Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Βαϊμάρη η Ελλάδα, γράφουν οι Γερμανοί


«Όταν τα κράτη χάνουν την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να απαλλαγούν από τα χρέη τους, η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη.Ανάμεσα στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης και την Ελλάδα υπάρχουν πολλές αναλογίες», γράφει η Handelsblatt.

«Τι μπορεί να διδαχθεί η Ελλάδα από τη Βαϊμάρη» είναι ο τίτλος του κειμένου, όπου η γερμανική εφημερίδα επιχειρεί να παραλληλίσει τη σημερινή κατάσταση στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου με εκείνη των αρχών της δεκαετίας του 1930 στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης. 

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, «πριν από τις δύο κρίσεις (σ.σ. στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και στη Γερμανία του ’30) υπήρξε μία φάση μείωσης του πληθωρισμού και οικονομικής σταθεροποίησης.

Ο Καμμένος στα Θεοφάνεια των Παλαιοημερολογιτών


Σήμερα γιορτάζουν τα Θεοφάνεια όσοι ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο. Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, έδωσε το "παρών" στον εορτασμό των Θεοφανείων που έγινε στον Πειραιά.

enikos.gr






Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Κύπρος: Ειναι δικό μας θέμα το ταμείο Υδρογονανθράκων



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΤΡΟΙΚΑ

Ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου, κ.Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε ότι δεν απαιτείται η συμφωνία της τρόικας επί των προσχεδίων του νομικού πλαισίου για την ίδρυση του Ταμείου Υδρογονανθράκων καθώς και του σχεδίου δράσης που αφορά την αξιοποίησή τους.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Κύπριος υπουργός έδωσε στην δημοσιότητα απόσπασμα από το μνημόνιο συναντίληψης με την τρόικα μαζί με μέρος της πρόσφατης γραπτής αξίωσης των μελλοντικών διεθνών δανειστών της Κύπρου για εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης τους, πριν από την προώθηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Ταμείο Υδρογονανθράκων.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 20/1/13





Η ΑΥΓΗ 






ΕΘΝΟΣ 




Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 




ΚΕΡΔΟΣ 





ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 





ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 





ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 





REAL NEWS





ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 






ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 







ΤΟ ΑΡΘΡΟ 




ΤΟ ΠΑΡΟΝ 






ΤΟ ΒΗΜΑ 




ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 





Η ΒΡΑΔΥΝΗ 




ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Η αρχαία ελληνική Στρατονίκεια μνημείο της Unesco!


ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΠΟΛΗ

Η αρχαία ελληνική πόλη Στρατονίκεια, η μεγαλύτερη μαρμάρινη πόλη στον κόσμο, που βρίσκεται σήμερα στην δυτική επαρχία Yatagan στα Μούγλα της Τουρκίας, αναμένεται να συμπεριληφθεί στην προσωρινή λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Αγωγές Καμμένου εναντίον Αντρίκου Παπανδρέου



Πολιτικοί παρατηρητές προβλέπουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μαζί με τις πρόσφατες τραπεζικές




Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Δύο αγωγές εναντίον του κ. Αντρίκου Παπανδρέου καταθέτει τη Δευτέρα ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος σχετικώς με την υπόθεση της Unigestion, των επενδύσεων στην "πράσινη ανάπτυξη" από Ελληνικό ίδρυμα και την δικαστική εμπλοκή που έχει με τον μικρότερος αδελφό του πρώην πρωθυπουργού.

Αχώριστοι η Έλλη Κοκκίνου με τον Θηβαίο Γιώργο Μπόγρη!


Στην καλύτερη περίοδο της ζωής τους φαίνεται πως είναι η Έλλη Κοκκίνου με τον Γιώργο Μπόγρη

Το γνωστό ζευγάρι εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε νυχτερινά στέκια και κάνει επίσημες εξόδους αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα βλέμματα.

Το κρυφτό με τους φωτογράφους, όπως διαβάζουμε στο tilfe.gr,  έχει πια τελειώσει και οι δυο τους φαίνεται πως είναι πλέον πιο χαλαροί και ήρεμοι από ποτέ.

Η σχέση τους, άλλωστε, έχει καταφέρει να περάσει όλα τα εμπόδια και το ζευγάρι φαίνεται να έχει βρει τη χρυσή τομή. Εξάλλου, ο έρωτάς τους δεν κρύβεται...



evianews 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Θήβα: Την έσερνε με όλη την δύναμη του στον δρόμο!


Οι φωνές της ηλικιωμένης γυναίκας έφτασαν μέχρι τα αυτιά των αστυνομικών

Όλα αυτά συνέβησαν στο κέντρο της Θήβας.

Η άτυχη γυναίκα προχωρούσε αμέριμνη στους δρόμους της πόλης έχοντας στην τσάντα την σύνταξή της.

Βλέποντας την φουσκωτή τσάντα ένας 30χρονος την λιμπίστηκε και όρμηξε για να την πάρει.

Την τράβηξε δυνατά και η άτυχη ηλικιωμένη άρχισε να φωνάζει.

"Βοήθεια, με κλέβουν!" ήταν τα λόγια της που άκουσαν οι αστυνομικοί.

Όταν τους αντιλήφθηκε άρχισε να τρέχει αλλά μισό χιλιόμετρο πιο πέρα τον ακινητοποίησαν και τον πήγαν στο τμήμα.


 evianews

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Από εδώ και στο εξής GREEN Cola...από Ελλάδα!!


Τα ράφια των σουπερμάρκετ ποτέ πριν δεν είχαν τόσο ενδιαφέρον!

 Ο λόγος φυσικά για την GREEN COLA, την ελληνική cola που αυξάνει, με ταχύτατους ρυθμούς, την παρουσία της σ' αυτά και έχει βάλει στοίχημα σύντομα να μην ξεκολλάει από το χέρι του καταναλωτή...
Το αμιγώς ελληνικό προϊόν εμπλουτίζει τη γνωστή cola με καινοτόμες ιδιότητες όπως η παρουσία φυσικής πηγής καφεΐνης από πράσινους κόκκους καφέ και φυσικών αρωματικών υλών ενώ παράλληλα από τη λίστα των συστατικών της λείπει η....
ζάχαρη, η ασπαρτάμη, το φωσφορικό οξύ και τα συντηρητικά.Σε ποιoν ανήκει όμως αυτή η πρωτοβουλία για την GREEN COLA; Πίσω από αυτή την δραστηριότητα βρίσκεται η ΕΠΑΠ ΑΕ (Ένωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών) της ακριτικής Ορεστιάδας, που ιδρύθηκε το 1959 από μία ομάδα ντόπιων παραγωγών και δραστηριοποιείται εδώ και 53 χρόνια στην παραγωγή και εμφιάλωση αναψυκτικών.


ksipnistere

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

P. Thomsen: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο αν δεν…




Της Δήμητρας Καδδά


Το χρέος είναι πολύ υψηλό στην Ελλάδα, και οι προβλέψεις του ΔΝΤ εμφανίζουν ότι θα παραμείνουν πολύ υψηλό χωρίς ελάφρυνση ή μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους εταίρους, δήλωσε ο Thomsen σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Το ΔΝΤ βλέπει πρόσθετα, μη προσδιορισμένα μέτρα 3,9 δισ. ευρώ, χρηματοδοτικό κενό 9,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016. Ακόμη, ζητά στοχευμένες πωλήσεις και "προειδοποιεί" για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελληνικό χρέος

Ο παραλογισμός της γενικευμένης λιτότητας


Δύο ελλείμματα βρίσκονται στην καρδιά του «ελληνικού προβλήματος». Το δημόσιο έλλειμμα και το εμπορικό έλλειμμα. Αν τα εξαφανίζαμε, πιστεύουν πολλοί, η Ελλάδα θα ορθοποδούσε. Αυτό όμως που λίγοι βλέπουν είναι ότι, υπό τις συνθήκες Κρίσης, η μείωση του ενός ελλείμματος αυξάνει το άλλο. Κι όταν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης πασχίζουν να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα, διογκώνουν τις εσωτερικές ανισορροπίες που υπονομεύουν την Ευρωζώνη.

Ο καπιταλισμός μπλοκάρει το ζευγάρωμα των ανθρώπων


Αρεσκόμαστε να θεωρούμε πως είμαστε ελεύθεροι στην ελεύθερη αγορά · πως κατανικούμε τις δυνάμεις της διαφήμισης και δεν χειραγωγούμεθα από τις δυνάμεις της αγοράς. Αλλά υπάρχουν ορισμένες νέες κοινωνικές τάσεις-σαν την αναγόρευση του «εργένη» σε καταναλωτή-υπόδειγμα, που μας θέτουν ενώπιον ορισμένων παραδοξοτήτων: αυτό που θεωρούσαμε ριζοσπαστικό-να μείνουμε εργένηδες-ίσως σήμερα να είναι αντιδραστικό.

9 ερωτήσεις - απαντήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών

«Βροχή» ερωτημάτων σχετικά με τις διαδικασίες των μετεγγραφών για τους εφετινούς υποψήφιους με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν στη Βουλή, δέχονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.  

«Βροχή» ερωτημάτων σχετικά με τις διαδικασίες των μετεγγραφών για τους εφετινούς υποψήφιους με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν στη Βουλή, δέχονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.

Στρατηγικά ενεργειακά αποθέματα νότια της Κρήτης

Ν. Λυγερός, Α. Φώσκολος

Με τα επιστημονικά αποτελέσματα που γνωρίζουμε για την περιοχή που βρίσκεται νότια της Κρήτης και ανήκουν στην ελληνική ΑΟΖ, μπορούμε να μιλήσουμε για στρατηγικά ενεργειακά αποθέματα. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε την τεκμηριωμένη ύπαρξη της Μεσογειακής Ράχης με πρίσματα επαύξησης και αυτά αποτελούν ουσιαστικά γεωλογικές παγίδες, όπου πρέπει να έχουν εγκλωβιστεί υδρογονάνθρακες. Με τέτοιου τύπου συνθήκες έχουν βρεθεί τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Καραϊβική (Τρινιντάντ και Βενεζουέλα), στη Ινδονησία (Δυτικό Τιμόρ), στο Μιανμάρ (νήσοι Ιραουάντι - Ανταμάν - Νικομπάρ). Έχει μεγάλη σημασία να συνδυάσουμε αυτό το γεγονός με την τεκμηριωμένη ύπαρξη καλύμματος πάνω από την Μεσογειακή Ράχη. Πρόκειται για τους εβαπορίτες του Μεσσηνίου. Αφού επιπλέον υπάρχουν μεγάλα πάχη ιζημάτων νότια της Κρήτης, αλλά και άφθονη οργανική ουσία που παράγει φυσικό αέριο ή πετρέλαιο. Αυτή η καθαρά γεωλογική προσέγγιση

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Το συγκλονιστικό βίντεο που ο δημοσιογράφος πέφτει νεκρός


Ο δημοσιογράφος Μοχάμαντ Χουράνι, απεσταλμένος του τηλεοπτικού δικτύου αλ Τζαζίρα του Κατάρ στη Συρία, έχασε σήμερα τη ζωή του από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή στα όρια της συριακής επαρχίας Ντεράα στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

 "Ο Μοχάμαντ Χουράνι σκοτώθηκε από μια σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή του καθεστώτος στο Μπασρ αλ Χαρίρ στην επαρχία Ντεράα, περιοχή όπου κάλυπτε δημοσιογραφικά τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις ", μετέδωσε για τον απολεσθέντα δημοσιογράφο το δίκτυο αλ Τζαζίρα.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ



H Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστεί θερμά τη Λέσχη LIONS Θήβας «Αντιγόνη» και το  Σύλλογο  Γυναικών «Ισμήνη» για την από κοινού ευγενική προσφορά 1000 λίτρων γάλατος μακράς διαρκείας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, για τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων.

Ευελπιστούμε σε κάθε γόνιμη συνεργασία με όλους τους συλλόγους, τους φορείς και τους δημότες, προκειμένου να συνεχίσουμε τις δράσεις αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ: Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δ.Σ.



    Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Παλαιό Δημαρχείο – οδός Πινδάρου και Οιδίποδος) την 22α του μηνός ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Συγκρότηση σε σώμα του Δ/κου Συμβουλίου του ΝΠ
2. Συγκρότηση επιτροπών λειτουργίας των τμημάτων του ΝΠ
3. Αποδοχή ποσού 11.880,00€ από ΕΕΤΑΑ.
4. Έκδοση εγγυητικής επιστολής ποσού 2.030,00€ για ΕΕΤΑΑ.
5. Εξουσιοδότηση του Προέδρου του Δ.Σ. για υπογραφή της σύμβασης με την ΕΕΤΑΑ.                                                                              

                                                                         


                                                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


                                                                       
                                                             
        ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ







ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Δ.Σ.   ΔΟΘ



ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΝΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑ

ΣΔΟΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

ΧΑΡΕΜΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΛΛΗΚΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΑΓΚΑ ΚΩΝ/ΝΑ

ΣΥΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

ΑΛΜΠΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΜΑΚΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΧΡΗΣΤΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΖΑΜΠΑΚΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Με λαμπρότητα οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Θήβας


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος ο Άγιος Αθανάσιος στη Θήβα, που έχει χαρακτηριστεί ως ο Μέγας Πατήρ της Ορθοδοξίας.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στη συνοικία Πυρί της Θήβας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου  Ιλίου , Αχαρνών καί Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΒΟΥΛΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


Όθων Ιακωβίδης

Όταν η Δημοκρατία αποτελεί ένδυμα μίας τραβεστί Ολιγαρχίας που προσπαθεί να ξεγελάσει τον μουστερή για να του πλασάρει το παρά φύσιν ως φυσικό, επόμενο είναι και ο οίκος της Δημοκρατίας, η Βουλή, να μετατρέπεται σε οίκο ανοχής....


Και η ανοχή της κοινωνίας έχει εξαντληθεί, καθώς, καθισμένη στους καναπέδες μπροστά από την τηλεόραση, παρακολουθεί σκηνές “απείρου κάλλους” να διαδραματίζονται σε ένα σουρεαλιστικό έργο, όπου μέσα σε ένα αυστηρό σκηνικό, όπως είναι αυτό του Ελληνικού κοινοβουλίου, γελοία πρόσωπα αναφωνούν γελοίους διαλόγους, επάνω σε ένα γελοίο σενάριο.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θηβαίων



Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 22 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 09.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


                                                                 ΗΛΙΑΣ  ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ
                                                           ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ. ΘΗΒΑΙΩΝ
                  
         


Συνημμένα:
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης


ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ 22/1/2013 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 1424/2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (άρθρο 75 Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87)

1ο :    Εκλογή Αντιπροέδρου Οικονομικής Επιτροπής 2013-2014.
         
2ο :   Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για την ανάδειξη μελών της επιτροπής για την διεξαγωγή δημοπρασιών και αξιολόγηση προσφορών για τις δημοπρασίες που διενεργούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 28/80 και ορισμός αυτής.
         Εισηγητής: Οικονομική Υπηρεσία, Γεωργία Καλατζή

3ο :   Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για την ανάδειξη μελών της επιτροπής για την διεξαγωγή δημοπρασιών και αξιολόγηση προσφορών για τις προμήθειες που διενεργούνται σύμφωνα με τον ΕΚΠΟΤΑ  και συγκρότηση αυτής.
         Εισηγητής: Οικονομική Υπηρεσία, Γεωργία Καλατζή

4ο :   Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας του έργου: «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ» και κατακύρωση του αποτελέσματος.
         Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία, Μαρία Παγώνη

5ο :   Πρακτικό των αρμοδίων μελών που συμμετείχαν στη διαδικασία για τον ορισμό μελών τακτικών και αναπληρωματικών της επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση τμήματος περιτοίχισης νεκροταφείου Ευαγγελιστή Λουκά» του Δήμου Θηβαίων.
         Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία, Δ/ντής Λάμπρος Σερβετάς

6ο :   Διάθεση πιστώσεων για συνεχιζόμενες συμβάσεις έτους 2012 στο έτος 2013.
         Εισηγητής: Οικονομική Υπηρεσία, Δημήτριος Τσακανίκας

7ο :   Διάθεση πίστωσης ποσού 35.000,00 ευρώ για επιχορήγηση στο Ν.Π.Δ.Δ. Δ.Ο.Θ. οικ. έτους 2013
         Εισηγητής: Οικονομική Υπηρεσία, Σωτηρία Αραπάκη

Αποδέκτες Πίνακα Διανομής: 
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους
ΤΑΚΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ
1)         ΔΡΕΝΙΟΣ                        ΣΩΤΗΡΙΟΣ
2)         ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ         ΙΩΑΝΝΗΣ
3)         ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ             ΠΑΝΑΓ
4)         ΣΤΑΙΚΟΣ                       ΑΛΕΚΟΣ
5)         ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ                  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
6)         ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ            ΑΝΤΩΝΙΟΣ
7)         ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
8)         ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ                  ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ
1)         ΚΟΝΤΟΥ            ΙΟΥΛΙΑ
2)         ΧΑΤΖΙΝΑ           ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
3)         ΜΙΧΑΣ               ΠΕΤΡΟΣ
4)         ΝΟΚΑΣ              ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
5)         ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ       ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Παρακαλούνται τα τακτικά μέλη σε περίπτωση απουσίας τους από τη συνεδρίαση να ενημερώσουν τον αναπληρωτή τους.   



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο OnAlert



Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο OnAlert
με τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο.
17/01/2013



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Φασισμός για αρχάριους...



Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.

 Διαβάζω από την εγκυκλοπαίδεια, για το σύμβολο του φασισμού: «Οι ράβδοι δεμένες γύρω από έναν διπλό πέλεκυ. Το fascio δηλαδή, το οποίο ήταν το σύμβολο στους «littores» (λιτόρες). Ένα είδος ομάδων σωματοφυλάκων των γερουσιαστών της αρχαίας Ρώμης, οι οποίοι διακρίνονταν από μια ράβδο που κρατούσαν και η οποία ήταν το σύμβολο της εξουσίας τους. Αλλέως πως, παλούκια, στειλιάρια, πάσαλοι, κοντάρια και πάει λέγοντας.
Η αντιστοιχία με τους φασιστές της δεκαετίας του '20 βρίσκεται στο ότι οι πρώτες ομάδες φασιστών που σχηματίστηκαν στην Ιταλία ονομάστηκαν «fascio di combattimento», δηλαδή ομάδες-δέσμες μάχης».

Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Αφορμή του παρόντος άρθρου έδωσε η συμπεριφορά της σημερινής Σιωνιστικής Γερμανίας μέσα στην Ε.Ε. σαν οικονομική ηγέτιδα δύναμη. Την αποκαλούμε Σιωνιστική Γερμανία διότι είναι πιστή στη Σιωνιστική παγκόσμια κυβέρνηση, αφού εκτελεί τις εντολές αυτής.
Δυστυχώς για τη Γερμανία που ξέραμε, τη σημερινή πολιτική ηγεσία της χώρας αυτής τη καπέλωσε η παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση.
Μερικοί Έλληνες αφελώς και επιπολαίως σκεπτόμενοι θεωρούν ότι οι σημερινοί Σιωνιστές Γερμανοί είναι συνέχεια της λευκής αρίας φυλής των Βίκινγκ, Ούννων, Γότθων& Βησιγότθων, που κατά τη διαδρομή της ιστορίας εξελίχθηκαν  στο Α! & Β! Ράϊχ του Βίσμαρκ, μέχρι το Γ! Ράϊχ του Χίτλερ, και ούτω εθεμελίωσαν την πάλαι ποτέ γνωστή σε όλους ιστορική Γερμανία.

Πούλα με λοιπόν στο ξαναλέω. Πούλα με για λίγη σιγουριά


Μάλιστα. Αυτό ήταν και πάει. Άλλη μια ψηφοφορία. Άλλο ένα βήμα πίσω όσον αφορά την παραχώρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
stratisτου Στρατή Μαζίδη
Πόσα μνημόνια ψηφίσαμε μαζί με τα μεσοπρόθεσμα και τα βραχυπρόθεσμα; Έχω χάσει πια το λογαριασμό. Κάθε φορά ξεπουλιέται και παραδίδεται η Ελλάδα αν ψηφιστούν και κάθε φορά ψηφίζονται.

Καμμένος: Νύχτα ντροπής


"Μια νύχτα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο με ομοιόμορφα ψηφοδέλτια που είχαμε να δούμε από το 1985, οι μεθοδεύσεις από τη συμμορία του κολλεγίου με εκβιασμούς κατά της Δημοκρατίας και των βουλευτών κι όμως τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει ελπίδα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Καλό ξημέρωμα". Είναι η δήλωση του Πάνου Καμμένου αργά χθες, μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή.



"Γιατί συμμετείχατε σε αυτή την διαδικασία αφού την καταγγέλλετε;", ρωτήθηκε από δημοσιογράφο.

"Θα θέλατε πάρα πολύ εσείς και κάποιοι άλλοι να φύγουμε από την διαδικασία, να μην ακούσει ο ελληνικός λαός την αλήθεια", απάντησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

"Τις 80 ψήφους που πήρε ο κ. Παπανδρέου και τις 63 που πήρε ο κ. Παπαδήμος πώς τις σχολιάζετε;" κλήθηκε να απαντήσει.

"Θα περιμένω από το Μέγκα να σχολιάσει πρώτα τις 19 αρνητικές ψήφους που πήρε ο κ. Παπανδρέου", είπε ο κ. Καμμένος.


enikos

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

"Ασκληπιεία": Οι ναοί-θεραπευτήρια της ελληνικής αρχαιότητας


"Ο Απόλλωνας, ο ιδιαίτερος ιατρός των Θεών εκπροσωπούσε τον Ήλιο, φωτοβόλο και Θερμουργό του Σύμπαντος, στον οποίο είχαν αποδώσει εξαιρετικές ιατρικές ιδιότητες. Στον ήλιο απέδιδαν την σωτηρία της Γης και επομένως εξήρτησαν από τον Ήλιο την προέλευση της Ιατρικής.

Στους πρώτους χρόνους, οι πάσχοντες κατέφευγαν στους ναούς των Θεών επικαλούμενοι την βοήθειά τους για την απαλλαγή τους από τα δεινά για τα οποία θεωρούσαν τους ίδιους τους Θεούς υπεύθυνους.

Στους ναούς αυτούς, όμως, ουσιαστικά δεν γινόταν θεραπείες. Απλά γινόταν επίκληση της θεραπευτικής βοήθειας των Θεών. Κι επειδή κάθε Θεός ή Θεά του Ολύμπιου Πάνθεου και πέρα απ 'αυτό σχετιζόταν με συγκεκριμένες ασθένειες κι επομένως με τις αντίστοιχες θεραπείες-σύμφωνα με την πίστη ότι ο Θεός στέλνει τα κακά κι ο Θεός τα παίρνει- φρόντιζαν με θυσίες, σπονδές κλπ. ώστε οι Θεοί να διάκεινται ευμενώς προς τους ίδιους και να τους προστατεύουν.

Αποκλειστική συνέντευξη Τόμσεν σε Θ.Δημάδη/Alpha

"Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι Έλληνες δεν θα γίνουν φτωχότεροι" δηλώνει μεταξύ άλλων ο Πολ Τόμσεν σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Θάνο Δημάδη για τo δελτίο ειδήσεων του Alpha. Λέει ότι "αν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις". Το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Πολ Τόμσεν θα μεταδοθεί απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha στις 7.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς με ειδικότητα Μαθηματικού για εθελοντική συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων


Λόγω παραίτησης εθελοντή εκπαιδευτικού με ειδικότητα Μαθηματικού από το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θηβαίων, που είχε αναλάβει την ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου δεν πραγματοποιείται προσωρινά το μάθημα των Μαθηματικών.
Γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος Θηβαίων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσους εκπαιδευτικούς με ειδικότητα Μαθηματικού επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προκειμένου αφενός να συνεχιστούν τα μαθήματα, δεδομένου ότι υπάρχει έλλειψη της συγκεκριμένης ειδικότητας στους εθελοντές εκπαιδευτικούς του Κ.Φ., αφετέρου να ενισχυθεί η  παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά στο 2262350607 (Γραφείο Τύπου Δήμου Θηβαίων)



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ με 265 ψήφους


- Aπό τη Νέα Δημοκρατία με "χαλαρή" γραμμή ψήφισαν 37 βουλευτές μόνο στην κάλπη Παπακωνσταντίνου
- "Μπετόν αρμέ" η ΔΗΜΑΡ που σύμφωνα με τη γραμή ψήφισαν όλοι και στις 4 κάλπες
- Από το ΠΑΣΟΚ έσπασε την κομματική γραμμή μόνο η κα Τζάκρη που ψήφισε και στις 4 κάλπες
- Προηγήθηκε μεγάλη διακοπή λόγω προβλήματος για τη μορφή των ψηφοδελτίων
- Ο πρωθυπουργός και 13 υπουργοί ψήφισαν μόνο στην πρώτη κάλπη
- Της ψηφοφορίας προηγήθηκε κόντρα μεγατόνων μεταξύ Βενιζέλου και Τσίπρα



ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΓΚΑΦΑ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: "Έχω στο σπίτι μου τα απόρρητα σχέδια άμυνας της χώρας"


...είπε για να δικαιολογήσει το USB

Tεράστιο ζήτημα παράβασης στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας της χώρας έθεσε από μόνος του, για τον ... εαυτό του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος, ομολογώντας ότι έχει "δανειστεί" και πιθανότατα έχει υπεξαιρέσει απόρρητα σχέδια άμυνας της χώρας: Είπε συγκεκριμένα ότι στο σπίτι του έχει αντίγραφα των σχεδίων άμυνας της χώρας, όπως είχε αντίγραφο με την λίστα Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος!

Αυτό ομολόγησε ο ίδιος μιλώντας πριν λίγο στην Βουλή, θέτοντας άλλο, μεγαλύτερο ζήτημα: Δεν γνωρίζει ότι απαγορεύεται διά νόμου η διακίνηση εκτός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας των σχεδίων άμυνας της χώρας? Δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ειδικός έλεγχος σε όλους όσους έχουν πρόσβαση σε απόρρητα σχέδια για να μην υπάρχει διαρροή των άκρως απόρρητων σχεδίων εκτός του υπουργείου και μάλιστα έλεγχος για να μην υπάρξει διαρροή σχεδίων με USB?

Μικρασιάτικο Γλέντι-Συνάντηση


Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσης Μικρασιατών Θήβας  σας προσκαλεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στις 13:00 στο κέντρο «Τζάκι » σε ένα μεσημεριανό γλέντι - συνάντηση .  Για να βρεθούμε όλοι μαζί και να  διασκεδάσουμε με μικρασιάτικα τραγούδια και με κλαρίνα από μουσικούς της περιοχής μας που αγαπούν την παράδοση .
Συμμετέχουν :
Χριστίνα  Κατσέλη     Λύρα
Δημήτρης  Ζαχαρής   Κλαρίνο
Χαράλαμπος Παπανικολάου Κιθάρα - Ούτι - Τραγούδι
Άγγελος Κυριάκος    Λαούτο
Αγησίλαος  Πανουσάκης  Κρουστά
Σωτήρης  Παπαναστασίου  Τραγούδι
Τιμή με φαγητό και κρασί : 20 Ευρώ.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ EDWARD CODRINGTON




Του Hλία Mεταξά Οικονομικού Αξιωματικού Ε.Ν.

 
Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση»,
τεύχος, 569, σελ. 27, Εκδ. ΥΙΝ/ΓΕΝ, ΙΟΥΝ – ΑΥΓ. 2009.
Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την έγκριση της «Ν.Ε.»
 

Μελέτη στο πορτραίτο του Ναυάρχου
Sir Edward Codrington.
Σχέδιο του Sir George Hayter (1836).
ΦΩΤΟ: en.wikipedia.org
Ο υπέρ πάντων Αγών του Ελληνικού Γένους που είχε αρχίσει το 1821 κατ’ ουσίαν είχε παύσει στην ξηρά, μόνον στην θάλασσα οι Ηρωικοί Ναυμάχοι μας εσημείωναν επιτυχίες. Ως έχουμε προαναφέρει στο Ναυαρίνο έλαβε χώρα η τελευταία μεγάλη ναυμαχία με πανιά και εκ παρατάξεως από μεγάλους Στόλους. Ήταν απόρροια ατυχών συμπτώσεων των εμπλεκομένων, οι οποίες ελειτούργησαν ευτυχώς υπέρ ημών.
Δικαίως εμείς τιμούμε τους τρεις συμμάχους Ναυάρχους και τους γενναίους άνδρες τους οι οποίοι έπεσαν ηρωικώς.
Οπωσδήποτε και άλλοι Έλληνες επολέμησαν ως Πληρώματα των Χριστιανικών πλοίων, όχι ως συγκροτημένα μάχιμα τμήματα της επαναστατημένης Ελλάδος αλλά ως μεμονωμένα άτομα. Δεν γνωρίζουμε ακριβείς αριθμούς και συγκεκριμένα ονόματα. Είναι όμως βεβαιωμένο ότι και οι τρεις Ναύαρχοι είχαν μαζί τους Έλληνες Πλοηγούς. Εκείνος του Cοdrington ελέγετο Πέτρος Mικέλης (ή ενδεχομένως Μιχαήλ) καταγόμενος εκ Μήλου και είναι ο μόνος Έλλην που γνωρίζουμε ότι εφονεύθη. Ήταν ο πρώτος νεκρός, προτού καν αρχίσει η μάχη, διότι επέβαινε της λέμβου που πήγαινε να συνεννοηθεί με ένα Πυρπολικό (μάλλον Αιγυπτιακό) να απομακρυνθεί διά να μη φράζει την “μπούκα” του κόλπου. Ένας Αιγύπτιος τον ανεγνώρισε ότι ήταν Έλληνας (αν και μάλλον θα φορούσε Βρετανική στολή) τράβηξε την πιστόλα του και μέσα από ένα φινιστρίνι τον πυροβόλησε θανάσιμα. Επίσης εφονεύθη και ο Βρετανός Lieutenant G.W.H. Fitzroy, oι λοιποί Βρετανοί επί της Λέμβου ανταπέδωσαν τις πιστολιές και εγενικεύθησαν οι ανταλλαγές πυροβολισμών με τα φορητά όπλα εκατέρωθεν. Αμέσως μετά άρχισαν και τα κανόνια.
Οι Πλοηγοί των άλλων δύο Αρχηγών Μοιρών ευτυχώς επέζησαν της ναυμαχίας αλλά δυστυχώς δεν διεσώθησαν τα ονόματά τους. Οι χρονογράφοι της εποχής μας λένε ότι ο ένας εξ αυτών είχε ένα καφενείο στην Αθήνα μέχρι το 1840. Αυτό ευρίσκετο στην γωνία των οδών Ερμού και Αθηνάς και κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου (νέο ημερολόγιο) πανηγύριζε την επέτειο της ναυμαχίας κερνώντας δωρεάν άφθονα αναψυκτικά .

Απίστευτη καταγγελία του Π.Καμμένου στη Βουλή!


Ξεκινώντας την απογευματινή ομιλία του στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος επιτέθηκε φραστικά στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είχε μόλις ολοκληρώσει τη δική του ομιλία…
 Αφού λοιπόν ο κ. Καμμένος ανέφερε αποσπάσματα από παλαιότερες ομιλίες και δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και άλλες σκανδαλώδεις υποθέσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, είπε στον άλλοτε διώκτη της “17 Νοέμβρη”, την εποχή που ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ήταν αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεως της κυβέρνησης Σημίτη, και ο Ιωάννης Διώτης ο Εισαγγελέας ο οποίος διεξήγαγε τις ανακρίσεις: “Να μιλήσετε με τον κ. Διώτη, και να τον ρωτήσετε τι του είπε ο συνάδελφός του από τον Βόλο, όταν του τηλεφώνησε πριν αυτοκτονήσει”.
kafeneio-gr.blogspot.com


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο