Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Νέα συνέντευξη Νταλάρα: «Δεν διαδήλωσα ποτέ υπέρ του Οτζαλάν»

«Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet ο Γιώργος Νταλάρας, που με αφορμή την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη, δίνει συνεντεύξεις στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.




Μιλώντας τώρα στην τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης έρχεται με μία νέα δήλωση:«Δεν διαδήλωσα ποτέ υπέρ του Αμντουλάχ Οτζαλάν, από πού συμπεράνατε αυτό;», λέει, ενώ τονίζει πως για τα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων«φταίνε οι εθνικιστές και οι φανατικοί θρησκευόμενοι»!

"Είστε μασόνοι"

Την ώρα που η ηγεσία της εκκλησίας σιωπά, ευτυχώς κάποιοι εκπρόσωποί της είναι αποφασισμένοι να κάνουν τη διαφορά.

Ο Πάτερ Νεκτάριος ξεσπά στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλα, χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες βουλευτές μασόνους.

Από τις λίγες φορές που γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις στην ελληνική τηλεόραση. Ένα μεγάλο μπράβο στον πάτερ Νεκτάριο.

Μαύρος Σεπτέμβριος

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσα­λονίκης και η εκεί πρωθυ­πουργική παρουσία ήταν παλαιότερα μια πρώτης τά­ξεως ευκαιρία προβολής του όποιου κυβερνητικού έργου και ταυτοχρό­νως του καθησυχασμού των όσων ανησυχιών της κοινής γνώμης για την πορεία της οικονομίας. Ήταν επίσης μια καλή ευκαιρία για εξαγγελίες «μεγάλων έργων» και μέτρων ενίσχυ­σης ειδικών πελατειακών ομάδων οι οποίες, λόγω διαπραγματευτικής δύ­ναμης, είχαν λαμβάνειν από τον κρα­τικό κορβανά.
Ενίοτε, όμως, η ΔΕΘ μπορούσε να αποδειχθεί θανάσιμη παγίδα για έναν απρόσεκτο πρωθυπουργό – κάτι που επιβεβαιώθηκε απολύτως με τη μοιραία απάντηση Καραμανλή, το 2008, σε ερώτημα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Εκείνη η «ατυχής» ημέρα του τότε πρωθυπουργού σήμανε την αρχή της δημοσκοπικής κατρακύλας και της πολιτικής απαξίωσης της Ν.Δ. και της κυβέρνησής της. Η τελευταία κατέληξε σε μια βαρύτατη εκλογι­κή συντριβή και μια εσωκομματική κρίση υπαρξιακών διαστάσεων, από την οποία ακόμη και σήμερα το κόμ­μα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγωνίζεται να συνέλθει – με μέτρια πάντως επιτυχία.
Με το φάντασμα της συντριβής Κα­ραμανλή να πλανάται ακόμη και στις μέρες μας πάνω από το Μαξίμου -καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου βιώνει μία από τις χειρότερες φάσεις της θη­τείας του -, είναι εύλογο ο νυν πρω­θυπουργός να αναζητεί εναγωνίως μια «συσκευασία» που θα του επιτρέ­ψει να… φύγει από τη Θεσσαλονίκη πολιτικά «σώος».

"ΨΥΧΡΟΙ" ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ > Και νέα φορολογικά μέτρα το Σεπτέμβριο!

Νέα φορολογικά μέτρα εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τον …Σεπτέμβριο. Μπορεί να ακούγεται σχεδόν εξωπραγματικό, μετά τον ορυμαγδό των ανακοινώσεων των αρχών καλοκαιριού, όμως, ούτε δύο μήνες μετά, στο υπουργείο Οικονομικών αντιλαμβάνονται ότι αν δεν προβούν σε αυτή την περίπου απενενοημένη κίνηση προσεχώς, τότε κανείς από τους αναθεωρημένους στόχους που έχουν θέσει δεν πρόκειται να επιτευχθεί.

Αρχής γενομένης από αυτόν του ελλείμματος, ο οποίος φαίνεται να έχει βγει νοκ άουτ ήδη. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Β.Βενιζέλος περιέγραψε την κατάσταση στη χθεσινή συνεδρίαση της άτυπης κυβερνητικής επιτροπής κι έφερε τους συμμετέχοντες προ του διλήμματος: ‘Η θα πρέπει να πείσουμε την Κομισιόν ότι θα πρέπει να μας αλλάξει για μια ακόμα φορά τους στόχους ή θα πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα για να πετύχουμε τους υφιστάμενους. Υπό τις παρούσες συνθήκες, πάντως, δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρουμε.

Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός προκάλεσε έντονο σκεπτικισμό στους παριστάμενους, οι οποίοι δεν ήθελαν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο ότι σε λιγότερο από έναν μήνα από τώρα θα πρέπει να ζητήσουν από τους φορολογούμενους να υποστούν νέες θυσίες για κάτι το οποίο εθεωρείτο πλέον «τελειωμένο».
Γιατί κοινή ήταν η εκτίμηση ότι από πλευράς λήψης νέων μέτρων, είχαμε τελειώσει, τουλάχιστον για φέτος. Φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όπως αποδεικνύεται στην πράξη.
Και το ερώτημα, που εύλογα τίθεται, είναι: τι απομένει πλέον για να φορολογηθεί; Κι από πού θα βρεθούν τα περίπου 4 δις ευρώ, που υπολογίζεται ότι λείπουν αυτή τη στιγμή; Απαντήσεις δεν είναι σε θέση να δώσει καλά – καλά ούτε το οικονομικό επιτελείο, το οποίο, ωστόσο, θα κληθεί να διαχειριστεί την κατάσταση πολύ γρηγορότερα απ ό,τι τελικώς αναμένονταν…newscode

Μας δίνανε 250 δισ. € και τα αρνηθήκαμε!

σσΟ: Το άρθρο υπογράφεται από επιστήμονα γι’ αυτό και το αναδημοσιεύουμε, σε αντίθεση με την Χαρδαβέλεια λογική του “έχουμε Πετρέλαιο με την σέσουλα, αλλά υπογράψτε το μεσοπρόθεσμο γιατί τα νεφελίμ δεν θα μας επιτρέψουν να το βγάλουμε”. Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.



Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Να πως εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με τις εμπράγματες

Στις 26 Ιουλίου η ΝΔ είχε δώσει στην δημοσιότητα απόσπασμα των συμπερασμάτων της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου και συγκεκριμένα η σελίδα 3, όπου και το άρθρο 9, όπως αποφασίστηκε και καταγράφηκε στα αγγλικά και όπως μεταφράστηκε στα ελληνικά.
Στο αγγλικό κείμενο αναφέρεται η φράση: «collateral arrangement» που σημαίνει «εμπράγματες εγγυήσεις», ενώ στο ελληνικό κείμενο μεταφράζεται ως «παροχή ασφάλειας».

Ο χάρτης που προκαλεί "νευρικό κλονισμό" στην Άγκυρα.

Αυτός ο χάρτης προκαλεί “πυρετό” στην Άγκυρα. Σ΄ αυτόν απεικονίζονται με μπλε χρώμα,οι ΑΟΖ που έχει καθορίσει η Κύπρος με Αίγυπτο και Ισραήλ. Το χρωματισμένο με κίτρινο χρώμα block 12 είναι το περίφημο “οικόπεδο 12” ,το οποίο βρίσκεται στο όριο της ισραηλινο-κυπριακής ΑΟΖ και κυριολεκτικά έχει “ανάψει φωτιές” στην Άγκυρα.

Σ΄ αυτές τις περιοχές θα ξεκινήσουν οι έρευνες στα τέλη Σεπτεμβρίου ,κάτι που “απειλούν” να κάνουν και οι τουρκοκύπριοι. Αν θα υλοποιήσουν τις “απειλές” τους, είναι άλλο ζήτημα.

Το ιστορικό των συμφωνιών που υπέγραψε η Κύπρος αφαιρεί κάθε επιχείρημα που έχει σχέση με τη λογική και τη νομιμότητα ,από όσα υποστηρίζει η Τουρκία. Τα όσα προσπαθεί να επιβάλει είναι και παράλογα και παράνομα.

Συνελήφθη για την υπόθεση Βαριοπούλα ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας HAVELSAN

Συνελήφθη ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας HAVELSAN Dr. Omar Faruk Yarman στα πλαίσια των ερευνών της δικαιοσύνης για την γνωστή υπόθεση «Βαριοπούλα».
Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ξεκινήσει μία συστηματική προσπάθεια για την εξάρθρωση της συνωμοτικής ομάδας που βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση Βαριοπούλα η οποία αποσκοπούσε στην πρόκληση ελληνοτουρκικού πολέμου και την κατάρρευση της κυβέρνηση μέσα από βομβιστικές επιθέσεις σε τζαμιά και επέμβαση του Στρατού.

ΕΘΝΙΚΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ... ΚΑΤΑΦΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ !!!!

Προσέξτε καλά την προπαγανδιστική αφίσα και τον χάρτη της Ελλάδος στην πάνω δεξιά γωνία... Που είναι η Θράκη και η Μακεδονία ΟΕΟ;
Την ώρα που οι ανευθυνοαρμόδιοι των Κρατικών Υπηρεσιών κάνουν τα Αυγουστιάτικα μπάνια τους , Κάποιοι σκοτεινοί τύποι κινούνται δραστήρια στην Θράκη γιά την ντέ φάκτο µετατροπή της περιοχής σε ΜογγολοΤουρκική επαρχία.

Οι Τούρκοι λένε πως είναι Έλληνες!!!

Παίρνουν αυτά που δεν διεκδικήσαμε.

Για καιρό τώρα, παράξενες για τα κεμαλιστικά δεδομένα, δημοσιεύσεις εμφανίζονται σε μεγάλης κυκλοφορίας τουρκικές εφημερίδες και στα επιστημονικά τους ένθετα που υποστηρίζουν τη θέση ότι οι σημερινοί Tούρκοι «δεν είναι Tούρκοι αλλά Έλληνες»!

Απο "Ας μιλήσουμε επιτέλους"







Kάποιες από τις δημοσιέυσεις αυτές αναδημοσιεύει και αναλύει o Σάββας Kαλεντερίδης στο blog του InfognomoPolitics. Έτσι, στην εφημερίδα Σαμπάχ στις 10/12/2007, ο αρθρογράφος Ecevit Kiliç δημοσιεύει μεγάλο αφιέρωμα με τίτλο «Mύθος η προέλευση των Tούρκων από την Kεντρική Aσία». Aναφέρεται εκτεταμένα στην εργασία του κορυφαίου Tούρκου ανθρωπολόγου Timurçin Bider, καθηγητή του Πανεπιστημίου Kωνσταντινούπολης, οι μελέτες και οι έρευνες του οποίου καταδεικνύουν ότι χάρη στις φοβερές εξελίξεις της γενετικής τεχνολογίας και των συγκριτικών του ερευνών στο DNA, οι κάτοικοι της Aνατολίας δεν εκτουρκίστηκαν ποτέ φυλετικά από τους λίγους νομάδες που κατέβηκαν από τις στέπες της Kεντρικής Aσίας.

Ο νόμος κυνηγά μόνο τους Έλληνες, οι λαθρομετανάστες εξαιρούνται!!!

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα έχει γεμίσει παραεμπόριο από πλανόδιους λαθρομετανάστες , οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του νόμου συλλαμβάνουν τους Έλληνες καστανάδες !!!

Η τσιμπίδα του Νόμου διενεργεί συλλήψεις σε βάρος Ελλήνων μικροπωλητών σε λαϊκές αγορές και πανηγύρια ενώ κάνει τα στραβά μάτια στο σοβαρό παραεμπόριο πλαστών CD – DVD και κάθε λογής αντίγραφο επωνύμων προϊόντων που πωλείται σε εξευτελιστικές τιμές μπροστά από τις βιτρίνες των φορολογούμενων επιχειρήσεων.

5 βασικές συνήθειες των γυναικών που καταστρέφουν μια σχέση

Μπορεί να είστε η καλύτερη σύντροφος του πλανήτη
αλλά αν στην ατζέντα σας υπάρχει οποιαδήποτε από τις συμπεριφορές που ακολουθούν μπορεί να υπονομεύετε τη σχέση με τον σύντροφό σας. Δίνετε υπερβολικά πολλά.Έχετε ακούσει ποτέ για...μακροχρόνιες σχέσεις που τις διαλύουν μια μέρα οι άντρες, για να πάνε να παντρευτούν μέσα στο επόμενο
 εξάμηνο μιαν άλλη;
Συμβαίνει όλη την ώρα, κατά τον σύμβουλο σχέσεων Ράντι Γκάντερ από τη Νέα Υόρκη. «Οι γυναίκες έχουν την εγγενή ικανότητα να φροντίζουν ψυχικά και πρακτικά τους άντρες, και είναι πρόθυμες να δώσουν πολλά. Όταν, όμως, αυτό σε βαθμό… οσιομάρτυρα, οι άντρες συχνά πνίγονται από τις τύψεις ή, ακόμα χειρότερα, νιώθουν υποχρεωμένοι απέναντί στη σύντροφό τους», εξηγεί.

Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ…

Πιστεύω πλέον μετά τα τελευταία γεγονότα και ο πλέον δύσπιστος κατάλαβε που πάει το πράμα. Κάποιοι βιάζονται πλέον να φέρουν στο φώς την παγκόσμια κυβέρνηση που και κάνουν ενέργειες τέτοιες που καρφώνονται πλέον μόνοι τους! Ούτε τα προσχήματα πλέον δεν τηρούν.
Υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ! Ανήκουστο! Οι οίκοι που πάνε χέρι χέρι με τις εβραιοκρατούμενες τράπεζες των ΗΠΑ υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα του αμερικανικού δημοσίου! Αν σκεφτεί κανείς ότι την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ φλερτάρανε με την χρεοκοπία και ότι η ΚΙΝΑ απειλεί ευθέως τις ΗΠΑ ότι θα πάψει να αγοράζει ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου και αν προσθέσει κανείς σε αυτά όλα ότι η ευρωζώνη διαλύεται καθώς δέχεται το ένα χτύπημα πίσω από τ’ άλλο σε ποιό συμπέρασμα οδηγούμαστε λοιπόν…

Νταλάρας: Το Αιγαίο άλλοι λένε ότι ανήκει στους "Τούρκους", άλλοι λένε πως είναι των «Ελλήνων».. στην πραγματικότητα ανήκει στα ψάρια !!

Διαβάστε τι φέρεται να δήλωσε στην Χουριέτ , ο Νταλάρας..
Ο Θεός μας θέλει μαζί, αλλά μας χωρίζει επίσης,  στο όνομα του Αλλάχ.. ζούμε σε αυτό το δίλημμα! 
Γνωρίζετε επίσης ότι μοιάζουμε μεταξύ μας ... Έχουμε πολλά κοινά στο φαγητό και το ποτό. 
Ζούμε δίπλα-δίπλα για χιλιάδες χρόνια. 
Όλα τα πράγματα αυξάνονται και αν κοιτάξουμε λίγο από ψηλά, δεν βλέπουμε τις γραμμές στο χάρτη.
Οι χάρτες είναι τυπωμένοι, με σύνορα που έχουν καθορίσει μαθηματικοί και μηχανικοί. Δεν έχει εκδοτικό οίκο ο θεός.
Για το Αιγαίο αλλοι λένε ότι ανήκει στους "Τούρκους", άλλοι λένε πως είναι των «Ελλήνων» ... στην πραγματικότητα ανήκει στα ψάρια!

Τα σκοτεινά παιχνίδια της Deutsche Bank και το Δ' Ράιχ

Η Deutsche Bank ως ο ενορχηστρωτής της ριψοκίνδυνης γερμανικής πολιτικής.

Η Ιταλία έχει βρεθεί τον τελευταίο καιρό στο πλευρό της Ελλάδας, όχι βέβαια από πνεύμα αλτρουισμού και αλληλεγγύης αλλά λόγω των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Χαρακτηριστικό είναι το μένος με το οποίο αντιμετωπίζουν την γερμανική αδιαλλαξία. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε για παράδειγμα, παρατίθενται μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία όσον αφορά τον ρόλο που διαδραματίζει η Deutsche Bank στην κατάρρευση των επονομασμένων PIIGS.

Στο άρθρο αυτό διαβάζουμε ότι:

“Πριν από τρεις σχεδόν εβδομάδες η πολυεθνική Deutsche Bank ξεφορτώνονταν 7δις ευρώ σε τίτλους του ιταλικού δημοσίου πυροδοτώντας έναν διεθνές σπιράλ πωλήσεων. Σήμερα η σταθερότητα του ιταλικού χρέους εξαρτάται από τις αγορές των ιταλικών τίτλων από την ΕΚΤ, η οποία και κρατάει ήδη 22δις. Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται και άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ιρλανδία, οι οποίες γονάτισαν εξαιτίας των πωλήσεων των χρεωγράφων τους από την Deutsche Bank, και τώρα βρίσκονται υπό την προστασία (όχι χωρίς όρους) της ΕΚΤ.”

Και συνεχίζει:

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 18/08/11 ΣΕΛ.3
Βάσει της απόφασης (2011) της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (επί υπουργίας Ε. Βενιζέλου) ο οποιοσδήποτε αλλογενής ή και αλλόθρησκος αποκτά την Ελληνική ιθαγένεια, θα έχει το δικαίωμα να εισέλθει στις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων.
Την Τρίτη η δικηγόρος Αθηνών Χριστίνα Τζαμπάζη (είχε κερδίσει σε πρώτη φάση στο ΣΤ τμήμα του ΣτΕ, την υπόθεση του λαθρονομοσχεδίου) κατέθεσε στο ΣτΕ για λογαριασμό των:
- Ζώη Μπέχλη (πλοιάρχου ΠΝ),
- Κων/νου Ακριώτη (ταξιάρχου εα),
- Σπ. Σταματόπουλου και Χρίστου Χριστίδα(συνταγματάρχων εα),
- Λίγκα Κων/νου και Κότσιαλου Αν. (σμηνάρχων εα)
- Νικ. Τοτονίδη (ανθυπολοχαγού εα),

ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Απόψεις)

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ  ΕΙΝΑΙ  ΒΛΑΚΑΣ  (ΟΕΔΒ)

Γυρνάω πίσω στα μαθητικά μου χρόνια που τα παιδιά μεταξύ μας ερμηνεύαμε το σηματάκι του ΟΕΔΒ που βρισκόταν στο πίσω μέρος του κάθε σχολικού βιβλίου, όπως παραπάνω.

Μετά από τόσα χρόνια, και ενώ υποτίθεται ο πολιτισμός μας πάει μπροστά, βλέπουμε και δεν πιστεύουμε ότι αυτός ο φορέας παύει να υφίσταται. Τον έχουν καταργήσει αλλά είναι τόσο ασύλληπτο αυτό που δεν θέλει κανείς να το πιστέψει. Και ενώ σε λίγες μέρες τα σχολεία θα υποδεχτούν τους μαθητές από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, δεν θα συμβεί το ίδιο και με τα σχολικά βιβλία που αφορούν τον καθένα από αυτούς. Ήταν που ήταν δύσκολο το έργο των εκπαιδευτικών, τώρα για να δούμε πως θα ανταπεξέλθουν και στη νέα δυσκολία που προκύπτει. Ο φορέας της δωρέαν παιδείας, 31/12/2011 παύει να λειτουργεί και τυπικά. Από εκεί και πέρα κανείς αρμόδιος δεν θα υπάρχει για να διαχειριστεί κάτι το οποίο έχει περίπου από το Μαϊο καταργηθεί. Αυτή τη στιγμή μια ολόκληρη αποθήκη του Ο.Ε.Δ.Β. (η οποία δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ειδικά φέτος μεταφέρθηκε από τη Θήβα στον Ασπρόπυργο) προσπαθεί να λειτουργήσει με ένα μόνο άτομο. Ένα μόνο άτομο έβγαλε τις παραγγελίες όχι μόνο όλων των ελληνικών σχολείων αλλά και των βιβλιοπωλείων που προμηθεύονται βιβλία για τη διάθεσή τους σε μαθητές ιδιωτικών σχολείων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ' ΕΝΑ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΛΗΣΤΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Το όνομα μου είναι Μοχάμετ, κατάγομαι από το Ραμπάτ που είναι και η πρωτεύουσα του Μαρόκου.
Έφυγα ξαφνικά ένα βράδυ γιατί είχα πρόβλημα με την αστυνομία, μετά από ληστεία που είχα κάνει σε τουρίστα μαζί με έναν άλλο φίλο μου. Αυτόν τον έπιασαν όμως.
Ξεκίνησα με 2 χιλιάδες δολάρια στη τσέπη και προσπάθησα να περάσω με μερικούς άλλους με βάρκα στην Ισπανία, για να πάω από ΄κει στην Γαλλία και στο Παρίσι που εκεί έχω συγγενείς αλλά και πολλούς φίλους.
Πως βρέθηκες από το Γιβραλτάρ και την προσπάθεια να περάσεις Ισπανία στην Ελλάδα?
Μας κορόιδεψε ο άνθρωπός που είχε την βάρκα στο Τανγκλέρ. Μας είπε πως θα μας πάει απέναντι στην Ισπανία και του δώσαμε όλοι λεφτά, εμένα μου πήρε 1000 δολάρια, γιατί του είπα πως δεν έχω άλλα μαζί μου.
Αντί όμως να πάει βόρεια, πήγε ανατολικά. Εμείς δεν το καταλάβαμε καθόλου, γιατί το μόνο που βλέπαμε ήταν θάλασσα και τίποτα άλλο.
Πόσοι είσαστε στη βάρκα?

HEINZ WILHELM ECK ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΠΗΛΕΥΣ"

Ο τορπιλισμός του «Πηλεύς» και ο κυβερνήτης Βίλχελμ Εκ

Ο μοναδικός κυβερνήτης γερμανικού υποβρυχίου που καταδικάστηκε και εκτελέστηκε για εγκλήματα πολέμου.

Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
Συγγραφεύς – Ναυτικός
Μέλος Ελληνικής Εταιρίας Στρατηγικών Μελετών ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ιστορικές Σελίδες»,
τεύχος 33, σελ.46, Αμυντική Γραμμή, Νοέμβριος 2008.
Heinz Wilhelm Eck
ΦΩΤΟ: www.uboat.net

Έχοντας τορπιλίσει το ελληνικό φορτηγό πλοίο «Πηλεύς» ο γερμανός κυβερνήτης του υποβρυχίου U-852 έστρεψε τα πυροβόλα προς τις σωσίβιες σχεδίες που επέπλεαν στην επιφάνεια της θαλάσσης. Ένας καταιγισμός από πυρά ακολούθησε και η θάλασσα γέμισε νεκρούς. Οι σχεδίες  εξακολουθούσαν να επιπλέουν ενώ ο Eck βυθισμένος στον παράλογο «πόλεμο» που άνοιξε χρησιμοποίησε και χειροβομβίδες. Οι περισσότεροι από τους επιζώντες ναυαγούς διαμελίστηκαν. Συντρίμμια, αίματα και ακρωτηριασμένα κορμιά υπήρχαν ολόγυρα μα οι σχεδίες εξακολουθούσαν να επιπλέουν…
Με αυτόν τον τρόπο ερμηνεύτηκε η εντολή «μην αφήσετε ίχνη» από τον 27χρονο Eck που πέρασε στην ιστορία ως ο μοναδικός κυβερνήτης γερμανικού υποβρυχίου που καταδικάστηκε & εκτελέστηκε για εγκλήματα πολέμου.

Ποιος ήταν ο Heinz-Wilhelm Eck.
O Heinz-Wilhelm Eck γεννήθηκε στο Αμβούργο στις 27  Μαρτίου του 1916 και μεγάλωσε στο Βερολίνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ...

Διαβάστε τι είπε ο Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετηστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πρίν βγεί στη σύνταξη.Κάποιος απο τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο.Ο Σουϊντο είπε:
«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Το Ευλογημένο Καράβι

Ποῦ πᾶς, καραβάκι, μὲ τέτοιον καιρό;
Σε μάχεται ἡ θάλασσα· δὲν τὴ φοβᾶσαι;
Ἀνέμοι σφυρίζουν καὶ πέφτει νερό.
Ποῦ πᾶς, καραβάκι, μὲ τέτοιον καιρό;

Γιὰ χώρα πηγαίνω πολὺ μακρινή,
Θὰ φέξουνε φάροι πολλοὶ νὰ περάσω.
Βοριάδες, νοτιάδες θὰ βρῶ, μὰ θὰ φτάσω
μὲ πρίμιο ἀγεράκι, μ’ ἀκέριο πανί.

Κι οί κάβοι ἂν σοῦ στήσουν τὴ νύχτα καρτέρι;
Ἀπάνω σου ἂν πέση τὸ κύμα θεριὸ
καὶ πάρη τοὺς ναῦτες καὶ τὸν τιμονιέρη;
Ποῦ πᾶς, καραβάκι, μὲ τέτοιον καιρό;

Ψηλὰ στὸ ἐκκλησάκι τοῦ βράχου, ποὺ ἀσπρίζει
γιὰ μένα ἔχουν κάμει κρυφὴ λειτουργία
ὀρθὸς ὁ Χριστὸς τὸ τιμόνι μου ἀγγίζει,
στὴν πλώρη μου στέκει ἡ Παρθένα Μαρία.

Σκανδαλώδες πάρτυ 1.000.000 λιρών έκανε ο γόνος τραπεζιτών Νατ Ρόθτσιλντ στο Μαυροβούνιο!

Σούπερ γιοτς, μοντέλα και η αχανής πισίνα – καλως ήλθατε στο πάρτυ γενεθλίων του 1 εκατομμυρίου λιρών, του Νάθαν Ρότσιλντ.
 
Ο εβραϊκής καταγωγής γόνος της οικογένειας τραπεζιτών, Νάτ Ρόθτσιλντ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ο ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ

Ψευτομουφτής Μετέ & Χαμπιμπογλου
Πρίν λίγες ημέρες ανανεώθηκε η θητεία των νόμιμων μουφτήδων στην Θράκη από το Ελληνικό Κράτος και ο Χαμπίμπογλου ως πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας "τούρκων" δυτικής Θράκης έβγαλε ανακοίνωση στην οποία καρφώνει τον πρωθυπουργό για υποσχέσεις πεί εκλογής μουφτήδων (κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στην τουρκία). Πριν λίγο καιρό μάλιστα τις προθέσεις της κυβέρνησης να φέρει Νόμο προς ευχαρίστηση των εγκάθετων της Άγκυρας, της ΜΙΤ και του Προξενείου, είχαμε καταγγείλει από τον "Στόχο" με πρωτοσέλιδη μάλιστα έμφαση. Η ανακοίνωση του Χαμπίμπογλου είναι χαρακτηριστική και για τις προθέσεις και για τις διαθέσεις των προσκυνημένων: «Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία είχε αντιδράσει στην ανανέωση της θητείας του διορισμένου Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί τον Δεκέμβριο του 2010, είχε θεωρήσει πως θα επιλυόταν το πρόβλημα αυτό μιας και δεν είχε οριστεί μέχρι πότε είχε ανανεωθεί η θητεία του Τζεμαλί Μέτσο. Στο νομοσχέδιο που είχε διαρρεύσει στον τύπο, είχε ακουστεί πως οι μουφτήδες θα εκλέγονταν. Τώρα, όπως έχει αναφέρει και ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, ευχόμαστε η απόφαση αυτή της ανανέωσης της θητείας του Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου να μην είναι ουσιαστική αλλά να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Σε αντίθεση περίπτωση, θα μπορούμε να πούμε πως έχει ολοκληρωθεί αρνητικά η πορεία που ξεκίνησε για το ζήτημα της μουφτείας όταν στο 3ο Συνέδριο Πρέσβεων που συμμετείχε ο Γιώργος Παπανδρέου, είχαν ανακοινώσει πως η Ελλάδα και η Τουρκία συζήτησε το θέμα της μουφτείας στο Ερζερούμ. Εκείνη την μέρα ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν είχε πει ‘Όσο λάθος είναι το να διορίζουμε τον Πατριάρχη, τόσο λάθος είναι και ο διορισμός του μουφτή’. Αυτό το λάθος συνεχίζεται ακόμα. Η χώρα μας, πρέπει να βρει λύση στο θέμα αυτό στα πλαίσια των απαιτήσεων της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, το συντομότερο δυνατόν. Αλλιώς, θα εξαφανιστεί τελείως η εμπιστοσύνη της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης απέναντι στην Κυβέρνηση»

Δεν μας χ**εις ρε Νταλάρα!!!


http://wp.me/pWOiz-fMR
Με «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» κι άλλες γνωστές παπαριές της περιόδου της ελληνοτουρκικής ζεμπεκικολογικής προσέγγισης Σημιτοπαπανδρέου και χόρευε ο Γιωργάκης και παρ’ ολίγον να συμφωνήσουν να παραιτηθεί η Ελλάδα απ’ όλα τα δικαιώματά της στην θάλασσα…
Στην Χουριέτ δόθηκε η συνέντευξη και προκαλεί οργή ειδικά σε μια περίοδο που η Τουρκία όχι μόνο δεν ρίχνει νερό στο κρασί της αλλά απειλεί ευθέως με πόλεμο Ελλάδα Κύπρο Ισραήλ κι όποιον άλλο βρεθεί στον δρόμο της.
Είπε κι άλλα ωραία:

Κύπρος: Απαιτείται προσοχή (η άλλη άποψη – επιφυλάξεις)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΘΕΩΡΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ./ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤ.ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ-ΚΥΠΡΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΟΖ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΡΙΣΗΣ
ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΝΕΔΑΦΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΝΑ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΓΡΑΦΙΚΟΙ.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΩ. ΕΜΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΕΣΤΟΣ/ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΜΟΥ ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ .ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΘΕΣΩ ΣΕΙΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ [Superferry II]


Hraklis Thivas


Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΙΣ 22/8 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.30 ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ,ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

ΝΑ ΤΙ ΧΤΙΖΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!!!!

ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ; ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ .... ... (ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ, ΙΣΩΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ, ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ!)

Το σεμνό και ταπεινό σπιτάκι στο Καπανδρίτι!!!

 Και   Φ Υ Σ Ι Κ Α  (και όχι μόνο γι αυτόν!!!), την Κυριακή των εκλογών πάλι θα τα ξεχάσουμε.....
Έχει κανείς αντίθετη γνώμη?


Κ. Μαρκόπουλος: Ετοιμάζουν «πριβέ Δημόσιο» με φόντο το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση με σημείο αιχμής τις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ, που προβλέπεται να εμπλακούν στα προγράμματα κοινωνικής εργασίας, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος, κατηγορώντας την ότι ετοιμάζει «ένα προκλητικό ‘πριβέ’ Δημόσιο, με υπόβαθρο το κομματικό παρακράτος του ΠΑΣΟΚ».
«Η καταιγίδα αποκαλύψεων για προσωποπαγείς κομματικές ΜΚΟ, που θα κανονίζουν τις προσλήψεις στο Δημόσιο… συναντάει την ένοχη σιωπή της κυβέρνησης», επισήμανε στην παρέμβασή του ο κ. Μαρκόπουλος καταγγέλλοντας ότι η «διαφάνεια πάει περίπατο».

Αρχίζουν οι..παραχωρήσεις στον..Αλαφούζο.

Με την δικαιολογία της συγχώνευσης οργανισμών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η εξαρτώμενη κυβέρνηση διαλύει την ΕΡΤ, για να παραχωρήσει ..μαλακά την συχνότητα της στον Αλαφούζο, και να τον κάνει από την πίσω πόρτα με νόμιμο κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. ( προβλέπεται άγριος πόλεμος μεταξύ εργολαβοτρωκτικών ) Έτσι ανακοίνωσε πλαγίως υπό τύπου … διαρροών από μέρες, το κλείσιμο της ΕΤ1, τη συγχώνευση των περιφερειακών σταθμών και περικοπές προσωπικού με στόχο από το 2012 να εξοικονομηθούν δήθεν τουλάχιστον 8,3 εκατ. ευρώ. Όσα δηλαδή στοιχίζουν οι αντιπρόεδροι της.

Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί; Κι’ αν η Τουρκία ενεργοποιούσε το casus belli;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τελικά η ελληνική κυβέρνηση μόνο με τους Έλληνες διαφωνεί. Δεν υπάρχει περίπτωση – ούτε ελπίδα – να διαφωνήσει με κάποιον αλλοδαπό – έστω και με ευρωπαϊκή ιθαγένεια.

Συμφωνεί με τους Γερμανούς που μας θεωρούν τεμπέληδες και φοροκλέφτες – κι’ ας εργάζονται αυτοί λιγότερο κι’ ας κάνουν περισσότερες διακοπές κι’ ας είναι μανούλες στην μεταφορά μαύρων χρημάτων στο Λιχτενστάιν και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους.

Συμφωνεί με τους Γάλλους, που, ως γερμανική ηχώ, μας θεωρούν «άτακτους» - κι’ ας βρίσκονται κι’ αυτοί αντιμέτωποι με την υποβάθμιση από τους διεθνείς οίκους.

Συμφωνεί  - και δικαιολογεί – τους Φιλανδούς που μας έβαλαν να πάρουμε δάνειο για να τους πληρώσουμε το δάνειο που θα μας δώσουν.

Γενικώς η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με όλους πλην των υποζυγίων της.

Το «νταβατζηλίκι» των τραπεζιτών στην τσέπη μας!

Γιατί πληρώνουμε φόρους; Γιατί οι κυβερνήσεις μας σπρώχνουν καθημερινά και πιο κοντά στην οικονομική εξαθλίωση; Γιατί κοντεύουν να φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε;

Αν απαντήσατε «Μα, για να σωθεί η....
ελληνική οικονομία», υπάρχει φόβος να χαρακτηριστείτε αφελής. Η σωστή απάντηση είναι «Για να πλουτίζουν οι τράπεζες»

Η συμμορία των τραπεζών έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο του νομοθέτη και υπαγορεύει όλοι μας να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα το «νταβατζηλίκι» των τραπεζιτών στην τσέπη μας.

Η είσπραξη εσόδων είναι, ή μάλλον θα έπρεπε να είναι ο κύριος στόχος της φορολογικής νομοθεσίας. Πρόσφατα όμως ξεπηδούν σαν μανιτάρια διατάξεις που φαίνεται εξυπηρετούν άλλο σκοπό: τον εξαναγκασμό του φορολογούμενου να μεταφέρει το σύνολο της ρευστότητάς του στις τράπεζες.

Η Φινλανδία τόσκασε…

Γράφει ο Γιώργος Σαρρής
Πολλοί από μας ακούγοντας εδώ και 2 μέρες από τα δελτία ειδήσεων την διαβεβαίωση οτι η διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και Φινλανδίας -γύρω από το ζήτημα των εγγυήσεων που ζητούσε η Φινλαδία για να συμμετέχει στην “βοήθεια” της χωρας μας- είχαν αίσιο τελος δεν καταλαβαν τίποτα.
Άκουσαν πως θα δίναμε μετρητά 1δις στην Φινλανδία ως εγγύηση για να μας δωσει εκείνη με τη σειρά της 1δις δανεικά ως βοήθεια (με δόσεις μάλλον σε αντίθεση με μας). Το πρωτο που ρωτησαν όλοι -και οι δημοσιογράφοι- ήταν που θα βρίσκαμε τα χρήματα αφού αυτό ήταν το ζητούμενο. Και το δεύτερο και λογικό πως γίνεται να δίνεις 1δις για να σου δανείσουν ένα άλλο δις! Εξηγησεις βεβαια ικανοποιητικές δεν υπήρχαν.
Έτσι οι πιο πολλοί τα παράτησαν πιστεύοντας πως αυτά τα πράγματα δεν είναι για μας τους απλούς και αδαείς που δεν καταλαβαίνουμε και πηγαν για μπάνιο.

124 στόχους χτύπησαν οι Τούρκοι τη νύχτα.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν 28 θέσεις των κούρδων αυτονομιστών στο βόρειο Ιράκ χθες βράδυ κατά τη δεύτερη ημέρα αεροπορικών βομβαρδισμών με στόχο θέσεις του ΡΚΚ και επέστρεψαν στη βάση τους, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το αρχηγείο των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων.

  
Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι, στη διάρκεια της επιχείρησης, το πυροβολικό έπληξε 96 θέσεις ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στην περιοχή.

Transilvania Adventure Trophy 2011

Τέταρτη θέση για τα Ελληνικά χρώματα στο σκληρότερο Trophy 
Ολοκληρώθηκε το TAT 2011 με μια επιτυχία για την Ελληνική ομάδα. Ύστερα από μια βδομάδα στα βουνά της Ρουμανίας, οι Ηλίας Σαρανταυγάς-Χρήστος Παπαγιαννάκης και Ανδρέας Σαραντόπουλος-Αλέξανδρος Περρός, κατάφεραν να τερματίσουν στην τέταρτη θέση της κατηγορίας τους. 
Η Ελληνική ομάδα αποτελούνταν από δύο Land Rover 90, κατάλληλα εξοπλισμένα για τις συνθήκες του αγώνα. 

Ακούστε την καλύτερη ξένη μουσική στο thiva-nikolas blogspot


Ακούστε την καλύτερη ξένη μουσική στο thiva-nikolas blogspot

Οι άσχετοι δίπλα στον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο

Δεν είναι μόνο άσχετοι και αδιάφοροι, αλλά και επικίνδυνοι κάποιοι συνεργάτες του  Παπανδρέου και του Βενιζέλου, που τους παρασύρουν σε σωρεία σοβαρών λαθών. Από το βράδυ της Τετάρτης είχαμε προβλέψει  ότι  η κατάσταση  θα δυσκολέψει πολύ … μετά την απύθμενη βλακεία  (σ.σ:  ή  μήπως εμπρόθετη στάση;) της Μέρκελ  και  του Σαρκοζί  να απορρίψουν την πρόταση για το ευρωομόλογο… και την  περαιτέρω ενίσχυση του ταμείου χρηματοπιστωτικής στήριξης.  Ένα από τα  μεγαλοστελέχη του  Μαξίμου, μας είπε μάλιστα ότι  κάνουμε λανθασμένες εκτιμήσεις  και  πως το  κλίμα θα αναστραφεί.

"Τρέμουν" οι τραπεζίτες.

"..να εξετασθεί για ποιον λόγο δεν έχουν ζητηθεί πρόσθετες εγγυήσεις για δάνεια που "σκάνε", ακόμη και αν οι δανειολήπτες ή οι βασικοί μέτοχοι των εταιρειών που τα έλαβαν, διαθέτουν τεράστια προσωπική περιουσία."
Η BlackRock βγάζει στη φόρα θαλασσοδάνεια σε επιχειρηματίες, εκδότες, ξενοδόχους, κατασκευαστές, μετόχους, στελέχη - Πρόσθετες προβλέψεις και....
ευθύνες ακόμη και για βλάβη του ελληνικού δημοσίου.

http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=316214&nt=108&lang=1

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

Η επικείμενη Διαγνωστική Μελέτη της BlackRock στις ελληνικές τράπεζες, με την οποία θα εξετασθεί η ποιότητα των δανειακών χαρτοφυλακίων και η ανάγκη σχηματισμού πρόσθετων προβλέψεων για επισφαλή δάνεια, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο μάνατζμεντ των τραπεζών. Οι οποίες γνωρίζουν πολύ καλά σε ποιο βαθμό έχουν χορηγήσει δάνεια και μετοχοδάνεια πολλών εκατομμυρίων, δεκάδων ή και εκατοντάδων, που στην ουσία έχουν καταστεί… θαλασσοδάνεια, σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα.

Ολέθριοι χειρισμοί έφεραν πάλι την Ελλάδα αντιμέτωπη με τον Άξονα

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι απαιτήσεις των «εταίρων» μετά το εγκληματικό λάθος της κυβέρνησης να δεχθεί ήδη από τις 12 Ιουλίου, κατά την συνεδρίαση του Eurogroup, να τεθεί θέμα εμπράγματων εγγυήσεων προκειμένου η χώρα μας να λάβει το νέο δάνειο των 109 δις ευρώ.

Το πρώτο έγκλημα ακολουθήθηκε από το δεύτερο, που δεν είναι άλλο από την αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας της φινλανδικής απαίτησης να κατατεθεί σε φινλανδική τράπεζα ποσό ίσο με το μέρος του δανείου του αναλογεί στο Ελσίνκι.

Μια συμφωνία που ανακοινώθηκε μέσα στο Δεκαπενταύγουστο, ως αποτέλεσμα μυστικών διαπραγματεύσεων του υπουργού των Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, που ανακοινώθηκε επίσημα από το Ελσίνκι και έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία.

Που***α Ελλάδα δεν θα ισώσεις ποτέ! (Θ.Κολοκοτρώνης)

Οι αποκαλύψεις του Τύπου σχετικά με την απαράδεκτη (αν όχι ύποπτη) κωλυσιεργία στην υπόθεση της κατασκευής πρωτοποριακού συστήματος παθητικής άμυνας CCIAS, το οποίο ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες από το ΑΠΘ, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη σε όσους γνωρίζουν την προϊστορία με ανάλογα θέματα. Δεδομένου μάλιστα του ενδιαφέροντος ξένων δυνάμεων, δεν αμφιβάλλουμε ότι όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται κάποτε να το αγοράσουμε από ξένους κατασκευαστές, καθώς τότε κάποιοι θα έχουν και το γνωστό κίνητρο…
Το προαναφερόμενο σύστημα, έχει τη δυνατότητα να «βλέπει» χωρίς να εκπέμπει, ακυρώνοντας στην κυριολεξία τον τουρκικό στρατό και δημιουργώντας ένα πολύ αξιόπιστο πλέγμα ασφαλείας γύρω από τα νησιά αλλά και τις βραχονησίδες μας. Το μειονέκτημά του: είναι πολύ χαμηλού κόστους. Και αυτό, δεν αρέσει σε πολλούς χρυσοκάνθαρους αλλά και στους ανθρώπους της γνωστής πρεσβείας, οι οποίοι έχουν διαβρώσει το στράτευμά μας και στην κυριολεξία ελέγχουν τις προμήθειές του.
Και αυτοί, βρίσκονται πάρα πολύ ψηλά και για όσους γνωρίζουν, έχουν προϊστορία, εξ ου και το σύστημα ποτέ δεν τους πειράζει, ασχέτως των εναλλαγών στην εξουσία…

Άρχισε η ..ιδιωτικοποίηση των ..δημόσιων νοσοκομείων.

Σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες προτίθεται να παραχωρήσει το υπουργείο Υγείας 556 κρεβάτια του ΕΣΥ με στόχο την..ενίσχυση των εσόδων. Όπως αναφέρεται στη σχετική υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και αναπληρωτή Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και οδεύει προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι συμφωνίες του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να έχουν επισφραγιστεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

SINDAGMA IERAPOSTOLOS NEKTARIOS

Ιεραπόστολος ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ γεν.26-4-1956.χειροτονήθηκε στην Ι. Μ. Γυθείου Οιτύλου και Πάσης ΜΑΝΗΣ .Ιεροδιάκονος την 8/11/1981 στο Κ.Ε.Μ. ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 9/11/1981 ΑΝΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ το όνομα του φέρει ύστερα από φανέρωση ΑΥΤΟΥ πρεσβύτερος. Σπούδασε στην θεολογική σχολή Αθηνών . Δίδαξε πρώτα στο Δημόσιο Λύκειο δροσιάς .Εκπαίδευσε παιδιά Α.Μ.Ε.Α. με νοητική υστέρηση δυσλεξία είναι άμισθος Συνεργάτης Ινστιτούτου Α.Μ.Ε.Α. Με επιστημονικές γνώσεις Φιλοσοφικής και Αρχαιολογικής στα ενδιαφέροντα του τα Αρχαία Μνημεία γνώστης της Ελληνικής Γραμματολογίας, σημειολογικών και Συμβόλων του δωδεκαθέου . Ασχολήθηκε με την Δημοσιογραφική έρευνα με Παν. Πτυχίο. Είναι πεπεισμένος με Ιστορικές πηγές ΓΙΑ ΤΗΝ Ελληνικότητα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ.Ξεκίνησε Τα Ιερατικά του καθήκοντα την 9/11/1981 στην Στούπα Μάνης ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑΝ όπου και το έργο το οποίο άφησε είναι θεάρεστο. 2. Εκκλησίες εκ θεμελίων 1. τον Άγιο Νικόλαο όπου και του έχει μεγάλη αφοσίωσής <<θα ακολουθήσει ιδική αναφορά πως έγινε >>.2.τον ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ και εδώ ιδική αναφορά έχει θέμα πίστης εδώ

«Ιερή» οργή για τις μεταμοσχεύσεις

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο,  απέναντι στο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων. Η Σύνοδος αποφάσισε την ανάκληση του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και την αποστολή εγκυκλίου προς τους ιερούς ναούς, προκειμένου να ενημερωθούν οι πιστοί. Ο νόμος ψηφίστηκε στις 16 Ιουνίου από τη Βουλή.

Το «αγκάθι» στον νόμο για την Εκκλησία είναι η λεγόμενη «εικαζόμενη συναίνεση». Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, όλοι οι ενήλικοι πολίτες, θεωρούνται δυνάμει δωρητές οργάνων, εφόσον δεν έχουν δηλώσει το αντίθετο κατά τη διάρκεια της ζωής τους.  Η Εκκλησία «υποστηρίζει την αξία της φιλαλληλίας και της προσφοράς ζωής, αλλά αρνείται την εικαζόμενη συναίνεση και την ιδιωτικοποίηση των Μεταμοσχεύσεων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.  Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να παρακολουθεί ανελλιπώς και να παρέμβει κατά τη διαβούλευση του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για τις ναρκωτικές ουσίες.

Εισαγγελική έρευνα για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η αποκάλυψη για ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του τέως πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας με την κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες και τέθηκε σε εφαρμογή με τη συμμετοχή Ελλήνων.
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών, ανέθεσε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης με βάση τα στοιχεία του ρεπορτάζ του περιοδικού «Επίκαιρα», το οποίο αποκάλυψε το θέμα.

Αρχές Οκτώβρη η γεώτρηση για φυσικό αέριο στην Κύπρο

Η πρώτη γεώτρηση για φυσικό αέριο στο «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ, θα γίνει πραγματικότητα στα τέλη Σεπτεμβρίου, με αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Πραξούλα Αντωνιάδου, μετά τη δίωρη συνάντησή της με διευθυντικά στελέχη της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy. Πάντως η υπουργός δεν προσδιόρισε την ακριβή ημερομηνία έναρξης της γεώτρησης. Η υπουργός απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση, κατά πόσον συμφωνήθηκε με την αμερικανική εταιρεία, πότε θα γίνει η δεύτερη γεώτρηση. Έγκυρη πηγή ανέφερε ότι η πρώτη γεώτρηση έχει διερευνητικό χαρακτήρα και η σημαντική θα είναι η δεύτερη.
Η κ. Αντωνιάδου άφησε να εννοηθεί ότι στη συνάντηση με τα στελέχη της Noble έμμεσα συζητήθηκε το θέμα των τουρκικών απειλών. Τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και κάλεσε την Άγκυρα, εφόσον θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ, να λογικευτεί. Εξ άλλου η υπουργός δεν απάντησε και στο ερώτημα πότε θα αρχίσει ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων, για τα άλλα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ. Τα στελέχη της Noble Energy απέφυγαν να προβούν σε δηλώσεις.

Προκηρύξεις Αγώνων-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ “1ου αγώνα downhill, Σέλι 2011”

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ “1ου αγώνα downhill, Σέλι 2011”
Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου διοργανώνει τον “1ο αγώνα downhill, Σέλι 2011” ένα διήμερο Αγώνων Ποδηλάτου Κατάβασης Βουνού (Downhill) στο όρος Βέρμιο στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου για τις κατηγορίες Παίδων - Εφήβων - Ανδρών/ Κορασίδων - Νεανίδων - Γυναικών (Open).
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ ούρησε στον διάδρομο αεροπλάνου

Την ελάχιστη υπομονή που έχει ως άνθρωπος επέδειξε ο διάσημος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ.
Ο δημοφιλής Γάλλος σταρ, σε πτήση Παρίσι – Δουβλίνο, λίγο πριν την απογείωση του αεροσκάφους είχε την ανάγκη να πάει στην τουαλέτα.
Η αεροσυνοδός του είπε να καθίσει 15 λεπτά επειδή απαγορεύεται ρητά να είναι οποιοσδήποτε όρθιος την συγκεκριμένη στιγμή.
Και τότε ο 62χρονος, πραγματικά εξερράγη!
Σύμφωνα με μία επιβάτη, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ άρχισε να φωνάζει «θέλω να ουρήσω, θέλω να ουρήσω». Τα κατέβασε μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων και απόλαυσε όρθιος το κατούρημα στον διάδρομο του αεροσκάφους. Μάλιστα, όπως διατείνονται οι αυτόπτες μάρτυρες μετά το… άδειασμα της φούσκας, δεν έδειξε κανένα ίχνος ντροπής.

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

Είμαι Εθνικιστής!
Είμαι εγώ που κλείνω μέσα μου τη δύναμη της φυλής μου. Είμαι εγώ που νοιώθω μέσα μου το νεύρο και τα βιώματα αιώνων. Τη ζωντανή παρουσία γενεών, που πέρασαν χαράσοντας βαθειά αυλάκια, για να βρίσκουν το δρόμο τα άλλα Εθνη.
Είμαι εγώ, που με κεντρίζει αδιάκοπα η Αποστολή μου και είναι έντονη μέσα μου, όπως οι κτύποι της καρδιάς μου.
Είμαι εγώ, που δεν περιμένω καθοδήγηση! Μα φτιάχνω μόνος μου, αυτό που έχω καθορίσει σαν “ζειν”, τον αγώνα μου.
Είμαι εγώ, που θεωρώ τη ζωή μου πολύτιμη, γιατί είμαι ταγμένος σ΄έναν ιερό σκοπό.
Είμαι εγώ, που κρατώ το λάβαρο και οι άλλοι με ακολουθούν. Είμαι ο Ξεσηκωμός!
Είμαι εγώ, που κεντρίζω τους κοιμισμένους, τους επαναπαυμένους, τους βολεμένους. Είμαι ο Επαναστάτης!

Δείτε ποια σχολεία «γλιτώνουν» φέτος το λουκέτο

Σε αναστολή της απόφασης γα συγχώνευση – κατάργηση ορισμένων σχολείων ανά την επικράτεια, τουλάχιστον για το σχολικό έτος 2011-2012 προχώρησε η υφυπουργός Παιδεία Ε. Χριστοφιλοπούλου.
1. Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία:
Αναστολή συγχώνευσης 
του 2/θ Δ.Σ. Χαϊκαλίου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.
του 17ου 3/θ Δ.Σ. Χαλκίδας και του 23ου 5/θ Δ.Σ. Χαλκίδας (Εύβοια).
του 2/θ Δ.Σ Τριλόφου και του 4/θ Δ.Σ. Γανοχώρας ( Πιερία).
του 2/θ Δ.Σ. Αχλάδας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.
του 6/θ Δ.Σ Πεντάβρυσου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.
του 2/θ Δ.Σ. Αγίας Ελένης, του 2/θ Δ.Σ. Πεπονιάς και του 10/θ Δ.Σ Σκουτάρεως (Καστοριά).
του 4/θ Δ.Σ Καμισιανών και του 6/θ Δ.Σ. Ταυρωνίτη (Χανιά).
του 2/θ Δ.Σ. Στενωσιάς της Διεύ θυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
του 3/θ Δ.Σ. Δολιανών και του 10/θ Δ.Σ. Άστρους (Αρκαδία).
του 1ου 6/θ Δ.Σ. Κρηνίδων και του 4/θ Δ.Σ. Λυδίας(Καβάλα).

Θήβα,καθαρ​ή-όμορφη πόλη. Συμμετέχου​με όλοι!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Θήβα, καθαρή - όμορφη πόλη. Συμμετέχουμε όλοι!

Αγαπητοί Δημότες,

Η καθαριότητα με στόχο μια όμορφη πόλη πρέπει και είναι υπόθεση όλων μας. Δυστυχώς όμως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων στην υπηρεσία καθαριότητας, αλλά και τις εκκλήσεις - οδηγίες από το Δήμο για σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, καθημερινά διαπιστώνεται έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης από αρκετούς συμπολίτες μας.

γ.Παΐσιος: τα πλούσια μοναστήρια αιτία των επιθέσεων στην Εκκλησία ...

« O μοναχός φεύγει μακριά από τον κόσμο , όχι επειδή μισεί τον κόσμο αλλά επειδή αγαπά τον κόσμο και με αυτό τον τρόπο θα τον βοηθήσει περισσότερο δια της προσευχής του σε πράγματα που δεν γίνονται ανθρωπίνως παρά μόνο με θεϊκή επέμβαση. Έτσι σώζει ο Θεός τον κόσμο. »

«Πολύ βοηθάει τον μοναχό , όταν το μοναστήρι είναι απομακρυσμένο από από αρχαιολογικούς χώρους και κοσμικούς θορύβους. Ακόμα και τα μεγάλα προσκυνήματα μονών πολλές φορές ξεφεύγουν από τον πραγματικό τους σκοπό, γιατί φθάνουν πολλές φορές από μοναστήρια να καταντάνε επιχειρήσεις .

Γι αυτό και μερικοί δεσποτάδες , πολύ δικαίως, θα ήθελαν να τα έχουν οι ίδιοι , γιατί οι μοναχοί θα πρέπει να αγαπούν την ακτημοσύνη που ορκιστήκανε στον Θεό να φυλάξουν.

Στο έλεος του Θεού αρχαιολογι​κός θησαυρός στο Ηράκλειο

Μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων ετών για την πόλη του Ηρακλείου βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στο έλεος Θεού και ανθρώπων.
Στο ταφικό παρεκκλήσι, ιστορίας τουλάχιστον δέκα αιώνων, που εντοπίστηκε στην παραλιακή λεωφόρο στο Μπεντενάκι, αποτυπώνονται οι εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης που πλήττουν τον πολιτισμό μας και εκθέτουν την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και των τοπικών Αρχών, που άφησαν στην τύχη του το συγκρότημα.
Τάφοι έχουν συληθεί, ενώ αγιογραφίες της Β' Βυζαντινής Περιόδου έχουν ξεθωριάσει από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί ένα σημαντικό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος μάλιστα κατά τις ανασκαφές είχε χαρακτηριστεί επισήμως ως ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του Ηρακλείου.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο