Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 1/6/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΗ & Ν.Τ.Π.

Ανάλυση :      
                  ----------------------
Ιδού το μεγάλο ερώτημα. Πολύ δύσκολα θα απαλλαγούμε από το ισχυρό ευρώ, αφού το θέλει η Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Το ισχυρό Ευρώ στις μικρές και αδύναμες φτωχές χώρες, όπως είναι οι χώρες του νότου της ευρωζώνης της Σιωνιστικής Ε.Ε. διατηρείται σαν νόμισμα, χάρη στις υποτελείς δυνάμεις των εφιαλτών πολιτικών, των ασθενέστερων κρατών-μελών της ευρωζώνης, του Νότου της Σιων. ΕΕ.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος, οι χώρες αυτές όπως είναι η Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, να κρατούν το ισχυρό ευρώ σαν νόμισμα, αφού με το ισχυρό ευρώ χρεοκόπησαν. Το κρατάνε σαν νόμισμα διότι έτσι το θέλει η Σιωνιστική Παγκοσμιοποίηση.
Οι χώρες αυτές μπήκανε στο Ευρώ, με Σιωνιστικές «Σοσιαλιστικές» κυβερνήσεις. Αυτό κάτι λέει!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΟΥΝ ΝΕΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

(Απάντηση στον Μιχάλη Ιγνατίου)
                        Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
         
 Παρακολουθώ αναλύω και ερευνώ  τις πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, εντατικά από το 2009 μέχρι σήμερα και το αρχείο που διαθέτω είναι tera(s). Από όλη αυτή την έρευνα εξάγονται συμπεράσματα.  Αυτά τα συμπεράσματα  τα  περνάμε μέσα από ένα ειδικό  «φίλτρο» που το ονομάζουμε  «γενικό συμφέρον της Ελλάδος και του ελληνικού λαού»  και  καταγράφουμε τις επιδιώξεις και τις προθέσεις των εξουσιαστών μας,  όχι βέβαια με τα λεγόμενα τους, αλλά  με τα έργα τους.

«Όχι στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων»

Κλείνουν σχολεία και προωθούν το «νέο» σχολείο, που χρειάζεται πολυδύναμες σχολικές μονάδες με λιγότερους εκπαιδευτικούς αλλά περισσότερα παιδιά μέσα στη τάξη.
Είναι προκλητικοί ! ! !  Τα παιδιά μας δεν είναι ξεροί αριθμοί, δεν είναι μήλα για να τα στοιβάζουν σε τελάρα. Ζητάνε από τους Διευθυντές να υπολογίζουν πόσοι μαθητές χωράνε σε κάθε τάξη με κριτήριο το 1,5 τετραγωνικό μέτρο ανά μαθητή Δημοτικού!
Η εκπαιδευτική διαδικασία θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο με αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών μας.
Οι πιθανότητες για ατυχήματα θα αυξάνονται λόγω έλλειψης χώρου .

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ! ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΑΛΩ!..

Επέτειος άλωσης της Κωνσταντινούπολης σήμερα! Και ολόκληρος ο Ελληνισμός οφείλει να αναπολεί και να βιώνει τις άφθαρτες στιγμές του βυζαντικού μεγαλείου.Να ανεβαίνει στις απρόσιτες κορυφές αυτού του "μεγαλείου", που υψώνεται σαν γιγάντιος βράχος. Και να θεάται πίσω όλο το ιστορικό του παρελθόν. Από τα πανάρχαια βάθη του, το βυζαντικό κλέος του έως τις σύγχρονες, γεμάτες οδύνη και οιμωγή, ώρες του σπαραγμού του.

Έρευνα: Όλο και περισσότεροι χρήστες κλείνουν τους λογαριασμούς τους στο facebook! Δείτε γιατί!

 Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται να κλείσουν το λογαριασμό τους και να μην τον ξανανοίξουν ΠΟΤΕ!!!!
Αν και το Facebook συνεχίζει να είναι το Νο1 μέσο κοινωνική δικτύωσης, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι σχέσεις μας με το πιο γνωστό κοινωνικό δίκτυο αλλάζουν και ότι πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να καταργούν τους λογαριασμούς τους. Οι κύριοι λόγοι είναι γιατί πιστεύουν ότι:

ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΖΥΓΟΜΑΛΑ

O κύριος Λεωνίδας Πυργάρης είναι ένας διακεκριμένος εκπαιδευτικός, με το βαθμό του Λυκειάρχη, σε Λύκειο της Χίου. Όπως θα διαβάσετε και στην παρακάτω επιστολή που μας έστειλε, πριν ένα χρόνο περίπου, διάβασε τις αναρτήσεις του ιστότοπού μας για την Οικογένεια Ζυγομαλά και τον τραγικό γιό αυτής Ανδρέα, εμπνεύστηκε από τη ζωή κα τη δράση του και έγραψε ολόκληρο βιβλίο αφιερωμένο σε αυτόν, μοναδικό μέχρι στιγμής στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Μείωση 5% στις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιουλίου

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει  για τη μείωση 5% των επικουρικών συντάξεων σε λίγο παραπάνω από ένα μήνα από σήμερα.  
Η μείωση αυτή θα είναι μεσοσταθμική, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας, δηλαδή για κάποιες κατηγορίες συνταξιούχων θα είναι μεγαλύτερη, για κάποιες άλλες μικρότερη και για κάποιες άλλες ανύπαρκτη, ανάλογα με το τι θα δείξει για τις οικονομικές αντοχές κάθε επικουρικού ταμείου ο «συντελεστής βιωσιμότητας» τον οποίο χρησιμοποιεί το Υπουργείο Εργασίας.

Φανή Παπαθωμά-Μια Νεοχωρίτισσα στο "Τιμόνι" της Βοιωτίας!!!

Ειναι τιμή και χαρά για κάθε Νεοχωρίτη  όταν ένας δικός μας άνθρωπος η  Φανή Παπαθωμά  είναι  στο τιμόνι της Βοιωτίας.
Η Φανή Παπαθωμά με καταγωγή απο το Νεοχώρι Βοιωτίας,γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λιβαδειά.
Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Παιδαγωγικά και Ειδική Αγωγή στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Είναι προϊστάμενη στο Κ.Ε.Δ.Δ.Υ Βοιωτίας ενώ εκλέχθηκε το 2002 ως 2010 νομαρχιακή σύμβουλος Βοιωτίας και Διετέλεσε Αναπληρωτής Νομάρχης - Αντινομάρχης Ν. Βοιωτίας.

Ανάβαση στον Ελικώνα



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: "ΦΑΙΔΩΝΑΣ, Ο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΜΟΥ ΑΔΕΡΦΟΣ"




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Σεμινάρια «Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας διεξάγει τον Ιούνιο 2014 σεμινάρια Αναζήτησης Εργασίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος του Future Library “Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη», που ξεκίνησε την εφαρμογή του σε βιβλιοθήκες της χώρας την Άνοιξη του 2013 μετά από πρόταση στελέχους της Βιβλιοθήκης μας και μέλος του Δικτύου Πρωτοπόρων Υπαλλήλων Βιβλιοθηκών του Future Library.

Η διάλεξη του Νίκου Λυγερού στον Άγιο Θωμά Τανάγρας για τις εφαρμογές του Ζεόλιθου στη γεωργία και τη κτηνοτροφία

Διάλεξη με θέμα τις εφρμογές του Ζεόλιθου στη γεωργία και τη κτηνοτροφία έδωσε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ ο Νίκος Λυγερός, τη Τετάρτη 28 Μαίου 2014.. Μαθηματικός και επιστημονικός συνεργάτης του πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο ελληνικός φυσικός ζεόλιθος έχει την ικανότητα δέσμευσης βακτηρίων, αερίων, ανόργανων, οργανικών και οργανομεταλλικών ενώσεων, ρυθμίζει προς το ουδέτερο το ph των υδάτων και εμπλουτίζει τα ύδατα με οξυγόνο. Η ορυκτολογική σύσταση και οι φυσικοχημικές ιδιότητες καθιστούν τον ελληνικό φυσικό ζεόλιθο το καταλληλότερο υλικό για πολυάριθμες και πολύμορφες περιβαλλοντικές, βιομηχανικές, κτηνοτροφικές και αγροτικές εφαρμογές.

Αρκούδα κατέστρεψε μελίσσια. Έξαλλοι οι ιδιοκτήτες τους καταγγέλλουν οικολόγους.

Μεγάλες καταστροφές σε κυψέλες από αρκούδα καταγγέλλουν οι μελισσοκόμοι της Βοιωτίας.
Η πεινασμένη αρκούδα καταστρέφει 8 με 10 κυψέλες καθημερινά στο όρος του Ελικώνα και οι ιδιοκτήτες τους δηλώνουν ότι δεν τους επισκέφτηκε μόνη της αλλά την απελευθέρωσαν μαζί με λύκους διάφορες οργανώσεις.

Σε απόγνωση για το νερό οι αγρότες της Κωπαϊδας.

Καμία θετική εξέλιξη στο θέμα των διαπραγματεύσεων του οργανισμού κωπαίδας με τη ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση των αντιλιοστασίων της Υλίκης και του Μόρνου προκειμένου να διεξαχθεί απρόσκοπτα η άρδευση στο Κωπαιδικό πεδίο.
Οι απαιτήσεις για νερό από τους αγρότες της Βοιωτίας αυξάνονται σταδιακά ωστόσο η άρδευση θα συνεχίσει να παρουσιάζει σοβαρές εμπλοκές αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού και της ΔΕΗ.

Προσφυγή στις κάλπες ζητά ο Γιάννης Σταθάς.

Την άμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε μέσα από το STAR Kεντρικής Ελλάδας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς με αφορμή στη διαφορά των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ στις ευρωεκλογές.
Επιτυχία παράλληλα χαρακτήρισε τη διατήρηση των δυνάμεων του κόμματος τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις περιφερειακές στη Στερεά ενώ συλλογική νίκή και όχι προσωπικό στοίχημα χαρακτήρισε τα αποτελέσματα στους Δήμους Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας και Λεβαδέων.

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Θήβας για την Σωληνουργεία Θηβών

Μετά από καταγγελίες εργαζομένων που απασχολούνται στην επιχείρηση Σωληνουργεία Θηβών που εδρεύει στην Θήβα , πραγματοποιήθηκε έλεγχος από τα αρμόδια κρατικά όργανα, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και ελήφθησαν τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα.

Παράλληλα και όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι , η Διοίκηση της εταιρίας προκειμένου να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους εργαζόμενους προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκράτησης για να καμφθεί κάθε είδους αντίστασης στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της. Συγκεκριμένα και επειδή κάποιοι εργαζόμενοι αντιδρούν στην παράνομη απασχόληση τους -σε άλλες εργασίες πέρα από την ειδικότητα που έχουν προσληφτεί με βάση την Ατομική τους Σύμβαση Εργασίας – η εργοδοσία προσπαθεί να εκβιάσει τους εργαζόμενους απειλώντας τους ότι για οικονομικούς λόγους θα επιβάλει την εκ περιτροπής εργασία , παρότι κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η απασχόληση των εργαζομένων γίνεται και πέρα του πενθημέρου (Σάββατο και Κυριακές ).

2η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΗΒΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


  Την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014  σας προσκαλούμε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας όπου θα γίνει  ο τερματισμός του ημιμαραθωνίου αγώνα δρόμου :
          «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ»
Αθλητές από όλη την Ελλάδα λαμβάνουν μέρος στον ιστορικό αγώνα με σημείο εκκίνησης το τρόπαιο της μάχης των Λεύκτρων και ακλουθώντας την διαδρομή  Λεύκτρα – Καπαρέλλι – Μελισσοχώρι – Λουτούφι - Τάχι θα τερματίσουν στην κεντρική πλατεία της Θήβας
Σας περιμένουν να τους τιμήσετε με την παρουσία σας.

Alpha Bank: Παραιτείται ο Γ. Κωστόπουλος

Μία ιστορικής σημασίας αλλαγή συντελείται στο διοικητικό σχήμα της Alpha Bank, καθώς μετά από δεκαετίας στο τιμόνι της τράπεζας ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος αποχωρεί από τη θέση του προέδρου.

O κ. Βασίλης Ράπανος, πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, θα πάρει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, αναλαμβάνοντας καθήκοντα  προέδρου (μη εκτελεστικού).

Σε ό,τι αφορά τον κ. Δημήτρη Μαντζούνη παραμένει στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Πού το πάνε Σαμαράς – Βενιζέλος; Γιατί θέλουν τώρα απλή αναλογική;

-Ποιες αλλαγές θα επιχειρήσουν να περάσουν; -Στο τραπέζι και το σενάριο της Βουλής με 23 κόμματα
Τρικυμία στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου και η επιστροφή στην απλή αναλογική.
Ο σοφός λαός το έχει πει ξεκάθαρα... «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»!
Κάπως έτσι φαίνεται πως αισθάνονται και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Σαμαράς και Βενιζέλος, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναζητούν διάφορα τεχνάσματα για να μην επιτρέψουν σε κανέναν άλλο να κυβερνήσει. Στην αυριανή σύσκεψη που έχουν στο Μαξίμου Σαμαράς και Βενιζέλος θα θέσουν επί τάπητος όλα τους τα σχέδια για να μπορέσουν να κρατηθούν στην εξουσία.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΓΙΑΛΤΡΩΝ

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η σύμβαση του οδικού έργου «Παρακάμψεις Γιάλτρων» στη Βόρεια Εύβοια στο τμήμα από Άγιο Νικόλαο Αιδηψού έως Άγιο Γεώργιο Λιχάδας, συμβατικής δαπάνης 6.568.018 €.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν την Τετάρτη 28 Μαίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Βελτίωση οδού Άγιος Νικόλαος – Γιάλτρα – Άγιος Γεώργιος Λιχάδας με παράκαμψη Γιάλτρων». Το έργο αφορά το τμήμα των παρακάμψεων των οικισμών των Γιάλτρων και των Λουτρών Γιάλτρων στο Δήμο Αιδηψού,  υλοποιείται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας ,και χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, με προϋπολογισμό 10.500.000 € και συμβατική δαπάνη 6.568.018 €.

Τράπεζα Θεμάτων Φυσικής της Πρώτης Λυκείου από την Ε.Ε.Φ

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με ευαισθησία προς τους μαθητές, αναρτά ενδεικτικές ερωτήσεις και ασκήσεις Φυσικής Α΄ Λυκείου για τις προαγωγικές εξετάσεις Ιουνίου.
Τα θέματα αυτά διαμορφώθηκαν μετά ομαδική εργασία μελών της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, έχουν συγγραφεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το ΙΕΠ, καλύπτουν όλη την εξεταστέα ύλη, αφορούν και τα τέσσερα θέματα και είναι ταξινομημένα ανά θέμα. Το σύνολο των ερωτήσεων και ασκήσεων που προσφέρονται για την στήριξη και την καλή προετοιμασία των μαθητών ξεπερνούν τις 300.

«ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν πλέον οι ασθενείς και οι συνοδοί τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς στο Παθολογικό Τμήμα. Οι εφημερεύοντες ιατροί στο συγκεκριμένο τμήμα είναι μόλις 3 από τους 6 που εργάζονταν μέχρι πρότινος και φυσικά δεν επαρκούν να καλύψουν εφημερίες για όλο το μήνα. Με πολύ πρόχειρο τρόπο και μην μπορώντας να κάνει διαφορετικά η διοίκηση, επιστράτευσε γενικούς γιατρούς από όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού για να καλυφθούν οι ημέρες. Το παράλογο που προέκυψε όμως είναι ότι δεν έχουν οι γιατροί αυτοί τη δυνατότητα αλλά και τη νομιμοποίηση να κάνουν εισαγωγές ασθενών ούτε καν για παρακολούθηση πολύ περισσότερο για θεραπεία. Ο οποιοσδήποτε που θα καταφύγει στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς και χρειάζεται έστω και μονοήμερη νοσηλεία παρακολούθησης πρέπει να πάει στη Θήβα (εκεί θα αντιμετωπίσει άλλες ακόμη πιο παράλογες ελλείψεις), στη Λαμία, στη Χαλκίδα ή στην Αθήνα. Η κυρία Γιώτα Πούλου, τωρινή δήμαρχος πια, το διαπίστωσε από κοντά την αλήθεια των γεγονότων παραμονή εκλογών μάλιστα.

Συνελήφθη ιδιοκτήτης scrap στη Θήβα για αποδοχή προϊόντων κλοπής

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη χθες (27-05-2014) το απόγευμα, σε περιοχή της Θήβας, ένας 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, 54χρονος ημεδαπός μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών και κατήγγειλε την κλοπή ενός κουβά – φορτωτή, αξίας (2.500) ευρώ, από λατομείο ιδιοκτησίας του σε περιοχή της Λιβαδειάς.

Αληθεύει ότι σε σπήλαια στην Κρήτη βρέθηκαν αρχαία ρομπότ και οι μυστικές υπηρεσίες κάλυψαν το γεγονός;;;

Πριν από αρκετά χρόνια, το 1996, την Κυριακή 12 Μαϊου, εμφανίσθηκε ένα δημοσίευμα στην εφημ. ‘ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ’ με τίτλο: Οι “Κυνηγοί” της μούμιας του Μίνωα.


Τι κρύβουν τα νότια παράλια της Κρήτης και το ξαφνικό ενδιαφέρον του Ντένικεν;
Το άρθρο που υπογράφει ο Δημήτρης Κόκκορης αναφέρεται σε μια επίσκεψη του Ντένικεν στην Κρήτη με επίκεντρο το….
χωριό Τσούτσουρος, στο οποίο γίνονται απίστευτες περιγραφές.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΩ ΚΑΙ Ο ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ 133 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Σε μία από τις πλέον μάχιμες σμηναρχίες της Ελλάδος  και την μοναδική που επιχειρεί άμεσα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο επιχειρούν να βάλουν λουκέτο οι Έλληνες «πατριώτες» του υπουργείου εθνικής Άμυνας,  με την σιωπηλή συγκατάθεση των διορισμένων αρχηγών της αεροπορίας.
Σε μία από τις πλέον κρίσιμες περιόδους που διανύει η χώρα, με την προκλητικότητα των Τούρκων να είναι πλέον ανεξέλεγκτη, το τελευταίο που θα περίμενε ο κάθε Έλληνας,  είναι να κλείνουν τις πιο μάχιμες σμηναρχίες της πολεμικής αεροπορίας.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Αγαπητοί υποψήφιοι,
Με την ευκαιρία της έναρξης των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εύχομαι ολόψυχα σε εσάς και τους γονείς σας, καλή επιτυχία, δύναμη, επιμονή και νηφαλιότητα.

Μαζί με τις ευχές μου, θα΄θελα να επισημάνω, ότι η είσοδος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι μια από τις πολλές ευκαιρίες που, σαν νέοι, έχετε στη ζωή σας.

«Υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα ενίσχυσης των μελισσοκόμων»

Σας ενημερώνουμε ότι δεχόμαστε τις αιτήσεις και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή των μελισσοκόμων στις δράσεις «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» (Αντικατάσταση κυψελών) και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας Μελιού για το έτος 2014.

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φ.Κουβέλης

Την παραίτησή του από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ υπέβαλε πριν από λίγο ο Φώτης Κουβέλης, μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Κουβέλης στην επιστολή παραίτησής του στην Κ.Ε. και το Συνέδριο του κόμματος αναφέρει τα εξής:

"Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.
Τα  αποτελέσματα  των εκλογών  για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως  έχω χρέος , να υποβάλω στην  Κεντρική  Επιτροπή  και στο Συνέδριο  του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.
Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις".

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Α.Σ. ΑΡΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ


Μετά τήν πρόσφατη Γενική Συνέλευση , τόν Διοικητικό , Οικονομικό Απολογισμό καί τίς Εκλογές,πού πραγματοποιήθηκαν , συστάθηκε τήν Παρασκευή 23 Μα'ι'ου σε Σώμα το  νέο Διοικητικό Συμβούλιο τού Α.Σ. ΑΡΗ τής ΘΗΒΑΣ γιά τήν επόμενη διετία 2014 - 2016  ως εξής :

Πανελλήνιες 2014: Γενικές οδηγίες για τα «βαθιά νερά»

Όλοι οι μαθητές τις τελευταίες ημέρες παρά την …παρενόχληση των διπλών εκλογών αισθάνθηκαν σαφώς πιο έντονη την αγωνία για τις εξετάσεις.
Για να μετριαστεί αυτό το δυσάρεστο κι ενδεχομένως βλαβερό συναίσθημα επισημαίνουμε κάποια βασικά προαπαιτούμενα.
•    Αρχικά δεν επιμένουμε το ίδιο σε όλη την ύλη την τελευταία ημέρα, αλλά κυρίως ασχολούμαστε με αυτά που μας προβληματίζουν και μας δυσκολεύουν. Τελευταία αφήνουμε αυτά που έχουμε αποτυπώσει καλύτερα και για λόγους ψυχολογικούς.

Απάντηση στον κ.Σταμάτη Χαλβατζή από την ομάδα Viotiashop

Καταρχάς θα θέλαμε να συγχαρούμε τον κ.Χαλβατζή για την αύξηση του ποσοστού του την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Επίσης, κατόπιν παραπόνων σε δελτίο τύπου του Σταμάτη Χαλβατζή για το Viotiashop, δε θα θέλαμε να ανοίξουμε δημόσιο διάλογο, προτιμούμε να εξηγήσουμε κάποια πράγματα κατ'ιδίαν στον αξιότιμο κ.Χαλβατζή.

Απλά θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αποκλείσαμε καμία δήλωσή του, προσπαθήσαμε την επόμενη ημέρα να επικοινωνήσουμε μαζί του αλλά στάθηκε αδύνατον.

Ποιοι εκλέγονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

Ένα αρκετά δαιδαλώδες σύστημα υπάρχει για τον υπολογισμό των εδρών των συνδυασμών που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην περίπτωση δεύτερης Κυριακής γίνονται δύο ανεξάρτητες κατανομές.

Συνολικά ο νέος Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης θα έχει μαζί του 30 συμβούλους (10 από την πρώτη κατανομή και 20 από τη δεύτερη), ενώ ο κ. Αποστόλου 9 (4+5).

Αναλυτικά η κατανομή των εδρών φαίνεται στο παρακάτω πινακάκι όπου το εκλογικό μέτρο υπολογίστηκε στις 12731 ψήφους.

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ευχαριστήριο Δημάρχου Θηβαίων και επικεφαλής συνδυασμού “Νέα Ενωτική Πορεία” κ. Σπύρου Νικολάου.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Αγαπητοί μου συνεργάτες, '
Φίλες και Φίλοι


Την  Κυριακή 18 Μαΐου δώσατε το μήνυμα στη ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ για τη συνέχιση του έργου μας ως Δημοτική Αρχή.
Στις 25 Μαΐου  μας δώσατε την ανέκκλητη εντολή να φέρουμε τη Θήβα μας εκεί που της πρέπει. Μακρυά από λόγους χωρίς ουσία και μακρυά από τα μικροκομματικά συμφέροντα.
Σας ευχαριστώ γιατί μετατρέψατε το σύνθημά μας “ΜΑΖΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ” σε αποτέλεσμα και την ψήφο σας σε ΔΥΝΑΜΗ.

Ευχαριστήριο αλλά και παράπονα για τα ΜΜΕ από τον Σταμάτη Χαλβατζή

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ   ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»
   Δημοτική Παράταξη Δήμου Θηβαίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θήβα 27 – 5 – 2014
Συνδημότες-ισσες
Οι συμμετέχοντες στο συνδυασμό «Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης» εκφράζουμε από τα βάθη της καρδιάς τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους μας ψήφισαν στην προχθεσινή εκλογική αναμέτρηση, αλλά και το σεβασμό μας σε αυτούς που δεν μας επέλεξαν, τιμώντας τις αρχές της Δημοκρατίας και της ελεύθερης βούλησης του πολίτη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Του Κινήματος Πολιτών για την Αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων για τις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014.

Το Κίνημα Πολιτών για την Αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων,  ο επικεφαλής - δημοτικός σύμβουλος  Γεώργιος  Κατσέλης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι,  συγχαίρουμε τον νεοεκλεγέντα  Δήμαρχο Θηβαίων  Κο Σπύρο Νικολάου για την επανεκλογή του.
Με μοχλούς τις Αξίες και τις Αρχές του Κινήματός μας, τονίζουμε ότι με ρεαλισμό και αντιδογματικότητα θα συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας στη συνεργασία των τοπικών, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δυνάμεων  για την επίλυση των τρεχόντων και σύνθετων  προβλημάτων  των πολιτών του Καλλικρατικού Δήμου.

Ανοιχτό στις 31 Μαΐου το σπίτι που γεννήθηκε ο Δημήτρης Λιαντίνης στη Λιαντίνα Λακωνίας

«Έλληνες θα ειπεί όσο ζεις, να δοξάζεις με τους γείτονες τον ήλιο και τον άνθρωπο. Και να παλεύεις με τους συντρόφους τη γη και τη θάλασσα. Και σαν πεθάνεις, να μαζεύουνται οι φίλοι γύρω από τη μνήμη σου, να πίνουνε παλιό κρασί, και να σε τραγουδάνε». (Δ. Λιαντίνης – Γκέμμα).

Εθνική καταστροφή στη Θράκη – Mονοκρατορία του μειονοτικού κόμματος

Μολονότι δεν οδήγησε στην εκλογή ευρωβουλευτή αποτέλεσε κατά κοινή ομολογία επίδειξη δύναμης. Ο λόγος για τις επιδόσεις του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) το οποίο ξαναπιάνει το νήμα της αυτόνομης καταγραφής του μουσουλμανικού στοιχείου της Θράκης από εκεί που το είχε αφήσει τη δεκαετία του ΄90 ο σχηματισμός “Εμπιστοσύνη” του μακαρίτη Αχμέτ Σαδίκ.

Ο Τομέας Ναυτιλιακών I.ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ βράβευσε τον Πειραιώτη εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη

Τον Πειραιώτη εφοπλιστή και πρόεδρο της Π.Α.Ε  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Βαγγέλη Μαρινάκη βράβευσε ο Τομέας Ναυτιλιακών Σπουδών του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά, τιμώντας τον για την προσφορά του στην ελληνική Ναυτιλία, στο πλαίσιο του XINISEDUCATION FESTIVAL 2014, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη, το οποίο πραγματοποείται φέτος για 6η συνεχή χρονιά.
Εκτός από τις επιτυχημένες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αναπτύξει και ένα μείζον κοινωνικό έργο, μέρος του οποίου είναι η συνεργασία της Π.Α.Ε Ολυμπιακός με τη UNICEF για τη χρηματοδότηση του προγράμματος εμβολιασμού 50.000 παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια από τα ίδια

γραφει ο αρισταρχος

“Πεθαίνω για σένα κι ας είσαι απάτη…”

Ωραία! Έμεινε ο ΣΥΡΙΖΑ στα ίδια ποσοστά και έπεσε η ΝΔ. Δηλαδή, και πως να μην έπεφτε. Κανονικά έπρεπε να πάρει τέτοια κουτρουβάλα που να παλεύουν με το μονοψήφιο αλλά… έλα που οι περισσότεροι των Ελλήνων έχουν παρακαταθήκες με την Νέα Δημοκρατία, κι ας βογκούν με την ανεργία, κι ας υποφέρουν με τις κομμένες τις συντάξεις, αρκεί… από παλιά έτσι δούλευε το μαγαζί, με μόνο την ελιά και τον Κώτσο- Βασιλειά.

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ

Με ιδιαίτερο ζήλο και επιμέλεια ετοιμάζει και θα εκδώσει σύντομα ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών , Πρόεδρος σήμερα τής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας '' Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά '' και Επίτιμος Πρόεδρος τού ΣΕΓΑΣ κ. Γιώργος Κασιμπάρδης  το νέο του Βιβλίο με τίτλο : 

Λειτουργία Δημόσιας Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.) για αποφοίτους Γυμνασίου

Ανακοίνωση

Τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει στη Λιβαδειά Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Σ.Ε.Κ. θα λειτουργήσει στο συγκρότημα που στεγάζεται και το Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς στην οδό Δελφών 24 - 26.
Σκοπός - Φοίτηση
1. Σκοπός της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι η παροχή υπηρεσιών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, διάρκειας τριών ετών, σε αποφοίτους Γυμνασίου.
2. Η φοίτηση στις δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης παρέχεται δωρεάν.
3. Στη Σ.Ε.Κ. λειτουργούν οι Α΄, Β΄ και η Τάξη Μαθητείας. Στην Α΄ τάξη εγγράφονται χωρίς εξετάσεις, οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου.

Δήλωση Κώστα Μπακογιάννη για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών της 25ης Μαΐου

Χθες δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες, από άκρη σε άκρη της Στερεάς Ελλάδας αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να αλλάξουμε στην καρδιά της Ελλάδας.

Η Στερεά πρόταξε την ομάδα, το σύνολο, τη συνεργασία. Οι Στερεοελλαδίτες έσβησαν ιδεολογικές γραμμές και ξεπέρασαν κομματικές σκοπιμότητες. Έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας. Μας εμπιστεύτηκαν γιατί η επόμενη ημέρα θα μας βρει όλους μαζί, μία γροθιά να αντιμετωπίζουμε τα μεγάλα προβλήματα αυτού του τόπου.

Μήνυμα Κλέαρχου Περγαντά


Συγχαίρω θερμά τις νεοεκλεγείσες Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές.
Είμαι βέβαιος ότι συνθετικά και συναινετικά θα έχουν μια δημιουργική και παραγωγική θητεία.



Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Κλέαρχος Περγαντάς.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων στις υποψήφιες και στους υποψήφιους των Πανελλήνιων Εξετάσεων.

Αγαπητά μου παιδιά
Σήμερα καλείστε να αξιοποιήσετε τις γνώσεις που σας μετέδωσαν οι καθηγητές σας αλλά και την προσωπική σας προσπάθεια κατά τη διάρκεια των μαθητικών σας χρόνων, προκειμένου να πετύχετε την εισαγωγή σας στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.  

Οι εξετάσεις αυτές, σηματοδοτούν την έναρξη ενός νέου κύκλου στην εξέλιξή σας ως άτομα και μία από τις «μάχες» που έχετε να δώσετε στη ζωή σας, όχι όμως την τελευταία. Η ζωή θα προσφέρει πάντα ευκαιρίες, τις οποίες και πρέπει να αξιοποιείτε με σύνεση.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Έκλαψε ο Μπακογιάννης. Αφιέρωσε την νίκη του στο πατέρα του και τη μητέρα του.

Έκλαψε ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης και η αδελφή του Αλεξία. Αφιέρωσε την νίκη του στον πατέρα του Παύλο και είπε: «Μακάρι να ήσουν εδώ».

Την αφιέρωσε επίσης στην μητέρα του, την Ντόρα Μπακογιάνη, η οποία όπως είπε του πρόσφερε πάρα πολλά.

Β. Αποστόλου: Είναι φανερό ότι η μάχη δόθηκε με άνισα μέσα

«Τηλεφώνησα στον κ. Μπακογιάννη να τον συγχαρώ για την εκλογή του και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του. Με τα λόγια αυτά ξεκινά την ανακοίνωσή του για το  εκλογικό αποτέλεσμα της Β Κυριακής στην περιφέρεια Στερεάς ο Βαγγέλης Αποστόλου. Συνεχίζοντας επεσήμανε:

Η Θήβα είχε και θα έχει δήμαρχο τον Σπύρο Νικολάου - Φωτορεπορτάζ από όλη τη βραδυά νίκης

Νίκη του Σπύρου Νικολάου για τον δήμο της Θήβας. Το Viotiashop ήταν εκεί και κάλυψε όλο το βράδυ από την αρχή της δύσκολης αυτής βραδυάς μέχρι και την ώρα των τελικών αποτελεσμάτων.
Πανηγυρισμοί  έξω από το εκλογικό κέντρο του Σπύρου Νικολάου όταν είχαν ήδη καταμετρηθεί τα περισσότερα εκλογικά κέντρα και έβρισκαν τον δήμαρχο να προηγείται περίπου 64%.

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ο Σπύρος Νικολάου εκλέγεται για δεύτερη συνεχή φορά Δήμαρχος Θηβαίων.

Η εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι πολίτες και ανανέωσαν τη θητεία του, του δίνει την δυνατότητα να εργαστεί από αύριο κιόλας και να συνεχίσει όπως και στην πρώτη θητεία με το αμείωτο ενδιαφέρον το οποίο τον χαρακτηρίζει, την διοίκηση του Δήμου Θηβαίων.

Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Θηβαίων κ.Σπύρο Νικολάου, Υγεία πάνω από όλα να είναι δυνατός να συνεχίσει το έργο του.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τα exit polls

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της ΝΔ, εντοπίζει το πρώτο exit poll που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Συγκεκριμένα, τα κόμματα λαμβάνουν:

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο