Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Λόγος περί Τέχνης".


Αμφιθέατρο Δημαρχείου Περιστερίου. Αθήνα.
Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

«Τα πριν και τα μετά» της Συμφωνίας με την Ευρωζώνη συνοπτικά

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

1.            Τι έλεγαν πριν από τη Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου οι Δανειστές μας και τι ο κ. Τσίπρας.
(α) Οι Δανειστές, ομοφώνως και παγίως, μας προειδοποιούσαν πως:
- Για τη συνέχιση της οικονομικής στήριξης της Χώρας, θα έπρεπε «η Ελλάδα, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, να τιμήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με το συμφωνημένο Πρόγραμμα», αφού η στήριξη αυτή παρέχεται με τους όρους του Προγράμματος (και επομένως Δανειακή σύμβαση και Πρόγραμμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους).
- Η Ελλάδα θα βρισκόταν σε απελπιστική θέση χωρίς τη δική τους οικονομική βοήθεια, αφήνοντας  να εννοηθεί πως τυχόν αποδοχή των απαιτήσεων του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν, γι’ αυτούς και την Ευρώπη, χειρότερη από τις  συνέπειες μιας αποχώρησης της χώρας μας από την Ευρωζώνη.
(β) Ο κ. Τσίπρας διακήρυττε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:     

Μίκης, ο μαχητής της ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Αν δεν είχαμε μια άμεση συνάντηση με το Μίκη, με όσα λέγονται για τις θέσεις του, δεν θα ξέραμε με ακρίβεια την άποψή του και τις γνώσεις του περί του θέματος. Κι όταν κάποιοι άσχετοι τον κατηγορούν ότι δεν έχει ξεκάθαρη πολιτική. Στην πραγματικότητα ο Μίκης έχει μια εικόνα για το θέμα του πετρελαίου ήδη από το 1975 όχι λόγω μιας ειδικής τεχνογνωσίας, αλλά λόγω των καταστάσεων εκείνης της εποχής. Επιπλέον είναι γνώστης εδώ και καιρό των γαλλικών ερευνών και εκτιμήσεων των κοιτασμάτων του Αιγαίου.

Μεγάλες καταστροφές στη Λιβαδόστρα στη Θήβα

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του οικισμού της Λιβαδόστρας Λεύκτρων και ζητούν άμεση βοήθεια απο την Περιφέρεια Στερεάς και την κ.α Παπαθωμά.Οι καταστροφές από τη διήμερη θεομηνία είναι τεράστιες.

Όπως θα δείτε στα βίντεο που ανέβασε στο youtube ο χρήστης viotiashop gr η βροχή "κατάπιε" στην κυριολεξία τον οικισμό.

Θα δείτε τα ελαιόδεντρα να έχουν πνιγεί στο νερό. Άνθρωποι κινδύνεψαν σύμφωνα με πληροφορίες.
Επίσης καταστροφές υπάρχουν και στο σύστημα ύδρευσης.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Λιβαδώστρα

Εικόνες που μόνο θλίψη φέρνουν , την επόμενη μέρα στη Λιβαδώστρα. Δεν θυμίζει τίποτα αυτό το καταστρεμένο τοπίο την ομορφιά της Λιβαδόστρας. Ποτάμι ένα με τη θάλασσα, δρόμοι ανύπαρκοι, δέντρα-βάρκες, ξεριζομένα πεσμένα στα νερά της βροχής.
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λευκτρών επισκέφτηκε τον οικισμό της Λιβαδόστρας ξανά σήμερα και οι εικόνες που μας στέλνει είναι απογοητευτικές.
Δείτε φωτογραφίες

HEALTH WITHOUT BORDERS: Μια νέα κάρτα του ΕΥ CLUB αποκλειστικά για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα

Ξεγνοιασιά και ασφάλεια στους τουρίστες που έχουν άμεση πρόσβαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Αυτή είναι η ουσιαστική προσφορά της Κάρτας Υγείας HWB (Health without borders) η οποία δίνει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της χώρας μας και παρουσιάστηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου του EY CLUB σχετικά με τις νέες δράσεις του.

«Η HEALTH WITHOUT BORDERS (HWB) δεν είναι απλώς μία νέα Κάρτα Υγείας με διαφορετικό αποδέκτη. Είναι ένα νέο επιχειρηματικό πεδίο» τόνισε η Διευθύντρια Δικτύου και Ανάπτυξης του ΕΥ CLUB Κωνσταντίνα Μπαμπατζανίδου.  

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα

Η λαϊκή κυριαρχία είναι αδιαίρετη με τη ρήξη με το κεφάλαιο, την αποδέσμευση από την ΕΕ
Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα στο Σύνταγμα

Πόλεμος και Ειρήνη

Εδώ και εβδομήντα περίπου χρόνια η δυτική κοινωνία έζησε σχεδόν ειρηνικά. Η τραυματική εμπειρία των δύο παγκοσμίων πολέμων ήταν παράδειγμα προς αποφυγήν. Όλοι έκαναν τα πάντα για να αποφευχθεί η καταραμένη λέξη πόλεμος. Ακόμη και όταν αυτό γινόταν σε άλλα μέρη, ακόμη και αυτό φάνταζε ως μακρινή πραγματικότητα, ως εικονική πραγματικότητα για να χρησιμοποιήσω την ορολογία του σπουδαίου γάλλου κοινωνιολόγου Jean Baudrillard. Ήταν τέτοια η  αντιπολεμική διάθεση, που δεν θέλαμε να δούμε ότι ο πόλεμος άρχισε σιγά - σιγά να μπαίνει στα μέρη μας, όπως ο καπνός ή όπως μια σκόνη που νοιώθαμε τη μυρωδιά και την δυσάρεστη οσμή της, αλλά είχαμε πείσει τον εαυτό μας ότι θα περνούσε γρήγορα. Κι αν κάποιοι γύρω μας σιγούσαν για τρομοκρατικό πόλεμο και έδειχναν ως εν δυνάμει ενόχους όσους στο όνομα του Ισλάμ σκότωναν, σκλάβωναν, βασάνιζαν και τρομοκρατούσαν, τους κατηγορούσαμε για αντιδραστικούς, για ακραία συντηρητικούς και ως κρυπτοφασίστες εθνικιστές.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Δυναμικό πεδίο ΑΟΖ".

Πολυχώρος "Αίτιον", Τζιραίων 10 - Μετρό Ακρόπολη. Αθήνα.
Τέταρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΖΩΟ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Πριν δύο μήνες περίπου σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ χωρίς ευτυχώς τραυματισμό, αλλά με υλικές ζημιές, όταν μια αγελάδα εισέβαλε στον αυτοκινητόδρομο.  Σε τέτοια περίπτωση την βασική ευθύνη φέρει ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου. Τι συμβαίνει όμως όταν το ζώο που εισβάλλει σε οδό ταχείας κυκλοφορίας είναι αδέσπωτο;
Κατά κύριο λόγο την ευθύνη για την ασφαλή χρήση των οδών ταχείας κυκλοφορίας φέρει το Ελληνικό Κράτος μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΕΧΩΔΕ για την συντήρηση των εθνικών οδικών δικτύων καθώς υποχρεούται να κατασκευάζει, ανακαινίζει και συντηρεί τις εθνικές οδούς (άρθρο 5 παρ. 1 του ν. 3155/1965).

Ο "ΚΑΛΟΣ" ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ...

Οι πεποιθήσεις και οι πολιτικές πρακτικές που βουβαίνουν το μεγαλείο της ιδέας και της σοβαρότητας και κατ' επέκταση της ιστορίας, για να ξαναγυρίσουν στον κόσμο που παρέρχεται, στο παιχνιδισμό των λέξεων, στην τριβή και τη θύελλα των γεγονότων, δεν έχουν θέα στην ψυχή της ένδημης πολιτικής , κοινωνικής και φιλοσοφικής συνείδησης.

Ο λαός, ο οποίος είναι αμετάκλητα καλεσμένος σε μια ιστορική αποστολή και για να ανταποκριθεί οφείλει να ενσαρκώσει ορισμένες αξίες, που συνιστούν την αιχμή του ιστορικού δόρατος, έχει ανάγκη απ' όσους με την εντιμότητά τους και τη συνέπειά τους, που είναι ένα δοκιμαστήριο για τους νεκροπομπούς της πολιτικής ζωής, προσπαθούν να εξανθρωπίσουν την εξουσία συνδυάζοντας το Res Politica και το Res Humana.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 1/3/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



«Ρίξτε την κυβέρνηση…»

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι τα συμφέροντα προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση. Ασφαλώς και μπορεί ο καθένας να αμφισβητεί την πιο πάνω σκέψη, όμως αξίζει να αναλογιστούμε:
– Γιατί οι γνωστοί – άγνωστοι, οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές, «ξύπνησαν» ξαφνικά κι «έστησαν» σκηνικό κόλασης στην Αθήνα, σπάζοντας καταστήματα και οχήματα, ρίχνοντας εκατοντάδες μολότοφ, δημιουργώντας στους πολίτες το δυσάρεστο συναίσθημα της ανασφάλειας; Ποιος ήταν αυτός ο μηχανισμός που όχι μόνο τους ενεργοποίησε αλλά και τους εξόπλισε; Μήπως γίνεται προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας;

Παρέμβαση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου στην εκπομπή "Ενεργός Πολίτης" για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγο της σφοδρής κακοκαιρίας

Τηλεφωνική παρέμβαση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου στην εκπομπή "Ενεργός Πολίτης" και στον Νίκο Χατζηδούρο για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγο της σφοδρής κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών στην περιοχή του νέου διευρυμένου Δήμου Θηβαίων.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΒΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑ'Ι'ΤΙΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΡΟΥΦΟΥ , ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ 275 ΕΤΩΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΡΟΥΦΟΥ ΘΗΒΩΝ
Θήβα 27 Φεβρουαρίου 2015
Μεγάλη ευλογία για τη Θήβα μας η παρουσία στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Νικολάου & Ρούφου Θηβών τής Ιστορικής Θαυματουργής Εικόνας τής Παναγίας τής Πορτα'ι'τισσας , πού βρισκόταν από το 1740 στο υπόγειο τού Ιερού Ναού , δωρεά πριν από 275 χρόνια !!! από το Άγιον Όρος και την Ιερά Μονή των Ιβήρων , με  Ευλογίες  στο κάτω μέρος της στη Θήβα και τούς κατοίκους της  και ανακαλύφθηκε πρόσφατα από τον Αιδεσιμολογιότατο Ιερέα τού Ναού , Πατέρα Παναγιώτη Βασιλείου .

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ» ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΕΜΗΝΥΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα έθεσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο.
Ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους, οι οποίες θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο Ερβέ Φαλτσάνι στο zougla.gr

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος 
Το να καταφέρεις να τον εντοπίσεις και να συνομιλήσεις μαζί του σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. 

Με εντάλματα σύλληψης να τον ακολουθούν «κατά πόδας», δεν διαθέτει συγκεκριμένη διεύθυνση, κινητό τηλέφωνο ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να καταστήσει μια συζήτηση μαζί του εύκολα υλοποιήσιμη.

Το όνομα του και οι πληροφορίες που αρχικά υπέκλεψε και εν συνεχεία διοχέτευσε σε διάφορα κράτη προκάλεσαν σεισμό, με αποτέλεσμα κάποιοι -πάλαι ποτέ- ισχυροί πολιτικοί άντρες να βρεθούν απολογούμενοι.

Στα κάγκελα οι αγρότες για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές τους

Στα κάγκελα είναι οι αγρότες της Βοιωτίας καθώς όπως καταγγέλλουν δεν γνωρίζουν πότε και αν τελικά θα πληρωθούν αυτά που δικαιούνται και τους οφείλονται.


Οι παραγωγοί της Βοιωτίας περιμένουν ακόμη τις αποζημιώσεις από την χαλαζόπτωση του Ιουνίου, δεν γνωρίζουν πότε θα πιστωθούν οι λογαριασμοί τους την επιστροφή του ΦΠΑ για το πετρέλαιο ενώ πληροφορούνται ότι άγνωστο παραμένει το πότε θα τους καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση.

Πλημμύρες στη Θήβα. Έσπασε αρδευτικό κανάλι.

Η παρατεταμένη βροχόπτωση αυτή τη φορά έπληξε το Δήμο Θηβαίων.
Στο ύψος των Βαγίων έσπασε αρδευτικό κανάλι με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωράφια και βιοτεχνίες παραπλεύρως της παλαιάς εθνικής οδού Θηβών- Λιβαδειάς.



ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ «ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ»

Αγωνιώδεις είναι οι συζητήσεις για την κάλυψη του βραχυπρόθεσμου χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας, η οποία έχει βεβαιωμένες δανειακές υποχρεώσεις μέσα στο Μάρτιο (αρχής γενομένης από τις 6 Μαρτίου) ύψους λίγο πάνω από 1,5 δισεκ. Ευρώ.

Μανώλης Γλέζος: «Αν συνεχίσετε έτσι, θα φέρετε στην εξουσία τη Χρυσή Αυγή και σύντομα…» !!!

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζου φιλοξενεί σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera σχετικά με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη και την πολιτική του δράση

Στην ερώτηση αν βλέπει σε κίνδυνο την ενότητα της χώρας και αν υπάρχει, επίσης, κίνδυνος να αναπτυχθούν ακραίες δυνάμεις, ο κ. Γλέζος απαντά ότι «ο κίνδυνος υπάρχει και θα εκραγεί αν η κυβέρνηση αποδειχθεί μη ικανή να κρατήσει τον λόγο της. Κι αν δεν τον κρατήσει, θα φέρει στα πρόθυρα της εξουσίας την Χρυσή Αυγή πριν καν το καταλάβει».

Παρουσίαση του βιβλίου "Αστερόπετρα" της Κατερίνας Γιαμά την Κυριακή στο Art Cafe Αστραδενή

Η συνέχεια της φανταστικής ιστορίας της Αφρούλας στο τρίτο βιβλίο της Κατερίνας Γιαμά «Αστερόπετρα» από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ

Κυριακή 1 Μαρτίου, 18:30 στο Art Cafe Αστραδενή.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η συγγραφέας και ο φιλόλογος Δημήτρης Σαλούστρος.

Πάρτε τη φαντασία σας, το μαγικό σας άστρο και την καλή σας διάθεση και ελάτε μαζί μας για ένα δωρεάν ταξίδι.

Σας περιμένουμε!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Παρανάλωμα του πυρός επιχείρηση με λάδια και μπαταρίες στη Θήβα

Στις φλόγες έχει παραδοθεί από νωρίς το απόγευμα κατάστημα με λάδια και μπαταρίες αυτοκινήτου.

Το κατάστημα βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο της Αγίας Τριάδας στην Θήβα, σε κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα το πιο κοντινό σπίτι βρίσκεται σε απόσταση 10 μέτρων και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά του.
Η φωτιά ξεκίνησε από την αποθήκη του καταστήματος και δυστυχώς έχει επεκταθεί και στο κυρίως κτήριο.

Το εύφλεκτο εμπόρευμά του συμβάλει στο να γίνονται συνεχώς εκρήξεις και οι πυροσβέστες ενεργούν κάτω από επικίνδυνες καταστάσεις.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΙ ;;;;

                     
   Πρόλογος
Οι γνωστοί και φίλοι μου στη καφετέρια μου λένε, δεν γράφεις ένα άρθρο για να καταλάβουμε τι έγινε στο EUROGROUP;;; και τι αποφάσισαν οι μεγάλοι για μας, χωρίς εμάς;;;

Η αλήθεια είναι πως οι ΣαμαροΒενιζέλοι ουδέποτε είχαν διαπραγματευθεί, πεσμένοι στα τέσσερα υπέγραφαν τα Μνημόνια, τα Μεσοπρόθεσμα, τα Πολυνομοσχέδια, και τους εφαρμοστικούς νόμους, «τυφλοίς όμμασι», & «αβρόχοις ποσί», φτάνει να μη κακοκαρδίσουν τη Μέρκελ & Σόϊμπλε, να πάρουν τα δάνεια, να τα στείλουν στο Μεγάλο Αφεντικό τους, και ότι περισσέψει να τα «φάνε» μεταξύ τους μαζί με τους Ολιγάρχες των καναλιών και δημοσίων έργων, ενώ χρέωναν το πόπολο-Λαό, ο οποίος χρεώνετε και εξωφλεί τα δάνεια. (Βλέπε Τζοχατζόπουλο-Λίστα Λαγκάρντ-Παπακωνσταντίνου-ΓΑΠ, κ.λ.π.).

Στα δύο κομμένη η Λιβαδόστρα-κόπηκε ο δρόμος στη μέση

Οι ζημιές στη Βοιωτία από την κακοκαιρία συνεχίζονται. Εκτός το θόλωμα του νερού  στο Μόρνο που προκλήθηκε από την νεροποντή έχουμε ακόμα ένα άσχημο νέο στη Βοιωτία από την Θεομηνία.
Στη μέση κόπηκε ο επαρχιακός δρόμος που ένωνε τα Λεύκτρα με  την παραλία της Λιβαδόστρας Βοιωτίας από την κακοκαιρία και τις πλυμμήρες όπως θα δείτε στη φωτογραφία.

ΝΑΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΟΥΝ!..


Η εικονογράφηση του κειμένου μαρτυρεί τη "δοκιμασία της αλήθειας" και επιχειρεί να τοποθετήσει τον αναγνώστη στην κορυφογραμμή της πραγματικότητας, σε μια εξ' επαφής του εμπειρία με την οδύνη της εποχής. Και φέρνει τη συνείδησή του ίσως σε μιαν αγρύπνια διαλόγου μαζί της. Γιατί πολλοί από εμάς, ευαπάτητοι, εύπιστοι, με καλοπροαίρετη διάθεση ή και την αναπόδραστη ανάγκη να πιστέψουμε στο πολιτικό "θαύμα", υπομένουμε την ιστορική πολιτική πραγματικότητα, τη ζούμε και τη θρέφουμε με τις προσδοκίες μας, με τον τρόπο μας...

Η Ελλάδα πρέπει να συγκρουσθεί με τον ίδιο τον εαυτό της

-τα Σπήλαια της Παλαιολιθικής Εποχής και το μέλλον της Πατρίδος-

Πληροφορούμεθα καθημερινώς  από τα ΜΜΕ για τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις εις την νέα Κυβέρνηση για την κατάρτιση της λίστας των μεταρρυθμίσεων, με την παράλληλη ανταλλαγή κειμένων και απόψεων με τους Θεσμούς, ώστε να οριστικοποιηθεί  τέλη Απριλίου 2015 η Συμφωνία με τις Βρυξέλλες. Εμείς οι απλοί πολίτες δεν είμαστε όμως ούτε τεχνοκράτες, ούτε εμπειρογνώμονες, ούτε ειδικοί σύμβουλοι και διαπραγματευτές. Όμως επειδή βιώνουμε την κρίση εδώ και 6 ολάκερα χρόνια με όλες τις οδυνηρές συνέπειες, αρχίζουμε να υποψιαζόμαστε, αν και αργά, ότι κάτι δεν πάει καλά. Αλλά παράλληλα συνειδητοποιούμε τώρα, ότι εδώ και πολλές δεκαετίες παίζεται ένα άθλιο παιχνίδι, το οποίο εις το τέλος θα έχει άσχημα αποτελέσματα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και την πορεία της χώρας μας.

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ; ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΕ!..


Και αν κάποιοι αποτολμούν να διαφωνούν και να αρθρώνουν λόγο ευθύνης και αλήθειας, τα "διυλιστήρια" των κομματικών εγκάθετων ή των διαπλεκόμενων δουλεύουν σε 24ωρη βάση, για να αποδείξουν με χημικές μίξεις και αλχημείες πως η αλήθεια είναι παγίδα!..

Και σε ποια διαπίστωση συνήθως καταλήγουμε, μόλις περάσει η περίοδος του ενθουσιασμού και της "καλλιέργειας" των προσδοκιών μας; Σ' αυτήν που συνομολογούν οι ολίγιστοι σκεπτόμενοι πολιτικοί και πολίτες τούτου του τόπου.

ΘΕΑΤΡΟ “ΣΥΡΙΖΑNEΛ”. “O ΑΛΕΞΗΣ, Ο ΠΑΝΟΣ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 13 ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ” ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

            Αναρωτιέμαι αρκετές φορές αν αξίζει να ασχολείται κανείς σοβαρά, με αυτούς τους επαγγελματίες “καραγκιόζηδες”, που το παίζουν πολιτικοί, ενώ δεν είναι ικανοί,  ούτε για να κυνηγούν τις μπάλες στο γήπεδο.
            Τους αποκαλώ “καραγκιόζηδες” απολύτως συνειδητά, διότι πολιτικοί δεν είναι.  Και επειδή επέλεξαν να ασχοληθούν με την πολιτική που ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ, το αποτέλεσμα είναι να γελοιοποιούνται και να γίνονται “καραγκιόζηδες” στα μάτια των σοβαρών Ελλήνων.

NEA BOMBA ΚΑΜΜΕΝΟΥ ! ! ! ! - Αν ήταν να ψηφίζουμε μνημόνια καθόμασταν και στη Νέα Δημοκρατία !

Ο Πάνος Καμμένος χάνει την υπομονή του ! ! ! 

Βάση των τελευταίων εξελίξεων φαίνεται πως ο Πάνος Καμμένος όπως και πολλοί Βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ είναι έντονα προβληματισμένοι.

O Υπουργός Άμυνας σε πρόσφατη συζήτηση που είχε με 
πρώην στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είπε χαρακτηριστικά:
«Αν ήταν να ψηφίζουμε μνημόνια, καθόμασταν και στη Νέα Δημοκρατία».
Όπως διαρρέει το περιβάλλον του, ο Πάνος Καμμένος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω από τις προεκλογικές του θέσεις και είναι αποφασισμένος να φτάσει την κατάσταση στα άκρα εφόσον χρειαστεί…

Αφιέρωμα στο ποιητικό έργο του Ελευθερίου Ξάνθου, από τον πολιτιστικό σύλλογο "Λάιο" & τον σύλλογο "Φίλοι του βιβλίου Θήβας"




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Πρόσκληση σε ενημερωτική συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών, από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Θηβαίων

Ενημερωτική συζήτηση με θέμα τα «Δικαιώματα των Γυναικών»
από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 13:00, στο γραφείο της Δημ. Χορωδίας (πλησίον του Δημαρχείου -Κύπρου 3)
Η είσοδος είναι ελεύθερη

«Το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools 2014 ταξιδεύει στη Θήβα»

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» στο πλαίσιο συμβολής του στην γνωριμία και προώθηση των νέων σκηνοθετικών δημιουργιών και της Τέχνης του Κινηματογράφου και σε συνεργασία με το «Artfools video festival – Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας» φιλοξενεί, για πρώτη φορά, στην πόλη της Θήβας ταινίες που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια του 6ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/artfools 2014, το οποίο διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας -Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και την «Εταιρεία Πολιτισμού Artfools» και με συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Επείγουσες Ανακοινώσεις σχετικά με το νερό Δήμου Θηβαίων

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                    
       
  Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας ανακοινώνει ότι, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην περιοχή της Θήβας και λόγω των φερτών υλών που εισέρχονται στο κανάλι του Μόρνου, παρουσιάστηκε αυξημένη θολότητα στο προς επεξεργασία νερό, το οποίο προσέρχεται στο Διυλιστήριο της Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας που χρησιμοποιείται για την υδροδότηση της πόλης της Θήβας και των Τοπικών Κοινοτήτων Νεοχωρακίου, Ελεώνα και Αμπελοχωρίου.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Oι αλλαγές που φέρνει το e-mail Βαρουφάκη

Στην άμεση εφαρμογή των δεσμεύσεων που περιέχει το κείμενο του Yπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά. 

Αλλαγές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις επιφέρει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που ενέκριναν οι δανειστές
Η εφαρμογή όμως, των μεταρρυθμίσεων που ενέκριναν οι δανειστές επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, ύστερα και από όσα ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης σήμερα σε συνέντευξή του, οι αλλαγές που θα επηρεάσουν το πορτοφόλι μας σχετίζονται:

Η συγκλονιστική επιστολή του Διονύση Τσακνή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Αγαπητέ Αλέξη

Δεν ανήκω στους κακόπιστους. Φιλύποπτος -λόγω και ηλικίας ίσως- μπορεί. Ανυποψίαστος ποτέ. Στο δίλημμα αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, απαντώ συνήθως, καλά πληροφορημένος αισιόδοξος και αφήνω πάντοτε το χρόνο ή τη ζωή που θα ‘λεγε κι ο Χαρίλαος να αποδείξει αν και κατά πόσο οι ελπίδες κι οι προσδοκίες δικαιώνονται ή αν μένουν φρούδες και ανεκπλήρωτες.

Ο πήχυς, μπήκε ψηλά και σε μια περίπτωση διάψευσης, η πτώση γίνεται πιο επώδυνη. Πτώση που αφορά στη συλλογική απογοήτευση και στην επαναδιατύπωση μιας επικίνδυνης γενίκευσης: «Δε βαριέσαι, όλοι ίδιοι είναι».

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΠΟΡΘΗΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΤΡΕΠΕ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την καταπληκτική αποκάλυψη ότι ο Μωάμεθ ο Πορθητής δεν θα προχωρούσε σε πόλεμο με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και δεν θα καταλάμβανε την Κωνσταντινούπολη καταλύοντας την χιλιετή βυζαντινή αυτοκρατορία, κάνει ο πολύ γνωστός Τούρκος ιστορικός και δημοσιογράφος, Murat Bardakçi, (ειδικός σε θέματα Ανατολικής Ρωμαϊκής και Οθωμανικής αυτοκρατορίας), σε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα του στην τουρκική εφημερίδα, Habertürk.

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών επισκέφθηκε στη γενέτειρά της η Χάρις Αλεξίου

Η Χάρις Αλεξίου, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της χώρας μας. δεν ξεχνά τον τόπο της καταγωγής της. Θηβαία, γαρ, βρίσκει συχνά πυκνά την αφορμή να επισκεφθεί στην ιστορική πόλη της Βοιωτίας. Κι` αυτό έγινε για άλλη μια φορά πρόσφατα, όταν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Εφόρου Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κας Αλεξάνδρας Χαραμή να επισκεφθεί τους χώρους νέου Μουσείου Θηβών, που αναμένεται να ανοίξει άμεσα τις πύλες του. "Η Χαρούλα ήθελε να δει το Μουσείο που ετοιμάζει η Εφορεία μας. Την ξεναγήσαμε παντού και ενθουσιάστηκε. Είναι Θηβαία όπως γνωρίζετε και ήταν μεγάλη χαρά μας να την υποδεχτούμε" σχολίασε σχετικά η κα Χαραμή.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Με απλά λόγια: Τι μας περιμένει σύμφωνα με τον Βαρουφάκη

ΕΝΦΙΑ, Αγγλικό Δίκαιο, αφορολόγητο, επιδεικτικός βίος, πρώτη κατοικία, «νέα συμφωνία» και πολλά άλλα ενδιαφέροντα…
Στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου κατέθεσε τις οικονομικές προθέσεις του αλλά και των θεσμών, όπως ονομάζεται πλέον η Τρόικα, ο ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης.
Ενδιαφέροντα πράγματα παραδέχθηκε ο υπουργός, ωστόσο πάλι δεν ακούσαμε τίποτα σε μορφή αριθμών, οι οποίοι πιέζουν έντονα την κυβέρνηση.
Ας πάρουμε ένα-ένα τα σημαντικότερα με απλά λόγια βάζοντας και άλλα που δεν ακούσαμε αλλά έρχονται:

Άδεια τα ταμεία και στις εκπτώσεις λόγω πολιτικής αστάθειας

Άδεια παρέμειναν τα ταμεία των εμπόρων της Λιβαδειάς και στις χειμερινές εκπτώσεις που λήγουν στο τέλος της εβδομάδας, με τα αίτια να αποδίδονται στο έλλειμμα ψυχολογίας στο καταναλωτικό κοινό λόγω της πολιτικής αστάθειας.

Ο εμπορικός σύλλογος της Λιβαδειάς αναμένει με αγωνία τη λήξη των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών της κυρίως για τις 100 δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές και ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό τους ταμείο.

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Ολοκληρώθηκε, αργά το βράδυ της Τετάρτης (25/02/2015), η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε ξεκινήσει στις 10.45 το πρωί, με αντικείμενο τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους της χώρας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, υπήρξε ενδεικτική ψηφοφορία (διά ανατάσεως της χειρός) με την οποία η πλειοψηφία των βουλευτών δήλωσε ότι στηρίζει τη συμφωνία.

ΩΣΤΟΣΟ, ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΠΟΛΛΟΙ...


Κατά την πορεία μας ως κοινωνία προς το τέρμα -ποιο τέρμα άραγε; - ζούμε τις "οριακές καταστάσεις" της ελπίδας, της ανοχής, της ενοχής, ενίοτε του αγώνα και αναμφίβολα του πόνου, το τελευταίο όριο μεταξύ αξιοπρεπούς ζωής και κοινωνικού θανάτου. Και όταν τις πρόσκαιρες προσδοκίες μιας κοινωνίας διαδέχεται ο "απελπισμός", τότε όψιμα διαπιστώνεται πως στον κοινωνικό αγώνα, αλλά και γενικότερα στον αγώνα της ύπαρξης, ουδεμία πλέον ελπίδα απομένει..

Σκάκι στα ακριτικά νησιά

Ν. Λυγερός

Αφού το σκάκι εντάχθηκε επίσημα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για να βοηθήσουμε τα ακριτικά νησιά μας. Διότι πρέπει να καταλάβουμε ότι βρίσκονται σε στρατηγικές θέσεις και παίζουν ένα ρόλο τοποστρατηγικό αλλά και χρονοστρατηγικό. Είναι καλό, λοιπόν, οι μικροί άνθρωποι που κατοικούν σ’ αυτά τα μέρη να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη σκακιστική σκέψη για ν’ αναπτύξουν τη σκέψη τους και σε άλλους τομείς ακόμα κι αν δεν υπάρχουν φορείς τοπικά που να το υποστηρίζουν.

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για επέκταση του μνημονίου

«Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για επέκταση του μνημονίου.

Άμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων.

Ανάκτηση απωλειών. Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 7 μ.μ.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Απαραίτητες εργασίες στον χώρο του υποσταθμού του Γ.Ν Λιβαδειάς

To προσεχές Σαββατοκύριακο 28/02/2015 και 01/03/2015 θα πραγματοποιηθούν άκρως απαραίτητες εργασίες ( οι πρώτες μετά από 18 έτη!) στον χώρο του υποσταθμού.
Συνεπώς το Νοσοκομείο δεν θα ηλεκτροδοτείτε πλήρως για ορισμένα χρονικά διαστήματα.
Από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 18:00  απόγευμα  και από τις 09:00 περίπου το πρωί της Κυριακής έως τις 12:00 μ. μ. περίπου  της ίδιας μέρας , οπότε θα υπάρξει και πλήρης επαναφορά του συστήματος ηλεκτροδότησης.
Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών λόγω ορισμένων δυσλειτουργιών που ενδεχομένως θα παρουσιαστούν.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΒΑΓΙΩΝ

Από το ΚΑΠΗ Βαγίων ξεκίνησαν  οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Βάγια. Η τρίτη ηλικία πρώτη για μια ακόμα φορά έδωσε μαθήματα χαράς, ζωντάνιας και αισιοδοξίας. Από το πρωί του Σαββάτου, πλήθος μελών κατέκλυσαν την ωραία στολισμένη αίθουσα του ΚΑΠΗ όπου μαζί με την επιτροπή λειτουργίας  και εκλεκτούς προσκεκλημένους διασκέδασαν μέχρι αργά το απόγευμα. Υπήρχε άφθονο κρασί, καλό φαγητό και δυνατή μουσική…

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Τον έλεγαν τρελό για αυτό που έφτιαχνε! Τώρα; Τον ζηλεύουν όλοι!

Όταν κάποτε ξεκινήσαμε να αγοράζουμε κρεβάτια που από κάτω είχαν έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο ήμασταν περήφανοι που αγοράσαμε κάτι τόσο χρήσιμο και μοναδικό.

Σε ένα σπίτι από τα βασικότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος είναι ο χώρος αποθήκευσης.

Νέοι και επιχειρηματικότητα

Σε περιόδους ύφεσης και οικονομικής κρίσης, η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης, και ειδικά η επιχειρηματικότητα των νέων, μπορεί να αποτελέσει το κλειδί της διεξόδου τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον όπου τα παρεχόμενα κίνητρα ανταγωνίζονται τα αντικίνητρα, ο νέος επιχειρηματίας καλείται να πάρει συνετές και ρεαλιστικές αποφάσεις προκειμένου να επιτύχει. Το πρώτο ερώτημα που καλείται να απαντήσει είναι ο κλάδος στον οποίο θα επενδύσει.

ΒΛΑΔΙΜΗΡ ΠΟΥΤΙΝ, «ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ»!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ιδιαίτερα σαφής αλλά και σκληρός ήταν σε δηλώσεις που έκανε στην ρωσική κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, αναφερόμενος στην συνέχιση της ουκρανικής κρίσης.

Στην συνέντευξη αυτή η οποία αναμεταδόθηκε και από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Ajansı, ο Βλαδιμήρ Πούτιν προειδοποίησε την Δύση ότι παίζει με την «φωτιά» συνεχίζοντας τις προκλήσεις της κατά της Ρωσίας στην κρίση της Ουκρανίας, γιατί παροτρύνει το Κίεβο να συνεχίσει την αδιαλλαξία του έναντι της Μόσχας.

Οργανωμένο σαμποτάζ: 25 δις βγήκαν εκτός Ελλάδας για να εκβιαστεί η χώρα! Ισόβια για τους ενορχηστρωτές.

ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΡΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!
Η JP Morgan αποκαλύπτει το οργανωμένο σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας που υλοποιήθηκε το 2015. Τα ποσά που αναφέρονται ειναι ιλιγγιώδη, χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Η ενορχήστρωση αυτού του οργανωμένου σαμποτάζ, συνιστά κακουργημα που οι αυτουργοί του δεν θα γλιτώσουν την ισόβια κάθειρξη.
Ο σκοπός, προφανής: Να γονατίσει η Ελλάδα και να πάει σε στάση πληρωμών – περιορισμό κίνησης κεφαλαίων ωστε να συρθεί στην διαοραγμάτευση σιδεροδέσμια. Δεν εχει καμμία σημασία εάν το σχέδιο απέτυχε. Είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι νοσηροί εγκέφαλοι που συνέλαβαν και υλοποίησαν αυτό το αντεθνικό και ολέθριο σχέδιο.
Η κυβέρνηση δεν έχει κανενα περιθώριο για ευγένειες. Πρεπει άμεσα να ξεκινήσει η έρευνα, να εντοπιστούν οι διακινητές των κεφαλαίων, με φθίνουσα σειρά ώστε να παραθέσουν τους λόγους που τους ώθησαν σε αυτές τις κινήσεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο