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες αποκτούν πλειοψηφία στη νέα βουλή στη Στουτγάρδη και νέος πρωθυπουργός της Βάδης Βυρτεμβέργης θα είναι ο επικεφαλής των Πρασίνων Βίνφριντ Κρέτσμαν, που θα είναι ο πρώτος Πράσινος πρωθυπουργός κρατιδίου στη Γερμανία.


δείτε την συνέχεια εδώ


Ένας φλογερός Έλληνας μαχητής

Ο «γίγαντας» Στυλιανός Λένας, ο άριστος κατασκευαστής χειροβομβίδων




Ο θρυλικός Στυλιανός Λένας γεννήθηκε στο χωριό Χανδριά της Λεμεσού, στις 20 Ιουλίου του 1931. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού του και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Λευκωσία όπου εργάσθηκε ως σιδηρουργός. Λόγω της βαθιάς του χριστιανικής πίστης και της μεγάλης του επιθυμίας για την ποθούμενη Ένωση της Κύπρου με τη Μητέρα Ελλάδα, γίνεται στέλεχος της ΟΧΕΝ, και...

δίνει πρόθυμα τον όρκο της ΕΟΚΑ ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Μελβούρνη

Πλήθος ομογενών σε μια μεγαλοπρεπή παρέλαση(φωτογραφίες)



Ο ελληνισμός της Μελβούρνης γιόρτασε και φέτος ενωμένος την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Μνημείο Πεσόντων της Μελβούρνης (Shrine of Remembrance) με μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή και μεγαλειώδης παρέλαση με την μεγαλύτερη προσέλευση των Ελλήνων ομογενών των τελευταίων χρόνων.



Αυτές είναι οι πραγματικές μετρήσεις του ραδιενεργού νέφους που «ταξίδεψε» στη χώρα μας..

Πάνω από την Ελλάδα βρίσκεται πλέον, από την Παρασκευή, το ραδιενεργό νέφος που δημιουργήθηκε από τις εκρήξεις των πυρηνικών αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας και εδώ και περίπου δυο εβδομάδες κάνει το ταξίδι του σε όλο τον κόσμο.


Όπως επισήμανε σχετικά με το θέμα ο προεδρεύων της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Κ. Καρτάλης, το ραδιενεργό νέφος θα είναι ιδιαίτερα εξασθενημένο, εκατό χιλιάδες μέχρι ένα εκατομμύριο φορές πιο εξασθενημένο από αυτό που είχε έλθει από το Τσέρνομπιλ.

είστε δημoσιο-αξιολύπητοι!!!

Είναι απαράδεκτο μια ομάδα δημοσιογράφων να κάνει αγωγή σε ένα blogs, και συγκεκριμένα στο Fimotro γιατί δεν τους άρεσε μια δημοσκόπηση που έκανε


με αυτή την λογική θα πρέπει να κυνηγήσουν όλους τους Έλληνες που από το σπίτι, το γραφείο, τη δουλεία, την ταβέρνα, το καφενείο, παντού τους βρίζουν!


 στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοσιογράφους να ενημερώνουν τον κόσμο αντικειμενικά,



 έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα προπαγάνδας σε όλα τα ΜΜΕ εξυπηρετώντας συμφέροντα,

Με ανοιχτές μπάρες η επιστροφή των εκδρομέων

Οι Πανελλαδικές Επιτροπές Αγώνα θα ανοίξουν τα διόδια κατά μήκος των εθνικών δρόμων μετά τις 4 το απόγευμα.




Στην πρόσκληση για το άνοιγμα των διοδίων σημειώνουν ότι, «οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι αντικείμενο κερδοσκοπίας. Το κίνημα "Δεν πληρώνω διόδια"

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο