Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 6/12/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ




Αρχαία ψηφιδωτά στο έλεος της... θαλάσσης... στην Σκάλα Αταλάντης…

Σε μια Ελλάδα που δεν αξιοποιεί όπως οφείλει την πολιτιστική κληρονομιά της, δυστυχώς δεν προκαλεί έκπληξη το φαινόμενο εγκατάλειψης και αδιαφορίας που παρατηρείται στη Σκάλα Αταλάντης. 

Στην παραλία ανάμεσα στο Αταλαντονήσι και στον ιερό τόπο της Αταλάντης και στα κτίσματα που υπάρχουν πάνω στη θάλασσα, βρίσκονται διάσπαρτα αγγεία και ψηφιδωτά της ρωμαϊκής περιόδου που καταστρέφονται μέρα με τη μέρα λόγω της αδιαφορίας των αρχών για την προστασία και ανάδειξή τους. 

Αύριο Κυριακή 6/12 ώρα 11:30 η κινητοποίηση για το Α.Τ. Βαγίων




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η τραγωδία (;) της Εθνικής. Θα καταλογιστούν ευθύνες;

Πηγή: Εφημερίδα Αξία

Εμπλοκή με Finansbank στην Εθνική!

-Δεν υπογράφουν Λούκα και Φραγκιαδάκης την  πρόταση (αντί 1,7 δις. ευρώ) του Κατάρ!

-Η Διοίκηση της Εθνικής σε μεγάλο αδιέξοδο αλλά και προ σοβαρών νομικών ευθυνών! Οι φόβοι, οι υπαναχωρήσεις και το αβέβαιο μέλλον!
…όπως πρώτη και μόνη η «Α» αποκάλυψε στην Εθνική τράπεζα βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα το οποίο απειλεί αφενός την ανακεφαλαιοποίηση της «μεγάλης μας φίλης» αφετέρου εγείρει ζήτημα ακόμη και ποινικών ευθυνών στην διοίκησή της!

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ

Ο μύθος του Αισώπου λέει πως ένα λιοντάρι που γέρασε και δεν μπορεί με τη δύναμή του να βρίσκει τη τροφή του, σκέφτηκε να πετύχει αυτό με κάποιο τέχνασμα.
Έτσι μπήκε σε μια σπηλιά, ξάπλωσε και παρίστανε ότι είναι άρρωστο. Με το τρόπο αυτό συνελάμβανε και έτρωγε τα ζώα που πήγαιναν να το επισκεφθούν λόγω της ασθενείας του.
Αφού λοιπόν φαγώθηκαν πολλά ζώα, ή αλεπού που πήγε να  επισκεφθεί το λιοντάρι, καταλαβαίνοντας το τέχνασμά του, στάθηκε μακριά από τη σπηλιά, και ρώτησε το λιοντάρι πως τα πάει με την υγεία του.
Πολύ άσχημα απάντησε το λιοντάρι, και ρώτησε την αλεπού για ποιόν λόγο δεν μπαίνει μέσα στη σπηλιά.
Η αλεπού του απάντησε, θα έμπαινα βέβαια, αν δεν έβλεπα τσακισμένα κόκκαλα, και πολλές πατημασιές εισερχομένων ζώων, κανενός όμως εξερχομένου.
Γέρασε και η Ευρώπη, και αφού επί αιώνες  κατασπάραξε λαούς και έθνη με την αποικιοκρατική μανία της, τώρα στα γεράματα κλείστηκε ανήμπορη στην ευρωζωνική σπηλιά της και καταβροχθίζει τις σάρκες των αδύναμων και αφελών λαών της, που ανυποψίαστοι σπεύδουν να μπούν σ’ αυτήν.
Και αφού επιπόλαια μπαίνουν στην Ε.Ε. (Σπήλαιον  λεόντων)

Η Αίγυπτος σταματά δημοπρασία του οίκου Sotheby για το άγαλμα της θεάς του Πολέμου, από την Θήβα!


Γ. Λεκάκης,  www.lekakis.com





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ειναι οι Τράπεζες βλάκα! Κατάπιαν *κυριολεκτικά* το 1,1τρις του Ντραγκι!

Με παράδειγμα τα σκάνδαλα της ΑτΕ από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, προσπαθούν οι Τραπεζιτες να μας πεισουν για τα μειονεκτηματα του Κρατικού ελέγχου στις Τραπεζες, ως να είναι οι ιδιοι άγγελοι ή να υπαρχει ακόμη ανθρωπος στην γη που να πιστεύει ακόμη την πομφόλυγα της «αυτορρύθμισης» 
Ο Καραμανλής στο σχετικό νόμο τότε (Ν. 3723 ΦΕΚ 250-9 ΔΕΚ 2008) εβαλε προαπαιτούμενο  συγκεκριμένα ότι οι τράπεζες οφείλουν να χρησιμοποιούν το προϊόν των εγγυήσεων για χορήγηση δανείων , στεγαστικών και προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανταγωνιστικούς (προνομιακούς) όρους.
Αυτό ομως δεν άρεσε στις τράπεζες ναυάγια που ήθελαν τα λεφτά για να καλύψουν τα θαλασσοδάνεια και τα bonus.
Mario Draghi
Mario Draghi
Η ανακεφαλαιοποίηση του ΣαμαροΒενιζέλου στα πανελ διαφημιζόταν ως ρευστότητα στην Αγορα, αλλά τελικά τα 39δις των φορολογουμένων εξαφανιστηκαν, «δανεικά κι αγύριστα» που λεει ο λαος.

Προϋπολογισμός 2016: Απόψε ψηφίζουν για την... κόλαση των Ελλήνων

Βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση ενώ γνωρίζουν ότι τα «νούμερα» δεν βγαίνουν - Πλήρη φτωχοποίηση και αύξηση φόρων για να πληρώνονται οι τόκοι και τα χρεολύσια των δανείων

Οι αριθμοί του Προϋπολογισμού για το 2016 που ψηφίζεται το βράδυ του Σαββάτου (05/12), είναι αμείλικτοι και ταυτόχρονα αμφίβολοι. Η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει έσοδα από νέα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών και νέες άγριες επιβαρύνσεις σε βάρος του ήδη εξαντλητικά φορολογούμενου ελληνικού λαού, καταδικάζοντας την οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. Το χειρότερο όμως είναι ότι προϋπολογισμός είναι ανεδαφικός αφού βασίζεται σε εισοδήματα που...

Όλο το σχέδιο για το περιουσιολόγιο - Ό,τι δεν δηλώνεται, θα κατάσχεται

Τι προβλέπεται στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2016 οι πρώτες δηλώσεις – Τραπεζικοί λογαριασμοί, μετρητά, κοσμήματα, ΙΧ, σκάφη, ακίνητα, περιουσία και στην αλλοδαπή -  Το ΥΠΟΙΚ ζητάει να κατατεθούν όλα τα μετρητά στις τράπεζες - Ό,τι δεν δηλώνεται και εντοπίζεται, θα κατάσχεται υπέρ του Δημοσίου - Εντός του Δεκεμβρίου η νομοθέτηση

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2016 όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών των τραπεζικών τους λογαριασμών (χωρίς τα ποσά) και των θυρίδων που έχουν μισθώσει σε τράπεζες (χωρίς το περιεχόμενο τους) με τη δήλωση Περιουσιολογίου που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά. Το περιουσιολόγιο, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών, δεν θα αποτελεί βάση επιβολής φόρου.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κκ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Σύλλογος "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας"

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κκ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Σύλλογος "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας", εχθές Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκτίμησης, που τρέφει το "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" εκτιμώντας το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, για την δράση του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Πέππας δήλωσε: «Αισθανθήκαμε την ανάγκη να επισκεφθούμε τον Μακαριώτατο, ο οποίος μας έχει τιμήσει κατ’ επανάληψη. Θέλαμε επίσης να τους προσφέρουμε έναν πίνακα του Βρυζάκη από τη συλλογή Πέρδιου και το βιβλίο του Γιώργου Λεκάκη «88 πόλεις της Αρχαίας Βοιωτίας» των εκδόσεων του Συλλόγου «Θηβαϊκή Αρχαιογνωσία».

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Πλειστηριασμοί: Οροι και προϋποθέσεις για προστασία

Υποχρεωμένοι να είναι συνεργάσιμοι με τις τράπεζες όσοι διεκδικούν προστασία της πρώτης κατοικίας. Ποια είναι η διαδικασία. Πώς λειτουργεί η κάλυψη, πότε πληρώνει το κράτος και πότε χάνεται το όφελος. Τι προβλέπει το νομοσχέδιο.

Χωρίς να υπάρχει σαφής αναφορά σε διαγραφή χρέους, κατατέθηκε νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το άρθρο 15 του οποίου καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την προστασία της κύριας κατοικίας από τον πλειστηριασμό.

Στο νομοσχέδιο γίνεται πάντως σαφές πως ο οφειλέτης υποχρεούται καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας του παρόντος νόμου, όπως επίσης και κατά τη διάρκεια της τριετούς περιόδου χάριτος, να επιδεικνύει τη συμπεριφορά συνεργάσιμου δανειολήπτη.

Ειδικότερα, έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 θα έχουν δυνατότητα οι οφειλέτες να υποβάλλουν στο δικαστήριο πρόταση εκκαθάρισης, ζητώντας να εξαιρεθεί από την εκποίηση βεβαρημένο ή με εμπράγματη ασφάλεια ακίνητο, εφόσον στο πρόσωπο του οφειλέτη (αφορά τη μεσαία τάξη που δεν έχει απόλυτη προστασία) πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με πηχυαίους τίτλους τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μια από τις πιο σοβαρές παρενέργειες της μεγάλης κρίσης Ρωσίας Τουρκίας μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, είναι το οριστικό τέλος της κατασκευής του περίφημου ενεργειακού αγωγού που οι Τούρκοι τον είχαν ονομάσει, «Türkstream» και που θα μετέφερνε φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Τουρκία και από εκεί στην Ελλάδα. Σημειωτέον ότι ο αγωγός αυτός θα «ξελάφρωνε» σε μεγάλο βαθμό τις ενεργειακές ανάγκες της Τουρκίας που αυξάνονται συνεχώς.

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγ. Νεκταρίου στον Ι.Ναό Αγ. Ρηγίνου Λιβαδειάς


Προβολή Ταινίας στην Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η κυπριακή ΑΟΖ ως γεωπολιτική σκακιέρα

Ν. Λυγερός

Η ΑΟΖ για την Κύπρο δεν είναι μόνο μια οικονομική οντότητα και η ιστορία το αποδεικνύει. Από τότε που η Κύπρος θέσπισε την ΑΟΖ και υπέγραψε τρεις οριοθετήσεις, με τα 13 θαλάσσια οικόπεδα έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο που αποτελεί μια γεωπολιτική σκακιέρα. Και αυτή με τα νέα συμβόλαια που γίνονται με τις αδειοδοτήσεις βάζει πάνω της σημαντικά κομμάτια που θα παίξουν έναν συμμαχικό ρόλο με την Κύπρο. Ο εφοδιασμός της κυπριακής ΑΟΖ με πετρελαϊκές εταιρείες της δίνει τη δυνατότητα να εκφραστεί διαφορετικά σε γεωοικονομικό επίπεδο και αυτό έχει και γεωπολιτικές επιπτώσεις βέβαια. Αυτό γίνεται ακόμα πιο κατανοητό με το θέμα της επίλυσης του Κυπριακού, αφού βλέπουμε ότι κυπριακή ΑΟΖ λειτουργεί καταλυτικά ακόμη και για την απελευθέρωση της Κύπρου.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ. ΚΑΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Επιτελούς εκδόθηκε μια δικαστική απόφαση σχετικά με τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο που ταράζει στην κυριολεξία τα νερά και δικαιώνει τους δανειολήπτες 100%.  
Όλοι οι νομικοί που ασχολούμαστε με αγωγές κατά των δανείων σε ελβετικό φράγκο, επικαλούμαστε πλήθος διατάξεων του Α.Κ., περί της έννοιας του δανείου, της πλάνης και απάτης, της καλής πίστης,  των ειδικών νόμων που ρυθμίζουν την λειτουργία των τραπεζών, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα αυτών καθώς και τις διατάξεις σχετικά με την έννοια των καταναλωτών και της προστασίας τους.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΗΒΑΣ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΤΟΥΣ 2016 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 25 Νοέμβρη συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο Δημοτικός Προϋπολογισμός για το 2016.
        Πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ότι οι Προϋπολογισμοί δεν είναι λογιστικές αποτυπώσεις ποσών. Αντίθετα καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προτεραιότητες των Δημοτικών Αρχών, σχετικά με το τι δράσεις θα ακολουθηθούν, τι έργα θα γίνουν κλπ.
        Όλη την τελευταία πενταετία, το σύνολο των Κυβερνήσεων πετσοκόβουν τα κονδύλια που προορίζονται για τους Δήμους. Κονδύλια που προέρχονταν από την κρατική φορολογία, δηλαδή τα πλήρωνε ο ελληνικός λαός, και αποτελούσαν σταθερές πηγές εσόδων για την Τοπική Διοίκηση.

ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΡΣΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Επανάσταση στην  θεραπεία των κιρσών φέρνει  νέα μέθοδος με την χρήση κόλλας, η οποία παρουσιάστηκε στο 29ο Ετήσιο Φλεβολογικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου των Φλεβολόγων, το οποίο  έγινε στο Ορλάντο της Φλόριδας των ΗΠΑ (12-15 Νοεμβρίου ).
«Η νέα μέθοδος βασίζεται  στη έγχυση κυανοακρυλικής κόλλας (VenaSealTM) μέσα στην φλέβα, η οποία κολλάει τα τοιχώματα και εξαφανίζει τους κιρσούς»αναφέρει ο διαπρεπής φλεβολόγος      κ Μάριος Βαλσάμης.
Η νέα θεραπεία βρίσκεται στο τελικό πειραματικό στάδιο των κλινικών μελετών και σύμφωνα μετά τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο υπόσχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα  στην εξαφάνιση των κιρσών που ταλαιπωρούν εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σύντομα αναμένεται να βγει στο εμπόριο και θα αποτελέσει ένα πανίσχυρο όπλο στην φαρέτρα των φλεβολόγων για την θεραπεία των κιρσών.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.: Ξεπέρασαν κάθε όριο εθνικής υποτέλειας

Τσίπρας και Καμμένος υποχωρούν σε όλους τους εκβιασμούς Ε.Ε. και ΗΠΑ ακόμα και για ζητήματα που αφορούν την Εθνική μας ασφάλεια – Τι κρύβεται πίσω από την επίσκεψη Τζον Κέρι και τα βρώμικα παιχνίδια των Τούρκων
Οι πολίτες αυτής της χώρας αναρωτιούνται αν η εθνική υποτέλεια έχει κάποιο όριο. Μάλλον όχι. Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος υποχωρούν σε όλους τους εκβιασμούς της Ε.Ε. και των ΗΠΑ.

Προτάσεις σοκ των δανειστών για μειώσεις έως 30% στις συντάξεις

Της Μαίρης Λαμπαδίτη

Νέες πιέσεις ασκεί αιφνιδιαστικά το κουαρτέτο στο μέτωπο του ασφαλιστικού, αμφισβητώντας τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, ότι με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί (αύξηση εισφορών υπέρ υγείας και αύξηση των ορίων ηλικίας) καλύπτεται ο στόχος για εξοικονόμηση 0,6% της συνταξιοδοτικής δαπάνης και υπολείπεται η λήψη μέτρων ύψους 900 εκ ευρώ (0,4% του ΑΕΠ) προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο της μνημονιακής δέσμευσης για εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ (1,8 δις ευρώ για το 2016)

Οι δανειστές σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζουν ότι απαιτούνται επιπλέον μέτρα ύψους 1,8 δις τα οποία θα προέλθουν από την περικοπή των συντάξεων καθώς έχει απορριφθεί η πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

"Σε διαγράφω", είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού της τραγουδίστριας Δέσποινας Αδάμη που μόλις κυκλοφόρησε από τη MUSIC LIBERTY

"Σε διαγράφω", είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού της τραγουδίστριας Δέσποινας Αδάμη που μόλις κυκλοφόρησε από τη MUSIC LIBERTY!!!! Η μουσική είναι του Στέλιου Τζανετή, οι στίχοι της ιδίας και η ενορχήστρωση έγινε από τον μαέστρο Σταμάτη Χρήστου.
Την τραγουδίστρια γνωρίσαμε μέσα από την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά CD SINGLE με τίτλο ¨ΚΑΝΕ ΜΕ ΦΩΤΙΑ", 2010, που επίσης κυκλοφόρησε από την εταιρεία μας, με καλά λαϊκά τραγούδια που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν, σε στίχους / μουσική της Δέσποινας Καρλή, (όπως το "Με κούρασαν οι αγάπες", "Κάνε με φωτιά", Ξαφνιάζομαι"). Σήμερα η καλλιτέχνιδα Δέσποινα Αδάμη, μετά από ενεργή πορεία και αξιόλογες συνεργασίες, κάνει και πάλι την εμφάνισή της στη δισκογραφία, καταθέτοντας αυτή τη φορά διπλά το ταλέντο της και διπλά την ψυχή της, ως ερμηνεύτρια και στιχουργός ταυτόχρονα. Στο δυναμικό αυτό come back της, συναντά το ταλέντο ενός άλλου νέου δημιουργού - συνθέτη, του Στέλιου Τζανετή και με την καθοριστική συμβολή στην ενορχήστρωση του έμπειρου μαέστρου Σταμάτη Χρήστου τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά !!! Ο πρώτος καρπός της συνεργασίας αυτής είναι το τραγούδι "ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΩ" μία λαϊκή ρούμπα - έκπληξη που αναμένεται δίχως άλλο να κλέψει τις εντυπώσεις. Ακολουθούν σύντομα και άλλα τραγούδια εκπλήξεις !!!!

Προτεραιότητα και καθημερινό στοίχημα η ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας και η στήριξη της Εξωστρέφειας στη Στερεά Ελλάδα

Στην Φωκίδα ο αρμόδιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Βουρδάνος

   Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για θέματα Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Δημήτρης Βουρδάνος, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στην Άμφισσα, όπου και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φωκίδας   Κων/νου Μίχου , συναντήθηκε με τον  Πρόεδρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας Γιώργο Γαζή.

ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

Α. Είναι δεδομένο ότι ο Κρατικός Προϋπολογισμός αποτυπώνει, καταγράφει και διαμορφώνει, τα πλαίσια μέσα στα οποία ασκείται η οικονομική και βέβαια η κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης, που τον συντάσσει και τον καταθέτει στη Βουλή.
Έτσι, σηματοδοτούνται προτεραιότητες, ανάγκες, διορθώσεις προγενέστερων αποκλίσεων ή αστοχιών και καθορίζονται οι στόχοι των επιμέρους τομέων υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής.
Η επεξεργασία και η κριτική του Κρατικού Προϋπολογισμού πρέπει να καλύπτει κατά σειρά τα εξής κριτήρια:
1. το πόσο ρεαλιστικά είναι τα μεγέθη, οι δείκτες, οι επιλογές και οι στοχεύσεις του,
2. το αν αυτά ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας και
3. αν όλα αυτά εκπληρώνουν τις διαχρονικές κυβερνητικές εξαγγελίες πριν και μετά την ανάληψη της εξουσίας – τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο "ΜΗ ΘΑΝΑΤΟΣ" ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤ' ΑΝΑΓΚΗΝ ΚΑΙ "ΖΩΗ"

Οσο περνά ο καιρός βρισκόμαστε ως κοινωνία ενώπιον μιας αποβλακωτικής στασιμότητας. Οσο περνά ο καιρός, η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στην ασημαντολογία της κυβερνητικής και αντιπολιτευτικής αθλιότητας, διανθισμένης με "μπόλικη" κοροιδία, στα όρια της πολιτικής απάτης που ισοδυναμεί με προδοσία!

Οσο περνά ο καιρός, μιας ατμόσφαιρα απόγνωσης πιέζει τα πιο ευγενή πνεύματα του τόπου τούτου, γιατί βιώνουν τη δραματική περίοδο που η Ελλάδα καταβυθίζεται μέσα στο σκότος μιας πολιτικής "τυραννίας" με επίχρισμα δημοκρατικής νομιμότητας.

Χωρίς εργαζόμενους οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε Λαμία, Λιβαδειά και Θήβα.

Μικρή ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της Στερεάς στην σημερινή πανελλαδική απεργία αλλά και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν
Οι πολίτες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων και πήγαν στην δουλειά τους.

Πάντως εκτός από τα σωματεία σε απεργία κάλεσε και το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει τους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσκληση σε εκδήλωση για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας, την Πιστοποίηση Αγροτικών Προϊόντων & τα Χρηματοδοτικά εργαλεία ΠΑΑ 2014-2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τις εξής θεματικές:
Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας
Πιστοποίηση Αγροτικών Προϊόντων
Χρηματοδοτικά εργαλεία ΠΑΑ 2014-2020

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17.30
στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων
(Λεωνίδου 9-11, 2ος όροφος, Λαμία)


Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων για τη Γενική Απεργία της 3ης Δεκεμβρίου 2015


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α  

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε τη ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015, συζήτησε εκτός ημερησίας διατάξεως αναφέρθηκε στη Γενική Απεργία στις 3 Δεκεμβρίου 2015 στην οποία συμμετέχουν δυναμικά και οι Ομοσπονδίες των Δημοτικών Υπαλλήλων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε τις απόψεις των παρευρισκομένων δημοτικών συμβούλων και μετά από εκτεταμένη διαλογική συζήτηση, εξέδωσε ομόφωνα,   το ακόλουθο ψήφισμα :

Δήμος Θηβαίων: Με μετρήσεις σακχάρου συνεχίζονται οι δράσεις του προγράμματος “Ηπιόνη”

Ευχαριστήριο στις εταιρείες που προσέφεραν υλικά

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείριση Θήβας, το Δημοτικό Οργανισμό Θήβας και την υποστήριξη των  Ιατρικού Συλλόγου Θηβών και  Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας, συμμετέχει στον Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων “Ηπιόνη” , το οποίο για το έτος 2015 έχει ως θέμα “Σακχαρώδης Διαβήτης”.

Παρουσίαση - ενημέρωση για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
5ου Δημοτικού σχολείου Θήβας

Στα πλαίσια της αναγκαιότητας της έγκυρης και έγκαιρης αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας, της αυξημένης παιδικής χοληστερόλης  και της σωστής διατροφής  των παιδιών , ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με την κλινική διαιτολόγο-διατροφόλογο  Γεωργία Ίσαρη,   διοργανώνουν παρουσίαση,  με σκοπό την ενημέρωση τόσο  των γονέων όσο και των εκπαιδευτικών.

Βάγια: «αφύπνιση» ή «αναλαμπή»;


 από τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου
Διαβάζοντας το αβαθές και τυπικό ψήφισμα συμπαράστασης του Δήμου Θηβαίων  για το υπό κατάργηση ΑΤ Βαγίων και γνωρίζοντας  την πρωτοβουλία που έχει σπεύσει  πρώτη  επί           αυτού να εκδηλώσει η «Πολιτιστική Ομάδα Βαγίων»  έγραψα αυτό το κείμενο με  κύριο αποδέκτη  την ίδια. Ένα παλιό τραγούδι νομίζω με τη αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη:''...είναι αργά για δάκρυα Στέλλα..''

Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις, από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων

Στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, που υλοποιούνται από τη Δημοτική  Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων δια του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής & Δημόσιας Υγείας, για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο έτους 2015 πραγματοποιήθηκαν οι εξής  δράσεις:

Μαστογραφία
1) 13-10-2015
2) 26-10-2015
3) 10-11-2015
4) 16-11-2015
5) Στις  20-11-2015 πραγματοποιήθηκε  η εξέταση της μαστογραφίας  για  15 γυναίκες  που ανήκουν  στις ευπαθείς ομάδες (άπορες - ανασφάλιστες)
Σύνολο εξεταζόμενων γυναικών: 115

Πρόσκληση στη Δημόσια Διαβούλευση για την Κωπαΐδα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στη δημόσια διαβούλευση για την Κωπαΐδα

Πέρασε ήδη περισσότερο από ένας χρόνος, αφότου αναλάβαμε την άρδευση - και όχι μόνο - της Κωπαΐδας.
Μαζί αποφασίσαμε και οργανώσαμε τον τρόπο διαχείρισης του δύσκολου αυτού εγχειρήματος.
Συνεπείς στην πάγια αρχή μας, για διαβούλευση, συναίνεση και συναπόφαση,
σας καλούμε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17:00, στην Αίθουσα Συμβουλίων, του Διοικητηρίου, στη Λιβαδειά,
για να συζητήσουμε πώς τα πήγαμε στον δύσκολο πρώτο χρόνο και πώς θα γίνουμε καλύτεροι,
αλλά και να αποφασίσουμε για την επόμενη χρονιά και το μέλλον.

Θήβα: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην οδό Αντιγόνης το Σαββατοκύριακο 5 & 6/12

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι στο πλαίσιο εργασιών του έργου “ Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα” η οδός Αντιγόνης από το Σάββατο 5 έως και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου θα είναι κλειστή από τη διασταύρωσή της με την οδό Πινδάρου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται:

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Η Τουρκία δεν τηρεί τη συμφωνία και στέλνει πρόσφυγες στην Ελλάδα

Κανονικά συνεχίζουν να φτάνουν στα νησιά οι πρόσφυγες, παρά τις δεσμεύσεις της Τουρκίας.

Ο αριθμός των προσφύγων που περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα διά θαλάσσης δεν εμφανίζει προς το παρόν καμία μείωση. Και αυτό παρά τη συμφωνία που επετεύχθη την Κυριακή που πέρασε στη σύνοδο ΕΕ-Τουρκία στις Βρυξέλλες για αποτελεσματικότερη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Η Τουρκία έχει δεσμευθεί στο πλαίσιο των σχετικών συμφωνιών να προστατεύει καλύτερα τις ακτές της και να λάβει αυστηρότερα μέτρα κατά των διακινητών.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
   Την Δεύτερα 7 Δεκεμβρίου 2015 στις 5:30 μ.μ.-7:30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας  θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο / ομιλία με θέμα: «Θετική πειθαρχία στο σπίτι και στο σχολείο: όρια, συνέπειες, θετική ανατροφοδότηση».

Η ομιλία, μεταξύ άλλων, θα επιχειρήσει να απαντήσει και στα εξής ερωτήματα:

Πρόσκληση συμμετοχής στο Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα"

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προσκαλέσει παραγωγούς και επιχειρήσεις της περιφέρειας μας που δραστηριοποιούνται στον Αγροδιατροφικό τομέα να συμμετέχουν δωρεάν στο φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα στην Γλυφάδα.  Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις 11,12 & 13 Δεκεμβρίου 2015 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας, όπου παραγωγοί και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα θα έχουν την δυνατότητα να εκθέσουν και διαθέσουν προς πώληση τα εξαιρετικά τους προϊόντα.

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών: Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου

Θέμα: « Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου »
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της 29/11/2015, ανακοινώνει τα εξής:
  • Ευχαριστεί τα εκατοντάδες Μέλη του, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο της 18/11/2015
  • Καταδικάζει την αναίτια επίθεση αστυνομικού, στον επικεφαλής της πορείας Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Κων/νο Σπανούλη. Εναντίον του αστυνομικού που προκάλεσε το μεμονωμένο περιστατικό, έχει ήδη υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά.

Έναρξη λειτουργίας κινηματογράφου Θήβας με την ταινία "Spectre" James Bond

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του δημοτικού χειμερινού κινηματογράφου, που λειτουργεί υπό τη διεύθυνσή της στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.
   Η Επιχείρηση για τη φετινή περίοδο προχώρησε στην ενοικίαση ψηφιακής κινηματογραφικής μηχανής, εφόσον η παλαιάς τεχνολογίας υπάρχουσα, δεν είχε τις κατάλληλες προδιαγραφές προβολής των πλέον ψηφιοποιημένων κινηματογραφικών ταινιών.
  Η ενέργεια αυτή της Επιχείρησης αποσκοπεί στη βελτίωση των υπηρεσιών της προς τους πολίτες,
δεδομένου ότι ο κινηματογράφος της πόλης αποτελεί μέσο ποιοτικής ψυχαγωγίας τους.
   Ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του κινηματογράφου ορίστηκε η Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, με την προβολή της ταινίας “SPECTRE”JAMES BOND, η οποία θα προβάλλεται έως και την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015.
Περίληψη:

2ος ΑΓΩΝΑΣ...ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ! - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣH ΝΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

ΣΤΙΣ 13/12/2015
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας,εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, καλεί όλους τους θηβαίους πολίτες σ' έναν πρωτοφανή "αγώνα"...ζωής, αγάπης και ανθρωπιάς με τη διοργάνωση νέας εθελοντικής αιμοδοσίας, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, από τις 09:00π.μ έως και τις 13:00μ.μ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στο κέντρο της Θήβας (Δίρκης 18).
Σας περιμένουμε όλους εκεί, να συνεισφέρετε σε μια πρωτόγνωρη δωρεά αίματος, που θα αναδείξει το ανθρωπιστικό πρόσωπο του συλλόγου μας θέτοντας τον αθλητισμό στην υπηρεσία της ζωής και της υγείας των πολιτών.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ: Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, ο Δήμος Λεβαδέων και ο Ιατρικός Σύλλογος Λιβαδειάς διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Η μουσική θεραπεία στη σύγχρονη ιατρική».

Την παρουσίαση θα κάνει ο κ. Θανάσης Δρίτσας, Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, συνθέτης και συγγραφέας.


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα παρουσιαστούν οι βιολογικοί μηχανισμοί και η ολοκληρωμένη επιστημονική τεκμηρίωση των εφαρμογών της μουσικής ως συμπληρώματος της θεραπείας στη σύγχρονη ιατρική.

Ναυτιλία και Εμπόριο στη βενετοκρατούμενη Κρήτη (13ος – 17ος αι.) Β ΜΕΡΟΣ

Ναυτιλία και Εμπόριο: Η οικονομικοκοινωνική τους διάσταση στον παραδοσιακό ελλαδικό χώρο και όψεις τους στη βενετοκρατούμενη Κρήτη (13ος – 17ος αι.)

Β’ ΜΕΡΟΣ


Του Γεωργίου Σκαλτσογιάννη
Συνταγματάρχου (ΠΒ)
Του Βασιλείου Αναστασόπουλου
Αντισυνταγματάρχου (ΤΘ)

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση»,
τ. 591, σ.σ16-33, ΔΕΚ 2014 – ΦΕΒ 2015. Αναδημοσίευση στο
Περί Αλός με την έγκριση της «Ναυτικής Επιθεωρήσεως»

 

…συνέχεια από το Α’ ΜΕΡΟΣ
 




Yδατογραφία της πόλης του Hρακλείου (λεπτομέρεια).
Στο βάθος τα όρη Γιούχτας και Ψηλορείτης (παρένθετος
πίνακας από την περιήγηση του Sprαtt T.A.B.,
Travels and researches in Crete ILondon 1865).

Η κρητική οικονομία, το εμπόριο και η σημασία των λιμανιών της νήσου

Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΩΣ ΜΙΑ "ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ" ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Ο λαικισμός στην ελλαδική πολιτική πραγματικότητα είναι ένας ήλιος καυτού καλοκαιρινού μεσημεριού,που δεν καταδέχεται να αφήσει σκιές, γιατί πέφτει κατακόρυφα. Τον βιώνουμε καθημερινά στο "πετσί" μας και αποτελεί πάγια πολιτική πρακτική, που αποσκοπεί στη φαντασμαγορία των εντυπώσεων, αλλά κυρίως στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα καίρια προβλήματα της κοινωνίας.

Πρόκειται για μια "ολοκληρωμένη" πολιτική πρακτική σε τρεις διαστάσεις: Πρόσωπα-Καταστάσεις-Θέσεις. απέφυγα τις λέξεις μέρη, γιατί ο λαικισμός στην πολιτική μας ζωή, όπως αναπτύχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, συνεπικουρούμενος από τον προπαγανδιστικό προσωπείο πολλών Μέσων Ενημέρωσης και την παχυλή άγνοια ή και αδιαφορία των ανθρώπων του Τύπου, δεν μερίζεται.

Κινητοποίηση Δήμου Θηβαίων για το Α.Τ. Βαγίων

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:30 καλεί ο Δήμος Θηβαίων όλους τους δημότες του στη  Διασταύρωση Βαγίων,  προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σχεδιασμό αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στον οποίον συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων και η συγχώνευσή του με το Α.Τ. Θήβας.

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους έχει ορισθεί ως Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και αποτελεί ημέρα προώθησης των κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία αλλά παράλληλα και ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και κοινωνικής διαμαρτυρίας.
Η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει, ότι τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στη ζωή, στην εργασία και στην καθημερινότητα και ότι η προώθηση μέτρων για την αναπηρία αποτελεί,  συνταγματική επιταγή και ζήτημα δημοκρατίας.
Ο Δήμος Θηβαίων με την Κοινωνική του Υπηρεσία και τις δομές που λειτουργούν στις άλλες υπηρεσίες του, προσπαθεί να διευκολύνει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Προς τούτο γίνονται προσπάθειες για την προσβασιμότητα αυτών των ατόμων στα δημοτικά κτίρια, τα πεζοδρόμια και τις παραλίες.

Φέρε-πάρε ένα βιβλίο, στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ο Ελληνικός Λαός και ο φόβος και αγωνία των Αγγλοσαξόνων

Η άσκηση πολιτικής προϋποθέτει γνώση της Ιστορίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και ψυχολογία ως εργαλείο για να ερμηνεύει και να αντιμετωπίζει κανείς  τους  συλλογισμούς, τις προθέσεις και τα σχέδια των άλλων. Είναι ο μόνος τρόπος  για να προστατεύεται ο καθείς από τις αντιδράσεις εσωτερικών και διεθνών κυρίως παραγόντων.

Η οξύτατη κρίση που βιώνει ο Λαός μας, αλλά και το αδιέξοδο εις το οποίο έχει περιέλθει η χώρα μας οφείλεται εις τις αδυναμίες του Πολιτικού Συστήματος των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και εις την αρρωστημένη εσωστρέφεια του. Αυτές οι διαιωνίζουσες αδυναμίες κράτησαν την χώρα μας μακριά από το παγκόσμιο γίγνεσθαι.  Η σχέση π.χ. Δημοκρατίας και Οικονομίας δεν είναι ευθύγραμμη υπόθεση. Με δεδομένη την ορθότητα της ρήσης του Κλάουζεβιτς, ότι «ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα», οι πολεμικές ενέργειες των δημοκρατικών δυτικών κοινωνιών, επιπλέον, συχνά λαμβάνουν ποικίλες μορφές που δεν συνεπάγονται, κατ’ ανάγκη, άσκηση φυσικής βίας. Οι περιπτώσεις άσκησης εξαναγκασμών μέσω απειλών εφάμιλλων  της άσκησης πολεμικής βίας ως προς τις συνέπειες της είναι πολλές και για τον προσεκτικό παρατηρητή της διεθνούς πολιτικής σχεδόν καθημερινές.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Έρχονται fast track κατασχέσεις ακινήτων. Νέα πρωτοβουλία από το εργατικό κέντρο Λιβαδειάς

Τα πάνω κάτω φέρνει για τους έλληνες δανειολήπτες η ισχύς του νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας σε συνδυασμό με τις νέες προβλέψεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Από την 1η Ιανουαρίου του '16 ανοίγει διάπλατα η πόρτα για κατασχέσεις και πρώτων κατοικιών με ταχύτατες διαδικασίες ακόμη και μέσω του διαδικτύου με στόχο να κατασταλούν τα κινήματα που έχουν αναπτυχθεί κατά των πλειστηριασμών .

ΚΕΔΕ: Συμβολικό κλείσιμο των δήμων την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού

Το συμβολικό κλείσιμο όλων των Δήμων την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού και πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας αιρετών κι εργαζομένων στους Δήμους προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή αποφάσισε μεταξύ άλλων η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε με μοναδικό αντικείμενο την οικονομική κατάστασή τους. Προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά της .

Οι χρονοκτόνοι

Ν. Λυγερός

Η έκφραση χρονοκτόνοι δεν χαρακτηρίζει μόνο και μόνο μια ποιοτική προσέγγιση της πραγματικότητας. Μπορούμε μάλιστα να την χρησιμοποιήσουμε για να αναδείξουμε το γεγονός ότι η γενοκτονία είναι μόνο το πρώτο στάδιο για την έρευνα των Δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας κι ότι μετά με την διαδικασία διόρθωσης αντιμετωπίζουμε και τους χρονοκτόνους, αφού ο σκοπός τους θα ήταν να σκοτώσουν το μέλλον αφαιρώντας του το παρελθόν για να μην υπάρχει θεμελίωση. Διότι θεωρούμε ότι ο στόχος των γενοκτόνων είναι μόνο και μόνο τα θύματα που βλέπουμε δίχως να αντιληφθούμε ότι δεν θέλουν τη συνέχεια και προσπαθούν να αφανίσουν ακόμα και τους αγέννητους, για να μην εμφανιστούν και πάλι τα ίδια προβλήματα με τον ίδιο λαό στο μέλλον. Με άλλα λόγια, επειδή η έννοια της Ανθρωπότητας ενσωματώνει χρονικά στοιχεία, η γενοκτονία και τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας έχουν ως στόχο και τον ίδιο τον Χρόνο που αποτελεί στήριγμα. Χτυπώντας τον Χρόνο, χτυπούν ακόμα πιο βαθιά την Ανθρωπότητα.

Όλοι στις Απεργιακές Συγκέντρωσεις του Π.Α.ΜΕ

Να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία.
Κανένας εκπαιδευτικός στην τάξη. Κανείς στη δουλειά!
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ 
Απεργιακές συγκέντρωσεις
·       Λιβαδεια 10:30π.μ.στην Κεντρική Πλατεία
·       Θήβα 11π.μ στο άγαλμα του Πίνδαρου (πιάτσα ταξί)
·       Σχηματάρι 10:00 π.μ στη Μικρή Πλατεία
·       Αθήνα 10:00 π.μ στην Ομόνοια

Η ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ "ΓΛΥΚΑΙΝΕΙ" ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΙΑ ΜΑΣ...

Ολόκληρες οροσειρές λέξεων κινούνται και συνωθούνται μέσα στην κοινωνική και πολιτική επιπολαιότητα, στην ατροφία της πολιτικής, στην πολιτική ανικανότητα και επιτήδευση, στο πολιτικό εύρος των ψεμάτων. Λες και αγωνιούν από μόνες τους να απεγκλωβιστούν, αναζητώντας να βρουν τη σωστή θέση τους, για να μην πάρουν μέρος στο παρανάλωμα του κοινωνικού κραδασμού, που οδηγεί τους πολίτες ενώπιον της μοίρας των υπάρξεων.

Και μαζί με τις λέξεις, τα πρόσωπα με τις αδέσποτες μνήμες ή και τις "αμνήμονες" μνήμες να πλειοδοτούν στην απληστία της συντριβής των αξιών και των αξίων, των ιδεών, στη σκιά της "πεθαμένης αιωνιότητας", με τους ήχους των κυμβάλων να καλύπτουν τους πολιτικούς μυκηθμούς στη μαρτυρία της πολλαπλότητας.

Δεν καταλαβαίνω...Αδυνατώ να καταλάβω, τι δεν καταλαβαίνουμε ως κοινωνία! Τι άλλα αποδεικτικά στοιχεία χρειαζόμαστε, για να συνειδητοποιήσουμε ότι πορευόμαστε προς το Πουθενά, με "όχημα" την επιπολαιότητά μας και την εν πολλοίς "ελαφρότητα" μας ως αποτέλεσμα της εθιστικής μας λειτουργίας και της λογικής του "κουτσοβολέματος" μας.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο