Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Συγχαρητήρια της Επιτρόπου της Ε.Ε στον Μπακογιάννη για τα έργα της Περιφέρειας

Με την Επίτροπο της Ε.Ε., αρμόδια για τα θέματα περιφερειακής πολιτικής, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε την κ. Corina Cretu για την πορεία των πρωτοβουλιών που έχουν ληφθεί από την περιφέρεια για τον Ασωπό, επισκέφθηκαν τους Δελφούς όπου η Επίτροπος είδε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στους χώρους του μνημείου και συζήτησαν για την ανάπτυξη του δικτύου παροχής φυσικού αερίου. 

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ

Πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα Εορταστικό η Εκδήλωση κοινής κοπής τής Βασιλόπιτας δύο Αδελφικών Συλλόγων , τής ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΘΗΒΩΝ και τού ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ & ΦΙΛΩΝ τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ , στο κοσμικό κέντρο '' ΤΖΑΚΙ ''
στον Σ.Σ. τής Θήβας .

Μη νατοϊκή συμπεριφορά της Τουρκίας

Ν. Λυγερός

Όλο και περισσότερο αντιλαμβανόμαστε ότι η Τουρκία εκφυλίζει τη νατοϊκή δομή προς όφελός της. Με αυτόν τον τρόπο βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την ανθεκτικότητά του. Διότι το ΝΑΤΟ εξ αρχής και λόγω αρχών προστατεύει τα μέλη του από επιθέσεις εξωτερικών. Το θέμα είναι ότι η Τουρκία εκμεταλλεύεται αυτήν την ιδιότητα για να χτυπά αυτή αντιπάλους που αποφεύγουν να της απαντούν δυναμικά λόγω της ύπαρξής του ΝΑΤΟ. Κι επειδή το ΝΑΤΟ δεν έχει διαδικασία απομάκρυνσης των μελών του λόγω του συστήματός του, η Τουρκία αξιοποιεί αυτό το δομικό ελάττωμα, για να έχει ένα περιθώριο δράσης. Μόνο που τώρα η συμπεριφορά της έχει ξεφύγει και δεν είναι πια νατοϊκή. Μάλιστα η απροσάρμοστη στρατηγική με τη Ρωσία και το συμμαχικό πλαίσιο που έχει δημιουργήσει με την τρομοκρατική οργάνωση Daesh, αποτελεί πλέον κίνδυνο για το ΝΑΤΟ. Διότι όχι μόνο δεν ακολουθεί τις αξίες του, αλλά τις αμφισβητεί με ξεκάθαρο τρόπο.

ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ "ΕΡΥΘΡΟΚΩΛΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ" ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΤΑΙΝΕ...

Και έπονται όλοι οι άλλοι...

Και ο εν πολλοίς εξαπατημένος λαός κρατώντας τα οικονομικά βάρη σαν "Ατλαντας στην πλάτη" καλείται καθημερινά να γίνει παθητικός αποδέκτης της πολιτικής αβελτηρίας. Και σ' ένα περιβάλλον ενορχηστρωμένων επικοινωνιακών επινοημάτων, η πολιτική θρασύτητα ενσαρκωμένη και συνασπισμένη, ανταγωνιζόμενη το θράσος των ερυθρόκωλων πιθήκων, ασχημονεί σε βάρος της κοινής λογικής με λόγια ενίοτε γενναιόδωρα και έργα πενιχρότατα.

Διάλεξη - συζήτηση του Δρ. Μάνου Δανέζη, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης



Διάλεξη - συζήτηση του Δρ. Μάνου Δανέζη, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα:
«Από το Υλικό Σύμπαν στο Σύμπαν της Νόησης-
Από την ανυπαρξία στο Αισθητό Σύμπαν»

ΠΩΣ ΟΜΩΣ, ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗ "ΣΤΑΣΗ" ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ;

Οι κυβερνητικές δηλώσεις και τα πολιτικά επικοινωνιακά τεχνάσματα θα έπρεπε να ενδιαφέρουν το κόμμα και κανέναν άλλο. Επειδή όμως οι προσδοκίες των πολιτών "πολιορκούνται" μονίμως από τους "επιδρομείς" της παραπληροφόρησης, το ενδιαφέρον του λαού οξύνεται εξ' εθισμού με την κάθε κυβερνητική διολίσθηση στο "τίποτα".

Η Ελλάδα δυστυχώς θα είναι πάντα, εκτός κάποιου θαύματος που συνήθως εκδηλώνεται την εσχάτη ώρα, ο Οιδίποδας του Τειρεσία: "Τυφλή στα μάτια και στο νου". Οπότε η ανυπαρξία ιδεών και προτάσεων και συγκεκριμένης πορείας, καθιέρωσε για δεκαετίες ως μόνο πρόγραμμα το "άρπαξε να φας και κλέψε νάχεις", αλλά και την "παλινόρθωση" της πολιτικής κοροιδίας, ιδίως τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΗΒΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Από τις 31 Οκτώβρη 2015, έξι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε επιχειρήσεις της Θήβας ζητάμε να εγγραφούμε μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων επαρχίας Θηβών - Σχηματαρίου - Οινοφύτων, με την Πρόεδρο του σωματείου (κυρία Σκαλή)να μας αποφεύγει συστηματικά.

Στις 8 Ιανουαρίου 2016, αναγκαστήκαμε να της δώσουμε συμπληρωμένες Αιτήσεις μας, τις οποίες κοινοποιήσαμε και στον Πρόεδρο του ΕΚ Θήβας. Για το θέμα της μη εγγραφής μας, στις 25/1/2016 κάναμε και παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΘ. Τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ μας απάντησαν ότι το ζήτημα είναι αποκλειστικά θέμα του σωματείου, ότι δε γνωρίζουν κάτι, κλπ.

Επίσκεψη Μπακογιάννη στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων

Στο πλαίσιο των άμεσων παρεμβάσεων της Περιφέρειας για την ανακούφιση των προσφύγων που βρίσκονται στην Στερεά Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε το χώρο όπου θα διατεθεί προκειμένου να εξυπηρετούνται προσωρινά οι διερχόμενοι πρόσφυγες.

Κώστας Μπακογιάννης: Σχέδιο Άμεσης Παρέμβασης για την ανακούφιση των προσφύγων

Από τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης 

Συγκλήθηκε σήμερα υπό τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, στη Λαμία, έκτακτη σύσκεψη για την κατάρτιση και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανακούφισης των προσφύγων που διέρχονται από τη Στερεά Ελλάδα. 

ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΕ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την ανακοίνωση του Υπ.Περιβάλλοντος και Ενέργειας για καταβολή στους δικαιούχους του ανταποδοτικού τέλους (μέσω ΔΕΗ) που προβλέπεται για τους κατοίκους Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων, όπου λειτουργούν σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας:

«Έστω και με καθυστέρηση ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε τελικά την απόφαση με την οποία εγκρίνεται η διάθεση του ανταποδοτικού τέλους (μέσω ΔΕΗ) που προβλέπεται για τους κατοίκους των περιοχών, όπου λειτουργούν σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, συνολικού ύψους 18 εκ. Ευρώ, εκ των οποίων 1.26 εκ. για δημότες της Βοιωτίας.

ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΜΕΤΙ;;; ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.!!!!!


ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.
                   Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
        
          Μία τεράστια Ανθελληνική προπαγάνδα, που στρέφεται κατά της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό.
          Και έχουν ξαμοληθεί μικροί και μεγάλοι “παπαγάλοι” και προσπαθούν να μας πείσουν,  πως ...

Άνοιξαν τα μπλόκα. Ελεύθερη η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας από χθες το βράδυ. Στις αφίδνες οι αγρότες έχουν ανοίξει το μπλόκο και έχουν απελευθερώσει τα διόδια. Στο 90 χιλιόμετρο οι αγρότες της Θήβας αποχώρησαν από τα μπλόκα, στο Κάστρο παραμένουν τα τρακτέρ αλλά ο δρόμος είναι ανοιχτός και στο Μπράλο ο δρόμος είναι ανοιχτός και αναμένεται να αποχωρήσουν τα τρακτέρ εντός του Σαββατοκύριακου.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΟ ΘΗΒΑ!

Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το 21χρονο μπακ Γιώργο Δούλο. Ο Γιώργος αγωνιζόταν στον Ηρακλή Ψαχνών από τα τιμήματα υποδομών και έφτασε μέχρι την αντρική ομάδα, σίγουρα ο ποδοσφαιριστής θα δώσει αρκετές λύσεις στην ήδη καλή αμυντική λειτουργία του συλλόγου.
Ευχόμαστε στον Γιώργο να είναι υγιείς και να πετύχει τους στόχους που βάλαμε από κοινού.

ΑΟ ΘΗΒΑ: ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΘΗΒΑΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΙΣ 13:30


ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΡΑΜΕΝΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΟ ΘΗΒΑ - ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ 


Ύστερα από συμφωνία των δύο διοικήσεων και της αστυνομίας οι πύλες του δημοτικού σταδίου Θήβας θα ανοίξουν στις 13:30. Οι φίλαθλοι του ΑΟ ΘΗΒΑ θα εισέλθουν από την πύλη

Δήμος Θηβαίων: Διανομή τροφίμων και άλλων ειδών σε 570 οικογένειες του προγράμματος ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ), στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποίησε την 1η διανομή του έτους, σε πολίτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, οι οποίοι έχουν αξιολογηθεί και είναι πιστοποιημένοι δικαιούχοι των κοινωνικών προγραμμάτων.

ΓΙΟΡΤΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ''ΑΤΖΕΛΙΝΑ HOTEL '' ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΑΙΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για αντζελινα πλαταιες


το Φρονιστηριο Θηβαικης Αρχαιογνωσιας  σε Συνεργασια με τα  Ιστολογια 
Θηβα Σπορ και  Βοιωτικο Περισκοπιο θα Κοψει 
την  Πρωτοχρονιατικη Πίτα την Κυριακή 28 Φεβρουαριου 
στο Ξενοδοχειο "Αντζελινα» στις Πλαταιες 13.00 μ.μ
σε μια Γιορτη Αθλητισμου και Πολιτισμου

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Καλούνται φορείς & δημότες για δηλώσουν συμμετοχή στην υπό συγκρότηση Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Θηβαίων

Στο πλαίσιο της υπό συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης, ο Δήμος Θηβαίων  καλεί :
  • Tους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους φορείς με τη διαμόρφωση ή την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην εν λόγω Επιτροπή Τουρισμού και να καταθέσουν αίτηση, στην οποία να ορίζεται ο εκπρόσωπός τους και ο αναπληρωτής αυτού.

Συγχαρητήρια Δημάρχου Θηβαίων στον σμηναγό Επαμεινώνδα Παπαδημητρίου

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Θηβαίο Σμηναγό Επαμεινώνδα Παπαδημητρίου του Κωνσταντίνου, ο οποίος έλαβε μία σπουδαία διάκριση για την Πολεμική μας Αεροπορία σε άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία, όπου κατά την αξιολόγηση κατέλαβε τη 2η θέση,  κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ιδιαιτέρως τους Θηβαίους συμπολίτες του.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ο Κώστας Μπακογιάννης στους πρόσφυγες. Ποιές λύσεις αναζητούνται

Τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην είσοδο της Λαμίας επισκέφθηκε πριν λίγο ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. Τους μοίρασε κουβέρτες, κάλτσες και σοκολάτες για τα παιδιά, ενώ ανέλαβε το κόστος της σίτισής τους στο εστιατόριο που έχουν εγκατασταθεί. Μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Θύμιο Καραϊσκο, αναζητούν λύση προσωρινής στέγασης.

ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αυλώνα ''Δημήτριος Λιάκουρης''
Ανοικτό Πανεπιστήμιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διάλεξη με θέμα: ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗΣ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το θέμα της επόμενης διάλεξης του  Ινστιτούτου  Δημόσιας  Υγείας του Αμερικανικού  Κολλεγίου  Ελλάδας, καθώς ασχολείται με το σύγχρονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία δέκα χρόνια οι ανεπτυγμένες κοινωνίες και αφορά τον εθισμό στο διαδίκτυο .

Το κυπριακό είναι εθνικό θέμα

Ν. Λυγερός

Το κυπριακό είναι εθνικό θέμα και δεν λύνεται κοινοτικά όσο και να προσπαθούμε, διότι το πρόβλημα δεν είναι μια κοινότητα, αλλά ένα κράτος και η βαρβαρότητα μιας εισβολής που συνεχίζεται με την κατοχή. Έτσι, οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνονται σε αυτό το επίπεδο και σε κανένα άλλο, αν θέλουμε πραγματικά την επίλυσή του. Επίσης, σε αυτό το νέο πλαίσιο παίζει έναν τεράστιο ρόλο όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η ΑΟΖ. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να αξιοποιηθεί κι αυτό το επιχείρημα για να λειτουργήσει καταλυτικά η δράση μας κι όχι να παραμένει στην επιφάνεια των πραγμάτων. Διότι, θέλουμε δεν θέλουμε, το ενεργειακό μέσω της στρατηγικής επηρεάζει τη γεωπολιτική και κατά συνέπεια τις πολιτικές μας αποφάσεις. Κι αφού το κυπριακό πρόβλημα έχει μια διάρκεια δεκαετιών πρέπει τα εργαλεία που θα το λύσουν να είναι ανθεκτικά για δεκαετίες.

ΑΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ;


Τη φοβόμαστε όπως ο..διάβολος το λιβάνι! Γιατί φοβόμαστε την ίδια την αλήθεια μας! Κι αυτό, γιατί η ωριμότητα της κρίσης είναι από τους βασικούς συντελεστές. ταυτόχρονα η γνώση, είτε γενική είτε ειδική, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, όπως και η φιλελεύθερη αντίληψη των πραγμάτων.
Και επειδή έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για όλα, γι' αυτά που κατέχουμε και γι' αυτά που δεν κατέχουμε, κάθε απρόσμενη "συνάντησή" μας με την αλήθεια και την κριτική, μας πονάει αφόρητα. Και συχνά μας εξαγριώνει...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΑΙΓΑΙΟ

Οι Τούρκοι, με τη δύναμη της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, παραβιάζουν τη συμφωνία που έκαναν για το Αιγαίο, με την Ελλάδα και το ΝΑΤΟ.
Θέλουν να πνίξουν με Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες την πατρίδα μας.
Θέλουν να επεκταθούν δυτικά στο μισό Αιγαίο και στα Ανατολικά Ελληνικά νησιά, λόγω παραχωρήσεων εδαφών στα Ανατολικά της Τουρκίας, για την ίδρυση του ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ. Οι δήθεν Δυτικοί «σύμμαχοι» συμφωνούν.

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016;;;

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
 Έχει ξεκινήσει μία παγκόσμια προπαγάνδα από την αρχή του χρόνου και προσπαθεί να στρέψει το ενδιαφέρον των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, στην ημερομηνία 13 Απριλίου 2016, που είναι και ημέρα Τετάρτη.
  Γι’ αυτό το σκοπό έχουν κυκλοφορήσει πάρα πολλά βίντεο, από την Ασία μέχρι την Αμερική και παρουσιάζουν την μέρα αυτή σαν την μέρα που θα συμβεί κάτι μοναδικό στον κόσμο.
 Άλλοι μιλούν για το τέλος του κόσμου, άλλοι για την έναρξη του 3ου παγκοσμίου πολέμου, άλλοι για την εμφάνιση του αντίχριστου «Μεσσία» και άλλοι για ότι τρομακτικό και τρελό κατεβάζουν τα άρρωστα μυαλά τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ

Για τους Υπουργούς
  1. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
  2. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  3. Οικονομικών
  4. Περιβάλλοντος και Ενέργειας


ΘΕΜΑ: Αποτέλεσμα τελεσίγραφου για πορεία ΛΑΡΚΟ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ



Η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Προσκαλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας και φίλους της Αερολέσχης θήβας στην κοπή πίτας που θα γίνει στο Κέντρο Τσάκι στο σταθμό 

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης με την Θεατρική Παράσταση Caveman στη Θήβα

To Κέντρο Θηβαϊκού Πολιτισμού αγαπάει το θέατρο και στηρίζει καλλιτέχνες που έχουν σχέση με την Θήβα και την περιοχή μας .
Ένας από αυτούς είναι ο Θανάσης Βισκαδουράκης που μεγάλωσε στην πόλη μας και έζησε από την τρυφερή ηλικία των 5 ετών έως την εφηβεία των 18 που τελείωσε το  2ο Λύκειο.

ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ "ΔΑΝΕΙΚΕΣ" ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ "ΦΑΣΤΦΟΥΝΤΑΔΙΚΗ" ΛΟΓΙΚΗ

Στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ κοινή συνείδηση της απόλυτης, της πρωταρχικής αναγκαιότητας. Και η αναγκαιότητα αυτή έχει να κάνει με την πολιτική παιδεία, την πολιτική αγωγή, την αισθητική στην πολιτική στο γενικότερο πλαίσιο της Παιδείας, που ήταν και εξακολουθεί να είναι ο...μέγας υπανάπτυκτος, στη χώρα τούτη του πολιτικού βούρκου και της "γουρουνοποίησης" των πολιτικών.

Και αντί οι ηγετικές τάξεις να αντιδράσουν στη λαική ραστώνη που υποδέχεται ανεξέλεγκτα τον αφορισμό του πτωχοπρόδρομου, την έκαναν οι ίδιες κτήμα τους και πίστη τους και συνετέλεσαν στον εκμαυλισμό της, με την προσήλωσή τους σε άγονες διαφωνίες και με το άγχος του παροντισμού που τις διέκρινε.

ΑΟ ΘΗΒΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΥΒΡΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!

Χθες κάποιοι ηλίθιοι πέταξαν στο Δίστομο χαρτιά στα οποία έβριζαν τους νεκρούς από την σφαγή που είχαν κάνει οι Γερμανοί στην κατοχή, όλα αυτά έχουν στόχο στο να δυναμιτίσουν την κατάσταση εν’ όψει του ντέρμπυ.

Εμείς καταδικάζουμε το γεγονός και θέλουμε να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν, ουδέποτε θα βάζαμε νεκρούς και εθνικά ζητήματα μπροστά από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι διάρκειας 90΄ λεπτών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

Η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  στις 26/2/2016  θα έχει ως βασικό θέμα συζήτησης  το Τοπικό Σχέδιο του Δήμου για την διαχείριση των απορριμμάτων.
Μετά όλα αυτά που έχουν διαδραματιστεί με την μη νομιμότητα του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων και την αφαίρεση της δυνατότητας σύνταξης  του  Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης θα περιμένουμε την νέα πρόταση του Δήμου για το Τοπικό σχέδιο και όχι μια επανάληψη της έκθεσης ιδεών του προηγούμενου.
Περιμένουμε να έχει ληφθεί υπόψη ο νέος νόμος για τον Εθνικό Σχεδιασμό  Διαχείρισης των Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ).
Περιμένουμε την θέση του για τον φορέα διαχείρισης και υλοποίησης του Τοπικού σχεδίου.
Περιμένουμε να ληφθούν υπόψη οι πρακτικές και οι αποφάσεις που έχουν λάβει πολλοί Δήμοι στην χώρα μας για να εναρμονιστούν με τον νέον νόμο.

Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα (2015-2016) του Kέντρου δια βίου Mάθησης του δήμου Θηβαίων

Ενδιαφέρει όλους τους ενήλικες!

Σας ενημερώνουμε ότι  συνεχίζονται  από Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου έως Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 , οι αιτήσεις για την συμμετοχή στα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα (2015-2016) του Kέντρου δια βίου Mάθησης του δήμου Θηβαίων το οποίο υπάγεται στο Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, για τα χειμερινά προγράμματα.

Το παρασκήνιο πίσω από το «πάγωμα» της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής

Οι επενδυτές υποψιάζονται πως η συμφωνία ανάμεσα στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ και τα μη-μέλη του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, προκειμένου να αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου, ετοιμάζεται στο παρασκήνιο. Όμως, η τελική της επικύρωση φαίνεται πως δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγαλύτερου εξαγωγέα στον κόσμο, της Σαουδικής Αραβίας.

Το Ζεόλαδο 2016

Ν. Λυγερός

Ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αλλά και αγουρέλαιο, το ζεόλαδο ήδη από το 2014 είχε προδιαγραφές που ανήκουν στη κατηγορία Ultra Premium. Όμως η σοδειά του ζεόλαδου, το 2016, δηλαδή μετά από τρία χρόνια αποκλειστικής χρήσης ζεόλιθου σε μη ποτιστικές ελιές, είναι ακόμα καλύτερη. Βέβαια όσοι ξέρουν για τη χρήση αυτή, ξέρουν ότι ήταν αναμενόμενο αφού είναι η τριετία που συμπληρώνει το θέμα της ενσωμάτωσης. Έτσι ενσωματώθηκαν 8 κιλά ζεόλιθου γύρω από τον κορμό σε μία ακτίνα 50cm και σε βάθος 15 με 20cm. Βέβαια ταυτόχρονα υπήρχε ψέκασμα με ζεόλιθο για την αποτροπή του δάκου.

Πανηγυρική δικαίωση του Ανδρέα Βγενόπουλου για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας

Με τη βούλα της Δικαιοσύνης κατέρρευσε η σκευωρία, η οποία είχε εξυφανθεί σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου, σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο. Τρία και πλέον χρόνια, από τη στιγμή που επιχειρήθηκε να γίνει ο κ. Βγενόπουλος, ο αποδιοπομπαίος τράγος για την κατάρρευση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, όλες οι σε βάρος του κατηγορίες κατέπεσαν και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Η κινηματογραφική ταινία «CREED» με τον Stallone στον κινηματογράφο Θήβας

Από την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, στο Δημοτικό Χειμερινό κινηματογράφο θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «CREED».            
                                                                                                                                                                                                        
Ώρα Προβολής: 21:15

Περίληψη

ΜΕ 7 ΔΡΟΜΕΙΣ Ο Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΨΑΘΑΣ-ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ 2016!

Το Σάββατο 20/2/2016 διεξήχθησαν με επιτυχία ο 12ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου 100 χλμ και ο 6ος Αγώνας Δρόμου 50 χλμ,στη διαδρομή Ψάθας-Αλεποχωρίου Μεγάρων, που διοργάνωσε ο ΑΠΣ "ΑΠΟΛΛΩΝ" Δυτ.Αττικής στη μνήμη του υπερμαραθωνοδρόμου Αλέξανδρου Θεοφανίδη.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μάχη επιβίωσης σε τρία μέτωπα για προσφυγικό

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται η χώρα μας καθώς οι χώρες του Δρόμου των Βαλκανίων ετοιμάζονται να φράξουν τη διέξοδο των προσφύγων προς την Ευρώπη και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΝΔΟΑΦΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΛΑΥΚΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ

Την προσοχή, όσων πάσχουν από γλαύκωμα και καταρράκτη ταυτόχρονα και προχωρήσουν σε εγχείρηση για την τοποθέτηση ενδοφακού,  εφιστά ο χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκηςκαι επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & LaserΑθηνών κ .Βασίλης Κοζομπόλης.
 « Κι αυτό γιατί ηεπιλογή του τύπου του ενδοφακού που θα τοποθετηθεί σε αυτούς τους ασθενείς είναι ιδιαίτερα σημαντική» ανέφερε μιλώντας  πριν από λίγες ημέρες  στην Κωνσταντινούπολη  σε διεθνή ημερίδα για το γλαύκωμα με θέμα: «Νέες προσεγγίσεις σε παλαιά προβλήματα» ο καθηγητής κ Κοζομπόλης.
Σύμφωνα με τον Έλληνα Καθηγητή Οφθαλμολογίας οι ασθενείς αυτοί  αποτελούν πολύ ειδική κατηγορία και  πρέπει να τυχαίνουν ιδιαίτερης και προσεκτικής αντιμετώπισης . Και αυτό διότι παρουσιάζουν λειτουργικές και ανατομικές ιδιαιτερότητες που επηρεάζουν τόσο την προεγχειρητική προετοιμασία τους όσο και την ειδική διεγχειρητική και μετεγχειρητική προσέγγιση που απαιτείται.

O Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Στερεάς συμμετέχει στο Φόρουμ Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Με απόφαση της Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Θεοδώρας Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας, κ. Δημήτριος Βουρδάνος εκπροσωπώντας την  Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) συμμετέχει στο Φόρουμ Βιομηχανίας, ένα θεσμικό και πολιτικό “όργανο εθνικής συνεργασίας”,  με κύριο αντικείμενο τον σχεδιασμό ενός οδικού χάρτη άμεσων δράσεων για τη βιομηχανία και την κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων της ελληνικής βιομηχανίας.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας στην εισήγηση του στην Ομάδα Εργασίας “Επιχειρηματικό Περιβάλλον”  ανέφερε ότι:

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε ερώτηση Βουλευτή

Απαντώντας στην με αρ. 1144/13-11-2015 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από  το Βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο, με θέμα «Ελλείψεις και δυσλειτουργίες στα Νοσοκομεία Λειβαδιάς και Θήβας»,  σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

ΠΡΟΣΕΧΩΣ στον Κινηματογράφο Θήβας

ΔΗ.Κ.Ε.Θ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
 Π Ρ Ο Σ Ε Χ Ω Σ

Η Απληστία 
Από Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΤΟΥΤΟΣ Ο ΜΑΥΡΟΤΟΠΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΝΗΜΗ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΟΧΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ

Η μνήμη σ' ένα λαό δεν μπορεί να είναι η καταγραφή των απολιθωμένων γεγονότων, αλλά η κριτική πορεία μέσα απ' αυτά. Ο,τι δεν αναλύεται, πεθαίνει. Ούτε πάλι η μνήμη μπορεί να είναι μνησικακία, που συντηρεί την εκδίκηση. Ούτε καταλογογράφηση που αχρηστεύει τον νουν. Ούτε "λαβωματιά", που θυριεύει τα ψυχικά συμπλέγματα. Ούτε φυσιολογική αναφορά, που συντηρεί λείψανα. Ούτε εθνική λογόρροια, που οδηγεί στην αυτάρεσκη απραγία.

Κι αν η μνήμη, κατά τις περιστάσεις, περνάει απ' αυτά, κανένα δεν διεκδικεί. Ούτε το εύρος της, ούτε τη χρησιμότητά της. Ενας λαός έχει μνήμη κι όταν μπορεί να ξεχνάει.Και είναι αμνήμονας κι όταν θυμάται. Χρειάζεται κριτικός νους και ταυτόχρονα μια έγερση πάνω από την ιστορία, που θα επιτρέψει το διύλισμα, την αξιολόγηση και την κατάταξη γεγονότων, ιδεών και καταστάσεων.

ΝΑ ΣΥΝΕΡΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΘΥΕΛΛΑ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ…«ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ!»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στην χώρα του παραλόγου που λέγεται Ελλάδα, κάνεις δεν σκέφτεται τις επιπτώσεις από μια πολύ πιθανή σύγκρουση Ρωσίας Τουρκίας και τι συνέπειες θα έχει αυτή για την ευρύτερη περιοχή μας και κανείς δεν ασχολείται με το θέμα, ενώ ο αιφνίδιος θάνατος κάποιου τραγουδιστή απασχόλησε πολλές ώρες την ελληνική φθοροποιό επικαιρότητα.

Δηλαδή ενώ χτυπούν καμπάνες, εμείς, πάμε για…εκδρομή!

Δημοσίευμα της Whashigtontimes εκτιμά ότι ο Πούτιν παίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με την Τουρκία και την παρασύρει σε μια σύγκρουση στα συρο-τουρκικά σύνορα, προκειμένου να πετύχει αναμέτρηση των δυο κρατών.

ΝΕΟ ΚΟΛΠΟ ΣΕ 35ΧΡΟΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΛΟΓΩ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ

Η πρωτοποριακή επέμβαση έγινε στην κλινική  Πλαστικής Χειρουργικής-Μικροχειρουργικής  του Γενικού Νοσοκομείο Αθηνών  «Γ. Γεννηματάς» από τον διακεκριμένο πλαστικό χειρουργό – μικροχειρουργό Δρ Ανδρέα Γραββάνη.
 Η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχής και η νεαρή γυναίκα, η οποία είχε υποβληθεί πριν από τρία χρόνια σε ολική αφαίρεση κόλπου για ογκολογικούς λόγους, απολαμβάνει πλέον μια φυσιολογική ερωτική και οικογενειακή ζωή .
« Το νεαρό της ηλικίας της ασθενούς και η άριστη πρόγνωση για την εξέλιξη της νόσου ήταν τα  επιπλέον κίνητρα για να  της δώσουμε πίσω μια φυσιολογική ερωτική και οικογενειακή ζωή , παρά τις μεγάλες χειρουργικές προκλήσεις της επέμβασης» ανέφερε  ο Δρ Ανδρέας Γραββάνης.
Παρόμοιες επεμβάσεις ολικής αποκατάστασης κόλπουμετά από ογκολογικές εκτομές είναι σπάνιες σε παγκόσμιο επίπεδοκαι η διεθνής εμπειρία από ολικές αποκαταστάσεις κόλπου βασίζεται κυρίως σε περιπτώσεις εκ γενετής απλασίας του κόλπου (σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser).
Στις περιπτώσεις αυτές η ανακατασκευή του κόλπου γίνεται συνήθως με μισχωτό εντερικό κρημνό (μετάθεση τμήματος του σιγμοειδούς).

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Αγρότες: Ήλθον είδον και απήλθον μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους των αγροτών - Οι αποφάσεις στα... μπλόκα - Νωρίτερα επικράτησε σύγχυση, καθώς αποκλείστηκαν από τη συνάντηση συνδικαλιστικές ενώσεις και φορείς του αγροτικού κόσμου! Δεν επέτρεψαν την είσοδο σε εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών και της Πανελλήνιας Συντονιστικής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων – «Είμαστε εκλεγμένοι εκπρόσωποι και δεν μας άφησαν να μπούμε. Βάζουν μόνο όποιους θέλουν», καταγγέλλουν - Αγρότες: Επιστρέφουμε στα μπλόκα για να αποφασίσουμε την πορεία του αγώνα μας.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο