Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Το διαφημιστικό της ντροπής για την τουριστική μας προώθηση με την υπογραφή της Όλγας Κεφαλογιάννη...!!! Βίντεο!!


Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς απο αυτή την αηδία... Δείτε το βίντεο -τα υπογλώσσια καλού κακού κοντά...



ELNEWS


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Το Πολυτεχνείο στη ζωή μας


Δημήτρης Αγγελής
Πήγα σήμερα το πρωί την κόρη μου στο νηπιαγωγείο. Μπαίνοντας στην τάξη της άκουσα τα γνωστά τραγούδια που συνοδεύουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου και ανατρίχιασα. Από τότε που ήμουν στο δημοτικό τα ίδια και τα ίδια, αλλά τώρα και στο νηπιαγωγείο; Χρειάζονται τα παιδιά τέτοια προπαίδεια στον θαυμαστό κόσμο της Μεταπολίτευσης;
Πέρυσι, τα ίδια στο προνήπιο. Γύρισε η κόρη μου από τη σχετική γιορτή (!) φωνάζοντας με πάθος το ρυθμικό σύνθημα «Ψωμί – παιδεία – ελευθερία! Κάτω η Χούντα, ζήτω η Δημοκρατία!» Το αστείο, μάλιστα, είναι ότι δεν ήξερε τις λέξεις οπότε είχε πολύ βολικά αντικαταστήσει το σύνθημα και φώναζε «Ψωμί – τυρί – ελευθερία»!
Διαφωνώ κάθετα με όσα υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή για το θέμα. Διαφωνώ όμως και με πολλούς άλλους. Το Πολυτεχνείο υπήρξε μια αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση, απρογραμμάτιστη (χαρακτηριστικό ότι η τότε Αριστερά ήταν εναντίον της), αληθινή και γι’ αυτό οφείλουμε να τη γιορτάζουμε. Συμβολίζει τους αληθινούς και ακομμάτιστους αγώνες για τη Δημοκρατία, έναν υψηλό πατριωτικό και δημοκρατικό ιδεαλισμό. Από εκεί και πέρα, όμως, οι λαϊκές φιέστες που καθιερώθηκαν επί ΠΑΣΟΚ με τα στεφάνια των πολιτικών, με τον πετροπόλεμο και τους εμπρησμούς των αναρχικών αργότερα (δηλαδή των εχθρών της δημοκρατίας!), με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία και τους επίσημους σχολικούς εορτασμούς (που ενώ ο νόμος έλεγε για δίωρη γιορτή και μάθημα εξελίχθηκαν σε γιορτή μόνο) εξευτέλισαν το αληθινό νόημα της επετείου και την έκαναν ακόμα μία φούσκα της μεταπολίτευσης. Ήταν η πρώτη «κοσμική» γιορτή που θεσμοθετούσε το Κράτος, εννοώ γιορτή με αναγωγή αποκλειστικά και μόνο στην «ιερότητα» της Δημοκρατίας και όχι στη θρησκευτικότητα του Έλληνα (όπως όλες ανεξαιρέτως οι άλλες επέτειοι που γιορτάζουμε), οπότε συνοδευόταν με ανάλογη αμηχανία και ήταν φυσικό γρήγορα να φθαρεί.
Κι έτσι φτάνουμε στο σημείο στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου τα παιδιά του νηπιαγωγείου να ζωγραφίζουν περιστέρια και να βλέπουν αντιπολεμικές ταινίες και στη γιορτή του Πολυτεχνείου να ακούνε το «Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία». (Ωραίο τραγούδι, αλλά είναι σα ν’ ακούς το «Πάγωσε η τσιμινιέρα» με τον Νταλάρα σε διαδήλωση του ΚΚΕ. Μετά από τόσες δεκαετίες, ας σκεφτούμε επιτέλους ότι η επανάληψη δηλώνει όχι μόνο βαρεμάρα, αλλά κυρίως διεκπεραιωτική αντίληψη έναντι του βαθύτερου νοήματος της γιορτής).
(*Και μια σημείωση: Αν και επί χρόνια υποστήριζα τις αδυναμίες της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας, συντάσσομαι πλέον μ’ εκείνους που θεωρούν ότι η πλήρης απαξίωση της Μεταπολίτευσης ευνοεί πλέον αποκλειστικά και μόνο την άνοδο των άκρων).

www.antifono.gr



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 18/11/12




AΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


REAL NEWS


KAΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Η ΒΡΑΔΥΝΗ


ΚΕΡΔΟΣ




ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΑΛ ΘΑΝΙ!


Ιστορία βγαλμενη από ταινίες του James Boond!
Έκανε δώρο στους ηγέτες της Χαμάς ρολόγια με πομπούς που έστελναν σήματα στους Ισραηλινούς δορυφόρους κι έτσι τους εντόπισαν και τους ...σκότωσαν !

WSJ: "Η Ελλάδα αξίζει γεωπολιτικά πολύ περισσότερο από την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία"


"H Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά, όπως αποδεικνύει και η ιστορία, η γεωπολιτική σημασία της είναι μεγαλύτερη από εκείνη της Ιρλανδίας ή της Πορτογαλίας. Όμως η εντονη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί κινδύνους ανατροπής του πολιτεύματος από εξτρεμιστικά πολιτικά ή στρατιωτικά κινήματα, με απροσδιόριστες συνέπειες".

Υπό κατάληψη η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας - Η προκήρυξη των εργαζομένων - Φωτογραφίες από τη χθεσινή πορεία στη Λιβαδειά


Υπό κατάληψη βρίσκεται από την Παρασκευή 16/11/2012 η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι την Τρίτη 20/11/2012, οπότε οι εργαζόμενοι, ανάλογα με τις εξελίξεις θα αποφασίσουν παρά πέρα κινητοποίηση. 

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε πορεία στη Λιβαδειά από τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και του Δήμου Λιβαδειάς. 

Διαβάστε στη συνέχεια την προκήρυξη των εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και δείτε φωτογραφίες της χθεσινής πορείας...

 --------------------------------------------------------

Εμείς οι εργαζόμενοι της Π.Ε Βοιωτίας αντιστεκόμαστε στις επιβαλλόμενες πολιτικές εξαθλίωσης της Τρόϊκα και της μνημονιακής κυβέρνησης που προβάλλονται δήθεν σαν μεταρρυθμιστική εξυγίανση του κράτους.
Αυτό που «βαφτίσθηκε» εξυγίανση είναι το ίδιο που έσειρε και συνεχίζει να σέρνει  όλους μας:
-          Στην ανεργία
-          Στους μισθούς πείνας
-          Στην κατάρρευση της υγείας και της παιδείας
Το Μνημόνιο και οι εγχώριες ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ μεταφράσεις του ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!!
Μετά από απόφαση της Γ.Σ των εργαζομένων της Π.Ε.Β, ξεκινάμε κατάληψη του διοικητηρίου για να αντισταθούμε στις επικείμενες απολύσεις συναδέλφων μας που θα γενικευθούν και θα οδηγήσουν κυριολεκτικά στον κατακερματισμό των δημόσιων υπηρεσιών.
Εδώ και τρία χρόνια, συστηματικά οι δημόσιοι υπάλληλοι ΛΟΙΔΟΡΟΥΝΤΑΙ για να περάσει εύκολα στην κοινωνία η αντίληψη ότι εμείς ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που έχουν συσσωρευτεί στις τσέπες των μεγαλοεφοπλιστών, τραπεζιτών και που υποκρύπτονται σε ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ.
Η διάσπαση και διχόνοια του λαού ανοίγει ακόμα περισσότερο το δρόμο τους και κλείνει τον δικό μας! Κλείνει το δρόμο της προοπτικής για να επανακτήσουμε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Καλούμε τον Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους να πάρουν θέση υπέρ των εργαζομένων, να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να καλύψουν πολιτικά και διοικητικά τις αποφάσεις των εργαζομένων της περιφέρειας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ!!!!

ΛΙΒΑΔΕΙΑ 16/11/2012

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
--------------------------------------------------------

φωτογραφίες από την πορεία της Παρασκευής στο κέντρο της Λιβαδειάς









Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΗΒΑΣ «ΛΑΙΟΣ»





Κύριε Δήμαρχε Κύριοι Σύμβουλοι

Ο Σύλλογος μας παίρνει την πρωτοβουλία να επαναφέρει ένα πολύ σημαντικό, κατά την άποψή μας θέμα.

Όπως Δημόσια έχουμε τοποθετηθεί και κατά τον εορτασμό των 30 ΧΡΟΝΩΝ από την ίδρυσή μας, πιστεύουμε ότι η ΑΝΤΙΓΟΝΗ αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.


Στους Δύσκολους καιρούς που ζούμε η Κοινωνία μας έχει ανάγκη να αποκαταστήσει τέτοια σύμβολα για να μπορεί να εμπνευσθεί.

Προτείνουμε λοιπόν να ξαναπάρει το όνομα της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ η μεγάλη αίθουσα του ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.
Άλλωστε και οι δύο άλλες αίθουσες έχουν συμβολικά γυναικεία ονόματα της Αρχαιότητας.

Όσο για το όνομα του αείμνηστου Δημάρχου Αλέξανδρου Κοφίνη προτείνουμε να δοθεί σε κάποια οδό της πόλης μας.





                                                         

Με εκτίμηση για το Δ.Σ
                                                         
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ         ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΗΒΑΣ «ΛΑΙΟΣ»




Πινδάρου 112 ΘΗΒΑ ΤΚ 32200
ΤΗΛ 2262023393/6977283756-6955804651
Προς:  
                                                
          Κύριε Πρόεδρε
Ο Σύλλογος μας παίρνει την πρωτοβουλία να σας καλέσει την Κυριακή 2/12/2012  και ώρα 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ με σκοπό να συζητήσουμε την δημιουργία Δευτεροβάθμιου  ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ του Καλλικρατικού ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ.

Αναπότρεπτη έξοδος.


Το τηλέφωνο χτύπησε δαιμονισμένα για χιλιοστή φορά. Τούριξε μια κλεφτή ματιά 69440..…. Το ίδιο νούμερο η ίδια εταιρεία και πάντα για τον ίδιο λόγο. Πέμπτη ληξιπρόθεσμη δόση και το σύνολον τρεις χιλιάδες πεντακόσια ευρώ. Το ενυπόθηκο δάνειο και η αδυναμία αποπληρωμής του.
“Ποιος είναι;” ακούστηκε απ’ την κουζίνα η φωνή της γυναίκας του. Δεν απάντησε. Πλησίασε κοντά του σκουπίζοντας τα βρεγμένα της χέρια στην ποδιά της. “πάλι για το δάνειο; ” την κοίταξε απλά, μ’ εκείνο το θολό βλέμμα του. Εκείνη κατάλαβε “οι καταραμένοι, δεν σέβονται ούτε την μεσημβρινή ανάπαυση. Όλη μέρα, μια στο σταθερό μια στο κινητό. Να σου κάνω καφέ;” ΄Εγνεψε όχι κι έφυγε.
Βγήκε στον δρόμο. Του χρειάζονταν καθαρός αέρας και κάποια ήρεμη γωνιά να σκεφτεί. Πήρε την ανηφοριά για το παλιό του στέκι πάνω από το τούνελ. Στο καφέ-μπαρ “το στέκι”. Βρήκε ένα τραπέζι στο παράθυρο με θέα την περιφερειακή.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πρωταγωνίστρια η Θήβα στα "Μυστικά Περάσματα"-Δείτε την εκπομπή






ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Β΄(ζ΄) ΘΗΒΑ ΑΜΦΕΙΟΝ,ΒΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Εσείς ….δεν θα μας τρελάνετε !!!


Γράφει ο Γεώργιος Δ.Μοσκοβίτης

Δημοσιογράφος

Φρούριο Πάνακτο


Περιγραφή

  Στην δυτική Πάρνηθα στο εύφορο οροπέδιο των Σκούρτων και μεταξύ των χωριών Πάνακτο και Πράσινο, υψώνεται η κορυφή με το όνομα Παλαιόκαστρο.
  Με υψόμετρο 711 μ. ελέγχει το οροπέδιο των Σκούρτων στα Β ενώ στα Ν η θέα εκτείνεται ως το Θριάσιο Πεδίο και τον κόλπο της Ελευσίνας.
  Σε αυτήν την κορυφή βρίσκονται τα ερείπια του άλλοτε ισχυρού Αθηναϊκού φρουρίου Πάνακτου.
  Δυστυχώς η σημερινή κατάσταση του χώρου με δυσκολία μπορεί να αποκαλύψει την έκταση και το μεγαλείο του.

Οικογένεια Ροθτσάιλντ : Με ποιον τρόπο κερδίζουν εις βάρος της χώρας μας


Στις 8 Ιουλίου 1937 οι NewYork Times είχαν γράψει για τη δυναστεία:

«Οι Rothschilds εισήγαγαν τον κανόνα του χρήματος στην ευρωπαϊκή πολιτική.
Δεν έχουμε πλέον έθνη αλλά οικονομικές επαρχίες».

Οι Rothschild υπολογίζεται ότι συνολικά εισπράττουν ημερησίως 5 δισ. δολάρια από τόκους!

Οι αντάρτες του γλυκού νερού, οι 153 ... γενναίοι και τα είπα ξείπα για τη Siemens

Γιατί εγείρονται ουσιαστικά ερωτήματα που βάζουν σε νέες σκέψεις συγκάλυψης του σκανδάλου και γιατί αυτοί οι βουλευτές θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό για την αλλαγή της στάσης τους!!!

Ο Γεωργακόπουλος νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος


Το προφίλ του αντιστράτηγου

Ο μέχρι σήμερα γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος του πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Σωτήρης Γεωργακόπουλος είναι ο νέος αρχηγός του Σώματος, μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Μπονάτσου.

Έλληνας ερευνητής τιμήθηκε με το βραβείο «Μαρί Κιουρί»


Ο Έλληνας επιστήμονας δρ Γκίκας Μαγιορκίνης τιμήθηκε, για τα εξαιρετικά επιτεύγματά του στην έρευνα σε ιογενείς νόσους, με το βραβείο Marie Curie της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην κατηγορία «Ελπιδοφόρο ερευνητικό ταλέντο».

Το κεφάλι της άπληστης Μέδουσας που παρέλυσε ένα κράτος


Γενιά του Πολυτεχνείου...

Η πιο άχρηστη γενιά Ελλήνων όλων των εποχών.

Η γενιά, που τα «έφαγε» όλα και χρεωκόπησε το κράτος.

Η γενιά, που, για να σωθεί η ίδια, ...«πούλησε» τα παιδιά της στο ΔΝΤ.

Τι να κάνετε για να απελευθερώσετε την αρνητική ενέργεια σας!


Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στη θετική ενέργεια και απομακρυνθείτε από κάθε άσχημη σκέψη! Η ζωή έχει σκαμπανεβάσματα με στιγμές θυμού, θλίψης και πόνου… αλλά υπάρχουν τρόποι για να μη γίνετε «σκλάβοι» των συναισθημάτων σας.

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ



ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ


Τη σοβαρή καταγγελία για τη μεταφορά μαθητών του ιδιωτικού μειονοτικού Γυμνασίου και Λυκείου «Μουζαφέρ Σαλίχογλου», δημοσία δαπάνη από την ορεινή ζώνη προς την πόλη της Ξάνθης, διερευνά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «την ώρα που οι μαθητές των δημοσίων σχολείων έφτασαν στο σημείο καθημερινά να ανεβαίνουν είτε σε καρότσες μεταφοράς αγροτικών προϊόντων είτε να κάνουν ωτοστόπ ελπίζοντας πως κάποιος οδηγός θα τους παραλάβει, την ώρα που οι αυτοκινητιστές έκαναν αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων τους για τη μεταφορά της μαθητιώσας νεολαίας στα σχολεία της, οι Έλληνες φορολογούμενοι, πληρώνουν όπως φαίνεται χρήματα για τη δωρεάν μεταφορά μαθητών στο ιδιωτικό μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο, «Μουζαφέρ Σαλίχογλου»».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.



ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ

Κύριε Υπουργέ,


Είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν με τις περικοπές στις δαπάνες για μεταφορά μαθητών από ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές στα πλησιέστερα δημόσια σχολεία και τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών των μέσων που ζητούν να εξοφληθούν τα οφειλόμενα.

Το πρόβλημα καθίσταται ακόμη πιο έντονο σε περιοχές, όπως ο Νομός Ξάνθης, μεγάλο τμήμα του μαθητικού πληθυσμού του οποίου κατοικεί στον ορεινό όγκο της Ροδόπης.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών μέσων μεταφοράς μαθητών τον Σεπτέμβριο του 2012 καταγγέλθηκε ότι μεταξύ των μαθητών που μεταφέρονται καθημερινώς από την ορεινή ζώνη προς την πόλη της Ξάνθης, περιλαμβάνονται και οι μαθητές ενός ιδιωτικού σχολείου και συγκεκριμένα του ιδιωτικού μειονοτικού γυμνασίου και Λυκείου «Μουζαφέρ Σαλίχογλου».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Αληθεύει ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν χρήματα για τη δωρεάν μεταφορά μαθητών σε ιδιωτικό σχολείο στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στο ιδιωτικό γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης «Μουζαφέρ Σαλίχογλου»; Εάν ναι, τότε:

2. Ποιος είναι ο αριθμός μαθητών που μεταφέρονται καθημερινώς δαπάναις του ελληνικού Δημοσίου προς το ιδιωτικό μειονοτικό γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης και ποιο είναι το σχετικό κόστος μηνιαίως για τους συγκεκριμένους μαθητές;

3. Τι μέτρα έχουν ληφθεί εις βάρος των υπευθύνων που παραβαίνουν τη νομοθεσία και χρησιμοποιούν χρήματα που προορίζονται για τις δαπάνες μεταφοράς μαθητών σε δημόσιο σχολεία προκειμένου να μεταφέρονται μαθητές σε ιδιωτικά σχολεία;

4. Πότε θα σταματήσει η παράνομη μεταφορά μαθητών σε ιδιωτικό σχολείο της Ξάνθης;

5. Θα ζητηθεί από το ιδιωτικό σχολείο «Μουζαφέρ Σαλίχογλου» η επιστροφή των χρημάτων που δαπάνησε το Ελληνικό Κράτος τα τελευταία χρόνια για τη μεταφορά των μαθητών στο συγκεκριμένο σχολείο;

6. Εκτός από το ιδιωτικό σχολείο «Μουζαφέρ Σαλίχογλου», μεταφέρονται δωρεάν μαθητές και στο ιδιωτικό σχολείο «Άξιον» που βρίσκεται έξω από την Ξάνθη; Εάν όχι, σε τι οφείλεται η διάκριση υπέρ του πρώτου ιδιωτικού σχολείου;


Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ: Επίσκεψη Τσίπρα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ


Ο Αλέξης Τσίπρας με τη χθεσινή του επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα ανέβασε άλλη μια παράσταση στο δικό του θέατρο σκιών. Με άλλο ένα άκρως λαϊκιστικό παραλήρημα, κορόιδεψε τους εργαζομένους της εταιρίας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Στις εκδηλώσεις του 1ου Γ.Λυκείου για το Πολυτεχνείο ο Δήμαρχος Θηβαίων


Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου που πραγματοποίησε το 1ο Γενικό Λύκειο Θήβας την Παρασκευή 16 Νομεβρίου 2012, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Α. Χατζησταμάτης και κ. Ι. Παπαδημητρίου και η Δημοτική Σύμβουλος κα. Ιουλία Κοντού.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Η ιστορική μνήμη και η ανάμνηση γεγονότων τα οποία χάραξαν βαθιά την πορεία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, αποτελούν διδάγματα για  μίμηση ή για αποφυγή.
Επίσης μας θυμίζουν ποιες θα πρέπει να είναι οι ενέργειες των ατόμων, των ομάδων και της κοινωνίας σχετικά με τις κατά καιρούς προκλήσεις που επηρεάζουν τη ζωή μας.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, της 17ης Νοεμβρίου 1973, η οποία κατέδειξε το δρόμο του αγώνα, κυρίως της νεολαίας, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την πτώση της δικτατορίας.

Και ναυτικός βομβαρδισμός στη Γάζα - Κτύπησαν τον ηγέτη της Χαμάς!


Θέμα λίγων ωρών, πιθανότατα και απόψε τη νύχτα είναι η εισβολή των ισραηλινών στρατευμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η Χαμάς όχι απλώς δεν σεβάστηκε την τρίωρη εκεχειρία, αλλά με την άφιξη του Αιγύπτιου πρωθυπουργού Χεσάμ Καντίλ, εξαπέλυσαν μπαράζ ρουκετών σε απάντηση θαλάσσιου βομβαρδισμού των Ισραηλινών από κορβέτα Sa'ar 5!
Συγκεκριμένα είχε προηγηθεί νέα επίθεση του ... ισραηλινού Ναυτικού, αυτή την φορά με απ'ευθείας στην ηγεσία της Hamas βομβαρδίζοντας από θαλάσσης με κατευθυνόμενα βλήματα πυροβολικού την οικία του ηγέτη της οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγιε στην Γάζα, αλλά αυτή την φορά έκαναν λάθος: Δεν βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, ούτε στο σπίτι του όπως ο στρατιωτικός ηγέτης που σκότωσαν πριν τρείς ημέρες.
Συνολικά η ισραηλινή Αεροπορία έχει εκτελέσει 250 εξόδους και έχει χρησιμοποιήσει ακόμα και αεροσκάφη ... Α-4 Skyhawk! Από τις ισραηλινές επιθέσεις καταστράφηκαν επίσης 70 υπόγειες θέσεις εκτόξευσης πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, ενώ συνολικά οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι καταστράφηκαν μόνο χτες το βράδυ 150 πύραυλοι που η ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει και 300 θέσεις εκτόξευσης έχουν καταστραφεί. Πάντως από τις προετοιμασίες, (μοιράστηκαν νυχτερινά συστήματα όρασης) φαίνεται ότι η εισβολή στη Γάζα θα γίνει νύχτα που οι Ισραηλινοί θα έχουν τακτικό πλεονέκτημα.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης του Ισραηλινού Στρατού για τις επιχειρήσεις στην Γάζα εγκρίθηκε η κλήση στα όπλα 30.000 ανδρών από την εφεδρεία. Στα σύνορα με την Γάζα συγκεντρώνονται δυνάμεις πυροβολικού άρματα μάχης μηχανικό μάχης, μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού υγειονομικές μονάδες.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot




Vodafone… Ἡ ἀποθέωσις τῆς Νεοταξικῆς προπαγάνδας! Μαυρίστε τους!


από την Σεμέλη
Την Vodafone την ξέρουμε δα,τι «ρόλο βαράει» στην Ελλάδα!
Ουκ ολίγες φορές ,έχει δηλώσει τι μέρος του λόγου είναι..
Μια με τις υποκλοπές ,μια με  την διαφήμιση με την σημαία της Ανεξάρτητης Κρήτης,μια με τις διαφημίσεις της στα Greeklish , που  απευθύνονται στην νεολαία ,ήρθε και το αποκορύφωμα της Νεοταξικής προπαγάνδας που πουλάει αφειδώς το εν λόγω μαγαζάκι!
Koιμισμένοι,αποχαυνωμένοι νέοι,οι οποίοι ξυπνούν με το μικρόβιο να αλλάξουν τον κόσμο και το κάνουν…κάπως έτσι! 
Αλλάζεις τον κόσμο,ξεκολλώντας απο περιττές συντηρητικότητες ..Όλοι μαζί, μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία σε ροζουλί αποχρώσεις,ακαθόριστα φύλα,ακριβώς όπως επιτάσσει η Νέα Τάξη που έρχεται κι εμείς υπηρετούμε πιστά! Ετσι Vodafone ;;

αἰέν ἀριστεύειν


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ


Στην αρχαιότητα σεισάχθεια λέγανε ένα νόμο του Σόλωνα, που προέβλεπε τη κατάργηση των δημοσίων και ιδιωτικών χρεών.
Η Σεισάχθεια είναι αρχαίος Ελληνικός όρος που σημαίνει απαλλαγή από ένα οικονομικό βάρος, άχθος, και συγκεκριμένα από φόρους ή χρέη. Με το νόμο του Σόλωνα απελευθερώθηκαν όλοι όσοι είχαν γίνει δούλοι, διότι δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα χρέη τους.

Ο Όλυμπος δεν θα γίνει ποτέ χωματερή βιομηχανικών αποβλήτων! sos....


Πολίτες, σωματεία και φορείς κατέθεσαν σήμερα 16.11.2012 εξώδικη διαμαρτυρία κατά της Δημοτικής Επιχείρησης  Αμμορυχείου Δίου - Ολύμπου Α.Ε. (Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε.), και άσκησαν αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

"Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την όλη στάση και συμπεριφορά σας, η οποία προσβάλλει την προσωπικότητά μας αλλά και την έξωθεν εικόνα της Πιερίας μας.
Σας γνωστοποιούμε ότι έχουμε ασκήσει αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του ΣτΕ κατά της αποφάσεως του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης και έχουμε ενημερώσει σχετικά τον αρμόδιο Υπουργό και την αρμόδια Επιθεώρηση Περιβάλλοντος.

Στο τραπέζι μηδενικά επιτόκια για την Ελλάδα


Ό,τι απέρριπταν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες η Καγκελάριος και άλλοι κορυφαίοι Γερμανοί πολιτικοί θα γίνει τελικά πράξη, παρατηρεί η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung με αφορμή τα αποτελέσματα του Eurogroup.
Πρόκειται για το σχέδιο δανεισμού της Ελλάδος με… μηδενικά επιτόκια μέσω του προσωρινού Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), καθώς και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που προκύπτει από την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής χωρίς να απαιτηθεί νέο δάνειο προς την Ελλάδα.
Σημερινά δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο παρουσιάζουν παραλλαγές των λύσεων που εξετάζει η ζώνη του ευρώ για την Ελλάδα και οι οποίες επιδιώκουν να κάμψουν τις αντιδράσεις του ΔΝΤ.
Η Sueddeutsche Zeitung σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι η Ευρωζώνη εξετάζει την απευθείας μεταβίβαση βοήθειας προς την Ελλάδα μέσω του EFSF, με ριζική μείωση των επιτοκίων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δάνεια που παρέχονται από τον EFSF θα μπορούσαν να προσφέρονται με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, περίπτωση στην οποία τα κράτη της Ευρωζώνης θα πρέπει να καλύψουν τη διαφορά.
Η Sueddeutsche Zeitung υποστηρίζει ακόμη πως η ΕΚΤ εξετάζει να επιστρέψει στην ελληνική κυβέρνηση τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει και τα οποία απέκτησε σε χαμηλές τιμές.
Από την άλλη πλευρά η Handelsblatt αναφέρει σε δημοσίευμα της πως το Eurogroup θα επικεντρωθεί στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας μέχρι το 2014.
«Παράθυρο» ΕΚΤ στη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους
Είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «κόβει την αλυσίδα» που της έχει επιβάλλει η καγκελάριος Μέρκελ και δείχνει διατεθιμένη να προσχωρήσει στη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την επίλυση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.
Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Luc Coene, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε στη βελγική εφημερίδα De Standaard, ότι: «για την επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας πιθανότατα θα απαιτηθεί μια διαγραφή τουλάχιστον μέρους του χρέους της».
Με αυτή τη δήλωσε ο κ. Coene συνάσσεται με τη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο υποστηρίζει με επιμονή εδώ και εβδομάδας, πως πρέπει να υπάρξει διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους, προκειμένου να γίνει διαχειρίσιμο.
Η Γερμανία έχει επανειλημμένως απορρίψει την ιδέα, κυβερνήσεις της ευρωζώνης να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέους που κατέχουν, ισχυριζόμενη πως αυτό θα ήταν παράνομο.
Οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές και άλλοι επενδυτές του ιδιωτικού τομέα που κατείχαν ελληνικά ομόλογα ύψους περίπου 206 δισ. ευρώ υπέστησαν μείωση 53,5% επί της ονομαστικής αξίας των τίτλων τους τον περασμένο Μαϊο.
Το συνολικό χρέος της Ελλάδας προβλέπεται να αυξηθεί σχεδόν στο 190% του ΑΕΠ το 2013, κάτι που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, στο επίπεδο δηλαδή που το ΔΝΤ θεωρεί ως το μέγιστο βιώσιμο μακροπρόθεσμα.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Coene εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την Ισπανία δηλώνοντας πως η χώρα «χρειάζεται επειγόντως να ζητήσει την έκτακτη βοήθεια», ενώ πρόσθεσε πως αν υπάρξουν και πάλι διαταραχές στις αγορές, τότε δεν είναι ξεκάθαρο τι άλλα «όπλα» θα είχε στη διάθεσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
zougla.gr

olympia
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο