Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ


Η Τουρκία σήμερα ευρίσκεται μεταξύ Σκύλας & Χάρυβδης. Ανάμεσα σε συμπληγάδες πέτρες, με κίνδυνο να τη συνθλίψουν.
Όπως η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομική κρίση, η Τουρκία αντιμετωπίζει κρίση Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής.

Πώς θα καταλάβετε τις κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία


Αποτελεί τον μεγαλύτερο φόβο για κάθε παράνομο ή μη ζευγάρι που αποφασίζει να περάσει κάποιες ευχάριστες ώρες μακριά απο αδιάκριτα βλέμματα. Ο φόβος να μην δείς τις ερωτικές σου περιπτύξεις να είναι σε κάποιο σάιτ τους πονοκεφαλίζει.
Υπάρχουν όμως τρόποι για να εντοπίσετε αν υπάρχει κρυφή κάμερα μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Αν έχεις κινητό με κάμερα απλά κλείνεις ΟΛΑ τα φώτα και κοιτάς το δωμάτιο ΜΕΣΑ από την κάμερα του κινητού.
Αν υπάρχει κάμερα θα δείς φώς εκεί που το γυμνό μάτι δεν βλέπει. Για να το τεστάρετε απλά πάρτε το τηλεκοντρόλ και πατήστε ένα κουμπί ενώ το κοιτάει η κάμερα του κινητού. Ο αισθητήρας βλέπει άνετα τις υπέρυθρες (near infrared) εκτός και αν έχει φιλτρα (μερικά ΝΟΚΙΑ).Οι κάμερες χρησιμοποιούν υπέρυθρες για να σε φωτίσουν όταν έχεις σβήσει τα φώτα.
Μία άλλη αλλά λίγο πιο ακριβή λύση είναι να πας σε κάποιο μαγαζί με gadgets, για να πάρεις κάποιο μηχάνημα που εντοπίζει τις κρυφές κάμερες.

αἰέν ἀριστεύειν


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ: Ο ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΖΕΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.


Ο Τριπτόλεμος είναι ο πρεσβύτερος υιός του βασιλέως της Ελευσίνος Κελεού και της Μετάνειρας. Η ονομαστή αυτή Οικογένεια, που υποδέχθηκε την Θεά Δήμητρα στον οίκο της, αποτελούνταν από πέντε ακόμη τέκνα, τέσσερεις θυγατέρες – την Καλλιδίκη, την Κλεισιδίκη, την Δημώ και την Καλλιθόη – καθώς και τον μικρότερο υιό Δημοφώντα, σύμφωνα με τον «Ομηρικό Ύμνο εις Δήμητρα». Από τα Ονόματά τους καταλαβαίνουμε το μέγεθος του Πολιτισμού της αρχαιοτάτης εκείνης εποχής. Έννοιες υψηλού επιπέδου ήσαν καθημερινό τους βίωμα.

Αλβανοί μετανάστες ετοιμάζουν κόμμα για να μπουν στην ελληνική Βουλή


Οι Αλβανοί μετανάστες θέλουν να μπουν στην ελληνική βουλή και ετοιμάζουν κόμμα με ηγέτες τον Ταχίρ Μήτσι και τον Οδυσσέα Τσενάι!

Ηλύσια Πεδία και Αψίδα του Θριάμβου


Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων (Avenue des Champs-Élysées) ή -όπως την αποκαλούν οι Παριζιάνοι- τα «Πεδία» είναι η πιο εμπορική αλλά και η πιο ακριβή λεωφόρος της Ευρώπης. Το πλάτος της φτάνει τα 71 μέτρα και εκτείνεται σε μήκος δύο χιλιομέτρων, από την πλατεία Κονκόρντ (Place de la Concorde) μέχρι την Place Charles-de-Gaulle (Place de l’Étoile), όπου και η Αψίδα του Θριάμβου. Κατά τη διαδρομή θα θαυμάσετε πολυτελή καταστήματα, θέατρα, ξενοδοχεία, κινηματογράφους αλλά και πολλά εστιατόρια και καφέ.
Ηλύσια πεδία, αψίδα του θριάμβου
Το όνομά της προέρχεται από την ελληνική μυθολογία, όπου τα «Ηλύσια Πεδία» αποτελούσαν τμήμα του Άδη και ήταν ο τελικός προορισμός της ψυχής των ηρώων και των ενάρετων. Η σημερινή της μορφή υλοποιήθηκε το 1838 από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Ignaz Hittorf, ο οποίος, μάλιστα, έφτιαξε πεζοδρόμια και εγκατέστησε βρύσες και φανούς αερίου. Μέχρι το 1900 η περιοχή «πλημμύρισε» καταστήματα, ρεστοράν και ξενοδοχεία, ενώ ο τελευταίος επανασχεδιασμός της λεωφόρου πραγματοποιήθηκε το 1994 από τον Bernard Huet. Προστέθηκαν επιπλέον πεζόδρομοι, δημιουργήθηκαν υπόγειοι χώροι στάθμευσης και φυτεύτηκαν νέα δέντρα.

«Αντί να απονέμουμε στους πολιτικούς τα κλειδιά των πόλεων, θα ήταν καλύτερα να αλλάζαμε τις κλειδαριές»


Τι συμβαίνει με τον προϋπολογισμό, τους δείκτες οικονομικού κλίματος και τους δείκτες προσδοκιών!

Ο Οκτώβρης πλησιάζει στο τέλος του, φέρνοντας όμως μαζί του πάρα πολλές αλλαγές στην διαμόρφωση της καθημερινότητάς μας.

Την παραίτησή της υπέβαλε το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Πολύζου


Την παραίτησή της υπέβαλε το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Πολύζου, η οποία ήταν υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές στο νομό Μαγνησίας.

Διαβάστε την επιστολή της Μαρίας Πολύζου, προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο

Επαγγέλματα του χθες που η κρίση μπορεί να τα φέρει στο σήμερα


Tα επαγγέλματα εξαρτώνται από την εποχή και τις ανάγκες της. Τα παρακάτω επαγγέλματα έχουν ξεπεραστεί την σημερινή εποχή και έχουν εκλείψει πια. Κι όμως η οικονομική κρίση δεν αποκλείεται να «ξαναγεννήσει» κάποια επαγγέλματα.

Τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη διέταξε ο εισαγγελέας


Τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ζήτησε από την Αστυνομία η Εισαγγελία Πρωτοδικών, για την αποκάλυψη της «λίστας Λαγκάρντ». 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας που δημοσιεύτηκε στο astynomia.gr, με εντολή της εισαγγελίας δενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.


 ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Βαξεβάνης: Βράδυ δεν καταζητούν ούτε εγκληματίες – Η απάντηση στο αυτόφωρο




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

"Θα παρελάσω για τους πολίτες, όχι για σας κύριε Πρόεδρε"! Συγκλονιστική επιστολή στρατιωτικού!

Μια συγκλονιστική επιστολή ενός επιλοχία του Ελληνικού Στρατού που αύριο θα παρελάσει στην Θεσσαλονίκη ,δείχνει το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Είναι μια επιστολή που έφθασε στο Onalert μέσω του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων. Ο επιλοχίας απευθύνεται προς τον Πρώτο Πολίτη της χώρας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του μεταφέρει τις σκέψεις που θα εχει ο ίδιος και οι περισσότεροι συνάδελφοί του ,όταν αύριο θα περάσουν από μπροστά του.

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τους Εργαζομένους όλων των υπηρεσιών του Δήμου.



Με τους υπαλλήλους του Δήμου Θηβαίων, της ΔΗΚΕθ, του ΔΟΘ και της ΔΕΥΑΘ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, με αφορμή την εορτή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αλλά και για να τους ενημερώσει για θέματα που αφορούν το Δήμο.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ-Συγκλονιστική στιγμή - ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ !!


Στο Διοικητήριο στη Θεσσαλονίκη, εκεί που υπογράφηκε το πρωτόκολλο παράδοσης-απελευθέρωσης της πόλης, πριν από 100 χρόνια, λαός και στρατός ψάλλουν τον εθνικό ύμνο.

ΟΛΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ.ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΤΙΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ" ΚΟΡΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.

Αδέρφια όλοι ψηλά τις καρδιές και τα κεφάλια.
Βάλτε με περηφάνεια την Ελληνική Σημαία στα μπαλκόνια. 

Κάθε ημέρα που περνάει η μαύρη εποχή της προδοσίας και της κατοχής πλησιάζει στο τέλος της....

Ο τραγικός προδότης σήμερα μίλησε με τα λόγια του Ελύτη και του Ρίτσου....
Μίλησε για πατριωτισμό, για την Μακεδονία για τους ήρωες προγόνους μας, για την δοκιμασία της πατρίδας μας και του λαού μας.....

Τὰ παλικάρια τῶν εἰδικῶν δυνάμεων τραγουδοῦν τὸ "Μακεδονία ξακουστὴ" στὴ Θεσσαλονίκη!

Χρόνια πολλά!!! Ἂς κρατήσουμε ὅλοι στὶς καρδιές μας τὸ πνεῦμα τοῦ μετώπου!!!
Δεῖτε παρακάτω πλούσιο φωτογραφικὸ ὑλικὸ ἀπὸ τὶς σημερινὲς ἐκδηλώσεις στή Θεσσαλονίκη....

Τι εκτιμούν και τι συμβουλεύουν οι αναλυτές τους επενδυτές των πολύτιμων μετάλλων

Ανάλυση: Ελευθερία Κούρταληekourt@kerdos.gr

Οι αναλυτές της αγοράς των πολύτιμων μετάλλων έχουν γίνει περισσότερο bullish για τις προοπτικές του χρυσού και του ασημιού από ό,τι ήταν τρεις μήνες πριν. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις τους για την πλατίνα και το παλλάδιο έχουν σκοτεινιάσει λόγω των πιο άσχημων πλέον προοπτικών της παγκόσμιας ανάπτυξης. Ο αντίκτυπος της κρίσης χρέους της ευρωζώνης στην παγκόσμια οικονομία αναμένεται να διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική διεθνώς, η οποία θα ευνοήσει τον χρυσό, ενώ περιορίζει τη ζήτηση για τα περισσότερο βιομηχανικά μέταλλα, όπως το ασήμι και τα μέταλλα της ομάδας της πλατίνας. Το ασήμι αναμένεται να επωφεληθεί από την άνοδο του χρυσού, ενώ η πλατίνα και το παλλάδιο θα προστατευτούν σε κάποιο βαθμό από τις συνεχιζόμενες διακοπές της προσφοράς στη Νότια Αφρική, αν και η προοπτική των αδύναμων πωλήσεων αυτοκινήτων έχει ωθήσει τους περισσότερους αναλυτές να μειώσουν τις προβλέψεις τους.

Πώς ξεπουλάνε την ελληνική ΑΟΖ


Είναι εξόχως λυπηρό, πως κανείς πολιτικός, δεν ασχολείται ούτε κατ’ ελάχιστο, στην Ελλάδα, με πολύ σοβαρά εθνικά θέματα, την ίδια στιγμή που οι Τουρκαλάδες κινούνται με ιδιαιτέρως υψηλούς ρυθμούς.

Μάκη Βορίδη, να ανασκευάσεις δια των έργων σου


Τα σενάρια για Μάκη Βορίδη στην ηγεσία της ΝΔ, μόνο το γέλωτα προκαλούν.
Μάλιστα, δύο μόλις ημέρες μετά την πρωτοφανή γκάφα του να μιλήσει υπέρ των κατασχέσεων της πρώτης κατοικίας για όσους δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια, η πρόταξη από κάποιους της λύσης του Μάκη Βορίδη ως «λύσης» για το αύριο της ΝΔ, δεν ενθουσιάζουν πολλούς στη Συγγρού και είναι άκαιρες.

"ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ..." Η ΦΩΝΗ ΕΝΟΣ 17ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ


Aπό φίλο αναγνώστη πήραμε το πιο κάτω μήνυμα το οποίο δημοσιεύουμε αυτούσιο με τα ανάλογα ερωτήματα που ο ίδιος θέτει. Ο αναγνώστης είναι μόλις 17 ετών και με τον εκρηκτικό του λόγο αποδεικνύει την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η μέση Ελληνική οικογένεια του ξεφτυλισμένου μνημονίου.

Γιορτάζει η Θεσσαλονίκη!


Η «Γιορτή Σημαίας: Στα βήματα των ελευθερωτών» όπως ονομάζεται η εκδήλωση, οργανώνεται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Στην πορεία θα συμμετάσχουν 700 στρατιώτες και 40 έφιπποι και η πομπή θα ξεκινήσει από την 26ης Οκτωβρίου και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο.
Ώρα έναρξης: 09.30
Αφετηρία: 26ης Οκτωβρίου, κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης,
Πορεία: Πλατεία Δημοκρατίας, Καραολή και Δημητρίου Κυπρίων Αγωνιστών, Αγίου Δημητρίου, Βενιζέλου, Ολύμπου, Ίωνος Δραγούμη, Πλατεία Ελευθερίας, Αγίας Σοφίας και Μητροπόλεως γωνία, Λεωφόρος Νίκης.
Τερματισμός: Λευκός Πύργος.
Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν τέσσερις στάσεις.
Η πρώτη θα γίνει στο Διοικητήριο όπου θα πραγματοποιηθεί έπαρση της ελληνικής σημαίας στο μεσαίο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου, όπου βρίσκεται το γραφείο του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης και θα λάβει χώρα με τελετουργικό τρόπο, συντονισμένο από τον Ελληνικό Στρατό.
Το Διοικητήριο ήταν ο χώρος όπου υπογράφηκε το Πρωτόκολλο Παράδοσης της Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε συνταχθεί από τους τότε αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού Δούσμανη και Μεταξά και υπογράφηκε από τον Ταχσίν Πασά. Επίσης στις 28 Οκτωβρίου υψώθηκε η ελληνική σημαία στο Διοικητήριο και έγινε η επίσημη παράδοση της πόλης από τον Ταχσίν Πασά στον Αρχιστράτηγο του Ελληνικού Στρατού, διάδοχο Κωνσταντίνο.
Στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου, από τη δυτική είσοδο, θα εισέλθουν οι φιλαρμονικές που θα ανακρούσουν τον Εθνικό Ύμνο κατά την έπαρση της σημαίας.
Μεταξύ άλλων, μετά από πολλά χρόνια, θα ανοίξει για πρώτη φορά και η μεσαία -κεντρική- πύλη, για να εισέλθουν σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων με την ελληνική σημαία, η οποία θα παρελαύνει από την έναρξη της παρέλασης.
Οι σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων στη συνέχεια θα ανεβούν στο γραφείο του Υπουργού, θα τοποθετήσουν τη σημαία στον ιστό και θα ακολουθήσει η έπαρση.
Η πομπή συνεχίζεται με κατεύθυνση τον ¢γιο Μηνά και επικεφαλής της θα είναι η πρώτη ελληνική σημαία που υψώθηκε στο Λευκό Πύργο το 1912.
Η δεύτερη στάση θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, που ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός το 1912.
Εκεί θα βρίσκεται ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης συνοδεύομενος από τον Ιερό Κλήρο και Ιεροψάλτες της Θεσσαλονίκης, ενώ θα πραγματοποιηθεί και εκεί έπαρση της ελληνικής σημαίας στον εξώστη του Ιερού Ναού, όπως είχε γίνει στις 27 Οκτωβρίου 1912 από τους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού Δραγούμη και Εξαδάκτυλο και τον τότε Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Γεννάδιο.
H τρίτη στάση θα γίνει στο Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας και Προξένου Κορομηλά, όπου θα ακολουθήσει άλλη μια έπαρση της ελληνικής σημαίας. Για την ιστορία κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, στο συγκεκριμένο κτίριο στεγαζόταν το τότε Ελληνικό Προξενείο. Στις 27 Οκτωβρίου 1912 οι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού Δραγούμης και Εξαδάκτυλος, με την παρακίνηση του πλήθους, ύψωσαν την ελληνική σημαία.
Η τελευταία στάση θα λάβει χώρα στον Λευκό Πύργο για την πανηγυρική έπαρση της ελληνικής σημαίας, η οποία θα συνοδευθεί από κανονιοβολισμούς από πεδινή πυροβολαρχία και θα ακολουθήσει χαιρετισμός των βολών από πολεμικά πλοία, τα οποία θα βρίσκονται εκείνες τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη.
Η τέταρτη στάση γίνεται σε αναβίωση της έπαρσης της Ελληνικής σημαίας που πραγματοποιήθηκε από τον Ελληνικό Στρατό με επίσημο τρόπο, το πρωί της 28ηςΟκτωβρίου 1912 και μετά την παράδοση της πόλης στο Διοικητήριο. Με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτήθηκε η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και η προσάρτησή της στο Ελληνικό Κράτος.
Θα ακολουθήσει πρωτόκολλο παράδοσης σημαίας, όπου Εύζωνοι θα εξέλθουν της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, κρατώντας με διάταξη την ελληνική σημαία και με βηματισμό θα κατευθυνθούν προς τον Λευκό Πύργο.
Στη συνέχεια θα παραδώσουν την ελληνική σημαία στους Αρχηγούς Τάξεων των Στρατιωτικών Σχολών, οι οποίοι θα εισέλθουν στο Λευκό Πύργο και θα ακολουθήσει η έπαρση της σημαίας υπό τους ήχους των φιλαρμονικών των Σωμάτων του Ελληνικού Στρατού.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν από θαλάσσης εκατοντάδες ναυταθλητικά σκάφη, ενώ κατά μήκος της παραλίας επί της Λεωφόρου Νίκης θα αγκυροβολήσουν αλιευτικά σκάφη, σε προσομοίωση της παλαιάς παραλίας της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αναδειχθεί η σχέση της πόλης με το υγρό στοιχείο και δη με τον Θερμαϊκό Κόλπο.
Στη «Γιορτή Σημαίας» θα συμμετέχουν:
1. Οι Φιλαρμονικές ορχήστρες στρατού, αεροπορίας, ναυτικού, που θα συνοδεύουν την πορεία της παρέλασης.
2. Ναυταθλητικοί σύλλογοι, σκάφη διαφόρων μεγεθών με τα πληρώματά τους και με ελληνικές σημαίες θα γεμίσουν τον κόλπο της Θεσσαλονίκης.
3. Αλιευτικά σκάφη και ιστιοφόρα θα αγκυροβολήσουν στην παλιά παραλία δημιουργώντας εικόνα εποχής.
4. Φρεγάτα και πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού για χαιρετισμό κανονιοβολισμών η οποία θα βρίσκεται στον Θερμαϊκό.
5. Από τη Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού θα ξεκινήσει μία λέμβος, η οποία θα μεταφέρει στην παραλία του Λευκού Πύργου ναύτες με στολές εποχής.
6. Ειδική συμμετοχή ιππέων: περίπου 30 άλογα με ιππείς ντυμένους με στολές εποχής (στρατιωτικές στολές και μακεδονίτικοι ντουλαμάδες), συνοδευόμενα και από εκπαιδευτές για λόγους ασφαλείας.
Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για τους έφιππους και, κυρίως, για τους πολίτες που θα παρακολουθούν την παρέλαση.
7. Συμμετοχή μίας διμοιρίας στρατιωτών του Γ' Σ.Σ. ενδεδυμένων με στρατιωτικές στολές εποχής. Περίπου 31 άτομα.
8. Πρόσκοποι θα μοιράζουν στον κόσμο δεκαεξασέλιδο με το ιστορικό των ημερών, επιμέλειας κ. Γιάννη Μέγα.
Στην ενίσχυση του εορταστικού κλίματος θα συμμετέχουν το Μετρό και ο Ο.Λ.Θ. με την ανάρτηση σημαιών μεγάλων διαστάσεων.

Newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Της πατρίδος σου η σημαία.


Για τους ¨ανοικτόμυαλους¨ δεν θεωρείται τίποτε άλλο, παρά ένα κομμάτι  πανί με σχήματα και χρώματα. Ως εκ τούτου, σπεύδουν να δικαιολογήσουν με προπαρασκευασμένη επιχειρηματολογία, όσα καλόπαιδα αναρχικά, καίνε σε εθνικές επετείους της σημαίας τα πανιά. Κατ’ επέκταση ό,τι συμβολίζουν αυτά, δηλαδή ψιλοπράγματα: τα όσια της φυλής και τα ιερά… Οι αφανάτιστοι με την εργασία την επικαλούνται καταχρηστικά, ειρωνικά, ενίοτε θριαμβευτικά, όταν πρόκειται να την … κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από τη δουλειά, χωρίς προηγουμένως να αποταθούν σε προϊσταμένους ή αφεντικά. <<Αδελφέ μου πήρα σήμερα ένα ρεπό από τη σημαία ,μούρλια…>>.

Το ΕΠΑΜ προτείνει σε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ να εφαρμόσουν την πρόταση Καμμένου




Επιστολή - Πρόσκληση της Π.Γ. του Ε.Πα.Μ. προς τα Κόμματα της Αντιμνημονιακής Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο:

Ταξιδεύουμε Τιτανικώς: Πετάμε στη θάλασσα όποιον βρούμε μπροστά μας


Το ζήτημά μας είναι πως έχουμε να κάνουμε με έναν πόλεμο κατά του «Κανονικού Ανθρώπου». Αυτοί που τον έχουν κηρύξει, έχουν στα χέρια τους όπλα που εμείς δεν μπορούμε να πιάσουμε.

Ποιος ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς;



Αντιναυάρχου ε.α.Δρα Στυλιανού Πολίτη

Σήμερα μετά από τόσα χρόνια, δεν έχει καμμία χρησιμότητα να ασχοληθούμε με το κατά πόσο νόμιμο ήταν το καθεστώς της 4ηςΑυγούστου. Θα ήταν επίσης πολύ άδικο να κρίνουμε τα ιστορικά γεγονότα επηρεασμένοι από πολιτικές πεποιθήσεις και από ιδεολογίες, διαιωνίζοντας τα παλαιά μίση και πάθη που είχαν ολέθριες συνέπειες στη Πατρίδα μας. Σήμερα το μόνο που έχει ιστορική σημασία είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών ενός φωτισμένου ανθρώπου, του Ιωάννη Μεταξά, που οδήγησε την Ελλάδα στη δόξα του Έπους του ΄40 και συνέβαλε αποφασιστικά στην τελική νίκη κατά του Άξονα.

«Κωδικός» στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου


Η εντολή που έχει δοθεί από την πολιτική ηγεσία προς τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. είναι ξεκάθαρη.

Η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να γίνει πάση θυσία και σε καμία περίπτωση να μην επαναληφθούν τα περυσινά πρωτοφανή έκτροπα, που οδήγησαν στη ματαίωση της παρέλασης και στην αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Το υπουργείο δημόσιας τάξης, φοβάται επεισόδια από τις ίδιες ακροδεξιές και ακροαριστερές οργανώσεις που εισέβαλαν πέρυσι στην παρέλαση, ενώ είναι πολύ πιθανόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και συνδικαλιστικές οργανώσεις να θελήσουν να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους προς τα νέα επώδυνα μέτρα, και τις αλλαγές στα εργασιακά.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ
Το υπουργείο δημόσιας τάξης έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την περιφρούρηση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά και ήδη την περασμένη Παρασκευή έγινε η πρώτη μεγάλη σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως αποφασίστηκε λοιπόν, περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, θα βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή και την πρόληψη επεισοδίων, παράλληλα θα υπάρξει ενίσχυση με διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα, ενώ θα στηθούν "φράχτες" στην αρχή και στο τέλος της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση. 
Σε αυστηρό αστυνομικό "κλοιό" θα τεθεί η εξέδρα των επισήμων, όπου θα βρίσκεται ο πρόεδρος της δημοκρατίας και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ενώ δεκάδες αστυνομικοί θα παραταχθούν κατά μήκος του δρόμου που θα διεξαχθεί η στρατιωτική παρέλαση. Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει ακόμη προληπτικούς ελέγχους που θα γίνουν σε άτομα που θα κινούνται ύποπτα την Κυριακή, ενώ στην αστυνομική επιχείρηση θα συμμετέχουν η κρατική ασφάλεια και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία...
Έντονη θα είναι η αστυνομική παρουσία και στις σημερινές μαθητικές παρελάσεις, εκεί το πρόβλημα όμως είναι, ότι θα υπάρξει κατακερματισμός των δυνάμεων, αφού διεξάγονται δεκάδες παρελάσεις σε διάφορα σημεία της χώρας...

Newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940. Η Ελλάδα 1η στους αγώνες.Ξυπόλυτο Τάγμα & ηρωίδες ελληνίδες

 
  ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ
     ΗΘΙΚΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ
 ΜΟΥΣΩΝ 14, 15452 ΨΥΧΙΚΟΝτηλ. 210 3254321-2 fax. 210 3236978
 e-mail: fot_gram@otenet.gr
ἱστοσελίς: www.fotgrammi.gr


ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΛΑΩΝ
ΑΛΛΑ «ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ»
ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΦΙΛΟΥΣ» = ΦΙΔΙΑ ΚΟΛΟΒΑ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ
 
 
ΤΟ «ΞΥΛΟΛΥΤΟ ΤΑΓΜΑ»
 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΙ
ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ «ΒΟΥΤΥΡΟΠΑΙΔΑ»
 

ΚΑΙ ΟΙ ΗΡΩΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΟΥ ΄40
ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
 
ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ
«ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΕΣ ΤΩΝ ΣΑΛΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ»,
ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ ΚΑΙ
ΗΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ,
ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
 
 
ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΑΙΣΧΟΣ ! ! !
 
 
 
 
 
Ἐπιστολὴ ὑπ᾿ ἀριθμ. 907/26.10.2012
 
1. Ἀκόμη καὶ ὁ δικτάτορας Ἰωάννης Μεταξὰς στὸ μέγιστο κίνδυνο τοῦ ΄40 κατέστη ἐθνάρχης καὶ ὅλοι μαζί, ἄρχοντες καὶ ἀρχόμενοι, κλῆρος καὶ λαός προσεύχονταν στὸν Χριστὸ καὶ τὴν Παναγία μας, νὰ βοηθήσουν τὸ ἄοπλο καὶ ἄκρως ἀνίσχυρο ἔθνος μας νὰ ἐναντιωθῆ στοὺς σιδηρούς δικτάτορες Μουσολίνι καὶ Χίτλερ.
 

Τραπεζική διακυβέρνηση: Η Νέα Τάξη, το «Μεγάλο Κόλπο» και η «Τελική Λύση»


Πριν δυο χρόνια, στην απαρχή της βαθιάς κρίσης, μιλώντας με ένα υψηλόβαθμο στέλεχος Γαλλικής Τράπεζας που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, τον ρώτησα το εξής απλό:

«Τώρα που ο κόσμος δυσκολεύεται να υποστηρίξει τα δάνεια του, τι σκέφτεστε να κάνετε; Μήπως αρχίσετε να κάνετε κατασχέσεις ακινήτων που είναι υποθηκευμένα;» Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη:

Κόσμος συρρέει και θαυμάζει το υποβρύχιο Παπανικολής.


Από τις εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη



Δείτε φωτογραφίες 


Μικροί και μεγάλοι το επισκέπτονται με δέος... Έτσι αντιμετωπίζουν και την τεράστια ελληνική σημαία που κυματίζει περήφανα...







Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

H ATZENTA 21 ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Όσοι αμφιβάλλουν ακόμη για την ύπαρξη και την εφαρμογή της ατζέντας απομείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού, θα πρέπει να διαβάσουν οπωσδήποτε τα ντοκουμέντα που ακολουθούν..

ΓΕΣ: "Καμία συμμετοχή του στρατού στα μέτρα ασφαλείας στην παρέλαση"

Διέψευσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Επίλαρχος Ιωάννης Σηφάκης, τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για συμμετοχή στρατιωτικών τμημάτων στα μέτρα ασφαλείας κατά την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ξανά στους δρόμους οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Μαδρίτη


Διαμαρτύρονται για τις περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση

Υπό τους ήχους εκκωφαντικών σφυριγμάτων, εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Μαδρίτης, καταγγέλλοντας την «απάτη» των νέων δημοσιονομικών περικοπών, που πλήττουν κατά κύριο λόγο τη μεσαία τάξη.

“ΤΑ ΓΥΡΙΣΕ” ΚΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!


ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!!!
Στο δρόμο της ΔΗΜΑΡ…
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε την Παρασκευή με τους κ.κ. Σταμάτη και Στουρνάρα και θα επιδιώξει επικοινωνία και με τον Πρωθυπουργό για τα εργασιακά με αιχμή το επίδομα γάμου και την καθολικότητα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, ανακοινώνοντας ουσιαστικά ότι θα ακολουθήσει την γραμμή της ΔΗΜΑΡ και δεν θα ψηφίσει τα συγκεκριμένα μέτρα.
Επίσης “τέσσερις παρεμβάσεις” που κατά την άποψη της Ιπποκράτους απαιτούνται στο βασικό κορμό του πακέτου των μέτρων εξέθεσαν στελέχη του ΠαΣοΚ στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να έχουν «κλειδώσει» μέχρι την Κυριακή, ώστε το πακέτο να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του ΣΟΕ Πάνο Τσακλόγλου, την Τρίτη να κατατεθούν τα μέτρα και την Τετάρτη ή την Πέμπτη να μπορεί να συνεδριάσουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών για κα δώσουν την έγκρισή τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Κωστής Στεφανόπουλος: «Για πολλά χρόνια έκανα έρωτα επί πληρωμή»!


Ο Κωστής Στεφανόπουλος μιλάει στην συγγραφέα της βιογραφίας του για όλα!Άγνωστες πτυχές από τη ζωή του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, φέρνει στο φως το βιβλίο της Νίτσας Λουλέ με τίτλο "Κωστής Στεφανόπουλος - Ο μοναχικός πρόεδρος".
"Στους χορούς του σχολείου ή στα πάρτι της γειτονιάς οι φίλοι έπαιρναν τις καλύτερες να χορέψουν και εμένα μου έμειναν οι άσχημες. Δεν ερωτεύτηκα ποτέ αυτό που λέτε "κατακούτελα". Δεν είχα τύχη με τις γυναίκες, ούτε ιδιαίτερα ερωτύλος ήμουν. Ίσως φταίει που για πολλά χρόνια έκανα έρωτα επί πληρωμή, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι νέοι της εποχής. Ήταν δύσκολο να "βγάλεις" κοπέλα στην επαρχία. Υπήρχε κίνδυνος να την εκθέσεις".
Μεταξύ άλλων δήλωσε στην συγγραφέα: "Στο Γυμνάσιο ερωτεύτηκα την κόρη του μπακάλη. Της ζήτησα να βγούμε. "Θα σου απαντήσω", μου λέει. Και εγώ, ο βλαξ, δεν κατάλαβα ότι ήθελε ευσχήμως να καθυστερήσει την απάντηση. Κι όταν, μετά από δύο μέρες, τη συνάντησα ξανά, της είπα "δεν πειράζει". Τόσο βλαξ. Ύστερα ακολούθησε μια άλλη κοπέλα που παίζαμε μαζί σκάκι. Επειδή με απέκρουσε, σταμάτησα να παίζω μαζί της. Ζει. Είναι σήμερα 83 ετών... Στα 16 μου, για ένα μικρό φεγγάρι, ήμουν πιο τυχερός. Βγήκα μερικές φορές με μια Σοφία. Έπαιρνα το χέρι της και το έβαζα στην τσέπη του παλτού μου και περπατούσαμε. Αυτό ήταν όλο...".


gossip

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Πάνος Καμμένος: «Ακόμη μία φορά η πολιτική των μνημονίων απέτυχε πλήρως»


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος το απόγευμα της Παρασκευής από τον Βόλο όπου περιοδεύει, έκανε λόγο περί της δικαίωσης των θέσεων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, από το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters της Παρασκευής, το οποίο αναφέρεται στην έκθεση του Δ.Ν.Τ. προς το Eurogroup, από την οποία προκύπτει ότι ακόμα και αν παρθούν τα 89 μέτρα, η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να ανακάμψε.

Σεισμός 4.4R ανατολικά της Πελασγίας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 02.16 τα ξημερώματα, ανατολικά της Πελασγίας του Δήμου Φθιώτιδας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 9 χλμ. ανατολικά της Πελασγίας, 44 χλμ. ανατολικά της Λαμίας, ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 10 χλμ. 

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Zougla

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

"ΤΑ ΣΠΑΕΙ" ΠΑΛΙ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ: Ο ΚΙΝΑΙΔΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, Η ΛΕΣΒΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ Ο ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ!


Αντιδράσεις προκαλεί και πάλι ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, που μιλά για την παράσταση Corpus Christi, τους ομοφυλόφιλους και τη σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Τουρκική εταιρεία χρησιμοποιεί το σήμα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού


Προφανώς η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί τελείως. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το ότι μία τουρκική εταιρεία, η οποία

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ "Έχω καταστραφεί οικονομικά και ψάχνω δουλειά"


Το όνομά του έχει ταυτιστεί με τα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια. Σήμερα, δηλώνει οικονομικά κατεστραμμένος ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, Χρήστος Ιακώβου, στην εκπομπή του ALPHA “Αυτοψία” του δημοσιογράφου Αντώνη Σρόιτερ.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων, εκτάκτως αυτή την εβδομάδα κυκλοφορούν το Σάββατο.


Διαβάστε στη τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που εκτάκτως αυτή την εβδομάδα κυκλοφορούν το Σάββατο.

Διαβάστε όλα τα ονόματα της Λιστας Λαγκαρντ!!!!!!!!!!!!!!

Tα περισσότερα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC» ανήκουν στον κόσμο των επιχειρήσεων, του εφοπλιστικού κόσμου και των τραπεζών. To zougla.gr τα δημοσίευσε. Δείτε Πατήστε πάνω στις εικόνες και διαβάστε όλα τα ονόματα της Λιστας Λαγκαρντ

   
    




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο