Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ της ΕΛΣΤΑΤ εζήλωσεν την δόξαν του εφιάλτη για μια βίλα στην Ουάσινγκτον, και χρηματοδότηση από τους δανειστές του Κοσμοκράτορα  ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ θα μείνει στην Ιστορία σαν ο σύγχρονος ΕΦΙΑΛΤΗΣ  της  Ελλάδος.
Ως γνωστόν η Ε.Ε. τελεί υπό κατοχήν της ηγεσίας της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας του Λόρδου-Βαρώνου Προέδρου της Ν.Τ.Π. ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Θανάσης Σκούμας: "Στάχτη στα μάτια..."

Επικοινωνιακή επίσκεψη στην αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαθωμά πραγματοποίησε το ΑΡΚ Θήβας- ΣΥΡΙΖΑ αντί της ουσίας του θέματος. Ο σκοπός ήταν να επιδοθεί φάκελος από την επιτροπή κατοίκων Θίσβης για τον αποκλεισμό της παραλίας Αγγελή στον όρμο της Νούσας Θίσβης. Αλλά, λησμόνησε να θέσει την ουσία των πραγμάτων:
Τρία ερωτήματα για την ουσία: 

Η Δ.Ε.Θ. “ΒΓΑΖΕΙ” ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Γράφουν οι:
Παναγιώτης Αποστόλου
Χρήστος Χατζηαναστασίου
της “Ελλήνων Πολιτείας”

Η αντίστροφη μέτρηση για τα επιτελεία των κόμματων άρχισε και μαζί τους έχει αρχίσει ο “Γολγοθάς” των πολιτών οι οποίοι καλούνται μέσα σε 150 μέρες να πληρώσουν στα ταμεία 30 δις ευρώ για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της χώρας μας προς τους δανειστές!!
Ο “μαύρος” Σεπτέμβρης είναι τόσο κοντά και άλλο τόσο κοντά είναι η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης, στην οποία τα δύο παλαιά κόμματα του Καθεστώτος των επαχθών και επονείδιστων Μνημονίων θα συναγωνιστούν για το ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα!!!

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Πυραμιδοειδές «μαυσωλείο» του 1.000 π.Χ. βρέθηκε στο Καζακστάν!

Στην Ελλάδα υπάρχουν και αρχαιότερες και μεγαλύτερες πυραμίδες, αλλά καταχωμένες,
όπως στην Αργολίδα, την Θήβα, κ.α.!



Γ. Λεκάκης, www.lekakis.com

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΕΚΤΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ.

Ερώτηση στη Βουλή με θέμα τον αποκλεισμό από Βρεφονηπιακούς Σταθμούς χιλιάδων παιδιών (το 25%) από οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων κατέθεσαν ο Βουλευτής Βαγγέλης Μπασιάκος και άλλοι Βουλευτές με πρωτοβουλία του Βουλευτή κ. Βασίλη Οικονόμου.
Η ερώτηση έχει ως εξής:


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ.
7706
Ημερομ. Κατάθεσης
26.08.2016

«ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
        Υπουργό Εσωτερικών
Θέμα: Εκτός βρεφονηπιακών σταθμών χιλιάδες παιδιά από οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΡΚ Θήβας με την Αντιπεριφερείαρχη Βοιωτίας Κα Παπαθωμά για το θέμα της Νούσας

Το Αυτοδιοκητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας δια τετραμελούς αντιπροσωπείας του επισκέφτηκε την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Κα Φ.Παπαθωμά την Τρίτη 29/8/2016 στα πλαίσια στήριξης των κατοίκων της Θίσβης για την άρση της αυθαίρετης απόφασης της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ αποκλεισμού της «κοινόχρηστης οδού» και της χρήσης του αιγιαλού στον όρμο της Νάουσας. Η Περιφέρεια Στερεάς συμμετέχει στην Διοίκηση της ΔΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ (διοικητικό όργανο της Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης).

Επίσκεψη Μπακογιάννη στα έργα της Χαλκίδας

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Χαλκίδα επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό και περιφερειακούς συμβούλους. Ο κ. Μπακογιάννης ενημερώθηκε από τους επικεφαλής των εργοταξίων για την πορεία των έργων, αλλά και για τους ρυθμούς εκτέλεσής τους.
Συγκεκριμένα επισκέφθηκε:

Η SIEMENS ΚΑΝΕΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 η εβδομαδιαία (έχει μεγάλη σημασία αυτό) εφημερίδα “Παραπολιτικά” δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της: “Μυστηριώδης επίσκεψη στο Μαξίμου”, αναφέροντας πως αυτή η επίσκεψη αφορούσε στελέχη της πολυεθνικής εταιρείας Siemens με στελέχη της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ημερίδα με θέμα «Πολιτισμός και Ανάπτυξη», στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, τον Δήμο Θηβαίων, και το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου, το οποίο είχε την ιδέα της πραγματοποίησης της εκδήλωσης, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Πολιτισμός και Ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών. 

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης της Βοιωτίας μέσα από την ανάδειξη του πολιτισμικού αποθέματος της περιοχής, που έχει ενισχυθεί πλέον με την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών. 

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ Η ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΙΑ

Να ήταν μόνο οι τηλεοπτικές άδειες και η όλη γελοιότητα της δημοπράτησή τους...Κάθε μέρα διαπιστώνει ο σκεπτόμενος πολίτης, όσοι τέλος πάντων επιμένουν ακόμη να σκέπτονται, ότι μέσα σε τούτους τους καιρούς της θολής αναταραχής και του "δηθεναριού" κυβερνητικών και μη παραγόντων, αρκετά από τα κατακάθια συνεχίζουν να ξεκολλούν από τη λάσπη και ανασύρονται από τη δύναμη των "καμωμάτων" της κυβέρνησης στην επιφάνεια.

Θανάσης Σκούμας: Η κυβέρνηση αποκαθιστά «φωτογραφικά» τον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ και προωθεί χωρίς αναστολή τη φιλοεργολαβική διαχείριση.

Με φωτογραφικές ρυθμίσεις επιχειρεί το Υπουργείο Εσωτερικών (με την τελευταία εκδοχή του σχεδίου νόμου για τους φορείς διαχείρισης, Ιούλιος-Αύγουστος 2016) να «ξεπλύνει» την παράνομη σύσταση του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ και τις δαπάνες που έγιναν από τον παρανόμως συσταθέντα περιφερειακό ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ και έτσι να ξεπεραστούν οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η ίδια η νομιμότητα.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ EUROBANK

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*
Για όσους έχουν δάνεια σε ελβετικά φράγκα, η υπ’αριθμ. 334/2016 απόφαση κατά της  Eurobank, αποτελεί την πρώτη απόφαση που ουσιαστικά δικαιώνει τους δανειολήπτες σε συλλογικό επίπεδο και αναγνωρίζει ότι τα εν λόγω δάνεια είναι καθαρά επενδυτικά προϊόντα και δεν σχετίζονται με τα στεγαστικά δάνεια τα οποία αναζητούσαν οι δανειολήπτες.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΑΓΝΩΝ Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΓΑΣΤΡΙΟΥ

Τα γεγονότα της τρέχουσας ζωής δεν προσαρμόζονται με την εξήγηση που προσπαθούν να τους δώσουν οι γνώριμες εγχώριες ψευτοιδεολογίες και πολιτικές εκτιμήσεις,που έδρεψαν τις ελπίδες των πολιτών και "άδειασαν" τα στομάχια τους, για να εκθρέψουν την πολιτική παχυδερμία και να αναγάγουν την πολιτικολαγνεία σε τέχνη του υπογαστρίου.

Μέχρι και την Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη 2016, η προθεσμία υποβολής αιτήματος, για έκδοση άδειας εγκατάστασης κτηνοτροφικής μονάδος.

Λαμία  1 Σεπτεμβρίου 2016


Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  υπενθυμίζει τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας, που δεν έχουν υποβάλλει αίτημα για έκδοση άδειας εγκατάστασης της κτηνοτροφικής τους μονάδος, ότι η προθεσμία υποβολής αιτήματος, είναι μέχρι και την Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη του 2016.

Κώστας Μπακογιάννης: Δίνουμε ζωή στο Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης του δομικού υλικού του Αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας,  προϋπολογισμού 1.050.000,00 ευρώ. Πρόκειται για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο μνημείο που ήδη έχει ενταχθεί στον Προσωρινό Κατάλογο Μνημείων της UNESCO, το οποίο λόγω της χρόνιας έκθεσής του στους περιβαλλοντικούς παράγοντες έχει υποστεί σοβαρές βλάβες.

Με γροθιές και κλωτσιές λήστεψε γυναίκα στη Θήβα

Ο «παλικαράς» το έβαλε στα πόδια, αλλά τον καταδίωξαν αστυνομικοί της Ασφαλείας και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν λίγο πιο μακριά

Έβγαλε το «νταηλίκι» του σε μια ανυπεράσπιστη 53χρονη γυναίκα που περπατούσε ανυποψίαστη σε ένα δρόμο της Θήβας ένας αδίστακτος 33χρονος κακοποιός, ο οποίος της επιτέθηκε ξαφνικά και άρχισε να την γρονθοκοπεί και να την κλωτσάει για να αρπάξει την τσάντα της!

Ενημέρωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας για θέματα δημόσιας υγείας

Μένοντας πιστοί στην υποχρέωσή μας για υπεύθυνη και διαρκή ενημέρωση των      πολιτών σε θέματα δημόσιας υγείας και σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωσή μας από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Γεν. Διεύθυνση δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Aρ.πρωτ.153/132996/31.8.16), μέχρι σήμερα  31 Αυγούστου, έχουν καταγραφεί στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας δέκα (10) εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας σε αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες που ενδημεί η νόσος.
Ειδικότερα έχουν εντοπιστεί:

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...

Με τις συνειδησιακές ανησυχίες να μην χαρακτηρίζουν τους Ταρτούφους της πολιτικής, αλλά και τον μέσο Ελληνα της "προβατοποιημένης λογικής", θα μείνει αμαρτύρητη η εποχή που ζούμε και οι Ελληνες αδικαίωτοι.

Μια κοινωνία βυθισμένη στη σύγχυση και την αμηχανία, αντιμέτωπη με την ισοπεδωτική κακογουστιά σ' όλες τις εκφράσεις της. Ολόκληρες κοινωνικές ομάδες με πληγές ολάνοιχτες από αλλοπρόσαλλες πολιτικές πρακτικές και πολιτικά τεχνάσματα. Και ελάχιστοι οι υπεύθυνοι παράγοντες του τόπου μας ικανοί να εκφράσουν την αγωνία της εποχής, διαθέτοντας υψηλόκορμη συνείδηση.

Πρόσληψη καλλιτεχνικού προσωπικού (40 ατόμων) στο Δημοτικό Ωδείο Θήβας.


Γνωστοποιείται ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων που αφορά στην πρόσληψη καλλιτεχνικού προσωπικού (40 ατόμων) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στο Δημοτικό Ωδείο Θήβας. 
   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Θ, από την Τρίτη 30 Αυγούστου μέχρι και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016. 

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος επαναφέρει για όγδοη φορά σε διάστημα ενός  χρόνου, με νέα ερώτηση του –χωρίς να υπάρχει μέχρι τώρα καμία ουσιαστική κυβερνητική απάντηση στις προηγούμενες ερωτήσεις του- το μεγάλο πρόβλημα της πορείας της ΛΑΡΚΟ με στόχο την επιβίωση της και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξης:

Η ΑΕΝΑΗ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

- τα μνημόνια καταστρέφουν τις αντοχές και ψυχικές δυνάμεις του Έθνους-

Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία  που έρχονται από διεθνείς Οργανισμούς, αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδος, ότι πάνω από 3.5 εκατομμύρια των Ελλήνων ευρίσκονται κάτω από τα όρια της πτώχειας, ότι η ανεργία είναι 25%, ενώ εις την πραγματικότητα υπερβαίνει το 30%. Ότι 1 από τους 3 Έλληνες απασχολούμενους είναι άνεργος, και πάνω από 1 εκατ. άνεργοι χωρίς επίδομα ανεργίας, ενώ 1 από τους 3 Έλληνες είναι συνταξιούχος. Ενώ σε δυσθεώρητα ύψη έχει ανέλθει το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας. Παγκόσμια πρωτιά είναι η ανεργία των νέων έως 24 ετών που  υπερβαίνει  το 50%,  και η φυγή 1/2 εκατ. νέων εις το εξωτερικό, ενώ  επικίνδυνο είναι και το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα που φορτώνεται ο Ελληνικός Λαός εξαιτίας των ολέθριων λαθών και της αβελτερίας των Οργάνων της Ε.Ε.! 

ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Στις 24 Αυγούστου, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, η ιστορική και “αιματοβαμμένη” Κόνιτσα τίμησε την μνήμη του Ισαποστόλου και Εθναποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, της οποίας είναι ο πολιούχος Άγιος.
Έτσι, στον περικαλλή Ιερό Ναό της ακριτικής κωμοπόλεως – που φέρει το όνομα του Αγίου – τελέστηκε πανηγυρικός Όρθος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, Γρεβενών κ. Δαβίδ και βεβαίως του οικοδεσπότη Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου.   

Παρουσιαση του βιβλιου"Σμυρνη στις φλογες" - Παρουσιαζει ο ελλην Πρεσβυς στο Μεξικο, κος Πετρος Παναγιωτοπουλος


Δευτερα 5 του μηνος Σεπτεμβριου 19.30 στην Ενωση Μικρασιατων Θηβας.
Παρουσιαση του βιβλιου"Σμυρνη στις φλογες" του μεξικανο- ελληνα συγγραφεα(απο πατερα Σμυρνιο) Ομηρου Αριντζη. 

Ελληνικα απο τον οικο Πατακη.

Παρουσιαζει ο ελλην Πρεσβυς στο Μεξικο, κος Πετρος Παναγιωτοπουλος, με την ευκαιρια παρουσιας του στη Θηβα , σε συνεργασια με την Ενωση Μικρασιατων Θηβας και τον Εκδοτικο Οικο Πατακη.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΘΗΒΑΣ



ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑ

Η συνείδηση της αλήθειας αυτής μένει συνήθως στο θεωρητικό καθαρώς πεδίο και είτε από αδράνεια σκέψης, είτε από αδιαφορία προς τη γόνιμη συνέχεια του λογισμού, η αντίληψη που θα μπορούσε να γίνει αφετηρία μιας νέας κοινωνικής προοπτικής, αντίθετης στην αντιαισθητική της πολιτικής, δεν προχωρεί προς τις λογικές και τις ακραίες συνέπειες.

Λείπει η ενδιάμεση πείρα, αλλά κυρίως η τόλμη. Λείπει ο συνέχων δεσμός της σοβαρότητας. Και αντί να γινόμαστε ρυθμιστές της μοίρας μας, διαπιστώνουμε με έκπληξη εκ των υστέρων την νηπιακή αντίδρασή μας στα όσα συμβαίνουν, που προδίδει τόση αφέλεια και μαζί τόση άγνοια.

Η θεατρική ομάδα Αλιάρτου ΣΧΗΜΑ παρουσιάζει στην πόλη της Λιβαδειάς στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων Τροφώνια 2016, την κωμική σπονδυλωτή παράσταση “ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ”.

Η θεατρική ομάδα Αλιάρτου ΣΧΗΜΑ παρουσιάζει στην πόλη της Λιβαδειάς στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων Τροφώνια 2016, την κωμική σπονδυλωτή παράσταση “ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ”. Η παράσταση βασίζεται σε δυο μονόπρακτα εργα, το “Πρόταση σε Γάμο” - “Η Αρκούδα” και ενα μονόλογο “Οι Βλαβέρές Συνέπεις του Καπνού” του Αντον Τσέχωφ.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία.


Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Όλα είναι έτοιμα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπου σήμερα, Δευτέρα, θα γίνει η πρόβα τζενεράλε για την αυριανή δημοπρασία.

Παρουσία των υποψηφίων του διαγωνισμού αναμένεται εντός της ημέρας, να διεξαχθεί η κλήρωση για τις αίθουσες που θα βρίσκονται αύριο Τρίτη 30 Αυγούστου, οι ομάδες τους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει έλεγχος του κτιρίου από την Ελληνική Αστυνομία και το κτίριο το απόγευμα θα σφραγιστεί.

Κανένας εκτός των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό δεν θα έχει πρόσβαση στη ΓΓΕΕ, ενώ οι δημοσιογράφοι θα παραμείνουν αυστηρά εκτός του κτιρίου.

Συναυλία Στέφανου Κορκολή με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Λιβαδειάς “ΕΡΚΥΝΑ”

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων “Τροφώνια 2016” η Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς «ΕΡΚΥΝΑ» διοργανώνει την Τρίτη 30 Αυγούστου, ώρα 9:00 μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας, την συναυλία «Συνάντηση» με τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο, τη Σοφία Μανουσάκη στο τραγούδι και τη συμμετοχή της χορωδίας ΕΡΚΥΝΑ, σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ

Προς κ. Πρωθυπουργό,


Η Παγκόσμια Σιωνιστική Κυριαρχία ΔΕΝ θέλουν τυχαία την Πατρίδα μας ΕΛΛΑΔΑ!!!
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι το πιο ακριβό φιλέτο της Γης.


Η ηγεσία της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυριαρχίας την θέλει..................

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ: Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΣ

Να "καθαρίσει" το τηλεοπτικό πεδίο. Καμία αντίρρηση. Πως όμως θα "καθαρίσει" το τηλεοπτικό πεδίο, όταν είναι πασίδηλο ότι διαπλέκεται η πολιτική γελοιότητα και η κυβερνητική πονηρία με τους κύριους εκπροσώπους της απάτης, οι οποίοι κυριαρχούν για δεκαετίες στον τηλεοπτικό χώρο;

Η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες αύριο, μ' όλα τα χαρακτηριστικά της γκροτέσκο διαδικασίας και της γελοιότητας, που ευτελίζει ακόμη περισσότερο την έννοια της διαφάνειας και της "απελευθέρωσης" της πληροφόρησης, θα δημιουργήσει ένα περισσότερο χαοτικό τηλεοπτικό περιβάλλον.

ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Γράφουν οι:
Παναγιώτης Αποστόλου
Χρήστος Χατζηαναστασίου
της “Ελλήνων Πολιτείας”

Η ιστορία του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ του Ανδρέα Γεωργίου, αποκαλύπτει μια σειρά από παθογένειες του ευρύτερου χώρου της Δεξιάς ως προς την οικονομική κυβερνητική πολιτική που ακολουθήθηκε την 5ετία 2004-2009 και ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία στην μετά ΠΑΣΟΚ εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο την επιλογή για πολιτικές που αφορούν τις δημόσιες δαπάνες, τις ανάγκες για κοινωνική πολιτική, ακόμη και τα τεράστια κονδύλια που απαιτούνται για την μείωση του χρέους από μία κοινωνία που ζει την ύφεση και ψάχνει το φως στο τούνελ!!

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Κατά περίεργο τρόπο στην ιστορία της φιλοσοφίας, η πιο απλή αντίληψη ήρθε τελευταία, ενώ αυτές που απαιτούν διανόηση και πνευματική συνθετική ανάπτυξη παρουσιάστηκαν από τα χαράματα της φιλοσοφικής ιστορίας.

Οι διερευνούμενες απόψεις του προβλήματος είναι αν οι συλλογισμοί και οι παραγόμενες ιδέες έρχονται απ' έξω και εγκαθίστανται μέσα στον άνθρωπο ή αν παράγονται μέσα στον άνθρωπο και πηγαίνουν από το εσωτερικό του προς τον εξωτερικό κόσμο, διαμορφώνοντας και πλάθοντας τον σύμφωνα με τις εσωτερικές αντιλήψεις και προθέσεις.

Οι κινήσεις του βενετικού στόλου στο Ιόνιο Πέλαγος τις παραμονές της πολιορκίας του 1716 και η ναυμαχία της Κασσιώπης ΜΕΡΟΣ Β

Οι κινήσεις του βενετικού στόλου στο Ιόνιο Πέλαγος τις παραμονές της πολιορκίας του 1716 και η ναυμαχία της Κασσιώπης

ΜΕΡΟΣ Β
Γιώργος Σ. Ζούμπος
Μαθηματικός
Δρ Τμ. Ιστορίας Ιονίου Παν/μίου

Ομιλία του συγγραφέως στο
Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας, Σάββατο
30/8/2016. Δημοσιεύεται στο Περί Αλός
με την έγκριση του Γεωργίου Ζουμπού.
Πρώτη δημοσίευση  στο Corfu History.

 
…συνέχεια από το Α ΜΕΡΟΣ

Είσοδος της Βαριάς Αρμάδας στον κερκυραϊκό κόλπο




Η προσέγγιση της Βαριάς
βενετικής Αρμάδας στο
«στενό της Σέρπας» και η
διάταξη των αντιπάλων
κατά την έναρξη της
ναυμαχίας. (Marburg Archive)

Είκοσι δύο πλοία της γραμμής (έντεκα πρώτης τάξης, εφτά δεύτερης και τέσσερα τρίτης), πέντε εξοπλισμένα εμπορικά και δύο πυρπολικά πλέουν σε γραμμή παραγωγής σε μία στήλη, σε αποστάσεις σχεδόν ενενήντα μέτρων το ένα από το άλλο, σχηματίζοντας μια τεράστια γραμμή μήκους περίπου τρισήμισυ χιλιομέτρων. Εκτός γραμμής πλέουν τα σηματοφόρα San Brun καιBelveder, έτοιμα να αναμεταδώσουν τα σινιάλα της ναυαρχίδας. 

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο