Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Προσωρινό τέλος ανασκαφών στην Θήβα!

Βρέθηκε τοίχος με πρωτοφανές πλάτος 1,35 μέτρα …

Ήταν έργο γοήτρου ή στήριζε περισσότερους ορόφους;

Β. Αραβαντινός: «Η πόλη δεν καταστράφηκε τον 134ο αιώνα, αλλά συνέχισε να ζει και μετά τα ανάκτορα…»

Η πιστοποίηση, για πρώτη φορά , ότι στην Θήβα υπάρχει μια μετανακτορική περίοδος, δηλαδή μετά την Μυκηναϊκή, ήταν η φετινή ανακάλυψη των Αρχαιολογικών Ομάδων υπό τον Β. Αραβαντινό, που ανέσκαψαν στην λεγόμενη οπλοθήκη και στην Οδό Αντιγόνης....

Σοβαρές, ευχάριστες , εξελίξεις στην ΔΕΥΑ Θήβας για το νερό!

Με Νόμο του 1999 μπορεί να αγοράζει φθηνότερο νερό από την ΕΥΔΑΠ Παγίων και όχι από την ΔΕΥΑΘ Α.Ε….

Όλο το παρασκήνιο και έλλειψη ενημέρωσης, που οδήγησε στο κατασχετήριο χρημάτων του Δήμου…

Μείωση της τιμής στο νερό αναμένεται για τους πολίτες του Δήμου, μετά την δρομολόγηση ενεργειών,  που όμως συνάντησαν αρκετούς σκοπέλους μέχρι σήμερα…

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 3/8/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΜΗΝΥΜΑΤΑ Γ ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ - Γενοκτονία-Ολοκαύτωμα σε Ελλάδα, Γάζα & Ουκρανία

Τα πολεμικά γεγονότα που εξελίσσονται τώρα στη Γάζα χαρακτηρίζονται από την ανθρωπότητα σαν εγκλήματα πολέμου, γενοκτονία και Ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων, αφού οι Εβραίοι βομβαρδίζουν τον άμαχο πληθυσμό μέσα στα σπίτια τους!!!
Στα χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα, και Α.Ο.Ζ. της Γάζας ανακαλύφθηκαν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου.
Αυτό όμως το θέλουν οι ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης-δικτατορίας. Γιαυτό η γενοκτονία των Παλαιστινίων.
Η Γάζα με τους Παλαιστινίους είναι ένα σκληρό κουνούπι, στο πλευρό του Ισραήλ, που ενοχλεί και τσιμπάει το Ισραήλ, γιαυτό πρέπει να εξαφανισθεί δια της γενοκτονίας, και του Ολοκαυτώματος.
Τα σχέδια είναι η Γάζα να ενσωματωθεί στο Ισραήλ!!
Οι Ισραηλινοί ξέχασαν το δικό τους ολοκαύτωμα από τους Ναζί.
Στο ολοκαύτωμα των Εβραίων 1940-1944, ηθικοί αυτουργοί ήταν οι τότε Σιωνιστές Κοσμοκράτορες της τότε παγκόσμιας διακυβέρνησης,
και εκτελεστές οι Γερμανοί Ναζί του Χίτλερ.

Γάζα: Δεκάδες νεκροί από νέες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού

Τουλάχιστον 62 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 350 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού, μετά την εξαφάνιση ενός στρατιώτη, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα αιχμαλωτίστηκε στη Λωρίδα της Γάζας, κοντά στη Ράφα την Παρασκευή (1/8).

Άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στο Χαν Γιούνες, λίγο βορειότερα, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν και δύο Παλαιστίνιους σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Όχθη όταν χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Και οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν από σφαίρες, σε διαφορετικά επεισόδια.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει αύριο Σάββατο 2 Αυγούστου, η φρεγάτα του ΠΝ «Σαλαμίς» που αναχώρησε από το λιμάνι της Τρίπολης της Λιβύης

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει αύριο Σάββατο 2 Αυγούστου, η φρεγάτα του ΠΝ «Σαλαμίς» που αναχώρησε από το λιμάνι της Τρίπολης της Λιβύης με συνολικά 186 επιβάτες. Πληροφορίες που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως το πολεμικό πλοίο του ΠΝ  θα κάνει στάση και στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκειμένου να αποβιβαστούν οι Κινέζοι.
Στη φρεγάτα έχουν επιβιβαστεί 186 συνολικά πολίτες, εκ των οποίων 77 είναι από Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της ελληνικής Πρεσβείας), 12 από Κύπρο, 78 από Κίνα, 10 από Ηνωμένο Βασίλειο, 7 από Βέλγιο, 1 από Ρωσία και 1 από Αλβανία.

Όνειρα για έξοδο από την ύφεση το 2014, τέλος! - Μπλοκ της Ρωσίας στις ελληνικές εξαγωγές

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Κίνδυνο πλήρους εκτροπής από τους στόχους δημοσιονομικής πολιτικής διαφαίνεται με σαφήνεια στον ορίζοντα με τις απώλειες για την ελληνική οικονομία από τα ρωσικά αντίποινα στις αυθαίρετες κυρώσεις της ΕΕ να φτάνουν και να ξεπερνούν το 1 δισ.ευρώ για το 2014!
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι η ύφεση για την ελληνική οικονομία και το 2014 πλέον είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη και μάλλιστα αυτή τη φορά θα έχει τη "σφραγίδα" της ΕΕ.!

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε καύσιμα από αγωγό της Π.Α. στη Βοιωτία

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκε η εγκληματική δράση τριμελούς σπείρας, που αφαιρούσε μεγάλες ποσότητες υγρών καυσίμων από αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας, στην ευρύτερη περιοχή της Οινόης Βοιωτίας και στη συνέχεια τις διακινούσε στην εγχώρια αγορά .
 
Σημειώνεται ότι, η Πολεμική Αεροπορία παρείχε στην Ελληνική Αστυνομία το αναγκαίο πληροφοριακό υλικό και στο πλαίσιο της στενής διυπηρεσιακής συνεργασίας επετεύχθη η εξιχνίαση της κλοπής των υγρών καυσίμων, που γινόταν εκτός χώρου ευθύνης Εγκατάστασης – Μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας - Ανακοίνωση για την Έναρξη των Μαθημάτων Δια Βίου Εκπαίδευσης 2014-15

Με το Δελτίο Τύπου θέλουμε να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας για τρίτη χρονιά του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΤΕΕΤ) της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας. Το Πρόγραμμα ξεκίνησε την λειτουργία του από τον Νοέμβριο 2012 και αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον τομέα των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών καθώς για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα να παρέχονται ακαδημαϊκά μαθήματα στους παραπάνω τομείς πιστοποιημένα με ακαδημαϊκές μονάδες.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΛΕΚΑΚΗ για την νήσο ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ

«Ερείκουσα, ο επιπλέων ανθόκηπος
και η υφαλοκρηπίδα των Διαποντίων Νήσων»

του Γιώργου Λεκάκη, www.lekakis.com

Με κείμενο και φωτογραφίες του συγγραφέα Γιώργου Λεκάκη, κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο«Ερείκουσα, ο επιπλέων ανθόκηπος και η υφαλοκρηπίδα των Διαποντίων Νήσων»...

Πρόγραμμα για ανέργους 18 εώς 29 ετών.

ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Πρόγραμμα για ανέργους 18 εώς 29 ετών.

Η Επιταγή Επαγγελματικής Κατάρτισης αφορά ανέργους ηλικίας από 18 έως 29 ετών. Είναι πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο Ιούλιο που διανύουμε.
Θα επιλεχθούν 75.000 άνεργοι δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γενικών ειδικοτήτων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΗΒΑΣ


Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα,


Χιλιάδες οικοδόμοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, βιώνουν σήμερα τις συνέπειες των μέτρων που έχουν ψηφιστεί για το Ασφαλιστικό από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Τα μέτρα αυτά ήδη εφαρμόζονται και οι συνέπειές τους θα γίνουν πιο ορατές το αμέσως επόμενο διάστημα. Αφορούν όλους, παλιούς και νέους ασφαλισμένους, άνεργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους.

Φεστιβάλ ΚΝΕ στο Δήλεσι

ΔΗΛΕΣΙ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 20:30
«Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν κινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Σε νέες εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας».                                
(Νίκος Μπελογιάννης, από την απολογία του στο στρατοδικείο)

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ...

Μπορεί η κυβέρνηση των μνημονίων των δυσβάστακτων πλέον οικονομικών μέτρων και των πολιτικών επικύψεων να προσπαθεί να αποπροασατολίσει το ενδιαφέρον των πολιτών "μακαρίων" και μη, εκμεταλλευόμενη τη θερινή ραστώνη του "καλοκαιρινού" Ελληνα, ακόμη και με ευτράπελες καταστάσεις, όπως, για παράδειγμα, που θα γίνει η επόμενη συνάντηση με την τρόικα, στην Αθήνα ή το Παρίσι, ωστόσο εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη ζούνε ώρες εναγώνιες, όπου συνθλίβεται η ψυχή του ανθρωπου ανάμεσα από τις φοβερές μυλόπετρες του χθές και του αύριο. Ανάμεσα από τις πεποιθήσεις που είναι σήμερα ξεθρονιασμένες θρησκείες και τις υποσχέσεις των ιδεών, που δεν έχουν αντίκρυσμα την πράξη που περιγράφουν. Με το πνεύμα του ανθρώπου να αδυνατεί να διεκδικήσει την ώρα του...

Αργεντινή: Η επιλεκτική χρεοκοπία και τα αρπακτικά που την έριξαν στα βράχια

«Basta Buitres» -Φτάνει πια, αρπακτικά» και «Αργεντινή Ενωμένη», γράφουν οι αφίσες στους δρόμους της χώρας που κηρύχθηκε σήμερα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας. Το τι σημαίνει αυτό και ποιά είναι τα «αρπακτικά», παρακάτω σε 6 ερωτήσεις-απαντήσεις.
Από σήμερα το πρωί η Αργεντινή έχει τεθεί  σε επιλεκτική στάση πληρωμών. Ξένα funds «αρπακτικά» ευθύνονται γι'αυτό αλλά οι συνέπειες για τη χώρα θα είναι πολύ μικρότερες από εκείνες του 2001, της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας.

Ο οίκος αξιολόγησης S&P κήρυξε την Αργεντινή σε κατάσταση «επιλεκτικής χρεοκοπίας»

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's κήρυξε απόψε την Αργεντινή σε κατάσταση «επιλεκτικής χρεοκοπίας», τη στιγμή που το Μπουένος Άιρες διεξάγει διαπραγματεύσεις της ύστατης στιγμής για να αποφύγει το ενδεχόμενο να κηρύξει παύση πληρωμών.

Η δικαίωση των "Βατοπαιδινών"

Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης απεφάνθη ότι δεν υπήρξε "σκάνδαλο" στις ανταλλαγές

Του Γιώργου Νόκου - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


Εξι ολόκληρα χρόνια μετά και αφού μεσολάβησαν τρεις εκλογικές διαδικασίες, τρεις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, μία προανακριτική και αμέτρητες αποφάσεις δικαστηρίων, το λεγόμενο «σκάνδαλο του Βατοπαιδίου» δείχνει τελικά ότι μάλλον κάθε άλλο παρά σκάνδαλο ήταν.

Έκθεση Συλλόγου Γυναικών Δομβραίνας - "Η Εικόνα της Γυναίκας"

Ο Σύλλογος Γυναικών Δομβραίνας διοργανώνει το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014 (ώρα 20:30), στην πλατεία της Δομβραίνας, την έκθεση «Η Eικόνα της Γυναίκας».


Ομιλήτρια θα είναι η κα Άσπασία Μίχα-Λαμπάκη, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Ο ρόλος της γυναίκας στην παραδοσιακή τοπική κοινωνία».

Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Ολοκληρώνουμε την πλήρη κατασκευή του οδικού άξονα Θίσβη – Κανάβαρι

Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Ολοκληρώνουμε την πλήρη κατασκευή του οδικού άξονα Θίσβη – Κανάβαρι, μήκους 37 χιλιομέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 35.106.000 € από το ΕΣΠΑ»

Με τη δημοπράτηση του τελευταίου υποέργου για την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, σύμφωνα με τους τελευταίους οδικούς κανονισμούς, ολοκληρώνεται η  υλοποίηση του δρόμου έργο με πλήρη τίτλο «Κατασκευή οδού Κανάβαρι – Διασταύρωση Θεσπιών – Δομβραίνα – Θίσβη – Πρόδρομος (με παράκαμψη Δομβραίνας) – Β΄φάση. Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, με συνολικό προϋπολογισμό 35.106.000 €, υλοποιείται δε από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

ΡΕΥΜΑ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ 4 ΔΗΜΟΙ - ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΘΗΒΑ, ΤΑΝΑΓΡΑ, ΑΛΙΑΡΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΑΣ

Τι επισημαίνει ο εμπνευστής του σχεδίου, ο Χ. Τσοκανής, για την κατασκευή αυτού του σύνθετου έργου από δημόσιο φορέα και χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αξιοποιώντας την ύλη των αποβλήτων με σκοπό θετικές οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες για την περιοχή και τους κατοίκους της ετοιμάζει η Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος και Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας, ένας από τους τρεις βραβευμένους Φορείς με λειτουργία ΧΥΤΑ και συναφείς δράσεις (ανακύκλωση, κομποστοποίηση κ.ά.), για τις οποίες βραβεύθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος μέσω του θεσμού του European Busineςs Awards for the Enviromment.

Έξωση τετραμελούς οικογένειας ανέργων με νεφροπαθή στη Λιβαδειά.

Τετραμελή οικογένεια ανέργων με νεφροπαθή βρέθηκε κυριολεκτικά στο δρόμο, μετά την αναγκαστική έξωσή τους, από την πρώτη κατοικία που είχαν αποκτήσει με στεγαστικό δάνειο του ΟΕΚ και λόγω τραγικών συγκυριών έχασαν το 2009 σε πλειστηριασμό, καθώς αδυνατούσαν να καταβάλλουν και το μίσθωμα που είχε επιβάλλει η ιδιοκτήτρια τράπεζα του ακινήτου τους.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ !!! ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ!!!

Η Τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, διέταξε τον ακρωτηριασμό των γενετήσιων οργάνων όλων των κοριτσιών και γυναικών στη Μοσούλη του Ιράκ, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο ΟΗΕ.
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Η φάτβα που εξέδωσαν οι ισλαμιστές τρομοκράτες αφορά περίπου 4 εκατομμύρια γυναικών και κοριτσιών ηλικίας από 11 έως 46 ετών στη Μοσούλη όπου και η πλειοψηφία των χριστιανών τελεί υπό απινείς διωγμούς. al arabiya/daily star

Από το Ιρακινό Κουρδιστάν η απεσταλμένη του ΟΗΕ , J. Badcock ανέφερε με βιντεομήνυμα στους ρεπόρτερ της Γενεύης δήλωσε:

Στα Άγραφα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στα Βραγγιανά τον υποδέχτηκε ο νέος δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής


Ανεπίσημη επίσκεψη στα ιστορικά Άγραφα πραγματοποίησε, χθες Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος βρέθηκε για ένα τριήμερο στην Δυτική Ευρυτανία.
Ο Μακαριώτατος έφτασε την Κυριακή το απόγευμα στην Ανατολική Φραγκίστα, γενέτειρα του Πρωθυπουργού Γεωργίου Καφαντάρη, όπου φιλοξενούμενος από τον π. Θ. Χρυσικό, πρώην συνεργάτη του, διέμεινε στον ξακουστό ξενώνα ΚΟΝΑΚΙ, του Κώστα Κωστόπουλου. Ο κ. Ιερώνυμος επισκέπτεται για 6η χρονιά την Ευρυτανία και ειδικά την Ανατ. Φραγκίστα για ολιγοήμερη ξεκούραση.

ΝΗΠΙΩΝ …ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΒΑΓΙΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ  ΕΤ. 2014


ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 : ΑΣΠΡΑ – ΚΟΚΚΙΝΑ – ΚΙΤΡΙΝΑ – ΜΠΛΕ   ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ  ΣΤΟ  ΤΑΞΙΔΙ ΔΕ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΤΕ , ΚΑΛΕ,   ………..

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο αξιολόγησης του έργου για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο αξιολόγησης του έργου για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) 2ης Δ.Ε. Ν. Βοιωτίας που αφορά τα δικαιολογητικά συμμετοχής των τεσσάρων υποψήφιων ανάδοχων (η κοινοπραξία εταιρειών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ με Μ.Τ. ΑΤΕ, η κοινοπραξία εταιρειών WATT ΑΕ με ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ ΑΕ, η κοινοπραξία εταιρειών ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ με ΑΑΓΗΣ ΑΕ και η εταιρεία ΕΤΒΟ ΑΤΕ).
Σύμφωνα με το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης το οποίο εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ, όλοι οι υποψήφιοι ανάδοχοι τηρούσαν τις προϋποθέσεις για να περάσουν στο δεύτερο στάδιο για την αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Συναγερμός πρέπει να σημάνει για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό

Το ασφαλιστικό είναι ζήτημα στενά δεμένο με το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους και γενικά τα λαϊκά στρώματα. Η επερχόμενη αντιασφαλιστική επίθεση έχει στόχο τις συντάξεις, την ασφάλιση, την υγεία και την περίθαλψη. Οι αρνητικές εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα έχουν ως βάση συγκεκριμένη πολιτική, καθοδηγούνται από την ΕΕ, από κεντρικές αποφάσεις και οδηγίες της. Συνεπώς, το πρόβλημα δεν είναι λογιστικό, αλλά καθαρά πολιτικό.
Ήδη σχεδιάζουν ανατροπές σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, βασισμένη σε μελέτη του ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών), που έχει αναλάβει να νομιμοποιήσει τα νέα μέτρα. Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί είναι ασφυκτικό και οι αλλαγές πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη του έτους ή το πολύ μέχρι το Γενάρη του 2015.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Κατατέθηκε τελικά στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για την έγκριση της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.
Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο δεν κατατέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.
Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις όπως ο καθορισμός της διαδικασίας οριοθέτησης του αιγιαλού αλλά όχι των χρήσεων γης και των άλλων διατάξεων που περιείχε το προηγούμενο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

ΟΙ "ΒΟΥΡΒΟΝΟΙ" ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΗΘΙΚΗ!..

Η δημιουργική επινόηση του φωτογράφου να συνδυάσει την διερχόμενη χρυσοποίκιλτη άμαξα μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, με το ήθος χωρίς Ηθική των πολλών πολιτικών της ματαιοσπουδίας και της κενοδοξίας, αποτυπώνει ταυτόχρονα και τη βουρβονική νοοτροπία των εγχώριων εξουσιολάγνων της πολιτικής ντεκαντέντσιας του τόπου...

Τη στάση του βασιλιά Δημήτριου, όπως την παρουσιάζει ο Καβάφης, βασισμένος στον Πλούταρχο, την οποία χαρακτηρίζουμε σαν αξιοπρέπεια της έντιμης φυγής, σπάνια θα μπορούσε να αναζητήσει κανείς στην εποχή μας. Δεν λείπουν και αυτοί που καταδείχνουν με τη ρωμαλέα στάση τους ότι υπάρχει αξιοπρέπεια, όπως δεν λείπουν οι συμπεριφορές που πιστοποιούν την ανθρωπιά του ανθρώπου. Και όλα αυτά λέγονται, όχι σαν ηθικολογικοί ολοφυρμοί.

"Λουκέτα" στην Επαμεινώνδου λόγω του έργου της ανάπλασης - Σε απόγνωση οι έμποροι - Την ευθύνη καθυστέρησης του έργου την επιρρίπτουν στην υπηρεσία της αρχαιολογίας

Κατά παντός υπευθύνου θα κινηθεί η επιτροπή που έχει συσταθεί από τον εμπορικό σύλλογο της Θήβας για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνάδελφοί τους, που τα καταστήματά τους λειτουργούν στην αρχή της οδού Επαμεινώνδου όπου και διεξάγεται το έργο της ανάπλασης του πεζόδρομου.

Όπως καταγγέλλουν οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση, καθώς κανένας καταναλωτής δεν μπορεί να προσεγγίσει την επιχείρησή τους εδώ και 7 περίπου μήνες και να μετρούν ήδη δύο λουκέτα.
Την ευθύνη καθυστέρησης του έργου την επιρρίπτουν στην υπηρεσία της αρχαιολογίας ενώ η δημοτική αρχή αισιοδοξεί ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί μέχρι τη έναρξη της εμποροπανήγυρης.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΥΠΑΙΟ

Αξιότιμον  Κύριον                                         Αθήνα
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                                               29-07-14
Υπουργό  Δικαιοσύνης
Αθήνα                                       ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε  Υπουργέ,

                                Θέμα: Αντι-Ρατσιστικό  Ν/Σ
                                -------------------------------------
Προτού καταθέσετε στη Βουλή το νέο αντι-ρατσιστικό
Ν/Σ για ψήφιση, υπενθυμίζω την προ ετών  απόφαση του
Ο.Η.Ε. Νο: 3379  που  έλεγε,
«ZIONISM  IS  A  RACISM»     δηλαδή
«Ο  ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ  ΕΙΝΑΙ  ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ»
Την απόφαση αυτή ψήφισαν η πλειοψηφία των Κρατών της Γης, μελών  του  Ο.Η.Ε. πλιν των Σιωνιστικών Η.Π.Α./ U.K.

ΜΑΖΙ... ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ -BLENDED ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΘΗΒΑΣ "ΣΟΝΙΑ"

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 21:30


«ΜΑΖΙ... ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ -BLENDED»


Σκηνοθεσία:
ΦΡΑΝΚ ΚΟΡΑΤΣΙ
Σενάριο:
ΙΒΑΝ ΜΕΝΤΣΕΛ, ΚΛΕΡ ΣΕΡΑ
Ηθοποιοί:
ΝΤΡΟΥ ΜΠΑΡΙΜΟΡ, ΑΝΤΑΜ ΣΑΝΤΛΕΡ
Διάρκεια:
117 λεπτά

Ντοκουμέντο: Αμοντάριστα πλάνα λίγο πριν την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων στις 11 Σεπτεμβρίου 2001

Συνεργείο του ABC έχει βρεθεί στον τόπο της τραγωδίας λίγο πριν την κατάρρευση του πρώτου πύργου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Το video ανέβηκε στη σελίδα 911datasets.org, όπου συγκεντρώνονται ακόμα και σήμερα στοιχεία και video από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Διακοπές ... κοινού θνητού, στην Κρήτη, για τον Εσθονό πρωθυπουργό

Με τη σύζυγο, την κόρη του και την ανιψιά του
Ο Τάαβι Ρούιβας παραθερίζει στο Καλό Χωριό Λασιθίου

Δε θέλησε να προκαλέσει, δε θέλησε να τραβήξει τα βλέμματα, αλλά απλώς να περάσει μερικές μέρες διακοπών με την οικογένειά του. Ο λόγος για τον 33χρονο (!) νέο πρωθυπουργό της Εσθονίας, Τάαβι Ρούιβας, ο οποίος πριν λίγες ημέρες, αθόρυβα, χωρίς πολυτελή αυτοκίνητα και συνοδεία, έφθασε στην Κρήτη, για ολιγοήμερες διακοπές.

Στο Ειδικό Δικαστήριο «στέλνει» τον Γ. Παπακωνσταντίνου ο εισαγγελέας

Ένα βήμα πριν την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο βρίσκεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την περιβόητη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ από την οποία “εξαφανίστηκαν” τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.
Με πρότασή του προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος), καθώς και η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης ως συμμέτοχοι.

Συσκευή αναγνωρίζει αν υπάρχουν περίεργες ουσίες στο ποτό σας

Κατασκευάστηκε για την προστασία από επίδοξους βιαστές
Μια συσκευή, που χωράει στην παλάμη του ενός χεριού και είναι εξοπλισμένη με έναν ειδικό αισθητήρα, μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα, αν στο ποτό σας περιέχονται ναρκωτικές ουσίες, όπως το λεγόμενο «χάπι του βιασμού».
Η συσκευή αναλύει ένα μικρό δείγμα από το ποτό και ενημερώνει αυτόματα το χρήστη μέσα από ένα λαμπάκι, αν είναι ασφαλές να πιει το ποτό του ή όχι.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Καρπενήσι

Νεκρή η 81χρονη συνοδηγός,ελαφρά τραυματίας ο οδηγός

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με μία νεκρή γυναίκα είχαμε σήμερα το πρωί (10.30)'εξω απο το Καρπενήσι.
Το ιχ,που επέβαινε ένα ηλικιωμένο ανδρόγυνο,κινούνταν στο 5ο χλμ της ΕΟ Καρπενησίου-Λαμίας όπου για  άγνωστους λόγους ξέφυγε απο την πορεία του και προσέκρουσε σε πλαινή σιδερένια μπάρα
Συνέπεια της πρόσκρουσης ήταν να βρεί ακαριαίο θάνατο η συνοδηγός του οχήματος και να τραυματιστεί ελαφριά ο οδηγός.

Προσκλήσεις για την υποβολή αιτήσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γνωστοποίηση δημοσίευσης προσκλήσεων για την Υποβολή αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση στα πλαίσια των Μέτρων:
1.1 Μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων,
2.1 – Υδατοκαλλιέργεια και
2.3 – Μεταποίηση & Εμπορία,
του Ε.Π. Αλιείας 2007-2013»

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , ανακοινώνει ότι, υπεγράφησαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι ακόλουθες Αποφάσεις

Εδώ και τώρα η Ανατολική παράκαμψη στη Θήβα. Πονοκέφαλος η συντήρηση της Μακαρίου

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η Δημοτική αρχή της Θήβας προκειμένου να προλάβει το έργο συντήρησης της οδού Μακαρίου, που τα τελευταία χρόνια δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο των βαρέων οχημάτων από και προς την Ελευσίνα, διέλευση που έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πόλη και τους κατοίκους.

Ο Δήμαρχος της Θήβας και κλιμάκιο του υπουργείου υποδομών αναζητούν τρόπο να παρακαμφθεί η οδός Μακαρίου για το διάστημα της συντήρησής της και η κυκλοφορία των φορτηγών και των επιβατικών να διεξάγεται από άλλες οδούς.

Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ "ΓΚΑΦΑΔΟΡΟΣ"

Ενα μεγάλο μέρος των πολιτικών δεν είναι μόνο ανίκανοι να συγχρονιστούν με τις ανάγκες των καιρών, είναι και νάρκισσοι. Δεν μπορούν να δουν οτιδήποτε άλλο πέρα από τα είδωλα που τους παράγει ο ρόλος τους και ο καθρέπτης του σπιτιού τους. Αλλοι τόσοι πάλι, δεν είναι παρά απανθρακώματα παλιών τούβλινων πολιτικών τζακιών. Δεν ξέρουν τίποτα άλλο από μια έσχατη μεθοδολογία, που αποβλέπει στην πολιτική τους επιβίωση και αυτοσυντήρηση. Πολιτικοί που οριοθετούν το έργο τους ανάλογα με το "πως και το πότε" των προσωπικών τους αδυναμιών και των πολιτικών τους αναγκών.

Ο Τομ Χανκς διέσχισε κολυμπώντας το στενό Πάρου-Αντιπάρου (Video)

Ο Τομ Χανκς, ένας από τους δημοφιλέστερους Αμερικανούς χολυγουντιανούς ηθοποιούς με σπουδαίες κινηματογραφικές επιτυχίες στο ενεργητικό του, είναι γνωστό ότι είναι λάτρης της Πάρου και της Αντιπάρου.

Με την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του, απολαμβάνουν κάθε καλοκαίρι απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο σπίτι τους στην Αντίπαρο.

Η κάμερα του psts.gr συνέλαβε τον παγκοσμίου φήμης ηθοποιό να παίρνει μέρος στο διάπλου Πάρου-Αντιπάρου που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής 27 Ιουλίου.

«Πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα».

Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων από υψηλές θερμοκρασίες.
Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνέργια με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λ.π. ), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε κωματώδη κατάσταση αλλά και στο θάνατο. Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι: δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, έμετοι και ταχυπαλμία. Το σύνδρομο της θερμοπληξίας, εκδηλώνεται με: αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, σπασμούς, εμέτους, διάρροια, διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, απουσία εφίδρωσης.

ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ, ΑΙΣΧΥΛΟΣ 1982 ΘΕΑΤΡΟ ΘΗΒΩΝ

Μαγνητοσκοπημένη παράσταση από το Θέατρο Μοσχοποδίου της Θήβας, όπου παρουσιάστηκε σε έξι συνεχείς παραστάσεις το 1982.

Aπό τη «Θηβαϊκή τετραλογία» του Aισχύλου- «Λάιος», «Oιδίπους», «EΠTA EΠI ΘHBAΣ» και «Σφιγξ» (σατυρική)- μας σώθηκε μόνο το καταληκτικό δράμα της τραγικής τριλογίας, οι «Eπτά επί Θήβας». Για τα χαμένα δράματά της δύσκολα μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο από ό,τι υποβάλλει ο τίτλος τους. Δεν είναι δυνατόν να ανασυνθέσουμε ούτε τον αισχύλειο «Λάιο» από τον «Oιδίποδα Tύραννο» του Σοφοκλή, που διδάχτηκε 40 χρόνια περίπου αργότερα, ούτε το δεύτερο...

Παρουσιάστηκαν οι οριστικές μελέτες για το αρχαιολογικό πάρκο Ορχομενού

Ιστορική στιγμή χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Κώστας Ξηρογιάννης και ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος, την παρουσίαση των οριστικών μελετών για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Ορχομενού.

Σύμφωνα με το Σταύρο Μπένο στόχος είναι η χρηματοδότηση του έργου από το νέο ΕΣΠΑ και τελικά η κατασκευή του αρχαιολογικού πάρκου, με την προυπόθεση όμως να παρακαμφθεί το μειονέκτημα του στόχου 2 και να υπάρξει συγχρηματοδότηση του έργου από το Εθνικό σκέλος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ντροπής: Γιατί δεν γυρίστηκε o “Ηρακλής” στην Ελλάδα

-ΞΕΦΤΙΛΑ: Όπως με τις ταινίες Μέγας Αλέξανδρος, Ωνάσης, Τροία , οι παραγωγοί του “HERCULES” έφαγαν πόρτα, από το Αθηναϊκό Κράτος, και την γύρισαν …Βουδαπέστη!!!

–Ακόμα μια Αμερικάνικη παραγωγή με μια καθαρά ελληνική ιστορία που θα εξαργυρώσει στις κινηματογραφικές αίθουσες δεν κατάφερε να κάνει ούτε μια ημέρα γύρισμα στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την νέα ταινία με θέμα τη ζωή του Ηρακλή που υποδύεται ο “βράχος” Dayne Johnson.

Αρχίζει ο διαγωνισμός για τα «φιλέτα» με τους υδρογονάνθρακες

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τη χάραξη των «οικοπέδων» για τις έρευνες υδρογονανθράκων, καθώς ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης έστειλε τους επίσημους χάρτες προς δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Οι ολέθριες συνέπειες της συνταγματικής εκτροπής. -Ο Διογένης και η σωτηρία της Ελλάδος

Η Πατρίδα μας έχει χρεοκοπήσει. Αυτό είναι κοινή διαπίστωση όλων μας, αλλά και των διεθνών αναλυτών. Παραληρούμε καθημερινώς για όλα αυτά που συμβαίνουν εις την χώρα μας, για όλα αυτά που καλείται τώρα ο πληρώσει ο καθένας μας. Η αριθμομανία κατατρέχει όλους τους Έλληνες, η οποία όμως, δυστυχώς, έχει διαχωρίσει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες: Σε αυτούς του πολιτικού συστήματος εξουσίας, οι οποίοι πιστοί και λάτρεις αυτού, αποφασίζουν αυθαίρετα δια αλλεπάλληλων και βάρβαρων νομοθετημάτων πόσα οφείλει να πληρώσει η άλλη κατηγορία: η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, η οποία επιλέγει ως εξιλαστήριο θύμα, και η οποία όμως εξαντλημένη από τα πολλαπλά εξοντωτικά μέτρα των ατιμώρητων του πολιτικού συστήματος εξουσίας δεν αντέχει άλλο πια. Και απελπισμένη από την ανέχεια, αλλά και από τον συνεχή βάρβαρο βομβαρδισμό των φορολογικών μέτρων, των μειώσεων μισθών και συντάξεων, την τεράστια ανεργία και φτώχεια, με απλωμένα  και ανυψωμένα τα χέρια από την απελπισία, αναφωνεί καθημερινώς: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ!

Τάκης Φωτόπουλος​: Εθνική ή Κοινωνική Απελευθέρωση;

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η Κοινωνική Πάλη, στη σημερινή εποχή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, είναι φανερό ότι παίρνει εντελώς διαφορετικές μορφές από τις κλασικές του περασμένου αιώνα. Τότε, τα όρια μεταξύ των δύο τύπων απελευθέρωσης, εθνικής και κοινωνικής, ήταν σαφώς διακριτά. Έτσι, η Κοινωνική Πάλη είχε στόχο είτε, από τη μια μεριά, την εθνική απελευθέρωση από αποικιοκρατικές δυνάμεις στον Τρίτο Κόσμο και από κατοχικές δυνάμεις στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, είτε, από την άλλη, την κοινωνική απελευθέρωση από τον «ταξικό εχθρό», δηλαδή την δημιουργία μιας αταξικής κοινωνίας, είτε σοσιαλιστικής (επανάσταση του 1917 κ.λπ.) είτε ελευθεριακής (Ισπανική του 1936).

Η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Έλενα Κουντουρά & ο Γενικός Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Ιωάννης Μοίρας, στο ράδιο Θήβα 97.5


Η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά μιλάει στον Νίκο Χατζηδούρο για τα τοπικά θέματα της Θήβας αλλα και την στάση των ΑΝΕΛ για την κρίση και τα προβλήματα της κοινωνίας.

ΜΥΚΗΝΑΪΚΗ ΘΗΒΑ - MYCENAEAN THEBES

Το Μυκηναϊκό Ανάκτορο της Θήβας ή Καδμείον χρονολογείται στην Υστεροελλαδική περίοδο ΙΙΙ (14ος-13ος αιώνας π.Χ.). Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μυκηναϊκά διοικητικά κέντρα (ανάκτορα) της Ηπειρωτικής Ελλάδας και βρισκόταν στο κέντρο περίπου της Καδμείας ακρόπολης. Τα διάφορα παραρτήματα και γραφεία του κάλυπταν μεγάλο μέρος του φυσικού λόφου των Θηβών. Τμήματα του ανακτόρου, που ήταν διακοσμημένα με τοιχογραφίες, ανασκάφηκαν από τον Α. Κεραμόπουλο μεταξύ 1906 και 1929 και αργότερα εκ νέου μεταξύ 1963 και 1995 από αρχαιολόγους της Θ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα αρχεία των πήλινων πινακίδων της Γραμμικής Β΄, οι ενεπίγραφοι ψευδόστομοι αμφορείς...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο