Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ «ΨΗΛΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ»ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ .

Εξερευνώντας τις λέξεις της Άννας Μπιθικώτση ανακάλυψα τα ψυχικά όρια της ύπαρξής της, και διαπίστωσα το λόγο που φημίζεται για όλα όσα έχει πραγματοποιήσει ως άνθρωπος των Τεχνών και των Γραμμάτων σε πράγματα
που έχει τολμήσει πρώτη απ’ όλους. 

Η Άννα έχει αντέξει τον πόνο, την εξάντληση και τον κίνδυνο της συναισθηματικής
και πνευματικής μεταμόρφωσης.
Ενδιαφέρεται να δημιουργεί έργα που τοποθετούν καθημερινές πράξεις της ζωής μας - όπως, να ονειρευόμαστε και να σκεφτόμαστε - σε πλαίσιο ιεροτελεστίας.

ΟΙ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΕΠΟΧΩΝ...

Από το κουτί της Πανδώρας πόσες φορές δεν βγήκαν οι ελπίδες και δεν γιόρτασαν οι άνθρωποι την έλευση νέων εποχών, τη γέννηση των θεών, την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να απογοητευτούν στο τέλος και να επανέλθουν στις αρχές και να αναζητήσουν νέους δρόμους, ελπίζοντας ότι θα συναντούσαν τις συνθήκες μιας ευοίωνης πορείας με δείκτες την εμπιστοσύνη και το θάρρος.

Το θαλάσσιο οικόπεδο 10

Τον Δεκέμβριο του 2016 επιλέχθηκαν τα Ελληνικά Πετρέλαια ως ο Επιλογείς Αιτών για το θαλάσσιο οικόπεδο 10 της Ελληνικής ΑΟΖ στο πλαίσιο του Μεγάλου Διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσια οικόπεδα. Έτσι η ιστορία του θαλάσσιου οικοπέδου 10 ακολουθεί εκείνη του θαλάσσιου οικοπέδου 2, όπου επιλέχθηκε η τριπλή κοινοπραξία, Ελληνικά Πετρέλαια - Total - Edison για το οποίο θα υπογραφθεί σύντομα η σχετική σύμβαση.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΗΒΑΣ «ΛΑΙΟΣ»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ   καλεί όλα τα μέλη σε τακτική Γενική Συνέλευση την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, στα γραφεία του συλλόγου, με θέματα:
  • Διοικητικός Απολογισμός
  • Οικονομικός Απολογισμός
  • Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Η παρουσία σας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την ομαλή λειτουργία του συλλόγου

Εγκαίνια νέου κτιρίου ΚΑΠΗ στη Θήβα

Σε κτίριο που πραγματικά αξίζει στους ηλικιωμένους στεγάζεται από το απόγευμα της Τετάρτης το ΚΑΠΗ στον πόλη της Θήβας.

Τα εγκαίνια του νέου ανακαινισμένου κτιρίου έγιναν από τον Μητροπολίτη Θ και Λ Γεωργιο την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας και το Δήμαρχο Θηβαίων

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος, 
μιλώντας κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού, στην Ολομέλεια της Βουλής, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι χρειάζεται να λέμε την αλήθεια και όχι να προχωρούμε σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Επιπλέον, επισήμανε τα εξής:

Εκδήλωση με θέμα: «Προσφυγιά των λαών: Κύκλος της ιστορίας;»

Πρόσκληση 

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, σάς προσκαλούν να συμμετέχετε σε εκδήλωση με θέμα: 

«Προσφυγιά των λαών: Κύκλος της ιστορίας;» 

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, ώρα 6.00μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των γονέων, των εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας σε ζητήματα - θέματα που συνδέονται με τους πρόσφυγες και την φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολικές μονάδες της περιοχής. 

Ευάγγελος Καρακώστας: Ο «πατριωτικός ανθρωπισμός» της κυβέρνησης

Όσο και να επιθυμούσε κανείς να λάβει στα σοβαρά τις αντιδράσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, έρχεται η ίδια η κυβέρνηση να αποδείξει δια των ενεργειών της εκείνο το οποίο η Χρυσή Αυγή φωνάζει από μακρού χρόνου: το γεγονός δηλαδή πως όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις των Αθηνών παραμένουν φανατικά προσκολλημένες στο δόγμα «σφάξε αγά μου ν’ αγιάσω».

Εορταστικό Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο από το Χορωδιακό Μουσικό εργαστήρι Αντίκυρας

Το Χορωδιακό Μουσικό εργαστήρι Αντίκυρας στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων παρουσιάζει στην αίθουσα του 
κινηματογράφου ΦΙΛΙΠΠΟΣ στα Άσπρα Σπίτια εορταστικό Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο.
Το χορωδιακό σχήμα θα πλαισιώσουν η βοιωτός υψίφωνος Αικατερίνη Κώτσου συνοδευόμενη από καλιτέχνες της Λυρικής σκηνής Ιταλίας,
συνεργάτες της Σκάλας του Μιλάνου.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΟΤΑΝ Ο ΑΚΡΑΤΟΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ...

Τα διαγγέλματα, μια συνηθισμένη κυβερνητική πρακτική για την ελληνική πραγματικότητα, έχουν θέση κυρίως σε αυταρχικά καθεστώτα και εκφράζουν ένα λαικισμό, που αποτελεί κακοήθη όγκο στο σώμα της δημοκρατίας. Ο λαικισμός έχει καμία απολύτως σχέση με το πνεύμα του λαού.

Ο λαικισμός με διαγγέλματα ή επικοινωνιακά τεχνάσματα εκφράζει την παρακμή του λαικού πνεύματος, το οποίο απoπροσωποποιεί, για να του προσδώσει στη συνέχεια άκρατα, άκαιρα και ανήκουστα διεκδικητικά προνόμια.

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΤΕΡΤΣΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ - Όταν η δικαιοσύνη δεν αποδίδεται μόνο στους "Αγιάννηδες".

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Όταν, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία κατά του Ερντογάν, έφθασαν στην Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη) 8 Τούρκοι αεροπόροι, οι οποίοι κατά τον Ερντογάν συμμετείχαν στο πραξικόπημα ανατροπής του, ζητώντας πολιτικό άσυλο, έγραψα πως η έκδοσή τους στην Τουρκία από τα ελληνικά δικαστήρια, θα αποτελούσε μια ντροπιαστική απόφαση. Από τη στιγμή που ο Ερντογάν έχει γεμίσει τις φυλακές της Τουρκίας με χιλιάδες πολίτες και οι οποίοι υποβάλλονται σε απάνθρωπα βασανιστήρια. Από τη στιγμή που ο Ερντογάν, παρά τις πιέσεις που δέχεται από την ΕΕ, απειλεί πως θα επαναφέρει στη χώρα του τη θανατική ποινή…

Η Ισπανίδα συνήγορος του πολίτη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στις Θερμοπύλες

Την Ισπανίδα συνήγορο του πολίτη Sodedad Becerril Bustamante καθώς και τον Έλληνα ομόλογο της Ανδρέα Ποττάκη υποδέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Ο κ. Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ευθύμιο Καραΐσκο, ξενάγησε την κ. Sodedad Becerril Bustamante και τον κ. Ποττάκη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στις Θερμοπύλες και συζήτησαν για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, αλλά και τους τρόπους υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων. 

400.000 ευρώ για τους δρόμους της Σκύρου

Ξεκινούν  τα έργα για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Σκύρου. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις τόσο για την συντήρηση όσο και για τον εκσυγχρονισμό των δρόμων του νησιού.

Συγκεκριμένα οι εργασίες, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, αφορούν:

"Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ" ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 
ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

"Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ"

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝ ΑΝΑΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...

Η "αφτιασίδωτη" ελληνική πραγματικότητα έχει μια θαυμάσια κομψότητα. Το "αφτιασίδωτο" αποκλείει την παραποίηση της ζωής και η κομψότητα έχει τον άγριο ήχο της φωνής του τσεχωφικού Γερμολάι Λοπάχιν, που εξολοθρεύει το "Βυσσινόκηπο" της παρακμής. Το καινούργιο κρασί δεν χωράει σε μεταχειρισμένα ασκιά...

Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία για τα δικαιώματα στη ζωή και τη δουλειά, ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά

Σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες απεργοί, με μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες, απάντησαν αποφασιστικά στα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ για τελειωτικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και τις μαζικές απολύσεις και απαίτησαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επαναφορά των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.
img_20161208_110047a

Επτά πόλεμοι, τέσσερις εμφύλιοι, επτά πτωχεύσεις, 1821-2016

Κριτική και σχόλια πάνω στο ομώνυμο βιβλίο του Γ. Β. Δερτιλή

dertilis-seven-warsΤο βιβλίο “Επτά πόλεμοι, τέσσερις εμφύλιοι, επτά πτωχεύσεις – 1821-2016” του Γ. Δερτιλή κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο από τις εκδόσεις “Πόλις”. Αξίζει να διαβαστεί. Είναι σύντομο, περιεκτικό, νηφάλιο και προσιτό στην τιμή. Νουνεχής, μετριοπαθής, ακριβολόγος, γνώστης των οικονομικών θεμάτων, ο ιστορικός Γ. Β. Δερτιλής αποδίδει με απλότητα τα σύνθετα ελληνικά γεγονότα των δυο τελευταίων αιώνων, επιλέγοντας να παραθέσει μερικά -σχετικώς άγνωστα- ντοκουμέντα, όπου τα κρίνει ως απαραίτητα, προκειμένου να μην φορτώσει τον μέσο αναγνώστη με τεράστιους όγκους πληροφοριών. Η συμπυκνωμένη γραφή αποτελεί μια ηθελημένη απλούστευση και όχι μια εκπτωτική υπεραπλούστευση της ιστορίας.

ΩΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ε;

Στο επίμαχο ερώτημα αν νοσεί ή όχι η δημοκρατία στην Ελλάδα, η απάντηση είναι ότι όχι απλώς νοσεί, αλλά ήδη βρίσκεται στην εντατική!

Και οι παρενέργειες που προκαλούνται από την ανεπάρκεια των διαχειριστών της εξουσίας, κυβερνώντων και αντιπολιτευόμενων, με τη μερίδα του λέοντος στην ευθύνη να έχει πάντα η εκάστοτε κυβέρνηση, έχουν καταλύσει κάθε έννοια της δημοκρατίας και εγκυμονεί ο κίνδυνος εντάσεων, ακραίων ενστάσεων και εκτροπών.

Κινηματογραφικό αφιέρωμα από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λιβαδειάς για τους πρόσφυγες

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λιβαδειάς για τους πρόσφυγες  με αφορμή την εγκατάσταση προσφύγων στην πόλη μας ξεκινά ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα σε όσους ξεριζώθηκαν με τη βία από τα σπίτια τους.
Η αρχή γίνεται με την προβολή της ταινίας «10η μέρα» του Βασίλη Μαζωμένου την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 12 μ. στον κινηματογράφο ΦΙΛΙΠΠΟΣ.

"Οι Σύμμαχοι: ALLIED" στον Κινηματογράφο Θήβας από 8 έως 14/12 . Προσεχώς: " Underword: Η Αιματοχυσία" και "η Ρόζα της Σμύρνης"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 9.15 μ.μ.
                                                                                                              

ΠΕΜΠΤΗ 8/12/16 - ΤΕΤΑΡΤΗ 14/12/16

“ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ: ALLIED”
Οι κατάσκοποι των Συμμάχων Μαξ Βέιταν και Μαριάν Μποσεζούρ γνωρίζονται στη γερμανοκρατούμενη Καζαμπλάνκα του 1942, όπου αναλαμβάνουν μια άκρως επικίνδυνη αποστολή. Μετά την επιτυχή έκβασή της επιστρέφουν στην Αγγλία ως ερωτευμένο ζευγάρι, αλλά δεν μπορούν να αφήσουν πίσω τους τις αμφιβολίες και την καχυποψία.

Χριστούγεννα 2016 στο Δήμο Λεβαδέων - Εορταστικό πρόγραμμα

D:\Δήμος Λεβαδέων\Δράσεις\Χριστούγενα\2016\facebook-gia-simioseis.jpg
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς

  • Παρασκευή 9/12, Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, ώρα 19:30
“Το πιο φωτεινό δένδρο” Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δένδρου από παιδιά και την Δήμαρχο Λεβαδέων
“Η ζωγραφιά που έγινε αφίσα”  Βράβευση μαθητών για τη δημιουργία αφίσας ΄΄Χριστούγεννα 2016΄΄ και κάρτες ευχών
“Χριστουγεννιάτικες μελωδίες”  από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λιβαδειάς και την παιδική χορωδία του Μητροπολιτικού Ωδείου Λιβαδειάς
“Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση” με χάλκινα και χαλκέντερα από το σχήμα “ΑΚΑΛΑΤΟΥΜΠΑ”

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος, επαναφέρει προς τους αρμόδιους Υπουργούς, μέσω της Βουλής, τη νέα μεγάλη επιβάρυνση των αγροτών, με τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, που επιδεινώνουν την ήδη πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται. Η σχετική Ερώτηση έχει ως εξής:
«Αθήνα, 7.12.2016

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ

Δεχόμαστε επίθεση Οικονομική και Στρατιωτική από «συμμάχους» και «εταίρους».
Τέσσερες (4) είναι οι ξένες δυνάμεις που αποφασίζουν για την τύχη της Ελλάδος.
1.-Από την Εβραϊκή Ευρώπη (Σιωνιστική Ε.Ε.)
2.-Από το εχθρικό Σιωνιστικό ΝΑΤΟ
3.-Από μέλος του ΝΑΤΟ την ΤΟΥΡΚΙΑ
4.-Από τη Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία. (ΡΟΤΣΙΛΝΤ & Σιωνιστική Μαφία).

ΟΧΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - Αναταραχή και αναστάτωση στην ΕΕ πριν από τη διάλυσή της

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Έγραφα όλες τις προηγούμενες ημέρες, ότι το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου 2016 στην Ιταλία για την συνταγματική αναθεώρηση που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός της γείτονας χώρας, Ματέο Ρέντσι, θα ήταν κομβικής αξίας και σημασίας. Θα σηματοδοτούσε ή όχι, νέους συθέμελους τριγμούς στα σωθικά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Το παραμύθι «Το Χριστουγεννιάτικο γράμμα που έχασε το δρόμο», παρουσιάζει το Θεατρικό Εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας

Το παραμύθι της Λεμονιάς Κουτσοβασίλη « Το Χριστουγεννιάτικο γράμμα που έχασε το δρόμο », σε μουσική και στίχους Σταμάτη Μπρίκα, παρουσιάζει το  Θεατρικό Εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας,  το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 18:00, στην αίθουσα του ΣΦΕ, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Θηβαίων.

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Σύγχρονοι Θηβαίοι Μελωδοί» σε Αθήνα και Θήβα.

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική ανταπόκριση από το φιλόμουσο κοινό, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Σύγχρονοι Θηβαίοι Μελωδοί» σε Αθήνα και Θήβα.
Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών, και παρουσίασε σε αυτήν σημαντικούς ιεροψάλτες που κατάγονται από την πόλη και επαρχία Θηβών και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα.

Πρόσκληση: Εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΚΑΠΗ Θήβας - 5η Χορωδιακή Συνάντηση των ΚΑΠΗ Θήβας - Βαγίων




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΜΑΣ "ΚΑΛΥΠΤΕΙ" Η ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Καθώς οι πόροι της ψυχικής μας ευφορίας εξαντλούνται, με την πολιτική και οικονομική ελευθερία να χάνονται παρ' όλες τις πομφολυγώδεις κυβερνητικές εκτιμήσεις περί μείωσης του χρέους (στα επόμενα 60 χρόνια;), αδυνατούμε να θέσουμε σε κίνηση τα κίνητρα της ψυχής μας για να αντικαταστήσουμε το χαμένο αγαθό της αξιοπρέπειάς μας.

Η Θράκη, ο Τουρισμός και η Σπηλιά του Κύκλωπα - έκκληση εθνικής ομοψυχίας

Τέλη της δεκαετίας του ’60 οι Γερμανοί απεφάσισαν να δημιουργήσουν ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων κάτω από την πλατεία, την ευρισκόμενη προ του καθεδρικού ναού της Κολωνίας. Ο ναός είναι γοτθικού ρυθμού και έχει δύο κωδωνοστάσια ύψους 167  μέτρων έκαστο. Αποτελεί το μεγαλύτερο αξιοθέατο της πόλεως. Πιθανολογούταν και τότε, ότι κάπου εκεί πλησίον θα έπρεπε να ευρίσκεται το αρχαίο ρωμαϊκό τείχος της πόλεως. Και η Γερμανία διαθέτει Αρχαιολογική Υπηρεσία, ανάλογη της Ελληνικής. Η διαφορά έγκειται εις το ότι η Γερμανική Αρχαιολογική Υπηρεσία φροντίζει πράγματι τόσον για τις αρχαιότητες εις την Γερμανία όσο και για την πρόοδο της σημερινής Γερμανίας. Δεν ασκεί δικτατορία, δεν πνίγει την πρόοδο και προ παντός δεν είναι ούτε υστερική ούτε ανέχεται διαπλεκόμενα συμφέροντα. Άρχισαν, λοιπόν, οι ανασκαφές για την κατασκευή του μεγάλου υπογείου γκαράζ αυτοκινήτων και ευρέθηκε το αρχαίο ρωμαϊκό τείχος.

Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΗΒΩΝ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΡΟΥΦΟΥ ΘΗΒΩΝ      

Θήβα 5 Δεκεμβρίου 2016

Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό των  Αγίων Νικολάου και Ρούφου Θηβών ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός  μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος  της Εορτής του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρωνος τής Λυκίας  , 
χοροστατούντος  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας  κ. Πολύκαρπου , με την συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Θηβών , της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας  Αιδεσιμολογιότατου Πατέρα Γεώργιου , του Ιερέα του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιότατου Πατέρα Παναγιώτη , του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Πατέρα Δανιήλ  και πολλών Ιερέων της ευρύτερης περιοχής  . 

Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ

Ο Σουλτάνος έχει ένα φοβερό πυρηνικό  όπλο στα χέρια του κατά της Ελλάδος.
Τρία (3) εκατομμύρια νεαρούς Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες Αφγανούς & Πακιστανούς ετοιμοπόλεμους.
Με αυτούς θα καταλάβει την Ελλάδα του ΤΣΙΠΡΑ & του ΚΥΡΙΑΚΟΥ.
Δεν χρειάζεται να κάνει πόλεμο!!!

Πρόσκληση στη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στο Νεοχωράκι Δ. Θηβαίων





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ‘ΓΥΡΟΣ ΚΑΔΜΕΙΑΣ 2016

ΑΓΩΝΑΣ  ΔΡΟΜΟΥ ‘ΓΥΡΟΣ  ΚΑΔΜΕΙΑΣ  2016’
Σάββατο  31  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2016
ΩΡΑ  12:00 μεσημβρινή

ΟΡΓΑΝΩΣΗ:  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Γ.Σ.  ΠΙΝΔΑΡΟΣ  – Σ.Δ.Υ.Μ. ΘΗΒΑΣ –Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ                                                     
                
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΑΓΩΝΑ

Πρόσκληση: Εκδήλωση ΤΟΣΥΝ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Συγκέντρωση Τροφίμων στις 10 Δεκεμβρίου για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας

Λόγω των Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων και με στόχο την κάλυψη των αναγκών 300 άπορων οικογενειών συμπολιτών μας, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 από  ώρες 10:00 έως 15:00,  θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας ( οδός Πινδάρου).

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!..

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Ευρωπαική Ενωση, που επισφραγίζονται και με το χθεσινό αποτέλεσμα του Ιταλικού δημοψηφίσματος, φανερώνουν όχι απλώς το μεταφυσικό κενό της εποχής μας, αλλά ότι χρειάζεται να σχεδιαστεί με άλλα υλικά μια άλλη σχεδία ικανή να σηκώσει και πάλι την Ευρώπη και να την πάει πιο πέρα...

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΟΖ - Παιχνίδια στήνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Έγραφα στην Ελεύθερη ‘Ώρα της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου 2016, ότι οι ευρωβουλευτές σε συνεδρίασή τους με τροπολογία που ενέκριναν, βάζουν φρένο στις ανιστόρητες και προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης. Διατυπώνοντας, τη βαθύτατη ανησυχία τους, γι΄ αυτές τις δηλώσεις του Τούρκου Σουλτάνου, γιατί η Συνθήκη της Λωζάνης καθορίζει τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας και διασφαλίζει επί τόσες δεκαετίες, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, σ΄ αυτήν την τροπολογία καυτηριάζουν και καταδικάζουν τις βάρβαρες πράξεις (συλλήψεις και απάνθρωπους βασανισμούς) του Ταγίπ Ερντογάν, που ακολούθησαν αμέσως μετά το πραξικόπημα ανατροπής του, τον Ιούλιο του 2016.

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2017

Ψηφίστηκε σήμερα ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2017 από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Πρόκειται για ακόμη έναν προϋπολογισμό εφαρμογής της πολιτικής της Περιφερειακής Αρχής με σκοπό την σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας, τον εξορθολογισμό τους και την εξοικονόμηση κονδυλίων που διατίθενται για την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων, του τουρισμού αλλά και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. 

Εκδήλωση - Αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ συνδιοργανώνουν εκδήλωση - αφιέρωμα για την Παγκόσμια & Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία  την                                                                                                                               
Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016  και ώρα 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου

Κεντρική Ομιλήτρια η Λυκειάρχης του 1ου Λυκείου Χαλκίδας κ. Μαρία Ματθαίου - Φιλόλογος, m.ed
στη συνέχεια  η ομάδα εκφραστικής κίνησης  του συλλόγου θα παρουσιάσει το Χορόδραμα                                                                                                                         
" Τα Ανδρείκελα "                                                                                                                                                         βασισμένο στα Άπαντα του Κ. Καριωτάκη

Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΔΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ

Το στοιχείο του επείγοντος, της επείγουσας αναγκαιότητας για μια σύνθεση όχι μόνον των υλικών βάσεων -πολιτικών και οικονομικών- αλλά και του εποικοδομήματος της παιδείας πρώτιστα, εγείρεται όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορική διαδρομή του τόπου τούτου των τελευταίων χρόνων.

Μπορεί η επιτομή της άγνοιάς μας να μη συλλαμβάνει την αμεσότητα του συναισθήματος του κινδύνου και να αποκρούεται με επιπολαιότητα η θέληση έστω της άμυνας, αλλά ο καταιγισμός των εξελίξεων και οι πιέσεις που δέχεται τούτη η χώρα και η κοινωνία, επιβάλλουν την αφύπνιση των συνειδήσεων.

Θεία Λειτουργία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού της Θήβας

Την 4 Δεκεμβρίου 2016 ανήμερα του Εορτής της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα. 

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Στην Δοξολογία που ακολούθησε χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και ο Διοικητής του κέντρου εκπαιδεύσεις πυροβολικού Ταξίαρχος Δημήτριος Τρυφωνοπουλος παρέστησαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου, ο βουλευτής κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, Αξιωματικοί του Στρατού, αποςτρατοι αξιωματικοί αλλα εκπρόσωποι των αρχών της Βοιωτίας πλήθος πιστών που προσήλθαν για να τιμήσουν την Αγία Βαρβάρα ενω διαβαςτηκε επιστολή του Α/ΓΕΣ αντιστράτηγου Βασίλη Τελλίδη.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ

3ος   ΑΓΩΝΑΣ...ΖΩΗΣ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  Σ.Δ.Υ.Μ   ΘΗΒΑΣ!                  
         ΔΙΟΡΓΑΝΩΣH ΝΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
                                   ΣΤΙΣ 11/12/2016       
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων  Θήβας,εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων,  καλεί  όλους τους θηβαίους πολίτες σ' έναν πρωτοφανή "αγώνα"...ζωής, αγάπης και ανθρωπιάς με τη διοργάνωση  νέας εθελοντικής αιμοδοσίας, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016,   από τις 09:00π.μ έως και τις 13:00μ.μ  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στο κέντρο της Θήβας (Δίρκης 18).

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο