Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 24/1/16

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Η ναζιστική θηριωδία στο Δίστομο σήμερα στο Βερολίνο!





Γ. Λεκάκης, www.lekakis.com


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΣΑΣ… ΗΛΙΘΙΟΙ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο Γερμανός γκαουλάιτερ, Βόλφ(λύκος)γκανγ Σόιμπλε, στο Νταβός της παγκόσμιας νεοταξικής ελίτ όπου με περισσή αφέλεια πήγε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, αποκάλεσε στο πρόσωπο του όλο τον ελληνικό λαό ότι είναι ηλίθιος, ότι κατέχεται από μια σκληρή κατοχή και ότι δεν έχει δικαίωμα να εξακολουθεί να ζει σε αυτή την χώρα και πολύ περισσότερο να διεκδικεί καλύτερη ζωή.

Η ιστορική αυτή προσβολή στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού θα είναι αστείο αν κανείς την εκλάβει σα προσωπική προσβολή. Είναι προσβολή προς ένα ολόκληρο λαό που επί έξη χρόνια ανέχεται μια λεηλασια να καταστρέφει εκ θεμελίων αυτή την ιστορική χώρα και να αυτοκτονεί με τον πιο θλιβερό τρόπο.

Επί έξη χρόνια έχουν επιβάλλει σε αυτή την χώρα ένα πρόγραμμα εθνοφυλετικής και θρησκευτικής εξόντωσης με μεθοδικό τρόπο που το ονόμασαν μνημόνιο.

Η αιολική ενέργεια στην Ελλάδα το 2015: Ισχύς, κατανομή και κατασκευαστές - Στην κορυφή των αιολικών εγκαταστάσεων η Στερεά Ελλάδα

Τη «Στατιστική» της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα για το έτος 2015 ανακοίνωσε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

Η συνολική καθαρή αιολικής ισχύς που εγκαταστάθηκε κατά το 2015 ήταν 171,8 MW. Πέραν αυτής της νέας ισχύος, κατά την 31.12.2015 ήταν ήδη υπό κατασκευή νέα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 210,7 MW.

Με βάση την Στατιστική, τo σύνολο της αιολικής ισχύος που κατά τα τέλη 2015 βρισκόταν σε εμπορική ή δοκιμαστική λειτουργία είναι: 2150,8 MW αυξημένη κατά 8,7% σε σχέση με πέρυσι.

Η ισχύς αυτή κατανέμεται ως εξής:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ONLINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΑΘΗΝΑ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «BETT SHOW 2016»

Με σταθερή πίστη στις «Πράξεις Παιδείας & Κοινωνικής Προσφοράς», η επιστημονική ομάδα του πρώτου δωρεάν Online Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» ταξιδεύει στο Λονδίνο για τη Διεθνή Έκθεση για την τεχνολογία στην εκπαίδευση «Bett Show 2016», η οποία πραγματοποιείται στη βρετανική πρωτεύουσα από τις 20 έως τις 23 Ιανουαρίου 2016.

Στην έκθεση, συμμετέχουν περισσότεροι από 1000 φορείς εκπαίδευσης από όλες τις χώρες του κόσμου και παρουσιάζονται σε διεθνές επίπεδο τα επόμενα βήματα στην εκπαίδευση. Χιλιάδες επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μυηθούν σε καινοτόμες εκπαιδευτικές τεχνικές, μεθόδους εκμάθησης και τεχνολογικές εφαρμογές σε ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια και workshops.

ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΡΥΔΙΩΝ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Εντυπωσιακά  αποτελέσματα  έχει στις  γυναίκες   η μεταμόσχευση μαλλιών και φρυδιών με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο FUE.
Η μεταμόσχευση μαλλιών  με  την μεθοδο FUEείναι η πιο σύγχρονη τεχνική καθώς δεν αφήνει σημάδια και ουλές, ενώ είναι ελάχιστα τραυματική και εγγυάται το τελικό αποτέλεσμα
Η επιτυχία αγγίζει το 100%  και την τελευταία δεκαετία έχουμε αλματώδη αύξηση μεταμοσχεύσεων μαλλιών και φρυδιών, καθώς πλέον το …προνόμιο  δεν το έχουν μόνο οι άντρες.
Σύμφωνα λοιπόν με στατιστικά στοιχεία της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού:
                  Το 40% όσων υποβάλλονται σε μη επεμβατικές μεθόδους αποκατάστασης της πυκνότητας μαλλιών και φρυδιών είναι γυναίκες
                  Εννέα  στις δέκα γυναίκες που ενδιαφέρονται για μεταμόσχευση τριχοθυλακίων σε περιοχές που δεν αφορούν το κεφάλι, εστιάζουν στα φρύδια. 

Κοπή πίτας από τo Art Cafe Αστραδενή με μουσικές και εκπλήξεις

To Art Cafe Αστραδενή σας προσκαλεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 στις 22:00 στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για να ανταλλάξουμε ευχές για το 2016 μα κυρίως για να διασκεδάσουμε.

Θα ακολουθήσει το καθιερωμένο Pita Party με όλους τους φίλους dj που εδώ και 5 χρόνια μας ταξιδεύουν με τις μουσικές τους από τα decks της Αστραδενής. Παράλληλα θα σερβίρουμε χειμωνιάτικα ζεστά coctails, οινόμελο και ρακόμελο.

Τη μουσική αναλαμβάνουν οι dj's: G. Lie, loukasx, Palai, dJim, blueSakis, apolloX.

Κινητοποιήσεις Αγροτών και παιχνίδια “πολιτικάντικης” στήριξης ! ! !

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών για τα νέα “χαράτσια” που επιχειρεί να φορτώσει στις πλάτες τους η κυβέρνηση, όπως φυσικά και πολλών άλλων επαγγελματικών ομάδων, δημιουργούν, ως φαίνεται, προϋποθέσεις “ανέξοδης” στήριξης εντυπωσιασμού και πολιτικού καιροσκοπισμού, για ορισμένους εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου και όχι μόνο.


Είναι σίγουρο ότι τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα είναι άδικα, δυσβάστακτα και εξοντωτικά τόσο για τους αγρότες, όσο και για τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες (Δικηγόρους, Μηχανικούς, Γιατρούς, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες γενικά).

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Πάνω από 400 τρακτέρ στο ύψος της Θήβας

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας και από τα δύο ρεύματα είχε κλείσει για δύο ώρες σήμερα το πρωί 22/1

Οι αγρότες της Θήβας και της Λιβαδειάς έκλεισαν την εθνική οδό στο ύψος του 90 και στο ύψος του Κάστρου με πάνω από 400 τρακτέρ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από τον Ι. Τασιούλη για το e-sterea

Διαβάστε περισσότερα »


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΕΟΥΜΕ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΛΑΓΩΜΕΝΟΙ!..

Διερωτώμαι αν ως πολίτες υπό ομηρία των μνημονιακών πολιτικών και της πολιτικής ανικανότητας, έχουμε συνειδητοποιήσει πως η κρίση της κοινωνίας που εκρήγνυται μέσα στη συνείδηση, είναι κρίση της ελευθερίας.

Διερωτώμαι πως ο ιδεαλισμός μας κάποτε τεχνουργούσε ή, αν θέλετε, απεκάλυπτε όχι το ανίδρωτα διαμορφωμένο από τους επιτήδειους "πρωτογενές πλεόνασμα", αλλά το πρωτογενές ζεύγμα που υπάρχει ανάμεσα στη συνείδησή μας και την ελευθερία.

Διερωτώμαι αν οι αντιστάσεις μας και οι αγώνες μας σε παρελθόντα χρόνο, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως αθλήματα τραγικά μιας ρωμαλέας συνείδησης, που αναγνωρίζοντας τις δυσυπέρβλητες δυσκολίες των καιρών, το μεταφυσικό κενό της τότε εποχής, πάλευε και συνέθετε με υλικά μια σχεδία ικανή να σηκώσει και πάλι το έθνος και να το πάει πιο πέρα...

Μπλόκα Βοιωτίας: Δείτε από ψηλά την κινητοποίηση των αγροτών στο μπλόκο Κάστρου


«Σφράγισαν» για δύο ώρες την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας και στο ύψος του Κάστρου διαμαρτυρόμενοι αγρότες.
Οι Βοιωτοί καλούν τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την πρόταση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και μαζί του να ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση.

Στο πλευρό των αγροτών στάθηκαν βιομηχανικοί εργάτες του Αλουμινίου της Ελλάδας, αυτοδιοικητικοί, έμποροι και εργαζόμενοι στους Δήμους.

Οι αγρότες της Βοιωτίας σε Κάστρο και Θήβα δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους τις επόμενες ημέρες απειλώντας και με αποκλεισμό των παραδρόμων.

Αναβάθμιση – έκπληξη της ελληνικής οικονομίας από τη Standard & Poor’s!

Την απόφαση να αναβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε B- από CCC+ ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής η Standard & Poor’s!

Ο οίκος αξιολόγησης χαρακτηρίζει παράλληλα ως σταθερές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Στη σχετική ανακοίνωση ο αμερικανικός οίκος επισημαίνει ότι η απόφαση αντανακλά την τήρηση εκ μέρους της Αθήνας των συμφωνηθέντων στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης, αλλά και το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία έχει, παρά τα αλλεπάλληλα σοκ, αποδειχθεί πιο ανθεκτική από ό,τι υπολόγιζαν οι αναλυτές.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ



ΘΕΜΑ:  Πρόγραμμα εργατικών κατοικιών του τ.ΟΕΚ στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος.
ΣΧΕΤ: Η με αρ. πρωτ. 1285/19-11-2015 ΕΡΩΤΗΣΗ
       


   Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή  κ. Ε. Μπασιάκο,  σας πληροφορούμε  τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ που αφορά το Νεκτροταφείο "Ανάληψη"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
για τους τάφους τριετούς ταφής

Σχετικά με το Νεκροταφείο «Ανάληψη» (Μοσχοπόδι) σας γνωρίζουμε ότι θα γίνει εκταφή όλων των νεκρών που έχουν ενταφιαστεί από το 1987 έως το 2008 στους τάφους τριετούς ταφής.

Όσοι από τους συγγενείς των ενταφιασθέντων δεν ενδιαφερθούν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2016 να γίνει η εκταφή, τότε αυτή θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας των Νεκροταφείων.

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Θηβαίων για το 2016

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας στις 13 Ιανουαρίου 2016 ο προϋπολογισμός του Δήμου Θηβαίων οικονομικού έτους 2016, ο οποίος συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Νοεμβρίου 2015.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με αφορμή την επικύρωση του Π/Υ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Με την επικύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του προϋπολογισμού επιβεβαιώνεται η ομαλή λειτουργία του Δήμου Θηβαίων, που του δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμά του και το έργο του προς όφελος των δημοτών, μέσα στη δυσμενή οικονομική περίοδο του βιώνει η χώρα. Είναι ένας προϋπολογισμός που έχει καταρτιστεί σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία, ισοσκελισμένος όπως απαιτείται, ρεαλιστικός και πιστεύω εφαρμόσιμος.  Ένας προϋπολογισμός στον οποίο αποτυπώνεται η στρατηγική και οι προτεραιότητες της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε για το 2016.

Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών: Ψήφισμα για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

ΨΗΦΙΣΜΑ
 Οι αγρότες, δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές.  Παράλληλα, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους. Η κυβέρνηση, με το νέο Μνημόνιο, δεν λέει ούτε καν αυτούς να αφήσει στην ησυχία τους, έχοντας βάλει στο μάτι και την Ελληνική αγροτιά.
 Το Μνημόνιο της συγκυβέρνησης απειλεί με αφανισμό ολόκληρους τους παραγωγικούς τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων,  στις    27   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016  ημέρα  ΤΕΤΑΡΤΗ  και ώρα 18:30  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.  

Κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών

στις 22/1 από ώρα 13:30

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες του ότι σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 και από ώρα 13:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου,  όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα είναι κλειστές σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών της περιοχής.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Όλα κλειστά στις 4 φεβρουαρίου αποφάσισε η ΕΣΕΕ.

Σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενος για το ασφαλιστικό προχωρά και ο εμπορικός κόσμος. Η ΕΣΕΕ αποφάσισε για τις 4 Φεβρουαρίου το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, με το κλείσιμο των καταστημάτων, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ, ομόφωνα πήρε μεταξύ άλων και τις εξής αποφάσεις:
- Πραγματοποίηση πανελλαδικού πανεμπορικού συλλαλητηρίου την ίδια ημέρα, 4 Φεβρουαρίου, στην έδρα της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως.

Από 4 έως 13 Μαρτίου 2016 στην Ιταλία ο Ελληνοιταλικός Σύλλογος

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (UGO) ΦΩΣΚΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ-ΜΙΛΑΝΟ-ΠΑΒΙΑ

Ο Ελληνοιταλικός Σύλλογος αναχωρεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου για την Ιταλία ακολουθώντας τα βήματα  του Μεγάλου Έλληνα Νικολάου (Ugo) Φώσκολου, σε μία δεκαήμερη αποκαλυπτική επίσκεψη στην Ελλάδα και την Ελληνικότητα της Βορείου Ιταλίας(Βενετία-Μιλάνο-Παβία-Μπολόνια).
     
Στη μοναδική αυτή δεκαήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στη Βόρειο Ιταλία θα δοθεί η δυνατότητα  να γνωρίσουμε από κοντά τις ομορφιές, τις αρχαιότητες, την κουλτούρα, τα σημαντικά Πανεπιστήμια τους που φιλοξένησαν χιλιάδες Έλληνες φοιτητές και την Ελληνικότητα αυτών των περιοχών σε σχέση με την πορεία της ζωής του Φώσκολου.
     

Συνεντεύξεις και Διαλέξεις του Νίκου Λυγερού


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Ο άθλος ως πηγή του αθλητισμού". 
Αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Γερίου. Κύπρος. 
Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Τεχνικά κλιμάκια: Ζητούν περικοπές συντάξεων με το «καλησπέρα»

Της Μαίρης Λαμπαδίτη

Mε το καλησπέρα, τα τεχνικά κλιμάκια απαίτησαν περικοπή των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων. Στην πρώτη επαφή που είχαν στο Χίλτον μέσω τηλεδιάσκεψης, οι τεχνικοί σύμβουλοι των δανειστών με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας εμφανίστηκαν προετοιμασμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους ζητώντας περικοπές όπως είχε συμφωνηθεί. Διατύπωσαν επίσης ενστάσεις που αφορούσαν το ύψος της εθνικής σύνταξης και τα ποσοστά αναπλήρωσης τα οποία χαρακτήρισαν υψηλά. Σύμφωνα με τα μοντέλα που παρουσίασε το υπουργείο , οι νέες συντάξεις αντιστοιχούν στο 65%-67% του μισθού ενώ οι δανειστές δεν αποδέχονται να υπερβαίνουν το 55%.

6 ΚΑΙ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 . ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΗ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου το «ΙΧΩΡ» και η Ελληνική Εστία Επιστημονικών ερευνών διοργανώνουν διήμερη αρχαιολογική, σεμιναριακή και βιωματική εκδρομή στους Δελφούς σε συνεργασία με το μουσικό συγκρότημα αρχαίας Ελληνικής μουσικής «ΣΑΟΣ». Το Σάββατο θα υπάρξει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και το μουσείο ,και ξενάγηση από ειδικό πιστοποιημένο ξεναγό και τον Αρχαιολόγο Ευάγγελο Μπεξή που θα συνοδεύει την αποστολή. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο μας και μουσική συναυλία από το συγκρότημα «ΣΑΟΣ» με αρχαία Ελληνικά μουσικά όργανα. Διανυκτέρευση.

Πλημμύρισαν το κέντρο χιλιάδες δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί


Πάρα πολλοί οι διαδηλωτές στην «πορεία της γραβάτας» για το ασφαλιστικό

«Ψέμα κάθε λέξη, στο στόμα του Αλέξη» ένα από τα συνθήματα που κυριαρχούν - Κρέμασαν συμβολικά τις γραβάτες τους στα δέντρα στον Αγνωστο Στρατιώτη οι δικηγόροι - Μαζική διαμαρτυρία και πορεία στη Βουλή - Αριστεριστές επιχείρησαν να χτυπήσουν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ

Διαβάστε περισσότερα »


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Νταβός - Σόιμπλε προς Τσίπρα: Είναι η εφαρμογή των συμφωνιών, ηλίθιε!

ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

Σε σκληρό «μπρα-ντε-φερ» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξελίχθηκε η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Νταβός της Ελβετίας, με θέμα το «Μέλλον της Ευρώπης». Με μια απίστευτα προκλητική στάση, καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκάλεσε ούτε λίγο ούτε πολύ «ηλίθιο» τον Έλληνα πρωθυπουργό, κουνώντας αυστηρά το δάχτυλο προς την Ελλάδα.

Αύριο στις 10.00 το πρωί οι Βοιωτοί στήνουν μπλόκο στο Κάστρο

Μπλόκο στο Κάστρο αύριο το πρωί στις 10.00 αποφάσισαν στις γενικές συνελεύσεις τους οι αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στη διασταύρωση του Αι Γιάννη και στα παλιά σφαγεία του Ορχομενού.

οι Βοιωτοί κλιμακώνουν τον αγώνα τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους προκειμένου να διασφαλίσουν την επιβίωσή τους.

Νέα κοιτάσματα στο Ιόνιο

Η. Κονοφάγος , Ν. Λυγερός, Α. Φώσκολος

Την ώρα που παρατηρούμε μια τεράστια αδράνεια στον τομέα των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης, ή ακόμα και άγνοιας, γι’ αυτό το λόγο ενημερώνουμε όλους όσους θέλουν να μάθουν την πραγματική κατάσταση, ειδικά επειδή αυτή είναι αντικειμενικά θεαματική, ενώ αυτό παραμένει άγνωστο στους περισσότερους. Στο Ιόνιο υπάρχουν νέα κοιτάσματα και μάλιστα σημαντικά. Έτσι δεν έχουμε μόνο το κοίτασμα Πύρρος και το κοίτασμα Αχιλλέας. Στα Διαπόντια νησιά υπάρχει μια περιοχή με οικονομικό ενδιαφέρον, διότι έχει ένα κοίτασμα μικρού θαλάσσιου βάθους, περίπου στα τριάντα μέτρα, πράγμα το οποίο σημαίνει μικρό κόστος εξόρυξης. Μια άλλη περιοχή βρίσκεται δυτικά της Πρέβεζας και άλλη μια δυτικά των Παξών.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΟΛΗ ΣΤΗΝ KEYS RECORDS.

Την ελληνοϊταλικής καταγωγής Χριστιάνα Τζινιόλη, την πρωτογνωρίσαμε στη μουσική σκηνή  "ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ" στο πλευρό του Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα . . Ενώ η συνέχεια της καλλιτεχνικής της πορείας περιελάμβανε πολλές live εμφανίσεις δίπλα σε ροκ μπάντες αλλά και γνωστούς καλλιτέχνες, ενδεικτικά : Λευτέρης Πανταζής, Σταμάτης Γονίδης,Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Θέμης Αδαμαντίδης, Νίκος Μακρόπουλος, Άντζελα Δημητρίου, Νότης Σφακιανάκης, Γιώργος Αλκαίος, ήταν μερικοί από αυτούς που εκτίμησαν το ταλέντο της. Σταθμό στις συνεργασίες της ως τώρα από θέμα εμφανίσεων αποτελεί η συνεργασία της με τον Χρήστο Χολίδη στο Posidonio, το καλοκαιρι του 2009.

Δισκογραφικά, σταθμοί στην πορεία της ως τώρα, αποτελεί η συμμετοχή της στο cd "Le Cabaret" του Λευτέρη Πανταζή όπου ερμηνεύει το γαλλικό τραγούδι "Paris Mes Amour", αλλά και τα φωνητικά που έκανε για τον Αντώνη Βαρδή στο δίσκο "Τα Καλύτερα Μας Χρόνια", καθώς και η συνεργασία της με το μουσικό & ραδιοφωνικό παραγωγό &
DJ Αργύρη Ναστόπουλο.

Η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας σας προσκαλεί στην κοπή της Βασιλόπιτας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας τιμώντας τα 10 χρόνια ζωής και προσφοράς της σας  προσκαλεί στην κοπή της ΑγιοΒασιλόπιτας την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 ώρα 6.30 μ.μ  στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου  Νέας Ιωνίας (οδός Γυμνασίου, πλησίον ΗΣΑΠ Πευκακίων)

Φέτος θα τιμήσουμε επιφανείς, προσωπικότητες και φορείς του Πολιτισμού.

Δωρεάν Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς", και ο Τομέας Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζουν μία σειρά ελεύθερων μαθημάτων Ιστορίας με τίτλο
Δεκαπέντε Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας
Τα μαθήματα –που θα προσφερθούν δωρεάν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μαρία Δ. Ευθυμίου- απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης*
  • 4, 5, 6 Μαρτίου
  • 18, 19, 20 Μαρτίου
  • 8, 9, 10 Απριλίου
  • 15, 16, 17 Απριλίου
  • 22, 23, 24 Απριλίου
Παρασκευή και Σάββατο: 5.30' - 9.00' μμ.
Κυριακή: 9.30' πμ. - 13.00'μμ.

Η.Π.Α. (U.S.A.) & E.E. ( E.U.) ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ



 (ΜΙΑ  ΕΙΚΟΝΑ  ΧΙΛΙΕΣ  ΛΕΞΕΙΣ)
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ   ΕΝΩΣΗ  ( Ε.Ε.)   ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ  ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ
Το άρθρο αυτό εναρμονίζεται με τη συνέντευξη Γιάννη Βαρουφάκη προς τον κύριο Αλέξη Παπαχελά.
Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη είναι συνταρακτικές για το
ρόλο των ανδρεικέλων πολιτικών της Ε.Ε. εις βάρος της Ελλάδος. Ο Λαός λέει, «βρήκανε και τα κάνουνε».
Οι Σιωνιστές πολιτικοί της Ε.Ε. είναι αγέλη λύκων για την Ελλάδα. Είναι όλοι ορντινάντσες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Το καράβι του απέραντου γαλάζιου


Ν. Λυγερός

Όταν μιλούμε για το πρόγραμμα του EuroAsia Interconnector, λίγοι είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται τη γεωπολιτική του αξία που ξεκινά από τη γεωοικονομία. Κι ακόμα λιγότεροι πιστεύουν ότι θα υλοποιηθεί. Έτσι όταν ξεκινά το πρόγραμμα πολλοί δυσκολεύονται ακόμα και να το δουν λόγω της ηττοπάθειας που κυριαρχεί. Κι όμως τώρα βρίσκεται στη φάση ν’ αρχίσει επί του πρακτέου η βυθομετρική μελέτη με το καράβι Odin Finder της ιταλικής εταιρείας Gas που κέρδισε τον διαγωνισμό που διοργάνωσε η EuroAsia Interconnector Α.Ε. για να καλύψει όλη τη διαδρομή μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας μέσω της Κύπρου και της Κρήτης.

Θήβα: Κυκλοφοριακή Ρύθμιση για τις οδούς Βουρδουμπά & Επαμεινώνδα

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι στο πλαίσιο του έργου “Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων” και προκειμένου να συνδεθούν τα δίκτυα ( ομβρίων, ύδρευσης κ.α.) εκατέρωθεν της οδού Βουρδουμπά, από σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί εκσκαφή στον κόμβο της οδού Βουρδουμπά και Επαμεινώνδα.
Ως εκ τούτου η διέλευση των οχημάτων δεν θα είναι εφικτή. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας  των οχημάτων έχουν τοποθετηθεί οι σχετικές πινακίδες σήμανσης.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Σε επιφυλακή ο Δήμος Θηβαίων να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα από τη χιονόπτωση.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος Θηβαίων προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα από τη χιονόπτωση. Όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός, μηχανήματα αποχιονισμού και ρίψης αλατιού του Δήμου καθώς και μισθωμένα μηχανήματα έργων μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό του, θα παρεμβαίνουν όπου απαιτείται.  

Σε πλήρη κινητοποίηση η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το χιονιά

Σε απόλυτη κινητοποίηση βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες και ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί το δριμύ ψύχος που επικρατεί σε όλη την επικράτεια της τις τελευταίες 72 ώρες.

Ολόκληρος ο στόλος των οχημάτων παρεμβαίνει στα σημεία σφοδρής χιονόπτωσης με αποτέλεσμα το σύνολο των οδικών δικτύων να παραμένει ανοιχτό.

Επειδή η χιονόπτωση είναι συνεχής, παρακαλούμε τους διερχόμενους από την Στερεά Ελλάδα οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε επαρχιακές οδούς με δύσκολη πρόσβαση, κυρίως στα ορεινά.

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας-Γιατί να την κάνετε

Με μια σταγόνα αίματος ο διατροφολόγος βλέπει αν για τα περιττά σας κιλά φταίει το γονίδιο της παχυσαρκίας. Τι προτείνει στην συνέχεια.

Αν παίρνετε βάρος και δεν μπορείτε να χάσετε κιλά ούτε με μείωση των μερίδων,  καλό είναι να κάνετε την αιματολογική εξέταση που εντοπίζει το γονίδιο FTO. Πρόκειται για το γονίδιο της παχυσαρκίας, οι μεταλλάξεις του οποίου δημιουργούν προδιάθεση για εμφάνιση του προβλήματος σε μια μερίδα ανθρώπων. Σήμερα η δράση του είναι τόσο καταλυτική ώστε η μείωση βάρους χωρίς την κατάλληλη καθοδήγηση μοιάζει με γολγοθά.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ "ΜΕΤΑΞΟΣΚΩΛΗΚΕΣ" ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σε πείσμα των...μεταξοσκώληκων της σύγχρονης κοινωνίας, που θα έβλεπαν με πολύ "καλό μάτι" σπασμένες όλες τις γραφίδες, υπάρχουν κάποιοι αρθρογράφοι οι οποίοι για να διασώζεται σε κάποιο βαθμό η αυτοσυνείδηση και η αίσθηση της προσωπικής ισορροπίας, εκφράζουν επίμονα τον σκεπτικισμό τους, απορρίπτοντας την αυστηρή προσαρμογή στους κανόνες, που επιβάλλει η "προκάτ" λογική της εποχής μας...

Και η γραφίδα τους, εκτός από την εκτόνωση των εσωτερικών πιέσεων, είναι μια μαρτυρία και μια διαμαρτυρία, για όσα συντελούνται 'εν ονόματι" μας, χωρίς ποτέ να ερωτηθούμε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

Το Αυτοδιοκητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα  Θήβας  με ανησυχία παρακολουθεί τα προβλήματα της Διαχείρισης των απορριμμάτων στον Δήμο μας, που αντί η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο όπως όφειλε για το σοβαρό θέμα της ακυρωτικής απόφασης (5/1/2016  ΑΔΑ: ΩΖΑ2ΟΠ10-4ΕΜ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς – Θεσσαλίας  που ακυρώνει  την υπ΄αριθμ.421/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων,  για την  «Ετήσια εισφορά στο Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδος Α.Ε. ΟΤΑ» (ενίσχυση του Κ.Α  εξόδων 20.6721.02) βγάζει ανακοινώσεις εκθειάσης του Περ. ΦοΔΣΑ ως να μην συμβαίνει τίποτα συκοφαντώντας μάλιστα Δημοτικούς Συμβούλους και παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Δήμου.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ «ΝΟΤΙΑΣ» & «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΘΗΒΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«ΝΟΤΙΑΣ»

Από Πέμπτη 21 Ιανουαρίου έως Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης

Ώρα Προβολής: 21:15

Περίληψη:

ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Φ.Σ.ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚO


  • Δεν είναι κοστολογημένο.
  • Δεν υποστηρίζεται από αναλογιστική ή άλλη οικονομική μελέτη.
  • Δεν εξασφαλίζει μακροοικονομικό ορίζοντα βιωσιμότητας.
  • Δεν διέπεται από τις αρχές, της δικαιοσύνης, της ισότητας, της αναλογικότητας .
  • Δεν καλλιεργεί την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους κρατικούς θεσμούς .
  • Υπονομεύει την ασφαλιστική συνείδηση.
  • Ευνοεί την ανάπτυξη της αδήλωτης εργασίας.
-      Με την προτεινόμενη κατά 1,5% αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, οδηγεί σε μείωση μισθών, παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, υπονομεύοντας, εργαζόμενο, επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη.
-     Προβλέπει  ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σε ποσοστό έως και  39% επί του φορολογητέου εισοδήματός τους! Έρχεται ουσιαστικά  κατ΄ αυτό τον τρόπο να προσθέσει  στην υπάρχουσα υπερβολική φορολόγηση  των ελεύθερων επαγγελματιών, η οποία περιλαμβάνει : α)  τέλος επιτηδεύματος ύψους  650 ευρώ, β) αύξηση της ετήσιας εισφοράς αλληλεγγύης ανάλογα με το εισόδημα ( από 1,4% σε 2% για εισοδήματα:30.001 έως 50. 000 ευρώ,

Δήμος Θηβαίων: Διευκρίνιση σχετικά με την εκδοθείσα ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου

Δήμος Θηβαίων: Διευκρίνιση σχετικά με την εκδοθείσα ανακοίνωση για τη  λειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου

Ο Δήμος Θηβαίων διευκρινίζει ότι η εκδοθείσα ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, θα εφαρμοστεί για τα σχολεία στα οποία οι καθηγητές τους, δεν θα συμμετέχουν στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στη Λιβαδειά.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο