Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Η ΛΙΣΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ


Τη βεβαιότητα ότι η λίστα που συντάσσεται από την ελληνική κυβέρνηση με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα γίνει αποδεκτή από τους Ευρωπαίους εταίρους, ανάβοντας έτσι το «πράσινο» φως για την ανάπτυξη της χώρας, εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης - «Η σύνταξη της λίστας γίνεται μόνο από εμάς. Αν την αρνηθούν θα διεξαχθεί νέο Eurogroup. Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημονιακά μέτρα», ξεκαθάρισε.

Ο Πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός, στο "Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο" Αλιάρτου


O ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥ» ΤΑΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟ

«ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»
Συνέντευξη στους Γιώργο Καλυμιό- Λάμπη Παππά
Είναι πολύ μεγάλο και σημαντικό πράγμα στη ζωή να έχεις ανθρώπους οι οποίοι θα σε στηρίξουν σε δύσκολες καταστάσεις. Και αυτό δεν ισχύει μόνον στις …προσωπικές σχέσεις αλλά και στον αθλητισμό.
Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας, και σε αυτό το συμπέρασμα δεν φτάνουμε μόνο από το γεγονός ότι πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα και… σαρώνει όποιον τίτλο βρει στο διάβα του, αλλά κυρίως λόγω του κόσμου του που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της ομάδας αλλά και της ισχυρής διοίκησής του, η οποία δεν χρωστάει ούτε… σεντ σε πρώην και νυν αθλητές, φροντίζει τις ακαδημίες του συλλόγου, φέρνει στην Ελλάδα σε περίοδο κρίσης παίκτες που πριν από κάποια χρόνια θα φάνταζαν ως…. μακρινό όνειρο και γενικά προάγει τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα.

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Βιωματικό - Διαδραστικό πρόγραμμα

Στο  υπερσύγχρονο θέατρο ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ  (Μαραθωνομάχων 8 & Σπύρου Πάτση , Βοτανικός)   συνολικού χώρου750 τ.μ. που βρίσκετε πλησίον του Αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας του Πλάτωνα και διαθέτει:
α) κεντρική σκηνή με αμφιθεατρικές θέσεις 250 ατόμων, θεατρική σκηνή 85 τ.μ. χώρο μπάρ, 2 χώρους φουαγιέ (με κλιματισμό)
β) θερινή σκηνή με πολύ μεγάλο προαύλιο χώρο περιφραγμένο με παραδοσιακό πέτρινο μαντρότοιχο. Επίσης κλειστή πειραματική σκηνή συνέχεια του προαύλιου χώρου.
Η παρουσίαση του προγράμματος  θα πραγματοποιείται στο χώρο μας για 1.30 ώρα και θα συνεχίζεται στον Αρχαιολογικό χώρο - Πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα-  για την υπόλοιπη 1.30 ώρα.

Νομικό Ένθετο με την Αναστασία Μήλιου, στην εκπομπή Ενεργός Πολίτης, στο ράδιο Θήβα 97,5 - 21/02/2015


Η «οπισθοχώρηση» της Γερμανίας - η αλήθεια για την εμμονή εις το λάθος που σκοτώνει-

Παρά την γνώμη μερικών Ιθυνόντων της χώρας μας και ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων και διεθνών, ότι η σθεναρή θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης οδήγησε εις την πρώτη νίκη της χώρας μας και εις την πρώτη «οπισθοχώρηση» της Γερμανίας, ο λαός μας πρέπει όμως να προετοιμάζεται εις το επόμενο εξάμηνο για μία σφοδρότατη αντεπίθεση του Βερολίνου.

Έχει ήδη επισημανθεί πολλές φορές, η Ιστορία είναι ο προστάτης και καθοδηγητής της ανθρωπότητας. Διότι ο γνώστης αυτής δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις άμυνας και αντίδρασης εναντίον απευκταίων συμπεριφορών και βίαιων επιθέσεων των αντιπάλων του. Όπως συμβαίνει εις την καθημερινότητα και εις τις μεταξύ των ανθρώπων συμπεριφορές, έτσι και  εις την παγκόσμια πολιτική η μεγάλη ισχύς μίας χώρας καταλήγει αναπόφευκτα εις την αλαζονεία. Η αλαζονεία, ως εκ τούτου, είναι γνώρισμα της συμπεριφοράς λαών, ηγετών και κρατών η οποία πηγάζει από την υπερτίμηση του εαυτού των. Βεβαίως η αλαζονεία ουσιαστικά απομονώνει αυτούς από τους άλλους, διότι θεωρεί αυτούς κατώτερους, τους χρησιμοποιεί πολλές φορές ως αντικείμενα και τους ταπεινώνει.

Stavento και Koza Mostra Live στις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις της Άμφισσας

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου
10:03πμ «Οδύσσεια» . Ένα παιχνίδι ενηλίκων που αναστατώνει και διασκεδάζει όλη την πόλη.


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Το βάθος της Ασκητικής".

23 Δημοτικό Σχολείο. Αίθουσα Ανδρόγεω, Ηράκλειο. 
Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 22/2/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

EUROGROUP: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤO ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Σε συμφωνία για την παράταση του ελληνικού προγράμματος, κατά τέσσερις μήνες, κατέληξαν η Ελλάδα και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Μετά από... συνεχείς διαβουλεύσεις και ατελείωτες συναντήσεις, το αποψινό (20/2) Eurogroup είχε ως αποτέλεσμα μία αρχική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων.

'' ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ... ''

Στην προσπάθεια του, να διακρίνει στα πρόσωπα των εγκλείστων παιδιών τον φυλακισμένο Κύριο μας  και να Τον παρηγορήσει στο παράπονο Του: "Στη φυλακή ήμουν και δεν με επισκεφτήκατε...",  το «Ενοριακό Ταμείο Αλληλεγγύης» της Ενορίας του Ι.Ν Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών επισκέφθηκε  το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνος την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 για να προσφέρει με έμπακτο τρόπο αγάπη στους εκεί κρατούμενους Αδελφούς μας.

Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι Σιωνιστές Ευρωπαίοι, ορντινάντσες του ROTHSCHILD οδήγησαν σε ναυάγιο τις διαπραγματεύσεις για το χρέος της Ελλάδος. Μας διατάζουν «τα παντελόνια κάτω» και υπογράψτε, σαν τους υποτελείς Σαμαρο-Βενιζέλους, που υπόγραφαν τα πάντα. Έχουμε οικονομικό πόλεμο από τους «εταίρους» της Ε.Ε. και την Ελλάδα να αντιστέκεται! Επιτέλους είπαμε και εμείς ένα ΟΧΙ, και έπεσαν απάνω μας όλα τα όρνεα του ΡΟΤΣΙΛΝΤ να μας φάνε.

Απόκριες 2015 στο Δήμο Θηβαίων

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί
τις Απόκριες στο Δήμο Θηβαίων
με Βλάχικο Γάμο, Γιορτή της Φασολάδας, Κιθαιρώνεια, Γαϊτανάκι και Κούλουμα!!!!

Ενημέρωση στους τοπικούς φορείς για την πορεία του Νοσοκομείου Λιβαδειάς

Μετά από πρόσκληση του Διοικητή του Γ.Ν.Λιβαδειάς – Γ.Ν.Θηβών κου Κων/νου  Ρουσόπουλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κατά την οποία οι τοπικοί φορείς ενημερώθηκαν για την πορεία του Νοσοκομείου Λιβαδειάς κατά το 2014 καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε ελλείψεις προσωπικού αλλά και λόγω των συνεχόμενων περικοπών του προυπολογισμού.

Στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Θανάσης Σκούμας

Σε σύσκεψη στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς συμμετείχε χθες, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Θανάσης Σκούμας, με θέμα τα προβλήματα του Γ.Ν. Λιβαδειάς. Ο διοικητής Νοσοκομείου Λιβαδειάς-Θήβας κ. Κ. Ρουσόπουλος παρουσίασε την κατάσταση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, τις ανάγκες στελέχωσης άμεσα με ιατρικό και λοιπό προσωπικό, την ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης και τα προβλήματα από την περιστολή των δαπανών των τελευταίων ετών, και τις προσπάθειες αντιμετώπισης όλων αυτών των προβλημάτων και ακολούθησε συζήτηση, με εκπροσώπους του επιστημονικού και υπαλληλικού δυναμικού του νοσοκομείου, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, τον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, την Δήμαρχο Λιβαδειάς και εκπροσώπων των παρατάξεων του Δήμου Λιβαδειάς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νοσοκομείου, που είναι η κυρίως η περιστολή της χρηματοδότησης και η υποστελέχωση του.

Θήβα 102 χλμ: Αλλάζοντας τον κόσμο μέσα στη φυλακή


Μια καλλιτεχνική έκθεση με έργα κρατούμενων από τις γυναικείες φυλακές Ελεώνα θα παρουσιαστεί στο Ρομάντσο την ερχόμενη Τρίτη 24/2.
Πριν ενάμιση χρόνο, ξεκίνησε η διαδρομή ενός ευρωπαϊκού προγράμματος art therapy με χώρο δράσης τις φυλακές πέντε χωρών, Βέλγιο, Ιταλία, Σερβία, Πολωνία, Ελλάδα και αποδέκτες κρατούμενους. Πρόκειται για το «PAROL -writing and art beyond walls, beyond borders».

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η συγκλονιστική Ζωή Κωνσταντοπούλου σαλπίζει την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, δέκα χρονια μετά την Μπενάκη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, γράφει ιστορία ως πρόεδρος της βουλής.
Μάθημα αξιοπρέπειας, ήθους και καθήκοντος από την …μαθήτρια (!) ενός πανάξιου προέδρου.

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ: ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Δεν είναι μόνον η Ελλάδα που διεκδικεί αποζημιώσεις από τη ναζιστική θηριωδία. Το ποσό που διεκδικούν οι Ρώσοι από τη Γερμανία προκαλεί πονοκέφαλο στην Καγκελαρία: Πάνω από 3-4 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Η απάντηση των Γερμανών σε όσους διεκδικούν πολεμικές αποζημιώσεις είναι γνωστή: Nein και πάλι nein!

ΑΚΕΠ: Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ

Από τις 23 Απριλίου 2010 –όπου στο Καστελόριζο ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου ανήγγειλε την προσφυγή στο ΔΝΤ- και μέχρι σήμερα, οι πολιτικές εξαγγελίες και παρεμβάσεις των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά-
Τσίπρα στην οικονομία, στους θεσμούς και στην κοινωνία γενικά, θυμίζουν χωρίς καμιά υπερβολή το γνωστό παραμύθι με τον Νασρεντίν Χότζα και τον γείτονά του:

«Ένας γείτονας του Νασρεντίν είχε μικρό σπίτι και πολύ μεγάλη οικογένεια. Συχνά παραπονιόταν στο Νασρεντίν για τη δυστυχία του αυτή και ζητούσε από το σοφό μυαλό του Νασρεντίν κάποια λύση. Εν τέλει ο Νασρεντίν αποφάσισε να τον βοηθήσει.

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕΓΙΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!

Ως μέγιστο χρέος απέναντι στον πολίτη και στο Σύνταγμα αποδέχθηκε την εκλογή του από τη Βουλή ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο επισκέφθηκε στις 22.30 το βράδυ της Τετάρτης (18/02/2015) η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ

Τελευταία ευκαιρία των πολιτών να ρυθμίσουν τα χρέη τους αλλά και της κυβέρνησης να συγκεντρώσει ζεστό χρήμα στα ταμεία. Δείτε ολόκληρη την απόφαση της κυβέρνησης για τις 100 δόσεις και τις ρυθμίσεις που δίνουν ανάσα σε όσους χρωστούν στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Μετά την επεξεργασία που έκαναν οι επιτελείς του υπ. Οικονομικών η ελάχιστη μηνιαία καταβολή κατεβαίνει και στα 20 ευρώ.
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τις ρυθμίσεις την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή με το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο το υπουργείο Οικονομικών.

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Αποστόλου - ΠΑΣΕΓΕΣ. "Πλάτη" για την υλποίηση των προγραμματικών δηλώσεων ζήτησε ο νέος υπουργός

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του νέου υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και με το ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Ο νέος υπουργός ζήτησε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της ΠΑΣΕΓΕΣ προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η υλοποίηση των προγραμματικών του δηλώσεων.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΑΝΑΒΟΥΝ ΚΕΡΙΑ ΣΕ…ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα πολύ χαρακτηριστικό φαινόμενο έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στην πολιτική ζωή της Τουρκίας. Και ο σημερινός Τούρκος πρωθυπουργός, αλλά και ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης, έχουν επισκεφτεί τα τρία τελευταία χρόνια ελληνορθόδοξους ναούς και άναψαν κερί, μια κίνηση που σίγουρα έχει πολύ σημαντική συμβολική σημασία με δεδομένο το μεγάλο πρόβλημα του Kimlik Meselesi, δηλαδή το «Πρόβλημα Ταυτότητας» της σημερινής Τουρκίας.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Από την εφεύρεση στην καινοτομία".


Αίθουσα Γ4 , ΤΕΙ Κρήτης - παράρτημα Ηρακλείου, Κρήτη.
Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015, ώρα: 12:00

o AO Θηβα Θριαμβευτικα Κυπελλουχος Βοιωτιας 2015 !!! 5-1 τον ΠΑΟΚ Κοκκινου

Με αρκετό κρύο αλλά τουλάχιστον ηλιοφάνεια ειναι ολα έτοιμα να αρχίσει ο Μεγάλος Τελικός
Οι Συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ Κοκκινου ( Βαγγέλης Φραγκας )
Ντελης Δ.,Κωνσταντίνου , Ντελης Γ., Τσογκας , Γεωργιου , Γκικοπουλος , Πλακου , Γκατσος , Δαμπανης Σ., Βασιλακης , Συρμος [57' λ.τ Δαμπανης Μ.]

Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στην ονομαστική ψηφοφορία που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης (18/02/2015) στη Βουλή, ο κ. Παυλόπουλος εκλέχτηκε στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας μας, λαμβάνοντας 233 ψήφους.

Η μυκηναϊκή εποχή και η διάρκειά της στον αρχαίο Ελεώνα στη Βοιωτία

Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών (Μητσαίων 9, Αθήνα)


Οι υπό εξέλιξη ανασκαφές του Ελεώνα εμπλουτίζουν την κατανόησή μας για την κεντρική Ελλάδα καθ’ όλη τη μυκηναϊκή περίοδο. Η θέση βρίσκεται μεταξύ της Θήβας και του λιμένα της στην Αυλίδα / και τον Ευβοϊκό Κόλπο και έχει ταυτιστεί με το δευτερεύον κέντρο που αναφέρεται στις πινακίδες της Θηβαϊκής διοικήσης ως e-re-o-ni. Ο Ελεών αναφέρεται, επίσης, δύο φορές στην Ιλιάδα. Ο αρχαιολογικός χώρος ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο χωριό Άρμα, διερευνάται από το 2007 υπό ελληνοκαναδική επίβλεψη, σε συνεργασία με τον Βασίλη Αραβαντινό και, στη συνέχεια, με την Αλεξάνδρα Χαραμή, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.

Οπλισμένος σαν… αστακός ήταν ο προσωρινά υπεύθυνος μιας καφετέριας στον Άγιο Θωμά Βοιωτίας

Είχε παράνομα όπλα στην καφετέρια όπου δούλευε

Ο δράστης δεν εξήγησε για ποιο λόγο είχε τα όπλα μέσα σε ένα μαγαζί που ήταν γεμάτο κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και η προανάκριση συνεχίζεται

Οπλισμένος σαν… αστακός ήταν ο προσωρινά υπεύθυνος μιας καφετέριας στον Άγιο Θωμά Βοιωτίας, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της δειγματοληπτικής έρευνας που έκαναν στο κατάστημα οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Θηβών!

Πρόγραμμα δράσης της Π.Ε.Δ. Στερεάς για το 2015

Τις απαιτήσεις των καιρών σε όλα τα επίπεδα αφουγκράζεται το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας, καταρτίζοντας ένα ρεαλιστικό και συνάμα ουσιαστικό πρόγραμμα δράσης για το 2015.

Σε συνδυασμό, λοιπόν, όλων των προτάσεων και απόψεων που τέθηκαν από το σύνολο των μελών του ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, αποφασίστηκε ομόφωνα το κάτωθι Σχέδιο Προγράμματος Δράσης της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας 2015 :

Ι) Αντίστοιχη με την ΚΕΔΕ οργάνωση της δραστηριότητας της ΠΕΔ, σε Θεματικές επιτροπές μελέτης των ζητημάτων της Τ.Α. της Περιφέρειας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ σε συνεδρίασή του στις 29 Ιανουαρίου  2015, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το άρθρο 10 του καταστατικού του Συλλόγου αποφάσισε την πραγματοποίηση  της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσής του, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στις 18.00 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς (3ος όροφος), οδός Κάδμου 7 και Δαιδάλου, με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διατάξεως: 

Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΕΡΝΣ «ΔΙΕΤΑΞΕ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΚΑΛΟΣ –ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πέρασαν δεκαέξι χρόνια από την μεγάλη κρίση της υπόθεσης Οτσαλάν που συντάραξε τότε το πανελλήνιο. Η υπόθεση αυτή που είχε σαν αποτέλεσμα τον διεθνή διασυρμό της χώρας μας, έδειξε για άλλη μια φορά το πώς οι ελληνικές κυβερνήσεις λειτουργούσαν σαν κατοχικές υπακούοντας σε έξωθεν εντολές, κάτι που τα τελευταία χρόνια το έχουμε δει με τον πιο τραγικό και μνημονιακό τρόπο.

Η νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη - Ανάσα για εκατομμύρια οφειλέτες

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο από τα φορολογικά νομοσχέδια που έρθουν το επόμενο διάστημα προς ψήφιση, και θα αφορά κυρίως στη νέα ρύθμιση χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tovima.gr, καταργείται η προσαύξηση 10%, 20% ή 30% που επιβαρύνει την αρχική οφειλή αν καθυστερήσει κάποιος να πληρώσει την 2 μήνες, 1 χρόνο ή 2 έτη αντίστοιχα. Πλέον όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα επιβαρύνονται μόνο με ετήσιο επιτόκιο 8,75% και όχι με επιπλέον προσαυξήσεις. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεκαπλασιάζεται το ποσό πάνω από το οποίο θα γίνεται προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο. Σήμερα για οφειλή άνω των 5.000 ευρώ το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να προχωρήσει σε προσωποκράτηση, ενώ με τις αλλαγές που προωθούνται το όριο αυτό εξετάζεται να ανέβει στις 50.000 ευρώ.

ΜΕΣΑ Ή ΕΞΩ ΣΤΟ EUROGROUP Η ΕΛΛΑΔΑ

(Ήρθε η ώρα να πούμε “τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη”)

Όθων Ιακωβίδης (18/ΙΙ/2015)

Η αρνητική απάντηση του Γερμανού Υπ. Οικον. Δρ. Σόϊμπλε  στο τελευταίο (σημερινό) αίτημα της Ελλάδας για “παράταση της Δανειστικής Σύμβασης” (πριν ακόμη αυτό σταλεί επισήμως στο Eurogroup) αποκαλύπτει πλήρως την άποψη ότι το πραγματικό διακύβευμα της διαπραγμάτευσης που διεξάγει η Ελληνική κυβέρνηση με το Eurogroup, δεν είναι τίποτε από όλα αυτά που ακούγονται στις χιλιάδες ώρες ανάλυσης του θέματος στα τηλεοπτικά πορτοπαράθυρα και έχουν γραφεί ως…τώρα , στις χιλιάδες σελίδες του Τύπου, τις τελευταίες μέρες.

Ανοικτή πρόσκληση στην μεγάλη παρέλαση της Κυριακής και στα Κούλουμα από το Δήμο Ορχομενού.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η έξοδος από την ΕΕ της Βρετανίας συζητείται σοβαρά

Θα αποχωρήσουν άραγε οι Αγγλοι το 2017 από την ΕΕ, αν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και οι Συντηρητικοί του κερδίσουν τις εκλογές του Μαΐου και εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους για τη διενέργεια δημοψηφίσματος το 2017; Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι αν όντως γίνει δημοψήφισμα και αν πραγματικά το ερώτημα είναι «να αποχωρήσει ή όχι η Βρετανία από την ΕΕ», το αποτέλεσμά του θα είναι υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Εχουμε όμως ισχυρότατες αμφιβολίες αν θα γίνει δημοψήφισμα. Πρώτα πρώτα, όπως όλα δείχνουν, οι Συντηρητικοί και ο Κάμερον αποκλείεται να νικήσουν στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου!

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ

Τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση σφίγγει τη «θηλιά» στην Ελλάδα, επιδιώκοντας να σύρει τη νέα κυβέρνηση στην υποταγή των προηγούμενων και την υπογραφή νέων μνημονίων, εξακολουθεί να κλείνει το μάτι στους ολιγάρχες ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών.

Ελλάδα Και Ρωσία Κοινό Μέτωπο Διεκδίκησης Των Χρεών Της Γερμανίας.

"Χτυπήστε" τον Γεμανικό επεκτατισμό.

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης. 
Αν και βλέπουμε από την Παρασκευή το τι γίνεται στο Eurogroup, για τα διάφορα τελεσίγραφα που προσπαθούν να δώσουν οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί στην Ελληνική κυβέρνηση, ταυτόχρονα η Ελλάδα υποστηρίζεται αλλά και βάλλεται η Γερμανία, από πολλές χώρες του εξωτερικού. 

Αυτή τη φορά έρχεται η El Publico που σε δημοσίευμά της στο διαδίκτυο, φιλοξενεί μελέτες Ισπανών Πανεπιστημιακών, οι οποίες λένε πως ....

Σήμερα στο Google το λογότυπο είναι αφιερωμένο στον Αλεσάντρο Βόλτα.

Ο Βόλτα εισήγαγε τις έννοιες του δυναμικού (τάσης) και της ηλεκτρικής χωρητικότητας. Εφηύρε τη βολταïκή στήλη (ηλεκτρική μπαταρία), το ηλεκτρόμετρο και το ευδιόμετρο. Αργότερα μαζί με τους Λαβουαζιέ και Λαπλάς συμμετείχε σε πειράματα για τον ατμοσφαιρικό ηλεκτρισμό, ενώ με τον Γκαλβάνι πειραματίστηκε πάνω στον ζωικό ηλεκτρισμό. Διαμάχη, όμως, με τον τελευταίο οδήγησε τον Βόλτα σε πυρετώδεις προσωπικές μελέτες, που του έδωσαν το δικαίωμα το 1800 να ανακοινώσει τη σπουδαιότατη ανακάλυψη της πρώτης πηγής συνεχούς ρεύματος, της περίφημης «βολταϊκής στήλης» με ηλεκτρόδια απόχαλκό (+) και ψευδάργυρο (-) και ηλεκτρολύτη θειικό οξύ. Ο Μέγας Ναπολέων για να τον τιμήσει του απένειμε τον τίτλο του κόμη της Λομβαρδίας, ενώ πολύ αργότερα, το 1881, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έδωσε προς τιμήν του το όνομα Volt(βολτ) στη μονάδα τάσης του ρεύματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Κίνηση – ματ από την κυβέρνηση! Δίνει στον «αέρα» όλα τα έγγραφα, non paper και παρουσιάσεις των Eurogroup!

Όλος ο φάκελος διαπραγμάτευσης!

Ξεμπροστιάζει τους ευρωπαίους η κυβέρνηση δίνοντας εντολή στο Υπουργείο Οικονομικών να δώσει στη δημοσιότητα ό,τι είχε στη διάθεσή του στα Eurogroup της 11ης και της 16ης Φεβρουαρίου.


Παρουσιάσεις του Βαρουφάκη, δηλώσεις, τα non paper της κυβέρνησης, ακόμα και τα περιβόητα κείμενα Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί. Το δεύτερο μάλιστα κατά τους ευρωπαίους δεν υπήρξε ποτέ!

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Κρούγκμαν: Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα, απλά, αρνούνταν να πληρώσει;

«Οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δίνοντας στην Ελλάδα μια ευκαιρία να ορθοποδήσει, ενεργούν υπέρ των δικών τους συμφερόντων» υποστηρίζει σε νέο άρθρο του στην εφημερίδα New York Times ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, επισημαίνοντας τις ομοιότητες μεταξύ της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι κρίσιμης σημασίας για τους ηγέτες της Ευρώπης να φέρουν στη μνήμη τους τη σωστή ιστορία. Εάν δεν το πράξουν» όπως επισημαίνει «το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη και τη δημοκρατία μέσω της ευημερίας δεν θα επιβιώσει».

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΣΟΙΜΠΛΕ: ΝΑ ΛΥΠΑΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΚΥΦΤΟ, ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ τώρα.

Η γερμανική κυβέρνηση, με το δεύτερο κείμενο που ουσιαστικά επέβαλε για υπογραφή στο χθεσινό Eurogroup, δείχνει καθαρά ότι παίζει το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» στην Ελλάδα και της επιστροφής του μνημονιακού τόξου στην εξουσία της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, η Γερμανία δεν θέλει απλά να μας νικήσει. Θέλει να μας ταπεινώσει.

Αποδεικνύεται πλέον πλήρως ότι το ευρωπαϊκό πρόβλημα Ελλάδα, δεν είναι οικονομικό. Είναι καθαρά πολιτικό. Αυτά που ζητάει η Ελλάδα είναι ψιχία. Όμως το Βερολίνο, ο ορισθείς δηλαδή από την ευρωπαϊκή ελίτ χωροφύλακας της ΕΕ, θέλει να χρησιμοποιήσει τον νικημένο και ταπεινωμένο ελληνικό λαό ως παράδειγμα προς αποφυγή για τους άλλους λαούς. Από την αρχή αυτής της κρίσης χρησιμοποιηθήκαμε από την ευρωπαϊκή και τη διεθνή ελίτ ως πειραματόζωα, ενώ όλα θα μπορούσαν να είχαν τακτοποιηθεί ήδη από τις αρχές του 2010, χωρίς να πάρει μυρουδιά κανείς.

Επιστολή ΔΣΑ στον υπουργό Δικαιοσύνης για καταβολή δεδουλευμένων σε ασκούμενους δικηγόρους Δικαστηρίων-Εισαγγελιών

Καταβολή δεδουλευμένων ασκουμένων δικηγόρων σε Εισαγγελίες και Δικαστήρια

 Την βεβαιότητα ότι με την παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης θα   αρθεί άμεσα η  εκκρεμότητα σχετικά με την μη καταβολή δεδουλευμένων τουλάχιστον τριών μηνών  στους ασκούμενους δικηγόρους Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, εκφράζει με επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στη βιομηχανία «ΜΟΡΝΟΣ» στη Θήβα

Στο εργοστάσιο της χημικής βιομηχανίας «ΜΟΡΝΟΣ», στη Θήβα, περιόδευσε το πρωί της Δευτέρας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας, στον οποίο οι εργαζόμενοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, καθώς τον δέχτηκαν με μαζική συγκέντρωση που έγινε στο χώρο της τραπεζαρίας του εργοστασίου.

Φθιώτιδα: Ο αγώνας των εργαζομένων στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» έφερε αποτελέσματα

Η πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» στη Φθιώτιδα έφερε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Η διοίκηση της επιχείρησης κατά τη συνάντησή της με τους απεργούς, παρουσία της αντιπροσωπείας του Συνδικάτου Τροφίμων Φθιώτιδας και της Ομοσπονδίας του κλάδου, δεσμεύτηκε να καταβάλει μέχρι το τέλος του μήνα την τρέχουσα μισθοδοσία, να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει την αποπληρωμή των οφειλόμενων, που φτάνουν ακόμα και περισσότερους από 10 μήνες. Οι εργαζόμενοι, επίσης, απέσπασαν προφορική δέσμευση για την επαναφορά των απολυμένων στη δουλειά με τις πρώτες ανάγκες που θα προκύψουν σε εργατικό δυναμικό.

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Είναι πολλοί στην χώρα μας που θεωρούν την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ στην αρχή και στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στην Ευρωζώνη, ότι ήταν το μεγαλύτερο μεταπολεμικό επίτευγμα στην ελληνική ιστορία.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Π.Σ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΠΑΟ.ΚΟΚΚΙΝΟΥ-Α.Ο ΘΗΒΑ

Τέταρτη 18-2-2015 και ώρα 15:00 στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ στον ΑΓ.Σπυρίδωνα θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου ανάμεσα στις ομάδες ΠΑΟ.ΚΟΚΚΙΝΟΥ-Α.Ο ΘΗΒΑ. Σας καλούμε όλους να συμμετεχετε στη γιορτή του ποδοσφαίρου στο τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.

Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Forget it Wolfgang»!

του
Προκόπη Παυλόπουλου
Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
(στην εφημερίδα «Πολιτική & Οικονομική Αγορά» της 17/1/2015)

Με το γνωστό του ύφος, ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Wolfgang Schäuble «αποφάνθηκε» -φυσικά μονομερώς- ότι δεν υφίσταται, θεσμικώς και πολιτικώς, ζήτημα ελληνικών απαιτήσεων ως προς το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις λόγω ανθρώπινων θυμάτων και υλικών καταστροφών από τις δυνάμεις κατοχής. Τα πράγματα όμως είναι εντελώς διαφορετικά, όπως άλλωστε αναγνωρίζουν έγκυροι νομικοί και πολιτικοί κύκλοι ακόμη και στην ίδια την Γερμανία:

2ο πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα τοξοβολίας στη Λιβαδειά

83 μαθητές απ όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρών στο 2ο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα τοξοβολίας που διεξάγεται στην Βοιωτική πρωτεύουσα.

Το πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν η διεύθυνση φυσικής αγωγής του υπουργείου Παιδείας, η ομοσπονδία τοξοβολίας, η περιφέρεια Στερεάς οι Δήμοι Λιβαδειάς και Θήβας, το επιμελητήριο και οι εμπορικοί σύλλογοι των δύο μεγάλων Βοιωτικών πόλεων.


ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΝΙΣΕ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Την πρόταση του πρωθυπουργού να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε και τυπικά ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Θέλουμε ενότητα και υπευθυνότητα» είπε ο πρωθυπουργός στον κ. Παυλόπουλο στις δηλώσεις μπροστά στους δημοσιογράφους.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο