Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Τις πταίει;

Φταίμε κι εμείς, φταίτε και σεις, φταίει κι ο Χατζηπετρής!
“Έκανα την δουλειά που μου δώσανε, και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Εγώ δεν πήρα αποφάσεις, άλλοι τις πήραν, και μάλιστα νόμιμα, εγώ τις υλοποίησα.” Κουβέντες Γενικού Γραμματέα Εσόδων του κράτους, του Θεοχάρη. Και αν αγαπάτε έφυγε μόνος με ψηλά το κεφάλι γιατί δεν έχει κανένας το ανάστημα να τον απολύσει. Αυτό πως σας φαίνεται; Διορισμένος από τον Θεό ήταν; Εκτός και έτσι λέγεται τώρα ο αρχηδανειστής.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 7-8/6/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Πολιτική «Μπανανίας» με ΣΕΦ ;

Μια εικόνα, μια φωτογραφία ή ένα απλό σχέδιο, πολλές φορές αποκαλύπτει. «Μια εικόνα 1000 λέξεις».
Στη Χώρα της «Μπανανίας», ξεχωρίζουν δύο Πόλοι. Ο Αριστερός και ο Δεξιός. Ο 3ος Πόλος (το Κέντρο), έχει απορροφηθεί είτε προς Αριστερά είτε προς Δεξιά και είναι πλέον ανύπαρκτος.
Ο Πόλος της Αριστεράς ή αν θέλετε της Κέντρο-Αριστεράς.
Έγκαιρα, άμεσα και με διορατικότητα, αντικατέστησε το ηγεμονικό κόμμα (ΚΑΚΑΣΟΡ), με ένα πολυμορφικό, διάχυτης και απροσδιόριστης προέλευσης, που μέχρι πρότινος, βρισκόταν στα όρια παραδοχής του ή μη. Ένα κόμμα, που όπως διαφαίνεται και στο σχεδιάγραμμα, πρόκειται να κυβερνήσει στο εγγύς μέλλον. Ένα κόμμα που ξεπέρασε τις πρόσφατες δοκιμασίες και με «ταχύτητα φωτός», διαγράφει το πολιτικό σκιώδες παρελθόν και μεταλλάσσεται σε φιλοευρωπαϊκό-φιλοαμερικανικό κόμμα.

Τρίτο τροχαίο στη Θήβα!! Η κατάρα των τροχαίων το τελευταίο 3ήμερο

Τρίτωσε το κακό στη Θήβα! Κατάρα σαν να έχει πέσει το τελευταίο τριήμερο, και το ένα τροχαίο διαδέχεται το άλλο. Μετά τα δύο τροχαία ατυχήματα μέσα σε λίγες μέρες (δείτε παρακάτω σχετικά λινκ)
Τρίτο συνεχόμενο αυτοκινητιστικό μέσα στη Θήβα. Σύμφωνα με αποκλειστικές μαρτυρίες τουviotiashop, Στην οδό Αυλίδος στη Θήβα χθες το βράδυ (5/6)  οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε σε  κολώνα. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες μεγάλες υλικές ζημιές υπέστει το αυτοκίνητο. Τραυματίες οι 3 επιβάτες του αυτοκινήτου. Μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο της Θήβας για τις πρώτες βοήθειες!

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ '' ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ '' ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΣYΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ
                       ΘΗΒΑΣ                                  
                  ″ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ″
Ζωοδόχου Πηγής 14 & Σαρακατσαναίων,
Θήβα Τ.Κ. 32200
Τηλ-Fax: 22620 24637
Website: www.takonakia.gr  
E-mail: info@takonakia.gr        

Ταξίδι στην Ανταρκτική

Μαρτυρία  του Πλοιάρχου του “ILLIRIA”, του πρώτου υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοιου που έφθασε στην Ανταρκτική


Του Δημήτριου Μηνδρινού
Πλοίαρχου Ε.Ν., Μέλους του ΝΜΕ

 

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Περίπλους της Ναυτικής Ιστορίας»,
τ. 75, σ. 50, ΑΠΡ-ΙΟΥΝ 2011, έκδοση του Ναυτικού Μουσείου
Ελλάδος. Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την έγκριση του ΝΜΕ.

 




Πιγκουίνοι της Ανταρκτικής.
ΦΩΤΟ: Tom Curfs

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που επισκέφτηκα την Ανταρκτική και τα γύρω νησιά της.
Όμως στη μνήμη μου είναι βαθιά χαραγμένη η πρωτόγνωρη ομορφιά και οι εμπειρίες από τα εκεί ταξίδια μου, σαν πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου “ILLIRIA”.

Στις 14 Δεκεμβρίου 1987 μία ώρα πριν τα μεσάνυκτα σαλπάραμε για την πρώτη μας κρουαζιέρα από τοMontevideo της Ουρουγουάης με Αμερικανούς επιβάτες και προορισμό τα Falkland isl(CarcassWest PointStanleySouth Georgia isl (Crytvikan,HusvikRozita HarbourAdmizalty BayHope Bay,CuivervilleParadise Bay, Lemaire Channel, Deception isl, Maxweel Bay, Harmony Cove και επιστροφή Cape Horn, Puerto Willians, Punta Azenas (Χιλή). Από εκεί άρχισαν οι επόμενες κρουαζιέρες για Ανταρκτική που κράτησαν μέχρι την 11η Φεβρουαρίου 1988.

Μια μαύρη σελίδα για τα Χώστια

Από δημοσιεύματα έμαθα ότι το Δημοτικό σχολείο των Χωστίων συγχωνεύεται από φέτος με το Δημοτικό της Δομβραίνας και μάλιστα βγήκε και ΦΕΚ με ημερομηνία 26/5/2014, μια μέρα δηλαδή μετά τις ευρωεκλογές, ενώ καταργείται και το Νηπιαγωγείο Χωστίων.

Αφού είναι τόσο καλές αυτές οι συγχωνεύσεις (για το καλό μας) γιατί περιμένατε να γίνουν πρώτα οι εκλογές; Μήπως δεν καταλαβαίναμε τα ατράνταχτα και αδιαφιλονίκητα πλεονεκτήματα και επιχειρήματά σας ή μήπως φοβόσασταν το μαύρο στην κάλπη;

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ Ν.Τ.Π. & ΣΑΜΑΡΑΣ - Ανασχηματισμός & άλλα τινά

Η υπουργοποίηση-όπως λέγεται και γράφεται από τα ΜΜΕ- με τον ανασχηματισμό και άλλων Σιωνιστών Πασόκων  υπηρετών της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, σημαίνει ότι ο Σαμαράς ΔΕΝ έλαβε το μήνυμα του Ελληνικού Λαού που του έστειλε κατά τις πρόσφατες Ευρωεκλογές.
Ο ανασχηματισμός των Σαμαρο-Βενιζέλων έγινε πολιτικό θέατρο!!
Μετά από τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα, οι κυβερνώντες έχασαν «την έξωθεν καλήν μαρτυρίαν» όπως λέει η Εκκλησία!!!
Ο Σαμαράς έκανε τη Ν.Δ. και τη κυβέρνηση φωλεά πασόκων Σιωνιστών υπηρετών των Κοσμοκρατόρων ηγετών της Ν.Τ.Π.
Αυτό σημαίνει ότι ο Σαμαράς γράφει τον Ελληνικό Λαό, στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Έκανε τη Ν.Δ. πρακτορείο της Ν.Τ.Π

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

18+19+20 Ιουλίου 2014 13ο Φεστιβάλ Ήχοι του Δάσους...

Το οροπέδιο Αγίας Τριάδας στην Καλοσκοπή Φωκίδας ετοιμάζεται να υποδεχτεί και φέτος όλους εσάς, αλλά και αμέτρητους ακόμη φίλους του δάσους για ένα αξέχαστο μουσικό, καλλιτεχνικό και κατασκηνωτικό τριήμερο!

Συνδιοργανωτές είμαστε ο Σύλλογος Αναπτυξιακού Προβληματισμού “Ελιά”, ο Δήμος Δελφών, η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και όλοι εσείς φυσικά!

Μουντιάλ 2014: Το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ (πίνακας)


Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα χορέψει... σάμπα από την Πέμπτη 12 Ιουνίου μέχρι τη Δευτέρα 14 Ιουλίου μέσα από τη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας να είναι πιο κοντά από ποτέ.
Οι τηλεθεατές μέσα από τα τη ΝΕΡΙΤ, τη ΝΕΡΙΤsports και τη ΝΕΡΙΤ HD θα παρακολουθήσουν όλες τις μάχες από τα γήπεδα της Βραζιλίας, ενώ και τα 64 παιχνίδια του Μουντιάλ θα μεταδοθούν και σε επανάληψη.

Δείτε το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα, από τη φάση των ομίλων μέχρι και το μεγάλο τελικό

Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Απόπειρα αυτοκτονίας στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων στη Θήβα;

Απόπειρα αυτοκτονίας νεοσύλλεκτου καταγγέλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του “στο ΚΕΝ Θήβας σημειώθηκε το δεύτερο δραματικό περιστατικό μέσα σε μια βδομάδα.
Νεαρός συνάδελφος φαντάρος βρέθηκε το μεσημέρι στα ντους της Γ' Μοίρας λιπόθυμος.
Είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει με τη ζωστήρα του...

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Τι προτείνουν Κ. Μπακογιάννης και Φ. Παπαθωμά για την αξιοποίηση του Χ.Κ Παρνασσού

Τον κίνδυνο να μην αξιοποιηθεί ποτέ το Χ.Κ Παρνασσού, μετά την παραχώρηση του στο ΤΑΙΠΕΔ, επισημαίνει ο νέος περιφερειάρχης Στερεάς Κ. Μπακογιάννης.

Μιλώντας στα μεσημβρινά γεγονότα του Star, δεσμεύτηκε ότι από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του νέου περιφερειακού συμβουλίου θα ζητήσει με ψήφισμα την μεταβίβαση του χιονοδρομικού στην Περιφέρεια Στερεάς. Την ίδια άποψη εξέφρασε και η νυν αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και νέα αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

Ι. Σταθάς: Ξεπουλάνε το ΧΚ. Παρνασσού.

Κάλεσμα απηύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς σε όλες τις τοπικές κοινωνίες των παραπαρνάσσιων Δήμων να ξεσηκωθούν με αφορμή στην απόφαση παραχώρησης της έκτασης και των εγκαταστάσεων του Χ.Κ. Παρνασσού, στο ΤΑΙΠΕΔ.


Ο Γιάννης Σταθάς μιλά ξεκάθαρα για ξεπούλημα δημόσιου πλούτου σε ιδιώτες και μάλιστα με προίκα τα 30 εκατ. ευρώ του εκσυγχρονισμού του κέντρου, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

ΕΚΤ: Στο νέο ιστορικό χαμηλό του 0,15% το επιτόκιο, αρνητικό το επιτόκιο καταθέσεων

Σε νέο ιστορικό χαμηλό μείωσε το βασικό της επιτόκιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της υιοθέτησε αρνητικό πρόσημο στο επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων. Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι:

-Το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος θα μειωθεί κατά 10 μονάδες βάσης στο 0,15%. Το νέο επιτόκιο θα τεθεί σε ισχύ με την πράξη που πρόκειται να διακανονιστεί στις 11 Ιουνίου 2014.

H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας θα προβεί την Πέμπτη 5-6-2014, σε ενημερωτική περιβαλλοντική δράση σε Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Λιβαδειάς και Θήβας, με θέμα: «Τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας».

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΟΙΔΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ...

Αν ο "λαός" είναι το σύνολο αυτών που ζουν σε μια χώρα, τότε το "έθνος" είναι το σύνολο αυτών που έζησαν, που ζουν και που θα ζήσουν σ' αυτή τη χώρα. Τούτο σημαίνει πως η εξουσία μπορεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να κοροιδεύει έναν λαό. Δεν μπορεί όμως να κοροιδεύει και να κάνει ό,τι θέλει ένα έθνος. Διότι δεν εξουσιάζει ούτε τους νεκρούς του έθνους, ούτε τους αγέννητους!

Ράδιο Θήβα 97,5 εκπομπή "Ενεργός Πολίτης" 31/05/2014



Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Α.Ο. Θήβα: Γενική Συνέλευση με… εκλογές

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Α.Ο. Θήβα. Τα κύρια θέματα της συνέλευσης θα είναι ο απολογισμός της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ομάδα.

Κλείνουν την Βουλή για να σώσουν το Γιώργο και την παρέα του!

Έντονη φημολογία  επικρατεί τις τελευταίες ώρες στους κοινοβουλευτικούς διαδρόμους σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα ανακοινώσει εντός του επόμενου άμεσου διαστήματος το πρόωρο άνοιγμα των τμημάτων διακοπής της Βουλής – γνωστά και ως θερινά τμήματα.

Οι σχετικές εκτιμήσεις ενισχύθηκαν από το γεγονός ότι αφαιρέθηκε από τα προαπαιτούμενα μέτρα που οφείλει να ψηφίσει η κυβέρνηση ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας που απαιτεί συζήτηση στην Ολομέλεια.

3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διοργανώνει την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας του Future Library. Τίτλος της φετινής Εκστρατείας
"Ό,τι κι αν σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο.
Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!"

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σας προσκαλούν στο Διεθνές Συνέδριο SYMBIOSIS 2014 για την αξιοποίηση αποβλήτων.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η



Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και το  Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σας προσκαλούν στο Διεθνές Συνέδριο SYMBIOSIS 2014 για την αξιοποίηση αποβλήτων.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο Ξενοδοχείο President από 19 έως 21 Ιουνίου με εισηγητές Ειδικούς Επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Η θέση των Αντιπεριφερειαρχών Βοιωτίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας για την παραχώρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού στο ΤΑΙΠΕΔ

Η παραχώρηση του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού σε ιδιώτες  υποθηκεύει την ανάπτυξη της περιοχής. Είναι χαριστική πράξη της περιουσίας του λαού της Περιφέρειας Στερεάς ενώ ταυτόχρονα εκχωρείται το δικαίωμα στην ανάπτυξη.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 2.6.2014. {ΧΡΟΝΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΣ. ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ. ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ (Σωκράτης)

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 2.6.2014
 
{ΧΡΟΝΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΣ,
ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ
(λαϊκὲς ρήσεις)
 
ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ (Σωκράτης)}
 
3.6.2014
                                            
 
1. Ἀδιανόητη κοσμοπλημμύρα εἴχαμε ἐχθὲς 2.6.2014 στὸ φιλόξενο Πολεμικὸ Μουσεῖο Ἀθηνῶν, μετὰ ἀπὸ τὶς δεκάδες χιλιάδες ἀνώνυμες καὶ ἐπώνυμες ἔντυπες προσκλήσεις, χιλιάδες e-mail, χιλιάδες ἀφίσες καὶ τηλεφωνήματα, ἀποτέλεσμα ἐντατικῶν, πολλῶν ἑβδομάδων προετοιμασιῶν μας, ἀλλὰ καὶ τὴν θερμὴ συμπαράστασι ἐγκύρων καὶ σοβαρῶν ἱστοσελίδων.
 

Με μεγάλη επιτυχία η 2η Χορευτική Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας φιλοξένησε φέτος, με πολύ μεγάλη επιτυχία, τη 2η Χορευτική Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων Δήμου Θηβαίων, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν χορευτικά τμήματα  μαθητών από τα 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο και 8ο Δημ. Σχ. Θήβας, το Δημ. Σχ. Καπαρελλίου και το Δημ. Σχολείο Πύλης της Δ.Ε. Δερβενοχωρίων Δήμου Τανάγρας, που κέρδισαν τις εντυπώσεις και χειροκροτήθηκαν από το κοινό για τις εξαιρετικές επιδώσεις τους στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Συνάντηση Αξιολόγησης στο Καπαρέλλι

Την τελευταία  εβδομάδα του Μαΐου,  το  Ολοήμερο  Νηπιαγωγείο Καπαρελίου  ήταν  το  σχολείο  υποδοχής  40  εκπαιδευτικών από 10  χώρες που  συνεργάστηκαν  αρμονικά  και δημιουργικά  για  2  συνεχή  χρόνια στα πλαίσια  του διακρατικού  έργου  ComeniusEUROPE MIX. 

Σφοδρή σύγκρουση λεωφορείου ΚΤΕΛ με ΙΧ έξω από τη Θήβα - Η οδηγός, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών δεν κέρδισε δυστυχώς την μαχή με την ζωή

Σφοδρή σύγκρουση σήμερα 4/6, το πρωί λίγο μετά τις 8, στο δρόμο Θηβών Μουρικίου.

ΙΧ αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του λόγο της ολισθηρότητας του δρόμου και προσέκρουσε σε Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θήβας ερχόμενο από το Κόκκινο Βοιωτίας.  Από την σύγκρουση τραυματίστηκε η οδηγός του ΙΧ η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Θήβας.Πυροσβεστική και αστυνομία βρέθηκαν στο σημείο καθώς κ ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ ο οποίος μίλησε για το συμβάν.

Δωρεάν Bazaar ρούχων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων

Το Κοινωνικό  Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων διοργανώνει ΜΠΑΖΑΡ με είδη ρουχισμού στο χώρο του,  την Παρασκευή 6 και τη Τρίτη  10 Ιουνίου 2014  ώρες 10:30 με 12:30, για τους οικονομικά ασθενέστερους δημότες του Δήμου και δικαιούχους του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τα εν λόγω είδη συγκεντρώθηκαν από προσφορές ευαισθητοποιημένων πολιτών και θα διατεθούν ΔΩΡΕΑΝ σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ << ΜΕΓΑΛΗΣ >> ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ: ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΙΜΑΙΑΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ  & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Θ Η Β Ω Ν



Α Ν  Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Με ιδιαίτερη πνευματική χαρά και αγαλλίαση σας ενημερώνουμε και σας
προσκαλούμε στην ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ που θα τελέσουμε στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Σταθάς Γιάννης: Απαράδεκτη παραμένει η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών

Απαράδεκτη παραμένει η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού και κονδυλίων, με άμεση συνέπεια  το Γ.Ν.Λ. και το Γ.Ν.Θ. να αδυνατούν  να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους, καθιστώντας έτσι επισφαλή και δυνητικά επικίνδυνη την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και μέσα από την έκθεση απολογισμού της 5ης Υγειονομικής  Περιφέρειας για το έτος 2013 η οποία κατατάσσει τόσο το Γ.Ν.Λ. όσο και το Γ.Ν.Θ. στα χειρότερα νοσοκομεία

Συνάντηση Μελλονύμφων στην πόλη των Θηβών

Την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Θήβας η δεύτερη συνάντηση της χρονιάς για ζευγάρια τα οποία σύντομα θα τελέσουν το Μυστήριο του Γάμου τους.

Στην φιλόξενη αίθουσα του ιδρύματος “ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ” της Μητροπόλεώς μας συγκεντρώθηκαν 20 ζευγάρια από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Θηβών και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν σημαντικές επισημάνσεις σχετικά με το Μυστήριο του Γάμου απο τον Πρωτοπρεσβύτερο π.Δημήτριο Παπαχατζή, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ

Στην Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφ. Στ. Ελλάδας στις 29-5-2014, αποφασίστηκαν τα εξής θέματα που αφορούν έργα υποδομής  της Περιφ. Ενότητας Βοιωτίας:
1. Εγκρίθηκε η κατακύρωση του πρακτικού δημοπρασίας του έργου «Εκτέλεση Αντιπλημμυρικών Εργασιών σε ρέματα της Περιφερειακής Ενότητας  Βοιωτίας, συνολικού προϋπολογισμού  975.000,00 €
2. Εγκρίθηκε ο πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια χρώματος διαγράμμισης οδικού δικτύου, προϋπολογισμού  66.982,00 €

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με την υπ’ αριθμό 72624/Δ4/12-05-2014 κοινή Υπουργική Απόφαση των Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα και Υφυπουργού Παιδείας Σ. Κεδίκογλου, (δημοσίευση με αριθμό ΦΕΚ Β-1329/26-05-2014), συγχωνεύονται και καταργούνται μεταξύ πολλών άλλων σχολείων και τα σχολεία των Χωστίων. Ειδικότερα: Συγχωνεύεται το 2/Θ δημοτικό σχολείο Προδρόμου (Χωστίων) στο δημοτικό σχολείο Δομβραίνας και γίνεται 6/Θ στη Δομβραίνα. Δηλαδή καταργείται το δημοτικό σχολείο των Χωστίων. Επίσης καταργείται το νηπιαγωγείο Προδρόμου (Χωστίων).

Μήνυμα Γεωργίου Μουλκιώτη προς Βουλευτές Βοιωτίας, προκειμένου να εξευρεθεί λύση για το πρόβλημα άρδευσης του Κωπαϊδικού Πεδίου.

Λιβαδειά 2-6-2014
Αριθμ. Πρωτ.οικ.: 132


ΠΡΟΣ:
Τους κ.κ. Βουλευτές:
1. Ευάγγελο Μπασιάκο
2. Ιωάννη Καράμπελα
3. Ανδρέα Κουτσούμπα
4. Ιωάννη Σταθά



Κύριοι Βουλευτές

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΑΣ από τον «Ελείτροχο»

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», στο πλαίσιο των δράσεών του Κοινωνικής Προσφοράς και θέλοντας να συμβάλλει στην προσφορά ευκαιριών δημιουργικής απασχόλησης, έκφρασης και επικοινωνίας των κρατουμένων γυναικών στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας (Κ.Κ.Γ.Ε.Θ.), σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη Διεύθυνση του Κ.Κ.Γ. Ελαιώνα και τη Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, Μαθήματα Φωτογραφίας σε μαθήτριες του Σ.Δ.Ε. .

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2014 ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΗΒΑΣ

Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2014 , στη Βιβλιοθήκη Θήβας
 "Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο!"
Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες

   Η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2014, που φέτος έχει τίτλο «Ό,τι  σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο! – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες» .

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Η Κλεψύδρα Γύρισε

Μια εβδομάδα μετά τις Ευρωεκλογές. Όλοι, μα όλοι νικητές!! Κόμματα και Αποκόμματα, δημοσκόποι, αναλυτές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, και πολιτικάντηδες, στη τηλεόραση και στα μέσα διαδικτύου, καταγράφονται ως νικητές, διατυμπανίζοντας τη «νίκη» τους αλλά ταυτόχρονα, βγάζοντας και τα εσώψυχά τους, χωρίς ίχνος ντροπής.
Τελικά, ποιός είναι ο νικητής; Ποιά είναι τα στοιχεία εκείνα, που θα βοηθούσαν να παρακάμψουμε, όλους και όλα τα παραπάνω και να δούμε την εικόνα του πραγματικού νικητή και όχι αυτή, που θέλουν να μας υποδείξουν;

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας Στερεάς στη Θήβα

Στην πόλη της  Θήβας πραγματοποιήθηκε φέτος η 4η Περιφερειακή Συνάντηση Χορευτικών Τμημάτων Εκπαιδευτικών Στερεάς Ελλάδας, μια πολιτιστική εκδήλωση θεσμός για τη Στερεά, την διοργάνωση της οποίας είχε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας “ Πίνδαρος”

Με επιτυχία ο Δρόμος του Επαμεινώνδα 2014 στη Θήβα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στον Δήμο Θηβαίων ο Λαϊκός Ημιμαραθώνιος    «Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα», που διοργάνωσαν ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (Δ.Ο.Θ.) και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας (Σ.Δ.Υ.Μ.Θ.) με τη συμμετοχή του Γ.Σ. Πίνδαρος Θηβών και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας- Εύβοιας, προς τιμήν του μεγάλου Θηβαίου Στρατηγού Επαμεινώνδα.

Εκδήλωση για την προστασία του περιβάλλοντος στην κεντρική πλατεία Αλιάρτου

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ), διοργανώνει εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Αλιάρτου την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, στις 6 το απόγευμα.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η ενημέρωσή τους σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης.
Στην εκδήλωση τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν και να παίξουν διάφορα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΑΣ

         
Τέσσερα  χρόνια συμπληρώθηκαν με αγώνες, παραστάσεις στα Υπουργεία, συλλαλητήρια και επίσημες διακοινώσεις.  Το αποτέλεσμα της κοροϊδίας και των απατηλών διαβεβαιώσεων όλων των αρμοδίων (Υπουργών, Βουλευτών, Γενικών Γραμματέων, Περιφερειάρχη κ.λ.π) για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε από την αξιολόγηση του Υπουργείου Υγείας.
           Η κατάταξη στις τελευταίες θέσεις αποδοτικότητας των Νοσοκομείων Θήβας, Λιβαδειάς και Χαλκίδας σηματοδοτεί και τον εμπαιγμό της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας έναντι όχι μόνο της Θήβας αλλά μιας ολόκληρης περιοχής που ισοδυναμεί με το μεγαλύτερο μέρος της Περιφέρειας Στερεάς.

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Σε κλοιό άγριων ζώων η Βοιωτία!

«Οικολογική τρομοκρατία» δείχνουν τα στοιχεία – Απόν το κράτος..

Μετά τους λύκους, τις αγριόγατες και τα φίδια, να σου και οι Αρκούδες…

Καταστρέψανε δεκάδες κυψέλες στον Ελικώνα και  συνεχίζουν…

Λευκό βαν απελευθέρωσε λύκους μεταξύ Υπάτου και Μουρικίου – Έπνιξαν ήδη 40 γίδια κτηνοτρόφου, που ακόμη μετρά τις περσινές ζημιές…

"Τα μάρμαρα ανήκουν στους Έλληνες"

«Για πολλά χρόνια ήμουν αντίθετος στις διακοπές στην Ελλάδα και στην επιστροφή των Ελγινείων Mαρμάρων. Έκανα λάθος και για τα δύο». Αυτή η φράση ανήκει στον βραβευμένο Βρετανό συγγραφέα και δημοσιογράφο Χάουαρντ Τζέικομπσον. Πρόκειται για τον τίτλο άρθρου του στην αγγλική εφημερίδα «The Independent», στο οποίο περιγράφει την εμπειρία του από πρόσφατο ταξίδι στην Ελλάδα.

Η Μόσχα έχει έτοιμο υπερπύραυλο, που διαπερνά κάθε ασπίδα

Είναι η απάντηση στο «ακαριαίο παγκόσμιο χτύπημα» που οραματίζονται τα αμερικανικά γεράκια
Με τον πλέον επίσημο τρόπο η ρωσική ηγεσία ανακοίνωσε ότι έχει έτοιμη την απάντηση στο αμερικανικό στρατιωτικό δόγμα του «ακαριαίου παγκόσμιου χτυπήματος» και αυτή είναι ένας νέος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος, που έχει τη δυνατότητα να διατρυπά πρακτικά κάθε αντιπυραυλική ασπίδα.

Ο δρόμος του Επαμεινώνδα στη Θήβα-για 7η συνεχόμενη χρονιά

Σήμερα 1/6 πραγματοποιήθηκε ο 7ος Ημιμαραθώνιος "Δρόμος του Επαμεινώνδα" Λεύκτρα-Θήβα.

Αθλητές από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στον ιστορικό αγώνα με σημείο εκκίνησης το τρόπαιο της μάχης των Λεύκτρων και ακολούθησαν την διαδρομή  Λεύκτρα – Καπαρέλλι – Μελισσοχώρι – Λουτούφι - Τάχι τερματίζοντας στην κεντρική πλατεία της Θήβας.  Έπαθλα δόθηκαν στους αθλητές που τερμάτισαν. Στο τέλος του αγώνα έγιναν και οι απονομές στους αθλητές που τερμάτισαν πρώτοι.

Φωτορεπορτάζ θα βρείτε εδώ και ακολουθεί και βίντεο από όλη την εκδήλωση.

Viotiashop


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Πρόσκληση για την 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων


                            
  Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 16045/30-6-2014 πρόσκληση για την 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  4  ΙΟΥΝΙΟΥ του 2014, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Ενημέρωση για την λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων βρίσκεται στη διεύθυνση Κύπρου 3 (ανατολική είσοδος παραπλεύρως δημαρχείου) και έκλεισε τον 1ο χρόνο λειτουργίας του στις 13/05/2014.


Το Kέντρο συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο : “Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της Βίας – Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης” του ΕΠ “Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013”.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΙΣΟΖΥΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ


Της Ρούλας Γαλάνη

 
Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
της Ναυτικής Ιστορίας», τεύχος 85, σελ.58,
ΟΚΤ-ΔΕΚ 2013, έκδ. Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.
Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την έγκριση του ΝΜΕ.

 

50th Aegean Rally (2013)
Photo by Nikos Zagas (www.zagas.gr)

Μήνυμα... δεν ελήφθη!

Ο Αντώνης Σαμαράς ρίχνει τα... χαρτιά, αλλά ο Βενιζέλος έχει «σημαδέψει» την τράπουλα και ο Λοβέρδος  ράβει κουστούμι... ανάπτυξης, προκαλώντας εγκεφαλικά στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας
Όσο κι αν οι περισσότεροι υπουργοί δηλώνουν αδιάφοροι για το πότε θα γίνει ανασχηματισμός, η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμένουν πάνω από το ακουστικό.
“Ο κύβος ερρίφθη” και ο Α. Σαμαράς μέχρι του Αγίου Πνεύματος θα ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανασχηματισμός θα είναι και ευρύς και σαρωτικός, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι τελικά πήρε το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών.
Αλήθεια, το πήρε; Για να δούμε...

10.000 αρχαία ευρήματα αναμένουν... μουσείο!

Παγαί Μεγαρίδος:
10.000 αρχαία ευρήματα αναμένουν... μουσείο!

Άρθρο του Γιώργου Λεκάκη στον ΧΡΟΝΟ Κομοτηνής, της 29.05.2014.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ ΤΟ ΣΑΛΕΣΙ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Με ένα λιτό και συγκινητικό αφιέρωμα στον Ναό των Αγίων Αντωνίου και Ανδρέου στον Αυλώνα, ο Σύλλογός μας τίμησε τη μνήμη της Άλωσης της Πόλης το απόγευμα της 29ης Μαϊου 2014. Το αφιέρωμα άρχισε με την τέλεση μνημοσύνου για τους πεσόντες της Άλωσης και τον τελευταίο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, το οποίο τέλεσαν οι Ιερείς της Ενορίας μας. Ένας περίτεχνα διακοσμημένος δικέφαλος αετός, το έμβλημα του Βυζαντίου, έργο της κας Μαίρης Αφθονιάδη, κοσμούσε τον δίσκο με τα κόλλυβα του μνημοσύνου. Στη συνέχεια η Ιστορικός-Αρχαιολόγος κα Δημηλένα Λαδογιάννη αναφέρθηκε στο χρονικό της Πόλης και την Άλωση, όπως το κατέγραψε στο παλαιορωσικό χρονικό του ο Νέστορας Ισκεντέρης τον 15ο αιώνα συνοδεύοντας το λόγο με εικόνες σχετικές με την Κωνσταντινούπολη που προβάλλονταν σε οθόνη. Κατά τη διάρκεια της αφήγησης πλήθος μελών της Βυζαντινής Χορωδίας της Ενορίας Αυλώνα με την εμπνευσμένη διεύθυνση του κου Γρηγόρη Τυροβόλη, της Χορωδίας του ΚΑΠΗ Αυλώνα και της Χορωδίας του Συλλόγου μας με τη διεύθυνση της πολυτάλαντης κας Αθανασίας Βόγγλη έψαλαν και τραγουδούσαν, υπέροχα και κατανυκτικά, Ύμνους και Θρήνους για την Πόλη και την Άλωση κατασυγκινώντας τον κατάμεστο από ενορίτες καθεδρικό μας Ναό στον οποίο για πρώτη φορά τελέστηκε αφιέρωμα για την Άλωση της Πόλης.

Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τάκης Φωτόπουλος: Η εξέγερση των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όταν την περασμένη Κυριακή έγραφα σε αυτήν τη στήλη ότι «οι εκλογές της 25ης του Μάη θα μείνουν ιστορικές για το πανευρωπαϊκό κύμα ενάντια στην Ε.Ε.» ούτε και εγώ περίμενα το μέγεθος του πολιτικού σεισμού που θα ακολουθούσε. Ότι, δηλαδή, στις δύο μεγαλύτερες, μετά την Γερμανική, Ευρωπαϊκές οικονομίες (Βρετανική, Γαλλική) θα έρχονταν πρώτα τα κόμματα εκείνα που έθεταν καθαρά θέμα εξόδου από την ΕΕ με ποσοστά 25-30% των ψηφοφόρων, και ότι σχεδόν σε όλες τις άλλες χώρες στην Ένωση (εκτός από «προοδευτικά λουλούδια» σαν τη Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες που ασχολούνται με τη σφαγή του Ουκρανικού λαού με τις ευλογίες της ΕΕ) παρόμοια κόμματα θα συγκέντρωναν πρωτόγνωρα αντί-ΕΕ ποσοστά. Δηλαδή, ποσοστά που φανέρωναν μια μαζική εξέγερση των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης ενάντια στον κύριο εκφραστή στην Ευρώπη της Νέας Διεθνούς Τάξης της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Δ.Τ. απο τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας

Mε  την υπ ΄αριθ.  221/28-5-2014 πράξη,  τα  μέλη  του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών, αποφασίζουν:
1. Να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων Γενικών Ιατρών του Νοσοκομείου Θηβών, καλώντας παράλληλα την Διοίκηση του Νοσοκομείου όπως και τον Διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας σε αποκατάσταση της νομιμότητας.
2. Ο Ι.Σ.Θηβών θα προασπίσει με κάθε έννομο μέσο τα επιστημομικά και εργασιακά θέματα που αφορούν τους συναδέλφους ειδικευμένους Γενικούς Ιατρούς που υπηρετούν στις δημόσιες δομές της 5ης Υγεονομικής Περιφέρειας στους οποίους απαιτεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου να προβούν σε αντιποίηση της Ιατρικής ειδικότητάς τους.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο