Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Τρόικα: Σαμποτάρουν τις αποκρατικοποιήσεις και μετά ζητάνε τα ρέστα

ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Όπως πάντα οι επισκέψεις της τρόικα έχουν να κάνουν με ένα μόνο θέμα "μπαμπούλα" για όλη την ελληνική κοινωνία, και αυτό είναι η αποδέσμευση της δόσης, μια δόση που δεν θέλει να μας παραχωρήσει λόγω "πολιτικής αναταραχής".

Μια αναταραχή που η ίδια η τρόικα προκάλεσε όταν αυτοί που κρύβονται από πίσω της δεν επέτρεψαν την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, για να μην περάσουν στα χέρια των ρωσικών Γκάζπρομ-Σίντεζ, με αποτέλεσμα να χαθούν 2 δισ. ευρώ έσοδα, τα οποία με περίσσιο θράσος αμέσως μετά μας ζητούν να τα βρούμε με νέα μέτρα.

Όπως λέει και το ρητό "μια βλακεία, διορθώνεται με ακόμα μεγαλύτερη βλακεία", έτσι αυθημερόν με την αποτυχούσα ιδιωτικοποίηση, η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην κατάργηση της ΕΡΤ,η οποία προκάλεσε πολιτική θύελλα στο εσωτερικό της χώρας, ενώ από την ΕΕ μέχρι τις ΗΠΑ όλοι τάχθηκαν υπέρ της ΕΡΤ, λες και παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον το πρόγραμμά της στον Λευκό Οίκο και στο Βερολίνο.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν έκρυβαν άλλωστε την απογοήτευσή τους επειδή, όπως έλεγαν, η κυβέρνηση κατέφυγε στη λύση αυτή επειδή "δεν προλάβαινε" έως τέλος Ιουνίου να απολύσει 2.000 ανεπαρκείς και επίορκους από το δημόσιο, που είναι προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση του Ιουνίου. Αντί αυτής της διαδικασίας, επελέγη ο «αιφνίδιος θάνατος» της ΕΡΤ.

Παρεμπιπτόντως η τρόικα ζητούσε άμεσα την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων, και στο μνημόνιο του 2011 ρητώς αναφέρει την κατάργησή της.

Ο δρόμος για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ άνοιγε στο νόμο 4002 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2011 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο 66 υπό τον τίτλο: «Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση ΝΠΔΔ και δημοσίων επιχειρήσεων».

  Στο επίμαχο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά: §1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α' 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:

«Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων

 1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:

  α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,

Μεταξύ άλλων ο συγκεκριμένος Νόμος φέρει τις υπογραφές σχεδόν όλων των υπουργών της τότε κυβέρνησης και μεταξύ αυτών του τότε αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, και τώρα έχουμε το ΠΑΣΟΚ και την τρόικα να προσποιούνται ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το "έγκλημα" στηριζόμενοι στην μνήμη "ψαριού" που διαθέτει ο μέσος πολίτης, και με την ελπίδα (και αδιαφορία) ότι ουδείς θα το καταλάβει.

Και έτσι φτάσαμε στο σημείο η τρόικα με θράσος χιλίων πιθήκων να "ενοχλείται" από την πολιτική αναταραχή που προκλήθηκε στη χώρα από το κακό...Σύμπαν.

Χωρίς αποφάσεις ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ προγραμματίστηκε και νέα συνάντηση για το μεσημέρι της Κυριακής.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και το θέμα της ΕΡΤ, αλλά, όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείο Οικονομικών,  στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης του Δημοσίου.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι κυβέρνηση και τρόικα θέλουν να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς τις αλλαγές στο Δημόσιο, αξιοποιώντας το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην ΕΡΤ και τα νέα δεδομένα μετά την υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που αφορούν σε αλλαγές στο ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η σύσκεψη που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι, έγινε υπό τη σκιά των πολιτικών εξελίξεων που προκαλούν οι χειρισμοί για το μέλλον της ΕΡΤ. Ωστόσο σε αυτήν ενδέχεται να λυθεί και το  «μυστήριο» του νέου φόρου ακινήτων που θα πληρώσουν από το 2014 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

Ταυτόχρoνα η ελληνική πλευρά δίνει μάχη για να αποσπάσει την έγκριση της τρόικας για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% το 13%, έστω και πιλοτικά.  Ενδέχεται πάντως η μείωση να αφορά κυρίως στα τουριστικά πακέτα όπου συμπεριλαμβάνεται και διατροφή και, δευτερευόντως μόνο, στα εστιατόρια και τις ταβέρνες. Οπότε ο φτωχός λαός δεν θα ωφεληθεί τίποτα!

Το «παζάρι» για τους φόρους  ακινήτων. Παρότι τις τελευταίες εβδομάδες στο υπουργείο Οικονομικών γράφουν και ξαναγράφουν κάθε πιθανό ή απίθανο σενάριο, η αρμόδια διακομματική επιτροπή που έχει συσταθεί για τον φόρο ακινήτων ακόμα δεν έχει λάβει τις προτάσεις για να τις εξετάσει και να αποφασίσει τι και πώς θα ισχύσει το 2014. Αντιθέτως η Τρόικα έχει ενημερωθεί ήδη από τη Δευτέρα και ενδέχεται να απαντήσει σήμερα για το ποια σενάρια προκρίνει, ώστε επ’ αυτών να κληθούν να πάρουν θέση –πρωθύστερα όμως- και τα μέλη της διακομματικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, υπουργείο Οικονομικών και Τρόικα  επεξεργάζονται  λύσεις χωρίς αφορολόγητο, στη λογική να πληρώνουν «όλοι έστω και από λίγα», για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων-ΕΦΑ που θα επιβληθεί το 2014.

Στην κυβέρνηση θεωρούν πως με τα λύση να μπει «λουκέτο» στην ΕΡΤ, κέρδισαν χρόνο και απέφυγαν τυχόν έξτρα πίεση για τη λήψη άλλων πρόσθετων μέτρων, λόγω της αδυναμίας που προέκυψε σε αυτό το τρίμηνο για την είσπραξη εσόδων έως 1 δισ. ευρώ από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Η υποκρισία συνεχίζεται από όλες τις πλευρές, αυτό που έγινε κατανοητό είναι ότι στο εξής για κάθε αστοχία της κυβέρνησης, είτε από ανικανότητα, είτε γιατί δεν την αφήνουν να πουλήσει (παρά μόνο εκεί που "πρέπει" και στο τίμημα που "πρέπει", δηλαδή τζάμπα), θα την πληρώνουν οι πολίτες και αν στην τρόικα δεν το καταλάβουν οδηγούν τη χώρα σε μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις με απρόσμενες συνέπειες για όλους. Δεν είναι το όνειρο κανενός να ζει στο δρόμο χωρίς σπίτι,και δουλειά, εκτός εάν τους αρέσει να "πειραματίζονται" με την ανθρώπινη ψυχολογία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δράσεις για την αντιμετώπιση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στο νομό Βοιωτίας

Το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβούλιου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν) , ο Δήμος Λεβαδέων, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ( ΚΕ.Θ.Ε.Α) και το Κέντρο Πρόληψης "ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ" Βοιωτίας πραγματοποιούν εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 , ώρα 6.00 μμ με θέμα: " Δράσεις για την αντιμετώπιση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στο νομό Βοιωτίας".

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών , 26ης Ιουνίου, και με αφορμή την λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού στη Λιβαδειά.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Διευθυντής του ΚΕΘΕΑ κ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος και θα υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης προς χρήση του κτιρίου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής από τον Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Ν. Παπαγγελή προς το ΚΕΘΕΑ για να ξεκινήσει η λειτουργία του Συμβουλειτικού Σταθμού, αίτημα του ΕΣΥΝ και των φορέων του νομού Βοιωτίας .

Στο χώρο της εκδήλωσης θα φιλοξενηθεί έκθεση με έργα ζωγραφικής και φωτογραφίας παιδιών που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα απεξάρτησης "ΚΕΘΕΑ εν δράση".

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ κατά των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ( Ε.ΣΥ.Ν)
Παράρτημα Βοιωτίας Πάροδος Δημάρχου Γ. Περγαντά 7 , Λιβαδειά ,
Τ.Κ 32100 Τηλ. &FAX : 22610- 80385,
e-mail : esynviotias@gmail.com Λιβαδειά 13-6-2013

από thiva-press


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο Τύπος του Σαββατοκύριακου 15-16/6/13

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



ΤΟ ΒΗΜΑ 



ΤΑ ΝΕΑ



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 



ΕΘΝΟΣ 



REAL NEWS



ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 



ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



ΒΡΑΔΥΝΗ



ΤΟ ΚΑΡΦΙ


Η ΑΠΟΨΗ


Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Κερνάμε Ελλάδα" στο Μοσχοπόδι Θήβας

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης "Κερνάμε  Ελλάδα" στο Μοσχοπόδι Θήβας.
Μετά τη Λιβαδειά σειρά είχε η Θήβα να υποδεχτεί την πολιτιστική και γαστρονομική διοργάνωση "Κερνάμε Ελλάδα".
Η επιτυχία λοιπόν συνεχίζεται από την πόλη της Λιβαδειάς στην πόλη της Θήβας.
Ο Δήμαρχος της Θήβας κ.Σπύρος Νικολάου καλωσόρισε την Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς κ.Παπαθωμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ.Μουλκιώτη, τον εκλεκτό καλεσμένο της βραδυάς κ.Μανούσο Μανουσάκη σεναριογράφο και σκηνοθέτη που τίμησε την πόλη μας.
Το επιμελητήριο  Βοιωτίας εκπροσώπησε ο κ.Ξενάκης.
Ο πατέρας Γεώργιος τέλεσε την λειτουργία του Αγιασμού.
Οι εκθέτες παρουσίασαν για ακόμα μία φορά υπέροχα ελληνικά προϊόντα.
Οι επισκέπτες δοκίμαζαν από τα υπέροχα φαγητά τα οποία μαγείρευαν ντόπιες κυρίες και πρόσφεραν με χαμόγελο στον κόσμο.
Ντόπιο κρασί πρόσφερε ο Δήμος Θηβαίων που αξίζει να δοκιμάσετε.
Πολλές οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις τις πρώτης ημέρας με τοπικά χορευτικά και παιδικό θέατρο.
Καλούμε τον κόσμο να μη χάσει αυτή την τριήμερη γιορτή στην πόλη της Θήβας.
Σας περιμένουμε για περισσότερες γεύσεις και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Το  viotiashop θα καλύψει όλο το τριήμερο του "Κερνάμε Ελλάδα" όπως και όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις.
















ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

από permisospress


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γ. Κατσιμπάρδης: “να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση”

Ιστορική είναι η στιγμή για το ΠΑΣΟΚ, τονίζει σε δηλώσεις του ο Γιώργος Κατσιμπάρδης μετά τις εξελίξεις σχετικά με την ΕΡΤ. «Πιστεύω ότι αν ο κ. Βενιζέλος θελήσει να τραβήξει το σχοινί θα μπορέσει να αποσύρει την εμπιστοσύνη ή να κάνει αυτό που ειπώθηκε μαζί με τη ΔΗΜΑΡ να καταθέσουν μια πρόταση νόμου που να ακυρώνει το προεδρικό διάταγμα», είπε ο κ. Κατσιμπάρδης και συμπλήρωσε: «Είναι μια ευκαιρία ή αν θέτετε και μια υποχρέωση να τραβήξει το σχοινί και να πάει η χώρα σε εκλογές και από εκεί και πέρα γαία πυρί μιχθήτω, αλλά χειρότερη κατάσταση από αυτή που τώρα δημιουργείται δεν μπορεί να υπάρξει.

Πιστεύω ότι ο Βενιζέλος μπορεί να το κάνει λαμβάνοντας υπόψη την ιδεολογία οι αρχές του ΠΑΣΟΚ είναι ιστορική στιγμή για τον ίδιο και το κόμμα». Σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό «έτσι μόνο θα φανεί η αποδεδειγμένη αγάπη του ΠΑΣΟΚ 30 χρόνια τώρα για τους εργαζόμενους». Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για φαιδρότητα και επεσήμανε ότι «ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Κεδίκογλου πριν από λίγους μήνες υμνούσε την ΕΡΤ και χθες ξαφνικά βγήκε κουστουμαρισμένος να μας πει ότι είναι απλή υπόθεση να διώχνεις περισσότερους από 2500 ανθρώπους από την δουλειά τους».
Καταλήγοντας εξέφρασε τους φόβους του και για τους άλλους εργαζόμενους στο δημόσιοι τομέα και τις ΔΕΚΟ. «Αυτή η ξαφνική ενέργεια δεν πρόκειται να αφήσει κανένα εργαζόμενο στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ να κοιμάται ήσυχος. Μπορεί να σηκωθεί το πρωί και να ακούσει ότι απολύθηκε. Αυτά τα πράγματα δείχνουν βαρβαρότητα και δεν συνάδουν με τον πολιτισμό και την δημοκρατία που έχει διδάξει στους λαούς η Ελλάδα», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

ΘΗΒΑ GR

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Καταργούν Το Μοναδικό Τάγμα Της Κόνιτσας. Η Περιοχή Έρμαιο Αλβανών Και Εγχώριων Κακοποιών.

-Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. 
-Από πολύ καιρό πριν ήθελαν να καταργήσουν το τάγμα αλλά έκαναν πίσω μετά από αντιδράσεις φορέων και ιδιωτών.
-Τα χωριά των συνόρων στα χέρια κλεφτών, εμπόρων ναρκωτικών και αλβανοκατσαπλιάδων.
-Κάτω από το μισό το δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ. 
-Αν φύγει και ο στρατός όλη η περιοχή έρμαιο των Αλβανών.
-Μετά από τις τράπεζες, τη ΔΟΥ, το ΙΚΑ, σειρά έχει ο στρατός. 

Δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου Κόνιτσας:...

Τις τελευταίες στιγμές πληθαίνουν οι πληροφορίες για την κατάργηση του ιστορικού 583 Τάγματος Πεζικού στην Κόνιτσα.
Εάν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες, θα διαπραχθεί ακόμη ένα τραγικό λάθος, μια εγκληματική πράξη κατά του ακριτικού Δήμου και των κατοίκων του. 

Μια τέτοια απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, θα δείξει για μια ακόμη φορά το πιο σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο, απέναντι σε ένα απομονωμένο και μεθόριο τόπο, καθιστώντας τον "ξέφραγο αμπέλι".

Κάνουμε γνωστό σε όλους, ότι είμαστε απέναντι στην επιχειρούμενη σκληρότητα και αδιαφορία του κράτους, εμείς οι πολίτες αυτού του τόπου, θα αντιτάξουμε τη δική μας σκληρότητα με δυναμικό τρόπο.
Δε θα δεχθούμε αποφάσεις ερημοποίησης της περιοχής μας, αυξάνοντας την ανασφάλεια των κατοίκων του.

Σαν πρώτη αντίδραση, καλούμε σε επείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, αύριο Κυριακή 16/6/2013 στις 12 το μεσημέρι, για να εκτιμήσουμε την κατάσταση, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τον τρόπο αντίδρασής μας. 

Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες του τόπου να παραστούσ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας 
Παναγιώτης Γαργάλας. 



ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ανακοίνωση του troktiko.eu για τη διακοπή λειτουργίας του nerit.gr

Η παρούσα ανακοίνωση απευθύνεται σε όσους ενοχλούνται από τη κατοχύρωση του domain name nerit.gr και έχει πληροφοριακό χαρακτήρα για να το σκεφτούν δύο φορές πριν (ξανά;) προχωρήσουν σε ενέργειες που αποτελούν καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης και των νόμων που διέπουν το διαδίκτυο παγκοσμίως.
Το troktiko.eu, πραγματοποίησε αίτημα κατοχύρωσης του domain name nerit.gr στις 12/06/2013, νόμιμα, καταβάλλοντας τα σχετικά τέλη κατοχύρωσης & ακολουθώντας τη προβλεπόμενη διαδικασία μέσω της εταιρείας WEBTEC που είναι αδειοδοτημένος καταχωρητής ονομάτων .gr από την ΕΕΤΤ.
Τη στιγμή κατοχύρωσης δεν υπήρχε (και δεν υπάρχει και μέχρι σήμερα) φορέας που να κατέχει οποιοδήποτε δικαίωμα πάνω στην ονομασία «NERIT» & κατ’ επέκταση δεν προβλέπετε βάση του κανονισμού που διέπει τα domain names, διαδικασία μέσω της οποίας θα μπορούσε κάποιος να παρεμποδίσει την λειτουργία του domain name εντός του νομικού πλαισίου.
Όπως είναι γνωστό για τους μυημένους στην αγορά των domain names, ισχύει ο κανόνας «first come first served» , οπότε ακόμη και αν μελλοντικά κάποιος αποκτήσει εμπορικό δικαίωμα στην ονομασία «nerit» δεν είναι δυνατό να αφαιρεθεί το domain name από τη κατοχή μας.
Στις λίγες ημέρες λειτουργίας του το nerit.gr έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές. Το περιεχόμενο του έκανε το γύρο του κόσμου & η ταχύτητα διάδοσης του ξεπέρασε κάθε ρεκόρ για τα δεδομένα του ελληνικού διαδικτύου.
Με λύπη μας διαπιστώσαμε πως το απόγευμα της Παρασκευής 14/06/2013 οι διακομιστές ονοματοδοσίας του nerit.gr σταμάτησαν να εξυπηρετούνται με αποτέλεσμα σε λίγες ώρες η ιστοσελίδα μας να μην είναι προσβάσιμη παγκοσμίως.
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η ελεύθερια της έκφρασης έχει υποστεί τεράστια ζημία αφού εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την ιστοσελίδα.
Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιο αρμόδιο για να ενημερωθούμε για τυχών «ενστάσεις» της ΕΕΤΤ & παρέμβαση του «ΙΤΕ» στους διακομιστές ονοματοδοσίας , ωστόσο δε τα καταφέραμε λόγω Σαββατοκύριακου.
Οι τεχνικοί μας αμέσως από το βράδυ της Παρασκευής καταχώρησαν νέους διακομιστές ονοματοδοσίας στο nerit.gr προκειμένου τουλάχιστον από το βράδυ του Σαββάτου να επανέλθει σε λειτουργία.
Η αδιάκοπη λειτουργία του nerit.gr και η παραμονή του στη κατοχή μας ξεπερνά εμάς. Αφορά την ελευθερία του διαδικτύου, την ελευθερία του λόγου.
Δεν είναι η ΕΡΤ, δεν είναι το troktiko.eu, δεν είναι το διαδίκτυο, είναι η ίδια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .
Ευελπιστούμε η ΕΕΤΤ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τηρήσει τους κανονισμούς & επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.
Διαδίκτυο, το τελευταίο οχυρό, πρέπει να το υπερασπιστούμε.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Άρθρο του Αντώνη Σαμαρά

Την ευρύτερη σημασία της απόφασής του να τερματιστεί η λειτουργία της ΕΡΤ αναδεικνύει με άρθρο του στην «Κ» ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. «Το πρόβλημα δεν είναι η ΕΡΤ ούτε η δημόσια ενημέρωση. Το πρόβλημα είναι ότι για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει ο ελληνικός λαός να τις στηρίξει. Και για να τις στηρίξει, πρέπει να του δείξουμε ότι τολμάμε να τα βάλουμε με τα πιο κραυγαλέα προπύργια αδιαφάνειας και σπατάλης», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

«Ομελέτα δεν γίνεται χωρίς να σπάσεις αυγά…», είναι ο τίτλος του άρθρου των Αντώνη Σαμαρά αποκλειστικά «στην Καθημερινή της Κυριακής» .

Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, μετά την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό και τη σταθεροποίηση της οικονομίας, νέο μεγάλοστοίχημα είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής μέσα στην Ελλάδα, και προσθέτει ότι αν δεν πειστούν οι πολίτες, καιροφυλακτούν οι εχθροί της Δημοκρατίας.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του πρωθυπουργού:

«Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις, χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι; Μπορούν να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις χωρίς να συγκρουστείς με όλους εκείνους που πασχίζουν να διασώσουν τα προνόμιά τους; Μπορεί να αλλάξει η χώρα χωρίς τολμηρές τομές; Μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να υποστεί θυσίες, όταν βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του «προπύργια» και σύμβολα αδιαφάνειας και διαφθοράς;

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά ασφαλώς. Ολοι ξέρουν την απάντηση...

Τώρα καιρός να μιλήσουμε και για το πραγματικό πρόβλημα: που ασφαλώς δεν είναι η ΕΡΤ! Γιατί κανείς δεν τη σεβόταν εδώ και χρόνια. Την έβριζαν ως «απαξιωμένη» και «χειραγωγούμενη» εκείνοι που σήμερα... θρηνούν! Κι αποκαλύπτουν έτσι γιατί ο κόσμος αποστρέφεται σήμερα το φθαρμένο πολιτικό σύστημα. Γιατί δεν αντέχει την υποκρισία του!

Ασφαλώς το πρόβλημα δεν είναι ούτε η «δημόσια ενημέρωση». Γιατί, απλούστατα, δεν υπήρχε δημόσια ενημέρωση για πολύ καιρό!

Πώς να υπάρχει; Αφού η ΕΡΤ βρισκόταν μόνιμα σε... απεργία! Ποιος δεν θυμάται τις «ξαφνικές» απεργίες σε κάθε κρίσιμη επίσκεψη ξένου ηγέτη, όταν ερχόταν να προσφέρει στήριξη στη χώρα μας; Ή όταν η ελληνική ηγεσία πήγαινε στο εξωτερικό για να κερδίσει τη στήριξη μεγάλων χωρών; Αυτή η μόνιμη απεργία ήταν η... «δημόσια ενημέρωση» που θέλουν και αξίζουν οι Ελληνες; Αυτήν υπερασπίζονται σήμερα με ρεσιτάλ υποκρισίας;

Χθες ο Εισαγγελέας Διαφθοράς διέταξε δικαστική έρευνα για την ΕΡΤ. Και σύντομα θα πληροφορηθούμε όλα εκείνα που κρύβονταν επιμελώς για δεκαετίες. Και τότε θα πέσουν οι μάσκες και θα αποδειχθεί γιατί τόσος θόρυβος ξαφνικά για την αμαρτωλή ΕΡΤ...

Αντίθετα, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, υγιή οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης, δημόσιο αλλά όχι κομματικά ελεγχόμενο, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Γιατί δημόσια ενημέρωση δεν υπήρχε τόσο καιρό...

Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι η ΕΡΤ ούτε η δημόσια ενημέρωση. Το πρόβλημα είναι ότι για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει ο ελληνικός λαός να τις στηρίξει. Και για να τις στηρίξει, πρέπει να του δείξουμε ότι τολμάμε να τα βάλουμε με τα πιο κραυγαλέα προπύργια αδιαφάνειας και σπατάλης.

Το πρόβλημα, για να το πω πιο ωμά, είναι ότι ο ελληνικός λαός έχει δίκιο όταν αναρωτιέται: Καλά οι θυσίες που επιβάλλετε σε όλους μας και που θα είναι, όπως μας λέτε, «προσωρινές»... Εχετε, όμως, τα κότσια, έχετε την πολιτική βούληση, να τα βάλετε και με τους ισχυρούς και με τα ολοφάνερα κάστρα της σπατάλης; Είστε εσείς διαφορετικοί, ώστε να κάνετε τη διαφορά; Ή μήπως είστε «μια από τα ίδια»; Γιατί κι άλλοι μας έταξαν την «εξυγίανση» της ΕΡΤ. Και δεν προχώρησε τίποτε. Ούτε ένα βήμα!

Πράγματι, δεν προχώρησε γιατί τα προνόμια ήταν τόσο καλά «προστατευμένα» και η αδιαφάνεια τόσο διάχυτη και τόσο προσεκτικά κατοχυρωμένη, που κανείς δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό.

Κι όσο ο κόσμος έβλεπε να συνεχίζεται η ίδια νοσηρή κατάσταση στην ΕΡΤ κουνούσε το κεφάλι του και μονολογούσε: Ολοι ίδιοι είναι! Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τους βολεμένους και τα προνόμιά τους. Μόνον εμάς, τους απλούς πολίτες, θεωρούν «υποζύγια» και μας φορτώνουν όλα τα βάρη.

Οι απλοί πολίτες είχαν δίκιο να σκέπτονται έτσι. Αλλά τώρα αυτό ακριβώς αλλάζουμε: τώρα δείχνουμε έμπρακτα, όχι με κενά λόγια και ανέξοδες υποσχέσεις, ότι όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Οχι, δεν μας λείπει η πολιτική βούληση να τα βάλουμε με τα «κάστρα των προνομίων»!

Ο ελληνικός λαός δεν έχει αντίρρηση να υποστεί προσωρινά κάποιες θυσίες για να ορθοποδήσει η χώρα και να ωφεληθεί ο ίδιος και τα παιδιά του. Αρκεί αυτές οι θυσίες να μοιράζονται δίκαια. Οχι να χτυπάμε μονίμως τους αδύναμους και ανυπεράσπιστους, την ώρα που μένει άθικτη η «μεγάλη συντεχνία» των προνομιούχων και των βολεμένων. Γιατί αυτή διαμαρτύρεται τώρα. Και γι' αυτό διαμαρτύρεται: γιατί φοβάται ότι τώρα θα χτυπηθούν στα αλήθεια τα προνόμιά τους. Και θα επιβληθεί στοιχειώδης δικαιοσύνη.

Προφανώς δεν αντιδικούμε με τους εργαζομένους της ΕΡΤ. Δεν είναι αυτοί το πρόβλημά μας. Αλλωστε, αρκετοί απ' αυτούς θα ξαναπροσληφθούν στον νέο Οργανισμό. Αλλά αξιοκρατικά αυτή τη φορά. Και όλοι θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα. Το πρόβλημα το έχουν τα «κυκλώματα» που απομυζούσαν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση χωρίς να την υπηρετούν. Και το έκαναν με τον πιο αλαζονικό τρόπο.

Αυτό τελείωσε πια! Η εντολή που έχουμε είναι να τα αλλάξουμε όλα. Οχι να συμβιβαστούμε με τους βολεμένους και τα προνόμιά τους. Αυτή η εντολή είναι η δύναμή μας. Κι ο λαός ξέρει ότι «χωρίς να σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν γίνεται»....

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο πετύχαμε να αλλάξουμε την εικόνα της χώρας και να τη σταθεροποιήσουμε. Μόλις ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση όλων των ελληνικών τραπεζών. Ανοιξε ο δρόμος για να συμμετάσχει η Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη. Ερχονται στη χώρα επενδυτές, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια. Μπορούμε τώρα να κάνουμε πίσω ή να διστάσουμε;

Τόσον καιρό αγωνιστήκαμε και καταφέραμε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό. Τώρα δίνουμε τη μάχη για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της πολιτικής μέσα στην Ελλάδα. Κι αυτή είναι, πρωτίστως, μάχη Δημοκρατίας! Γιατί αν δεν πείσουμε τον κόσμο ότι εννοούμε αυτά που λέμε, καιροφυλακτούν πάσης φύσεως εχθροί της Δημοκρατίας.

Μεταρρυθμίσεις και Δημοκρατία πάνε μαζί. Μεταρρυθμίσεις για να σταθεροποιήσουμε, όχι μόνο την Οικονομία, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία. Κι όλα αυτά δεν γίνονται αν δεν είσαι έτοιμος «να σπάσεις αυγά».

Αλλωστε και ο κόσμος αυτό περιμένει από μας. Ετσι δεν είναι»;

 «Καθημερινή»


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γιώργος Τράγκας: Ο Σαμαράς έχει ένα μεγάλο πρόβλημα που ενδεχομένως τον οδηγεί πιο κοντά στην έξοδο του Μαξίμου:

Πάμε σε πρόωρες εκλογές? Θα έχουμε προεκλογική περίοδο διαλύοντας την τουριστική περίοδο και κάποιες ελπίδες ότι θα πέσουν φέτος περισσότερα ευρώ στα ταμεία των τουριστικών επιχειρήσεων? Θα βρεθεί μία μεταβατική περίοδος για την υπόθεση της ΕΡΤ? Ή μόλις τελειώσει η συνάντηση των τριών αρχηγών –τη Δευτέρα- Ο Σαμαράς θα πάει στον πρόεδρο να υποβάλλει την παραίτηση του, πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης σους δύο άλλους και στον Σύριζα, που αγκυλωμένος δημοσκοπικά και φοβισμένος γι’ αυτά που έρχονται δεν τολμάει να καταθέσει- μέχρι στιγμής- ούτε πρόταση μομφής!
Ο Σαμαράς έχει ένα μεγάλο πρόβλημα που ενδεχομένως τον οδηγεί πιο κοντά στην έξοδο του Μαξίμου: Οι Αμερικανοί δεν τον θέλουν πλέον στο τιμόνι της τριμερούς κυβέρνησης και το δείχνουν με τη σιωπή τους και με την επιδεικτική άρνηση τους να τον δεχθούν στο Λευκό Οίκο. Οι Αμερικανοί δεν συγχωρούν στο Σαμαρά ότι συνάντησε περισσότερες από μία φορές τον Αλεξέι Μίλερ της Γκάζπρομ (δεξί χέρι του Πούτιν), παρά τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και όχι μόνον. Δεν συγχωρούν στο Σαμαρά, ότι παρέκαμψε τις οδηγίες τους και ότι συζήτησε κατ’ ιδίαν με τον απεσταλμένο του Κρεμλίνου, χωρίς καν την παρουσία διερμηνέως… Η «εξαφάνιση» του Σίμου Κεδίκογλου , έως την ώρα που βγήκε να ανακοινώσει το κλείσιμο της ΕΡΤ, ήταν ενδεικτική. Η αμερικανική πρεσβεία τον θεωρεί «άνθρωπο του Κρεμλίνου», με γραφείο ακριβώς από κάτω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Ελλάδος. Ο Σαμαράς, έχει ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα. Ξέρει, διαισθάνεται, βλέπει, ότι μετά τις γερμανικές εκλογές το «success story», συνοδεύεται από haircut, Μνημόνιο 3, πιθανότατο κούρεμα ακόμη και στις καταθέσεις των τραπεζών, σχέδιο Κόφι Ανάν 2, αναγνώριση των Σκοπίων ως ‘’Βόρεια’’ ή ‘’Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας’’ και ένα θρίλερ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που θα έχουν θερμοκρασία ανάλογη της πορείας των σχέσεων Ερντογάν-Ουάσιγκτον.
«Μυρίζει» ότι υπάρχουν διεργασίες εξόδου του Σαμαρά από το πολιτικό σκηνικό με αντικατάσταση του έως τον Οκτώβριο. Αναζητείται ένας νέος «Παπαδήμος» με τις ευλογίες του ίδιου και των δύο συνεταίρων που δεν επιθυμούν να πάνε στις κάλπες, αλλά θέλουν και μία «νίκη» μέσα στην τριμερή κυβέρνηση που να δικαιώνει την ύπαρξη τους και να αναχαιτίζει την φθορά τους. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν η ΕΡΤ επαναλειτουργήσει υπό την παρούσα μορφή της. Δύσκολο. Η τρόικα θέλει 2.500 υπαλλήλους στο δρόμο, μέχρι το τέλος Ιουνίου. Άλλωστε η δόση δεν έχει δοθεί ακόμη- απ’ ότι μαθαίνω- για «τεχνικούς λόγους». Δεν αποκλείεται ο Αβραμόπουλος, που θεωρείται «κολλητός» των Αμερικανών, και προ ημερών είχε πάει (στη θέση του Σαμαρά), στο εβραϊκό λόμπι τν ΗΠΑ, να είναι ο επόμενος εγκάθετος «Παπαδήμος». Κανείς δεν θέλει εκλογές, αλλά μπορεί και να προκύψουν! Ο Αβραμόπουλος, θεωρείται μία πολιτική μετάλλαξη που προσαρμόζεται παντού και μέχρι τώρα λέει τα καλύτερα λόγια για όλους τους ξένους…. που εδρεύουν στο εδώ πεδίον βολής! Τα πάει πολύ καλά με τον Τσίπρα και την απαράμιλλη γερμανική λογική του και επειδή έχουμε περάσει σε μέρες πολιτικών συμπράξεων και συγκυβερνήσεων, μερικοί φίλοι «πολιτικών χολυγουντιανών σεναρίων» δεν αποκλείουν να συμβεί εδώ, ότι συμβαίνει στην Γερμανία. Γιατί π.χ. το CDU μπορεί να κάνει κυβέρνηση με το SPD και δεν μπορεί να κάνει στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία με τον Σύριζα που τα ποσοστά τους εξασφαλίζουν αταλάντευτη πορεία εν μέσω Μνημονίου και κατοχής. Μην πείτε «Μα τι είναι αυτά που λες»; Αυτό που βλέπω είναι ότι η προστάτιδα δύναμη προωθεί Τζίμη και φυσικά Αλέξη…
Μην χάσετε στο CRASH που κυκλοφορεί να διαβάσετε το παρασκήνιο για τον Σαμαρά και τους Αμερικανούς…

Γιώργος Τράγκας


Γιώργος Τράγκας:  Εν καιρώ μνημονιακής κατοχής και με γερμανική ύπατη αρμοστεία στην Αθήνα, ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΟΣ –ΠΡΑΓΜΑΤΙ- Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ που έχει τέτοια συνδικαλιστική ηγεσία. 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Θανάσης Μαρτίνος: Πλοία, αντίκες και …έδρανο στη Βουλή

Την ώρα που το Πέραμα και ο Σκαραμαγκάς ψυχορραγούσαν, ο εκ των «πατριαρχών» της ελληνικής ναυτιλίας «έχτιζε» πλοία αξίας 350 εκατ. δολαρίων στα ασιατικά ναυπηγεία...
Σε μια από τις σπάνιες δηλώσεις του ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος, μιλώντας για τις συνέπειες της κρίσης, έκρουε το «καμπανάκι» για τις προοπτικές της ναυτιλίας, υποστηρίζοντας ότι απλώς «βγαίνουν τα έξοδα».
Βέβαια, την ίδια ώρα και παρά την «ανομβρία» που επικαλούνταν, ο κ. Μαρτίνος επένδυε το 2011, σύμφωνα με διεθνή έντυπα του χώρου, περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια, «χτίζοντας» πλοία σε κορεάτικα κυρίως ναυπηγεία.
Πώς γίνεται τώρα να «κλαίγεσαι» για τη δύσκολη κατάσταση και παράλληλα να αγοράζεις βαπόρια με το «κιλό», είναι κάτι που μόνο οι Έλληνες εφοπλιστές μπορούν να το κάνουν.
Είναι ειδικοί στις αντιφάσεις, αφού χρόνια τώρα εμφανίζονται ως οι κατατρεγμένοι, οι ανυπεράσπιστοι, οι ανιδιοτελείς πατριώτες που χρήζουν προστασίας, λες και δεν είναι οι ίδιοι άνθρωποι που φιγουράρουν στις λίστες των πιο πλουσίων όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρου του κόσμου.
Αλήθεια, πού ακριβώς εντοπίζεται η προσφορά του κ. Μαρτίνου στην εθνική οικονομία, όταν «χτίζει» βαπόρια στην Κορέα, ενώ η εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία, η οποία σημειωτέον διαθέτει ανώτερου επιπέδου τεχνογνωσία, αργοπεθαίνει;
Ή μήπως πρόκειται στα καράβια του να προσλάβει Έλληνες ναυτικούς και γι΄ αυτό ανησυχεί για την κρίση στον κλάδο του; Δυστυχώς αν μπει κάποιος στην ιστοσελίδα της ναυτιλιακής του κ. Μαρτίνου θα διαπιστώσει ότι οι ευκαιρίες εργασίας αφορούν κυρίως σε υπηκόους των Φιλιππίνων και του Μαυροβουνίου...
Επομένως, οι όποιες ανησυχίες προέρχονται μάλλον από το φόβο μην τυχόν μαζί με το «κούρεμα» των μισθών και των συντάξεων, μπουν στο στόχαστρο τα προκλητικά προνόμια των εφοπλιστών και μικρύνει το κομπόδεμά τους στις τράπεζες του εξωτερικού!
Οικογένεια Μαρτίνου: Από τα πιο ισχυρά εφοπλιστικά «τζάκια» της χώρας
Ο πατέρας της οικογένειας Μαρτίνου ήταν ο μεγαλύτερος αντικέρ στην μεταπολεμική Αθήνα. Το κατάστημά του στην οδό Πανδρόσου στο Μοναστηράκι ήταν σωστό «χρυσορυχείο», καθώς η αφρόκρεμα της ελληνικής κοινωνίας πιστοποιούσε την καταξίωσή της με τα πανάκριβα συλλεκτικά κομμάτια που έφερνε ο Μαρτίνος από το εξωτερικό.
Ωστόσο, στα τέλη της δεκαετίας του ΄60, η δυναμική σύζυγός του, Αθηνά ή αλλιώς Νουνού Μαρτίνου-το γένος Μεθενίκη, γόνος η ίδια εφοπλιστικής οικογένειας, αποφασίζει να αναμειχθεί προσωπικά με τη ναυτιλία. Τα πρώτα χρήματα εξοικονομήθηκαν από «τη σπηλιά του Αλλαντίν», όπως ονόμαζαν πολλοί το παλαιοπωλείο, και η ναυτιλιακή Thenamaris μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '70 ήταν από τις πιο μεγάλες εφοπλιστικές . Τα τρία αγόρια της οικογένειας, Θανάσης, Κωνσταντίνος και Ανδρέας, ασχολήθηκαν, όπως ήταν φυσικό, με τα ναυτιλιακά, αφού τα καράβια είναι προφανώς πολύ πιο κερδοφόρα από τις αντίκες.
Τα τρία αδέρφια, υπό την καθοδήγηση και διεύθυνση της «Σιδηράς» μητέρας, δημιούργησαν την ιστορική ναυτιλιακή Thenamaris. Ωστόσο, όταν η Νουνού αποφάσισε να αποσυρθεί, η «συγκατοίκηση» των τριών αδερφών στην εταιρεία δεν διήρκεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και συγκεκριμένα το 1991 ο Θανάσης Μαρτίνος αποχωρεί από την εταιρεία, για να δημιουργήσει την Eastern Mediterranean Maritime, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, στα μέσα της δεκαετίας, το παράδειγμα του αδερφού του Θανάση, ακολούθησε και ο Ανδρέας, για να δημιουργήσει και αυτός με την σειρά του τη Minerva Marine, αφήνοντας ουσιαστικά στο τιμόνι της Thenamaris τον μικρότερο σε ηλικία Ντίνο.
Αν και πολλοί μίλησαν τότε για διαφορετικές φιλοδοξίες και ενδοοικογενειακές έριδες, η συνέχεια απέδειξε πως τα αδέρφια χώρισαν τα «τσανάκια» τους μάλλον για επιχειρηματικούς λόγους, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ότι με τρεις διαφορετικές εταιρείες αποτελούν σήμερα έναν από τους πιο ισχυρούς πόλους της ελληνικής ναυτιλίας, με έναν στόλο αποτελούμενο από τουλάχιστον 100 πλοία (ως επί το πλείστον τάνκερ) συνολικής χωρητικότητας 8,5 εκ. dwt, περίπου.
Για να αντιληφθεί, όμως, κανείς καλύτερα την επιρροή της οικογένειας Μαρτίνου στη ναυτιλία, αρκεί να αναλογιστεί ότι στη Τhenamaris «γαλουχήθηκαν», σύμφωνα με το Lloyd's List, περισσότεροι από 30 Έλληνες, που σήμερα είναι εφοπλιστές.
Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι παρά το γεγονός ότι η οικογένεια απολαμβάνει τέτοιας αναγνώρισης στο χώρο της ναυτιλίας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κάποιος στοιχεία για την οικονομική τους επιφάνεια. Τα ονόματά τους περιλαμβάνονται σε διάφορες γνωστές λίστες, χωρίς όμως να αναφέρεται η πραγματική αξία της περιουσίας τους ή έστω τα καθαρά κέρδη των εταιρειών τους.
Επίσης, κατά περίεργο τρόπο, οι μόνες αναφορές για τους Μαρτίνους που εντοπίζονται σχετικά εύκολα, είναι κάποια δημοσιεύματα που εμφανίζουν ελλειμματικούς ισολογισμούς. Εύλογο λοιπόν το ερώτημα: πώς είναι δυνατόν οι εταιρίες τους να κάνουν τόσο μεγάλα ανοίγματα αγορών και επενδύσεων, όταν εμφανίζουν περισσότερες ζημιές από τα κέρδη;
Μήπως ακολουθείται και σ' αυτήν την περίπτωση, η προσφιλής τακτική του εφοπλιστικού λόμπι που μεταφέρει τα κέρδη του σε δαιδαλώδη τραπεζικά κανάλια και διαδρομές μέσω παράκτιων εταιρειών «ζαλίζοντας» ουσιαστικά το χρήμα, προκειμένου να μπορεί να αποκρυβεί...;
Η βουλευτής Γεωργία Μαρτίνου
«Για να ζεις με άνεση στην Ελλάδα, είναι καλύτερα να μένεις στην αφάνεια», ισχυρίζονται κάποιοι. Την ίδια άποψη φαίνεται πως συμμερίζεται και ο κ. Μαρτίνος, ο οποίος, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του, είναι ακριβοθώρητος και χαμηλών τόνων. Ίσως και γι' αυτό να ήταν επιφυλακτικός, όταν η κόρη του Γεωργία του ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί με την πολιτική.
Λέγεται μάλιστα, ότι ο εφοπλιστής προσπάθησε να την αποτρέψει, φοβούμενος τα σχόλια για την ιδιότητα της οικογένειάς της. Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τόσο η επιμονή κάποιων υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ, με τα οποία ο Μαρτίνος διατηρεί φιλικές σχέσεις, όσο και η αποφασιστικότητα της ίδιας, έκαμψαν τις αντιστάσεις του εφοπλιστή. Η Γεωργία Μαρτίνου κατέβηκε στις τελευταίες εκλογές υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, εξελέγη και μάλιστα με διαφορά χιλιάδων ψήφων από γνωστά στελέχη του κόμματος που ήταν υποψήφιοι στην ίδια περιφέρεια.
Η παρουσία της στη Βουλή σχολιάστηκε εκτενώς, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες, όταν όλοι μιλούσαν για την πλουσιότερη εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου, η οποία «περισσότερο μοιάζει με Συριζαία, παρά με εφοπλίστρια».
Στη συνέχεια, όμως, τα σχόλια επικεντρώθηκαν στο αν η κυρία Μαρτίνου θα αποτελεί τον επίσημο πλέον συνδετικό κρίκο που ενώνει τον εφοπλισμό με την πολιτική, κάνοντας λόγο για εκπροσώπηση του εφοπλιστικού λόμπι στη Βουλή, το οποίο πλέον δε θα χρειάζεται «υποτακτικούς», για να προωθούν τα συμφέροντά του, αφού κατάφερε να εκλέξει δικό του άνθρωπο. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η κοινοβουλευτική παρουσία της κας. Μαρτίνου, το σίγουρο όμως είναι ότι οι εφοπλιστές δεν έχουν καμία απολύτως ανάγκη για περισσότερη στήριξη. Επί δεκαετίες ολόκληρες τυγχάνουν μιας εξαιρετικά ευνοϊκής μεταχείρισης, η οποία άλλωστε τους επέτρεψε να γίνουν αυτοί που είναι σήμερα. Οι «ανέγγιχτοι» της ελληνικής κοινωνίας...

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παντελής Πουλιόπουλος, 70 χρόνια από την εκτέλεση του

Γεννημένος στη Θήβα, στις 10 Μαρτίου 1900, από πολύ νέος ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση.
Το 1919 μπήκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ την ίδια χρονιά εντάχτηκε στο Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος (ΣΕΚΕ), τον πρόδρομο του ΚΚΕ. Υπήρξε ηγέτης και γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας από το 1924 ως το 1926 και ιδρυτής του τροτσκιστικού ρεύματος στην Ελλάδα.
Παρέμεινε πιστός στις ιδέες και στις απόψεις του μέχρι το τέλος. Εκτελέστηκε το 1943 από τις ιταλικές φασιστικές δυνάμεις, αφήνοντας πίσω του σημαντικό συγγραφικό έργο.
Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΗΒΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 11:00’ π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ ¨ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ¨
ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΡΙΔΑΣ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) ¨Π. ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ:Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ¨
 Παρουσίαση-προβολή αρχειακού υλικού ΤΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΚΔΕ) ¨O Π. ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ¨

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο