Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Pepsi Cola – Coca Cola: σε κρίση η λυκοφιλία των πολυεθνικών

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Η ανακοίνωση της αναστολής της λειτουργίας του εργοστασίου της Pepsi Cola στα Οινόφυτα δεν ήταν κάτι απροσδόκητο και απρόβλεπτο, τουλάχιστον για όσους παρακολουθούν την πορεία της συγκεκριμένης πολυεθνικής στον ελλαδικό χώρο. Ήταν γνωστό στους εξοικειωμένους με τον κλάδο των αναψυκτικών και των χυμών, ότι η συγκεκριμένη πολυεθνική ήθελε να απαγκιστρωθεί από την ελληνική αγορά, όπου η καθοδική της πορεία, ιδιαίτερα στα αναψυκτικά και λιγότερο στους χυμούς, εκτυλισσόταν με ραγδαίους ρυθμούς. Διάφορες προσπάθειες “βελούδινης” απόσυρσης της παραγωγικής διαδικασίας από τον ελλαδικό χώρο, δεν ευοδώθηκαν.

ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΟΡΑ...

Αν κοιτάζαμε κατά πρόσωπο τον κοινωνικό πόνο, αυτό θα ήταν ένας παράγοντας σωτηρίας, διότι απολακτίζει την απερισκεψία και την ηθικοπολιτική ανευθυνότητα. Και θα οδηγούσε τη χώρα στη σύμπνοια και τη σύννοια. Αντίθετα, δεχόμαστε τις επίπλαστες πολιτικές εντάσεις με "λογική αρένας" , τις προεκτάσεις και τις πολιτικές παρενέργειες που προκαλούνται από την ανεπάρκεια και την αδηφάγα πονηρία των διαφόρων εξουσιολάγνων.

Που είναι η αρετή του Ελληνα; Καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με την αθλιότητα της πολιτικής κατάστασης. Ενός εθισμένου στην απάτη πολιτικού συστήματος. Εθισμένων πολιτικών στην εξαπάτηση των πολιτών με καταρράκτες λέξεων και τάσεων προς άγραν εντυπώσεων, μεσούσης της πολύπλευρης κρίσης, καθώς η ανακολουθία συναγωνίζεται την αλαζονεία. Τάσεις αμετροέπειας στην πολιτική πρακτική. Ντόρος για όνου σκιά!..

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ - Οι ΗΠΑ θέλουν τον Ερντογάν νεκρό;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου 2016 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σκοπός της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΠτΔ, μετά την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του Νόμου Παππά για την παροχή τηλεοπτικών αδειών πανελλήνιας εμβέλειας, ήταν να του ζητήσει να προασπίσει τους θεσμούς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως του ανώτατου άρχοντα του δημοκρατικού πολιτεύματός μας. Και ταυτόχρονα να του υπενθυμίσει ότι λόγω της πολιτικής παρακμής της κυβέρνησης, επιβάλλεται να πάμε σε εκλογές.  

«Η Νέα Δημοκρατία στην Βοιωτία, πιο ενωμένη από ποτέ»

Σε κλίμα συστράτευσης και κομματικής εγρήγορσης πραγματοποιήθηκε στην Λιβαδειά η συνάντηση του Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ, Βασίλη Σπανάκη, με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Γιώργο Λιανό και τους υπευθύνους των θεματικών τομέων δράσεων της, καθώς και τους προέδρους με τα μέλη των τοπικών οργανώσεων από ολόκληρο τον νομό.

Πρόσκληση για την πραγματοποίηση εκδήλωσης μνήμης & τιμής για τη "Μάχη του Στεβενίκου", Κυριακή 6 Νοεμβρίου





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ & ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Με τους 300 Απάτριδες της Βουλής
 ----------------------------------------------------
Το μεγαλύτερο όπλο της μαφίας των Σιωνιστών δανειστών είναι οι πολιτικοί μας που ξεπουλούν Πατρίδα και Λαό για να γίνουν Βουλευτές-Υπουργοί- και Πρωθυπουργοί.
Τσίπρας: Τίποτα διαφορετικό από τους ΓΑΠ-ΣαμαροΒενιζέλους- Κυριάκο. Είναι συνέχεια της υπόδουλης πολιτικής αυτών των ανδρείκελων & σφογγοκωλάριων του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Οι ηλίθιοι πολιτικοί των Αθηνών είναι ότι πεί ο Κοσμοκράτορας.

Μπακογιάννης για το νοσοκομείο Λαμίας: Όποιος δεν μπορεί, να πάει σπίτι του

«Δεν πάει άλλο, το νοσοκομείο Λαμίας είναι ξεχασμένο και από την Υγειονομική Περιφέρεια και από το κεντρικό Κράτος» τόνισε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μετά την επίσκεψή του, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας και περιφερειακούς συμβούλους στο Νοσοκομείο Λαμίας, αλλά και την έκτακτη συνάντηση που ζήτησε και είχε νωρίς το πρωί με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΛΠ. ΩΣ ΤΟ 2018.

Προστασία για τα «κόκκινα» δάνεια αγροτών, καθώς κι άλλων δανειοληπτών, ώστε αυτά να μην μεταβιβαστούν σε τρίτους έως το 2018 παρέχει ο μηχανισμός για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, ανέφερε στη βουλή ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ, κ. Βαγγέλη Μπασιάκου.

ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει στους αιγοπροβατοτρόφους και χοιροτρόφους  της ότι, σύμφωνα με την νομοθεσία είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν και να κοινοποιούν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου των εκτροφών τους.
Για τους κατόχους εκμεταλλεύσεων  αιγοπροβάτων ,  η απογραφή διενεργείτε το διάστημα των μηνών Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου και η κοινοποίηση της στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή εκτελείτε εντός προθεσμίας 30 ημερών από την διενέργεια   της που δεν ξεπερνά την 15η Δεκεμβρίου.

ΩΣ ΑΝΙΔΕΟΙ "ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ" ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ...

Η "κρίση" της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η διόλου μη αποκλειόμενη ολοκληρωτική καταστροφή της, με μια ισοπέδωση των κοινωνικών δομών, μπορεί να θέσει κάτω από ισχυρή αμφισβήτηση τον φορμαλιστικό ρασιοναλισμό της Ευρώπης.

Παρατηρούμε μια αναζήτηση του παραλόγου. Κι αυτή η αναζήτηση εκφράζει το άγχος του σύγχρονου Ελληνα. Ωστόσο η συνέχεια της ιστορικής κληρονομιάς δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Τώρα που ανατρέπονται οι πίνακες των αξιών που τη συνθέτουν, είναι ανάγκη να γίνει η απογραφή του ενεργητικού και του παθητικού, όπως το παρέλαβαν και το διασπάθισαν οι κάθε είδους "κληρονόμοι".

Υπογραφή συμβάσεων έργου για το πρόγραμμα Relocation του ΟΗΕ στον Δήμο Λεβαδέων

Υπογράφηκαν εχθές μεταξύ του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.ΔΗ.Λ.) κ. Αθανάσιο Αλεστά και των είκοσι ενός (21) ατόμων που επελέγησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.ΔΗ.Λ., οι συμβάσεις μίσθωσης έργου στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος προσωρινής στέγασης υποψηφίων προς μετεγκατάσταση και αιτούντων άσυλο της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Μια αποτίμηση της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας & η «Σφήνα» για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τις φασιστικές επιθέσεις Λίγα λόγια για τους «απόντες»

«Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί».
Martin Niemoeller (1892-1984)

Επίσκεψη Μπακογιάννη στη Δυτική Φθιώτιδα

Την Σπερχειάδα και τη Μακρακώμη Φθιώτιδας επισκέφθηκε εχθές Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φθιώτιδας, Ευθύμιο Καραΐσκο, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους, για την παρακολούθηση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη Δυτική Φθιώτιδα.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Δήμος Θηβαίων : Ενέργειες για την καλύτερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων από έντονα καιρικά φαινόμενα

Στις 21 Οκτωβρίου 2016 συνεδρίασε το αρμόδιο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, με σκοπό τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες ,χιονοπτώσεις-παγετός), κατά τη χειμερινή περίοδο 2016-2017 .

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Παράθυρο στη Ζωή!» στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας


Η Θήβα αγκαλιάζει τους σκοπούς μας!

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Παράθυρο στη Ζωή!» στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας . Μια ημερίδα που στόχο είχε να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και να αναδείξει τη σημαντικότητα ύπαρξης εθελοντών αιμοδοτών και δοτών μυελού των οστών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΘΕΜΑ :  «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»  (Άρθρο 65, 67 N.3852/10 & 96 παρ.1 του Ν.3463/06 )».

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος)   στις   7  NOEMBΡΙΟΥ 2016  ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΝΟΥΣΑ

Στην επικράτεια της Θηβαϊκής γης… απαγορευμένες ζώνες και απροσπέλαστες παραλίες για τους κατοίκους …αυτά είναι τα επιτεύγματα της θητείας του Κου Νικόλαου ως Δημάρχου … βοηθούντος και του Περιφερειάρχη Κου Μπακογιάννη.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της τελευταίας Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου (31/10/2016) με παρόντες εκπροσώπους της εταιρείας της ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης και Συμβούλους της  Περιφέρειας Στερεάς με κύρια εκπρόσωπο την Αντιπεριφερειάρχη Κα Φανή Παπαθωμά. 

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Έκτακτη συνάντηση Μπακογιάννη με τον υπ. Υγείας για το Νοσοκομείο Λαμίας

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λαμίας, που έχουν ως συνέπεια την καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας, ενημέρωσε σήμερα το πρωί τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης, κατά την έκτακτη συνάντηση που ζήτησε ο ίδιος, εξέθεσε συγκεκριμένα προβλήματα του νοσοκομείου που αφορούν στην υποστελέχωσή του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στην έλλειψη βασικών επιστημονικών ειδικοτήτων, στην έλλειψη υλικών και φαρμάκων, αλλά και στις οριακές συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν τα μηχανήματα του.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων: “Συνεχίζουμε χάρη σε εσάς”

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων,  συνεχίζοντας τις κοινωνικές του δράσεις για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, ενημερώνει ότι, από το μήνα Ιανουάριο έως και το μήνα Οκτώβριο,  έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά  15 διανομές τροφίμων σε 300 οικογένειες δικαιούχων.

Ευχαριστήριο Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά για την  προσφορά τους σε τρόφιμα, είδη ένδυσης, υπόδησης και οικιακής χρήσης προς τους δικαιούχους του παντοπωλείου.  :

  • Την εταιρεία ζυμαρικών και σάλτσας “ Barilla”
  • Την εταιρεία “ Αυγά Βλαχάκη”
  • Το super market “Lidl”
  • Τον παραγωγό οπωρολαχανικών κ. Γιώργο Γαστουνιώτη

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΕΠΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ...

Ο παραδαρμός της εποχής αυτής, που εξακολουθούμε κατ' ευφημισμόν να την αποκαλούμε "πολιτισμένη" και "δημοκρατική", παίρνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις με τη συντελούμενη καταστροφή της κοινωνίας και αντίστοιχα αυξάνει το άγχος του ιστορικού-σύγχρονου Ελληνα.

Τούτο μπορεί να τροφοδοτείται άμεσα από τον καθημερινό μας βίο, από την πολιτική αβελτερία και τον πολιτικό κανιβαλισμό, από τη μνημονιακή πραγματικότητα και την αντιμνημονιακή φαντασίωση, από την εκτρωματική κυβέρνηση, ελλειμματική σε λογική, θάρρος και έμπνευση, παραγωγό προβλημάτων και "προαγωγό" της πολιτικής βλακείας.

Λουκέτο στο εργοστάσιο της PepsiCo-ΗΒΗ στα Οινόφυτα

Η Pepsico ΗΒΗ προχωρά στο κλείσιμο του εργοστασίου αναψυκτικών της που βρίσκεται στα Οινόφυτα.
Η τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς με προϊόντα αναψυκτικών Pepsico θα συνεχίσει μέσω εισαγωγών από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την ευρωπαϊκή αγορά.
Η πλειοψηφία των 65 εργαζομένων θα απορροφηθούν είτε στην Pepsico -Tasty είτε σε συνεργαζόμενες εταιρείες ενώ όσοι δεν θα συνεχίσουν, θα λάβουν πέραν των νόμιμων αποζημιώσεων και έξτρα πακέτο απολαβών έως 3 έτη. 

Σαρωτικό προβάδισμα για τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με 24 μονάδες

Μεγάλο προβάδισμα 24 μονάδων στην Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue.
Σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18%, η Νέα Δημοκρατία 42%, Χρυσή Αυγή 8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, ΚΚΕ 7,5%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και λοιπά 7,5%
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%, ενώ κανένας από τους δύο συγκεντρώνει 35%.

Λήξη ψεκασμών Δακοκτονίας έτους 2016

Σας γνωρίζουμε ότι οι ψεκασμοί από εδάφους δακοκτονίας στις λίγες ελαιοκομικές περιοχές που εφαρμόστηκαν κατά το τρέχον έτος στην Π.Ε. Βοιωτίας λήγουν την 27-10-2016, λόγω της επικείμενης έναρξης συγκομιδής του ελαιοκάρπου.                
      Επίσης σας γνωρίζουμε ότι λόγω,  έξαρσης του δάκου και κατά συνέπεια των δακοπροσβολών σε αρκετές ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Βοιωτίας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω ευνοϊκών καιρικών συνθηκών και με δεδομένα τα  οριακά ποσοστά καρποφορίας, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους ελαιοπαραγωγούς των περιοχών σας και τους συστήσετε  τα πιο κάτω :

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΥΠΝΟΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

Επιβεβλημένη κρίνεται πλέον από τους Ω.Ρ.Λ η υπνοενδοσκόπηση για τη σωστή αντιμετώπιση των υπνικών διαταραχών( άπνοιας, ροχαλητό .κ.λ.π).
Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες,  η χειρουργική αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας παρουσιάζει μεγάλα ποσοστά αποτυχίας.
«Η υπνοενδοσκόπηση είναι ενδοσκόπηση από τη ρινική θαλάμη μέχρι το λάρυγγα με φαρμακευτικό ύπνο» αναφέρει  ο διαπρεπής  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ» και προσθέτει .
« Η χρήση στο εξωτερικό γίνεται βάση πρωτοκόλλου, ενώ στην Ελλάδα αρχίζει να γίνεται επιβεβλημένη, κυρίως, λόγω των πολύ συχνών αποτυχιών στην χειρουργική αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας».

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΗΒΩΝ
Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Παρουσία πολλών Ιερέων με επικεφαλής τον Εφημέριο τού Ιερού Ναού Πανοσιολογιότατο Πατέρα Νικόδημο και πλήθους πιστών ο Ιερός Ενοριακός Ναός τού Αγίου Γεωργίου τού Τροπαιοφόρου των Θηβών υποδέχθηκε την Θαυματουργή Εικόνα τής Παναγίας τής Γιάτρισσας από τον ομώνυμο Ιερό Ναό τού Λουτρακίου τής Μητροπόλεως Κορίνθου .
Πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ

Γνωρίζοντας ότι το ελαιόλαδο αποτελεί σημαντικό προϊόν για την οικονομία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  που στηρίζει την εκάστοτε τοπική κοινωνία καλούνται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση του αγροτικού προϊόντος να τηρήσουν τους περιβαλλοντικούς όρους που προβλέπονται από την Νομοθεσία προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα ρύπανσης που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν.

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 'Η ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ;

Το ερώτημα δεν επιδέχεται πρόχειρες συναισθηματικές ή επιπόλαιες κομματικής απόχρωσης απαντήσεις. Κεντρίζει ωστόσο τη σκέψη, πολύ περισσότερο αν κάποιος από δημοσιογραφική διαστροφή παρακολούθησε τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για το επίμαχο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, για μια πλατύτερη θεώρηση της πολιτικής αθλιότητας.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Είναι καταγεγραμμένο πλέον το σαφέστατο πλεονέκτημα που έχει η Ρωσία του Βλαδίμηρου Πούτιν στη Συρία. Όταν έχει δημιουργήσει πυραυλική ομπρέλα που δύναται να ελέγχει το σύνολο του εναέριου χώρου της Συρίας. Με κάλυψη δράσης την ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ, την Κύπρο και μεγάλο κομμάτι της Τουρκίας. Αυτή η συστοιχία με αντιαεροπορικούς πυραύλους, είναι το πυραυλικό συγκρότημα S – 400 Triumph που είναι μέσου και μεγάλου βεληνεκούς.

Ολοκληρώθηκαν οι 3 διημερίδες που διοργάνωσε ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας για την επιμόρφωση του προσωπικού του

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι 3 διημερίδες που διοργάνωσε ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας για την επιμόρφωση τόσο του προσωπικού του όσο και στελεχών των Δήμων μελών του.

Οι διημερίδες είχαν ως θέμα τον νέο νόμο 4412/2016 (ΦΕΚ Α 147/8-8-2016) περί δημοσίων συμβάσεων και αναλυθήκαν διεξοδικά το θεσμικό πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών.

ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΠΕΜΠΤΗ 3.11.16.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ
Αφαιρούν τις συντάξεις μας , την υγεία μας, τις κοινωνικές παροχές.
Μας  φορτώνουν με νέα κοινωνικά βάρη, μας ρίχνουν στον καιάδα.
ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
Το γράμμα που έστειλε ο Υπουργός Εργασίας-Κοινωνικής ασφάλισης στους συνταξιούχους, είναι ένα προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της αντισυνταξιουχικής της πολιτικής.

Έναρξη χειμερινού κινηματογράφου ΔΗΚΕ Θήβας: "Inferno" με Τομ Χανκς και "ο Λογιστής" με Μπεν Άφλεκ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του δημοτικού χειμερινού κινηματογράφου, που λειτουργεί υπό τη διεύθυνσή της στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, την Πέμπτη 03/11/2016.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 03/11/2016 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 09/11/2016

Inferno

Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ
Ηθοποιοί: Τομ Χανκς, Φελίσιτι Τζόουνς, Ομάρ Σι, Ιρφάν Καν, Σίντσε Μπάμπετ Κνούτσεν
Διάρκεια: 121 λεπτά
Είδος ταινίας: ΘΡΙΛΕΡ

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της “28ης Οκτωβρίου 1940” στη Θήβα

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της “28ης Οκτωβρίου 1940” στη Θήβα .

Το πρωί της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου  2016 τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο