Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ...

Ανήκει πια αμετάκλητα στο παρελθόν η άποψη με την οποία το μυστικό, ό,τι κοινά ονομάζεται μυστικισμός, αποτελεί έκφραση της φενακισμένης συνείδησης και γοητευτικό, πλην απατηλό, καταφύγιο της ανθρώπινης εκζήτησης.

Προσεκτική και στατική θέα των μεγάλων στιγμών της ποίησης, της τέχνης, της θρησκείας, της φιλοσοφίας και των άλλων εκδιπλώσεων της ανθρώπινης συνείδησης πληροφορεί και πείθει πως στα έγκατα της δημιουργικής φοράς αγρυπνεί ένα αδήριτο, απροσδιόριστο, αλλά πραγματικό στοιχείο. Και το στοιχείο αυτό φανερώνει το λόγο, αποκαλύπτει το ιερό "Είναι" των συναισθημάτων και απογυμνώνει τις εσώτερες αφετηρίες του πάθους...

Ασφαλιστικό και φορολογία αγροτών θα δοκιμάσουν τις αντοχές της κυβέρνησης

Κρίσιμος μήνας για την οικονομία ο Ιανουάριος

Διμέτωπος Τσίπρα με τρόικα και αντιπολίτευση – Θα επανέλθει και η τροπολογία για το ΕΣΡ

Η ώρα της κρίσης για την κυβέρνηση πλησιάζει. Το Ιανουάριο θα κριθούν οι τελικές επιδόσεις στην οικονομία για το 2015, θα ξεκινήσουν τη δουλειά τους στην Ελλάδα τα περίφημα «κοράκια» και η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή θα πρέπει να περάσει ασφαλιστικό και φορολογικό των αγροτών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν πως οι δανειστές μόλις επιστρέψουν στην Αθήνα μετά τις γιορτές, θα έρθουν με άγριες διαθέσεις, τις οποίες έδειξαν στον κατηγορηματικό τρόπο με τον οποίο απαίτησαν να αποσυρθεί το παράλληλο πρόγραμμα. διαβλέπουν από τώρα και στο οικονομικό επιτελείο, μετά την «τρικλοποδιά» που έβαλαν στο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης και το (έστω και ολιγοήμερο) «μαρτύριο της σταγόνας» για την καταβολή της δόσεως του 1 δισ. ευρώ.

Από την τρομοκρατία στην αντίσταση

Με τα τρομοκρατικά χτυπήματα, όσοι μπορούν να το σκεφτούν, βλέπουν ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα και τα τοπικά στοιχεία δεν κυριαρχούν ακόμα κι όταν πρόκειται να μελετηθεί το άμεσο μέλλον, διότι υπάρχουν πολυτοπικά στοιχεία που μεταβάλλονται λόγω υψηλής στρατηγικής κι όχι λόγω τοπικών κινήσεων. Οι κοινωνίες θεωρούν απλοϊκά ότι η τοπικότητα είναι αυτή που καθορίζει την πορεία τους μέσα στον χρόνο, μόνο που αυτό ισχύει μόνο και μόνο στο πλαίσιο της ομαλότητας. Έτσι με την εμφάνιση κάποιας κρίσης, του τύπου τρομοκρατία, όλα τα συμβατικά δεδομένα αλλάζουν, γιατί ο κόσμος μετατρέπεται σε ένα δίκτυο σχέσεων κι εφαρμόζεται το θεώρημα των μικρών κόσμων.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ «ΧΑΡΤΙ» ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την επάνοδο του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν στο προσκήνιο, σκέπτονται σοβαρά ορισμένοι κύκλοι στο περιβάλλον του Ερνογάν μπροστά στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει το κουρδικό πρόβλημα καθώς δεν φαίνεται από πουθενά στον ορίζοντα κάποια προοπτική εκτόνωσης της άγριας και αιματηρής διαμάχης που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες στο τουρκικό Κουρδιστάν, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Συρία μεταξύ των Κουρδών και των Τζιχαντιστών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Οι πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι εδώ και καιρό διεξάγονται μυστικές συνομιλίες μεταξύ του Οτσαλάν και εκπροσώπων της τουρκικής κυβέρνησης. Μάλιστα τον περασμένο Μάιο είχε δημοσιευτεί σε κάποιες τουρκικές εφημερίδες ότι ο αρχηγός της ΜΙΤ, ο Hakan Fıdan δεξί χέρι του Ερντογάν, είχε επισκεφτεί τον Οτσαλάν στο Ιμραλί και είχε μυστικές συνομιλίες μαζί του.

Κόκκινα δάνεια: Κυβέρνηση, Τράπεζες και Funds κάνουν τους Έλληνες νοικάρηδες στα σπίτια τους

Η πιθανότητα να ζήσουμε σκηνές Ισπανίας, με σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό και ιδιοκτήτες να απομακρύνονται με τη βία από τις εστίες τους, γίνεται ολοένα και πιο ορατή, καθώς από την 1η Ιανουαρίου, το 75% των δανειοληπτών με «κόκκινα» δάνεια μένει απροστάτευτο.
Ταυτόχρονα, καραδοκούν οι γύπες των distress funds να αγοράσουν τα δάνεια των πτωχευμένων νοικοκυριών, που πέντε χρόνια τώρα βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται και τα χρέη να γίνονται …

Γιάννης Διονυσίου: Υπόσχεση - από το CD Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση

Μουσική Γιώργος Δούσος / Στίχοι Χρήστος Καφτεράνης
Τραγουδούν  Λάμπρος Καυκούλας-  Γιάννης Διονυσίου - Μαριάννα Πολυχρονίδη
Στέλλα Γιαλτζή-  Όλγα Ζορμπά-  Χρήστος Κεσικιάδης


Οι εκδόσεις δίσκων Καθρέφτης ήχων Αληθινών, παρουσιάζει το στιχουργό  Χρήστο Καφτεράνη και τον συνθέτη – μουσικό Γιώργο Δούσο σε 11 νέα τραγούδια. Ενας κύκλος τραγουδιών με τίτλο Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση


Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση, είναι μια μουσική πρόταση από δυο πρωτοεμφανιζόμενους τραγουδοποιούς, που καταφέρνουν να παντρέψουν το διαχρονικό λαϊκό τραγούδι  με την μουσική παράδοση και τον ποιητικό- στιχουργικό λόγο όπως αυτός μας παρουσιάζεται μέσα από τα σύγχρονο ελληνικό τραγούδι των τελευταίων 50 χρόνων. Είναι ευτυχής συγκυρία ότι σε αυτό το κύκλο τραγουδιών (μια φόρμα που τείνει προς εξαφάνιση) εκτός από τους 2 συντελεστές που έχουν τον κύριο λόγο, νέα πρόσωπα (μουσικοί και τραγουδιστές) οι περισσότεροι από τον δημιουργικό κύκλο  της Θεσσαλονίκης, κάνουν την πρώτη τους δυναμική παρουσία  στην επικαιρότητα του τραγουδιού και της δισκογραφίας.

Εθνικιστική ανοησία

Αν τώρα πρέπει να προσέχουμε και τα κείμενα τα ανούσια του Αλβανικού Έπους, επειδή υπάρχει εθνικιστική ανοησία, τότε θα καταλήξουμε να απαντάμε σε κάθε είδους προπαγάνδας. Πρέπει, αντιθέτως, να συνεχίσουμε το έργο της ιστορικής αλήθειας, όσο αυτή κι αν αντικρούει την ιδεολογία μερικών. Είναι σίγουρο ότι όταν έχεις βάλει σε λανθασμένες βάσεις τα θεμέλιά σου για να υποστηρίξεις με φανατισμό τον δογματισμό σου, ότι η αλήθεια σε πληγώνει κι αν μπορούσες θα την σκότωνες κι αυτήν. Όμως η αλήθεια μπορεί να ξεχνιέται από μερικούς, αλλά δεν ξεχνά, έτσι το πρόβλημα παραμένει για τους προπαγανδιστές. Ότι οι ήρωες πολεμούν σαν τους Έλληνες, δεν το είπε κάποιος Έλληνας, αλλά Άγγλος Πρωθυπουργός που μόνο να μας ευλογήσει δεν ήθελε. Είπε όμως την αλήθεια εκείνη την εποχή, γιατί απλώς εξέφραζε την πραγματικότητα των πράξεών μας.

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες - Μία αφήγηση του αξέχαστου Σταύρου Κουγιουμτζή *

ΤΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ

■ Παραμονή Χριστουγέννων και εγώ κατηφόριζα από το επταπύργιο για την πόλη. Πήγαινα να πω τα κάλαντα. Hμουν δέκα χρονών και ήταν το 1942, μία από εκείνες τις φοβερές χρονιές της κατοχής. Από την προηγούμενη μέρα είχαμε συμφωνήσει με δύο ακόμη φίλους μου, λίγο μεγαλύτερους από μένα, να πούμε μαζί τα κάλαντα. Δεν ξέρω όμως για ποιον λόγο δεν ήρθαν στο ραντεβού μας. Έτσι ξεκίνησα μόνος. Αλλά μόνος ντρεπόμουν και κάποια στιγμή σκέφτηκα να γυρίσω πίσω. Όμως στο σπίτι δεν υπήρχε ούτε ψωμί, ούτε φωτιά. Έκανε κρύο κι εγώ μ’ ένα κοντό παντελονάκι και μ’ ένα φθαρμένο σακάκι, παραμέρισα όσο μπορούσα την ντροπή μου και συνέχισα να κατεβαίνω για τα πλούσια σπίτια. Τα μέγαρα, όπως λεγόταν τότε οι πολυκατοικίες.

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Switch : Ο Θωμάς, η Ιωάννα και η πολλά υποσχόμενη εορταστική συναυλία στην Θήβα

Ο Θωμάς Πάλλης και η Ιωάννα Τερζάκη ειναι τα δυο νέα και πολύ ταλαντούχα παιδιά που θα ειναι την Κυριακή στην κεντρική πλατεία της Θήβας, με το συγκρότημα Switch.

Η Ιωάννα  ειναι η  μισή απο την Χαλκίδα και έχει σπουδάσει φιλολογία στην Πάτρα, ενώ  ο Θωμάς απο την Αθήνα. Γνωρίστηκαν μεταξύ τους πριν απο 2 χρόνια για τις ανάγκες της ηχογράφησης  ενος ανεξάρτητου project και απο τότε αποτελούν τους Switch.

Η απίστευτη χημεία που είχαν απο την αρχή αυτής της γνωριμίας, ήταν η αιτία για μια σημαντική φιλία και κατ”  επέκταση συνεργασία.

Διαβάστε περισσότερα »


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ελληνική Εταιρεία Φιλοσοφικής Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας - «Ένα μοντέλο διαχείρισης αρνητικών (τοξικών) συναισθημάτων»

Η αστική μη κερδοσκοπική Ελληνική Εταιρεία Φιλοσοφικής Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ «Ένα μοντέλο διαχείρισης αρνητικών (τοξικών) συναισθημάτων» από τον δρ Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Στρασβούργου και Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φιλοσοφικής Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας, Γιώργο Ρίζο.

Λίγα λόγια για την παρουσίαση:

Όταν η ψυχολογία συναντά τη φιλοσοφία.

Φιλοσοφική συμβουλευτική.

Τα αρνητικά συναισθήματα (πολλά εκ των οποίων γίνονται αισθητά, τα περισσότερα όμως όχι) τα οποία βιώνουμε όλοι λίγο-πολύ καθημερινά στη ζωή μας, δεν μπορεί παρά να έχουν μια αναμφισβήτητη τοξικότητα και φθορά και να αποτελούν αιτία δυσλειτουργίας και αρρυθμίας της φυσικής λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα της κρίσης μπορεί ακόμη να προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον και να πρωταγωνιστεί θετικά, σε τομείς όπως την Ιατρική, στέλνοντας το μήνυμα της ιστορικής συνέχειας και της αξιοποίησης των σύγχρονων καινοτόμων εξελίξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κέντρο Ελάχιστα Επεμβατικής Ορθοπαιδικής και Αθλητιατρικής Χειρουργικής MIOSMED CENTER ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό Λεωνίδα Ράγκο.

Ο κ. Ράγκος έχει μετεκπαιδευτεί στην Οξφόρδη στη χειρουργική αντιμετώπιση της αρθρίτιδας ισχίου και γόνατος και ιδιαίτερα στην τεχνική Oxford Knee επί ενάμιση έτος.

Η έναρξη αυτής της συνεργασίας σηματοδοτεί ότι, για πρώτη φορά στη χώρα μας θα υπάρχει επίσημη συνεργασία της Ορθοπαιδικής Πανεπιστημιακής Κλινικής της Οξφόρδης, με ένα υψηλού κύρους ελληνικό χειρουργικό κέντρο όπως το MIOSMED, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της αρθρίτιδας γόνατος, που βασανίζει χιλιάδες ασθενείς.

Κόκκινα δάνεια: «Ραβασάκια» προς τους δανειολήπτες από τις Τράπεζες

ΠΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ – ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΤΩΝ DISTRESS FUNDS ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Σε ρύθμιση καλούν οι Τράπεζες όσους δανειολήπτες δεν έχουν καταβάλει δόση δανείου, εδώ και 90 μέρες, πριν έρθουν οι …

EuroAsia Interconnector και Κρήτη

Ν. Λυγερός

Το ηλεκτρικό καλώδιο που θα διασυνδέσει το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα για να παρέχει ενέργεια στις τρεις χώρες αλλά συνολικά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της διασύνδεσης που υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας, θα περάσει από την Κρήτη που αποτελεί συνδετικό κρίκο με την Κύπρο για την όλη διαδρομή. Σε αυτό το πλαίσιο, η χωροθέτηση του προγράμματος προβλέπει σε πρώτο στάδιο ένα σταθμό μετατροπής 1GW με δύο γέφυρες μετατροπής ισχύος 0,5GW που έχει διαστάσεις 160m x160m και απαιτεί κατά συνέπεια 2,6 στρέμματα και σε δεύτερο στάδιο το ανάλογό του. Έτσι ο συνολικός χώρος θα καλύπτει περίπου 55 στρέμματα. Και το υψηλότερο κτίριο θα έχει 22m. Με τον σταθμό, θα λειτουργεί ως ασφάλεια, θαλάσσιο ηλεκτρόδιο σε παράκτιο περιβάλλον, όπου το βάθος δεν ξεπερνά τα 40m. Στον πυθμένα της θάλασσας το ηλεκτρόδιο θα έχει διαστάσεις 125m x 30m. Η απόσταση από τον σταθμό μετατροπής θα είναι της τάξης των 15 χιλιομέτρων.

H Google τα βάζει με το Facebook και ετοιμάζει νέα έξυπνη εφαρμογή messaging

Όπως αναφέρει η WSJ, η Google εργάζεται πάνω σε μία νέα εφαρμογή messaging, για περισσότερο από ένα χρόνο. Πρόκειται για ένα "έξυπνο" messaging app, που ωστόσο δε γνωρίζουμε ακόμη πότε και αν θα λανσαριστεί στην αγορά, όπως επίσης και πόσο... 

Τα 10 μεγαλύτερα επιχειρηματικά deals του 2015

Το 2015 ήταν ένα έτος-ρεκόρ για τις συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων. Σύμφωνα με στοιχεία της Dealogic η συνολική τους αξία έφθασε στα 4,9 τρισ. δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 4,6 τρισ. δολαρίων που είχε σημειωθεί το 2007.
Το CNBC παρουσιάζει τις 10 μεγαλύτερες συμφωνίες που υπογράφηκαν εντός του τρέχοντος έτους.

Hθη και Eθιμα των Xριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς


Η διαιώνιση την Ηθών και των Εθίμων ενός Έθνους αποτελεί τον αψευδή μάρτυρα της συνέχισης της ύπαρξή του.
Hθη και Eθιμα των Xριστουγέννων
και της Πρωτοχρονιάς

Tα Xριστούγεννα η ημέρα της ενανθρωπίσεως του Θεού και της θεώσεως του ανθρώπου είναι μια από τις μεγαλύτερες χριστιανικές γιορτές που ακτινοβολεί αγάπη, τρυφερότητα και ελπίδα. Η μεγάλη αυτή ημέρα γιορταζόταν ανέκαθεν με λαμπρότητα και είναι η μόνη γιορτή που η Oρθόδοξη Eκκλησία μας καλεί κι αυτήν «Πάσχα» —το εορταζόμενο Πάσχα για την ενσάρκωση του Θεού επί της Γης—, ένας χαρακτηρισμός που υπογραμμίζει τη σπουδαιότητά της, αφού για τον ιερό Iωάννη τον Xρυσόστομο είναι: “πασών εορτών σεμνοτάτη και μητρόπολις πασών», ισάξια με την «εορτή των εορτών» που για την Oρθοδοξία είναι το Πάσχα.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ευχές από το ThivaPost



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ευχές από το C O P Y C E N T E R




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Βοιωτία: Σταυροδρόμι θεών, ηρώων και χρησμών

ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ, AΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Αναμφίβολα τη χαρακτηρίζει η πλούσια Ιστορία, όπου αντικατοπτρίζεται ολόκληρη η εξέλιξη της Ελλάδας κι αυτό γιατί τόσο η γεωγραφική της θέση όσο και η πολυμορφία του φυσικού περιβάλλοντος διαμορφώνουν μια εικόνα συνέχειας του χθες, του σήμερα και του αύριο», αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης κ. Φανή Παπαθωμά για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

«Λιβαδειά, Αράχοβα, Δίστομο, Κωπαΐδα, Υλίκη, αρχαία Θήβα, Οιδίποδας, Νύμφες... Λέξεις και έννοιες που συνειρμικά μας έρχονται στον νου όταν ακούμε το όνομα της Βοιωτίας. Μια περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας με έντονη δραστηριότητα στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα ανάπτυξης της χώρας.
Φανή Παπαθωμά, Aντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας
Φανή Παπαθωμά, Aντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας
Η ΠΕ Βοιωτίας έχει τις δυνατότητες να σταθεί επάξια στις απαιτήσεις της εποχής μας και να δημιουργήσει τις συνθήκες για την παραμονή των παιδιών της στον τόπο τους. Στοχεύουμε στην αξιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής και στην ανάδειξη ενός σύγχρονου και ποιοτικού αγροδιατροφικού μοντέλου.

Ευχές από το Τεχνικό Γραφείο ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

C:\Documents and Settings\User\Επιφάνεια εργασίας\FWTOGRAFIES\asteri.jpg
 Χαρούμενα Χριστούγεννα το νέο έτος 2016 να είναι: Αίσιο Ειρηνικό Ευτυχισμένο Δημιουργικό με Υγεία και Ευημερία
                                                                                                                                              
Θεόδωρος Παπαϊωάννου   πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ
Αγγελική Παπαϊωάννου   πολιτικός μηχανικός MSc στον Δομοστατικό Σχεδιασμό & την Ανάλυση Κατασκευών ΕΜΠ
Χαρίκλεια Παπαϊωάννου   Μηχανικός Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης & Περιβάλλοντος

Ευχές από τον Σταμάτη Χαλβατζή




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο: Νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο, ανάμεσα τους πολλά παιδιά

Δεκαοκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των τουρκικών ακτών στο νέο ναυάγιο τα ξημερώματα στο Αιγαίο.

Το μικρό πλοίο στο οποίο επέβαιναν κατευθυνόταν στη Λέσβο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Dogan.

To πλοίο που ήταν υπερφορτωμένο και είχε αποπλεύσει από την μικρή τοποθεσία Μπάντελμι της δυτικής Τουρκίας, ανατράπηκε λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή, μετέδωσε το Dogan.

Είκοσι ένας άνθρωποι διασώθηκαν, ανάμεσά τους ένα μωρό ενός έτους, από την τουρκική ακτοφυλακή, που αναζητεί δύο ακόμη αγνοούμενους.

Η εθνικότητα των ανθρώπων αυτών δεν έχει διευκρινιστεί.

Ασφαλιστικές Υπηρεσίες: Επικοινωνία ΕΠΕ - Πέτρος Δελής

Στην σύγχρονη εποχή η καθημερινή μας ζωή αλλά και η οικονομική μας δραστηριότητα είναι υποκείμενες σε οικονομικές ανάγκες, βλάβες και ζημίες που αφορούν είτε πρόσωπα είτε πράγματα και οφείλονται σε αβέβαια γεγονότα.

Τα αβέβαια γεγονότα που είναι ενδεχόμενο στο μέλλον να συμβούν και να δημιουργήσουν μία οικονομική ανάγκη είτε σε πρόσωπα είτε με τη μορφή ζημιών σε πράγματα, τα ζημιογόνα αυτά γεγονότα, είναι οι "κίνδυνοι" από τους οποίους μας προστατεύει η ασφάλιση, αποκαθιστώντας τα πράγματα στην προγενέστερη κατάστασή τους ή προσφέροντας σε πρόσωπα την συμφωνημένη από πριν οικονομική παροχή για το περιστατικό που συμφωνήθηκε ότι θα καλύπτεται.

Η προστασία αυτή που αποκαλείται "ασφάλιση" παίρνει τη μορφή μιας συμφωνίας, μιας "Σύμβασης" μεταξύ αυτού που επιδιώκει την προστασία, δηλαδή του ασφαλιζόμενου, και του φορέα που την παρέχει, δηλαδή της ασφαλιστικής εταιρείας. Η ασφαλιστική αυτή "Σύμβαση" εκφράζεται με το ασφαλιστήριο που περιέχει αυτή τη συμφωνία.

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: "ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ..."

Δεν έφταιγαν τα 14.000 νήπια που έσφαξε ο Ηρώδης, ούτε το νήπιο της Βηθλεέμ που σώθηκε έφταιγε σε τίποτα. Οι εκτελεστές δεν εκτέλεσαν τα νήπια, αλλά τη διαταγή του Ηρώδη. Ο Ηρώδης υπηρέτησε την εξουσία. Επρεπε να πατάξει κάθε αντιποίηση Αρχής. Οι περί τον Ηρώδη δεν μπορούσαν να έχουν γνώμη διαφορετική.

Το έγκλημα των Χριστουγέννων, τελικά, νομιμοποιήθηκε. Οπως και το άλλο έγκλημα του Πάσχα.Δηλαδή ή σε σκοτώνουμε νήπιο, πριν γίνεις επικίμδυνος ή σε σκοτώνουμε ώριμο, γιατί έγινες επικίνδυνος.

Σε μια περίοδο που επικρατούσε η Pax Romana, τι το αφύσικο να μιλάς για ειρήνη; Το κήρυγμα των Χριστουγέννων ακριβώς αυτό είναι: "Και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία". Δηλαδή ειρήνη και ευδαιμονία και ελευθερία και δικαιοσύνη. Αυτά τα "και" είναι που ενοχλούν...Αλλιώς θα ήταν παντού ευπρόσδεκτη η ειρήνη. Ειρήνη έχουμε και σ' ένα στρατόπεδο κρατουμένων και πεινασμένων, αν δεν προβάλλονταν αιτήματα αντιεξουσιαστικά, απαιτήσεις ζωής και ελευθερίας.

Λ. Φραγκιαδάκης: «Τέλειωσε η εποχή των συγχωνεύσεων» - Το πλάνο της ΕΤΕ μετά τη Finans

Η προίκα που αφήνει η Finansbank στην Εθνική θα χρησιμοποιηθεί για την αιμοδότηση της εγχώριας οικονομίας και κυρίως των εξωστρεφών επιχειρήσεων αφήνει να εννοηθεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Σε συνέντευξη που παρέθεσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο κ. Φραγκιαδάκης υπογραμμίζει τις ωφέλειες από την πώληση της τουρκικής θυγατρικής, ξεδιπλώνει τη νέα στρατηγική της Εθνικής που εστιάζει πλέον στην ελληνική αγορά και εκτιμά ότι η εποχή των συγχώνευσεων τραπεζών έχει παρέλθει.

«Μια επένδυση κρίνεται από όλες τις φάσεις της: την εξαγορά, την περίοδο διακράτησης και την έξοδο από την επένδυση», σημειώνει ο κ. Φραγκιαδάκης ερωτηθείς για τη Finansbank και συμπληρώνει: «κατά την περίοδο διακράτησης της επένδυσης η Εθνική ωφελήθηκε από ισχυρή κερδοφορία. Στο σύνολο του ο όμιλος κέρδισε πάνω από 7 δισ τουρκικές λίρες από το 2008 και αν κανείς αναλογιστεί τη μειωμένη κερδοφορία στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης αποτέλεσε ξεκάθαρο πλεονέκτημα για την Εθνική».

Σπύρος Χαρατσιάρης - Αν είσαι Παναγιά

΄΄Αν είσαι Παναγιά ”…μας  λεει ο Σπύρος Χαρατσιάρης στο καινούριο τoυ digital single ένα δυνατό ζεμπέκικο για τους λάτρεις  του είδους που αναμένεται  να γίνει  μεγάλη επιτυχία! και   που θα ακουστεί  παντού  και  δυνατά!
Μελωδικός  και συγχρόνως ξεσηκωτικος, είναι έτοιμος  να ενταχθεί στις play list των ραδιοφωνικών σταθμών. Ιδιαίτερα αγαπητός και δημοφιλής  με φανατικούς ακροατές και  φίλους που τον ακολουθούν στα κέντρα που εμφανίζεται .

Ήξεις αφήξεις από τον Δήμαρχο Ορχομενού. "Η εταιρεία δικηγόρων φέρει την ευθύνη για το "ναύγιο" στο ΣτΕ

Στην εταιρεία δικηγόρων στην οποία είχε ανατεθεί η υπόθεση διεκδίκησης δημοτικών τελών από την εταιρεία Νέα Οδό, επιρρίπτει το σύνολο της ευθύνης για το "ναυάγιο" στην προσφυγή στο ΣτΕ., ο Δήμαρχος Ορχομενού.


Ο Λουκάς Υπερήφανος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει κατά της εταιρείας καθώς δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

STAR WARS: Η ΔΥΝΑΜΗ ΞΥΠΝΑΕΙ


Διάρκεια: 135 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Η στρατηγική της Ανθρωπότητας

Ν. Λυγερός

Από την γέννηση της λέξης της γενοκτονίας του Raphael Lemkin, στη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και στη συνέχεια στα Δικαιώματα των Αυτόχθονων Λαών, έχουμε ακόμα αγώνες για να φτάσουμε στα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας. Και αυτό φαίνεται με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους θύτες, λόγω διεθνούς δικαίου, αφού πρέπει να αποδεχθούν ότι το έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας ήταν γενοκτονία. Και τώρα βλέπουμε τι έχει γίνει μετά από εκατό χρόνια για την γενοκτονία των Αρμενίων. Πέρασε ένας αιώνας και τώρα πρέπει ν' αναρωτηθούμε πώς θα είναι ο επόμενος αν συνεχίσουμε την ίδια τακτική. Κι αν το κάνουμε θα αντιληφθούμε ότι επιβάλλεται να έχουμε μια στρατηγική που δεν επικεντρώνεται στην άποψη και την αλλαγή της, του θύτη.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΥΧΕΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ON LINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μια εξέχουσα διπλή διάκριση για την πρωτοποριακή εκπαιδευτική του δράση και τη διαρκώς διευρυνόμενη συνεισφορά του στο κοινωνικό σύνολο κατέκτησε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ARNOS Online Education, κατά την τελετή απονομής των Lighthouse e-volution awards 2016, που πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συγκεκριμένα, απέσπασε το SILVER βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες Κοινωνικής Προσφοράς» για τη δημιουργία του πρώτου δωρεάν Online Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» και το βραβείο Distinction in E-commerce στην κατηγορία «Ηλεκτρονικά Καταστήματα - Υπηρεσίες» για το πρόγραμμα «Αναβαθμίζοντας το e-shop της Online Εκπαίδευσης - arnos.gr»

Ανακοίνωση της ΔΗΚΕΘ για τον Κινηματογράφο Θήβας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι ο Κινηματογράφος δε θα λειτουργήσει από 24/12/2015 έως 06/01/2016.
Έναρξη της λειτουργίας του θα πραγματοποιηθεί την 07/01/2016 με την ταινία «ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, η οποία θα προβάλλεται στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο έως την Τετάρτη 13/01/2016.



                                                            Από τη ΔΗ.Κ.Ε.Θ.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΚΕΘ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ο.Θ.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΗΒΩΝ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Φιλανθρωπικός Αγώνας Σκοποβολής




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ευχές - Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β'




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΥΧΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ 2015 ΜΕΝΟΥΝ ΠΙΣΩ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Η ΝEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

www.ebassiakos.gr



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Πρόσκληση: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων

ΘΕΜΑ :  «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»  (Άρθρο 65, 67 N.3852/10 & 96 παρ.1 του Ν.3463/06 )».


Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων,  στις   28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ  και ώρα 19:00  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.  

Σύμφωνο συμβίωσης για όλους..γιατί μπαίνουμε στο 2016

Είναι πολύ θλιβερό για μένα να αναγκαστώ να πάρω θέση σε ένα ζήτημα που είναι αυτονόητο. Μέρα με τη μέρα όμως αποδεικνύεται πως η κρίση που ζούμε είναι πολύ βαθύτερη και, όσο και αν ακούγεται κοινότυπο, είναι κρίση αξιών. Αυτός είναι και ο λόγος που έχω αποφασίσει να ασχοληθώ με τα κοινά. Να προστατεύσω τις δημοκρατικές και πανανθρώπινες αξίες με τις οποίες έχω γαλουχηθεί.

Είναι τραγικό αλλά και επικίνδυνο σήμερα πολλοί να φοβούνται μην γίνει το παιδί τους ομοφυλόφιλο επειδή θα ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης. Ευτυχώς η δυστυχώς ο κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα επιλογής σε όλες τις πτυχές της ζωής του. Η δυνατότητα αυτή επηρεάζεται από το οικογενειακό, κοινωνικό, οικονομικό περιβάλλον που έχει μεγαλώσει και κυρίως από τις αρχές που έχει λάβει από την στενή οικογένεια του.

S&P: Γιατί θα υπάρχει και το 2016 ο κίνδυνος νέας στάσης πληρωμών από την Ελλάδα

O Οίκος φοβάται πολιτική αστάθεια το επόμενο δίμηνο λόγω των αντιλαϊκών μέτρων που πρέπει να περάσουν – «Σχεδόν απόλυτη» η εξάρτηση της κυβέρνησης σε ευνοϊκές επιχειρηματικές και χρηματοοικονομικές συνθήκες για να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις - Μονόδρομος η συμμόρφωση με τους όρους για να επιβιώσει το τραπεζικό σύστημα και να ανοίξουν δρόμοι ρευστότητας από την ΕΚΤ – Η κρίσιμη αξιολόγηση και η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους

Του Στέλιου Μορφίδη

Ο κίνδυνος μίας νέας στάσης πληρωμών από την Ελλάδα δεν έχει εκλείψει για την Standard & Poor's η οποία στις εκτιμήσεις της για τη χρονιά που έρχεται προειδοποιεί ότι οι πολιτικές αντιδράσεις στο επίπονο πρόγραμμα προσαρμογής αποτελούν το Νο1 ρίσκο για το μέλλον της χώρας.

Η Δικηγόρος Ευρυδίκη Π. Κουρνέτα Αν. Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ)

Προσδοκίες δημιουργεί η ανάθεση καθηκόντων Αν. Γενικής Γραμματέα στον ΕΟΤ στην Ευρυδίκη Κουρνέτα.
Η κα Κουρνέτα, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ως γνωστό ήταν υποψήφια Βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στη Βοιωτία και από το Φεβρουάριο και μετά στελεχώνει ως σύμβουλος το γραφείο της Αν. Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.
Είναι Δικηγόρος Αθηνών με μεταπτυχιακούς τίτλους στο φορολογικό δίκαιο και στη δημόσια διοίκηση. Το έτος 2000 παρείχε νομικές υπηρεσίες στις Διευθύνσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων – δικαιοσύνης – εσωτερικών υποθέσεων- schengen του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΡΞ ΕΓΕΝΕΤΟ

Η γέννηση του Χριστού αναφλέγει τις ψυχές και μεταβάλλει σε ναούς τις καρδιές των ανθρώπων. Μέσα τους σελαγίζει το αδαπάνητο πυρ του βιώματος του θείου, ο άσαρκος Λόγος σαρκούται και γίνεται φως αγάπης, πίστης και αρετής. Κατέρχεται και εισέρχεται στα μύχια,στα καθαρότερα βάθη του εαυτού μας η πνοή του Θεού. Οικεί εδώ τώρα ο ήπιος και γλυκύς, ο πλήρης εγκαρτέρησης και αιώνια ανενδεής Ιησούς.

Η ενανθρώπιση του θείου Λόγου παρέχει στους ανθρώπους όλης της Γης τη μοναδική ευκαιρία να ελέγξουν αν έχουν επιστρέψει ή όχι στη φυσική βαρβαρότητα. Υπάρχει προς τούτο ένας απλός τρόπος: Η σεισμική δόνηση που προκαλεί στην ανθρώπινη ψυχή η Γέννηση του Χριστού.

Συνεργασία Επιστημονικών Φορέων και Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων για τα πτυχία Πολυτεχνικών και Γεωπονικών Σχολών στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Συνάντηση Πρυτάνεων Πολυτεχνείων, Πανεπιστημίων με Πολυτεχνικές Σχολές, Γεωπονικών Πανεπιστημίων, Κοσμητόρων Πολυτεχνικών και Γεωπονικών Σχολών και εκπροσώπων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΤΕΕ μετά από πρόσκληση του Προέδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού και εισήγηση της Β’ Αντιπροέδρου ΤΕΕ, Καθ. ΕΜΠ, Αντωνίας (Τόνιας) Μοροπούλου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να εξεταστούν οι ρυθμίσεις που αφορούν τις Πολυτεχνικές και Γεωπονικές Σχολές στο Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση και την έρευνα και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση με τους φορείς.

Ευχαριστήριο Δημάρχου Θηβαίων μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο

Επέστρεψε στα καθήκοντά του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, αφού ολοκληρώθηκε η νοσηλεία του στο Γ.Ν. Χαλκίδας, όπου είχε μεταφερθεί με τη σύζυγό του μετά το τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας.

Τον κ. Δήμαρχο υποδέχθηκαν θερμά στο Δημαρχείο όλοι οι εργαζόμενοι ενώ μία ευχάριστη έκπληξη του επιφύλαξαν οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λουτουφίου Θήβας, του 2ου και του 6ου Νηπιαγωγείου  Θήβας, που του έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και του ευχήθηκαν να είναι “σιδερένιος”.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ανακαλείται ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Τσεχία

Διπλωματικό επεισόδιο Αθήνας-Πράγας

Επισήμως, από το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ότι ο Έλληνας πρέσβης στην Τσεχία καλείται για διαβουλεύσεις στην Αθήνα - Αιτία οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας που δήλωσε απογοητευμένος επειδή η Ελλάδα δεν βγήκε ακόμη από την Ευρωζώνη

Διπλωματικό επεισόδιο με αδιευκρίνιστες συνέπειες προκλήθηκε μεταξύ της Αθήνας και της Πράγας έπειτα από τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας σε βάρος της Ελλάδας. Το τελευταίο διάστημα, με αλλεπάλληλες δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για το μεταναστευτικό. Μάλιστα ο κ. Ζέμαν δήλωσε προκλητικά ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στην ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν, της Ελλάδας» και ότι είναι «εξαιρετικά απογοητευμένος που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, μολονότι τούτο διαφαινόταν αρκετά πιθανό, σε έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του Ευρώ».

Εντολή για εθνικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2016!

O πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις προθέσεις του

Μια έντονη φημολογία για προκήρυξη εθνικών εκλογών εντός του Ιανουαρίου του 2016 διακινείται τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με αυτή ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί την απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ θα επικεντρώσει την προεκλογική του ρητορική στην εκδίωξη του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να τα σπάσει εντελώς με τους δανειστές και να οδηγήσει την χώρα στη  δραχμή εάν καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο Γ.Α.Π. «ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ» ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ, «ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ… ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένθερμος υποστηρικτής της ελεύθερης διακίνησης των παράνομων μουσουλμάνων μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, αξιότιμος κ Γεώργιος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία στο ΔΝΤ, σε δημόσια ομιλία του στην γειτονική Τουρκία μιας και.. δεν φέρεται διατεθειμένος να κάνει δημόσιες ομιλίες στην Ελλάδα για «προφανείς» λόγους.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο