Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Το υπερατλαντικό ταξίδι του Ηρακλέους που δεν διδάσκεται στα σχολεία

Έφτασε χίλια χρόνια πριν από τον Μεγάλο Αλέξανδρο στον Ινδό ποταμό. Πέρασε από την Αιθιοπία, έφτασε ώς τη Γροιλανδία και ίσως να πάτησε πρώτος το πόδι του στην Αμερική.

Ένας από τους πιο γνωστούς ήρωες της παγκόσμιας μυθολογίας- ο Ηρακλής- δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος υδραυλικός, μηχανικός και υδρογεωλόγος, όπως μαρτυρούν πολλοί από τους δώδεκα άθλους του, αλλά και ο πρώτος που έκανε πράξη την παγκοσμιοποίηση και ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής κοσμοκρατορίας, όπως υποστήριξε χθες το βράδυ σε ομιλία του, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ηλίας Μαριολάκος.

Φωτογραφικές Συναντήσεις κάθε Τετάρτη από τον «Ελείτροχο»

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» διοργανώνει «Φωτογραφικές Συναντήσεις» κάθε Τετάρτη 6.00 – 8.00 μ.μ. και για το διάστημα: Οκτώβριος 2014 ως και Μάιος 2015.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 21/9/14


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ο γύρος του Ελικώνα σε τρεις ημέρες

Μια εκδρομή σε κοντινή απόσταση από το κλεινόν άστυ, που συνδυάζει υπέροχες διαδρομές στο φιλικό και καταπράσινο βουνό, αλλά και κάποιες τελευταίες θαλάσσιες εξορμήσεις - όσο το επιτρέπει ακόμα ο καιρός.

Σε λιγότερο από μιάμιση ώρα ταξίδι, αφήνοντας πίσω μας ρυθμούς Αθήνας και ταχύτητες Εθνικής, παίρνουμε το χρόνο μας και μια βαθιά ανάσα πρασίνου στρίβοντας αριστερά για Ασκρη ή από Αλίαρτο για Ευαγγελίστρια και φτάνουμε στον Ελικώνα. Βρισκόμαστε σε έναν παρθένο ακόμα τουριστικό προορισμό, πολύ κοντά στην Αθήνα, με πλούσιο και έντονα εναλλασσόμενο τοπίο, που θα λατρέψουν οι φυσιολάτρες.

Η ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ Ο "ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΗΡΩΙΣΜΟΣ"

Η διαδρομή του, κατά κατηγορηματική δήλωσή του "άθεου", Αλέξη Τσίπρα από τη βραχώδη περιοχή των μοναστηριών του Αγίου όρους στο Βατικανό, στη δυτική πλευρά της πόλης της Ρώμης, που αποτελεί συνέχεια του εκκλησιαστικού ή παπικού κράτους του μεσαίωνα, αλλά και η αναμενόμενη επίσημη επίσκεψή του στο Φανάρι, στη συνοικία της Κωνσταντινούπολης, μεταξύ του τείχους του Κωνσταντίνου και του Θεοδοσιανού τείχους, όπου από το 1601 εδρεύει εκεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δίνει το ερέθισμα για κάποιες σκέψεις.

Σκέψεις που δεν έχουν να κάνουν με την αγωνία της πολιτικής ύπαρξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή των σχέσης του με το όποιο θρησκευτικό δόγμα, αλλά με την οντολογική αγωνία του ανθρώπου. Από εδώ αναφύεται το πρόβλημα: Πως θα εξασφαλιστεί η "ευψυχία" της ύπαρξης, με την οποία θα κατανοείται το πεπερασμένο του ανθρώπου, ενώπιον του ναυαγίου όλων των προσπαθειών του;

Πριμ 50.000 ευρώ για επιστροφή στην ύπαιθρο

Πρόγραμμα για την ενίσχυση των νέων που θέλουν να επιστρέψουν στην ελληνική ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το «Έθνος», ο εθνικός φάκελος με τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για τον αγροτικό τομέα, προβλέπει ειδικά μέτρα στήριξης των νέων αγροτών, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Με ορίζοντα εξαετίας, περισσότεροι από 18.000 νέοι πρόκειται να ενισχυθούν με πριμ ύψους έως 50.000 ευρώ για ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα στην ύπαιθρο.
Ποσά ύψους 300 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν 16.000 νέοι για να εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα, ενώ περισσότερες από 2.000 νέες επιχειρήσεις, τα λεγόμενα «start-ups», που θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν στον αγροδιατροφικό τομέα θα χρηματοδοτηθούν με 100 εκατ. ευρώ.

Ηλιακόν Ωρολόγιον Ναυτικού Μουσείου Κρήτης

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΣΧΕΔΙΑΣΗ – ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ


Του Υποναύαρχου (ε.α.)
Ιωάννη Π. Οικονομόπουλου Π.Ν.
τ. Καθηγητού Σ.Ν.Δ.

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση»,
τ. 577, σελ. 123, ΙΟΥΝ – ΑΥΓ 2011. Αναδημοσίευση στο
Περί Αλός με την έγκριση της «Ναυτικής Επιθεωρήσεως»

 
ΦΩΤΟ: Ναυτική Επιθεώρηση

Το καλοκαίρι του 2010 προτάθηκε στον τότε πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης (Ν.Μ.Κ.) Αντιναύαρχο (ε.α.) Κ. Μανιουδάκη ΠΝ, η κατασκευή ενός ηλιακού ωρολογίου για το Ν.Μ.Κ. Η πρόταση έγινε αμέσως δεκτή, η μελέτη και η σχεδίαση υποβλήθηκαν στο Ν.Μ.Κ. το οποίο προχώρησε στην υλοποίησή τους και τελικά η εγκατάσταση έγινε με την φροντίδα του νέου προέδρου Αρχιπλοιάρχου (ε.α.) Μ.Πετράκη ΠΝ, την 21η Ιουλίου 2011.

Δέκα Σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας μας

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι έννοιες και οι καταστάσεις λαμβάνουν ολοένα και πιο σύνθετο και περίπλοκο χαρακτήρα. Από αυτόν τον γενικό κανόνα δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν οι έννοιες της εθνικής άμυνας και ασφάλειας. Δίχως υπερβολή, τα μεταξύ τους όρια είναι ολοένα και πιο δυσδιάκριτα και οδηγούμαστε σε μια μίξη, όπου οι σχετικές απειλές είναι δύσκολο να εξακριβωθούν επακριβώς και να αντιμετωπιστούν με κλασικές μεθόδους και μέσα. Εκείνο που απαιτείται είναι η δημιουργία ενός ολιστικού μηχανισμού πρόληψης και αντιμετώπισης σχετικών απειλών. Στις παρακάτω γραμμές θα επιχειρηθεί να παρατεθούν κάποια πιθανά σενάρια αποσταθεροποίησης. Προκαταβολικά δηλώνουμε πως σκοπός μας δεν είναι να κινδυνολογήσουμε αλλά να προβληματίσουμε τους αρμόδιους αλλά και την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, ώστε να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση της απειλής.

Τραγωδία στο Τάχι Θηβών: Πατέρας δύο παιδιών σκοτώθηκε μετά από πτώση σε πηγάδι

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 45χρονος άνδρας που έπεσε σε πηγάδι βάθους πολλών μέτρων.

Πρόκειται για οδηγό φορτηγού που βρισκόταν σε χωράφι στο Τάχι Θηβών και περιμένε να φορτώσει κρεμμύδια.

Ξαφνικά οι φωνές του αναστάτωσαν τους εργάτες. Ο άτυχος άνδρας έπεσε σε κρυφό πηγάδι, που βρίσκεται μέσα στο χωράφι. Καθώς έπεφτε φώναζε βοήθεια με όλη του τη δύναμη.

Θήβα- Στο εδώλιο η γυναίκα που έκανε την δολοφονία του άντρα της να φαίνεται αυτοκτονία

Επί 9 μήνες έλεγε στους αστυνομικούς ότι ο άντρας της αυτοκτόνησε αλλά τελικά αποδείχθηκε πως τον είχε πυροβολήσει εκείνη

Επί εννιά μήνες θρηνούσε τον άντρα της που είχε «αυτοκτονήσει» στην κρεβατοκάμαρά τους... Τελικά αποδείχτηκε πως ήταν το δικό της χέρι που του έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και πάτησε τη σκανδάλη!

Η 34χρονη συζυγοκτόνος στις 14 Μαρτίου του 2013 τηλεφώνησε στην αστυνομία της Καρύστου, αναφέροντας πως ο άντρας της πυροβολήθηκε στο κεφάλι και είναι νεκρός. Τότε, είχαν βρεθεί το πιστόλι με το οποίο φερόταν να είχε αυτοκτονήσει με δύο φυσίγγια στη γεμιστήρα και δίπλα τους ένας κάλυκας από τη σφαίρα που σκότωσε τον 45χρονο.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Μαθαίνω πώς να μαθαίνω".


Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Μαθαίνω πώς να μαθαίνω". Αθήνα, 18/09/2014

Η τριπλή Αοζική προσέγγιση

Ν. Λυγερός

Η τριπλή Αοζική προσέγγιση της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου που έχουν ένα κοινό τριπλό σημείο επαφής λόγω της ΑΟΖ τους, είναι πλέον μια πραγματικότητα. Διότι δεν μιλούμε πια μόνο και μόνο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου του 2003. Τώρα υπάρχει μια ενισχυμένη απόφαση από τις δύο πλευρές, η οποία εφοδιάζεται πρακτικά και από την παρουσία της Ελλάδος που διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ της Μεσογείου, η οποία αποτελεί και πέρασμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι στην Ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει μόνο η συμμαχία Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος...

ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ

Η παράφωνη ορχήστρα των πολιτικών είτε απευθύνεται σε "κουφούς", είτε στο θυμικό των ακουόντων του τόπου τούτου, όπου και οι πλέον προωθημένες ιδέες προσκρούουν στην πολιτική αβελτερία, στην πολιτική απάτη ή και τη βλακεία. Και όταν μιλάμε για ιδέες, εννοούμε ένα πλήρες σύστημα συλλήψεων, το οποίο ως αποτέλεσμα της σκέψης και των επιλογών ενός ανθρώπου, τον διευκολύνει να κατανοεί και να ερμηνεύει την πραγματικότητα.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Όσοι παρακολουθούν αυτά τα τρελά και  απίθανα   πολιτικοκοινωνικά γεγονότα  στην πατρίδα μας,  παράλληλα με την  επιχειρούμενη διάλυση των Χριστιανικών κρατών  και όλα αυτά, ενώ φαίνονται  καθαρά στον ορίζοντα να έρχονται  γρήγορα και απειλητικά κατά πάνω μας,  τα  μαύρα σύννεφα της παγκόσμιας καταιγίδας,  όσοι λοιπόν μπορούν να τα βλέπουν αυτά σήμερα, αυτοί ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ για να μπορέσουν να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ από την καταιγίδα που έρχεται.

Δίμηνη καμπάνια από το Π.Α.ΜΕ & συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Θήβας

Η Γραμματεία Θήβας του Π.Α.ΜΕ. στη σύσκεψη  που πραγματοποίησε αποφάσισε να συμμετέχει στη δίμηνη καμπάνια του Π.Α.ΜΕ., με στόχο την αποφασιστική συμβολή στην οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης, την ενίσχυση των ταξικών σωματείων και των φορέων, τη συγκρότηση μορφών πάλης εκεί όπου δεν υπάρχουν.

Σκωτία: Παραιτείται ο πρωθυπουργός μετά το «όχι» για ανεξαρτησία

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του και τη θέση του πρωθυπουργού της επαρχίας, μετά την ήττα της παράταξής του στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, ανακοίνωσε ο Σκοτσέζος εθνικιστής Άλεξ Σάλμοντ.
«Για εμένα η περίοδος που υπήρξα ηγέτης έχει σχεδόν τελειώσει, αλλά για τη Σκοτία η εκστρατεία συνεχίζεται και το όνειρο δεν θα πεθάνει ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάλμοντ μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Εδιμβούργο.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ_ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ»

Λιβαδειά, 19/9/14
ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ» (6/10/14 − 25/5/2015)
Ταξιδέψτε μαζί μας… στον κόσμο της φωτογραφίας…

Η πορεία του ελληνικού ζεόλιθου

Ν. Λυγερός

Η πορεία του ελληνικού ζεόλιθου έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Και η παρουσία του για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι μια από τις πιο χειροπιαστές αποδείξεις. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εισχωρεί πια στο πεδίο της αξιοποίησης του ορυκτού της πλούτου και μιλά πλέον ανοιχτά για το μάρμαρο και τον ζεόλιθο.

Πεινάνε οι φαντάροι στη Θήβα & στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, ενώ η Ελλάδα δίνει δις για το ΝΑΤΟ

Όπως αποκαλύπτει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, οι καταγγελίες που φτάνουν συνεχώς στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων κάνουν λόγο για μια πρωτόγνωρη κατάσταση στα ΚΕΝ καθώς οι φαντάροι πεινάνε.

Οι μερίδες είναι λειψές, δεν ανταποκρίνονται σε καμιά περίπτωση στις ανάγκες των χιλιάδων νέων ανθρώπων που υποχρεώθηκαν να ντυθούν στο χακί και πλέον μπαίνουν σε μια πιο έντονη και κουραστική εκπαιδευτική διαδικασία.

Επισημάνσεις από τη Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θήβας στις 17/9/2014 κατατέθηκε από το «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» ένα ψήφισμα ενάντια στον ΕΝΦΙΑ. Το σκεπτικό του ψηφίσματος ήταν ότι ο φόρος είναι «αντισυμταγματικός, μη νόμιμος και αντικοινωνικός».
Κατά τη συζήτηση του ψηφίσματος ο συνδυασμός της ΛΑÏΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ δήλωσε τη διαφωνία του με το συγκεκριμένο σκεπτικό. Συγκεκριμένα, δε θεωρούμε ότι το βασικό που χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΙΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ...

Ο Αντώνης Σαμαράς κατά δήλωσή του πριν ένα και πλέον χρόνο "μιλάει" με το Θεό, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κατά δήλωσή του είναι άθεος, αναζητεί όμως επίμονα "γραβατωμένους αγίους" και ρασοφόρους ισχυρούς, διατρέχοντας την απόσταση από το Αγιο Ορός μέχρι το Βατικανό, για να "μιλήσει" με το Θεό...

Βοιωτία: Η κλήρωση του κυπέλλου

Στα γραφεία της ΕΠΣΒοιωτίας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τη δεύτερη  και την τρίτη φάση του κυπέλλου Βοιωτίας.
Τα ζευγάρια της δεύτερης φάσης:

Αμφίπολη: Για λαμπρό μακεδονικό τάφο μιλά η Κ. Περιστέρη

«Βάλαμε τα κλάματα όταν είδαμε τα κεφάλια από τις Καρυάτιδες» λέει η αρχαιολόγος. Όλα τα νέα λεπτό προς λεπτό από την απεσταλμένη Μαρία Γιαχνάκη
Για έναν τάφο που δεν μοιάζει με τους παραδοσιακούς μακεδονικούς αλλά είναι άλλου τύπου μακεδονικού, τον οποίο μάλιστα τον χαρακτηρίζει λαμπρό, κάνει λόγο η επικεφαλής της ανασκαφής στο λόφο Καστά, Κατερίνα Περιστέρη.

Ανεφάρμοστο στα πλαίσια της Ευρωζώνης, χωρίς κομματική νομιμοποίηση αλλά με “πρωτότυπες” ιδέες το “Σχέδιο Ανασυγκρότησης” του κ. Τσίπρα

Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr

Ανεφάρμοστο στα πλαίσια της Ευρωζώνης, χωρίς κομματική νομιμοποίηση αλλά με “πρωτότυπες” ιδέες το “Σχέδιο Ανασυγκρότησης” του κ. Τσίπρα
 
του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου
 
1.            Η μοιραία αντίφαση του  “Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης” που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη είναι ότι υπόσχεται την παραμονή της Χώρας στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε. και συγχρόνως… τη μη τήρηση θεμελειωδών πολιτικών και κανονισμών τους καθώς και την ανατροπή συμβάσεων με τις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα μας.

"Απόβαση" Ρώσων στο λιμάνι της Ερμούπολης!


14 ιστιοπλοϊκά σκάφη και περισσότερα από 100 άτομα πλήρωμα, όλοι τους Ρώσοι επιχειρηματίες και VIP επισκέπτες, έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι της Ερμούπολης, στα πλαίσια του αγώνα Regatta 14 στον οποίο συμμετέχουν. Η υποδοχή που τους επεφύλαξαν οι συριανοί ήταν κάτι παραπάνω από θερμή, όπως φαίνεται στις σχετικές φωτογραφίες και το βίντεο.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, διοργανώνει την Ετήσια Γενική Συνέλευση

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, διοργανώνει την Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 21/9/2014 ώρα 11.00' στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, του Δήμου Κιλελέρ του Νομού Λάρισας και προσκαλεί όλα τα Μέλη του να παρευρεθούν.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

ΨΑΛΜΟΙ & ΥΜΝΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Ανάλυση
Αφορμή του παρόντος άρθρου έδωσε ο Ρατσιστικός κατά των Ελλήνων νόμος, που σύμφωνα με τα ΜΜΕ, επεβλήθη στις μαριονέτες «Έλληνες» πολιτικούς από παράγοντες των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας-τυραννίας.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο Ρατσιστικός νόμος έγινε κατόπιν απαιτήσεως της Αμερικανο-Εβραϊκής επιτροπής (AJC) προς τους εδώ πολιτικούς πιόνια και μαριονέτες της.
Άδικα οι Σαμαρο-Βενιζέλοι εκτέθηκαν στο Πανελλήνιον με το Ρατσιστικό νόμο. Ψήφισαν αυτό το νόμο από θρησκευτική εκκλησιαστική άγνοια.  Εμείς θα αποδείξουμε πιο κάτω, ότι οι Έλληνες αγαπάμε και λατρεύουμε τους Εβραίους στις Ορθόδοξες Εκκλησίες,
με ψαλμούς και ύμνους, που δοξολογούν τους Εβραίους, και κάθε τι το Εβραϊκό, επομένως ο νόμος αυτός δεν χρειαζότανε.

​Συνέντευξη του Τάκη Φωτόπουλου στον Γιώργο Σαχίνη για το σημερινό δημοψήφισμα στη Σκωτία

Συνέντευξη του Τάκη Φωτόπουλου στον Γιώργο Σαχίνη (Ράδιο 984) για το σημερινό δημοψήφισμα στη Σκωτία και τις ευρύτερες επιδράσεις του στην ολοένα και πιο επιθετική διαμόρφωση της Νέας Διεθνούς Τάξης και των αντιστάσεων προς αυτή.

Με βάση την περιγραφή των συντελεστών της εκπομπής:

"Το δημοψήφισμα στη Σκωτία , είναι βαθύτατα πολιτικό χωρίς να παραγνωρίζει κανείς και το ιστορικό υπόβαθρο.

ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Εργαστήρια Δια Βίου Εκπαίδευσης
Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
ΤΕΕΤ-ΠΔΜ

Ανακοίνωση Παράτασης της Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα  Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΤΕΕΤ για το 2014-15

Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη συνεδρίαση της με αριθ. 235 5/9/2014 ενέκρινε την λειτουργία του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοζομένων Τεχνών με τίτλο:

Κλαδέματα σε όλα τα δέντρα της Λιβαδειάς. Προτεραιότητα στα σχολεία

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται από το Δήμο Λεβαδέων οι έλεγχοι και οι παρεμβάσεις σε όλα τα δέντρα σε πάρκα, πλατείες και χώρους αναψυχής με προτεραιότητα στα σχολεία και στις πηγές της Κρύας

.
Μετά το περιστατικό πτώσης κλαδιού τον περασμένο Αύγουστο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανθρώπων, η αρμόδια υπηρεσία πρασίνου έχει προβεί ήδη σε κλαδέματα δέντρων ενώ αναμένει δασολόγο για αυτοψία και τα αποτελέσματα των δειγμάτων από δέντρα που έχουν σταλεί για ειδική εξέταση.

Ακινητοποίησαν φύλακα εργοστασίου και γέμισαν δύο φορτηγά τσιγάρα στη Θήβα

Σε εξέλιξη ευρείες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη οκτώ (8) δραστών, μετά από διάπραξη ληστείας σε ανενεργή καπνοβιομηχανία, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας

Σε εξέλιξη βρίσκονται ευρείες αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και την σύλληψη οκτώ (8) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (17-09-2014) αργά το βράδυ, εισέβαλαν σε ανενεργή καπνοβιομηχανία, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

O ερευνητής Χάρης Τζάλας για την Αμφίπολη και τον τάφο του Μεγάλου Αμεξάνδρου

Στην εκπομπή «Τα μυστικά της Αμφίπολης» που μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Ζούγκλας φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο ερευνητής Χάρης Τζάλας.

Διακεκριμένος ιστορικός και πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελετών Αρχαίας και Μεσαιωνικής Αλεξάνδρειας, ο Χάρης Τζάλας τα τελευταία 17 χρόνια διευθύνει τις αρχαιολογικές υποβρύχιες έρευνες στην Αλεξάνδρεια, ενώ είναι και συγγραφέας του βιβλίου «Αλεξανδρινοί αντικατοπτρισμοί».

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Κλέφτες έστησαν "καρτέρι" σε αγρότη στα Βάγια-Τον έσερναν στο δρόμο για να του πάρουν το αυτοκίνητο

Συνεχείς κλοπές σχεδόν σε καθημερινή βάση έχουμε στην περιοχή μας.
Σήμερα το πρωί είχαμε 2 κλοπές αυτοκινήτων στα Βάγια και μια απόπειρα  στο Νεοχώρι.Οργανωμένη σπείρα όπως όλα δείχνουν αλωνίζει το τελευταίο διάστημα στο νομό μας  και κλέβει αγροτικά  φορτηγά αυτοκίνητα.Δυο κλοπές είχαμε σήμερα στα Βάγια η μια στις  6:00  το πρωί, έκανε φτερά αγροτικό αυτοκίνητο απο την αυλή του ιδιοκτήτη.Το δεύτερο και σοβαρότερο ήταν μισή ώρα αργότερα στην είσοδο των Βαγίων,όταν 65χρονος πήγαινε στα χωράφια του και ξαφνικά βλέπει τρια αυτοκίνητα να του κλείνουν τον δρόμο.Αφού οι δράστες ακινητοποίησαν το αγροτικό  κατέβασαν τον 65χρονο με τη χρήση σωματικής βίας και τον έσερναν στον δρόμο, ενώ στη συνέχεια πήραν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Οργώνει και Σαρώνει το «ΖΕΥΣ» στην Ευρώπη! …Μετά τους Ελβετούς «Προσκύνησαν» και οι Βέλγοι!

Οργώνει και σαρώνει κυριολεκτικά στην Ευρώπη το Ελληνικό   F-16  «ΖΕΥΣ»  και  όπου και αν  πάει γίνεται χαλασμός …

Συμμετοχή της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» στην «Belgian Air Force Days» στο Βέλγιο

Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει και πάλι το ελληνικό αυτοκίνητο PONY

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους οδηγούς καθώς το ανανεωμένο πλέον ελληνικό αυτοκίνητο PONY,σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει και πάλι στους δρόμους. Η εταιρεία NAMCO στη Θεσσαλονίκη, έχει ξεκινήσει ήδη με 410 άτομα προσωπικό να κατασκευάζει το ανανεωμένο PONY. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Πέτρος Κοντογούρης μίλησε στην εκπομπή του Star, LiveU, για μια παραγωγή, η οποία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας μας.
Μάλιστα, διευκρίνισε ότι θα είναι το φθηνότερο σύγχρονο αυτοκίνητο και πως σε δύο τρεις μήνες υπολογίζεται ότι θα βγει στους δρόμους, ενώ τόνισε ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι μετά από πολλά χρόνια οικονομικής κρίσης, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, δίνοντας ελπίδα στους νέους.

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά έξι μονάδες έναντι της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24%, η Νέα Δημοκρατία 18%, η Χρυσή Αυγή έρχεται στην τρίτη θέση με 6,5%, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ελιά συγκεντρώνουν 5,5%, οι ΑΝΕΛ 3% και η ΔΗΜΑΡ 1%.

Τα «γυρίζει» τώρα η Λαγκάρντ

Την προηγούμενη εβδομάδα η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε πυροδοτήσει τη βόμβα: «Όταν μίλησα για τη φορολογία στην Ελλάδα, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου», είπε σε συνέντευξή της στους Financial Times και όλοι έψαχναν να βρουν ποιος θα μπορούσε να απειλήσει ένα τόσο σημαντικό πρόσωπο.
Λίγες μέρες μετά, έρχεται η αποκατάσταση της αλήθειας. Όπως αποκαλύπτει η ηλεκτρονική σελίδα της Ελευθεροτυπίας (enet.gr), μέσα από αποκλειστικό ρεπορτάζ, το τι πραγματικά συνέβη με αυτό που περιέγραψε η ίδια, απέχει πάρα πολύ.

Στην Αθήνα η Lady Gaga

Σε ελληνικό έδαφος πάτησε η εκκεντρική -πλην πολυσυζητημένη- τραγουδίστρια της ποπ Lady Gaga, προερχόμενη από την Τουρκία.

Η Αμερικανίδα σταρ αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα της Τετάρτης, όπου την περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία εκατοντάδες θαυμαστές της, κυρίως νεαρής ηλικίας. Θέλοντας να τους ευχαριστήσει, εμφανίστηκε ως Αφροδίτη του Μποτιτσέλι και έκανε ένα μίνι χορευτικό σόου...

Το ενδιαφέρον για την εκκεντρική ερμηνεύτρια είναι μεγάλο και χαρακτηριστικό είναι ότι από νωρίς το μεσημέρι φωτορεπόρτερ και φανατικοί θαυμαστές «κατασκήνωσαν» έξω από το ξενοδοχείο Grande Bretagne στο Σύνταγμα.


Διαβάστε περισσότερα »


Αμφίπολη: Η "ανατομία" του αρχαίου τάφου! Αναλυτική σχεδιαστική απεικόνιση από το εσωτερικό του επιβλητικού τύμβου

- Εκπληκτικά σχέδια που απεικονίζουν τα άδυτα του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης
- Σπιθαμή προς σπιθαμή ο κάθε θάλαμος του τύμβου, αλλά και το εξωτερικό του
- Όταν η... γεωμετρία συναντά την αρχαιολογία
- Αναλυτική αναπαράσταση του περιβόλου αλλά και η... υπόθεση του τετάρτου θαλάμου του τάφου
- Δείτε τα εντυπωσιακά σχεδιαγράμματα που φέρνουν πιο κοντά το αρχαίο μυστικό

Ερχονται τα Windows 9 – Ποιες είναι οι μεγάλες αλλαγές

Μπορεί η επίσημη κυκλοφορία των πολυαναμενόμενων Windows 9 να έχει οριστεί για την άνοιξη του 2015, ωστόσο η Microsoft αποφάσισε να μην κρατήσει τον κόσμο σε αγωνία και να προσφέρει μια πρώτη γεύση του τι πρόκειται να δούμε στο εγγύς μέλλον…

Έτσι απέστειλε προσκλήσεις στα αμερικανικά μίντια, στις οποίες αναφέρεται πως τα αποκαλυπτήρια του νέου λειτουργικού συστήματος θα γίνουν στα τέλη του μήνα.

Η Coca Cola και οι «ιθαγενείς» της Θεσσαλονίκης

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης

Προπαγάνδα: Η πολυεθνική Coca Cola προσπαθεί, εδώ και ένα χρόνο, να επιβάλλει σιγή στο σύστημα πληροφόρησης για να μην ενημερώνονται οι καταναλωτές γύρω από την πολύμηνη απεργία στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και για το μποϊκοτάζ εις βάρος των προϊόντων της.
Ταυτοχρόνως προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την τοπική κοινωνία, είτε με πανάκριβες παραπλανητικές διαφημίσεις, είτε με διάφορα προγράμματα «εταιρικής ευθύνης»: έτσι προσπαθεί να συγκαλύψει την  αδιάλλακτη πολιτική της απέναντι στους εργαζόμενους και την περιφρονητική της, κατά βάθος, αντιμετώπιση των καταναλωτών της βόρειας Ελλάδας.

Φεύγουν μόνοι τους οι επίορκοι

Οι έλεγχοι στο Δημόσιο για τα πλαστά δικαιολογητικά φέρνουν αποτελέσματα, αφού καταγράφεται ένα κύμα παραιτήσεων υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονται μακριά από το όριο συνταξιοδότησής τους, αλλά αποχωρούν από την εργασία τους υπό το βάρος πειθαρχικών και ποινικών διώξεων.

Η πίεση που ασκείται με την εντατικοποίηση των ελέγχων αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των παραιτήσεων
Η πίεση που ασκείται με την εντατικοποίηση των ελέγχων αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των παραιτήσεων

ΤΑΙΠΕΔ: Στο «σφυρί» και η σπάνια φυσική κληρονομιά της Ελλάδας

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) να διατηρήσουν θολό το τοπίο σχετικά με τα ακριβή όρια των εκτάσεων δημόσιας γης που προορίζονται για «αξιοποίηση» -ξεπούλημα, έχει γίνει πλέον αντιληπτή από τον ελληνικό λαό.

Οι αποκαλύψεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης να πουλήσει σε τιμή ευκαιρίας ακόμα και ενεργά στρατόπεδα (χαρακτηριστική η περίπτωση της Ρόδου) ή αρχαιολογικούς-ιστορικού ενδιαφέροντος χώρους (όπως στην περίπτωση των Θερμοπυλών ή του Τύμβου του Μαραθώνα) καταδεικνύουν τον λόγο για τον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ δεν παρέχει τις ακριβείς συντεταγμένες των προς ιδιωτικοποίηση εκτάσεων.

40 χρόνια Μινωϊκές Γραμμές

Τα 40 χρόνια δυναμικής παρουσίας των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ στην Ελλάδα γιόρτασαν την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 πάνω στο ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ οι άνθρωποι της εταιρείας καθώς και πλήθος κόσμου.
Στην εκδήλωση πάνω στο ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ παραβρέθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών κ. Αντώνης Μανιαδάκης ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, δήλωσε μεταξύ άλλων:

2η συνάντηση για τα έργα στην Επαμεινώνδα

Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση  στο Δημαρχείο μεταξύ του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπυρ. Νικολάου , του Αντιδημάρχου κ. Αν. Χατζησταμάτη, των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και της Επιτροπής  παρακολούθησης των έργων  της οδού Επαμεινώνδα.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία  του έργου και τα προβλήματα  που προκύπτουν και παράλληλα υπήρξε ανταλλαγή  προτάσεων  για την όσο  δυνατόν διευκόλυνση  των εμπορικών καταστημάτων  αλλά και την ασφάλεια  των καταναλωτών.

Διαμέρισμα "χωματερή" στη Λιβαδειά. Ζούσε πάνω στα σκουπίδια συντροφιά με τα ποντίκια

Πάνω στα σκουπίδια και συντροφιά με τα ποντίκια ζούσε εδώ και δέκα χρόνια σε διαμέρισμα στο κέντρο της Λιβαδειάς ένας 50χρονος ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική της Αθήνας.

Τις απίστευτες συνθήκες που επικρατούσαν στο εσωτερικό της ιδιόκτητης κατοικίας του 50χρονου αποκάλυψε καταγγελία των γειτόνων που δεν άντεχαν πια τη δυσοσμία.
Οι περίοικοι των οδών Βαλαωρίτου και Νίκαινα υποστηρίζουν ότι η κατάσταση αυτή επικρατεί εδώ και χρόνια και καμία αρμόδια υπηρεσία δεν είχε ενδιαφερθεί παρά τις συνεχείς καταγγελίες τους.

"ΠΑΡ' Τ' ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ"

Ανοίγεις την τηλεόραση και τους βλέπεις "σημαιοστολισμένους", δήθεν ευπρεπείς και ιματισμένους, βαθύτατα προβληματισμένους και σοβαροφανείς τιμητές να εκφωμούν λόγους και να εξαγγέλλουν προγράμματα γεμάτα ασυνέπεια και φτηνή δημαγωγία. Και κανείς τους δεν φέρει ίχνος εντροπής στις μαλακές παρειές τους για όσα "η πόλις εβόησε" και ο κόσμος τους καταμαρτυρεί...

Κυθήρων Σεραφείμ: «Με το αντιρατσιστικό, η Πολιτεία νομιμοποιεί το σοδομισμό, την παρανομία και την ηθική παραλυσία»!

Συνέντευξη στη Στέλλα Μεϊμάρη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ένας από τους λίγους εναπομείναντες ιεράρχες-ομολογητές, γνωστός για τον πύρινο λόγο και την προσήλωση του στην ορθόδοξη παράδοση της Εκκλησίας μας, μιλάει σήμερα αποκλειστικά στο pentapostagma.gr.

Αντιτασσόμενος από την αρχή στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση, υποστηρίζει ότι «θα ζημιωθεί τα μέγιστα η πατρίδα μας» αν προχωρήσει στη δημιουργία τμήματος μουσουλμανικών σπουδών μέσα στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, ενώ επισημαίνει τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας από «την ακάθεκτη ορμή των ακραίων ισλαμιστών».

Πώς θα γράψετε ένα email που δε θα αγνοήσει κανείς

Σε έναν κόσμο που επικοινωνεί πλέον μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από την ανταλλαγή μιας κουβέντας, μέχρι την αποστολή βιογραφικών σημειωμάτων και την επίλυση σοβαρών θεμάτων (επιχειρηματικών, οικονομικών κ.ά), είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πώς μπορεί να στείλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, που δε θα αγνοηθεί από κανέναν και δε θα «χαθεί» ανάμεσα στα υπόλοιπα.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων, Αρμενίων κι Ασσυρίων".

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων, Αρμενίων κι Ασσυρίων".
 Πολιτειακή Βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας. Sydney.
"Memory day of the Genocide of Greeks, Armenians and Assyrians".
Parliament of NSW. Sydney. 16/09/2014

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο