Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Κροκοδείλια δάκρυα, κούφια αντικυβερνητική «κλαγγή», λωτοφαγία , ή βοσκηματώδης άγνοια;

από τον Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου*  3.7.2016
Αναφέρομαι στη στάση  Θηβαίων αντικυβερνητικών παραγόντων   και παραγοντίσκων της κεντρικής και τοπικής πολιτικής σκηνής στη διαβούλευση προς  ένταξη όλων  των υποθηκοφυλακείων Βοιωτίας σε ένα στη Λιβαδειά.
Υποθηκοφυλακείο είναι δημόσια υπηρεσία  στην οποία κατατίθενται και φυλάσσονται οι τίτλοι ιδιοκτησίας καθώς  και όλες οι επιβαρύνσεις  και μεταγραφές
Εκτός των λεχθέντων κατωτέρω από τον καθ. ΕΜΠ κ Ρόκο , το πλήθος των   συναρτάται με το «ανάγλυφο» και τη νησιώτικη διασπορά της χώρας μας  Κατατάσσονται  σε:  
Ειδικά άμισθα (239), Μη ειδικά άμισθα (138) , Έμμισθα (15), Κτηματολογικά γραφεία Ρόδου και Κω - Λέρου (2), «συνέχεια» του ιταλικού κτηματολογίου της Δωδεκανήσου, υπαγόμενα  στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Αυτά  συνδέονται με το προ του Κτηματολογίου καθεστώς που  αν και με βήματα χελώνας αλλάζει  .     Όμως το « Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση» (  Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.)  προκήρυξε  ( 8 Απριλίου 2016) διαγωνισμό για την κτηματογράφηση των υπολειπόμενων περιοχών της χώρας με τίτλο:  «Παράταση προθεσμίας υποβολής προσφορών του διαγωνισμού "Ανάθεση Συμβάσεων Μελετών Κτηματογράφησης και Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στο Υπόλοιπο της Χώρας – KTIMA_16» (κωδικός: ΚΤΙΜΑ_16) προϋπολογισμού περί τα 460 εκατ. (1)

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ BREXIT & ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΕΛΙΤ & ΤΗΣ ΕΕ ΝΑ ΤΟ ΧΑΛΚΕΨΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεοπτική συνέντευξη του Τάκη Φωτόπουλου στον Μπ. Κουλούρα (Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση - 5/7/2016) στον απόηχο της νίκης του Brexit, τις προοπτικές που --υπό προϋποθέσεις--ανοίγει σε Ευρώπη και Ελλάδα, και για την ανάγκη Μετώπου Κοινωνικής & Εθνικής Απελευθέρωσης. Μιλάει για την απόπειρα χάλκευσης του βροντερού μηνύματος του Βρετανικού λαού για ρήξη με την παγκοσμιοποίηση και για εθνική και οικονομική κυριαρχία, που είναι σε εξέλιξη από τη Βρετανική ελίτ σε συνεργασία με την ΕΕ.

ΣΧΕΔΙΟ Χ ή PLAN B ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Οι μαριονέτες των Κοσμοκρατόρων «Ελληνες» πολιτικοί της Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, κ.λ.π. λένε ότι δεν έπρεπε να υπάρχει PLAN B.
Αυτό συμφέρει στη μαφία των δανειστών του Λόρδου ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Είναι εκείνοι οι δοσίλογοι πολιτικοί που φώναζαν στον ΤΣΙΠΡΑ, μέσα στη Βουλή, τον Ιούλιο του 2015, φέρε μας μια συμφωνία και ότι νάναι.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΕΒΡΑΙΩΝ.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΕΒΡΑΙΩΝ:
"ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΤΗΕ
Ή ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ,
ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

ΜΕ ΛΙΓΑ ΚΑΙ .......ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ.
ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ"
ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ,
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ:

"ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,
Ή ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ο Δημήτρης Βίτσας στα Οινόφυτα. 230 πρόσφυγες επιπλέον στο κέντρο, 1500 σε Θήβα και Λιβαδειά

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και συντονιστής του προσφυγικού ζητήματος Δημήτρης Βίτσας επισκέφθηκε το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στα Οινόφυτα συνοδευόμενος από το βουλευτή Βοιωτίας Νίκο Θηβαίο.
Ο κύριος Βίτσας έλεγξε την πορεία των εργασιών στο κέντρο προκειμένου να αυξηθεί από την ερχόμενη εβδομάδα ο αριθμός των φιλοξενουμένων ενώ αναφέρθηκε και στους χώρους που αναμένεται να προετοιμαστούν τις επόμενες ημέρες σε Θήβα και Λιβαδειά για να φιλοξενήσουν συνολικά 1500 πρόσφυγες.

Άχυρο, σανός και καινοτομία

Ν. Λυγερός

Μπορεί κάποιος που δεν είναι ειδικός να θεωρεί ότι το άχυρο κι ο σανός είναι απλώς ξερά χόρτα. Αν όμως κάποιος γνωρίζει τη διαφορά που προκαλεί στην ποιότητα ο ζεόλιθος τότε ακόμα και αυτά τα προϊόντα αποκτούν μια εξαιρετική αξία. Έτσι σε ένα χωράφι μπορούμε να καλλιεργήσουμε ακόμα και σαράντα διαφορετικές ποικιλίες χωρίς να γίνει καμιά παρέμβαση στη συνέχεια όταν θέλουμε να κάνουμε χρήση τροφής για αγελάδες. Μπορούμε να έχουμε στοιχεία ενέργειας με φυτά που έχουν σπόρους και πρωτεΐνες με φυτά σαν το τριφύλλι.

Ο λιγνίτης εξάγει «θανάτους» σε γειτονικές χώρες

Οι ατμοηλεκτρικοί σταθμοί με καύσιμο το κάρβουνο ευθύνονται για 22.900 πρόωρους θανάτους στην Ευρώπη εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλούν.
Σύμφωνα με έκθεση που συνέταξαν τέσσερεις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις – η Συμμαχία για την Υγεία και το Περιβάλλον (Health and Environment Alliance – HEAL), το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δράσης για το Κλίμα (Climate Action Network – CAN Europe), το ευρωπαϊκό γραφείο του WWF (WWF European Policy Office) και η Sandbag- μόνο η  Ελλάδα «εξάγει» 1050 θανάτους από την καύση λιγνίτη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΛΕΒΕΝΤΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ…


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί, τα ρεπορτάζ μας και οι πολιτικές εκτιμήσεις μας, καθημερινώς επιβεβαιώνονται.
Θα ενθυμείσθε ότι, προ ημερών γινόταν Σύνοδος των ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Στο οποίο ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα, μετέχει το ΠΑΣΟΚ και εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρό του Φώφη Γεννηματά.

Η Τράπεζα Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι πια πραγματικότητα.


Όλοι οι αιρετοί, προεξάρχοντος του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, πλήθος υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και απλοί πολίτες έδωσαν ένα μήνυμα ελπίδας και ζωής.
Η ανταπόκριση όλων ήταν πραγματικά εντυπωσιακή αποδεικνύοντας πως ακόμα υπάρχουν ευαισθητοποιημένoι πολίτες που στηρίζουν τέτοιες πράξεις εθελοντικής προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ

Ἕνα σοβαρό ζήτημα τό ὁποῖο ἀπασχολεῖ τήν τοπική κοινωνία μας εἶναι ἡ μελετώμενη ἵδρυση λατρευτικοῦ χώρου (τεμένους) γιά τούς μουσουλμάνους μετανάστες  στήν πόλη τῶν Θηβῶν, ὅπως πληροφορηθήκαμε ἀπό τόν ἡμερήσιο Τύπο.
   Ὀφείλουμε νά καταστήσουμε σαφές ὅτι ἡ ἵδρυση τεμένους ἤ ναοῦ ἤ «εὐκτηρίου οἴκου» οἱασδήποτε γνωστῆς θρησκείας ἤ ὁμολογίας δέν ὑπάγεται πλέον θεσμικά στή δικαιοδοσία τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας μας.

Ακύρωση της Θεατρικής Παράστασης ΕΙΡΗΝΗ του Αριστοφάνη στο Θέατρο Μοσχοποδιου στην Θήβα

Ακύρωση της Θεατρικής Παράστασης 
ΕΙΡΗΝΗ του Αριστοφάνη στο Θέατρο Μοσχοποδιου στην Θήβα που ήταν για Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 
λόγω τροχαίου ατυχήματος του πρωταγωνιστή.

Η παράσταση θα μεταφερθεί σε αλλη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.
με εκτιμηση.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η 8χρονη Σπυριδούλα από τη Μαλεσίνα ζητά την βοήθειά μας, ας ανταποκριθούμε για να ξανανθίσει το χαμόγελό της.

Ένα κοριτσάκι 8 ετών, η μικρή Σπυριδούλα από την Μαλεσίνα, νοσηλεύεται σε Ογκολογικό Νοσοκομείο στο Μύνστερ της Γερμανίας έχοντας χειρουργηθεί για οστεοσάρκωμα (όγκο στο πόδι).
Το παιδί χειρουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2015 με νοσήλεια που άγγιξαν τις 105.000 € και χρειάστηκε να χειρουργηθεί εκ νέου τον Ιούνιο του 2016 με ποσό νοσηλίων 65.000 €.
Η πλειοψηφία των χρημάτων έχει συγκεντρωθεί από την εκκλησία, συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις.

Ημερίδα της Ελικώνας - Παρνασσός για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, στη Λιβαδειά

Ημερίδα της Ελικώνας - Παρνασσός για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*

Το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει στα πρόσωπα που ζημιώθηκαν αποζημίωση λόγω θανάτωσης ή βλάβης ή υλικών ζημιών από αυτοκινητιστικά ατυχήματα όταν:

Δημήτρης Μπέκας: “Τελειώσαμε” τραγουδά και μας ξεσηκώνει όλους

Μεγάλες στιγμές αναμένεται να ζήσει η ελληνική δισκογραφία αφού έχει πια στα σπλάχνα της τον Δημήτρη Μπέκα. Ο νεαρός τραγουδιστής έκανε το ντεμπούτο του με ένα τραγούδι που μας ξεσηκώνει και αναμένεται να το ακούσουμε παντού! Με τίτλο “Τελειώσαμε” το βρίσκεται στο You Tube όπου ήδη ξεπέρασε τα 9.000 χτυπήματα σε λίγες μόλις μέρες. Την μουσική την υπογράφει ο γνωστός συνθέτης Θοδωρής Καμπουρίδης και τους στίχους επιμελείται ο Κώστας Λιβανός ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες επιτυχίες. Ο 33χρονος τραγουδιστής έχει στο πλάι του τους καλύτερους του είδους και η καριέρα του προβλέπεται λαμπρή. Το ρεπερτόριό του είναι μεγάλο και ικανό να σας φτιάξει την διάθεση από τα πρώτα λεπτά που θα βρεθεί στην πίστα. Οι πληροφορίες μας λένε πως ήδη ο Δημήτρης Μπέκας συζητά για τις συνεργασίες του χειμώνα σε μεγάλη πίστα της Αθήνας.
Ακούστε το τραγούδι:

Στην τελική ευθεία τα Κέντρα Υποστήριξης των Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση του σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που αφορά στη δημιουργία των Κέντρων Υποστήριξης Επιχειρήσεων.

Το σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή μετά την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η Περιφέρεια προχωρά στη δημιουργία πέντε κέντρων, ένα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας  διαβούλευσης με όλους τους ενδιαφερόμενους και τους φορείς που στήριξαν το σχέδιο και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Έξυπνη Παιδεία και Διαδίκτυο

Ν. Λυγερός

Πολλοί γονείς δεν ξέρουν πώς ν’ αξιολογήσουν το Διαδίκτυο για την επιρροή που έχει στα παιδιά τους. Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι απλά. Το Διαδίκτυο είναι όχι μόνο συμβατό με την Έξυπνη Παιδεία αλλά αποτελεί ένα παράθυρο ανοιχτό στον κόσμο που θα ήταν άγνωστος αλλιώς. Απλώς μπερδεύονται με όλα τα παρεΐστικα προϊόντα που εκμεταλλεύονται την ύπαρξή του χωρίς να την αξιοποιούν. Το αποτέλεσμα είναι ότι χάρη στα δώρα που τους κάνουν οι γονείς εγκλωβίζονται από μόνοι τους στον ρόλο του φύλακα, διότι επί της ουσίας αποδέχονται την κοινωνική πίεση. Όμως τα παιδιά επειδή έχουν μόνο το κινητό τους και το φάτσα βιβλίο, δεν ξέρουν καν τι είναι το Διαδίκτυο και τι δυνατότητες έχει.

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλίαρτο





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι Σιωνιστές «Έλληνες» πολιτικοί, σε συνεργασία με τη Σιωνιστική Παγκόσμια Δικτατορία, εφαρμόζουν επάνω στον Ελληνικό Λαό, το οικονομικό πρόγραμμα του Δόγματος ΣΟΚ!
Ο Καθηγητής Οικονομικών της Πανεπιστημιακής σχολής του Σικάγου, ο Εβραίος Milton Friedman, ήταν ο δημιουργός οικονομικών μεθόδων του αχαλίνωτου Καπιταλισμού, ή αλλιώς του Νεο-Φιλελευθερισμού.
Η σχολή του Σικάγου διδάσκει, τι Καπιταλισμός, τι Σοσιαλισμός, τι Κομμουνισμός, όλες αυτές οι Κοσμοθεωρίες είναι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Σιωνισμού!!!
Οι οικονομικές θεωρίες της σχολής του Σικάγου, και των Οικονομικών Πανεπιστημίων της Ευρώπης, του Δόγματος του ΣΟΚ στους λαούς, είναι αυτές που εφαρμόζει σήμερα στην Ελλάδα η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία του προέδρου λόρδου ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και των δανειστών αυτού, συνεργία των «Ελλήνων» -Εβραίων πολιτικών.

Ευχαριστήριο Δήμου Θηβαίων για τις εκδηλώσεις εορτασμού των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων εορτασμού των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών :

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΚΑΙ ΣΤΟΝ "OLYMPUS MYTHICAL TRAIL" O Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ!

Σε μια αγωνιστική δοκιμασία ορεινής υπεραντοχής σ' ένα από τα κορυφαία αγωνιστικά πεδία του Ολύμπου συμμετείχε ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016.Ο "Olympus Mythical trail" είναι ένας αγώνας ορεινής υπεραντοχής,100χλμ,28 συνολικά ωρών,με υψηλό επίπεδο δυσκολίας και έντονο ορειβατικό χαρακτήρα,στον οποίο έτρεξαν 158 δρομείς και καταγράφτηκαν 121 τερματισμοί.

Επιστολή Μπακογιάννη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, για την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Την αντίδρασή του έναντι της αδικίας που προβλέπει την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, σε σχέση με πολλές από τις υπόλοιπες περιφέρειες, εξέφρασε με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Η αντίδραση του Περιφερειάρχη αφορά στο γεγονός ότι η δεύτερη σε έκταση και η τρίτη σε συνεισφορά στο αγροτικό ΑΕΠ Περιφέρεια, εμφανίζεται έβδομη(!) στη χρηματοδότηση.

Εθνική ανάγκη το καλοκαίρι των ελληνικών αναψυκτικών

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Οι απεργοί της Coca Cola ζητούν να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη και καλούν τους καταναλωτές να υποστηρίξουν τον αγώνα τους κάνοντας μποϊκοτάζ στα προϊόντα της αμερικανικής πολυεθνικής: “Ούτε γουλιά Coca Cola μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο”. Η συγκεκριμένη εταιρία διαθέτει στην ελληνική αγορά προϊόντα που παράγει εδώ ή εισάγει από άλλες χώρες. Αυτά συγκεκριμένα είναι: αναψυκτικά - Coca Cola, Fanta, Sprite,Schweppes, “ενεργειακά” - Monster, Powerade, χυμοί- Amita, Amita motion, Frulite, τσάι –NESTEA, νερό – ΑΥΡΑ.

Ο αγγλικός λαϊκισμός

Ν. Λυγερός

Όσοι θεωρούσαν ότι το αγγλικό μοντέλο είναι ανθεκτικό, βλέπουμε ότι έχει πέσει θύμα του αγγλικού λαϊκισμού που εκμεταλλεύτηκε το θέμα του προσφυγικού για να προωθήσει τα κυνικά του συμφέροντα που έχουν σχέση με την αποκλειστικά εσωτερική πολιτική της Αγγλίας. Όσοι είναι αθώοι, νομίζουν ότι πρόκειται για την έκφραση του λαού χωρίς χειραγώγηση. Η πραγματικότητα βέβαια είναι εντελώς διαφορετική, διότι πολύ απλά είναι σπάνιοι οι ψηφοφόροι που γνωρίζουν πράγματι πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι με τις φοβίες του προσφυγικού που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, έχουμε ένα αποτέλεσμα που θέτει την αγγλική κυριαρχία σε κίνδυνο.

Ολοκληρώθηκε το έργο: Βελτίωση και ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς στην Τ.Κ Δομβραίνας του Δήμου Θηβαίων

Ολοκληρώθηκε το έργο  “ Βελτίωση και ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς στην Τ.Κ Δομβραίνας του Δήμου Θηβαίων” συνολικής αξίας 49.820,19 ευρώ με πηγή χρηματοδότησης από το Τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΤΑΠΕ).

Δήμος Θηβαίων: Διανομή τροφίμων σε 590 οικογένειες του προγράμματος ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ), στις 30 Ιουνίου 2016, πραγματοποίησε την 3η διανομή τροφίμων (κοτόπουλο, λάδι, φέτα, τρόφιμα μακράς διάρκειας) σε 590 οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, οι οποίες έχουν αξιολογηθεί και είναι πιστοποιημένοι δικαιούχοι των κοινωνικών προγραμμάτων.

«Το Yπέρτατο Nόημα της Δόξας - Οι Ολυμπιακοί Aγώνες στο Φως της Πινδαρικής Ποίησης»

Ποια η σχέσις του Βοιωτού αοιδού με Αίγινα, Λακωνία, Άργος, Ολυμπία;

https://drive.google.com/file/d/0B3fkGwUxnFfHQzFZNjBHRmJJa1k/view?usp=sharing


Γ. Λεκάκης, www.lekakis.com



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ "ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ" ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΔΕΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΒΡΥΩΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ

Γιατί αυτό που βιώνουμε ως κοινωνία υπερβαίνει τη σύλληψη και του πλέον ευφάνταστου σεναριογράφου. Οχι μόνο δεν χρησιμοποιούμε την 'αμφιβολία" ως στοιχειώδη αντίδραση στην πολιτική δράση, όχι μόνο συνωστιζόμαστε στη λογική της ανασφάλειας και της φοβίας, μήπως και χάσουμε τα όποια κεκτημένα ή τις συνήθειές μας, αλλά βλέπουμε να "κουρελιάζονται" θεσμοί και να παραβιάζεται βάναυσα το Σύνταγμα.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Συν 500 εκατ. υποσχέθηκε η COSCO για αναβάθμιση Πειραιά – ναυπηγείων

H China COSCO Shipping θα επενδύσει πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, πέραν των προβλεπόμενων ως τώρα στην συμφωνία εξαγοράς του ΟΛΠ, σε έργα επικεντρωμένα στην αγορά κρουαζιέρας και των κοντέινερ, σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της Cosco, Χου Λιρόνγκ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Α. Τσίπρα στην Σαγκάη.

Ενημέρωση σχετικά με την υπαίθρια διαφήμιση του Δήμου Λεβαδέων

Σύμφωνα με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις (Ν. 2946/2001) και τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων σχετικά με την υπαίθρια διαφήμιση και τη δημόσια προβολή με κάθε τρόπο και μέσο, μηνυμάτων κάθε μορφής για την προώθηση εμπορικών και επαγγελματικών σκοπών ή άλλων συναφών δραστηριοτήτων απαγορεύεται η αναγραφή με σπρέι, η αφισοκόλληση και η ανάρτηση αεροπανό για την προβολή των ανωτέρω μηνυμάτων.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας
Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ

21 εκατ. ευρώ για νέα έργα στην Στερεά Ελλάδα

Στον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, ο Κώστας Μπακογιάννης

Συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης με τον Υφυπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία των έργων που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και τα νέα έργα που εντάχθηκαν πρόσφατα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έπειτα από την αγαστή συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Υπουργείου.

Σεβασμό στις αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας δηλώνει ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος για τη λειτουργία τζαμιού στη Θήβα - Φόβοι και ανησυχίες

Ήπιους τόνους κράτησε ο Μητροπολίτης Θ και Λ Γεώργιος απέναντι στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αδειοδοτήσει τη λειτουργία τζαμιού στη Θήβα.

Ο Ιεράρχης της Βοιωτικής εκκλησίας δήλωσε σεβασμό στις αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζοντας ωστόσο τους φόβους και τις ανησυχίες του.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ΘΗΒΩΝ.

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


ΘΕΜΑ: Απειλή κατάργησης Υποθηκοφυλακείου Θηβών.


Η ανάρτηση την 28.06.2016 και ώρα 4μ.μ. στην ιστοσελίδα του Υπ.Δικαιοσύνης του Νομοσχεδίου προς διαβούλευση έως την 5.07.2016!! (Νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπό τον τίτλο «Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας») αιφνιδίασε, προβλημάτισε και εξόργισε την τοπική κοινωνία, τους τοπικούς αιρετούς εκπροσώπους και τον νομικό κόσμο της περιοχής μας. Γιατί έγινε ξαφνικά και απρόσμενα, χωρίς καμία προεργασία ή διάλογο και με τρόπο απολύτως επείγοντα, χωρίς καμία εξήγηση!

“Ξινός” βγήκε ο χορός του Βουλευτή Βοιωτίας - “Kράξιμο” σε λαϊκό πανηγύρι στο Ζερίκι

“Ξινός” βγήκε ο χορός του Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Θηβαίου πριν λίγες ημέρες σε λαϊκό πανηγύρι στο Ζερίκι στο πλαίσιο εκδηλώσεων του τοπικού συλλόγου.
Καθώς ο κ. Θηβαίος χόρευε σηκώθηκε ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς Γιώργος Καρβούνης και αφού του τα «έψαλε» παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και κόσμου του ζήτησε να σταματήσει το χορό και να κατέβει.Η ορχήστρα σταμάτησε και ο Βουλευτής αποχώρησε.

Στον Υπουργό Δικαιοσύνης το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων σχετικά με τα υποθηκοφυλακεία Θήβας, Θίσβης και Θεσπιών

Στον Υπουργό Δικαιοσύνης εκπρόσωποι του Δήμου Θηβαίων σχετικά με τα υποθηκοφυλακεία

Με τον  Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο συναντήθηκαν, την  Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, εκπρόσωποι του Δήμου Θηβαίων προκειμένου να συζητήσουν δια ζώσης το θέμα της κατάργησης των Υποθηκοφυλακείων Θήβας, Θίσβης και Θεσπιών και την υπαγωγή αυτών σε έμμισθο Υποθηκοφυλακείο, που συστήνεται με έδρα τη Λιβαδειά, όπως προβλέπεται- στο μέχρι πρότινος υπό διαβούλευση -Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου  για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας.

ΤΣΙΠΡΑΣ –ΚΥΡΙΑΚΟΣ -ΡΟΤΣΙΛΝΤ-ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ -Ν.Τ.Π. & ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Β! Έκδοση         
Οι Σιωνιστές «Έλληνες» πολιτικοί, σε συνεργασία με τη Σιωνιστική Παγκόσμια Δικτατορία, εφαρμόζουν επάνω στον Ελληνικό Λαό, το οικονομικό πρόγραμμα του Δόγματος ΣΟΚ!
Ο Καθηγητής Οικονομικών της Πανεπιστημιακής σχολής του Σικάγου, ο Εβραίος Milton Friedman, ήταν ο δημιουργός οικονομικών μεθόδων του αχαλίνωτου Καπιταλισμού, ή αλλιώς του Νεο-Φιλελευθερισμού.

Η δύναμη της Αγιάς Σοφιάς

Ν. Λυγερός

Η δύναμη της Αγιάς Σοφιάς μέσα στην Κωνσταντινούπολη δεν προέρχεται μόνο από το παρελθόν. Το γεγονός ότι δεν έχει πεθάνει μετά από τόσους αιώνες κατοχής, αποτελεί ένα θαύμα από μόνο του. Επίσης ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη σ’ ένα κράτος που διέπραξε γενοκτονίες και συνεχίζει να στέκεται είναι αξιοθαύμαστο. Κι αν την έχουν πληγώσει με τους άθλιους μιναρέδες, ξέρει ότι είναι προσωρινοί κι ότι δεν θα το επιτρέψουμε να μείνουν. Όσο για την εσωτερική διακόσμηση που της έχουν βάλει, έχει μόνο το βάρος του κενού και θα αφαιρεθεί τη στιγμή της απελευθέρωσης.

Απειλούνται με κατασχέσεις 71.000 αγρότες

ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΟΓΑ - ΠOIOI KINΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ

Ειδοποιητήρια στις τράπεζες για δεσμεύσεις λογαριασμών, κινδυνεύουν και οι επιδοτήσεις. Χιλιάδες αγρότες έχασαν τις ρυθμίσεις χρεών. 
Με ηλεκτρονικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών απειλούνται 71.000 αγρότες με οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, καθώς, παρά τις προειδοποιήσεις του ΟΓΑ, δεν έσπευσαν να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στη «μαύρη λίστα» του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Ολοκληρώθηκε η παράκαμψη Λαμίας

Στη κυκλοφορία δόθηκε η Δυτική Περιφερειακή Οδός της Λαμίας από τα Γαλανέικα μέχρι την οδό Αμπλιανίτη.

Το μήκος της Περιφερειακής Οδού που κατασκευάστηκε  είναι 3,6 χιλιόμετρα και στο πλαίσιο του έργου κατασκευάστηκαν οχετοί, στηθαία ασφαλείας και πλήρης σήμανση. Πρόκειται για έργο που κόστισε περισσότερα από 2.916.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και υλοποιήθηκε από το Δήμο Λαμιέων.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας .....ταξιδεύει στη Λιβαδειά

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας .....ταξιδεύει και θα βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στη Λιβαδειά στην εκδήλωση που διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς στο Art Cafe Αστραδενή (Ι. Λάππα 9, 22611 00920)

Δεκαέξι βραβευμένα έργα, μικρά εγχώρια διαμάντια που αναμένουν τους λάτρεις της 7ης Τέχνης να τα ανακαλύψουν!

Ημέρες προβολών: Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Ιουλίου. Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος ελεύθερη

Πρόγραμμα:

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ευχαριστίες Δημάρχου Λεβαδέων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Παναγιά Καλαμιώτισσα

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στις 04:00 μ.μ. προκλήθηκε φωτιά, από κεραυνό, στην Παναγιά Καλαμιώτισσα και κατέστρεψε πέντε στρέμματα χαμηλής βλάστησης σε δύσβατο σημείο.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων ευχαριστεί καταρχάς το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη που ενήργησε άμεσα, στέλνοντας δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο τα οποία επιχείρησαν στην περιοχή.

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ... ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!

Με τον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίζει τις προκλητικά ανερμάτιστες δηλώσεις του από το Πεκίνο για την...Ελλάδα που αλλάζει σελίδα, αλλά και με το ανόητο αστειολόγημα του ότι ναι μεν απέτυχε στην Ευρώπη, αλλά τελικά εξήγαγε το ντύσιμο χωρίς γραβάτα στην Κίνα, με την σύζυγό του που ακούει στο όνομα Περιστέρα να τονίζει εμφαντικά με την ενδυματολογική της εμφάνιση την αντιαισθητική άποψη, αλλά και την στοιχειώδη έλλειψη ευπρέπειας στο κυβερνητικό συνονθύλευμα, επιβεβαιώνεται ότι μια ολόκληρη χώρα παραδόθηκε στη δίνη της αναξιοπρέπειας και της οπισθοδρόμησης.

Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΕΦΕΡΕ ΤΟ BREXIT ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Όταν, στα Επιτελικά γραφεία της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου τα μαντάτα για την πορεία του BREMAIN δεν ήταν καλά, όταν ήταν έως απογοητευτικά, “επιστρατεύτηκε” η δολοφονία της Βουλευτού των Εργατικών, 41χρονης Τζο Κοξ, για να αλλάξει το προεκλογικό κλίμα και τη διάθεση των Βρετανών εκλογέων.
Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει ολοσχερώς την κατάσταση, από τη στιγμή που μίλησε η Βασίλισσα Ελισάβετ. Όταν, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του BREXIT, λέγοντας: “Πείτε μου τρεις λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε στην ΕΕ”.

ΠΟΙΟΣ ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ… ΝΑ “ΞΕΡΑΣΕΙ” Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ SIEMENS

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Σήμερα επαναρχίζει, η για πολλοστή φορά διακοπείσα δίκη της Siemens, των 64άρων κατηγορουμένων, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, και όλοι γνωρίζουν ότι θα οδηγηθεί σε νέα αναβολή.

Η δίκη της Siemens, των 64άρων κατηγορουμένων.

Καρκινοβατεί και πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή η πολύκροτη δίκη που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015, και αφορά τα “μαύρα” ταμεία της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens, από τα οποία χρηματίζονταν πολιτικά υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Όταν τα εμβάσματα και τα “σακούλια” - από ότι ακούγεται - μπαινόβγαιναν εκτός από τα πολιτικά γραφεία και σε άλλα επιχειρηματικά γραφεία.

Δημιουργία Τράπεζας Εθελοντικής Αιμοδοσίας Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υλοποιώντας το σχέδιο κοινωνικής προστασίας, προχωρά στην δημιουργία Τράπεζας Εθελοντικής Αιμοδοσίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών αλλά και την συνεισφορά στην πανελλαδική προσπάθεια για την αιμοδοσία.

Η Τράπεζα ξεκινά τη λειτουργία της από το Νομό Ευβοίας με την πρώτη αιμοδοσία την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 από τις 08:00π.μ έως τις 2:00μ.μ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων σε   συνεδρίασή του στις 4 Ιουλίου 2016, συζήτησε ως πρώτο (1ο) θέμα ημερησίας διατάξεως, μετά από πρόταση και του Δικηγορικού Συλλόγου Θηβών, το πλαίσιο της αντίδρασης του Δήμου Θηβαίων σχετικά με την προβλεπόμενη με το Σχέδιο Νόμου για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας, κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων Θήβας, Θίσβης και Θεσπιών και υπαγωγή αυτών σε δημιουργούμενο έμμισθο Υποθηκοφυλακείο με έδρα τη Λιβαδειά.    

Δήμος Θηβαίων: Να σταματήσει η αλόγιστη κατανάλωση νερού στην Αλυκή

Λόγω υπερκατανάλωσης και αλόγιστης χρήσης νερού στον παραθαλάσσιο οικισμό Αλυκής της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης - Δήμου Θηβαίων (Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής) παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα παροχής νερού σε όλη την περιοχή.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΗ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ-ΚΝΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ


(8 μ.μ. ΠΑΡΚΟ ΔΕΛΤΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ)
Εντείνονται οι προετοιμασίες των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χαλκίδα με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και στέκια νεολαίας για την επιτυχία του Εργατικού Φεστιβάλ το Σάββατο 9 Ιούλη.

Την Τρίτη 5/7 πραγματοποιήθηκαν περιοδείες στους εργαζόμενους του εργοστασίου Παλίρροια, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και στη γειτονιά της Νεάπολης.

ΝΕΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ΘΕΜΑ: Αιφνιδιαστική κυβερνητική απόφαση αδειοδότησης Τζαμιού στη Θήβα.

Τελευταία δημοσιεύματα φέρνουν τη Θήβα, ως περιοχή, όπου έχει δοθεί ήδη κυβερνητική άδεια λειτουργίας Τζαμιού, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση ή διεργασία και διαβούλευση. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι:

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο